|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
![]() [QUOTE=agadus;32893931] Cytat:
|
||
|
|
|
#3812 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Wybaczcie, ale nie odniosę się dziś do waszych postów. Mąż później pojechał do pracy i trochę wybił mnie z rytmu dnia,a mały zbyt wymagający. Wstawałam w nocy do niego chyba z 10 razy
![]() :ziew am: Nie mam pojęcia, o co chodzi, bo co noc to jest inaczej. Dziś dla odmiany ciągle był głodny![]() Zaraz wybierzemy się na spacer, choć pogoda mało zachęcajaca. W dodatku trochę posprzeczałam się wczoraj z mężem, bo znowu mnie zaczął pouczać na temat dziecka. Z jego perspektywy to wszystko jest takie proste Nie smęcę, może poprawi mi się humor później |
|
|
|
#3813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Życzę szybkiego powrotu do zdrówka!
Strasznie mi szkoda jak takie małe dzieciaczki chorują... ![]() Cytat:
Dzień dobry
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- raczej (z tego co w opisie) to dziewczynka miala kleszczowe zapalenie mózgu i zarazila sie jeszcze meningokokami... |
|
|
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie wiedziałam, że jest cos takiego jak susz jajeczny i że to mozna spotkać w słoiczkach dla dzieci.Od Ciebie można się wszystkiego dowiedzieć
|
|
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam coś nie tak z kręgosłupem. Boleć nie boli ale po tym jak mnie szczykło (nie wiem jak to się pisze) to nie doszłam jeszcze do siebie. Nie mogę się schylać za bardzo i np jak myję głowę nad wanną i pochylam się to mnie strasznie uciska i nie mogę za długo w tej pozycji być. Ja też tak gotuję, że nie zagęszczam niczym. Dlaczego jak Radek zje obiadek ze słoiczka to robi "piękne" kupki a jak zje moje gotowane to wiecznie ciemne i twardawe? Gaszę komputer bo odejść nie mogę albo co chwilę podlatuję do niego i nic zrobić nie mogę ! Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-03-13 o 11:49 |
|
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
a bo ja taki pomyleniec, co pamieta glupie rzeczy, a o uropdzinach i rachunkach zapomni...
|
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak tam rozczytałas po niemiecku, o tym kleszczowym itd.? |
|
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
zapałeczko t o super, w takim razie czekamy jeszcze na odzew słoneczka
![]() U nas średniawa pogoda, nie wiem czy się wypuszczę w teren. Póki co nie, bo robię zupę pomidorową. (miała być ogórkowa, ale nie dałam rady otworzyć słoika z ogórkami ). Ja wstyd się przyznać, też jeszcze nie dałam żółtka, bo zapominam wiecznie. dzisiaj zacznę. Madziulka pewnie rozbrajająco wyglądał w takiej czapie, co ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Madzia ja mam przepuklinę krążkową kręgosłupa. Kiedyś zesztywniały mi nogi i nie mogłam chodzić...Myślałam najgorsze. Okazało się to od kręgosłupa. Nie wiem w sumie od czego to. Ale jakoś 4 miesiące po zaszłam w ciążę i nic się nie działo. Ty tylko taki luzny przykład. Trzymam kciuki za to, by było dobrze z Wami, bo zdrowie jesst najważniejsze.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
też mam z tym wieczny problem
|
|
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- ja podważam nożem ale poza tym mam w łapach sporo siły. jak kiedys na poczatku mojej przeprawy z męzem bylam u niego na stancji, to szarpali sie z kolegą nad słoikiem z bigosem i nagle słysze "tylko nie dawaj moni bo ona otworzy!"
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-03-13 o 12:02 |
|
|
|
|
#3823 |
|
Wtajemniczenie
|
O, tak!
Czapa ze stali
|
#3824 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
, a myślałam że brzeg![]()
|
|||
|
|
|
#3825 |
|
Wtajemniczenie
|
Agadus ja mam teraz obiadek : pomidory z soczysta szynka i marchewka. To zawiera pól żółtka. W składzie jest napisane : żółtko jaja kurzego 2.12 % ( po 9 miesiącu) wczoraj miałam JAKIS inny, ale zabij mnie a sobie nie przypomnę. Ogolnie to nowości są.
|
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
W cukierku wedlowskim znalazłam 2cm żyłkę........Nie mam pytań, już mnie nic nie zdziwi, nawet ten susz jajeczny
![]() Iustyna dzisiaj wstała na jedzenie o 00.30 i po 4. Między czasie płacz przez sen, podawanie smoka i takie tam. Próbowałam doczyścić kabinę prysznicową z osadu, cilit bang, ocet nic nie pomaga a nawdychałam się tego smrodu teraz mi słabo, i śmierdzi w całym domu.
|
#3827 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zadbaj teraz o własne zdrowie dużo zdrówka życzę!Cytat:
|
||||
|
|
|
#3828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-03-13 o 13:15 |
|
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Przepraszam za moją niobecność, ale nie mam ostatnio na nic czasu. My niestety chorzy Domek ma całe szczęście tylko katar i mam nadzieje, że nic więcej się nie wykluje, a mnie wzięło na maksa... Czuję się jakby po mnie walec przejechał. Mąż musiał wczoraj wczesniej wrócić, bo umiałam nawet z łóżka wstać. Wieczorem byłam taka słaba, że zemdlałam ubierając Dominika ![]() Troszkę dzisiaj Was poczytam, bo i tak tylko leżę i nic nie robię. Domek cwaniak się straszny zrobił, wstaje przy wszystkim przy czym się da. Musiałam mu kupić paputki ze skóry, żeby się na panelach nie ślizgał. Otwiera mi wszytskie szuflady i szafki, wszystko z nich wyciąga. Wczoraj poleciał razem z szufladą i przytrzasnął sobie paluchy.Chodzi już sobie przy meblach, ale puścić się jeszcze boi ![]() Raczkuje jak tropeda, nauczył się że jak mówię "zaraz go złapię" to się chichra i ucieka przede mną Dziekujemy za pamięć naszej wczorajszej miesięcznicy dla solenizantówBrumku alegria ustąpiła Już nie biore lekarstw, czasem tylko claretinę bioręTelik ale miałaś noc Niestety jeszcze nie raz nas nasze dzieciaki nastrasząBella jak dziewczynki? Zanka dużo zdrówka dla Twoich dzieciaczków Nataszka cieszę, się że powrót do pracy udany Szczęśliwa mama to szczęśliwa Hania ![]() Marina zabawki to nic, u nas pomimo że Domek ma zabawem dużo to najlepsze są kable, piloty i wiele innych NIE JEGO zabawek Ja wyszperałam jakis stary pilot, wyszorowałam i wyparzyłam i zabawka jak znalazł Nakrętki po słoczkach też robią furoręMały Dziubasek już się do rowerka przymierza ![]() Marznko Hania robi takie same miny jak Domek, pasują do siebie jak ulał! ![]() Madziak a konsultować to już z lekarzem? Jest to jakims przeciwskazaniem do zajścia w ciążę? ![]() Youyou dla ząbka ![]() To chyba tylko mój Domek pozostał bezzębny? ![]() Więcej nie pamiętam
|
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
moja tez szczerzy sie bezzębnie
dzwonilam do zusu, w czwartek dostane pieniadze za dodatkowy macierzynski w zlobku chyba podaja mojej bezmlecznej panience budyń a ja sie dziwie co ona takie ma uszy pourywane (trzaska jej skóra jak pije cos z laktoza, ale juz wysypki nie ma)
|
|
|
|
#3831 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Dziękujemy za wszystkie komplementy groźnej Hani. Alibany, możemy sobie rękę podać- mój tż pracuje w tej samej branży i znam ból ciągłych wyjazdów. Teraz już się do tego przyzwyczaiłam i cieszę się, że robi to co lubi, ale wcześniej bywało ciężko. Z resztą teraz często udaje im się wygrywać przetargi w Poznaniu i jest na miejscu.![]() Telik, ale mieliście nocne przeżycia brrr... Domyślam się, że się strachu najedliście. Dobrze, że Jaśkowi nic się nie stało. ![]() JustiPi, Słoneczko, gratuluje nowych zdolności ruchowych maluchów. ![]() Oliweczka, Youyou, za ząbki.Nataszko, super, że powrót do pracy okazał się taki przyjemny. Hania widać towarzyska dziewczyna, skoro tak świetnie się zachowuje w żłobku. )Zanka, zdrówka dla Leny- oby szybko jej przeszło. ![]() Brumek, Tymek to prawdziwy twardziel. Torebka kupione? ![]() Marinko, kochana przecież te zabawki własnoręcznie robione są dla dziecka tak samo atrakcyjne jak te sklepowe, a czasem nawet bardziej. Ja widzę po sobie, że kupujemy je też trochę dla siebie- kiedyś takich rzeczy nie było i człowiek sam ma ochotę się pobawić i kupuje jak głupi. Jesteś super mamą dla Igorka, a jak dasz mu pokrywki od słoiczków to zyskasz jeszcze bardziej w jego oczach. (Zapałeczko, to w sumie też do Ciebie)Do mam, które mają dwójkę dzieci: Moim zdaniem nie macie co mieć wyrzutów sumienia, że zaniedbujecie drugie dziecko, bo ono w tym momencie dostaje cenną naukę, że czasami innymi osobami/rzeczami trzeba się podzielić, a zarazem musi pogłówkować i pobawić się samodzielnie (przecież to też jest istotne w rozwoju dziecka). Wiadomo, możemy podsunąć dziecku jakiś pomysł, ale rodzice chyba też muszą mieć szanse czasem odsapnąć. Ja jestem drugim dzieckiem i z dzieleniem się rzeczami z bratem nigdy nie miałam problemu. Za to on był strasznie rozpuszczony i ciężko przeżył moje pojawienie się na świecie. Rodzice też mieli wyrzuty sumienia, że nie poświęcają mu wystarczającej ilości czasu, ale on sam teraz mówi, że cieszy się że nie został jedynakiem bo byłby strasznym egoistą. ![]() Hani zęby dokuczają na całego, nie może spać i pokazał się katar, więc męczy się przez zatkany nos. Zamówiłam "katarek", bo ściągnąć coś aspiratorem to nie lada wyzwanie- Hania się dzielnie broni i krzyczy jakbyśmy ją ze skóry obdzierali. Czekam, aż opieka społeczna wezwana przez sąsiadów zapuka do drzwi...![]() Aaa i jestem potworem, bo wczoraj uśmierciłam niewinne zwierzątko. Przypadkiem nadepnęłam na Hani matę edukacyjną i złamałam szyję żyrafie(tej która jest jednocześnie pałąkiem w macie). Tż spojrzał na mnie jakbym dokonała prawdziwej zbrodni - aż miałam wyrzuty sumienia, że dziecku zepsułam zabawkę , którą bardzo lubi. Na szczęście dzisiejsza medycyna działa cuda i taśma izolacyjna skutecznie postawiła żyrafę na nogi. Jakimś cudem nie przerwały się kabelki od zasilania, które były w pałąku i zabawka nadal wydaje dźwięki, które nieźle wbijają się człowiekowi do głowy. (zauważyłam, że czasem ją sobie nucę podczas robienia śniadania, czy mycia zębów )
|
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
Marina co do zabawek to proszę się nie dołować, tak naprawde te drogie zabawki to rodzice kupują sobie a nie dla dzieci
![]() Dzieciom naprawdę jest to obojętne ile kosztuje zabawka Poza tym właśnie takie zwykłe przedmioty tylko wzbudzają kreatywnośc dzieci, a te grająco-pierdzące szybko się nudzą. Z nie-zabawkowych zabawek to u nas hitem są łyżki, kubeczki plastikowe, pusta butelka po wodzie mineralnej, drewniane korale, literki przyklejone na lodówce, zakrętki od słoików, puszka po słodziku, gazety, no i oczywiście regał z książkami - to było też ulubione zajęcie Filipa, wywalał wszystkei książki na podłogę i "czytał" a zobaczysz jak zrobi się ciepło to wsadzisz Igiego do piasku, wlejesz mu wody do miseczki i frajdę będzie miał niesamowitą
|
#3833 |
|
Wtajemniczenie
|
Natko moja Hanysa też jeszcze szczerbata
![]() no i kuruj się kochana!!!! zdrówka życzę!!! i Dominikowi również!! |
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..... jaka ulica? może blisko mnie? dlaczego my jeszcze razem na spacerze nie byłyśmy ....... mogę podjechać po Ciebie i pojedziemy do Marinki bo wiem gdzie mieszka ja matka karmiąca UU podaję wit D jedną kapsułkę dziennie i jedną kapsułkę omega med DHA dla niemowląt i 5 kropelek wit C teraz w takim okresie przeziębieniowym mamy 3 ząbka ..... górna dwójka |
|
|
|
|
#3835 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() już widzę że mi wszystkiego nie zacytowało chyba ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale Szymuś na rowerze suuuper! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie no, dłużej możesz niż dwa tygodnie. Ja też daję Devikap ![]() idzie jak burza ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mnie pomagał Rossmanowy Domol do rdzy i kamienia
|
|
|
#3836 |
|
Zadomowienie
|
Natka i Was choróbko rozłożyło- wracajcie szybko do zdrowia!
Te paputki są wygodne? Zadowolona jesteś? Właśnie się zastanawiałam nad ich zakupem, tylko widzę że różne firmy je produkują. Możesz pokazać na które się zdecydowałaś? ![]() Blondynko, co Ciebie tak mało? Jak się czujesz? Co słychać u Twoich chłopaków? ![]() U nas na kamień sprawdza się Cif power cream do łazienki- jest wydajny i ładnie pachnie.
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mieszkam na domkach (ul. Klonowa, niedaleko tej dentystki co Marina była ) Kojarzysz może mniej więcej ?
|
|
#3838 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hiDziękuję Pieleszko Cytat:
![]() Katarek jest super, ja też go kupiłam i Frida przy nim jest do d... ![]() mama niedobra, zabawki psujeCytat:
Domek się nie ślizga i ja jestem spokojniejsza. Mamy te granatowe z dino http://allegro.pl/6-12m-pantofle-pap...188173814.html
|
|||
|
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.... i jak się umawiamy na spotkanie? mam po Was przyjechać czy jedziecie ze nami autkiem? umówiłybyśmy się ewent obok sklepu abc bo ja w tych ulicach się gubię na tym osiedlu domków |
|
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Natka dziekujemy, dobrze
![]() Dziewczyny , w jakim konkursie Karoline brała ostatnio udział?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

)

Nawet nie wiedziałam, że jest cos takiego jak susz jajeczny i że to mozna spotkać w słoiczkach dla dzieci.

ale poza tym mam w łapach sporo siły. jak kiedys na poczatku mojej przeprawy z męzem bylam u niego na stancji, to szarpali sie z kolegą nad słoikiem z bigosem i nagle słysze "tylko nie dawaj moni bo ona otworzy!"

zadbaj teraz o własne zdrowie
dla solenizantów
Niestety jeszcze nie raz nas nasze dzieciaki nastraszą
a ja sie dziwie co ona takie ma uszy pourywane (trzaska jej skóra jak pije cos z laktoza, ale juz wysypki nie ma)
Torebka kupione?
Przypadkiem nadepnęłam na Hani matę edukacyjną i złamałam szyję żyrafie(tej która jest jednocześnie pałąkiem w macie). Tż spojrzał na mnie jakbym dokonała prawdziwej zbrodni 
Albo inaczej. To taka propozycja. Bo właśnie patrzę na pogodę na tydzień i ma padać, więc raczej wózki odpadają.
....... mogę podjechać po Ciebie i pojedziemy do Marinki bo wiem gdzie mieszka