|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
Cytat:
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#4172 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie wydaje mi się,że jestem w mojej ocenie obiektywna i wcale się nią nie zachwycam,a taki komentarz -dość ładna,jest protekcjonalny.
|
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
szczerze mówiąc wg mnie to trochę bez sensu, szukanie dziury w całym. dla mnie to trochę uwłaczające, tak jakby ta funkcja przez śmieszne określenie była mniej znacząca. z tego, co słyszałam to językowo są to poprawne formy, jednak stylistycznie i znaczeniowo dla mnie to jednak świadczy o tym, że to zły pomysł.
|
#4174 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie podoba Ci się - zazdrościsz, nie stać Cię ! normalnie porażka moje drogie panie ![]() mam swoje ulubione blogi, które dobieram pod kątem urody blogerki czyli jeśli natrafię na blog z ekstra ciuchami, najnowszymi kolekcjami, fartuchem w okręgi, itp, ale prezentuje je pani niezbyt urodziwa, to automatycznie odrzucam ten blog a gdybym miała kierować się zazdrością, to prędzej bym unikała tych 'ładnych', a nie na odwrót. ciuchy jak ciuchy - można mieć różne. ja lubię oglądać osoby, które nawet w worku po ziemniakach będą olśniewać. dlatego chciałabym zobaczyć te dziewczęta, które zarzucają zazdrość. sprawdzę, czy mieszczą się w moich kanonach za☠☠☠istości i czy miałabym im czego zazdrościć
|
|
#4175 |
|
Zadomowienie
|
PaulinaMigotka dzięki piękne za skany
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
#4177 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4178 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie mówię, że ja bloga Kasi Tusk lubię bo nie lubię, ale hejters gonna hejt, a jest śliczna' trzeba przyznać
|
|
#4179 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a artykuł też fajnyale te kasie, charlizy i inne takie piękne panie wystylizowane, pokazujące swoje ałtfity dnia, wymuskane mieszkanka, kontrolowany nieład i całą resztę cudownego życia kojarzą mi się z tym co pewnie część z nas lubiła oglądać w czasach dzieciństwa - idealne laleczki barbie mieszkające w swoich idealnych rezydencjach teraz wyrosłyśmy z lalek ale wciąz chyba taka estetyka perfekcjonizmu niektórym pasuje a co lepsze świetnie się sprzedaje. Niestety część wielbicielek jest absolutnie bezrefleksyjna, mam przyklad niedaleko, dziewczyny tak zapatrzonej w KT że każdy jej post na blogu jest prawie że kopią Kasi. Kasia pastele - ona pastele, Kasia coś piecze - ona także. Kasia napisze posta - ona komentuje. Taka bezrefleksyjna fanka, kopia, klonik... a gdzie bycie sobą? ![]() a nie, przepraszam, jest jedna różnica, KT nie fotografuje sie na klatce schodowej ![]() podobało mi się co L_V napisała, że w modzie chodzi o to aby z niej czerpać inspiracje, przemycać trendy a jak widać wysyp blogasków powoduje kompletnie co innego
Edytowane przez fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 Czas edycji: 2012-03-12 o 19:18 |
|
|
|
|
#4180 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
No i z tymi Szatniarkami jest trochę jak z wszelkimi celebrytkami. Są takie, które nawet na wredne komentarze machają ręką, mają je w nosie i żyją swoim życiem, a są takie, które się tym wręcz upajają i podkreślają wręcz jakie są nienawidzone i nieakceptowane przez świat
|
|
|
|
|
#4181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, mi się wydaje, że pod ostrzałem nie jest uroda Kasi Tusk jako taka, tylko ta chęć, żeby było ładnie, żeby z tą urodą sie prezentować jak najbardziej przystępnie, neutralnie i miło. Więc ja bym się tego tekstu za bardzo nie czepiała, bo w sumie jak na taką popularną prasę artykuł napisany jest z dużą dbałością i pomyslunkiem, nie ma się co czepiać jednego "skrótu myślowego" .---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Zawsze . A to była naprawdę fajna, deserowa prasówka .
|
|
#4182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na prawdę jest czego im zazdrościć? A co do urody K. Tusk to ja bym polemizowała :P Takie słodkie z niej dziewczyniątko, aż za słodkie
Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2012-03-12 o 19:25 |
||
|
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
W temacie urody Kasi T. też wtrącę swoje trzy grosze, bo ostatnio mój TŻ rozwalił mnie stwierdzeniem, że bardzo ładna z niej dziewczyna, ale nie mógłby się z nią całować, bo jest tak podobna do ojca, że miałby wrażenie, jakby całował się z premierem
![]() Ja tam lubię bloga Kasi, chociaż się nim nie inspiruję. Podchodzę do niego na zasadzie - ładne zdjęcia, jak z katalogu, to sobie przejrzę przy porannej kawce. Chociaż jedno Kasi zawdzięczam - dzięki niej dowiedziałam się, że mleczka do twarzy używa się inaczej, niż ja to robiłam Chyba już o tym tutaj wspominałam, ale nadal rozwalają mnie niektóre rady z wizażowej szafy i ogólnie z modowego podforum. Np. z dzisiaj - jest stylizacja na luzie, w trampkach, a zaraz odzywają się rady, że ileś osób widziałoby tu szpilki itd. Takie na siłę wpychanie komuś swojego stylu i ocenianie, że brzydko, bo są trampki, a nie ukochane szpileczki. Wcześniej też widziałam mnóstwo podobnych przykładów. Dziewczyna pyta o jakiś sportowy czy skejtowski styl, a pod spodem wpis, że taki styl jest be i że powinna nosić zwiewne sukienki, tuniki itd. Ogólnie ktoś się nie wpisuje swoim stylem w wizażowy kanon, to jest skrytykowany. |
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale trzeba przyznać, że podobieństwo aż bije po oczach
|
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile razy pojawia się temat - jak wydobyć swoją kobiecość? to zaraz odzywają się tłumy - obcasiki ubierz, obcasiki !
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4190 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie blog Kasi T. jest taki jaki ma być - lekki, łatwy i przyjemny. Jak wracam z uczelni/pracy to nie zawsze mam ochotę taplać się w "bagnie codzienności", wolę się "odmóżdżyć" skacząc po blogach.
A dziś rozwaliła mnie w sumie smuta rzecz. Siedziałam w tramwaju, zmęczona jak sto-pięćdziesiąt. Wokół same smutne, zmęczone twarze, zero uśmiechu, taki zombie-land. Nagle wpadła do tramwaju grupka kolorowych, roześmianych, głośnych obcokrajówców... musieli poczuć, że są w strasznie smutnym kraju. Mówię nie modzie na smutek i szarość
Znane było złośliwe powiedzenie Peryklesa: zobaczywszy raz mianowicie, jak niewolnik zrywający owoce spadł z drzewa i złamał nogę, wykrzyknął on: Oho, teraz będziesz pedagogiem! http://rownowaga-chwiejna.blogspot.com/ http://maleglody.blogspot.com/ |
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tak się do tego przyzwyczaiłam, że jak tutaj sąsiad mieszkający kilka bram obok czy listonosz mówi "dzień dobry", chociaż mnie widzi pewnie pierwszy raz w życiu, to najpierw mnie łapie myśl "o co chodzi?" a potem im odpowiadam. Ale, żeby nie było różowo, w kolejce do kasy i tak jestem niewidzialną kulką . Ostatnio zdarzył się cud i jakaś pani mnie po kilku minutach namysłu przepuściła (miałam wtedy chyba tylko pudełko toffifee, bo akurat był Dzień Mężczyzny i chciałam Mężowi zrobić niespodziankę).
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-03-13 o 00:21 |
|
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dżinsy-legginsy mnie dziś zabiły https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1331585119---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
Edytowane przez miss kitsch Czas edycji: 2012-03-13 o 00:05 |
||
|
|
|
#4194 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.i ja .
|
|
|
#4195 |
|
Zadomowienie
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3288099 5]no ladna jest
a artykuł też fajnyale te kasie, charlizy i inne takie piękne panie wystylizowane, pokazujące swoje ałtfity dnia, wymuskane mieszkanka, kontrolowany nieład i całą resztę cudownego życia kojarzą mi się z tym co pewnie część z nas lubiła oglądać w czasach dzieciństwa - idealne laleczki barbie mieszkające w swoich idealnych rezydencjach teraz wyrosłyśmy z lalek ale wciąz chyba taka estetyka perfekcjonizmu niektórym pasuje a co lepsze świetnie się sprzedaje. Niestety część wielbicielek jest absolutnie bezrefleksyjna, mam przyklad niedaleko, dziewczyny tak zapatrzonej w KT że każdy jej post na blogu jest prawie że kopią Kasi. Kasia pastele - ona pastele, Kasia coś piecze - ona także. Kasia napisze posta - ona komentuje. Taka bezrefleksyjna fanka, kopia, klonik... a gdzie bycie sobą? ![]() a nie, przepraszam, jest jedna różnica, KT nie fotografuje sie na klatce schodowej ![]() podobało mi się co L_V napisała, że w modzie chodzi o to aby z niej czerpać inspiracje, przemycać trendy a jak widać wysyp blogasków powoduje kompletnie co innego [/QUOTE]charlize nie jest idealna ma krzywe zęby. Sory ale uważam że skoro jest taka zadbana i stać ją na drogie ciuchy to powinna zrobić coś ze swoimi zębami. Podobają mi się jej stylizacje itp ale jak są zdjęcia jej zębów to patrze z dużym niesmakiem. Ale nie ja jedna tak mam. Może to przez moje zboczenie zębowe ale myślę że powinna coś z tym zrobić !
|
#4196 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ALE! Ale nie każda kobieta umie na tych obcasach chodzić, nie każda wie do czego je nosić i jak je nosić, z czym zestawić jakie buty itp itd i choćby nie wiem jak się starała, jesli będzie w tych obcasikach się potykać co chwilę to będzie żenujące a nie kobiece i seksowne. Poza tym kobiecość można wydobyć z siebie na wiele innych sposobów a szpilki są chyba po prostu najprostszym z nich. Wystarczy po prostu podkreślić swoje atuty (oczywiście nie wyzywającą mini i dekoltem do pępka). I też zadziwia mnie że niektorzy potrzebują opinii polowy wizażu żeby w ogóle kupić jakąs rzecz... ![]() a co do tych zębów u Charlize, mnie też to razi bo też jestem maniaczką prostych i zdrowych zębów, nie muszą być idealnie białe ale byleby zadbane no ale, powiedzmy ze w jej blogu nie o to chodzi, chociaż faktycznie zaburza to ten idealny wizerunek jaki próbuje kreować ogólnie ona mi się nie podoba jako osoba, ale jednak nie zamierzam krytykować jej wyglądu fizycznego bo to nie o to chodzi.
|
|
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3289053 5]
a co do tych zębów u Charlize, mnie też to razi bo też jestem maniaczką prostych i zdrowych zębów, nie muszą być idealnie białe ale byleby zadbane no ale, powiedzmy ze w jej blogu nie o to chodzi, chociaż faktycznie zaburza to ten idealny wizerunek jaki próbuje kreować ogólnie ona mi się nie podoba jako osoba, ale jednak nie zamierzam krytykować jej wyglądu fizycznego bo to nie o to chodzi.[/QUOTE]właśnie to zrobiłaś takie teksty są co najmniej nie na miejscu
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
#4199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze trochę i zamiast dyskusji (której nierozłączną częścią są kłótnie i krytyka!) będzie sobie można tylko słitaśnie komentować jak na tych wszystkich wątkach na społecznościach i na wątku o blogach kosmetycznych
Edytowane przez makeupnotwar Czas edycji: 2012-03-13 o 08:58 |
|
|
|
|
#4200 |
|
Konto usunięte
|
a ja uważam że tego nie zrobiłam, napisałam jedynie że rażą mnie krzywe zęby, u niej i ogólnie, i że zaburzają idealny wizerunek, a nie że wygląda paskudnie, szkaradnie albo w ogóle nie powinna się pokazywać. Sorry ale takie rzeczy widać obiektywnie, nie jest to moje subiektywne zdanie że ktoś ma zęby krzywe bądź nie. Nie skrytykowałam jej za to, ani nie oceniłam, po prostu stwierdziłam fakt, taki sam jak np że jest szczupła, albo ma ciemne włosy. Fakty nie muszą być jedynie pozytywne.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

tosz to podstawa na tym wątku 

. Tak się do tego przyzwyczaiłam, że jak tutaj sąsiad mieszkający kilka bram obok czy listonosz mówi "dzień dobry", chociaż mnie widzi pewnie pierwszy raz w życiu, to najpierw mnie łapie myśl "o co chodzi?" a potem im odpowiadam. Ale, żeby nie było różowo, w kolejce do kasy i tak jestem niewidzialną kulką
.