|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Cytat:
Każda marzy o tym, czego nie ma. Bym się pociąć dała za piękne fale lub delikatne loki. Tym bardziej, że moi rodzice nie mają prostych włosów. A moje to nawet po lokówce nie chcą się kręcić. ![]() A płukanka z bratka coś daje? Nie mam za bardzo serca i cierpliwości do płukanek. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3002 |
|
Zadomowienie
|
Pisałam, że wrzucę, no i są w załączniku moje dziwolągi, nic z nimi nie robiłam (nie prostowałam, staram się tego nie robić, ale jak na nie patrzę to mnie kusi), tylko podsuszyłam suszarką bo niedługo wychodzę, ale są jeszcze trochę wilgotne, wyschną już same
dzisiaj zrobiłam im maseczkę z Lorysa, gliceryny, nafty kosm., miodu i maści witaminowej, umyłam BD, nałożyłam na kilka minut Isanę, zawinełam w koszulkę bawełnianą, przed suszeniem nałożyłam Joannę z miodem i cytryną i serum na końcówki. Moje włosy najlepiej wyglądają od góry, i myślę, że nigdy nie będą wyglądać jak Wasze póki nie zetnę tych rozjaśnianych i farbowanych tyle razy. Jak już pisałam, nie są ani kręcone ani proste..nijakie
20.01.2012 - pierwszy krok do zdrowych, pięknych i długich włosów Typ: 2A 3.12.12 : 44cm CEL: 60 cm Moje włosy Edytowane przez Lethie Czas edycji: 2012-03-13 o 10:31 |
|
|
|
#3003 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3004 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3005 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, dodaję fotki, pierwsze z marca, drugie z lutego
powiedzcie mi czy jest jakas róznica??
wymyśliła sobie, że będzie kiedyś tak cholernie szczęśliwa... Edytowane przez Katharinka9876 Czas edycji: 2012-03-13 o 11:22 Powód: dodanie zdjęc |
|
|
|
#3006 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moge CI nawet dzisiaj capnąć po drodze ![]() Cytat:
Cytat:
z falami jest tyle roboty żeby wyglądały i żeby się utrzymały cały dzień nie mówiąc już o dniu następnym ![]() ahhh wolałabym proste ja drut
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dzis bede probowac wydobyc jakiekolwiek fale, zeby zobaczyc czy czasem nie jestem falowana
|
|
|
|
|
#3009 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi się fale bardzo podobają
Najbardziej bym chciała mieć takie delikatne fale, pełne objętości
|
|
|
|
#3010 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Mi też się podobają ale naprawdę, szkoda zachodu ![]() Cytat:
Falowane jak nic. Pewnie jak zapuścisz zaczną się zwijać bo teraz wyglądają jaby nie mogły nabrać rozpędu
|
||
|
|
|
#3011 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze raz
![]() 1 zdj luty 2zdj marzec czy jest lepiej??
|
#3012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście tak, że nie zauważyła tego :-P Miała tak piękne włosy, że nie mogłam się powstrzymać - gęste, błyszczący brąz, idealne końcówki Załamałam się, stwierdzilam że moje dbanie o włosy to idzie o dupkę rozbić, bo i tak nigdy nie osiągnę takich efektów - choćby dlatego, że natura obdarzyla mnie strasznie cienkimi włosami :/
|
|
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Katharinka, jestes pewna, ze dobrze podpisalas zdjecia? |
|
|
|
|
#3015 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak myślałam, sorki zamet sieje, to z lutego jest właśnie bezpośrednio po obcięciu koncówek, coś lipne mi sie właśnie zrobiły ostanio na pewno podetne, ale jak juz zrzucumy kurtki, szaliki,itd
|
|
#3016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3017 |
|
Raczkowanie
|
też się cieszę,tylko że jak włosy nie bedą w dobrej formie, to wstyd sie pokazać na wiosne: ( ale nie ma łatwo- nie poddamn sie
, dzieki dziewczyny
|
#3018 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kiedy już zdążyłam się przyzwyczaić i nawet pokochać rudość spowodowaną glossem henną, która wcale nie chciała opuścić moich włosów, dziś usłyszałam ok koleżanki (która ma naturalnie piękne rude włosy Czuję się jak kameleon ![]() Drogie włosomaniaczki pochodzące z przeuroczego Krakowa, wie któraś z Was gdzie mogę dostać maskę Bingo w okolicach centrum? Bo właśnie mam nieplanowany wyjazd i może udałoby mi się wreszcie jakąś dorwać ![]() Dostałam zamówienie z naturalisa Jak jeszcze przyjdzie mi jutro Sesa i kupię jakąś maskę Bingo to na chwilę obecną będę się czuła włosowo spełniona
|
|
|
#3019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie mam za bardzo czasu na przejażdzkę ![]() Dlatego uratowałoby mnie gdyby któraś dziewczyna mi kupiła i wysłała ![]() Jeśli jesteś chętna, to daj znac a ja ci zrobię przelew i podam dane do wysyłki ![]() Cytat:
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Nooooo cooooo Tyyyyyy!
Cytat:
|
|
|
|
|
#3021 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wyślim mi na PW dane do wysyłki
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
Ok
dzięki![]() a ty mi dane do przelewu
|
#3023 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pewnie brak silikonów na końcówkach się odbija, bo miesiąc temu podcinałam...
|
|
#3024 |
|
Zadomowienie
|
cześć wszystkim
Podczytuje was od pewnego czasu i wreszcie zdecydowałam się tu napisać Zależy mi przede wszystkim na tym, aby moje włosy były zdrowe, miękkie, lśniące, niezniszczone, mięsiste, dobrze się układały i były dłuuugie Na chwilę obecną mają 47 cm. Są średniej kondycji - nie są bardzo zniszczone, ale rewelacji też nie ma... Irytują mnie często, bo ja bym chciała, aby były takie cudowne jak Wasze Plączą się, wywijają się końce (jestem prostowłosa), włosy przy twarzy są bardzo porozdwajane i najchętniej bym je wszystkie obcięła przy głowie Pielęgnuję je wzmożenie od początku lutego. O silikonach etc., naczytałam się pare dobrych lat temu i od tamtej pory nie gościły u mnie żadne Pantene, Loreale i tym podobne ![]() Używam łagodnych szamponów, olei, odżywek. Co mycie sprawdzam nowe patenty - a to peeling, a to wcierka, a to nowa odżywka Tym sposobem zyskałam mnóstwo nowych produktów, a jeszcze niedawno odkryłam gigantyczny sklep zielarski z przeróżnymi olejami!
|
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie czy henna jest w stanie pokryć siwki?
Zaczynam zauważać nowe, a nie chciałabym sięgać po farbę Jeżeli bym miała kupić jakąś hennę, to ciemny brąz ![]() Aha i jeszcze jedno, czy gdy henna się trochę wypłukuje, to siwki zaczynają być widoczne?
|
#3026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tato ma kręcioły/ znaczy miał bo teraz ma siwulce na zapałkę , ale niestety nie dostalam po nim włosia ![]() Cytat:
Zobaczymy,, jak sie będziesz wkurzać, jak Ci sie na tafli zrobi zagięcie od kołnierza, kurtki albo od gumki, albo od poduszki ![]() Pzrytargałam dziś krem biedronkowy zielony...i pół litra oliwy z oliwek, będzie na noc I Isanę promocyjną, i zielony myjak BD ![]() I jak to upychałam w lazience, to sie przeraziłam...prawie cała szafka zapchana juz tymi pierdołami, a i tak coś znoszę ciągle do włosow.... ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Pokryje, ale będą sie ciut odcieniem różniły od reszty, raczej będą jaśniejsze... ( tak mi się wydaje, bo nie mam siwych jeszcze) ale jak masz pojedyńcze sztuki, to wtopia sie ładnie w resztę. |
||
|
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Przyszło moje pierwsze, dziewicze zamówienie z ZSK
Niedługo ustalę ostateczne proporcje psikacza i dam Wam do sprawdzenia, żeby sobie nie popalić włosów ![]() Cytat:
![]() izus - osobistego doświadczenia nie mam, ale na stronie Khadi wypowiadają się kobiety po 50tce, którym pokrywa dobrze siwe włosy, ale mieszana chyba z indygo. |
|
|
|
|
#3028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli henna by chwyciła trochę lżej te siwki, to w sumie wyglądałoby to na pasemka, ważne żeby nie były srebrne ![]() A gdzie kupię stacjonarnie hennę? Polecasz jakieś firmy? ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
![]() Tylko w tym temacie jestem ciemna ![]() Kilka razy w życiu pofarbowałam włosy zwykłą farbą na ciemny brąz, ale to już baaaardzo dawno i nie mam w tym doświadczenia
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łe...tyle to się nie liczy jeszcze Stacjonarnie nie mam pojęcia, bo ja zawsze przez neta kupuję. Ale pewnie są w jakiś dobrych indyjskich sklepach. Na twoim miejscu wzięłabym Khadi bez kombinowania z kolorem chyba...bo chcesz aknajbardziej zblizony do swojego naturalnego? Jasny albo orzechowy brąz... http://www.khadi.pl/naturalna-henna-jasny-braz http://www.khadi.pl/naturalna-henna-orzechowy-braz ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- O, tu masz przykładowe zdjęcia z efektem przed i po orzechowy brąz http://www.khadi.pl/orzechowy-braz-farba-do-wlosow jasny brąz http://www.khadi.pl/jasny-braz-farba-do-wlosow |
|
|
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

Typ: 2A

z falami jest tyle roboty żeby wyglądały i żeby się utrzymały cały dzień nie mówiąc już o dniu następnym 

Gdybym mogla to cyknelabym jej zdjęcie
Oczywiście tak, że nie zauważyła tego :-P Miała tak piękne włosy, że nie mogłam się powstrzymać - gęste, błyszczący brąz, idealne końcówki
Czuję się jak kameleon