|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
To ja też się chwalę - bilans 2 latka za nami i moje dziecko jest w normie
hehe i waży już 12,300 kgA za 2 tygodnie żłobek - czujecie? Od kwietnia mój mały Miś idzie do żłoba. Prywatnego oczywiście, bo na tym końcu świata jeden państwowy na ponad 100 tys. mieszkańców. Może go tam naprostują ![]() No i dostał na urodziny od mam swoje dorosłe łóżko. Takie: http://allegro.pl/lozko-mlodziezowe-...159279331.html i dzisiaj spał u siebie. Jej - jak pusto w łóżku było bez niego
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
u nas chyba postep mala wola siku i robi kupe ale na duzym kibelku.
|
|
#4143 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Aixa - jak podczytujesz to przekaż Lence życzenie również od nas Madzia - jak widać konsekwencja zaczyna działać . Brawa dla mamusi choć pewnie jeszcze długa drogaBrawa dla dzieciaczków za nocnikowe postępy a dla mamuś za wytrwałość Cytat:
.To jest właśnie korzyść mieszkania w domu a nie bloku. Sama bym chętnie mojego gnoma wypuściła niech gania. Codziennie czy mi się chce czy nie wychodzimy "na spacer". Od początku roku chodzimy bez wózka, takie wyjście to jakieś 2 godz. (poza czasem mrozu -15 st). Zośka biega, szalej, łazi po kałużach itd. Niestety w żaden sposób po takim wyjściu spać nie chce ![]() Cytat:
Cytat:
Widzisz a tak marudziłaś. Nocnik tez opanuje jak juz będziesz w domu i się tym zajmiesz sama. Baty dla dziadziusia ale to osobny temat i lepiej nie rozwinę ![]() Cytat:
ŻŁobek ? To się będzie działo. Powodzenia i będzie dobrze U nas też tylko jeden państwowy jest mimo że mieszkańców sporo więcej i jeden prywatny.Łóżko mi się bardzo podoba. Ma jakieś zabezpieczenie przed wypadnięciem malucha ?
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-03-13 o 10:04 |
||||
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiałam Was jakiś czas,
Dzięki za przywitanie wszystkim. Zaraz pokazuje swoją pociechę ![]() Żłobek.... kurcze ja jak tak siedze w domu z maludą na myśl o rozstaniu na pare godzin to tak się jakoś smutno robi. Typowe dla mnie
Edytowane przez nataszka25 Czas edycji: 2012-03-28 o 10:57 |
|
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... wiec piekna narzuta bedzie.. bo to był wzór właściwie na narzute.Spiesze donieść.. że wczoraj jak Michasia juz leżała w łóżku zawołała siku.. a dzis rano az do 9 pampers był suchy... zawołała siku i sama biegnie do nocnika.. Rewelacja jak dla mnie!!! Jakos łatwo to nam przychodzi.. bo mam w nosie.. a jak na czymś zależy to nie wychodzi:d.. chyba tak juz jest
|
|
|
#4146 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/markowa-trampolina...188895977.html jeszcze nam nie doszła spóźnione życzenia- wszystkiego najlepszego Cytat:
dla Kubusia Zosia też z dnia na dzien wyrosła z większości ubrań, w czwartek mam zamiar jechać na zakupy Cytat:
Aixa- Wszystkiego najlepszego dla Lenki-
|
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka laleczka słodka!! A z rozstaniem mam to samo... teraz musze zacząc praktyki w przedszkolu 70h i to jakies 3-4 tygodnie wyjdzie.. zalezy po ile godzin dziennie beda chcieli.. i bede musiała ją zostawić Dziewczyny takie ramki będe robiła Michalinie http://alezabawki.co/montessori-premium/praktyczne bedzie miała tabliczki z zamkiem guzikami, sznurówkami itd.. bedzie mogła sobie ćwiczyć mama szyje i babcia to wyjdzie duzo taniej a T. mi ramki zrobi
|
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narazie jest mi ciężko bo w ogóle nie jestem w temacie, pewnie troszkę to potrwa zanim się wdrąże ale będe wytrwale nadrabiać ![]() No i dzięki z góry za wyrozumiałość
|
|
|
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy wysokie trampki z Adidaska ale za małe.. wiec je na All opchnę a te sa dośc fajne.. chyba.. wizulanie mi sie podobaja
jeszcze sa turkusowe http://allegro.pl/wiosna-2012-sliczn...195721075.html
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz pomału mówi o bajce DORA.... Wasze dzieci też już tak pięknie rządzą co chcą oglądać, co ubrać...? ![]() Moja paskuda mała jak rano chce ją ubrać a ma gorszy humorek to działa na nią tylko to że założe jej rajstopy z myszką miki wtedy jest ok....... |
|
|
|
|
#4151 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musial przetrawic co nieco. Przewaznie dzieci dwu, 3 jezyczne pozniej mowia . Na nocnik bedziesz wysadzac juz na wolnym tydzien w ta czy tamta nie zawazy wiec sie tym nie przejmuj. Dziadkowi sie nie chce , co sie dziwic chlop to chlop.Cytat:
. Cytat:
Cytat:
Nataszka jaka ona szlicznotka .S wietna jest , kiedy robisz drugie? |
||||
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
monka - tak mi się przypomniało że niedawno pytałaś o coś osłonowego przy lekach p/bólowych. Nie wiem czy już się zaopatrzyłaś ale mozesz brać obojętnie co byle jako substancja czynna było pantoprazol, omeprazol albo lanzoprazol. Nie wiem jakie nazwy handlowe są w Londynowie ale u PL może to być np. Polprazol, Lanzul, Zalanzo, Omeprazol (teraz niektóre sprzedają bez rezepty). Swoją drogą to doktor powinien Ci zalecić jakiś środek osłonowo przy takich lekach
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz maluda biega po pokoju z mikrofonem i śpiewa... mieć tu takie dwa
|
|
|
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4155 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Baobabek
dla KubusiaKiedy idziesz na L4? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dla nas za duża trampolina. Jak Misiek uzbiera kasę w urodziny to kupimy na pół ze szwagierką... ale tę 2.4m chyba. U nas sprawy nocnikowe jeszcze gorzej w weekend. Tzn z siku wpadek coraz mniej ale Misiek wstrzymywał kupę 2 dni (odkąd wołał że "idzie"), umęczyliśmy się wszyscy strasznie.
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2012-03-13 o 10:45 |
||||
|
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
Może tu ją lepiej widać.
A propo jej fiska to tu jej torcik na urodzinki 2. |
|
|
|
#4157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co mi sie kodeina pomylila z ketanolem a przy ketanolu powinno sie brac cos oslonowego. Podobno przy kodeinie nie, wiec nic nie kupilam . Nie wiem Cytat:
hehe nie boj nic, moj tz lata i namawia mnie juz na 3 . Koljenych 3 lat w domu niechce siedziec, bo potem juz do roboty nie pojde, nikt mnie nie przyjmie. Wiec powiedzialm zeby sobie znalazl inna do robienia, tylko gwarancji nie dostanie ze beda taki super jak ma ze mna .
|
||
|
|
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dodało chyba wczesniej
Edytowane przez nataszka25 Czas edycji: 2012-03-28 o 10:57 |
|
|
|
#4160 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem czy dasz rade przekroić na pół blaty.. bo one dość cienkie są! lepiej kup 2ga tortownice.. albo kup jednorazowe... w polsce ich nie widziałam ale na moichwypiekach.pl kobietka używała jednorazowych. a barwnik najlepiej w żelu! tak wyczytałam na necie że te w proszku i pynie się nie nadają.. ja mam wiltona tez z angli wieć powinnaś coś znaleźć aa i ja kupiłam tylko złóty czerwony i niebieski reszte mieszałam Cytat:
ja bez niczego ubijałam.. śmietana 30% z biedronki i cukier puder... a później wrzuciłam do tego serek i też zmiksowałam bo nie wiedziałam że coś się może zrobić z serkiem i całe szczęście nic się nie zrobiło Cytat:
Cytat:
mini także.. (skąd macie? też chciałam małej kupić a u nas nie ma;/)Cytat:
Cytat:
co do ubrania to jeszcze nie wybrzydza.. czasami coś jej nie pasuje ale ogólnie to nie... z jedzeniem to samo... jak jest głodna to powie... Cytat:
mi też kala jak na razie wystarcza.. szczególnie nocą.. jakbyśmy co najmniej 2ke mieli;/ a skąd jesteście??
|
|||||||
|
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też rano miki ciągle wzywana, mała przynosi pilot i mam jej wlaczyc, z rozkazem "Mama wlacz myka miki i idz mleko zrob tam!" doslownie, maz sie zawsze ze mnie smieje ze tak mna rzadzi maluszek hehe Na mikołaja dostała interaktywną myszkę miki i spiewamy teraz razem z miki ( wkleiła bym link bo nie wiem czy wiecie o co chodzi ale już się boje bo już raz dostałam ostrzezenie za podpis, nie wiedzialam ze podpis ze jest sie konsultantka jest zabroniony, no juz wiem)
|
|
|
|
|
#4163 |
|
Rozeznanie
|
spóźnione życzonka dla wszystkich 2 latków
![]() Nataszka fajnie, że do nas dołączyłaś, a mała śliczna ![]() Madziwnia my mieliśmy takie trampki jak z twojego ostatniego linka w zeszłym roku, ale ubrałam Juli tylko raz na stopę, bo koślawiła nóżkę, tam jest miękki zapiętek. my też mamy te z Adidasa, co pokazywałaś i czekają na cieplusie dni sa rewelacyjne ![]() daj znać jaki rozmiar bucika nosi ten Twój chrześniak, bo ja mam bardzo duzo butów po Juleczce, większość uniwersalna i chętnie Ci podeślę jakieś dla niego. Ja Juli duzo butów kupuję, bo czasem wchodząc do sklepu, lub na allegro nie moge się oprzeć, i tak kupowałam przez całą zimę na wiosnę i lato i wczoraj jak wyszperałam z szafy wszystkie na wiosne, to okazało się, że ma 2 pary półbutów, 2 pary trampek takich ocieplanych, 2 pary takich cienkich, 6 par balerinek, 2 pary kozaczków ażurowych i jeszcze wczoraj zamówiłam jej < zanim wypakowałam te z szafy> treki do chodzenia po górach teraz poszukuje jakąś fajna kurteczkę najlepiej 4w1u nas dzisiaj pierwszy dzień w przedszkolu bez płaczu, ale moje dziecko zostało przekupione przez Panią cymbałkami za to muszę ją pochwalić jak rano wstała, to i wczoraj i dzisiaj oddała mi smoczka i mówi: " mociuś jest dla dzidziusiów do spania, zostanie w łóźku"" w pźećkolku nie wolno mieć mocia" no i co tam Pani ładnie bez śpi, a w domu za chiny ludowe nie chce go oddać i co ja mam zrobić ![]() w niedzielę miałyśmy kupkową wpadkę bobek wypadł nogawką getrów jak szła po schodach do domu, dobrze, że nie gdzieś w miejscu publicznym hehe ale potrafi w nocy między 2.30 a 4.15 obudzic się poprosic o nocnik i sisia albo kupkę robi wolę chyba żeby robiła do nocnika, niz mam jej pampery przebierać, no ale nadal w przedszkolku chodzi w pampersie, mimo, że jest często wysadzana. No i od niedzieli w domu nie użyłyśmy ani jednego pampersika jestem z niej bardzo dumna
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka córeczkę masz prześliczną
Machaj wszystkie rady Twoje sobię biorę do serca, niestety już 10 min temu zamówiłam barwniki w proszku, bo takie były w przepisie co znalazłam. Zakochałam się w tym torcie to też muszę mieć Tak sobie myślałam że jak na biszkopcie będę jednak robiła, to lepiej zamiast mąki przennej ziemniaczaną, bo wtedy bielszy biszkopt, i fajnie powinien wyglądać z tymi barwnikami Ile na taki tort będe potrzebowała śmietany i tego serka?Bo ja nigdy nie robiłam sama kremu, tylko takie budyniowe, czy serników na zimno![]() Dzisiaj trzeci dzień mój syn normalnie się na spacerze się zachowywał. Wiecie jaki komfort, choć i tak mam po tych kilku miesiącach taką traumę, że ze strachem wychodzę Nawet sam się uparł żeby w cantrum miasta lampe osikać![]() Więc nie musiałam go namawiać.A ja sobie z moim grzecznym dzieckiem nawet zakupy zrobiłam Teraz mam pytanie do mam które mają styczność ze starszymi dziećmi. Chcę Eryka zabrać na kręgle. On w czerwcu będzie miał 8 lat. Uwielbiam kręgle, nie mam z kim na nie iść, bo koleżanki oczywiście wszystkie zajęte, a tz szkoda gadać. Wogle mój tz ostatnio myśli że wystarczy ze mi koperte przyniesie i już będę miała na niego maślane oczy, a ja głupia baba chcę z nim czas spędzać Więc dzisiaj kawkę zamiast z nim w pokoju, wypiłam sobie w towarzystwie dokarmianych rybek w akwariumJak kobiety nie mają problemów to muszą sobie coś stworzyć
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze moja Amelia siusiać nie chce na nocnik, sygnalizuje wszystko ale jak na nocnik sadzam to ucieka, jak tylkozrobi sie delikatnie cieplej to biore się za nią konkretnie.
|
|
|
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze łatwo namówić na nasikanie na mrówkę czy lampę
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kręgle to super pomysł . Pewnie jak sami pojedziecie to i tak nie możesz---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- A my powinnyśmy już być na dworze a Zosia nie chce sikać a bez tego nie wyjdziemy
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Nataszka - Amelka prześliczna ![]() Madzia z jakiej strony zamawiałaś barwniki? kurde śliczny jest ten tort ale boje się że mi nie wyjdzie;/
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

hehe i waży już 12,300 kg

choć pewnie jeszcze długa droga
.
Baty dla dziadziusia ale to osobny temat i lepiej nie rozwinę
... wiec piekna narzuta bedzie.. bo to był wzór właściwie na narzute.
), żeby on nie dostał, bo powiedział, że on nie będzie go wysadzał, bo nie nadążyłby

musial przetrawic co nieco. Przewaznie dzieci dwu, 3 jezyczne pozniej mowia . Na nocnik bedziesz wysadzac juz na wolnym tydzien w ta czy tamta nie zawazy wiec sie tym nie przejmuj. Dziadkowi sie nie chce , co sie dziwic chlop to chlop.

z racuchami tak samo jak z naleśnikami musisz sama wyczuć ile czego ,o dawno nie było u mnie racuchów może zrobię w tym tygodniu.