|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
dzisiaj wyjątkowo co jakiś czas boli mnie brzuch jak na @
ja mam dobrą czekolade
|
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
![]() Wszystko ładnie pięknie , ale za jakiś czas przyjdzie zmęczenie .....na szczęście nadciąga Babcia Dziewczynek ( moja Mama) z odsieczą, bo teraz jest u moich Babć ( jednej prawdziwej , drugiej przyszywanej) , bo jedna ma zapalenie oskrzeli , a druga już prawie nie chodzi i musi tam im pomagać z toaletą , zakupami, jedzeniem....Ale teraz czas opieki na Mamy siostrę przypada, więc Mama będzie dla mnie . Cieszę się, bo bym sobie z wyjściem na dwór nie dała rady.A poza tym to mamy umowę ,że tylko mi zakupy będzie robić , resztę mam zamiar sama ogarniać,.ciekawe kiedy zmienię zdanie i czemu tak szybkoGucia oby szybko poszło to cholerstwo od Ciebie |
|
|
|
|
#4623 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I dziecko sobie w takim podeszłym wieku robisz,oj oj![]() a co do następczyni to Puma może by chciała? Tylko że ona też ma zawirowania co do tp. dziś nawet wyniki jej nie za ciekawe powychodziły i się boi że będzie może w marcu rodzić...
|
|
#4624 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() juz niedlugo kruszynka bedzie z wami, a ty wrocisz do dawnej formy... bedzie dobrze
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może pogadaj z lekarzem? zmykam na kąpanko, dobrej nocki! |
|
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4629 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4630 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zreszta mam na swoim koncie dosc powazny stan depresyjny przez ktory przeszlam bez zadnej pomocy... i nic nie bedzie gorsze niz bylo tamto ![]() heh... poprostu mialam chwile slabosci i musialam sie wyzalic, i juz teraz jest mi lepiej... dziekuje, ze jestescie i wspieracie
|
|
#4631 |
|
Rozeznanie
|
Hahaha :p tz mnie pociesza i się śmieje że jak można płakać a zaraz się śmiać bo podczytuje i śmiać mi się chce aż humor mi się polepszył :p rozwalila mnie sytuacja z obelixem
|
|
|
|
#4632 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a wiesz co je powoduje? ucisk gówienka na mózg obrzydliwie prawdziwa teoria,hahahahai oglądali się młodsi-tacy 40+
|
|
#4633 |
|
Wtajemniczenie
|
o rany ile napisalyscie od godz 16
![]() Natka GRATULACJE!!! Dobrej nocki
|
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
no nie będę świnia
dzisiaj dostał opierdziel, kupił sobie rakietkę do tenisa stołowego za 100 zł ( w środę kupił za 25 zł) , a to dlatego ,że turniej u kuzynostwa na wsi jest w weekend i się zapisał, no nic, niech gra, ale na ten raz ( bo skąd stół? ) to by mu ta za 25 zł starczyła, a że wczoraj stwierdził,że bieganie jest fajne to sobie jeszcze sprawił buciki do biegania, dodam,że w szafie stoją białe buciki do tenisa ziemnego ( rzadko używane, bo ponoć powiedziałam,że to za drogi sport te kryte korty i sobie wziął do serca i czeka na wiosnę na korty odkryte), a w pokoju stoi rower i aż się boję,że jutro buty na rower przywlecze, a ja się pytam kiedy ma zamiar te sporty uprawiać ? no kiedy? chyba w nocy ![]() No o butach do halówki nie wspomnę,że są i to sztuk dwie. Ale w sumie to się cieszę,że jakiś tam sport uprawia, zdrowszy będzie.A kwestie szaleństw w sportowym rozwiązałam tak,że musi oddać na to swoje 5 zł które zbiera od jakiegoś czasu ( ale chyba mu to podaruje bo mi się Go teraz żal zrobiło ,że mu żałuję na buty, a w sumie zasłużył sobie ) echh faceci
|
|
|
|
#4635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale co do butów, to w pokoju dziecinnym stoją trzy pary, obok wózka w tym samym pokoju stoi rower....a do wózka wrzucony jest strój do teakwondo... a pod wózkiem lezy piłka do nogi i do koszykówki... a w łazience na wannie wiszą kąpielówki i czepek, bo w poniedziałki rano chodzi na basen... a w środę wieczorem gra w nogę albo w koszaA jak Mu powiedziałam, że te buty i akcesoria sportowe będą musiały zniknąć, to się zdziwił dlaczego ... więc zaproponowałam, żeby do pawlacza je włożył, to stwierdził, że nie, bo w pawlaczu są jego narzędza.... ja sprawdzam, a z trzech pawlaczy, które mamy 2 są wypełnione narzędziami a w trzecim są jeszcze jakieś buty sportowe |
|
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma pomysł, jutro do chaty powinnam przytargać siodło jako zapowiedź konia A propos tasiemka to była różowa, bo dostałam dziś prezent z pracy dla Kai, kocyk z imieniem i datą urodzin i słodką owieczkę maskotkę i stąd ta tasiemka, bo to było pięknie zapakowane i dołączona kartka z gratulacjami
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-03-12 o 23:16 |
|
|
|
|
#4637 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4639 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Co do ogladania sie facetow.Odkad jestem w Anglii odkrylam,ze w porownaniu z Angielkami wygladam korzystnie ![]() A i wiele kolezanek moich majacych problem z waga tutaj juz tego nie zauwaza,bo przy Angielkach i tak sa szczuple ![]() Jak juz tak sie przyznajemy do swoich ulomnosci...jak sie wkleja ten suwaczek i skad sie go bierze?Ja nie umiem ![]() Cytat:
Ostatnio byla laweczka do cwiczen i ciezarki.Teraz mowi o butach do biegania.A za chwile zacznie sie sezon wedkarski
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4641 |
|
Raczkowanie
|
normalnie nie nadrobie Was dzisiaj bo padam na klawiature,
napisze tylko w skrócie ze byliśmy na wizycie i wszystko ok, Maluszek ma okolo 2600 a ja tylko +0,5kg w 2 tygodnie(przed ostatnia wizytą bylo +3,5kg w 2 tyg a jemy ciągle tak samo, tylko zmienili nam dawke hormonów na niedoczynnosc tarczycy i sie zahamowal nadmierny przyrost wagi gratulujemy oczywiscie nowym mamusiom i tatusiom i zdrówka zyczymy no i zapomniałbym- zamówiłam w koncu wozek 35+4 tc Edytowane przez Furczak Czas edycji: 2012-03-12 o 23:39 |
|
|
|
#4642 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Widzialyscie jakie fajne gadzety: http://www.dzieciowo.pl/2012/03/kaski-wloz.html Wieszak jest super
|
|
#4643 |
|
Raczkowanie
|
Zapomniałabym o najważniejszym:
Natka gratulacje uciekam spać, jutro mam ok. 10 ktg
|
#4644 |
|
Gang Iren
|
Ja tez ide juz do lozeczka.Przed snem jak zwykle musialam sobie golnac...Gaviscon zeby nie bylo
![]() Dobranoc!
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
Mam nadzieję, że ta noc coś przyniesie, w końcu mamy już 13.
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już na nogach bo mój tż nie umie wyjść z domu nie robiąc hałasu i nie zadając podstawowych pytań koszulę mam? podkoszulkę ? a Antoś sobie smacznie śpi jak mu zazdroszczę![]() Wczoraj wieczorem moja koleżanka urodziła ta od tych bliźniaczek dzielna babka ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Jak koleżanka wróci ze szpitala to się dokładnie dowiem co jest potrzebne na polną czy coś się zmieniło przez te 3 lata
|
|
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
A ja o 5. Wstalam na siku i juz nie zasnelam... :/ Co ja teraz bede robic ![]() Nowaken gratulacje dla kolezanki, dzielna kobieta, w nagrode ma podwojne szczescie ![]() A u nas widze noc spokojna, zastoj sie jakis zrobil... |
|
|
|
#4648 |
|
Rozeznanie
|
Jejku dziewczynki ja to Was w życiu nie nadrobię
Mała Zuzia daje mi czadu, w nocy nie sypiam, bo dla niej zaczyna się wtedy życie, a w dzień non stop albo przy cycu albo z butlą w łapkach. I jeszcze te okropne szwy mnie tak uwierają, jeszcze martwi mnie czy nie pękł mi szew, bo coś mi się przy tej ranie nie podoba.8 marca o 1.50 złapały mnie skurcze, przebudziłam się ale nie panikowałam, poszłam siusiu do łazienki a tam myśląc że skończyłam siusiu nagle zauważyłam, że coś jeszcze się sączyło, wpadłam w panikę i poleciałam do położnej na moim oddziale, ona oczywiście nie wierząc kazała wracać do łóżka i obserwować czy coś nadal leci i czy skurcze są regularne. Więc wróciłam i nie spałam do 6.00. Wtedy przyszły nam mierzyć temperaturę i powiedziałam że nadal coś się sączy delikatnie i już wymieniłam kilka wkładek a skurcze zaczynają się robić coraz bardziej regularne i bolesne. Oczywiście po porannym mierzeniu tętna położna szybko zbadała mnie na fotelu i stwierdziła, że jest 3 cm rozwarcia, szyjka sformowana czy coś takiego i możemy rodzić, ale najlepsze było pytanie "To już które to będzie dziecko?" Na co ja odpowiedziałam że pierwsze, a ona ze zdziwieniem stwierdziła, że nie może w to uwierzyć i że stworzona do porodu jestem O 7.00 znalazłam się na sali porodowej podpięli mnie pod ktg i zaczęło się, skurcz za skurczem, aż poduszkę przygryzałam, ale wiedziałam że to dopiero początek. W ciągu 2 h, czyli o 9.05 urodziła się malutka, pchała się na świat w takim tempie że nie nadążałam przeć Miałam małą chwilę grozy, bo lekarz stwierdził że mała jest ułożona po prawej stronie i pcha się do prawego uda, czułam jak ją próbuje przekręcić, nakierować, ale bez nacięcia się nie obyło. No i oczywiście ponownie usłyszałam pytanie które to już dziecko ![]() Jakby każdy poród przebiegał tak ekspresowo to chyba zdecydowałabym się na drugie dziecko Uciekam do Zuziaka mojego Buźka Dziewczynki
|
|
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoje odczekalas i wycierpialas, ale Sam porod dla ciebie to bulka z maslem ![]() Dzieki za opis, zagladaj czesciej do nas, jak dasz rade
|
|
|
|
|
#4650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To by sie dzialo Dzien Dobry! Konia, nie wiem co napisac, zawsze brakuje mi slow zeby sie wypowiedziec na temat tak wielkiej niesprawiedliwosci jaka jest powazna choroba dziecka ![]() To nie powinno sie dziac i nawet nie wiem czy jestem w stanie sobie wyobrazic ogrom cierpienia takich rodzicow!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.

. Cieszę się, bo bym sobie z wyjściem na dwór nie dała rady.A poza tym to mamy umowę ,że tylko mi zakupy będzie robić , resztę mam zamiar sama ogarniać,.ciekawe kiedy zmienię zdanie i czemu tak szybko

ale co do butów, to w pokoju dziecinnym stoją trzy pary, obok wózka w tym samym pokoju stoi rower....a do wózka wrzucony jest strój do teakwondo... a pod wózkiem lezy piłka do nogi i do koszykówki... a w łazience na wannie wiszą kąpielówki i czepek, bo w poniedziałki rano chodzi na basen... a w środę wieczorem gra w nogę albo w kosza