|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX
Cytat:
![]() A co do sali, to ja mam to samo, im bliżej śluby, tym więcej osób zaczyna mi mówić, że na to mam uważać, i na tamto, itd... Wiadomo, że wszędzie trzeba patrzeć na ręce. Rozmawiałam o tym z mamą, ale ona twierdzi, że przecież jak wybierałam z przekonaniem, że tam jest super to tak jest! I że nie mam się przejmować tym co mówią inni, bo to może być z zazdrości. Poza tym jak Ci inni będą robić wesela to niech sobie zrobią tam gdzie chcą, a nie wtrącają się w nasze decyzje. Ja oczywiście wszystkie uwagi skrupulatnie notuję i mam to na uwadze przy dogadywaniu szczegółów na sali. Tylko wiadomo każdy z nas jest inny i ma inne oczekiwania, ja twierdzę, że na sali jest tak jak sobie młodzi zażyczą, więc jeśli było np mało jedzenia, albo brak owoców czy ciast to to wina Młodych nie sali. Za smak potraw i jakość obsługi już wpływu nie mamy, ale wiem co braliśmy. Tak więc na spokojnie podejdź do tego spotkania, zanotuj sobie na karteczce najbardziej nurtujące Cie kwestie i porozmawiaj z właścicielem. Będzie dobrze zobaczysz! Ja sobie to cały czas powtarzam i o dziwo dobrze sie trzymam i stres z salą mi póki co minął. ![]() Cytat:
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32892697]ja uwielbiam piec ciasta, ostatnio tż zaraziłam tą pasją bo swego czasu to tylko potrafił pałaszować więc jak będziesz miała to chętnie skorzystam [/QUOTE]Ok. To jak się uporam z tym pakowaniem i rozwożeniem wkleję przepisy No i muszę na mamę czekać, by dała cenne wskazówki.
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
A MY DZIŚ MAMY 123 DNI DO ŚLUBU A zaraz jadę do top secret w poszukiwaniu tej sukienki ![]() Gratuluję wszystkich dni do ślubu i załatwionych spraw
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Może będę pierwszą PMką, która kupiła sukienkę na poprawiny zanim wybrała suknię ślubną
![]() Przyszły nam pierwsze z kilku próbek zaproszeń. I niestety nie jestem zadowolona.. Jakoś papieru naprawdę fajna, wzornictwo również jednak jak dla mnie zaproszenia są niestety za małe. Do tego po zdjęciu tej wstążki na zewnątrz bardzo ciężko jest ją nałożyć z powrotem. Dlatego mimo, że to właśnie te zaproszenia początkowo podobały nam się najbardziej to chyba jednak z nich zrezygnujemy. Zamówiłam jeszcze 3 inne próbki i czekam na przesyłkę ![]() Wklejam link z allegro do tych, które opisałam: http://allegro.pl/eleganckie-recznie...118758596.html |
|
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale moze jak sie ustatkujemy to tak zrobimy
|
|
#3335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a i pamiętaj że jak jedziecie tam to dobrze jest zrobić sobię serię szczepień oczywiście zależy od regionu. Moim zdaniem lepiej jakbyś wiedziała gdzie lecicie jeśli chodzi o tamte strony bo często trzeba się szczepić np pół roku przed wyjazdem żeby się przyjeła szczepionka itd...
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2012-03-13 o 11:11 |
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32892834]fablous
sukienka za☠☠☠iaszcza [/QUOTE]Dzięki dziewczyny, ale na tym zdjęciu to niestety nie ja . Zdjęcie pochodzi z bloga. Ale powiem wam, że typ urody podobny, bo ja też jestem filigranowa, mam ciemne włosy a po tacie ciemną karnację także latem też jestem dość opalona. Właśnie nawet z tego względu, jak zobaczyłam foto tej dziewczyny to pomyślałam o tej sukience. Cena tej sukienki na allegro to ok. 300-400zł (mimo, że w sklepie kosztowała 149zł ). Ale mam niemal gwarancję, że potem będę mogła ją odsprzedać co najmniej za połowę ceny, bo jest dość popularna. A niestety ze względu na kolor raczej nigdzie jej później nie założę.
Edytowane przez fablous Czas edycji: 2012-03-13 o 11:05 |
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32892986]ale przecież po ciąży hormony się zmieniają... może zmień lekarza, a przynajmniej wybierz się do innego
[/QUOTE]To najlepszy lekarz w moim mieście więc mam do niego zaufanie, a co do hormonów to podejrzewam właśnie tarczycę bo moja babcia miała problemy z nią dlatego przed świętami chcę pójść na wizytę i zrobić badania i cytologię |
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwalę się wam też, że dostaliśmy w niedzielę zaproszenie na ślub i wesele od mojej kuzynki. Także 25 maja się bawimy
. Wracając jeszcze do tematu zaproszeń to mogę wam z czystym sumieniem polecić zaproszenia, które właśnie oni zamówili. Model Benito ze strony amelia_wedding http://www.amelia-wedding.pl/benito/...ge/44?sef=hcfp. Są prześliczne, naprawdę |
|
|
|
#3339 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zresztą, mamy już swoje
|
|||
|
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo!
![]() Mama mi dziś powiedziała, jakim zdolnym dzieckiem byłam Jak byłam mała, to byli na ślubie znajomych i PM była już w widocznej ciąży. Msza leci, coś tam coś tam a ksiądz wypowiada formułkę: I po katolicku zechcecie wychować dzieci, którymi was PanBóg obdarzy. Na co ja, inteligencja na pół kościoła: JUŻ ICH OBDARZYŁ.
|
#3342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dlarego mówię NIE dla dzieciom na ślubie - kolejny piękny przykład
|
|
#3343 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lat miałam z 5.
|
|
#3345 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() gdybym ja była w ciąży na chwilę obecną to bym się roześmiała
|
|
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32894041]
[/QUOTE]ba ;D
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was zamowila te sukienke?Wydaje mi sie ze ktos chcial ja na poprawiny ...
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno PM poczxuła się głupio, ale ja spodziewam się na swoim ślubie, że nasza córka coś "odwali" i nie boję się tego
|
|
|
|
#3349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pewno później "poczta szeptana" zadziałała ale cała sytuacja dość zabawna
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
heh też bym się nie przyznawała że wiem
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
z resztą to było 17 lat temu...
|
#3353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja również trochę obawiam się dzieci na weselu. Szczególnie przeraża mnie myśl dziewczynek uwieszonych na sukni PM. Mam w bliskiej rodzinie dwóch chłopców, 2 i 4 letnich. Obaj rozwydrzeni i nieznośni okropnie, nie wiem czy rodzice zabiorą też tego młodszego, ale starszego na 100%, oni z resztą lubią wszędzie włóczyć ze sobą dzieciaki . I już się boję co on może nawywijać. Język też ma niewyparzony, repertuar brzydkich słów z dnia na dzień coraz większy. Cytat:
|
||
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba Blacky ja zamówiła i chciała ją ubrać po północy.
|
#3355 |
|
Zadomowienie
|
pytanie z innej beczki - ozdoby do włosów na ślub kupię w każdym sklepie ze spineczkami itp? czy szukać gdzies indziej???
|
#3356 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my też mamy jednodniowe wesele a z atrakcji to dj nam zaproponował pokaz zdjęć Cytat:
![]() A ja nie zdążyłam zobaczyć ale podziwiam za wytrwąłość, ile razy ja próbowałam zrobić coś ze swoim brzuchem![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja dziś chciałam sie pochwalić, że dostałam smsa z urzędu marszałkowskiego, że mnie zapraszają na rozmowę!! Przeszłam testy A jutro idę na rozmowę do innej firmy. Błagam dziewczyny trzymajcie kciuki, musi mi się w końcu udać
|
|
#3357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#3358 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja cały czas drżę w obawie, że tata TŻta będzie chciał nam na siłę wcisnąć gołębie, bo ma swoją mini hodowlę. Ja będę się zapierać rekami i nogami. TŻ na szczęście jest po mojej stronie, bo też nie chce gołębi. Ja to w ogóle chyba nawet w ręce bym nie wzięła, mam jakiś nieuzasadniony lęk przed ptakami ![]() Trzymam mocne kciuki ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

. Niuto mnie zainspirowała. Zastanawiam się nad tą ze starej kolekcji H&M, nie do zdobycia w sklepach ale do znalezienia na allegro bądź ebay (oczywiście za wyższą cenę ale przeboleję
więc jak będziesz miała to chętnie skorzystam
[/QUOTE]

). Ale mam niemal gwarancję, że potem będę mogła ją odsprzedać co najmniej za połowę ceny, bo jest dość popularna. A niestety ze względu na kolor raczej nigdzie jej później nie założę.
[/QUOTE]

Ani fajerwerków, ani gołąbków, ani pokazów tańca czy zdjęć. Czy przez to wesele będzie nudne?
Normalnie nie mogę z nią. Wszystko jej nie pasuje, bo "będzie wstyd". Idąc za czytanymi tutaj opiniami zaproponowałam Stocka na nasze wesele i moi rodzice kupili, żeby przetestować. I moja mama właśnie stwierdziła, że Stock i Soplica to najtańsze wódki, typowe czyste, których się pić nie da i będzie wstyd jak damy taką na weselu... Normalnie nie wiem już co z tym zrobić