|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cześć!
Mam do Was prośbę - czy możecie mi coś powiedzieć i zmobilizować, żebym w końcu poszła rano pobrać krew i oddać siki??? Co rano zapominam i dostaję do łóżka śniadanko, a po śniadanku mi się przypomina, że wypadałoby w końcu zrobić tę morfologię, ale dzień stracony, bo już zjadłam ![]() Ale piękne mamy mamy na mailu Ja się bałabym brać dzidzi do łóżka, bo jednak istnieje pewne niebezpieczeństwo, że mogłabym jej coś zrobić... Wiem, że rodzice mówią, że czuwają całą noc, żeby nie przygnieść malucha, ale co to za wypoczynek wtedy...? Pewnie przez pierwsze miesiące będzie z nami w sypialni, ale też czytam Tracy Hogg i chciałabym szybko do jego własnego pokoju go przenieść. ![]() Coś miałam jeszcze napisać, ale jestem odmóżdżona i boli głowa |
|
|
|
#2072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mój to ostatnio szoko doznał jak sie okazało ze nie xzamierzam tylko ja się budzic do dizecka w nocy a ja mu na to ze dziecko zanim zacznie na rowerku jeździć to spi sra i je i beczy. On na to ze no wiem ale to ty bedziesz tak sie ewtedy zajmowała nim a ja to dopiero jak bedzie starszy... na co ja smiechem wybuchnęłam i mówie ze niech sobie nie mysli bo owszem jak ON w pracy będzie to wiadomo ze ja z dzisziusiem siedze i w ogóle tak? ale po pracy nie bedzie juz łazenia do kolegów tylko trzeba będzie sie dzieckiem zająć bo mamusia musi mieć chwile dla siebie i nic mnie to nie obchodzi.. i ze ma sie od początku zajmowac jak najwięcej zeby nie było tak jak u kolezanki ze tatuś zostanie z córką półroczną na pół godziny i za chwilke dzwoni za mamusią bo dziecko płakac zaczyna i on nie wie co zrobić
|
|
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój do tej pory ma nawyk sprawdzania czy u małej wszystko w porządku, o sobie nie wspominam, bo ja śpię jak królik czyli jak tylko młoda westchnie, coś tam powie to ja wszystko słyszę. To nawet w szpitalu jak młoda miała zapalenie płuc to teraz jest tak, że rodzic jest z dzieckiem 24h i ja tam spałam z nią to jak o 6 przychodziła pielęgniarka mierzyć temperature to ja juz wielkie oczy i ona do mnie ale Pani to ma czujne spanie - a ja mówię że tak mi juz zostało odkąd mamą zostałam.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-03-13 o 10:39 |
|
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak serio, to pewnie mu się zmieni
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mi już nie straszne
|
|
#2077 | ||
|
Zakorzenienie
|
No i dupa nie nadrobię w pracy, bo za dużo roboty mam, a tu jedną strone przeczytałam a kolejna sie utworzyła.
Ale jestem wściekła, od rana kłótnia z bratem. mam ogólnie rzecz biorąc dośc tych holernych posadzek. Zamykam je, albo niech mądry braciszek mnie spłaci i je prowadzi. Ja mam dośc urzerania sie z pracownikami i klientami debilami. spokoju mi trzeba. Cytat:
Cytat:
![]() Mnie dyma i przed snem i we śnie. Powoli mam dość. |
||
|
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam że jedna kobitka tu na forum kiedyś napisała że po przytulanku wylądowała w szpitalu z bólem brzucha i z plamieniem. Już tam nie mówie (sorki za ten temat ale mnie gryzie to) o penetracji tylko o lekkie kizi mizi ![]() Mam biało-kitlowstręt i nienawidze szpitali dlatego mam sztresa ![]() A co do łóżeczka z dzidzią w środku, to będzie stało w małym pokoju tam gdzie ja śpie żeby chłop mógł sie wyspać do pracy. Zresztą od czterech lat śpimy osobno bo on chrapie jak ruski parowóz, a zanim sie ułoży do spania to trwa chyba 10 minut. Wierci sie jak smród w gaciach a mnie to wpienia. A te chrapanieeee... Luuudzie no koszmar. No i dlatego bobas będzie spał z "mła" w pokoju
|
|
|
|
|
#2079 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2080 |
|
Zadomowienie
|
Haha, cóż za sny
ja bym nie miała nic przeciwko snom erotycznym. Może by trochę podsyciły moje chęci na jawie.Na Pomorzu pogoda piękna. Słońce świeci i jest dość ciepło, także zapraszam Panie które mają depresje z powodu pogody na północ. Obejrzałam Wasze buzie na mailu. Śliczne jesteście. Ja również niebawem coś wrzucę. Muszę tylko zdopingować się wieczorem, żeby usiąść do komputera. Dzisiaj idę do lekarza więc pewnie też nie będzie mi się chciało. axxxa toksoplazmozę trzeba zrobić jak najszybciej. Nie zwlekaj z tym. lukrecja dobrze, że sprowadziłaś lubego na ziemię. ![]() Czy Wy też dalej chodzicie takie zmęczone? 15 tydzień, a ciągle czuję się jak stara babcia. Chociaż teraz to chyba ma coś wspólnego z przeziębieniem. ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Ja już się zaopatrzyłam i czytam. Super książka, z przyjemnością się czyta, a informacje w niej zawarte na pewno bardzo się przydadzą. |
|
|
|
#2082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- ja sie jeszcze nie zastanawialm nad kwestia gdzie maluszek bedzie spal. jedynie co mnie przeraza to ten bezdech u noworotkow. tzw.smierc lozkowa. bedzie kupowaly te materacyki z wibracja i czujnoscia oddechu? czy moze jak spi z rodzicami to sie to nie moze zdazyc bo rodzice sie wierca i sa wibracje materaca to maly oddycha?
|
|
#2084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze zaznacza, że nie chce, żeby było tak, że jak miałby zostać z dzidzią sam, to nie będzie miał pojęcia co i jak z nią robić... Ja też na razie nie mam o niczym pojęcia, więc będziemy się uczyć "obsługi" wspólnie ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() Zobacz tu masz czynniki ryzyka wypisane: http://pl.wikipedia.org/wiki/Nag%C5%...3%C5%BCeczkowa |
||
|
|
|
#2085 |
|
Zadomowienie
|
hejka łącze się ze wszystkimi mamuśkami ktore mają mdłości ehh mam nadzieje że juz niedługo i zaczne się normalnie udzielać
mam na imię Iwona w kwietniu skoncze 28 lat to moja 3 ciąza niestety dwie pierwsze poroniłam i teraz nie ma dnia bez lęku wizyte i usg mam dopiero 26 marca a 23 u endokrynologa ehh jak narazie wyniki mam ksiązkowe teraz przed wizyta mam tylko oddac mocz na badanie co do seksu to od zobaczenia II post he he na poczatku bralam luteine dowcipnie a teraz sie poprostu boimy a przez te mdłości to i ochoty brak oj rozpisalam się idę robić obiadek buziaki
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
myślę, że więcej tatusiów tak podchodzi do swej roli ale mój dziad jest kochany pilnuję go hehee Cytat:
mój jakoś więcej wie ode mnie w kwestii pielęgnacji niemowląt ale studiuje książki i czasopisma przyłapałam go
|
|
#2087 |
|
Zadomowienie
|
Hej Lasencje.
Ja dzisiaj zaliczylam juz dwa powitania z wc Nie mam juz czym zwracac ehhh.Kupilam sobie kaszke dla dzieci i ide ja robic z mleczkiem. Juz nie wiem co mam sobie wymyslec aby bylo dobrze. Strasznie jestem oslabiona i wyczerpana tymi wymiotami. Plamienia zniknely. Od wczoraj nie mam zadnego brazowego sluzu ![]() Milego Dnia!!! |
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma co, trzeba dbać i uważać teraz wszystko będzie dobrze, zobaczysz oki, uciekam popisać troszkę ...
|
|
#2089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo jak jeden se zajmie miejsce w pańci nunkach to drugi se na kocyku na parapecie śpi no...a dzidek obok łózka mego będzie miał łóżeczko i bedzie w moim pokoju bo mam jeden tylkono wszyscy jej to mówią a ona narzea no
|
|
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() U mnie dzisiaj dzień bez mdłości, za to z bólem głowy. Jutro koniecznie muszę oddać krew do badania, bo też tak się czaję do tego. Już w zeszłym tygodniu miałam to zrobić.
|
|
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dzisiaj boli podbrzusze i kłuje
już nospe wzięłam i dalej je czuje. A czasami cos mnie tak kłuje![]() :prosi :.My od małego mieliśmy pokoik z synkiem. Bo tak czułam się bezpieczniej. Nie wyobrażam sobie mieć pokój osobno od małego dziecka. Dopiero z 3 miesiące temu synek ma swój pokoik,ale jak wstaje w nocy na siusiu to go słysze,bo mamy pokoiki blisko siebie. A,że mamy dwupokojowe mieszkanie to nie wiem jak to będzie teraz. Czy wstawimy do swojego pokoju łóżeczko czy będą dzieci miały swój,czy zmienimy mieszkanie,mam dylemat .U Nas od małego jest tak,że zajmujemy się dzieckiem razem. Nawet jak pił mleko z butelki to czasami tylko mąż do niego wstawał a ja spałam. Teraz jak mały sie budzi a mąż jest w domu to ja chrapie a on wstaje. Ja wstaje jak go nie ma w nocy .Ale u Nas od początku tak było. I nie wyobrażam sobie,żebym miała się do pokoju dziecka przenosić,żeby tato sie wyspał. Nie raz sie wyśpimy a jak mały był niemowlakiem i płakał po nocach bo był chory po porodzie to razem z Nim biegalismy mimo,że mąż do pracy rano szedł i się nie wysypialiśmy . U Nas tak jest .Ale każdy robi inaczej .Ja już dawno powinnam iść na badania a jeszcze nie doszłam no nie moge sie wybrać .
|
|
|
|
#2092 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co usg to mi sie termin zmienia z USG mam juz 2 wrzesien zobaczymy co bedzie teraz w czwartek ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jeeeezuuu nadrobilam i padlam ide looknac na maila i wracam ![]() moja corcia dzisiaj w nocy miala goraczke 39 stopni szla spac zdrowa i ogolnie dalam jej lek na zbicie i wstala tez usmiechnieta ale teraz slyszalam katar wiec mysle ze to moglo byc przez gto?? sama nie wiem dziwne w kazdym razie to bylo. wogole dzisiaj mam dosyc jej gadaniua jak sie rozkrecila o 8 to skonczyla wtedy jak poszla spac i ma to po mamusi
|
|||||||
|
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Więc jak widać większość mam ma swoje maleństwo przy sobie ... dobrze że mój mąż nie ma pracy na zmiany bo w nocy pewnie bym do siebie brała siostrę co bym sama nie była - ja to dopiero przewrażliwiona jezdem
robię dzisiaj na obiad ogórkową z serkiem topionym ciekawe czy mi będzie smakować ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
zdrówka dla malusiej, oby szybko sobie poszło katarzysko poszło i spokojnie mała buszowała
|
|
#2094 | |||
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32890766]Hej laseczki!
Kolejny brzydki dzien dzisiaj. Widziałyście?JUż wątek mamuś listopadowych powstał.Ale ten czas leci.Pamiętam,jeszcze niedawno sylwester był i ja czułam że coś na rzeczy jest.Echh...[/QUOTE] Też mnie przeraża tempo... Nim się obejrzymy na porodówkach będziemy leżały Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
emilka to super, że u Ciebie już lepiej. Odpoczniesz w domku wszystko będzie okey. Widze, że w tym tygodniu bardzo dużo wizyt u ginów. Trzymam za wszystkie kciuki, ja to się chyba nie doczekam piątkowego wieczoru.
|
|
#2095 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki, nie było mnie tu prawie od 2 tygodni, nie zdążę więc nadrobić, przeczytałam tylko 2 ostatnie strony. Mam teraz stażystkę w pracy, siedzi obok mnie cały czas i nie mam jak pisać ani czytać. A w domu nie mam czasu. U nas wszystko o.k., tydzień temu byłam na USG, maluszek ma 5 cm, wiercił się strasznie, przezierność karkowa 0,15
My nie mamy zakazu bzykanka, ale i tak rzadko mam ochotę, przeważnie męczą mnie mdłości i zgaga wieczorem i nic mi się nie chce. A rano też się nie da, bo synek wstaje zwykle przed nami w weekend, a od pon do piątku wstajemy wcześnie do pracy i też nic z tego. Sny erotyczne też mam często, to chyba normalne w ciąży .Nasz synek od początku spał z nami w pokoju, w swoim łóżeczku, ale co noc przenosiłam go do siebie na karmienie. Jakoś od 5 m-ca nie jadł już między 22 a 5 rano, spał więc w łóżeczku. Ale od 6 m-ca życia budził się co noc i płakał, więc go przenosiliśmy do naszego łóżka i spał z nami do rana. Od kiedy nauczył się chodzić prawie co noc wędruje w nocy do nas, tak jest do teraz (za 1,5 m-ca skończy 3 lata). Przez pierwsze dwa lata moim największym marzeniem było przespanie chociaż jednej nocy w całości. Teraz jest już lepiej, po prostu przychodzi i śpi, a jeśli chodzi o to, że boicie się że coś w nocy zrobicie dziecku to bezpodstawny strach, po prostu jakoś instynktownie człowiek przez sen uważa na szkrabika. O co chodzi z tym mailem? Bo nie doczytałam? Współczuję dziewczynom, które do tej pory rozmawiają z szuwarkiem, ja czasem mam mdłości i zgagę, ale nie wymiotowałam w ogóle, a w pierwszej ciąży oprócz zgagi wszystkie przypadłości pierwszego trymestru mnie ominęły Mój tż od początku wszystko robił przy synku, sam go kąpał, bo ja się bałam, że mi wypadnie. Do dziś jak jest w domu to on go kąpie, ja ubieram już po. Pieluchy zmieniał, robił mleko, wszystko potrafi przy nim zrobić. Po prostu od początku go angażowałam w obowiązki, a myślałam, że padnę ze śmiechu jak kąpał i ubierał w pieluszkę i śpiochy lalkę-fantoma w szkole rodzenia . Ale u nas tez zawsze była w razie czego babcia na miejscu do pomocy, więc było łatwiej.Dearlie, Asiulka, ja tez nie robię prenatalnych, mimo moich 36 lat. Na USG wszystko wygląda dobrze, a musiałabym jechać kilkadziesiąt kilometrów, bo u mnie w mieście nie robią takich badań. Najwyżej USG genetyczne mogłabym zrobić, ale raczej nie będę. Jestem dobrej myśłi, że wszystko będzie dobrze. Edytowane przez katrin1 Czas edycji: 2012-03-13 o 12:48 |
|
|
|
#2096 |
|
Wtajemniczenie
|
może komuś się spodoba ten blog - jest tam trochę informacji na tematy różne i czasem tam zaglądam
http://www.blog.przedporodem.pl/
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaś czekam czy mi sie nie pojawią bo obiad zrobiłam, 3 rzeczy małe w umywalce uprałam i modle sie żeby nic nie było. Teraz sobie odpoczywam ![]() Patrze tak na moje wyniki z moczu i jak nie jedno cos sie podwyższy to potem drugie ![]() Czy któraś z Was ma dodatnie ketony w moczu? Co to w ogóle jest i z czego sie bierze bo do googla nie nam dziś cierpliwosci
|
|
|
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://madamenoire.com/92567/does-ad...by-go-too-far/ Oczywiście każdy robi jak chce. Ja po prostu i będę spokojniejsza, jeśli dzidzi od początku będzie miało swoje łóżeczko i większa nadzieja na to, że później nie będzie do nas do łóżka ciągle przychodzić.
|
|
|
|
|
#2099 | ||
|
Raczkowanie
|
Heja mamuśki!
Cytat:
Pisałyście o bólach głowy. Ja je mam od ponad 5 lat, a zaczęło się od tego że na imprezie 'mądry' kolega dosypał mi jakiegoś gawna do drinka. "żebym się lepiej bawiła" Od tamtej pory bezsenność, bóle głowy, nerwica i inne takie przyjemności... Pani neurolog powiedziała "może migrena... a może... nie wiem" Boję się co to będzie jak urodzi się dzidzia, bo jak mam atak to nawet nie mam siły iść do łazienki ![]() Cytat:
Ale na pewno wypróbuję, dzięki Aż tak bardzo się nie przejmuję ale rzecz w tym,że ja wiem że to nie Włochy, a tak palnęłam. Tak jak jedna mamuśka już napisała - dzidziolki chyba nam rozum odbierają ![]() No i dodam że też mam różowe sny ale zawsze ze swoim mężulem, więc nic ciekawego ![]() Ja nie mam zakazu na przytulanki ale raz jak próbowaliśmy to mnie tak bolało że się pobeczałam i tyle. Zawsze mieliśmy z tym problem ale tona żelu i jakoś szło, a teraz nawet to nie pomaga |
||
|
|
|
#2100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już nie mam nadziei, że mi to wszystko przejdzie robię zupę i się drugi raz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

Co rano zapominam i dostaję do łóżka śniadanko, a po śniadanku mi się przypomina, że wypadałoby w końcu zrobić tę morfologię, ale dzień stracony, bo już zjadłam 

Nie mam juz czym zwracac ehhh.

już nospe wzięłam i dalej je czuje. A czasami cos mnie tak kłuje
nie mogę wejść na naszego maila wrrr, tez tak macie ?
sama nie wiem dziwne w kazdym razie to bylo. 
robię zupę i się drugi raz