Moda, która Cię "rozwala" - część 4 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-12, 16:41   #4171
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
moim zdaniem trochę przesadzony jest ten artykuł. osobiście wolę oglądać blogi, które są ładne, estetyczne, bez "narzekania na PMS" i tak dalej. ciężko też stwierdzić, że połowa polskich młodych kobiet to idiotki, które zrobią sobie znaczny debet na karcie kredytowej, byle tylko kupić to, co "Kasia Tusk". wydaje mi się, że w świecie ogólnej brzydoty, w którym rzadko spotyka się pogodnych, pozytywnie nastawionych do świata ludzi, blog, który może rzeczywiście nie jest w pełni autentyczny, ma prawo bytu. wydaje mi się, że podobny problem można poruszyć w odniesieniu do komedii romantycznych, magazynów typu InStyle etc. dlaczego od razu zakładać, że to niweczy 200-letnie starania feministek o równouprawnienie? uważam się za feministkę, usilnie dążę do tego, żeby być postrzegana przez pryzmat tego, co sobą reprezentuję, a nie przez moją płeć, a mimo to na bloga Kasi Tusk wchodzę i podoba mi się. Sorry, ale Karaś za nazywanie siebie "politolożką" traci u mnie całkowicie na jakimkolwiek szacunku.
Kiedyś wywiazała się nawet dyskusja na ten temat w telewizji. Chodziło o to, czy powinno nazywać się kobiety pracujące w okreslonych zawodach politolozka, psycholożką, itd. Zastanawiano się nad tym czy mówić Pani minister, czy pani ministra, pani premiera itd.

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 16:45   #4172
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
każdy ma inny gust, Tobie się podoba, a innym nie. Kasia T. jest ładna, ale znów nie jest ideałem, chociażby ze wzg na swój wzrost, więc nie można przesadzać z komplementami w druga stronę
Właśnie wydaje mi się,że jestem w mojej ocenie obiektywna i wcale się nią nie zachwycam,a taki komentarz -dość ładna,jest protekcjonalny.
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 17:00   #4173
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Kiedyś wywiazała się nawet dyskusja na ten temat w telewizji. Chodziło o to, czy powinno nazywać się kobiety pracujące w okreslonych zawodach politolozka, psycholożką, itd. Zastanawiano się nad tym czy mówić Pani minister, czy pani ministra, pani premiera itd.
szczerze mówiąc wg mnie to trochę bez sensu, szukanie dziury w całym. dla mnie to trochę uwłaczające, tak jakby ta funkcja przez śmieszne określenie była mniej znacząca. z tego, co słyszałam to językowo są to poprawne formy, jednak stylistycznie i znaczeniowo dla mnie to jednak świadczy o tym, że to zły pomysł.

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 17:20   #4174
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
czyli przyznajesz ze to badziew z metka?

ja myslalam ze skoro sygnuja swoja metka ciuchy to beda one lepszej jakosci niz zwykle H&M...
wiedziałam, że nie ma sensu własną piersią bronić fartucha w koła

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość

Z drugiej strony - te dziewczyny MUSZĄ sobie uświadomić jaka jest siła internetu. Bo wrzucając swoją sylwetkę na ogólnodostępnego bloga narażają się na tonę jadu, krytyki, zboczeńców, anonimów i Wizaż przy tym to jest pikuś. To nie jest absolutnie miejsce do leczenia kompleksów (od tego są zaufani bliscy i terapia) czy do podnoszenia samooceny. Jak ktoś nie ma twardego tyłka to niech nie zakłada bloga, dla mnie to oczywiste.

Cytat:
Napisane przez pieprz Pokaż wiadomość
"Fascynujące jak niektórym dziewczynom musi się nudzić i muszą zielenieć z zazdrości oglądając polskie blogi, żeby zakładać na wizaz.pl posty w których "jadą" po blogerkach wyśmiewając kompletnie wszystko od kupowanych ciuchów po zdjęcia, wygląd czy ilość posiadanych pieniędzy. Żal"

Jakież Wy niedobre!
rozwalają mnie komentarze o 'zazdrości'.
nie podoba Ci się - zazdrościsz, nie stać Cię !
normalnie porażka moje drogie panie
mam swoje ulubione blogi, które dobieram pod kątem urody blogerki czyli jeśli natrafię na blog z ekstra ciuchami, najnowszymi kolekcjami, fartuchem w okręgi, itp, ale prezentuje je pani niezbyt urodziwa, to automatycznie odrzucam ten blog
a gdybym miała kierować się zazdrością, to prędzej bym unikała tych 'ładnych', a nie na odwrót.
ciuchy jak ciuchy - można mieć różne. ja lubię oglądać osoby, które nawet w worku po ziemniakach będą olśniewać.

dlatego chciałabym zobaczyć te dziewczęta, które zarzucają zazdrość.
sprawdzę, czy mieszczą się w moich kanonach za☠☠☠istości i czy miałabym im czego zazdrościć
Stary 2012-03-12, 18:11   #4175
night prowler
Zadomowienie

PaulinaMigotka dzięki piękne za skany ,
Stary 2012-03-12, 18:45   #4176
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez night prowler Pokaż wiadomość
PaulinaMigotka dzięki piękne za skany ,
Nie ma za co. Mogę jeszcze coś zeskanować jak chcesz

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 18:48   #4177
AshLeeVioLiniSt
BAN stały

Cytat:
adresu na bloga Kamili nie znasz? tosz to podstawa na tym wątku

a w temacie: http://dominikaherrmann.blogspot.com...turquoise.html widzisz i nie grzmisz ja już bym prędzej goła wyszła na ulice niż z tym czymś na głowie
Znam, znam - ale chciałam od razu same zdjęcia
AshLeeVioLiniSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 19:10   #4178
makeupnotwar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez foxy123 Pokaż wiadomość
Swietny artykul, 100% prawdy. To taki magiczny swiat, w pieknych kolorach bieli i ogolnej czystosci, a malo sie ma do realnego zycia. Dzieki za skan!

przynajmniej Kasia Tusk JEST śliczna. Charlize stylizuje się na podobne idealne życie, bajkę, ale jak dla mnie to właśnie Karo jest okropna i dwulicowa, zakładając tylko ciuchy prezenty etc

Cytat:
Napisane przez rickybobby Pokaż wiadomość
Nie bedę komentować tego artykułu bo mi się nie chce i nie mam żadnej wiedzy na temat życia Kasi,ale rozśmieszyło mnie jedno i na samym początku umieszczone,że jest dość ładna.Ona jest ładniejsza od 90% kobiet,którę widuję w życiu,telewizji i internecie.Może panie redaktorki mieszczą się w tych 10%,ale jakoś wątpię.
no niestety nie mówię, że ja bloga Kasi Tusk lubię bo nie lubię, ale hejters gonna hejt, a jest śliczna' trzeba przyznać

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 19:16   #4179
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez makeupnotwar Pokaż wiadomość
przynajmniej Kasia Tusk JEST śliczna. Charlize stylizuje się na podobne idealne życie, bajkę, ale jak dla mnie to właśnie Karo jest okropna i dwulicowa, zakładając tylko ciuchy prezenty etc
no niestety nie mówię, że ja bloga Kasi Tusk lubię bo nie lubię, ale hejters gonna hejt, a jest śliczna' trzeba przyznać
no ladna jest a artykuł też fajny
ale te kasie, charlizy i inne takie piękne panie wystylizowane, pokazujące swoje ałtfity dnia, wymuskane mieszkanka, kontrolowany nieład i całą resztę cudownego życia kojarzą mi się z tym co pewnie część z nas lubiła oglądać w czasach dzieciństwa - idealne laleczki barbie mieszkające w swoich idealnych rezydencjach teraz wyrosłyśmy z lalek ale wciąz chyba taka estetyka perfekcjonizmu niektórym pasuje a co lepsze świetnie się sprzedaje. Niestety część wielbicielek jest absolutnie bezrefleksyjna, mam przyklad niedaleko, dziewczyny tak zapatrzonej w KT że każdy jej post na blogu jest prawie że kopią Kasi. Kasia pastele - ona pastele, Kasia coś piecze - ona także. Kasia napisze posta - ona komentuje. Taka bezrefleksyjna fanka, kopia, klonik... a gdzie bycie sobą?
a nie, przepraszam, jest jedna różnica, KT nie fotografuje sie na klatce schodowej
podobało mi się co L_V napisała, że w modzie chodzi o to aby z niej czerpać inspiracje, przemycać trendy a jak widać wysyp blogasków powoduje kompletnie co innego

Edytowane przez fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Czas edycji: 2012-03-12 o 19:18
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 19:18   #4180
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
mam swoje ulubione blogi, które dobieram pod kątem urody blogerki czyli jeśli natrafię na blog z ekstra ciuchami, najnowszymi kolekcjami, fartuchem w okręgi, itp, ale prezentuje je pani niezbyt urodziwa, to automatycznie odrzucam ten blog
a gdybym miała kierować się zazdrością, to prędzej bym unikała tych 'ładnych', a nie na odwrót.
ciuchy jak ciuchy - można mieć różne. ja lubię oglądać osoby, które nawet w worku po ziemniakach będą olśniewać.

sprawdzę, czy mieszczą się w moich kanonach za☠☠☠istości i czy miałabym im czego zazdrościć
No i właśnie o tym mówię z tą twardą dupą. Jak ktoś krytykę przyjmuje jako "krzyki zazdrosnych, wrednych wizażanek" i jeszcze ogłasza to wszem i wobec na blogasku to NIE powinien mieć bloga. Bo skoro nie radzi sobie psychicznie z czymś takim to jak sobie poradzi z jakimś maniakiem-zboczeńcem? Mało to takich w internecie?

No i z tymi Szatniarkami jest trochę jak z wszelkimi celebrytkami. Są takie, które nawet na wredne komentarze machają ręką, mają je w nosie i żyją swoim życiem, a są takie, które się tym wręcz upajają i podkreślają wręcz jakie są nienawidzone i nieakceptowane przez świat
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 19:24   #4181
night prowler
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez makeupnotwar Pokaż wiadomość

Hmm, akurat przy komentarzu o urodzie nutka złosliwości się paniom autorkom wkradła, mi się wydaje, że pod ostrzałem nie jest uroda Kasi Tusk jako taka, tylko ta chęć, żeby było ładnie, żeby z tą urodą sie prezentować jak najbardziej przystępnie, neutralnie i miło. Więc ja bym się tego tekstu za bardzo nie czepiała, bo w sumie jak na taką popularną prasę artykuł napisany jest z dużą dbałością i pomyslunkiem, nie ma się co czepiać jednego "skrótu myślowego" .

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Nie ma za co. Mogę jeszcze coś zeskanować jak chcesz
Zawsze . A to była naprawdę fajna, deserowa prasówka .
Stary 2012-03-12, 19:24   #4182
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
wiedziałam, że nie ma sensu własną piersią bronić fartucha w koła

rozwalają mnie komentarze o 'zazdrości'.
nie podoba Ci się - zazdrościsz, nie stać Cię !

Ło jesu! Ja też kocham te teksty "bo wy zazdrościcie!" Na prawdę jest czego im zazdrościć? Nie sądzę

A co do urody K. Tusk to ja bym polemizowała :P Takie słodkie z niej dziewczyniątko, aż za słodkie
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Edytowane przez Lady in Blue
Czas edycji: 2012-03-12 o 19:25
Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 20:16   #4183
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość

A co do urody K. Tusk to ja bym polemizowała :P Takie słodkie z niej dziewczyniątko, aż za słodkie
jeśli chodzi o blogerki to znajdą się ładniejsze dziewczyny! a ponadto bardziej naturalne
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 20:22   #4184
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Dodaję skany, bo najlepiej przeczytać całość.
DZIĘKI
Stary 2012-03-12, 22:32   #4185
Magdallen
Zakorzenienie

W temacie urody Kasi T. też wtrącę swoje trzy grosze, bo ostatnio mój TŻ rozwalił mnie stwierdzeniem, że bardzo ładna z niej dziewczyna, ale nie mógłby się z nią całować, bo jest tak podobna do ojca, że miałby wrażenie, jakby całował się z premierem

Ja tam lubię bloga Kasi, chociaż się nim nie inspiruję. Podchodzę do niego na zasadzie - ładne zdjęcia, jak z katalogu, to sobie przejrzę przy porannej kawce. Chociaż jedno Kasi zawdzięczam - dzięki niej dowiedziałam się, że mleczka do twarzy używa się inaczej, niż ja to robiłam

Chyba już o tym tutaj wspominałam, ale nadal rozwalają mnie niektóre rady z wizażowej szafy i ogólnie z modowego podforum. Np. z dzisiaj - jest stylizacja na luzie, w trampkach, a zaraz odzywają się rady, że ileś osób widziałoby tu szpilki itd. Takie na siłę wpychanie komuś swojego stylu i ocenianie, że brzydko, bo są trampki, a nie ukochane szpileczki. Wcześniej też widziałam mnóstwo podobnych przykładów. Dziewczyna pyta o jakiś sportowy czy skejtowski styl, a pod spodem wpis, że taki styl jest be i że powinna nosić zwiewne sukienki, tuniki itd. Ogólnie ktoś się nie wpisuje swoim stylem w wizażowy kanon, to jest skrytykowany.
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 22:41   #4186
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość
W temacie urody Kasi T. też wtrącę swoje trzy grosze, bo ostatnio mój TŻ rozwalił mnie stwierdzeniem, że bardzo ładna z niej dziewczyna, ale nie mógłby się z nią całować, bo jest tak podobna do ojca, że miałby wrażenie, jakby całował się z premierem

Ja tam lubię bloga Kasi, chociaż się nim nie inspiruję. Podchodzę do niego na zasadzie - ładne zdjęcia, jak z katalogu, to sobie przejrzę przy porannej kawce. Chociaż jedno Kasi zawdzięczam - dzięki niej dowiedziałam się, że mleczka do twarzy używa się inaczej, niż ja to robiłam

Chyba już o tym tutaj wspominałam, ale nadal rozwalają mnie niektóre rady z wizażowej szafy i ogólnie z modowego podforum. Np. z dzisiaj - jest stylizacja na luzie, w trampkach, a zaraz odzywają się rady, że ileś osób widziałoby tu szpilki itd. Takie na siłę wpychanie komuś swojego stylu i ocenianie, że brzydko, bo są trampki, a nie ukochane szpileczki. Wcześniej też widziałam mnóstwo podobnych przykładów. Dziewczyna pyta o jakiś sportowy czy skejtowski styl, a pod spodem wpis, że taki styl jest be i że powinna nosić zwiewne sukienki, tuniki itd. Ogólnie ktoś się nie wpisuje swoim stylem w wizażowy kanon, to jest skrytykowany.
Dobre Ale trzeba przyznać, że podobieństwo aż bije po oczach
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 22:57   #4187
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

ja ogółem nie rozumiem tego pędu na szpileczkami i twierdzenie, że tylko w takich butach można wyglądać ładnie/kobieco/seksownie/wygodnie (niepotrzebne skreślić).

ile razy pojawia się temat - jak wydobyć swoją kobiecość? to zaraz odzywają się tłumy - obcasiki ubierz, obcasiki !
Stary 2012-03-12, 23:01   #4188
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:

To też mnie rozwala. Chociaż najbardziej nie mogę z wpisów na szafie, gdzie dziewczyna coś wrzuca i pyta o zdanie innych, bo nie wie czy kupić, czy nie. Dla mnie to jest równoznaczne z zapytaniem: czy mogę zjeść dziś kanapkę z dżemem? Nie rozumiem takiego polegania na zdaniu osób, których się nie zna i które i tak narzucają swój styl. Dla mnie zakupy ciuchowe, to coś przemyślanego i odzwierciedlają moje upodobania. Przykre jest, że tak wiele osób jest niepewnych siebie i muszą się pytać o zdanie obce osoby. Mi to jest obojętne, czy komuś podobają się np. moje trampki czy nie. Noszę je, bo lubię taki styl i mam taki kaprys.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 23:33   #4189
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
To znaczy ??????
Stary 2012-03-12, 23:45   #4190
stratiformis
Raczkowanie

GG do stratiformis

Dla mnie blog Kasi T. jest taki jaki ma być - lekki, łatwy i przyjemny. Jak wracam z uczelni/pracy to nie zawsze mam ochotę taplać się w "bagnie codzienności", wolę się "odmóżdżyć" skacząc po blogach.
A dziś rozwaliła mnie w sumie smuta rzecz. Siedziałam w tramwaju, zmęczona jak sto-pięćdziesiąt. Wokół same smutne, zmęczone twarze, zero uśmiechu, taki zombie-land. Nagle wpadła do tramwaju grupka kolorowych, roześmianych, głośnych obcokrajówców... musieli poczuć, że są w strasznie smutnym kraju.
Mówię nie modzie na smutek i szarość

http://rownowaga-chwiejna.blogspot.com/
http://maleglody.blogspot.com/
stratiformis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 23:50   #4191
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stratiformis Pokaż wiadomość
Dla mnie blog Kasi T. jest taki jaki ma być - lekki, łatwy i przyjemny. Jak wracam z uczelni/pracy to nie zawsze mam ochotę taplać się w "bagnie codzienności", wolę się "odmóżdżyć" skacząc po blogach.
A dziś rozwaliła mnie w sumie smuta rzecz. Siedziałam w tramwaju, zmęczona jak sto-pięćdziesiąt. Wokół same smutne, zmęczone twarze, zero uśmiechu, taki zombie-land. Nagle wpadła do tramwaju grupka kolorowych, roześmianych, głośnych obcokrajówców... musieli poczuć, że są w strasznie smutnym kraju.
Niestety, Polska to kraj smutasów, jak widać . Tak się do tego przyzwyczaiłam, że jak tutaj sąsiad mieszkający kilka bram obok czy listonosz mówi "dzień dobry", chociaż mnie widzi pewnie pierwszy raz w życiu, to najpierw mnie łapie myśl "o co chodzi?" a potem im odpowiadam. Ale, żeby nie było różowo, w kolejce do kasy i tak jestem niewidzialną kulką . Ostatnio zdarzył się cud i jakaś pani mnie po kilku minutach namysłu przepuściła (miałam wtedy chyba tylko pudełko toffifee, bo akurat był Dzień Mężczyzny i chciałam Mężowi zrobić niespodziankę).

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-03-13 o 00:21
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 23:57   #4192
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss kitsch Pokaż wiadomość
To znaczy ??????
Nalewa się go trochę na ręce i tak się nim myje twarz, a ja zawsze nalewałam je na wacik
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 00:02   #4193
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stratiformis Pokaż wiadomość
Wszyscy byli po pracy albo po szkole a obcokrajowcy na wymianie studenckiej

Dżinsy-legginsy mnie dziś zabiły https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1331585119

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
Nalewa się go trochę na ręce i tak się nim myje twarz, a ja zawsze nalewałam je na wacik
Ojojojojoj ja też

Edytowane przez miss kitsch
Czas edycji: 2012-03-13 o 00:05
miss kitsch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 00:04   #4194
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Wszyscy byli po pracy albo po szkole a obcokrajowcy na wymianie studenckiej
ano .

Cytat:
Ojojojojoj ja też
i ja .
Stary 2012-03-13, 00:30   #4195
poldzia89
Zadomowienie

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3288099 5]no ladna jest a artykuł też fajny
ale te kasie, charlizy i inne takie piękne panie wystylizowane, pokazujące swoje ałtfity dnia, wymuskane mieszkanka, kontrolowany nieład i całą resztę cudownego życia kojarzą mi się z tym co pewnie część z nas lubiła oglądać w czasach dzieciństwa - idealne laleczki barbie mieszkające w swoich idealnych rezydencjach teraz wyrosłyśmy z lalek ale wciąz chyba taka estetyka perfekcjonizmu niektórym pasuje a co lepsze świetnie się sprzedaje. Niestety część wielbicielek jest absolutnie bezrefleksyjna, mam przyklad niedaleko, dziewczyny tak zapatrzonej w KT że każdy jej post na blogu jest prawie że kopią Kasi. Kasia pastele - ona pastele, Kasia coś piecze - ona także. Kasia napisze posta - ona komentuje. Taka bezrefleksyjna fanka, kopia, klonik... a gdzie bycie sobą?
a nie, przepraszam, jest jedna różnica, KT nie fotografuje sie na klatce schodowej
podobało mi się co L_V napisała, że w modzie chodzi o to aby z niej czerpać inspiracje, przemycać trendy a jak widać wysyp blogasków powoduje kompletnie co innego [/QUOTE]
charlize nie jest idealna ma krzywe zęby. Sory ale uważam że skoro jest taka zadbana i stać ją na drogie ciuchy to powinna zrobić coś ze swoimi zębami. Podobają mi się jej stylizacje itp ale jak są zdjęcia jej zębów to patrze z dużym niesmakiem. Ale nie ja jedna tak mam. Może to przez moje zboczenie zębowe ale myślę że powinna coś z tym zrobić !

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 08:36   #4196
Konto usunięte

Cytat:
ja ogółem nie rozumiem tego pędu na szpileczkami i twierdzenie, że tylko w takich butach można wyglądać ładnie/kobieco/seksownie/wygodnie (niepotrzebne skreślić).

ile razy pojawia się temat - jak wydobyć swoją kobiecość? to zaraz odzywają się tłumy - obcasiki ubierz, obcasiki !
nie da się ukryć że generalnie w obcasach noga wygląda lepiej ALE! Ale nie każda kobieta umie na tych obcasach chodzić, nie każda wie do czego je nosić i jak je nosić, z czym zestawić jakie buty itp itd i choćby nie wiem jak się starała, jesli będzie w tych obcasikach się potykać co chwilę to będzie żenujące a nie kobiece i seksowne. Poza tym kobiecość można wydobyć z siebie na wiele innych sposobów a szpilki są chyba po prostu najprostszym z nich. Wystarczy po prostu podkreślić swoje atuty (oczywiście nie wyzywającą mini i dekoltem do pępka).

I też zadziwia mnie że niektorzy potrzebują opinii polowy wizażu żeby w ogóle kupić jakąs rzecz...

a co do tych zębów u Charlize, mnie też to razi bo też jestem maniaczką prostych i zdrowych zębów, nie muszą być idealnie białe ale byleby zadbane no ale, powiedzmy ze w jej blogu nie o to chodzi, chociaż faktycznie zaburza to ten idealny wizerunek jaki próbuje kreować ogólnie ona mi się nie podoba jako osoba, ale jednak nie zamierzam krytykować jej wyglądu fizycznego bo to nie o to chodzi.
Stary 2012-03-13, 08:49   #4197
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzia89 Pokaż wiadomość
charlize nie jest idealna ma krzywe zęby. Sory ale uważam że skoro jest taka zadbana i stać ją na drogie ciuchy to powinna zrobić coś ze swoimi zębami. Podobają mi się jej stylizacje itp ale jak są zdjęcia jej zębów to patrze z dużym niesmakiem. Ale nie ja jedna tak mam. Może to przez moje zboczenie zębowe ale myślę że powinna coś z tym zrobić !
ja tu zostałam równo skrytykowana za wklejenie paru linków i ocenę stroju paru blogerek, zgodnie z tematem, która zupełnie nie odnosiła się do ich urody, a takie opinie jak zacytowana przechodzą bez echa
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 08:53   #4198
pingwin2
Zakorzenienie

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3289053 5]

a co do tych zębów u Charlize, mnie też to razi bo też jestem maniaczką prostych i zdrowych zębów, nie muszą być idealnie białe ale byleby zadbane no ale, powiedzmy ze w jej blogu nie o to chodzi, chociaż faktycznie zaburza to ten idealny wizerunek jaki próbuje kreować ogólnie ona mi się nie podoba jako osoba, ale jednak nie zamierzam krytykować jej wyglądu fizycznego bo to nie o to chodzi.[/QUOTE]
właśnie to zrobiłaś
takie teksty są co najmniej nie na miejscu

Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu
Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu

pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 08:56   #4199
makeupnotwar
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tu zostałam równo skrytykowana za wklejenie paru linków i ocenę stroju paru blogerek, zgodnie z tematem, która zupełnie nie odnosiła się do ich urody, a takie opinie jak zacytowana przechodzą bez echa
nie rozumiem tego najazdu, od tego jest ten wątek for fuck's sake. wielokrotnie przewijały się tu opinie, że publikując swoje zdjęcia plus nierzadko imię i nazwisko JESTEŚ osobą publiczną. to takie samo zjawisko jak z celebrytami, politykami, z jakiegoś powodu znanymi osobami - ocenianie (w tym znoszenie krytyki) to normalna sprawa, bez przesady na wizażu niedługo zapanuje taka poprawność polityczna, że aż strach się bać...

jeszcze trochę i zamiast dyskusji (której nierozłączną częścią są kłótnie i krytyka!) będzie sobie można tylko słitaśnie komentować jak na tych wszystkich wątkach na społecznościach i na wątku o blogach kosmetycznych

Edytowane przez makeupnotwar
Czas edycji: 2012-03-13 o 08:58
makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 09:14   #4200
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pingwin2 Pokaż wiadomość
właśnie to zrobiłaś
takie teksty są co najmniej nie na miejscu
a ja uważam że tego nie zrobiłam, napisałam jedynie że rażą mnie krzywe zęby, u niej i ogólnie, i że zaburzają idealny wizerunek, a nie że wygląda paskudnie, szkaradnie albo w ogóle nie powinna się pokazywać. Sorry ale takie rzeczy widać obiektywnie, nie jest to moje subiektywne zdanie że ktoś ma zęby krzywe bądź nie. Nie skrytykowałam jej za to, ani nie oceniłam, po prostu stwierdziłam fakt, taki sam jak np że jest szczupła, albo ma ciemne włosy. Fakty nie muszą być jedynie pozytywne.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości