Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-13, 11:19   #1651
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki!!!

tylko wczoraj mnie nie bylo a tu chyba z 400 postow!!! i jak to wszystko nadgonic??

dzis bylam na badaniu krwi, poszlam do lidla i doslownie az mnie zszokolwalo jak tam ceny w gore poszly... 4 rzeczy na krzyz kupilam a kilka dych nie moje a musze dodac ze robiac zakupy kieruje sie cena

wczoraj mialam mase rzeczy do zalatwiania i tak sobie uswiadomilam, ze tylko 7 tygodni mi zostalo do planowanego porodu :ekk: wiec zakupilam jeszcze kilka potrzebnych dzidzi i mnie rzeczy.

wszystko drogie
ja już ostatnio do biedronki chodzę
mój TZ ostatnio gdzieś znalazł że najtańszy jest auchan a potem tesco
ja już nie wiem co kupować i gdzie by z torbami nie pójść
Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
mocno zaciśnięte - więc do dzieła

to wszystko jest umowne, dlatego tak naprawdę nikt nie zna dokładnego terminu a ponieważ jak twierdzi moja Pani doktor, w różnym czasie dzieci różnie w brzuszkach rosną, to za miesiąc może się okazać, że dziecko jest większe

no to witaj w klubie, ponieważ u mnie brak słońca od trzech dni, więc wczoraj gnuśniałam w łóżku i NIC NIE ZROZIBŁAM totalnie nic, nawet herbaty mi się nie chciało robić, dzisiaj z resztą nie jest lepiej. Co prawda moja mama zadzwoniła i powiedziała, że już jest mało czasu, bo to połowa marca i dzięki niej zdałam sobie sprawę, że mam nieporządek w domu a goście w piątek przyjeżdzają, więc zwlekłam tyłek i próbuje coś zrobić

a co Ci dolega?

czy ktokolwiek z nich powiedział DLACZEGO NIE DOSTANIESZ?? co to za polityka jest?

przewiało mnie raz ja głupia bez czapki wyszłam

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 11:26   #1652
rinco
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Ja ubiorę legginsy i jakąś wygodną bluzkę
Ale wiecie co? Mi ta kobieta nic nie powiedziała o potwierdzaniu kursu, o ubraniu, nawet miałam wrażenie, że jakoś specjalnie nie zanotowała mojego nazwiska... Przedstawiłam się tylko na początku rozmowy, a potem ona mówi, że ok, to tyle, a ja "to już wszystko, jestem zapisana?", a ona, że tak, no to ja "do widzenia"... Myślę, że mnie jutro nie wyrzucą stamtąd. A co do ćwiczeń to mam nadzieję, że będę zupełnie normalne i "pełnowymiarowe"
Mój tż przyjdzie na ćwiczenia tylko.
Dziewczynki, a jak my się poznamy w końcu?
rinco, zapisałam sobie Twój nr w komórce, to może po prostu zadzwonię, jak będę na miejscu?
claudik, Twojego nr na poczcie nie widziałam... To może dzwoń do mnie lub rinco?
Postaram się być jakieś 15 min wcześniej.
Ja sobie też wpisałam Twój numer Miałam wysłać zdjęcie swojej facjaty na pocztę, ale w końcu nie zdążyłam, a już zaraz wychodzę, więc tak pokrótce: mam całkiem krótkie ciemne włosy, okulary i jestem dziś ubrana w granatowe dżinsy i wrzosową (lekko oczoje...ną ) bluzę z kapturem, więc myślę, że mnie rozpoznasz bez problemu Będę z mężem, on pracuje do 16.00, więc zaraz po pracy jedziemy do szpitala i jak nam się uda w miarę szybko zaparkować to też będziemy wcześniej No to do zobaczenia!!!
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 11:30   #1653
anulka4771
Wtajemniczenie

Na 13 ide z Filipem do dentysty,jakos udało mi się go przekonać,jak da zrobić ząbek bedzie nagroda Ale na samą mysl robi mi się gorąco.

Noc dzisiejsza mnie wykończyła,młody zasnął o 21.30 kaszlał przez sen do 3 rano i ja nie spałam.teraz chętnie bym się położyła ale nie długo idziemy

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 11:36   #1654
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Tymii - katalog argosa - któraś strona przy łóżeczkach jest jedna poduszka za 26 euro, także w mothercare jest 4w1 za 36 euro... więc nie musisz zamawiać w Polsce sprawdź argosowską wygląda dokładnie tak samo jak moja którą też kupiłam za 26 euro
ta poduszke w argosie widzialam, wlasnie sie zastanawiam czy sie na nia nie zdecydowac. musialabym isc do sklepu ja zobaczyc a teraz nigdzie nie chodze wiec nie wiem czy nie latwiej zamowic na allegro. a w mothercare to widzialam tylko takie za 38eur i za 60 ale one nie byly 4w1 wic nie wiem o jaka chodzi moze u was jest troszke inny towar

jak tam dzis samopoczucie? lepiej? ja zaraz biore sie za pranie i za kolejne zakupy na allegro wiec bede miala zajecie
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 11:41   #1655
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Na 13 ide z Filipem do dentysty,jakos udało mi się go przekonać,jak da zrobić ząbek bedzie nagroda Ale na samą mysl robi mi się gorąco.

Noc dzisiejsza mnie wykończyła,młody zasnął o 21.30 kaszlał przez sen do 3 rano i ja nie spałam.teraz chętnie bym się położyła ale nie długo idziemy
Współczuję Ja idę w piątek i to będzie ostatni raz w ciąży, jak pójdę. Ale.. ja bez znieczulenia nie dam się tknąć Nawet mi gin powiedział, że mogę iść, ale koniecznie ze znieczuleniem, przypuszczam, że ew. ból i stres byłby groźniejszy niż miejscowe znieczulenie.
Mi też mama obiecywała nagrody za dentystę, do dziś pamiętam, jakie klocki Lego dostawałam
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 11:53   #1656
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
ta poduszke w argosie widzialam, wlasnie sie zastanawiam czy sie na nia nie zdecydowac. musialabym isc do sklepu ja zobaczyc a teraz nigdzie nie chodze wiec nie wiem czy nie latwiej zamowic na allegro. a w mothercare to widzialam tylko takie za 38eur i za 60 ale one nie byly 4w1 wic nie wiem o jaka chodzi moze u was jest troszke inny towar

jak tam dzis samopoczucie? lepiej? ja zaraz biore sie za pranie i za kolejne zakupy na allegro wiec bede miala zajecie

moim zdaniem jakbym nie kupiła przez przypadek tej z przeceny, to ta argosowska by mi zupełnie wystarczyła - tym bardziej że jest dokładnie kopią mojej tylko że ja mam w groszki

samopoczucie? Socjal mi dzisiaj pismo przysłał, znowu muszę sztab dokumentów wypełniać i udawadniać, że miszkam w Irladnii od 2007 roku jak ja ich uwielbiam a tak poza tym, to sprzątam dzisiaj generalnie bo w piątek mam gości, jutro ide na podpis i do lekarza po zwiększoną dawkę Eltroximu a w czwartek na rehabilitacje i na pewno nie będzie mi się chciało sprzątać...

dzisiaj dzwoniła do mnie mama i uzmysłowiła mi że jest już prawie połowa marca... a w kwietniu to ja już mogę mieć dziecko na koniec... myśl ta mnie przeraziła - szczególnie, żę ja mam jakąś niechęć do robienia czegokolwiek, a w domu ciągle bałagan, bo wszystko zagracone...
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 11:54   #1657
clauudik
Rozeznanie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Dzięki bardzo, w takim razie zamówię 3koszule rozm. L

Wczoraj moja fryzjerka mnie zobaczyła i mówi do mnie, że ja to już chyba lada dzień rodzę Zdziwiła się, że jeszcze 2 miesiące bo szczerze powiedziała, że jestem ogromna!!! Kurdę i powiem szczerze, że tak sie czuje....
Mnie też każdy kto widzi pyta, czy to już nie długo. Ostatnio znajoma jak usłyszała, że jeszcze 2 miesiące to podsumowała "ja w 9 miesiącu nie miałam nawet takiego brzucha". A co mnie to obchodzi?! Staram się tym nie przejmować i obracać w żart, ale wiadomo, ze słuchanie takich głupich komentarzy nie jest miłe.
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Noc dobra!
Ja po moim zabieganym dniu, jeszcze siedziałam nad różnymi papierzyskami w domu do późna, to jeszcze i Was przeczytałam na dobranoc. Dziś "tylko" 7 str, nie 10 jak się spodziewałam

Także jeszcze na szybciutko odpiszę na co nieco...

Ja ubiorę legginsy i jakąś wygodną bluzkę
Ale wiecie co? Mi ta kobieta nic nie powiedziała o potwierdzaniu kursu, o ubraniu, nawet miałam wrażenie, że jakoś specjalnie nie zanotowała mojego nazwiska... Przedstawiłam się tylko na początku rozmowy, a potem ona mówi, że ok, to tyle, a ja "to już wszystko, jestem zapisana?", a ona, że tak, no to ja "do widzenia"... Myślę, że mnie jutro nie wyrzucą stamtąd. A co do ćwiczeń to mam nadzieję, że będę zupełnie normalne i "pełnowymiarowe".
Mój tż przyjdzie na ćwiczenia tylko.
Dziewczynki, a jak my się poznamy w końcu?
rinco, zapisałam sobie Twój nr w komórce, to może po prostu zadzwonię, jak będę na miejscu?
claudik, Twojego nr na poczcie nie widziałam... To może dzwoń do mnie lub rinco?
Postaram się być jakieś 15 min wcześniej.
A myślałam, że to ja jestem nocnym markiem, ale jak zobaczyłam, że piszesz po 2:00 to zwątpiłam zaraz sobie odpiszę Wasze numery i wrzucę też swój, jakoś dawno na pocztę nie wchodziłam. Ja pewnie też będę wcześniej trochę, bo nie mam pojęcia ile o tej porze będę jechać autobusem
Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Zanim zacznę nadabiać te ponad 20 stron, które stworzyłyście przez 3 dni napiszę o sobie:
byłam wczoraj na usg, mały zdrowy jak ryba, ale odmłodzili mi ciążę o 10 dni
czyli wyznaczyli termin na 26.06.

Nie pojmuję tego. Na pierwszych usg wychodziło, że ciąża trwa 8 czy później 12 tygodni, ciągle wskazywano ten sam dzień jako dzień poczęcia. A tu klops, odmładzamy nienarodzonego człowieka
Może to oznacza nie pomyłkę lekarzy robiących usg na początku ciąży tylko po prostu to, ze ciąża trochę wolniej się rozwija.

Niunia32
Najważniejsze, że zdrowy a "wiek ciąży" to wypadowa wymiarów główki, brzuszka, długości kości, więc jak na mój gust to po prostu Twój synek jest mniejszy. U mnie termin z porodu zgadza się z tym co wychodzi z usg, ale jak już któraś z dziewczyn pisała, nigdy nie wiadomo kiedy tak naprawdę urodzimy
Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

niunia, super suknisie i za obronę. Nie stresuj się, to tylko formalność Ja broniłam się w życiu już trzy razy

zaaaaabcia, piękne ciuszki

kism, rinco, claudic, na pierwszych zajęciach sr się nie ćwiczy. U nas były relaksacyjne ćwiczenia dopiero na drugich zajęciach. Powodzenia.

U mnie wszelkie przygotowania stanęły Czuję się średnio. Wczoraj byłam w sr i jak wracałam do domu, to czułam parcie na dół brzucha. Dziwne uczucie. Poza tym cały czas czuję jakieś kłucie w brzuchu. Czy możliwe, że jeszcze tam mi się coś rozciąga? W sumie brzuch mam mały jak na ten tydzień ciąży.
Mój stan psychiczny, w związku z tymi dolegliwościami, też się pogorszył więc jest wielka dooopa

Teraz leżę jeszcze w sypialni i pomimo, że jestem głodna, to średnio chce mi się wstać

Może słoneczko by mi trochę poprawiło humor, ale ani wczoraj, ani dzisiaj go u nas nie ma
Eh nie dołuj się i tak założę coś wygodnego, w sumie tylko w takie ciuchy się już mieszczę tylko. Ja też stoję w miejscu z przygotowaniami do Wielkiego Dnia, ze wszystkim jeszcze zdążymy! A na kłucie to najlepsze jest leżenie. Dużo odpoczywaj i będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki!!!

tylko wczoraj mnie nie bylo a tu chyba z 400 postow!!! i jak to wszystko nadgonic??

dzis bylam na badaniu krwi, poszlam do lidla i doslownie az mnie zszokolwalo jak tam ceny w gore poszly... 4 rzeczy na krzyz kupilam a kilka dych nie moje a musze dodac ze robiac zakupy kieruje sie cena

wczoraj mialam mase rzeczy do zalatwiania i tak sobie uswiadomilam, ze tylko 7 tygodni mi zostalo do planowanego porodu :ekk: wiec zakupilam jeszcze kilka potrzebnych dzidzi i mnie rzeczy.
Ja wolę mówić 2 miesiące, zawsze to jakoś "dłużej" brzmi :P bo jak pomyślę, że 7 tygodni to włącza mi się niepokój.
Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Skasowały mi się wczorajsze cytaty a nie chce mi się od nowa czytać

Ja mam M
Też się czuję grubo jak słoń, ciekawe ile przytyłam, dzisiaj wizyta więc będzie ważenie.... mam nadzieję że nie doszłam do 20 na + ostatnio było 16 na +

Niunia
Mi padły baterie w wadze, a wizyta dopiero 21.03... Czuję się jak młody wieloryb i mam wrażenie, że z dnia na dzień jestem grubsza. I nie chodzi tu o brzuch, ale o całą resztę. Cellulit mam okropny

niunia powodzenia !!!

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 11:56   #1658
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość

Ja mam M
Też się czuję grubo jak słoń, ciekawe ile przytyłam, dzisiaj wizyta więc będzie ważenie.... mam nadzieję że nie doszłam do 20 na + ostatnio było 16 na +
A mogę się zapytać czy dobrze leży i czy rozmiarowo jesteś zbliżona do mnie? Na dole wymiary moje i koszul, które podał sprzedawca.

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość

......................... Moje wymiary rozmiar M rozmiar L
pod biustem............90......................78.......................86
pod pacha.................88......................90......................96
biodra................... .....98.....................100....................102
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 11:59   #1659
anulka4771
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32894039]Współczuję Ja idę w piątek i to będzie ostatni raz w ciąży, jak pójdę. Ale.. ja bez znieczulenia nie dam się tknąć Nawet mi gin powiedział, że mogę iść, ale koniecznie ze znieczuleniem, przypuszczam, że ew. ból i stres byłby groźniejszy niż miejscowe znieczulenie.
Mi też mama obiecywała nagrody za dentystę, do dziś pamiętam, jakie klocki Lego dostawałam [/QUOTE]
Na klocki lego mnie dzisiaj nie stać,nagrodą będzie zestaw wędkarski za 19zł.Ale nie wiem czy pójdzie bo już marudzi,więc znowu mu tłumacze i mówi że umowa stoi.Mam nadzieję ze nie zawiesi się przed samym gabinetem

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-13, 12:03   #1660
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Na klocki lego mnie dzisiaj nie stać,nagrodą będzie zestaw wędkarski za 19zł.Ale nie wiem czy pójdzie bo już marudzi,więc znowu mu tłumacze i mówi że umowa stoi.Mam nadzieję ze nie zawiesi się przed samym gabinetem
Ja takie malutkie klocki dostawałam, kilkuelementowe Nie wiem, co tam jest teraz w sprzedaży, muszę się powoli zacząć interesować męskimi zabawkami
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 12:04   #1661
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

no no - całkiem mistrzosko to załatwia ten Twój facet może na jakieś lody? albo coś słodkiego by się skusił?
Stary 2012-03-13, 12:17   #1662
anulka4771
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32894530]Ja takie malutkie klocki dostawałam, kilkuelementowe Nie wiem, co tam jest teraz w sprzedaży, muszę się powoli zacząć interesować męskimi zabawkami [/QUOTE]
Filip uwielbia wszelkiego rodzaju samochody.Ogląda bajkę Ben10,Bakugan i Transformers Prime więc teraz jest na etapie zabawek z tych bajek.Ale losie każda zabawka to koszt ok 70zł i to taka tania wiesz bo jak mi powie że ta zabawka go nie satysfakcjonuję to ręce opadają.Choć z drugiej strony jak nie mam kasy to się pyta na jaką mam i taką też jest zadowolony.
Cytat:
no no - całkiem mistrzosko to załatwia ten Twój facet może na jakieś lody? albo coś słodkiego by się skusił?
Głupi nie jest,jednym słowem ciężko go przekupić Ja tylko chce żeby wszedł do gabinetu a pózniej ciężko mi to przyznać ale jak nie da po dobroci to na siłę,bo widze jak go ząb boli,jak się męczy.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-13, 12:24   #1663
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Mnie też każdy kto widzi pyta, czy to już nie długo. Ostatnio znajoma jak usłyszała, że jeszcze 2 miesiące to podsumowała "ja w 9 miesiącu nie miałam nawet takiego brzucha". A co mnie to obchodzi?! Staram się tym nie przejmować i obracać w żart, ale wiadomo, ze słuchanie takich głupich komentarzy nie jest miłe.

Eh nie dołuj się i tak założę coś wygodnego, w sumie tylko w takie ciuchy się już mieszczę tylko. Ja też stoję w miejscu z przygotowaniami do Wielkiego Dnia, ze wszystkim jeszcze zdążymy! A na kłucie to najlepsze jest leżenie. Dużo odpoczywaj i będzie dobrze
Mnie mówią dokładnie odwrotnie Jak mówię, że to już 6 miesiąc, to mówią, że nic nie widać. Trafi się też czasami taka kobitka, która stwierdzi, że miała taki brzuch jak ja w czwartym miesiącu Mnie takie gadanie nie przeszkadza, ale zaczynam się martwić. Wydaje mi się, że Hania ma tam mało miejsca i się męczy

Dziękuję za słowa otuchy Staram się leżeć jak najwięcej, ale ciężko jest. Ciągle mnie nosi, żeby coś zrobić. Czuję się taka bezużyteczna

Kiedy ja wyprawkę skompletuję

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Filip uwielbia wszelkiego rodzaju samochody.Ogląda bajkę Ben10,Bakugan i Transformers Prime więc teraz jest na etapie zabawek z tych bajek.Ale losie każda zabawka to koszt ok 70zł i to taka tania wiesz bo jak mi powie że ta zabawka go nie satysfakcjonuję to ręce opadają.Choć z drugiej strony jak nie mam kasy to się pyta na jaką mam i taką też jest zadowolony.

Głupi nie jest,jednym słowem ciężko go przekupić Ja tylko chce żeby wszedł do gabinetu a pózniej ciężko mi to przyznać ale jak nie da po dobroci to na siłę,bo widze jak go ząb boli,jak się męczy.
Spryciarz mały Udany jest
dacie radę.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 12:29   #1664
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Mojego brata zawsze przekupowali jakimiś dobrodziejstwami i dentysta mu mówił, że ma specjalny żel znieczulający dla dzieci, więc jakoś to szło. Ja u dentysty póki co miałam robione tylko lakowanie za dzieciaka i zdejmowanie kamienia. Muszę iść znowu go zdjąć, bo mnie zaczyna przerażać
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 12:32   #1665
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie mówią dokładnie odwrotnie Jak mówię, że to już 6 miesiąc, to mówią, że nic nie widać. Trafi się też czasami taka kobitka, która stwierdzi, że miała taki brzuch jak ja w czwartym miesiącu Mnie takie gadanie nie przeszkadza, ale zaczynam się martwić. Wydaje mi się, że Hania ma tam mało miejsca i się męczy

Dziękuję za słowa otuchy Staram się leżeć jak najwięcej, ale ciężko jest. Ciągle mnie nosi, żeby coś zrobić. Czuję się taka bezużyteczna

Kiedy ja wyprawkę skompletuję

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Spryciarz mały Udany jest
dacie radę.
ee tam - wygodnie jej - widocznie taka Twoja natura nie przejmuj się, Hania ma się dobrze i na pewno przyjdzie na świat w terminie

a kiedy skompletujesz wyprawkę? zobacz jak dziewczynom szybko poszło, dwa ruchy myszką i wyprawka przyjechała do domu może Ty też zaczniesz od neta?
Stary 2012-03-13, 12:39   #1666
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry!

Claudik nie martw sie - ja to ciagle slysze nawet od rodziny! mam juz 10,5kg na plusie i zwisa mi to. musze sie teraz martwic o inne sprawy a nie o centymetry w pasie. najwazniejsze zeby dzidzia byla zdrowa! zreszta same zobaczcie - wlasnie wyslalam zdj na maila i musze przyznac ze i tak wyszlo bardzo korzystnie bo w rzeczywistosciu brzuszek jest wiekszy
Stary 2012-03-13, 12:44   #1667
Timii
Rozeznanie

oto moja wyparwka - tak jak pisalam chyba przesadzilam z iloscia bodziakow, za to ubranek wyjsciowych nie mam prawie wcale.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Picture 032.jpg (114,8 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Picture 033.jpg (81,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Picture 035.jpg (103,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Picture 036.jpg (114,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Picture 038.jpg (115,8 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Picture 040.jpg (105,9 KB, 39 załadowań)
Stary 2012-03-13, 12:54   #1668
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
ee tam - wygodnie jej - widocznie taka Twoja natura nie przejmuj się, Hania ma się dobrze i na pewno przyjdzie na świat w terminie

a kiedy skompletujesz wyprawkę? zobacz jak dziewczynom szybko poszło, dwa ruchy myszką i wyprawka przyjechała do domu może Ty też zaczniesz od neta?
No będę musiała zacząć od internetu. Robiłam już dwa podejścia, ale ciągle mam co do czegoś wątpliwości i odpuszczam Chyba muszę na początek zrobić sobie jakąś konkretną listę co potrzebuję. Tylko moja wiedza, w porównaniu do Waszej, jest znikoma. Staram się zapamiętywać wszystkie Wasze wskazówki, ale chyba powinnam je zapisywać, bo moja pamięć jest bardzo ulotna
Mam nadzieję, że Hani jest tam wygodnie, chociaż od kilku dni czuję słabiej ruchy
Zastanawiam się, czy nie wybrać się juro na wizytę do ginki. Najbardziej martwi mnie ta boląca szyjka, czy cokolwiek to jest (tam na dole, przy wyjściu/wejściu). A może nie panikować, tylko po prostu leżeć i przeczekać. Wkurza mnie już to wszystko Zaczęłam dopiero 27tc, a tu już takie hocki klocki

Cytat:
oto moja wyparwka - tak jak pisalam chyba przesadzilam z iloscia bodziakow, za to ubranek wyjsciowych nie mam prawie wcale.
Śliczne masz ciuszki dla dzidziolka A co Ty chcesz wyjściowego kupować? Na garniaka jeszcze jest czas A przecież jakiś fajny pajac, body też może być wyjściowe
Stary 2012-03-13, 12:56   #1669
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!

Mi padły baterie w wadze, a wizyta dopiero 21.03... Czuję się jak młody wieloryb i mam wrażenie, że z dnia na dzień jestem grubsza. I nie chodzi tu o brzuch, ale o całą resztę. Cellulit mam okropny
znam ten ból...nawet maż zauważył a najgorsze jest to, że on wie co to jest i sam zobaczył i nazwał
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:00   #1670
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Claudik nie martw sie - ja to ciagle slysze nawet od rodziny! mam juz 10,5kg na plusie i zwisa mi to. musze sie teraz martwic o inne sprawy a nie o centymetry w pasie. najwazniejsze zeby dzidzia byla zdrowa! zreszta same zobaczcie - wlasnie wyslalam zdj na maila i musze przyznac ze i tak wyszlo bardzo korzystnie bo w rzeczywistosciu brzuszek jest wiekszy
Wyglądasz świetnie! Ja mam prawie 2 razy tyle, ale też się staram tym nie martwić. Będzie lato, łatwiej będzie zrzucić, w zimie jakoś zawsze te kilogramy łatwiej mi leciały. Teraz martwię się tylko o Małego, kg to najmniejszy problem. Zresztą są tu dziewczyny, które pokazały, że można i 30 kg zrzucić po ciąży

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-03-13, 13:00   #1671
_Maya_
Zakorzenienie

timii ale ciuszki śliczne!!! mam identyczne te z mothercare "i love dad" w 3paku
Stary 2012-03-13, 13:03   #1672
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
znam ten ból...nawet maż zauważył a najgorsze jest to, że on wie co to jest i sam zobaczył i nazwał
Mój na szczęście nic nie mówi, ale to pewnie dlatego, że wie jaka byłaby moja reakcja na jego komentarze

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-03-13, 13:07   #1673
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Śliczne masz ciuszki dla dzidziolka A co Ty chcesz wyjściowego kupować? Na garniaka jeszcze jest czas A przecież jakiś fajny pajac, body też może być wyjściowe
dzieki no fakt, pajac tez moze byc wyjsciowy i tak pewnie tez bedzie. ale myslalam o jakis bluzeczkach jeszcze i moze spodenkach, ehhh wiecznie mi malo
Stary 2012-03-13, 13:08   #1674
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Wyglądasz świetnie! Ja mam prawie 2 razy tyle, ale też się staram tym nie martwić. Będzie lato, łatwiej będzie zrzucić, w zimie jakoś zawsze te kilogramy łatwiej mi leciały. Teraz martwię się tylko o Małego, kg to najmniejszy problem. Zresztą są tu dziewczyny, które pokazały, że można i 30 kg zrzucić po ciąży
Dzisiaj była w DDTVN Ania Głogowska (uwielbiam ją) i mówiła, że ona w ciąży przytyła 24kg (jak się nie mylę). Zrzuciła to w 2 miesiące i powiedziała, żeby żadna dziewczyna się nie martwiła nadprogramowymi kg w ciąży
Widziałam ją na żywo po ciąży i jest jak calineczka- piękna, filigranowa.

Także Dziewczynki, nie ma co się martwić. Celulit się rozbije po ciąży i kg też zlecą niepostrzeżenie

Majtki poporodowe kupujecie jednorazowe, czy wielorazowe?
Takie będą ok? http://allegro.pl/majtki-poporodowe-...186207245.html

A gaziki do pępuszka kupujecie takie? http://allegro.pl/gaziki-kompresy-do...179801525.html

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-03-13 o 13:19
Stary 2012-03-13, 13:15   #1675
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

piękne wszystko
rozumiem że wszystko różne rozmiary??

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-03-13, 13:21   #1676
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:

Także Dziewczynki, nie ma co się martwić. Celulit się rozbije po ciąży i kg też zlecą niepostrzeżenie

A gaziki do pępuszka kupujecie takie? http://allegro.pl/gaziki-kompresy-do...179801525.html
na to mam największa nadzieję

ja mam jednorazowe
Stary 2012-03-13, 13:22   #1677
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry. Wczoraj tak uciekłam bez pożegnania, bo Tż zajął mi kompa i już mnie nie dopuścił

andzya odnośnie grup krwi. U mnie jest tak samo, ja mam A RH+ a mąż B RH+. Ale to nasze pierwsze dziecko. Że też nigdy o tym nie słyszałam.

rozowa1987 ja znalazłam taką pościel od club-baby dwie części czyli poszewka na podusię i poszewka na kołderkę 120x90cm za 27,99. Ale jest inna wielkość kołderki na aukcjach tego sprzedawcy, ja akurat wezmę tę 120x90 http://allegro.pl/posciel-2el-120x90...174801401.html

Persephone_ club-baby http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20456928 ma lepsze ceny od http://www.poscieldladzieci.pl/

SzmaragdowyKotek ja soczewki kupuję zawsze przez Allegro, od sprzedawcy który prowadzi sklep stacjonarny w Gliwicach, więc chyba je właściwie przechowuje. Nie zastanawiałam się nad tym w jakich warunkach są przewożone. Tym razem szukam innego sprzedawcy bo ten mój nie ma tym razem tego czego potrzebuje, a już nie chce eksperymentować, bo potem wyrzucam do kosza.

kism mąż mi to samo mówi, że mam złożyć reklamację, ale nie wiem czy chce się w coś takiego bawić. W ogóle jak to jest...bo mojego nr domu nie widać z drogi bo mieszkamy w bocznej dróżce, ma taką samą nazwę jak ta główna, nasza ulica w ogóle nie jest betonowa tylko taka masakra jednym słowem, jednak my tam mieszkamy, i stoi tam dom nie namiot. Czy powinnam informować sprzedawcę że ja mieszkam w takim dziwnym miejscu, żeby kurier mógł mnie znaleźć?? Poczta to jest całkiem inna bajka. Listonosza mamy rewelacyjnego, tylko takiej dużej paczki, mimo że była leciutka, by mi nie przyniósł bo chodzi pieszo.

Timii ubranka wspaniałe

Myślicie że dostanę od szefowej zaświadczenie o zatrudnieniu kiedy jestem na L4?? Chcę kupić telefon, bo mi padł i potrzebuję zaświadczenie.

Myślę o tym rogalu do karmienia, i się zastanawiam, czy nie nada się taki rogal, który służy podczas podróży, nakłada się go na szyję?

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:26   #1678
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość

Myślicie że dostanę od szefowej zaświadczenie o zatrudnieniu kiedy jestem na L4?? Chcę kupić telefon, bo mi padł i potrzebuję zaświadczenie.
oczywiście - przecież jesteś zatrudniona
Stary 2012-03-13, 13:26   #1679
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Dzisiaj była w DDTVN Ania Głogowska (uwielbiam ją) i mówiła, że ona w ciąży przytyła 24kg (jak się nie mylę). Zrzuciła to w 2 miesiące i powiedziała, żeby żadna dziewczyna się nie martwiła nadprogramowymi kg w ciąży

Gaziki kupiła takie same, a majtki jednorazowe BabyOno.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:27   #1680
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Wczoraj tak uciekłam bez pożegnania, bo Tż zajął mi kompa i już mnie nie dopuścił

andzya odnośnie grup krwi. U mnie jest tak samo, ja mam A RH+ a mąż B RH+. Ale to nasze pierwsze dziecko. Że też nigdy o tym nie słyszałam.

rozowa1987 ja znalazłam taką pościel od club-baby dwie części czyli poszewka na podusię i poszewka na kołderkę 120x90cm za 27,99. Ale jest inna wielkość kołderki na aukcjach tego sprzedawcy, ja akurat wezmę tę 120x90 http://allegro.pl/posciel-2el-120x90...174801401.html

Persephone_ club-baby http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20456928 ma lepsze ceny od http://www.poscieldladzieci.pl/

SzmaragdowyKotek ja soczewki kupuję zawsze przez Allegro, od sprzedawcy który prowadzi sklep stacjonarny w Gliwicach, więc chyba je właściwie przechowuje. Nie zastanawiałam się nad tym w jakich warunkach są przewożone. Tym razem szukam innego sprzedawcy bo ten mój nie ma tym razem tego czego potrzebuje, a już nie chce eksperymentować, bo potem wyrzucam do kosza.

kism mąż mi to samo mówi, że mam złożyć reklamację, ale nie wiem czy chce się w coś takiego bawić. W ogóle jak to jest...bo mojego nr domu nie widać z drogi bo mieszkamy w bocznej dróżce, ma taką samą nazwę jak ta główna, nasza ulica w ogóle nie jest betonowa tylko taka masakra jednym słowem, jednak my tam mieszkamy, i stoi tam dom nie namiot. Czy powinnam informować sprzedawcę że ja mieszkam w takim dziwnym miejscu, żeby kurier mógł mnie znaleźć?? Poczta to jest całkiem inna bajka. Listonosza mamy rewelacyjnego, tylko takiej dużej paczki, mimo że była leciutka, by mi nie przyniósł bo chodzi pieszo.

Timii ubranka wspaniałe

Myślę o tym rogalu do karmienia, i się zastanawiam, czy nie nada się taki rogal, który służy podczas podróży, nakłada się go na szyję?
jasne że dostaniesz zaświadczenie bo zatrudnienie trwa

Cytat:

ja mam jednorazowe a do pępka mam asept

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości