|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
![]() Desiu, od jakiegoś czasu już mierzę ciśnienie (pożyczyłam w końcu ciśnieniomierz! ![]() ![]() A Ty jak mierzysz w domku to jakie jest? Na wizycie może wyższe bo się denerwujesz? Fajnie że wizyty mamy tego samego dnia, ja tylko troszkę później bo o 14.40. Będę myślec jak u Ciebie ![]() agator trzymam kciuki za jutrzejsze ktg! ![]() a mam takie głupie pytanie - w jakiej pozycji macie ktg? rozumiem, że na leżąco, ale na plecach lezycie, czy na którymś boku? Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-12 o 17:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
![]()
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
ja biorę butelkę, na sr mówiły położne żeby wciąc na wszelki wypadek, w razie jakby dzidzia nie mogła/nie chciała ssac piersi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko to chyba chce wyskoczyć mi z brzucha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i tam pewnie zapiszemy naszą córę po porodzie do pediatry ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
![]() Moja Córa też właśnie szaleje mi w brzuszku ![]() koniakonia trzymam mocno kciuki za Kajcię i Jej nereczki, mam nadzieję,że wszystko okaże się w porządku! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zakorzenienie
|
desia, lena_mi to razem wyczekujemy wizyt bo ja idę 29.03
![]() ![]() zresztą u mnie w rodzinie duże dzieci się rodziły... moja siostra w 32 tc (wcześniak) ważyła ponad 2700, mój brat w terminie 5200 - 63 cm długi ![]() ![]() ![]() lena_mi mam tak samo jak Ty z nastrojami... Powinnam odseparować się od forum bo jak czytam o kolejnych maluszkach to ryczec mi się chce, że ja muszę jeszcze tyleeee czekać... u koni już kikut odpadł a przed nami jeszcze jakieś 7 tygodni żeby w ogóle dziecko na świecie się pojawiło... Z jednej strony strasznie się cieszę że dziewczyny mają to za sobą już a z drugiej strony strasznie dołuje bo jestem w ostatniej trójce ![]() do tego nie mogę za bardzo sie ruszać bo co się ruszę więcej niż minimum to pojawiają się skurcze, ból brzucha, kłucie w szyjce ![]() mały osiągnął jakoś 2 dni temu chyba ściane końcową w moim organiźmie bo mam mdłości i niewiele mogę zjesć... GRATULACJE DLA KOLEJNYCH MAMUŚ ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale fajnie też poczytac jak to u Dziewczyn wszystko przebiega, dlatego byłam za tym,żeby nie rodzielac forum dopóki wszystkie nie urodzimy. Moja w 33 tygodniu ważyła 2310, więc też sporo jak na dziewczynkę .. A Ty Kochana wcześniej urodzisz bo to druga ciąża! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Będzie teraz dla Was trudny czas,ale i Wy się doczekacie ( ależ ze mnie Kolumb Krzysztof ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze nie wiem, bo nie karmię, ale czytałam że coś w tym jest w niejednej książce, artukule. dlatego przyznałam rację Moniq. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-12 o 18:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No Pamela, na zdjeciu widzialam ze oddychac to masz czym ![]() No z tego co ja wiem tez , to rozny jest sklad mleka w zaleznosci od pory dnie, temperatury , np jak jest upal to najpierw bardziej wodniste itd itp ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
czyli calkowicie dobre, a na wizycie 150/100 na przyklad, wiec typowo sie stresuje wizyta po prostu! Kochana jestes jak zawsze, ja tez bede myslec o Tobie ![]() Ja w ciazy poprzedniej tez tylko puchlam a cisnienie bylo w normia ![]() No ale jest nadzieja w kazdym razie ze nastepna ciaze bedziesz miala latwiejsza, tak jak ja ![]() Ja ktg wogole nie mam i nie wiem czy bede miala.
![]() |
#4545 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też małą będę musiała na początku tu w Wawie jeszcze gdzieś zapisać i nie wiem gdzie ![]() ![]()
![]() |
#4546 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedyne takie moje pocieszenie, że mam w opcji CC... na wizycie muszę zapytać lekarza czy chcąc CC od razu bez akcji bede musiała czekać do terminu porodu czy bedziemy mogli się umówić np. po świętach... wg. OM byłby to jakiś 38 tc wg. USG 40 ![]() tyle jeszcze byłabym w stanie psychicznie jakoś w miarę znieść... ale wizja 28 kwietnia mnie przeraża ![]() teraz ciągle sobie mówię byle do 29 marca ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() **** aaaaa zapomniałabym zapytać... Ma któraś z Was laktator MEDELA?? tą membrankę białą też można wygotować?? Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2012-03-12 o 18:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zakorzenienie
|
U mnie ktg jest robione od 38 tygodnia. Może u Ciebie też dopiero pod koniec?
To co miałam to było takie "nadprogramowe", podobnie jak u Flower. desia a jakie terminy wychodziły Ci z USG - podobnie do tego z OM? |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak powaznie to nic dziwnego Lena i adaikaka ze tak czujecie , ja tez mam mieszane uczucia co do rozpakowanych mamus, ciesze sie ich radoscia ale rownoczesnie zazdraszczam ![]() Adaikaka, kurcze jakie duze dzieci! Rozwaza Twoj lekarz cc w razie czego?
![]() |
#4549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogę chcieć spróbować SN i jeśli nie bedzie postępu przez 2 godziny to też będą mnie ciąć... tak więc teraz sobie siedzę, czekam na wizyte i dzień w dzień się zastanawiam co mam zrobić... czy z góry chcieć CC czy próbować SN... na chwile obecną bardziej jestem skłonna umówić się na CC po prostu... no chyba, że mój syn zechce wyjść przed terminem CC to wtedy może spróbuje SN ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie byc może zapiszę córę tam gdzie ja chodzę, (tam można bez problemu umówic się na telefon) tyle że to kawałek ode mnie i nie wiem co za pediatrzy tam przyjmują. A tak w ogóle to też myslimy o opiece w jakiejś prywatnej placówce. Musimy się tylko w kwestii finansowej zorientowac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Tobie wpisuje rozne terminy porodu w ksiazeczke ciazy czy gin to mowi tylko dla Twojej wiadomosci? Byc moze jeszcze mnie lekarz wysle na ktg po nastepnej wizycie, chociaz nic nie mowil wiec nie wiem. Aguska chyba pisala ze niektorzy lekarze jesli nie ma wyraznych wskazan wogole na ktg nie wysylaja. Ja sie nie martwie, ufam mojemu ginowi ![]()
![]() |
#4552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Medelę wiem że Aguśka miała, ja też mam ale jeszcze nie wyparzałam. Ale to chyba lepiej nie, żeby się nie odkształciła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaa, jeszcze przyznam Ci sie ze przeczytalam twoj opis porodu swojemu TZ, bo tak sie nim przejelam. Obgadalismy sobie logistyke na irlandzkich oddzialach (od kiedy porodowka itp...), pozycje porodowe, znieczulenia, bo taki sam wybor w tych wzgledach nas niedlugo czeka. Jeszcze raz dzieki za twoj opis ![]() Cytat:
Ja zaczelam dzis 37 tydzien. Ania chyba przekecila sie i skierowala konczynki w strone kregoslupa bo coraz mniej kopniakow laduje na moich bokach. Dzis znow szlam rano do pracy - 5km spacerkiem, radia slucham i super mi sie idzie. A w srode moj ostatni dzien w pracy - odtancze chyba jakis taniec apaczow z radosci ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, ja też raczej się nie sugeruję tymi terminami z usg, tylko ttym z OM, ale na ostatnim usg wyszło, że Mała jest jak na ten tydzien ułożona bardzo nisko (lekarz zwrócił na to uwagę) i to może świadczyc że jednak może wcześniej nastąpi poród, dlatego tak mi ten wcześniejszy termin w głowie siedzi ![]() Z drugiej strony tak jak pisałam wolę się nie nastawiac. Ale tak jakmówisz, trzeba zaufac lekarzowi. I z tym ktg też. Ja się ostatnio pytałam mojej ginki, to powiedziała mi tylko że u nich robią pierwsze w 38 tyg w każdym przypadku (no chyba że coś się dzieje, to wcześniej), więc widocznie takie mają zarządzenie dyrektora szpitala. Ale też zauważyłam że różnie to bywa w zależności od przychodni, czy lekarza ![]() Jak tam czytam opisy dziewczyn z porodów, albo to co piszą o szpitalach w których będą rodziły to też widac jakie ogromne różce są. W jedym dają znieczulenie, w innym nie, w jednym trzeba miec swoją butelkę, koszulę, pieluchy, inne zapewniają prawie wszystko... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4556 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja jutro zaczne 36 tydzien ![]() Lenka, to zycze Ci zebys urodzila troszeczke przed terminem znaczy w 38 tygodniu powiedzmy jak juz dla dzidzi bedzie bezpiecznie ![]() Pewnie, ze trzeba zaufac lekarzowi bo inaczej mozna zwariowac! Mysle ze zaden z nich nam krzywdy celowo nie zrobi ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-03-12 o 19:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Od wczoraj mam prawie caly czas kwadratowy, twardy brzuch, pepek sie schowal i nic sie nie dzieje... ![]() Mimo to nie rozpaczam, nic mi sie nie dzieje, dobrze sie czuje wiec czekam cierpliwie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Będzie jak będzie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
zjadłam kilka czereśni z kompotu i jak mi się mała nie rozszalała
![]() ![]() Tak się przyzwyczaiłam do tego opuchnięcia, że jak się dziś narobiłam i po opuchliźnie na dłoniach nie ma śladu to tak mi dziwnie. Ale za to jak dziwnie myje się naczynia bez czucia w palcach ![]()
#4560 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jesli Ci to pomoze to i my bedziemy sie cieszyc ![]() I tak dzieciaczki wyjda jak zechca, ja tam czuje ze przenosze znowu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.