|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
mam bardzo czesto sny erotyczne, sa tak realne ze rano pytam meza czy cos w nocy bylo
![]() dzis snil mi sie las, znalazlam takie drzewo pelne orzechow laskowych, zaczelam je zrywac, okazalo sie ze to czeresnie tak bardzo chcialam je zjesc i nagle sie obudzilam. meza w nocy rowniez i zapytalam czy gdzies mozna czeresnie kupic bo tak bardzo mi sie ich chce ze zasnac nie moge rano poprosilam o tymbarka wisniowego
|
|
|
|
#2042 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki,
u mnie dzień jak co dzień...tak samo się zaczął ![]() czekam na wizytę w czwartek...jakoś do tamtego lekarza mi się nie spieszyło, a teraz nie mogę się doczekać, to chyba dobry znak. bardzo jestem ciekawa co z moim bebiczkiem , nie byłam na usg prawie 6 tyg.!Katarzinka Ty to masz zdrowie dziewczyno Konczi Ty chciałaś te artykuły? bo trochę zamotana wtedy byłam... Ghola jak na tych nartach było? opowiadaj |
|
|
|
#2043 |
|
Wtajemniczenie
|
no mi sie chce tez owoców ale nie mogie bo mam po nich zgagę
mogę znaczy ale nie każde a co odkryłam wczoraj? nie mogę jeśc zup nawet mojej ukochanej pomidorowej , nie mogę wąchac mięsa a jak pomyśle ze mam zjeść to mi nie dobrze bleee... a miałąm robić pierogi trudno zrobie ruskie
|
|
|
|
#2044 |
|
Raczkowanie
|
na ból głowy pomógł mi chiński Balsam "Świątynia niebios" kupiony w aptece do smarowania skroni. polecam wszystkim męczącym się mamusiom
|
|
|
|
#2045 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby sobie poszło !Cytat:
grzeczna jezdem nie ? ![]() Oj ja nie chcę remontów rzadnych !!! miałam w weekend wymianę kuchni i myślałam, że umrę masakra jakaś!!! ale pokój też będziemy malować sypialnię i malutki dla dzidziola ... ale liczę na pomoc siostry że się zlituje nade mną pytanie do mam dzieci które pięknie po świecie czmykają - czy przez pierwsze miesiące dzidziol był z Wami w sypialni ????? Cytat:
NIe obawiaj się dentysty, zobaczysz będzie gance gal bo kobiety w ciąży nie można stresować ![]() Ooo ja tyż mam 14t ...czyżby to było zaraźliwe aaa Cytat:
Nisiu tak robiliśmy, czekanie na wyniki były wiecznością ale okazało się że strach ma wielkie oczy i wyszły bardzo dobrze Cytat:
yhh ale przyznać trzeba że lepiej się pamięta co się śniło, kiedyś nie pamiętałam snów a teraz pamiętam - pamięć się poprawia czy co ?[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32890766]Hej laseczki! Kolejny brzydki dzien dzisiaj. Widziałyście?JUż wątek mamuś listopadowych powstał.Ale ten czas leci.Pamiętam,jeszcze niedawno sylwester był i ja czułam że coś na rzeczy jest.Echh...[/QUOTE] U mnie też dzisiaj brzydko jest ... nie lubię takiej pogody... ale jak w weekend bydzie 20 to już cudnie tylko, że ja mam szkołę .. dobrze że w sobote dwa wykłady a w niedziele jeden ![]() oj ja też czekałam na kolejne mamusie ... to jest wspaniały moment bo pokazuje jak czas upływa .... ![]() Cytat:
Monia dzisiaj już jest wtorek więc jeszcze tylko dwa dni i będziesz widzieć dzidzioka Kochana za artykuły dziękuję bo ja skupiam się na naszym regionie silesi i mieście .. ale zaksiążeczki bardzo Ci dźwięczna jestem
|
|
#2046 | |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewuszki
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2047 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki moje kochane.
U mnie na południu pogoda straszy. Mam już dość, wprawia mnie w fatalny nastrój, brak chęci do czegokolwiek. Dłuży mi się czas do usg... gratuluję wszystkim mamom pozytywnych wieści z wizyt, ja muszę na swoją wizytę jeszcze poczekać 2 i pół tygodnia. Strasznie mi się dluży ten czas między wizytami. Uspokajam się, że piersi nadal tkliwe, mdłości wieczorem są, brzuś rośnie. Chętnie kupiłabym sobie detektor tętna, ale mój mężus pewnie by uznał że zwariowałam. Wczoraj żeby się zmusić do umycia okien zdjęłam firany i wyprałam, ale przez te pogodę chyba sobie zaczekają nie mam ulg. Mój TŻ pracuje do pozna, raczej nikt za mnie ich nie umyje ![]() W związku z licznymi pytaniami o to w ktorym jestem tygodniu ciazy ? umiescilam w ciązowych linkach wasnie odnosnik do strony która nie wylicza nam tygodni i dni ale podaje w zaokrągleniu który to tydzien, ja mam teraz 11t 2 d i podaje ze jestem w 12 tygodniu. Sprawdzcie sobie tam
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-03-13 o 09:23 |
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
wpadłam się przywitac i smigam dalej na zakupy i oznajmiam ze woadne i nieadrobie kolo 12
|
|
|
|
#2049 |
|
Wtajemniczenie
|
konczi - nie wiem czy o to Ci chodziło, ale moja córka miała łóżeczko w naszej sypialni przez prawie 2 lata - bo tak długo nocek nie przesypiała
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uhum .. właśnie o to mi chodzi, mąż się uparł że pokój maluszka będzie pokojem do zabawy a dzidzia z nami a ja chciałam do małego wstawić kanapę gdzie bym spała sobie na niej .. ale widzę że jednak większość wstawia łóżeczko do sypialni rodziców
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Witam w ten brzydki za oknem dzień ![]() Ależ miałam pokręcone snyyyyy. Już pominę te erotyczne, męczŕce paskudy, ale śniła mi sie teściowa, że chciała mnie udusić!!! Tak sie w śnie nawołałam mężula żeby przyszedł, że ciekawi mnie czy na żywo też sie darłam ![]() W sumie mi sie to śniło chwile przed tym jak mężul mnie budził że do pracy wychodzi. Musze go spytać czy ja coś wołałam :P Cytat:
Chłopa wytarmosze, a sama musze w tym czasie w tv patrzeć żeby sie nie poskręcać ![]() Jak byłam u gina niespełna miesiąc temu to miałam zakaz. Pójde jutro albo w czwartek to sie zapytam, ale gdybym nawet mogła to sie boje, że w trakcie jak tam sie wszystko kurczy przy "tentegowaniu", że zrobie maluchowi krzywde ![]() Mam wielkie co do tego obawy dlatego nawet sama sie staram zniechęcać do przytulania co łatwe nie jest |
|
|
|
|
#2052 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maluszek jest w bezpiecznym miejscu wiele z dziewcząt przytula się i wszystko jest w porząsiu ale lepiej jest spytać co i jak i usłyszeć poradę od fachowca nie ?
|
|
#2054 |
|
Wtajemniczenie
|
oglądałam kiedys na discovery program o sexie w ciąży i mówili ta,m że jeżeli lekarz nie zabroni to sex w ciąży jest bardzo wskazany
a orgazmy a właściwie skurcze macicy podczas są dla dzidziusia bardzo przyjemne bo wywołują coś w rodzaju fali w brzuszku i dzidek sobie lezy jak na materacu w tunezji mysle ze po genetycznym usg jak wykaże ze wszystko jest wporządku to się będę bzykac no pod warunkiem ze mnie ONY nie bedzie wkur.wiał bo to tysz ostatnio jest nagminne.....
|
|
|
|
#2055 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki! u mnie tez pogoda beznadziejna. ale noc przynjamniej przespalam.
rano juz dzwonilam do ginka i umowilam sie na prenatalne na czwartek. stres jest jak nic. a jak to twierdzi moja tesciowa to nie powinno sie za czesto robic USG w ciazy a to bedzie moje 4. no ale chyba nie szkodzi to? nie ma to jak sen gdzie dusi cie tesciowa wow!
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
oj jojoooojjjj ... poszedł mail laseczki bez zdjęcia hahaha
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dla mnie mimo nadal trzymających mnie mdłości, ten poranek zaczął się cudownie. Mój TŻcik nad ranem wrócił z Niemiec i zostaje ze mną cały tydzień. ![]() No to możemy sobie przybić piątkę. ![]() Cytat:
Tak sobie myślałam, że może po wizycie zszedł wczoraj ze mnie ten cały stres, mój organizm się rozluźnił i hormony dały czadu. ![]() Trafiłaś idealnie. Wczoraj miałam 7 tydz 4 dzień
|
|
#2058 |
|
Zadomowienie
|
a i jeszcze nie wiem jak jest w pl ale tu w de jest tak ze sie ma taki "paszport ciazowy" w doslownym tlumaczeniu. no go powinno sie miec zawsze przy sobie. dzwonie do mojego ginka i mowie ze ide do innego ginka na to badanie i ze potrzebuje tan moj paszport a ona ze zaraz zobaczy czy jest gotowy i sie okazalo ze nie
a ja juz 12 tc zaczelam a oni nawet nie zdazyli mi tego zrobic!!! specjalnie poszlam do polakow lekarzy ale oni jacys zakreceni jak sloiki sa. ![]() mam pozniej podjechac i mi go zrobi. widze ze musze sie o wszytsko sama troszczyc. moja tesciowa wyslala mi liste badan w ciazy to ja duzo nie mialam. w ktorym tyg. robi sie na toksoplazmoze?
|
#2059 |
|
Raczkowanie
|
Witam się dziewczęta i uciekam na zajęcia
![]() Miłego dnia |
|
|
|
#2060 |
|
Wtajemniczenie
|
Konczi u nas łóżeczko stało w sypialni z powodu naszej wygody - na początku co dwie godziny karmienie piersią, przewijanie itp więc trzeba było wstać, a potem te nocne pobudki i też trzeba było wstać. podejrzewam, że gdyby wcześniej przestała się budzić w nocy to pewnie by wcześniej poszła spać do siebie
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczynki piszecie oraz więcej i więcej a jak w końcu usiądę do kompa to tyle czasu zajmuje nadrobienie że szok wczoraj cały dzień nie mogłam się dodzwonić do gina żeby się umówić na jutro na wizytę a jak się w końcu po 20 dodzwoniłam to na jutro i tak nie można bo go nie będzie wizyta w poniedziałek o 19 mogę również poprosić dane na maila?
Edytowane przez nynka87 Czas edycji: 2012-03-13 o 09:56 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2062 |
|
Wtajemniczenie
|
kochana ja mialam na samym poczatku czyli cos kolo 6 tygodnia
|
|
|
|
#2063 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tokso mozna robic z w kazdym momencie ciazy ale najlepiej przed ciaza, a jak nie to na początku zeby móc zareagowac w razie czego szybkodearlie to sie nacieszycie sobą
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-03-13 o 10:05 |
|
|
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem że to wygoda dla rodziców i mój małż pewnie tez tak podchodzi do tego tematu
|
|
#2065 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek dziołszki
![]() Ciocia Lucia - jakie wąsy ja się pytam - ![]() O snach erotycznych to mi nawet nie mówcie, masakra jedna wielka ja oczywiście taki gupek ze jak na ostatniej wizycie nie zapytałam i dalej celibrat w tej kwestii fakt, ze jeszcze jakoś mi nie ten teges bo ten posmak w ustach i na razie jakoś checi fizycznie nie mam za to w snach hulaj dusza piekła nie ma ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- co do spania dziecka w pokoju z rodzicami czy w swoim moją córcie miałam u siebie w łóżku z własnego lenistwa do końca trzeciego miesiąca potem zgodnie ze wskazówkami Tracy Hogg przeniosłam myszę do jej pokoju i tak jest do dzisiaj. Jak bym przeliczyła ile razy spała z nami w łóżku to mi palców na jednej ręce wystarczy - on uwielbia spać w swoim pokoju odejmując te pierwsze trzy miesiące
|
#2067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak mi sie zawsze nowy tydzien zaczyna to patrze co tam sie bedzie kształciło w danym tygodniu i patrzcie co znalazlam o 12 tc. "Dziecko zaczyna wchodzić z tobą w interakcję, reaguje już na bodźce z zewnątrz. Kiedy położysz dłoń na brzuchu, zbliży się do tej ścianki, by poczuć ciepło twojej dłoni. Na gwałtowne naciśnięcie brzucha odpowie równie energicznym ruchem całego ciała. Na razie jednak nie będziesz tego odczuwała." a ja zawsze jak zasypiem no i nie tylko to sie lapie za brzuch i teraz sobie pomysle ze on tam podplywa i to czuje. az mi sie miękko na sercu robi i mokro w oczach.
|
|
#2068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli coś jest na rzeczy
|
|
#2070 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

rano poprosilam o tymbarka wisniowego 

, nie byłam na usg prawie 6 tyg.!
mogę znaczy ale nie każde 

grzeczna jezdem nie ? 

nie mam ulg. Mój TŻ pracuje do pozna, raczej nikt za mnie ich nie umyje 

oj jojoooojjjj ... poszedł mail laseczki
Trafiłaś idealnie. 

wczoraj cały dzień nie mogłam się dodzwonić do gina żeby się umówić na jutro na wizytę a jak się w końcu po 20 dodzwoniłam to na jutro i tak nie można bo go nie będzie