|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???
Mój TŻ kupował buty w Bacie i zapłacił ok. 170, ale wcześniej mierzył gdzieś na mieście takie za 200 i te z Baty po prostu były o wieeele wygodniejsze, no i widać że porządnie zrobione, wiec po ślubie długo będą mu służyć
A na Okopowej to jest na samym końcu (a może to początek?) przy skrzyżowaniu z Narutowicza prawie. Tam też mają buty do garniturów, ale ceny od 190 w górę, no i nie takie wygodne. |
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki raz jeszcze, juz rozumiem gdzie to jest
|
|
|
|
#4053 |
|
Raczkowanie
|
kurs tanca na leonarda 3a kolo leklerka przy zana, polecam, mozna tez indywidulane lekcje przeslubne tet 603 040 363 goroco polecam, bo sama tam chodze juz 3ci rok
|
|
|
|
#4054 |
|
Raczkowanie
|
Dla Wojtusia :-0
A gdzie wasi panowie będą kupowali garnitury? Gdzie są sklepy jakies fajne. Bo my w sumie juz wymyslilismy jaki garnitur ma byc, tylko chcialbysmy tez jasną kamizelkę, taką kremową, typowo ślubną i nie wiemy w których sklepach z garniturami takie są ... __________________ ...Nie jeździj szybciej, niż twój anioł stróż umie latać... Jeszcze jest sklep firmowy "Zeto" na Mełgiewskiej. Wjeżdza się tak jak do salonu Fiata. Maja spory wybór i dobre gatunkowo tkaniny. Szyja na miarę jeśli nie pasuje gotowy. Ceny nawet przystępne. Oczywiście na Targu pod Zamkiem jest taniej i jeszcze na Bazarze w stoisku nr 133. Tam jest taka miła Pani, Ci spod zamku polecaja ją również, jakoś ze sobą współpracują. U niej sa garnitury, koszule i krawaty a jesli chodzi o kamizelkę żakardowa to ona może przywieźć od tych spod zamku ) Często ma nowy towar. |
|
|
|
#4055 |
|
Raczkowanie
|
A ja w poniedziałek obleciałam kilka sklepów z butami i oczywiście załamałam się psychicznie. Idę do slubu w japonkach ;-) Może wiecie kto w Lublinie uszyje/zrobi mi buty na zmówienie?
|
|
|
|
#4056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Firme ZETO odradzam.
|
|
#4057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4058 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny! jak przygotowania świateczne? ja jako ciagle bezrobotna miałam na nie trochę więcej czasu. ciągle szukam, no i czekam na odp z kilku miejsc. zobaczymy, co z tego wyjdzie
![]() a co do garniturów-z Pawłem przeszliśmy całe miasto, i kupiliśmy garnitur w galerii Olimp-jest tam sklep Trio, w którym garnitury są w bardzo różnych cenach, a jednak neco niższych niż np. w Sunset Suits. naprawdę polecam rundkę. W tym sklepie są i klasyczne 3-częściowe garnitury, i 2-częściowe-taki kupiliśmy. oprócz tego na miejscu koszule, kamizelki i muszniki. mozna także uszyć musznik i kazmizelkę na zamówienie, a wybór wzorów i kolorów jest napradę duży. my tylko koszulę kupiliśmy w sklepie z garniturami na rogu Świętoduskiej przy schodach-wzięłam ze soba kawałek matreiału na sukienkę, bo moje ecru okazało się dosyć jasne i cięzko było dobrać kolor koszuli. ale w końcu się udało
|
#4059 |
|
Rozeznanie
|
a co do butów-może warto przejrzeć stronke growikaru-tam jest dużo modeli, i np. przejść się do pantofelka na tysiaclecia z prośba o zamówienie konkretnej pary, rozmiar mozna sprawdzic na innych butach z tej firmy
|
#4060 |
|
Rozeznanie
|
a co do salonów-odradzam Yvette na Bernardyńskiej-jak tam poszłam przed slubem to nie dość, że czułam alkohol, to panie zapraszały mnie w innym terminie na mierzenie, bo "jeszcze za wcześnie". kiedy pokazałam wzór sukienki, okazało sie, że w ogóle nie mają takiej ogantyny i musiałyby dopiero zamówić-ogólnie 1500 kłopotów. natomaist bardfzo polecam na Berdardyńskiej Imperium, dla tych z Was, które nie tak bardzo licza się z pieniędzmi.
natomaist w salonie na Świętoduskiej w bramie byłam, ale mieli bardzo mały wybór sukienek do mierzenia, wtedy były głównie w "nietypowych" kolorach-np. róże i fiolety, a dopóki nie przymierzy sie podobnej do wysnionej sukienki we właściwym kolorze, nie radzę kupować, bo potem można żałować. sama pamietam, jak chodziłam i przymierzałam. aż w końcu znalazłam właściwy krój gorsetu, dół cięty ze skosem, i właściwy kolor.
|
#4061 |
|
Rozeznanie
|
pozdrawiam, trzymajcie się cieplutko
|
#4062 |
|
Zadomowienie
|
Woooooooow przeczytałam caaały ten wątek, oczywiście nie za jednym razem
Po pierwsze: Po drugie: Widzę że wszystkie piszecie tak obszernie o przygotowaniach, więc i ja postanowiłam napisać nieco więcej. Do mojego ślubu zostały dokładnie 4 miesiące (21.04.2007) . Juz pisałam, że ślub będzie w AVE. Wesele robimy w Pensjonacie Relax, ale uwaga: na ul. Przyjaźni a nie Mełgiewskiej- czy może któraś z Was była tam na jakimś weselu lub słyszała coś o tym lokalu? Szukaliśmy raczej niewiej sali, a tam nam się bardzo spodobało (pomimo, że to w mieście, cały teren jest ogrodzony i obsadzony zielenią, przed wejściem fontanna i ławeczki i chyba nawet murowany gril, jeśli dobrze pamietam). Mieliśmy nawet tam nie zaglądać, bo zdjęcia na swojej stronie internetowej mają takie sobie, ale na zywo wszystko wyglada super Wesele robimy raczej małe, na 60 osób. Mamy oboje co prawda spore rodziny (zwłaszcza ja), ale albo będzie na 60 albo chyba by wyszło na 200 . Mamy już zamówionego fotografa, oczywiście p. Artura no i DJ. Tu pytanie do aluszru: czy ten DJ, którego polecasz to może z Delegat Studio w Świdniku? U nas właśnie ten zagra.W najbliższym czasie czekają nas nauki i poradnia, nie wiem jak to będzie, bo mój TŻ ma pracę na różne zmiany, więc chyba pojeździmy nieco po Lublinie. Co do kreacji to wygląda na to że jestem na tym forum chyba jedyną wariatką kupującą suknię bez mierzenia, na allegro po samych tylko wymiarach. No cóż, na początku chciałam tylko pooglądać, ale jak zobaczyłam tą jedną jedyną..... Na dworze zimno i deszcz i wogóle więc ja Was wszystkie gorąco ściskam
|
|
|
|
#4063 |
|
Raczkowanie
|
Dlaczego odradzasz Zeto? Co prawda paniusia "sklepowa" do niczego ale towar chyba ok... Jakie jest Twoje zdanie? A chce zamówic buty bo umaniłam sobie jeden konkretny model, nic wielkiego ale takie chcę a za slubnych takich nie ma . To po pierwsze. A po drugie mam suknie capuccino, hehe w jednym salonie Pani mi powiedziała, że zmieszam się z tłumem gości i nie bedzie mnie widac a poza tym to takie suknie kupuja Panie w ciaży przeważnie... Że niby jest za ciemna. Grunt to odejscie do klienta. Więc buty maja byc normalne, zapinane wysoko na kostce, z czubem ale nie w szpic tylko lekko ściętym. Mam rozmiar 41, byłam w Pantofelku ale te modele mi nie pasują. Byłam też na Lubartowskiej w tym sklepiku co zmienili mu wnętrze, tam były jedene ładne ale za jasne. Poza tym jeszzce nigdzie więcej nie byłam. Teściowa namawia mnie na buty do tańca, szyte w Radomiu na zamówienie ze swojego materiału ale dwa razy do Radomia w te i z powrotem to kupię buty ze złota ;-))
|
|
|
|
#4064 |
|
Raczkowanie
|
Tu pytanie do aluszru: czy ten DJ, którego polecasz to może z Delegat Studio w Świdniku? U nas właśnie ten zagra.
Nie to nie jest ten. Ale jesli jest fajny (byłas na jakimś weselu z nim?) to poprosze o namiar. Ile bierze? Ten którego ja znam i polecam ma na imie Dominik. Ale nawet szantaz, że jak nie zagra u nas to nie bedzie wesela nie pomógł. Termin i umowa i koniec. Za późno się namysliliśmy na wesele ;-) |
|
|
|
#4065 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez przeczytałam cały wątek
Zajęło mi to trzy dni z małymi przerwami :-D
|
|
|
|
#4066 |
|
Zadomowienie
|
aluszru, ten DJ którego zamówiliśmy to taki specyficzny DJ, on nie gra na dyskotekach, tylko na weselach i na różnego rodzaju dużych imprezach typu sylwester, jakieś targi, imprezy integracyjne. Prowadzi też oczepiny (taki wodzirej) i śpiewa toasty na żywo. Bardzo szczegółowo trzeba z nim omówić życzenia co do muzyki, ale on nie puszcza raczej takich sztywnych list, które się mu da (a przynajmniej odradza to) no i np. pyta nawet czy świadkowie są parą w razie "gorzkiej wódki". A co do namiarów http://www.twojewesele.linuxpl.com/kontakt.html tu jest wszystko o ofercie i wogóle, tylko bez cen (liczy sobie ok 1200 za 1-dniowe wesele). Jeśli będziesz się z nim kontaktować, to najlepiej telefonicznie, na gg może nie odpisać. Jeśli tylko ma termin wolny to na pewno warto się wybrać na prezentację.
Ja mam nadzieję że będę zadowolona po weselu Ale się rozpisałam, a świąteczne wielkie porządki czekają... zmykam
|
|
|
|
#4067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak mam cokolwiek kupić lub zamówić to zawsze najpierw przeglądam allegro, tam znalazłam ofertę jednego z DJ-wodzirejów, niestety nie z lubelskiego, no i taki pomysł oprawy muzycznej bardzo przypadł mi do gustu, zwłaszcza że DJ jest sporo tańszy od zespołu no a my tniemy koszty w miarę możliwości Na stronkę internetową DJ trafiłam przez lubelski informator ślubny http://koziolek.toplista.pl/ (polecam do przelukania !!!!!) no i umówiliśmy się na rozmowę, na której od razu podpisaliśmy umowę (po wcześniejszym obgadaniu z TŻ). Umowę mamy z 19 listopada, ale kwietniowe terminy cieszą się mniejszym wzięciem wśród par i może dlatego nie mieliśmy problemów ani z DJ ani z rozchwytywanym jak widzę naszym fotografem. |
|
|
|
|
#4069 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie kobietki!
Dawno mnie tu nie było ale to z braku czasu.ostatnio jestem starsznie zalatana.Prezenty ,porzadki świateczne no i praca.Jeszcze tylko jutro i wolne -ŚWIĘTA!!!!!!!!W tym roku spedzimy z moim TŻ świeta jako narzeczeni a za rok...juz jako małżeństwo! 28.12 mam wolny dzionek i zamierzam wreszcie pochodzic po salonach,wypożyczalniach. Ide z mama i przyjaciółka.Musze cos pomierzyc,zobaczyc w czym mi jest dobrze i może sie wreszcie zdecyduje czy kupuje,szyje a moze wyporzyczam. Mam pytanko do tych co juz mierzyły suknie.Czy panie w salonach pomagaja zakładac suknie?z góry dzieki za odp. Miłej nocki życze wszystkim! |
|
|
|
#4070 |
|
Wtajemniczenie
|
mam coraz bardziej stresa!wiem,ze zleca swieta,Sylwester i od stycznia to juz z górki!był taki zastój z przygotowaniami ale niedługo sie zacznie!
|
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane Dziewczyny!
Dawno nie pisałam, bo nie miałam o czym, a że nie lubię strzępić języka po próżnicy... Teraz jednak mam co napisać... Dla wszystkich lubelskich wizażanek: Świąt białych, pachnących choinką, spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze, pełnych niespodziewanych prezentów. Świąt dających radość i odpoczynek oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby był jeszcze lepszy niż ten, który właśnie mija życzy Tola. Buziaki!
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Tola, Tobie również wszystkiego najlepszego
I do wszystkich Panien Młodych Abyscie zawsze były zadowolone z przyszłych mężów ( i obecnych, bo mężatki też mamy w swoim gronie) i zawsze były z nimi szczęśliwe. Wesolych świąt
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2007-02-01 o 13:51 |
|
|
|
#4073 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4074 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) więc garnitur musi mieć szyty na miare. Wybraliśmy materiał, Pani krawcowa go zmierzyła, no i za jakiś czas miala być przymiarka. Spodnie byly ok, natomiast kamizelka i marynarka za małe ...ok zdarza się, pomyślałam. Nanieśliśmy poprawki i za jakiś czas znowu do miary...i jakież było nasze zdziwienie jak sie okazało, że znowu jest to samo . Mój TŻ już tym razem nie wytrzymał ...krawcowa zaczęła się tłumaczyć, że ona to wiedziała o co nam chodzi ale ona tylko zbiera miare, a kto inny kroi, kto inny zszywa, kto inny jeszcze coś. Skończyło się dobrze na szczęści ale z poślizgiem wielkim. Dlatego uważam, że jeśli szyje się garnitur na miare to ma on być NA MIARE a nie niewiadomo jak...no i powinna to robić osoba, która zbiera miare, bo o to właśnie w tym wszystkim chodzi. Jeśli Wasi TŻ mają klasyczną i tzw. normalną budowę to ZETO może i jest ok, chociażby ze względu na ceny ale jeśli macie takich wielgusów jak ja to odradzam.Pozdrawiam
|
|
#4075 |
|
Raczkowanie
|
Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru
Przyniesie Wam spokój i radość. Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia Żyje własnym pięknem, A Nowy Rok obdaruje Was Pomyślnością i szczęściem. Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia życzy Magdalena i Paweł Sikora |
|
|
|
#4076 |
|
Zadomowienie
|
W Bożego Narodzenia czas niech miłość będzie w nas, niech pokój wokół panuje, a dobro nad złem króluje!! Wszystkim Wizażankom - Wesołych Świąt Widzę, że pomimo świątecznych przygotowań sporo dziewczyn znalazło dziś czas żeby coś napisać aluszru my byliśmy raczej zdecydowani na DJ, który nam poprowadzi całą imprezę, bo zespoły po pierwsze - trochę drogie, po drugie - nie miał nam kto polecić jakiegoś sprawdzonego. Mieliśmy jakiś wybór wśród DJ, ale po mojej studniówce po prostu wolałam kogoś kto nie gra na dyskotekach (bo była katastrofa) no i tak zdecydowaliśmy się akurat na tego DJ. Ma dość profesjonalne moim zdaniem podejście (do takiego wniosku doszłam po rozmowie z nim). Aha no i nasz fotograf pytał nas kto będzie grać i mówił że był na jakimś weselu obsługiwanym przez tego DJ i ludzie na prawdę dobrze się bawili a sam DJ nie siedział ciągle przy sprzęcie, ale trochę "nakręcał zabawę". Mam nadzieję, że napiszesz coś jak już będziecie po rozmowie z nim
|
|
|
|
#4077 |
|
Rozeznanie
|
Kochane koleżnaki- wizazanki!!!!!!!
Wesołych Świąt! Bez zmartwień, Z barszczem, z grzybami, z karpiem, Z gościem, co niesie szczęście! Czeka nań przecież miejsce. Wesołych Świąt! A w Święta, Niech się snuje kolęda. I gałązki świerkowe Niech Wam pachną na zdrowie. Wesołych Świąt! A z Gwiazdką! - Pod świeczek łuną jasną Życzcie sobie - najwięcej: Zwykłego, ludzkiego szczęścia
|
#4078 |
|
Wtajemniczenie
|
KOLOROWYCH BOMBECZEK,DUŻO ANIOŁKÓW I GWIAZDECZEK,SŁODKIEGO LENISTWA I WIELKIEGO ODDECHU OD CODZIENNEGO POŚPIECHU.
WESOŁYCH ŚWIĄT!!! |
|
|
|
#4079 |
|
Rozeznanie
|
Niech te Święta tak wspaniałe
będą całe jakby z bajek, niechaj gwiazdka z nieba leci, niech Mikołaj tuli dzieci, biały puch niech z góry spada, niechaj piesek w nocy gada, niech choinka pachnie pięknie no i radość będzie wszędzie! Dziewczyny WESOŁYCH ŚWIĄT!!! |
|
|
|
#4080 |
|
Zadomowienie
|
Z okazji nadchodzących
Świąt Bożego Narodzenia pragnę przesłać najserdeczniejsze życzenia. Niech nadchodzące Święta będą dla Was niezapomnianym czasem spędzonym bez pośpiechu, trosk i zmartwień. Życzę, aby odbyły się w spokoju, radości wśród Rodziny, Przyjaciół oraz wszystkich Bliskich dla Was osób. Wraz z nadchodzącym Nowym Rokiem życzę dużo zdrowia i szczęścia. Niech nie opuszcza Was pomyślność i spełnią się te najskrytsze marzenia. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

. Mamy już zamówionego fotografa, oczywiście p. Artura no i DJ. Tu pytanie do aluszru: czy ten DJ, którego polecasz to może z Delegat Studio w Świdniku? U nas właśnie ten zagra.
po samych tylko wymiarach. No cóż, na początku chciałam tylko pooglądać, ale jak zobaczyłam tą jedną jedyną.....
. Mój TŻ już tym razem nie wytrzymał