Kuchenne rewolucje Magdy Gessler - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-11, 08:46   #1021
sunny_eyes
Zakorzenienie

Dot.: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
sorry ale ten argument do mnie nie trafia. W domu w zasadzie można zrobić każde danie z menu restauracji wiec po co w ogóle chodzić do restauracji i płacić.
vilya dokładnie, w sieci można znaleźć przepis praktycznie na wszystko.
Jedyne miejsca gdzie kupuję jedzenie to czasami pizza, bo w domu nigdy taka nie wyjdzie. Kebab, ale w jednym sprawdzonym miejscu od lat. No i bardzo sporadycznie kfc i to tylko dlatego, że wiem jakie są ich wymagania co do dostawców drobiu.

Dzięki programowi Gessler nie mam najmniejszej ochoty iść do żadnej restauracji. Chyba, że by mi pokazali kuchnie i z czego to robią :P
Kiedyś tak się zastanawiałam co sobie myślą/czują osoby, które wcześniej jadły w pokazywanym lokalu, a się okazuje, że tam w kuchni smród, brud i ubóstwo.

Co do ostatniego odcinka to jedno mnie zastanowiło, czy w rodzinach góralskich takie zasady to normalka? (głównie chodzi mi tu o ciotkę Lidkę)
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 16:21   #1022
andzelika666
BAN stały

GG do andzelika666

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Co do ostatniego odcinka to jedno mnie zastanowiło, czy w rodzinach góralskich takie zasady to normalka? (głównie chodzi mi tu o ciotkę Lidkę)
Znam wiele rodzin "nie góralskich", w których panują takie same zasady...
Wszystko zależy od człowieka a nie od pochodzenia
andzelika666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 16:58   #1023
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
(...)Dobre było na końcu, gdy Magda po jakimś czasie ponownie odwiedziła karcmę i pytała o sprawy między małżonkami, a w pewnym momencie poprosiła, żeby małżonkowie się pocałowali - Bartek pyta czy z języczkiem

Dziwną akcją też było jedzenie tej kiełbasy z szyi męża, nie wiem po co Magda to zarządziła.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 20:29   #1024
andzelika666
BAN stały

GG do andzelika666

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość

Dziwną akcją też było jedzenie tej kiełbasy z szyi męża, nie wiem po co Magda to zarządziła.
Może reżyser tak zarządził?
Stary 2012-03-11, 20:53   #1025
Sondrina
BAN stały

Żal mi tej Agaty, młoda dziewczyna, młodsza ode mnie, a męczy się z takim facetem. Nie wierzę, że on się zmienił i przestał pić. Wydaje mi się, że i on i ciotka Lidka mieli z tym problem. Zachowanie ich obojga jest poniżej wszelkiej krytyki. Ciotka chciała, żeby jej rodzina najadła się za darmo i nie trafiały do niej argumenty. Jak nie miała innych, to padł koronny, jej wiek W ogóle darła się, jakby była na bani. A szopka z wybieganiem z karczmy, to porażka totalna. Koleś zabierający deskę z domu i wyliczający żonie wypitą herbatę, to totalna porażka. Wątpię, by dostrzegł, że ma jakikolwiek problem ze sobą. Dziwię się, że młoda dziewczyna wzięła sobie takiego faceta za męża, tym bardziej, że sprawiała wrażenie dosyć rozgarniętej. On nią pomiatał, nie okazywał uczuć, nie był przystojny i nie chciał jej nawet utrzymywać. Nie wiem, po co tkwiła w tym dziwnym układzie. Koleś jest tak chorobliwie sknerowaty, że bałabym się tam jeść, bo wątpię, żeby dbał o jakość kupowanej żywności.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 21:01   #1026
BioIvO
Zakorzenienie

A tak z ciekawości, po ile lat oni mieli? Chyba przeoczyłam jak o tym mówili.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 21:48   #1027
GoodNight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
A tak z ciekawości, po ile lat oni mieli? Chyba przeoczyłam jak o tym mówili.
Ona 21 a on 30 albo 33.
GoodNight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-11, 23:09   #1028
Sondrina
BAN stały

Ona na pewno 21, a on jakoś tak, że wychodziło, że jest starszy od niej o 10-15 lat.
Stary 2012-03-12, 07:41   #1029
Joan1987
Wtajemniczenie

ona 21, on 30
zwróciłam uwagę przy oglądaniu na ich wiek, zaskoczyło mnie właśnie to, że ona taka młodziutka. Z rozmowy chyba też wynikało, że oni mają dwoje dzieci, w programie pokazane było tylko jedno.
Stary 2012-03-12, 08:23   #1030
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
ja w restauracji żurku nie zamawiam, bo dla mnie to za bardzo pospolite danie.

Nie rozumiem, gdy w restauracji używa się dań z proszku, albo jakiś dziwnych mieszanek przypraw a raczej glutaminianu sodu ale akurat nie wiem czemu nie można zrobi żurku z butelki, przecież jest tam normalny kiszony żurek a żeby był smaczny to trzeba przecież jeszcze coś do niego dodać. Akurat sam żurek z butelki nie jest dla mnie niczym niezwykłym,,. ba nawet nie wyobrażam sobie aby w restauracji ktoś kisił żur.
W restauracji mojej ciotki kisi się żur

Jest różnica między własnoręcznie robionym zakwasem a tym z butelki - na korzyść własnoręcznie robionego

Generalnie jak ja idę do restauracji to oczekuję najwyższej jakości i czegoś, czego w domu sama raczej nie przyrządzę - niekoniecznie dlatego, że nie umiem, bo jak już tu dziewczyny wspominały, właściwie wszystko można sobie w domu zrobić, ale dlatego, że mi się zwyczajnie nie chce gotować niektórych czaso- i pracochłonnych dań, wolę zapłacić komuś.
Wiadomo, taki żurek z butelki też można świetnie przyprawić i będzie smaczny, ale taki to ja sobie w domu mogę zrobić, a zakwasu raczej nie chce mi się robić

Edytowane przez Narrhien
Czas edycji: 2012-03-12 o 08:27
Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-12, 14:18   #1031
andzelika666
BAN stały

GG do andzelika666

Widzieliście już zwiastun kolejnego odcinka?
Wydaje mi się, że Kuchenne rewolucje pomału zmieniają się w Rozmowy w toku... Przed nami kolejne rodzinne konflikty, które uzdrowi Pani Gessler wraz z ekipą TVN
http://tvnplayer.pl/programy-online/...E03,10909.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-12, 23:11   #1032
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez andzelika666 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że Kuchenne rewolucje pomału zmieniają się w Rozmowy w toku... Przed nami kolejne rodzinne konflikty, które uzdrowi Pani Gessler wraz z ekipą TVN
Najwidoczniej doszli do wniosku, ze takie historie się lepiej sprzedają. Tam, gdzie są awantury, jest oglądalność;P
Stary 2012-03-13, 10:56   #1033
andzelika666
BAN stały

GG do andzelika666

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Najwidoczniej doszli do wniosku, ze takie historie się lepiej sprzedają. Tam, gdzie są awantury, jest oglądalność;P

Z pewnością masz rację
Stary 2012-03-13, 14:09   #1034
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry początek - "Matka, żona, kochanka i skłóceni bracia" Ja ciekawa jestem czyja to kochanka hehehe
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Edytowane przez Lady in Blue
Czas edycji: 2012-03-13 o 14:10
Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-13, 17:06   #1035
andzelika666
BAN stały

GG do andzelika666

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Dobry początek - "Matka, żona, kochanka i skłóceni bracia" Ja ciekawa jestem czyja to kochanka hehehe
Może właściciela?
Stary 2012-03-14, 22:55   #1036
Sondrina
BAN stały

Modą na sukces zaczyna mi to zajeżdżać i w ogóle jakieś takie mało prawdopodobne są te niektóre historie. Czasami zastanawiam się, czy sytuacje rodzinne nie są komplikowane specjalnie na rzecz programu, inaczej dany lokal nie zostanie zakwalifikowany do rewolucji.
Stary 2012-03-14, 23:34   #1037
coccinelle7
Zadomowienie

Znam Bartka osobiście, może nie jakoś super dobrze, ale wydaje mi się, że to wszystko co było w TV jest przerysowane, Bartek to baardzo miły, ciepły i wesoły facet, może rzeczywiście nie traktuje żony jak należy, ale w programie został przedstawiony jak ostatni potwór jak będe w Bukowinie to zapytam się ile z tego wszystkiego było reżyserowane bom strasznie ciekawa ale tak ogólnie- nie wierzcie TV!
Stary 2012-03-15, 21:30   #1038
milutek
Wtajemniczenie

uważam że p. Gessler nieco przesadziła z teksem: "Słyszałam, że Twoja panna się tu sprowadziła", nie dziwię się, że właściciel był tym zdenerwowany.
Stary 2012-03-16, 07:11   #1039
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez coccinelle7 Pokaż wiadomość
Znam Bartka osobiście, może nie jakoś super dobrze, ale wydaje mi się, że to wszystko co było w TV jest przerysowane, Bartek to baardzo miły, ciepły i wesoły facet, może rzeczywiście nie traktuje żony jak należy, ale w programie został przedstawiony jak ostatni potwór jak będe w Bukowinie to zapytam się ile z tego wszystkiego było reżyserowane bom strasznie ciekawa ale tak ogólnie- nie wierzcie TV!
Nie, nie jako potwór, ale jako niezły cwaniaczek. I dobrze, że mu to uświadomili i postanowił się zmienić. Co z tego, że dla kogoś on jest miły, czy wesoły, jeżeli nie umiał zadbać należycie o dobre stosunki z żoną i generalnie z rodziną? Jasne, że w programie to mogli nieco przerysować, ale czasami uświadomienie sobie wad wymaga spojrzenia na siebie właśnie w taki sposób.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-16, 08:41   #1040
Lilly22
Zadomowienie

Odnosze wrażenie że program z kulinarnego zmienia sie na "trudne sprawy" a Pani Magda zamiast kucharką jest psychologiem i godzi zwaśnione rodziny.
"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostanie"
Lilly22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-16, 08:52   #1041
lapida
Wtajemniczenie

W tym odcinku rozśmieszyło mnie podejście Bartka do rozdzielania tego, co jest prywatne od tego, co jest firmowe.

Żonie zabraniał jeść obiadów w restauracji, ale przy wynoszeniu JEJ rzeczy z domu do baru to już nie miał oporów i tu już "rozgraniczenia" nie było
lapida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-16, 09:31   #1042
królewna z drewna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilly22 Pokaż wiadomość
Odnosze wrażenie że program z kulinarnego zmienia sie na "trudne sprawy" a Pani Magda zamiast kucharką jest psychologiem i godzi zwaśnione rodziny.
Odniosłam takie samo wrażenie po obejrzeniu wczorajszego odcinka
Stary 2012-03-16, 13:13   #1043
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lapida Pokaż wiadomość
W tym odcinku rozśmieszyło mnie podejście Bartka do rozdzielania tego, co jest prywatne od tego, co jest firmowe.

Żonie zabraniał jeść obiadów w restauracji, ale przy wynoszeniu JEJ rzeczy z domu do baru to już nie miał oporów i tu już "rozgraniczenia" nie było
Bo to były ICH ślubne prezenty, czyli mógł sobie wziąć, bo to jego. Ciekawe rozumowanie
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-16, 17:21   #1044
andzelika666
BAN stały

GG do andzelika666

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Bo to były ICH ślubne prezenty, czyli mógł sobie wziąć, bo to jego. Ciekawe rozumowanie
Przez przypadek znalazłam komentarz właścicieli odnośnie 2 odcinka-6sezonu kuchennych rewolucji.
Wywiad z "właścicielką?" rozpoczyna się 6:08 min.
Wysłuchując relacji rozumiem jej żal do reżyserów programu... Zresztą zobaczcie sami: http://www.youtube.com/watch?v=dL-7H7XvdEY

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
uważam że p. Gessler nieco przesadziła z teksem: "Słyszałam, że Twoja panna się tu sprowadziła", nie dziwię się, że właściciel był tym zdenerwowany.
A ja się dziwię, że właściciel wraz ze swoją dziewczyną miał tak dużo tupetu, by za plecami oczerniać przed p.Magdą, matkę swoich dzieci! Szkoda mi tej dziewczyny, bo sytuacja kiedy musimy pracować u byłego męża podczas gdy On zadowolony przed jej nosem"prowadza" się z inną kobietą nie jest do pozazdroszczenia...

Edytowane przez andzelika666
Czas edycji: 2012-03-16 o 17:29
Stary 2012-03-16, 17:57   #1045
Joan1987
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja się dziwię, że właściciel wraz ze swoją dziewczyną miał tak dużo tupetu, by za plecami oczerniać przed p.Magdą, matkę swoich dzieci! Szkoda mi tej dziewczyny, bo sytuacja kiedy musimy pracować u byłego męża podczas gdy On zadowolony przed jej nosem"prowadza" się z inną kobietą nie jest do pozazdroszczenia...
mi też nie podobała się ich postawa. Szczególnie, gdy ta kochanka nazwała byłą żonę właściciela nieporadną kobietą. A z niego też niezły cwaniaczek, słowa sobie nie dał powiedzieć. Jeśli to prawda co TV pokazała, to nie dziwię się, że jego brat poszedł na swoje i jak widać niezły biznes teraz kręci
Stary 2012-03-16, 20:13   #1046
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Joan1987 Pokaż wiadomość
mi też nie podobała się ich postawa. Szczególnie, gdy ta kochanka nazwała byłą żonę właściciela nieporadną kobietą. A z niego też niezły cwaniaczek, słowa sobie nie dał powiedzieć. Jeśli to prawda co TV pokazała, to nie dziwię się, że jego brat poszedł na swoje i jak widać niezły biznes teraz kręci
Dokładnie. Przez tego gościa się wszystko tak źle układało, bo panie (mama i ex-synowa) by sobie świetnie razem poradziły.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-17, 15:36   #1047
new_me
Zadomowienie

a mnie nie podobalo sie ze byla zona byla strasznie chwalon itp.. 3 lata po rozwodzi i chlop sobie nie moze zycia ulozyc? kochanka sie nie moze wprowadzic? niby czemu.Niech moze lepiej Gesslerowa sie zastanowi nad tym ilu ona mezow miala...
new_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-17, 16:03   #1048
Seona
Zakorzenienie

Ten program to powoli "Zerwane więzi" Niechby się skupiła na pokazywaniu problemu, co polepszyć, a nie godzeniu rodzin.

Wogóle co to za problem, że dzieci nie mogą patrzeć na nową kobietę ojca?!? To co, matka i ojciec, młodzi ludzie, do końca życia muszą być samotni?!? Czy zejść się ze sobą, bo pracują w jednym miejscu?

Kiedyś ten chłop się ożeni, dzieci będą go odwiedzać i dopiero wtedy miałyby poznać "tą pannę?". Być może nawet ten facet będzie mieć dzieci i dzieci z poprzedniego związku też będa ich znać, bo jak inaczej? Dzieci mają nie wiedzieć o nowej rodzinie ojca?

Nie rozumiem w tym przypadku tej Gesslerowej

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-17, 16:09   #1049
andzelika666
BAN stały

GG do andzelika666

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
a mnie nie podobalo sie ze byla zona byla strasznie chwalon itp.. 3 lata po rozwodzi i chlop sobie nie moze zycia ulozyc? kochanka sie nie moze wprowadzic? niby czemu.Niech moze lepiej Gesslerowa sie zastanowi nad tym ilu ona mezow miala...
Oczywiście, że Oni oboje mogą rozpocząć życie z innym człowiekiem. Kiedy jednak w małżeństwie były dzieci a były mąż wraz ze swoją kochanką obmawia matkę swoich dzieci, to nie zasługuje On na zrozumienie!
Dzieci na całe życie łączą dwoje ludzi, którzy z uwagi na ich dobro powinni się szanować i wspierać choćby byli w dwóch różnych związkach!
Dla mnie zachowanie właściciela było haniebne i chamskie.

Na forum w Dobrym Mieście głosów oburzenia jest tak samo wiele jak na wizazu...

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Wogóle co to za problem, że dzieci nie mogą patrzeć na nową kobietę ojca?!?
A jakbyś się czuła gdybyś pod jednym dachem mieszkała z matką i nową "kochanką" swojego ojca? Co byś czuła gdyby owa kobieta mówiła o twojej matce, że jest nieporadna itp..?
Odpowiedzialny mężczyzna znalazł by osobne mieszkanie, w którym spokojnie mógłby mieszkać z nową partnerką-Tak by jego dzieci nie musiały mieszkać w takim trio!
Stary 2012-03-17, 16:10   #1050
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedy jednak w małżeństwie były dzieci a były mąż wraz ze swoją kochanką obmawia matkę swoich dzieci, to nie zasługuje On na zrozumienie!
a kiedy on ją obmawiał, przeoczyłam

W każdym razie, za dużo prania brudów rodzinnych poprzednie sezony były lepsze

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości