Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-13, 11:36   #3811
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Jak balon pęknie to Wiki najpierw patrzy zdziwiona gdzie on sie podział a pozniej wybucha śmiechem
słodziak moja npewno by się wystraszyła huku, ale ręki sobie uciać nie dam
[QUOTE=agadus;32893931]
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

nie zagęszczam do np. dzisiaj dałam pół żółteczka ugotowanego, a tak to mniej wody leję, jak zaczynam gotować, także konsystencji to taka papka wychodzi
aha, dzieki

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 11:38   #3812
mamad1
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Wybaczcie, ale nie odniosę się dziś do waszych postów. Mąż później pojechał do pracy i trochę wybił mnie z rytmu dnia,a mały zbyt wymagający. Wstawałam w nocy do niego chyba z 10 razy:ziew am: Nie mam pojęcia, o co chodzi, bo co noc to jest inaczej. Dziś dla odmiany ciągle był głodny
Zaraz wybierzemy się na spacer, choć pogoda mało zachęcajaca.
W dodatku trochę posprzeczałam się wczoraj z mężem, bo znowu mnie zaczął pouczać na temat dziecka. Z jego perspektywy to wszystko jest takie proste
Nie smęcę, może poprawi mi się humor później
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 11:39   #3813
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
zapalenie oskrzeli
Filip antybiotyk doustny
Lena zastrzyki
Życzę szybkiego powrotu do zdrówka!
Strasznie mi szkoda jak takie małe dzieciaczki chorują...

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Mały śpi, pobudka standardowo o 6.
Wiecie co, kurde tak patrzę co kupujecie dzieciakom, jakie fajne zabawki itp, jakieś garnuszki na kocki, i takie pierdółki...Chyba zazdrość przeze mnie przemawia, bo mój może co najwyżej liczyć na młotek za 2,50 z chińskiego sklepu
Ale za to rewelacyjnie sprawdzają się łyżki i garnki.

Macie jakieś pomysły jeszcze na domowe zabawki ?
Mi ostatnio mama podpowiedziała żeby dać dla małego do zabawy łyżki i garnki, a co moje dziecko zrobiło? Garnek nałożył sobie na głowę, a łyżkę wsadził głęboko do buzi, że mało nie zwymiotował :/

Dzień dobry

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 11:41   #3814
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Mi ostatnio mama podpowiedziała żeby dać dla małego do zabawy łyżki i garnki, a co moje dziecko zrobiło? Garnek nałożył sobie na głowę, a łyżkę wsadził głęboko do buzi, że mało nie zwymiotował :/

Dzień dobry
Pomysłowy chłopczyk

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-13, 11:45   #3815
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Piszecie o dawaniu żółtka. W sklepach są gotowe sloiczki z bobovity z dodatkiem żółtka. Wczoraj kupiłam i Dawalam juz Wiki.
nie chce siac paniki, ale po aferze z zółtkiem w proszku http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...nym,nId,451904 (ktore jest wlasnie w słoiczkach m.in.) mam mieszane uczucioa co do dawania dziecku

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Witajcie!

Straszny ten filmik...Ciekawe czy to faktycznie przez niedobór wit D, aż nie chce mi się wierzyć..
raczej (z tego co w opisie) to dziewczynka miala kleszczowe zapalenie mózgu i zarazila sie jeszcze meningokokami...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 11:46   #3816
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nie chce siac paniki, ale po aferze z zółtkiem w proszku http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...nym,nId,451904 (ktore jest wlasnie w słoiczkach m.in.) mam mieszane uczucioa co do dawania dziecku
Jejku Monia, skąd Ty te linki wyciągasz??- Nawet nie wiedziałam, że jest cos takiego jak susz jajeczny i że to mozna spotkać w słoiczkach dla dzieci.
Od Ciebie można się wszystkiego dowiedzieć

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-13, 11:47   #3817
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie!

Straszny ten filmik...Ciekawe czy to faktycznie przez niedobór wit D, aż nie chce mi się wierzyć..

A ja mam dzisiaj humor do
Karol odebrał moje wyniki prześwietlenia kręgosłupa. i mam podejrzenie dyskopatii. wcześniej wam nie pisałam, że cały czas boli mnie kręgosłup, ale już chyba się do tego bólu przyzwyczaiłam. Po porodzie przez 3tyg bolał mnie tak, że ledwo co chodziłam, później przeszło, ale jednak cały czas czuje taki dyskomfort. Poszłam w końcu do lekarza i dał mi skierowanie na prześwietlenie i do ortopedy.
A do tego w ubiegłym tygodni robiłam wyniki od endo i tez nie sa najlepsze, TSH tym razem poniżej normy a poprzednio miałam powyżej 7, teraz 0,19. A do tego anty TG(przeciwciała) dużo powyżej normy 699(norma 115). Znowu będzie zmiana tabletek, ale boję się, że mam jakieś zapalenie i usg będzie trzeba robić...
Najgorsze jest to, że chcielibysmy już zacząć się starać o dzidziusia tak na poważnie, ale nie wiem czy z takimi schorzeniami to dobry teraz moment.

To to na smęciłam...
To się u Ciebie porobiło...

Ja też mam coś nie tak z kręgosłupem. Boleć nie boli ale po tym jak mnie szczykło (nie wiem jak to się pisze) to nie doszłam jeszcze do siebie. Nie mogę się schylać za bardzo i np jak myję głowę nad wanną i pochylam się to mnie strasznie uciska i nie mogę za długo w tej pozycji być.

Ja też tak gotuję, że nie zagęszczam niczym.

Dlaczego jak Radek zje obiadek ze słoiczka to robi "piękne" kupki a jak zje moje gotowane to wiecznie ciemne i twardawe?

Gaszę komputer bo odejść nie mogę albo co chwilę podlatuję do niego i nic zrobić nie mogę !

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-03-13 o 11:49
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 11:48   #3818
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku Monia, skąd Ty te linki wyciągasz??- Nawet nie wiedziałam, że jest cos takiego jak susz jajeczny i że to mozna spotkać w słoiczkach dla dzieci.
a bo ja taki pomyleniec, co pamieta glupie rzeczy, a o uropdzinach i rachunkach zapomni...

Stary 2012-03-13, 11:48   #3819
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

raczej (z tego co w opisie) to dziewczynka miala kleszczowe zapalenie mózgu i zarazila sie jeszcze meningokokami...
to po co dają takie filmiki pod artykułem niedoboru wit.D, nie?
Tak tam rozczytałas po niemiecku, o tym kleszczowym itd.?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-13, 11:51   #3820
Marina1
Zakorzenienie

zapałeczko t o super, w takim razie czekamy jeszcze na odzew słoneczka

U nas średniawa pogoda, nie wiem czy się wypuszczę w teren.
Póki co nie, bo robię zupę pomidorową. (miała być ogórkowa, ale nie dałam rady otworzyć słoika z ogórkami ).

Ja wstyd się przyznać, też jeszcze nie dałam żółtka, bo zapominam wiecznie. dzisiaj zacznę.

Madziulka pewnie rozbrajająco wyglądał w takiej czapie, co

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Madzia ja mam przepuklinę krążkową kręgosłupa. Kiedyś zesztywniały mi nogi i nie mogłam chodzić...Myślałam najgorsze. Okazało się to od kręgosłupa. Nie wiem w sumie od czego to. Ale jakoś 4 miesiące po zaszłam w ciążę i nic się nie działo. Ty tylko taki luzny przykład.
Trzymam kciuki za to, by było dobrze z Wami, bo zdrowie jesst najważniejsze.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 11:53   #3821
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
(miała być ogórkowa, ale nie dałam rady otworzyć słoika z ogórkami ).
też mam z tym wieczny problem ostatnio robię tak, że ostukuję kant nakrętki( niewiem jak to opisać?)o blat,np. stołu i później się otworzy ładnie.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-13, 12:01   #3822
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
to po co dają takie filmiki pod artykułem niedoboru wit.D, nie?
Tak tam rozczytałas po niemiecku, o tym kleszczowym itd.?
dalej czytalam ze niby to po szczepionce na kleszczowe zapalenie mózgu... czytam dalej... tak, chodzi o problemy poszczepienne

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
miała być ogórkowa, ale nie dałam rady otworzyć słoika z ogórkami ).
ja podważam nożem ale poza tym mam w łapach sporo siły. jak kiedys na poczatku mojej przeprawy z męzem bylam u niego na stancji, to szarpali sie z kolegą nad słoikiem z bigosem i nagle słysze "tylko nie dawaj moni bo ona otworzy!"

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-03-13 o 12:02
Stary 2012-03-13, 12:10   #3823
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Madziulka pewnie rozbrajająco wyglądał w takiej czapie, co
O, tak!
Czapa ze stali

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 12:23   #3824
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Piszecie o dawaniu żółtka. W sklepach są gotowe sloiczki z bobovity z dodatkiem żółtka. Wczoraj kupiłam i Dawalam juz Wiki.
ja wolę sama dawać, mam wiejskie pewne jajka, a które słoiczki mają jajko z bobovita??

Cytat:
jest jest, w makaronach np., niby piszą makaron 4-ro, 5-cio jajeczny a tak naprawdę ten makaron nawet nie widział "prawdziwego" jajka

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
też mam z tym wieczny problem ostatnio robię tak, że ostukuję kant nakrętki( niewiem jak to opisać?)o blat,np. stołu i później się otworzy ładnie.
o nie wiedziałam,że nakrętka ma kant , a myślałam że brzeg

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 12:28   #3825
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Agadus ja mam teraz obiadek : pomidory z soczysta szynka i marchewka. To zawiera pól żółtka. W składzie jest napisane : żółtko jaja kurzego 2.12 % ( po 9 miesiącu) wczoraj miałam JAKIS inny, ale zabij mnie a sobie nie przypomnę. Ogolnie to nowości są.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 12:38   #3826
patik87
Zakorzenienie

W cukierku wedlowskim znalazłam 2cm żyłkę........Nie mam pytań, już mnie nic nie zdziwi, nawet ten susz jajeczny

Iustyna dzisiaj wstała na jedzenie o 00.30 i po 4. Między czasie płacz przez sen, podawanie smoka i takie tam.

Próbowałam doczyścić kabinę prysznicową z osadu, cilit bang, ocet nic nie pomaga a nawdychałam się tego smrodu teraz mi słabo, i śmierdzi w całym domu.
Stary 2012-03-13, 12:51   #3827
ellika
Rozeznanie

Cytat:
mam takie http://www.matama.pl/files/produkty/...bon_aqua1.jpeg z mamas&papas (uzywane za 50 zł ) i jestem mega zadowolona. tylko mogloby miec zdejmowana tapicerke/pasy i stolik i byloby super, ale za ta cene to juz szmata przejade po blacie
fajne, ale chyba zdecyduję się na nadstawkę na krzesło, bo nie mamy już miejsca w naszym kuchnio-salonie
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Jak gotuję Małemu obiadek/zupkę to wrzucić mogę szpinak to gotujących warzyw czy lepiej ugotować go osobno?
ja gotowałam razem i dobre wyszło
Cytat:

A ja mam dzisiaj humor do
Karol odebrał moje wyniki prześwietlenia kręgosłupa. i mam podejrzenie dyskopatii. wcześniej wam nie pisałam, że cały czas boli mnie kręgosłup, ale już chyba się do tego bólu przyzwyczaiłam. Po porodzie przez 3tyg bolał mnie tak, że ledwo co chodziłam, później przeszło, ale jednak cały czas czuje taki dyskomfort. Poszłam w końcu do lekarza i dał mi skierowanie na prześwietlenie i do ortopedy.
A do tego w ubiegłym tygodni robiłam wyniki od endo i tez nie sa najlepsze, TSH tym razem poniżej normy a poprzednio miałam powyżej 7, teraz 0,19. A do tego anty TG(przeciwciała) dużo powyżej normy 699(norma 115). Znowu będzie zmiana tabletek, ale boję się, że mam jakieś zapalenie i usg będzie trzeba robić...
Najgorsze jest to, że chcielibysmy już zacząć się starać o dzidziusia tak na poważnie, ale nie wiem czy z takimi schorzeniami to dobry teraz moment.

To to na smęciłam...
jeju to ci sie nazbierało zadbaj teraz o własne zdrowie dużo zdrówka życzę!
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Próbowałam doczyścić kabinę prysznicową z osadu, cilit bang, ocet nic nie pomaga a nawdychałam się tego smrodu teraz mi słabo, i śmierdzi w całym domu.
spróbuj TEGO - u mnie w końcu doczyściło kabinę
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:09   #3828
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
W cukierku wedlowskim znalazłam 2cm żyłkę........Nie mam pytań, już mnie nic nie zdziwi, nawet ten susz jajeczny

Iustyna dzisiaj wstała na jedzenie o 00.30 i po 4. Między czasie płacz przez sen, podawanie smoka i takie tam.

Patik u nas to z lidla pomogło: W5 płyn anty-kamień. Poszukaj w google, bo jak chciałam wstawić linka do zdjęcia, to był kosmiczny .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2012-03-13 o 13:15
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:10   #3829
Natka_
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Przepraszam za moją niobecność, ale nie mam ostatnio na nic czasu.
My niestety chorzy Domek ma całe szczęście tylko katar i mam nadzieje, że nic więcej się nie wykluje, a mnie wzięło na maksa... Czuję się jakby po mnie walec przejechał. Mąż musiał wczoraj wczesniej wrócić, bo umiałam nawet z łóżka wstać. Wieczorem byłam taka słaba, że zemdlałam ubierając Dominika
Troszkę dzisiaj Was poczytam, bo i tak tylko leżę i nic nie robię.

Domek cwaniak się straszny zrobił, wstaje przy wszystkim przy czym się da. Musiałam mu kupić paputki ze skóry, żeby się na panelach nie ślizgał. Otwiera mi wszytskie szuflady i szafki, wszystko z nich wyciąga. Wczoraj poleciał razem z szufladą i przytrzasnął sobie paluchy.Chodzi już sobie przy meblach, ale puścić się jeszcze boi
Raczkuje jak tropeda, nauczył się że jak mówię "zaraz go złapię" to się chichra i ucieka przede mną

Dziekujemy za pamięć naszej wczorajszej miesięcznicy

dla solenizantów

Brumku alegria ustąpiła Już nie biore lekarstw, czasem tylko claretinę biorę

Telik ale miałaś noc Niestety jeszcze nie raz nas nasze dzieciaki nastraszą

Bella jak dziewczynki?

Zanka dużo zdrówka dla Twoich dzieciaczków

Nataszka cieszę, się że powrót do pracy udany Szczęśliwa mama to szczęśliwa Hania

Marina zabawki to nic, u nas pomimo że Domek ma zabawem dużo to najlepsze są kable, piloty i wiele innych NIE JEGO zabawek
Ja wyszperałam jakis stary pilot, wyszorowałam i wyparzyłam i zabawka jak znalazł Nakrętki po słoczkach też robią furorę

Mały Dziubasek już się do rowerka przymierza

Marznko Hania robi takie same miny jak Domek, pasują do siebie jak ulał!

Madziak a konsultować to już z lekarzem? Jest to jakims przeciwskazaniem do zajścia w ciążę?

Youyou dla ząbka
To chyba tylko mój Domek pozostał bezzębny?

Więcej nie pamiętam
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:14   #3830
83monia
Zakorzenienie

moja tez szczerzy sie bezzębnie

dzwonilam do zusu, w czwartek dostane pieniadze za dodatkowy macierzynski

w zlobku chyba podaja mojej bezmlecznej panience budyń a ja sie dziwie co ona takie ma uszy pourywane (trzaska jej skóra jak pije cos z laktoza, ale juz wysypki nie ma)

Stary 2012-03-13, 13:14   #3831
marzena_S
Zadomowienie

Dzień dobry
Dziękujemy za wszystkie komplementy groźnej Hani.

Alibany, możemy sobie rękę podać- mój tż pracuje w tej samej branży i znam ból ciągłych wyjazdów. Teraz już się do tego przyzwyczaiłam i cieszę się, że robi to co lubi, ale wcześniej bywało ciężko. Z resztą teraz często udaje im się wygrywać przetargi w Poznaniu i jest na miejscu. Zdradzisz nazwę firmy w której pracuje Twój tż?

Telik, ale mieliście nocne przeżycia brrr... Domyślam się, że się strachu najedliście. Dobrze, że Jaśkowi nic się nie stało.

JustiPi, Słoneczko
, gratuluje nowych zdolności ruchowych maluchów.

Oliweczka, Youyou, za ząbki.

Nataszko, super, że powrót do pracy okazał się taki przyjemny. Hania widać towarzyska dziewczyna, skoro tak świetnie się zachowuje w żłobku. Miałam już wcześniej pisać, że widać w Tobie prawdziwą "kosmetyczną" pasję- aż miło się czyta.(pomimo tego, że ja w temacie jestem kompletnym laikiem)

Zanka, zdrówka dla Leny- oby szybko jej przeszło.

Brumek, Tymek to prawdziwy twardziel. Torebka kupione?

Marinko, kochana przecież te zabawki własnoręcznie robione są dla dziecka tak samo atrakcyjne jak te sklepowe, a czasem nawet bardziej. Ja widzę po sobie, że kupujemy je też trochę dla siebie- kiedyś takich rzeczy nie było i człowiek sam ma ochotę się pobawić i kupuje jak głupi. Jesteś super mamą dla Igorka, a jak dasz mu pokrywki od słoiczków to zyskasz jeszcze bardziej w jego oczach. (Zapałeczko, to w sumie też do Ciebie)

Do mam, które mają dwójkę dzieci: Moim zdaniem nie macie co mieć wyrzutów sumienia, że zaniedbujecie drugie dziecko, bo ono w tym momencie dostaje cenną naukę, że czasami innymi osobami/rzeczami trzeba się podzielić, a zarazem musi pogłówkować i pobawić się samodzielnie (przecież to też jest istotne w rozwoju dziecka). Wiadomo, możemy podsunąć dziecku jakiś pomysł, ale rodzice chyba też muszą mieć szanse czasem odsapnąć.
Ja jestem drugim dzieckiem i z dzieleniem się rzeczami z bratem nigdy nie miałam problemu. Za to on był strasznie rozpuszczony i ciężko przeżył moje pojawienie się na świecie. Rodzice też mieli wyrzuty sumienia, że nie poświęcają mu wystarczającej ilości czasu, ale on sam teraz mówi, że cieszy się że nie został jedynakiem bo byłby strasznym egoistą.

Hani zęby dokuczają na całego, nie może spać i pokazał się katar, więc męczy się przez zatkany nos. Zamówiłam "katarek", bo ściągnąć coś aspiratorem to nie lada wyzwanie- Hania się dzielnie broni i krzyczy jakbyśmy ją ze skóry obdzierali. Czekam, aż opieka społeczna wezwana przez sąsiadów zapuka do drzwi...
Aaa i jestem potworem, bo wczoraj uśmierciłam niewinne zwierzątko. Przypadkiem nadepnęłam na Hani matę edukacyjną i złamałam szyję żyrafie(tej która jest jednocześnie pałąkiem w macie). Tż spojrzał na mnie jakbym dokonała prawdziwej zbrodni - aż miałam wyrzuty sumienia, że dziecku zepsułam zabawkę , którą bardzo lubi. Na szczęście dzisiejsza medycyna działa cuda i taśma izolacyjna skutecznie postawiła żyrafę na nogi. Jakimś cudem nie przerwały się kabelki od zasilania, które były w pałąku i zabawka nadal wydaje dźwięki, które nieźle wbijają się człowiekowi do głowy. (zauważyłam, że czasem ją sobie nucę podczas robienia śniadania, czy mycia zębów )
Stary 2012-03-13, 13:17   #3832
youyou
Zakorzenienie

Marina co do zabawek to proszę się nie dołować, tak naprawde te drogie zabawki to rodzice kupują sobie a nie dla dzieci
Dzieciom naprawdę jest to obojętne ile kosztuje zabawka
Poza tym właśnie takie zwykłe przedmioty tylko wzbudzają kreatywnośc dzieci, a te grająco-pierdzące szybko się nudzą.

Z nie-zabawkowych zabawek to u nas hitem są łyżki, kubeczki plastikowe, pusta butelka po wodzie mineralnej, drewniane korale, literki przyklejone na lodówce, zakrętki od słoików, puszka po słodziku, gazety, no i oczywiście regał z książkami - to było też ulubione zajęcie Filipa, wywalał wszystkei książki na podłogę i "czytał"

a zobaczysz jak zrobi się ciepło to wsadzisz Igiego do piasku, wlejesz mu wody do miseczki i frajdę będzie miał niesamowitą
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:32   #3833
pieleszka
Wtajemniczenie

Natko moja Hanysa też jeszcze szczerbata

no i kuruj się kochana!!!! zdrówka życzę!!! i Dominikowi również!!

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:52   #3834
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
słoneczko, zapałeczko - hmm a może bez wózków? Obie jesteście ze smoczki, prawda? Może dało by się Wam jakoś zgrać i podjechać pode mnie i byście przyszły do mnie? Jak chcecie Albo inaczej. To taka propozycja. Bo właśnie patrzę na pogodę na tydzień i ma padać, więc raczej wózki odpadają.
Co Wy na to?

Macie jakieś pomysły jeszcze na domowe zabawki ?
no to ja się teraz dopiero dowiaduję że Zapałeczka ze smoczki ..... jaka ulica? może blisko mnie? dlaczego my jeszcze razem na spacerze nie byłyśmy ....... mogę podjechać po Ciebie i pojedziemy do Marinki bo wiem gdzie mieszka
Cytat:

Wasze dzieci przyjmują witaminę D??
ja matka karmiąca UU podaję wit D jedną kapsułkę dziennie i jedną kapsułkę omega med DHA dla niemowląt i 5 kropelek wit C teraz w takim okresie przeziębieniowym

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Słoneczko, gratuluje nowych zdolności ruchowych maluchów.

mamy 3 ząbka ..... górna dwójka

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 14:00   #3835
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
już widzę że mi wszystkiego nie zacytowało chyba

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
chciałam żeby moje dziecko pospało do rana i o pólnocy 2 UU dałam
ale mój syn o 3 upomniał się o mleczko i znowu zjadł bardzo dużo
po tym słodko zasnął
i po jakimś czasie zaczął kasłać i po chwili nastała głucha cisza i potem ogromny pisk z krzykiem... okazało się że Jasiu zwymiotował i najwidoczniej krztusił się wymiocinami.....
nie mogliśmy go uspokoić
my też się cali trzęślismy z przerażenia

a nadomiar złego po godzinię nieudolnego usypiania wziełam go znowu do naszego łóżka żeby przytulić go i uspokić cycem
i tak zasneliśmy razem
i się sturlał...
(na szczęcie mamy bardzo niskie łóżko i miękką wykładzinę dywanowa)
znowu nie mogliśmy go uspokoić
do rana już spania nie było
ale mieliście przejścia
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dziewczyny to nie jest mój miesiąc znów dziś ojciec nas ratował bo nasza żabka odmówiła posłuszeństwa, znowu wydatki ...
i jak tu mieć wenę do pisania ?? no jak

ale Szymuś na rowerze suuuper!

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
a i jeszcze dla uśmiechu porannego: dzwonię do księdza i mówię:proszę księdza chcę wyjść za mąż.
ksiądz: no ja nie mogę, bo jestem zajety, ale jak ma pani narzeczonego to ja pomogę

Cytat:
Sara wczoraj na spacerze zrobiła taki koncert, musiałam ją nieść na rękach...
Miała rajtopy 2pary skarpet i kocyk , a stopy tak jej zmarzły, lód w dotyku Waszym dzieciom nie marzną?
Wieczorem byliśmy na szamie poza domem, jadłam na deser szarlotkę na ciepło z lodami i się strułam.
ojjjj
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Połowę żółtka daję się prze dwa tygodnie co drugi dzień?
nie no, dłużej możesz niż dwa tygodnie.

Ja też daję Devikap
Cytat:
Zapomniałam się pochwalić, że mamy już 6 ząbków
idzie jak burza
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
dzien dobry

nie mam czasu poczytać więc tylko witam się i chciałam się pochwalić że mamy pierwszego zabka!!
gratulacje!

Cytat:
no to zdrówka! Może to nie jest przeciwskazanie?
Cytat:
oj, jest. W więszości przemysłowej produkcji jest proszek jajeczny, świeże raczej nie są spotykane
Cytat:
mnie pomagał Rossmanowy Domol do rdzy i kamienia

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 14:04   #3836
marzena_S
Zadomowienie

Natka i Was choróbko rozłożyło- wracajcie szybko do zdrowia! Domek zdolniacha - idzie jak torpeda z umiejętnościami.
Te paputki są wygodne? Zadowolona jesteś? Właśnie się zastanawiałam nad ich zakupem, tylko widzę że różne firmy je produkują. Możesz pokazać na które się zdecydowałaś?

Blondynko, co Ciebie tak mało? Jak się czujesz? Co słychać u Twoich chłopaków?

U nas na kamień sprawdza się Cif power cream do łazienki- jest wydajny i ładnie pachnie.
Stary 2012-03-13, 14:29   #3837
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
no to ja się teraz dopiero dowiaduję że Zapałeczka ze smoczki ..... jaka ulica? może blisko mnie? dlaczego my jeszcze razem na spacerze nie byłyśmy ....... mogę podjechać po Ciebie i pojedziemy do Marinki bo wiem gdzie mieszka
No łądnie, to obydwie nie miałyśmy pojęcia... Ja mieszkam na domkach (ul. Klonowa, niedaleko tej dentystki co Marina była) Kojarzysz może mniej więcej ?
Stary 2012-03-13, 14:39   #3838
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
moja tez szczerzy sie bezzębnie
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Natko moja Hanysa też jeszcze szczerbata

no i kuruj się kochana!!!! zdrówka życzę!!! i Dominikowi również!!
Aaato nie jest sam hi

Dziękuję Pieleszko
Cytat:
Hani zęby dokuczają na całego, nie może spać i pokazał się katar, więc męczy się przez zatkany nos. Zamówiłam "katarek", bo ściągnąć coś aspiratorem to nie lada wyzwanie- Hania się dzielnie broni i krzyczy jakbyśmy ją ze skóry obdzierali. Czekam, aż opieka społeczna wezwana przez sąsiadów zapuka do drzwi...
Aaa i jestem potworem, bo wczoraj uśmierciłam niewinne zwierzątko. Przypadkiem nadepnęłam na Hani matę edukacyjną i złamałam szyję żyrafie(tej która jest jednocześnie pałąkiem w macie). Tż spojrzał na mnie jakbym dokonała prawdziwej zbrodni - aż miałam wyrzuty sumienia, że dziecku zepsułam zabawkę , którą bardzo lubi. Na szczęście dzisiejsza medycyna działa cuda i taśma izolacyjna skutecznie postawiła żyrafę na nogi. Jakimś cudem nie przerwały się kabelki od zasilania, które były w pałąku i zabawka nadal wydaje dźwięki, które nieźle wbijają się człowiekowi do głowy. (zauważyłam, że czasem ją sobie nucę podczas robienia śniadania, czy mycia zębów )
Biedna Hania
Katarek jest super, ja też go kupiłam i Frida przy nim jest do d...

mama niedobra, zabawki psuje

Cytat:
Natka i Was choróbko rozłożyło- wracajcie szybko do zdrowia! Domek zdolniacha - idzie jak torpeda z umiejętnościami.
Te paputki są wygodne? Zadowolona jesteś? Właśnie się zastanawiałam nad ich zakupem, tylko widzę że różne firmy je produkują. Możesz pokazać na które się zdecydowałaś?
Są super Domek się nie ślizga i ja jestem spokojniejsza. Mamy te granatowe z dino http://allegro.pl/6-12m-pantofle-pap...188173814.html
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 14:58   #3839
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
No łądnie, to obydwie nie miałyśmy pojęcia... Ja mieszkam na domkach (ul. Klonowa, niedaleko tej dentystki co Marina była) Kojarzysz może mniej więcej ?
no pewno, niedaleko chodzę na spacer z małym po ul metalowców ja mieszkam na szefera więc rzut beretem .... i jak się umawiamy na spotkanie? mam po Was przyjechać czy jedziecie ze nami autkiem?
umówiłybyśmy się ewent obok sklepu abc bo ja w tych ulicach się gubię na tym osiedlu domków

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 15:02   #3840
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Natka dziekujemy, dobrze

Dziewczyny , w jakim konkursie Karoline brała ostatnio udział?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości