|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
Cytat:
. A jak kupiłam pierwsze, to szybko się rozmnożyły i teraz normą jest 7 opakowań w szufladzie z zapasami |
|
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
A mi właśnie przyszła paczuszka z kosmetykami
Dziś miałam mieć korki, ale się dziewczynka rozchorowała, więc mam wolne. Może zabiorę się w końcu za pisanie pracy... gani, rozwaliłaś mnie tą szpilką
|
#3363 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
moim pierwszym było chyba bebeauty z olejem z pestek winogron. A ulubionym jest alverde a olejkiem macadamia. ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
Ale mam parę rossów w mieście, to gdzieś jeszcze będzie
|
|
#3364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I noszę je do kozaków z rajstopami ![]() Przykro mi Cytat:
|
||
|
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może mnie nie wciągnie
|
|
|
|
|
#3366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Lokówka Boscha pewnie wyczerpała mój limit szczęścia ![]() Kupiłam odżywkę jajeczną Joanny, bo skończyła się w tym miesiącu, a bardzo ją lubię. Przy kasie wzięłam też przecenione mydło Original Source mietowe, bo już się kończy w łazience. Także zakupy potrzebne. Spotkałam się dziś z właścicielkami firmy Kosmetyki DLA Zaprosiły mnie do siebie do firmy, żeby zobaczyła jak wygląda cała produkcja. Bardzo się cieszę, tym bardziej że polecam wszystkim bliskim ich kosmetyki i każdy jest zachwycony Będą mi przekazywać kosmetyki na rozdania na bloga, ale umówiłyśmy się że na razie nie będę nic dostawać dla siebie (tzn. ja nic nie chciałam) żeby tak nie było że nowy blog mam i od razu się rzucam na współprace
|
||
|
|
|
#3367 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
ja musiałam
|
#3368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja niszcz pryszcz ![]() Niestety poległam zakupowo w Rossmannie, ale postanowiłam, że zakupię parę kosmetyków, żeby były w mieszkaniu u TŻta i żebym nie musiała za każdym razem targać wielkiej torby rzeczy. A wieć zaopatrzyłam się w: - żel do mycia twarzy Synergen - płyn do demakijażu oczy Ziaja - szampon do włosów nabłyszczający Alterra Morelowa - i wychwalane przez wszystkie masło orzechowe Isana - tak myślałam, że to trochę może za "ciężki" zapach jak na nadchodzącą wiosnę, ale za tę cenę grzech nie wziąć ![]() - 2 małe zmywacze do paznokci Isana Na szczęście TŻ zamówił suszarkę do włosów i nie będę musiała tachać swojej ![]() Wysłałam też dzisiaj wymiankowe rzeczy i pozbyłam się: - pudru z Avonu w zamian za paletę cieni z Sephory - nowego peelingu enzymatycznego Perfecty za nowy błyszczyk Glam Shine Loreala - nowego kremu na naczynka z spf 50 SVR na nowy podkład Vichy Normateint |
|
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak w sklepie ![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#3373 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Znowu szaleję z zakupami włosowymi.
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się cieszę z prezentów, choć dostaliśmy je tylko od mojego chrzestnego: mikrofalówkę, opiekacz, robot kuchenny, ekspres do kawy Dolce Gusto(ale jest na te kapsułki, a one wychodzą drogo) i masażer do stóp a od chrześnika TZta przepiękne sztućce w walizce![]() zywieczdroj, świetne wymianki dogadałaś! Bardzo opłacalne! Pochwal się zdjęciami jak dotrą.
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twierdzi, że powiedział to tak pod wpływem chwili, bez zastanowienia. Potem sobie wszystko zracjonalizował i entuzjazm zgasł . Wie jednak, że jest to dla mnie ważne - nie wyobrażam sobie nie mieć dzieci - więc nie mówi tak ogólnie "nie", tylko "później" . A ja mam 31 lat i chyba zegar mi się nieźle roztykał
|
|
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
ksiezniczko - bardzo zainteresowalas mnie ta firma kosmetyczna, czy ja tez moge prosic jakies probeczki?
Nigdy nie slyszalam o nich, a moze warto by cos kupic, skoro takie fajne te kremiki 27 marca mam pierwsze usg, zobacze mojego robala
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
Super, bardzo Ci dziekuje
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze miałam z Bielendy - Awokado, Kasztan i chyba jakieś jeszcze, później 4 rodzaje Cien (400 ml, marka Lidlowa - oliwkowe, czekoladowe, kokosowe i mango), Suhada Ryż i bambus (nie polecam, strasznie tłuste, na oliwce i zapach niezbyt mi podszedł Bardzo pasowały mi Bielendy (olejek arganowy tylko uważam za taki sobie, może przez zapach, który mnie nie powala), Cien (męczące nieco na dłuższą metę są te pojemności, za to opłacalne - 17,99zł), obecna Perfecta też mi się podoba, choć ma bardziej zbitą konsystencję i niewiele na raz się nabiera. Edytowane przez ganimedea Czas edycji: 2012-03-12 o 20:58 |
|
|
|
|
#3381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochana, już poszło PW
Cytat:
Zjedz kanapkę z czosnkiem i chrzanem, zrób sobie mleko z miodem i weź porządną dawkę witaminy C. Choć na mnie takie cuda rzadko działają, może na początku choroby trochę wzmocni Ci się organizm i będziesz w lepszym stanie ![]() ![]() Co kupiłaś? ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Stresuję się, bo to mój pierwszy raz. I wcale nie tego, że ja dostanę coś "felernego", ale że do moich kosmetyków się przyczepią, choć nie mam im nic do zarzucenia. Ok, jeśli nie zapomnę to wrzucę
|
||
|
|
|
#3382 | |
|
zawsze mam racje
|
chyba nawet nie istnieje 40 balsamów, które chciałabym mieć
a co się z nimi stało? sprzedane? wyrzucone? czy miały tak długie daty ważności, że pozużywałaś? ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
Ale ich masła są chyba na parafinie, a tego nie toleruje. ale sprawdzę skład kiedyś jak będę w ross (tylko ich składy są chyba ukryte pod tymi kartonikami) Teraz z maseł mam: bebauty afryka i azja alverde macadamia alverde wanilia&pomarańcza perfecta spa - orzechowo-czekoladowe (fajne, ale za mocne do codziennego stosowania, używam naprzemiennie z innymi)
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Paraffinum Liquidum (Mineral Oil) na trzecim miejscu w składzie.Na pewno nie ma parafiny w Suhadzie - to kosmetyki trochę naturalniejsze niż przeciętna. Skład: Shea Butter, Parfum (Natural Essential Oils), Simmondsia Chinensis Seed Oil, Oryza Sativa Bran Oil, Carthamus Tinctorius Seed Oil, Bambusa Arundinacea Stem Powder, Eugenol, Geraniol, Linalool, Limonene. Brzmi chyba przyjaźnie, ale trochę mnie to masło męczyło zapachem i w konsekwencji jest po terminie - teraz pachnie jeszcze gorzej, choć straciło na oleistości Muszę je wywalić.Też mam masła BeBeauty: Azja, Afryka, Brazylia i Mango w zapasach
Edytowane przez ganimedea Czas edycji: 2012-03-12 o 21:59 |
|
|
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile tego jest zdałam sobie sprawę dopiero jak się przeprowadzałam. ![]() Zostały zużyte co do jednego. Spisałam, poustawiałam datami ważności i jakoś poszło. Teraz mam "tylko" 8 w zapasach ale to już niedawne nabytki.
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co, jeszcze miesiąc i będzie za mną już połowa ciąży a tak w temacie to zużyłam podkład maybelline
Edytowane przez nynka87 Czas edycji: 2012-03-13 o 09:35 |
|
|
|
#3386 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zobaczymy, mnie wciągnęło, wolę masła od balsamów i mleczek
![]() Cytat:
Ja też bym prosiła próbki, jeśli można Cytat:
![]() Fajne wymianki Cytat:
|
|||
|
|
|
#3387 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No tak, faceci... Mam nadzieję, że szybko się zdecyduje, skoro wie, że bardzo tego chcesz. No i niestety coraz młodsza to nie będziesz, więc to dobra pora na dziecko... A jeśli mogę spytać (niestety nie pamiętam), to ile jesteście razem? Planujecie ślub?Cytat:
Gratuluję podkładu ![]() Była któraś z Was może na "Jak upolować faceta"? W czwartek idę na to z mamą do kina
|
|||
|
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
My dostaliśmy mało z takich sprzętów jako prezent ślubny - jedynie żelazko (od rodziny TŻ, poskładali się zamiast kwiatów) no i z pracy: z mojej 2 filiżanki, a TŻ - komplet ręczników w eleganckim koszu. Sporo za to dostaliśmy na Mikołaja, pod choinkę i jak coś fajnego rodzice widzieli w promocji to nam kupowali - dzięki temu mamy mikser, sztućce, przybory kuchenne typu łyżka drewniana, łopatki, nabieraki, tłuczek do ziemniaków, noże itp., miseczki.
Przeraziłam się wczoraj liczbą kosmetyków - jeszcze bardziej niż w trakcie robienia ostatnich zdjęć Załadowałam całą półeczkę w szafce w łazience (głębokość 25 cm, szerokość 60 cm) a i tak zmieściły się tam tylko podstawowe kosmetyki do twarzy, ciała, włosów itp. A co z całą resztą? Zapasy będę musiała trzymac tak jak dotychczas - w kufrach w szafie.
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
no bardzo szybko a mi oprócz piersi jeszcze nic nie urosło
mam jeszcze chyba 3 końcówki podkładów i mam zamiar wziąć się za nie i wykończyć żeby ilość się trochę zmniejszyła ![]() Cytat:
a tak część najpotrzebniejszych rzeczy już macie
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

. A jak kupiłam pierwsze, to szybko się rozmnożyły i teraz normą jest 7 opakowań w szufladzie z zapasami 

. TŻ wpierw palnął tekstem o staraniu się już w tym roku, ale jak przychodzi co do czego, to inna śpiewka: Chyba jeszcze nie jestem gotowy, jestem już zbyt wygodny itd. A z upływem czasu to będzie mu się chciało jeszcze mniej
. Gorzej, że mnie już nakręcił swoją wcześniejszą postawą 
Lokówka Boscha pewnie wyczerpała mój limit szczęścia

Zjedz kanapkę z czosnkiem i chrzanem, zrób sobie mleko z miodem i weź porządną dawkę witaminy C. Choć na mnie takie cuda rzadko działają, może na początku choroby trochę wzmocni Ci się organizm i będziesz w lepszym stanie 
a tak część najpotrzebniejszych rzeczy już macie