![]() |
#1021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler
Cytat:
Jedyne miejsca gdzie kupuję jedzenie to czasami pizza, bo w domu nigdy taka nie wyjdzie. Kebab, ale w jednym sprawdzonym miejscu od lat. No i bardzo sporadycznie kfc i to tylko dlatego, że wiem jakie są ich wymagania co do dostawców drobiu. Dzięki programowi Gessler nie mam najmniejszej ochoty iść do żadnej restauracji. Chyba, że by mi pokazali kuchnie i z czego to robią :P Kiedyś tak się zastanawiałam co sobie myślą/czują osoby, które wcześniej jadły w pokazywanym lokalu, a się okazuje, że tam w kuchni smród, brud i ubóstwo. Co do ostatniego odcinka to jedno mnie zastanowiło, czy w rodzinach góralskich takie zasady to normalka? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1022 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1023 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
![]() Dziwną akcją też było jedzenie tej kiełbasy z szyi męża ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1024 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1025 |
BAN stały
|
Żal mi tej Agaty, młoda dziewczyna, młodsza ode mnie, a męczy się z takim facetem. Nie wierzę, że on się zmienił i przestał pić. Wydaje mi się, że i on i ciotka Lidka mieli z tym problem. Zachowanie ich obojga jest poniżej wszelkiej krytyki. Ciotka chciała, żeby jej rodzina najadła się za darmo i nie trafiały do niej argumenty. Jak nie miała innych, to padł koronny, jej wiek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1026 |
Zakorzenienie
|
A tak z ciekawości, po ile lat oni mieli? Chyba przeoczyłam jak o tym mówili.
![]() |
#1027 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1028 |
BAN stały
|
Ona na pewno 21, a on jakoś tak, że wychodziło, że jest starszy od niej o 10-15 lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1029 |
Wtajemniczenie
|
ona 21, on 30
zwróciłam uwagę przy oglądaniu na ich wiek, zaskoczyło mnie właśnie to, że ona taka młodziutka. Z rozmowy chyba też wynikało, że oni mają dwoje dzieci, w programie pokazane było tylko jedno.
![]() |
#1030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest różnica między własnoręcznie robionym zakwasem a tym z butelki - na korzyść własnoręcznie robionego ![]() Generalnie jak ja idę do restauracji to oczekuję najwyższej jakości i czegoś, czego w domu sama raczej nie przyrządzę - niekoniecznie dlatego, że nie umiem, bo jak już tu dziewczyny wspominały, właściwie wszystko można sobie w domu zrobić, ale dlatego, że mi się zwyczajnie nie chce gotować niektórych czaso- i pracochłonnych dań, wolę zapłacić komuś. Wiadomo, taki żurek z butelki też można świetnie przyprawić i będzie smaczny, ale taki to ja sobie w domu mogę zrobić, a zakwasu raczej nie chce mi się robić ![]()
Edytowane przez Narrhien Czas edycji: 2012-03-12 o 08:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1031 |
BAN stały
|
Widzieliście już zwiastun kolejnego odcinka?
Wydaje mi się, że Kuchenne rewolucje pomału zmieniają się w Rozmowy w toku... Przed nami kolejne rodzinne konflikty, które uzdrowi Pani Gessler wraz z ekipą TVN ![]() http://tvnplayer.pl/programy-online/...E03,10909.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1032 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1033 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1034 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2012-03-13 o 14:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1035 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1036 |
BAN stały
|
Modą na sukces zaczyna mi to zajeżdżać i w ogóle jakieś takie mało prawdopodobne są te niektóre historie. Czasami zastanawiam się, czy sytuacje rodzinne nie są komplikowane specjalnie na rzecz programu, inaczej dany lokal nie zostanie zakwalifikowany do rewolucji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1037 |
Zadomowienie
|
Znam Bartka osobiście, może nie jakoś super dobrze, ale wydaje mi się, że to wszystko co było w TV jest przerysowane, Bartek to baardzo miły, ciepły i wesoły facet, może rzeczywiście nie traktuje żony jak należy, ale w programie został przedstawiony jak ostatni potwór
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1038 |
Wtajemniczenie
|
uważam że p. Gessler nieco przesadziła z teksem: "Słyszałam, że Twoja panna się tu sprowadziła", nie dziwię się, że właściciel był tym zdenerwowany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1039 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1040 |
Zadomowienie
|
Odnosze wrażenie że program z kulinarnego zmienia sie na "trudne sprawy" a Pani Magda zamiast kucharką jest psychologiem i godzi zwaśnione rodziny.
Prawo kształtu: "Kot przyjmuje kształt naczynia, w jakim się znajduje" ![]() ![]() Antoine de Saint-Exupéry: "Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostanie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1041 |
Wtajemniczenie
|
W tym odcinku rozśmieszyło mnie podejście Bartka do rozdzielania tego, co jest prywatne od tego, co jest firmowe.
Żonie zabraniał jeść obiadów w restauracji, ale przy wynoszeniu JEJ rzeczy z domu do baru to już nie miał oporów i tu już "rozgraniczenia" nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1044 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Wywiad z "właścicielką?" rozpoczyna się 6:08 min. Wysłuchując relacji rozumiem jej żal do reżyserów programu... Zresztą zobaczcie sami: http://www.youtube.com/watch?v=dL-7H7XvdEY ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez andzelika666 Czas edycji: 2012-03-16 o 17:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1045 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1046 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1047 |
Zadomowienie
|
a mnie nie podobalo sie ze byla zona byla strasznie chwalon itp.. 3 lata po rozwodzi i chlop sobie nie moze zycia ulozyc? kochanka sie nie moze wprowadzic? niby czemu.Niech moze lepiej Gesslerowa sie zastanowi nad tym ilu ona mezow miala...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1048 |
Zakorzenienie
|
Ten program to powoli "Zerwane więzi"
![]() Wogóle co to za problem, że dzieci nie mogą patrzeć na nową kobietę ojca?!? To co, matka i ojciec, młodzi ludzie, do końca życia muszą być samotni?!? Czy zejść się ze sobą, bo pracują w jednym miejscu? Kiedyś ten chłop się ożeni, dzieci będą go odwiedzać i dopiero wtedy miałyby poznać "tą pannę?". Być może nawet ten facet będzie mieć dzieci i dzieci z poprzedniego związku też będa ich znać, bo jak inaczej? Dzieci mają nie wiedzieć o nowej rodzinie ojca? Nie rozumiem w tym przypadku tej Gesslerowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1049 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Dzieci na całe życie łączą dwoje ludzi, którzy z uwagi na ich dobro powinni się szanować i wspierać choćby byli w dwóch różnych związkach! Dla mnie zachowanie właściciela było haniebne i chamskie. Na forum w Dobrym Mieście głosów oburzenia jest tak samo wiele jak na wizazu... ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
Odpowiedzialny mężczyzna znalazł by osobne mieszkanie, w którym spokojnie mógłby mieszkać z nową partnerką-Tak by jego dzieci nie musiały mieszkać w takim trio! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W każdym razie, za dużo prania brudów rodzinnych ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.