Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-13, 10:20   #331
cocobella
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Ja też dzisiaj miałam głupie sny, że dziecko które urodziłam okazało się psem
Mi w zeszłym tygodniu śniło się, że urodziłam kota.......dobrze, że nie słonia
cocobella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:24   #332
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
mój maluszek też już kopie nad pępkiem, nauczył się kopać jednocześnie u góry i na dole, musi już być duży zaczynam mieć też problemy z oddychaniem, czasem mam wrażenie że brakuje mi powietrza i zaczęłam źle spać w nocy
też mam problemy z oddychaniem, spac przez to nie mogę

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
mam po prostu dosyc wszystkiego
praca mnie meczy dobija i stresuje, moj kierownik wie ze nie wroce na jego zmiane i ma mnie za gowno, ostatnio wywalczylam dodatkowa przerwe ale to z menagerem a kierownik mi wczoraj wytknal ze jakby mi wielka laske robi ze mnie puszcza na dodatkowa przerwe kur.wa to jego z☠☠☠any obowiazek on dostal takie polecenie z gory a zachowuje sie jakby byl bogiem! do tego mysli ze jestem polka to jestem idiotka, ja jestem typem osoby ktora "sobie nie da" no i wczoraj sie poklocilam z kierownika a on polecial nagadywac na mnie do mojego faceta! No po prostu szczyt dziecinnosci. Facet ma 40 lat a zachowuje sie jak dziecko. W dodatku przypomnialam mu wczoraj o czyms co jakis czas powiedzial i w zywe oczy sie wyparl no ja pierd.ole mam tak dosyc tego miejsca, wiec wczoraj wyszlam z pracy zamknelam sie w toalecie i 2 godziny przeplakalam. Po prostu mam dosyc.

Cytat:
Napisane przez pijana_powietrzem Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny postanowiłam do was dołączyć. Jestem Olka mam 20 lat i jestem w 19 tygodniu ciąży. Tp mam prawdopodobnie na 8 sierpnia.

Bardzo sie martwie bo nie czuje jeszcze ruchów dziecka
A z wami jak to jest?
witaj
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:24   #333
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Paula Ty zboczuszku
to przez hormony
facet naprawde nie jest seksowny, nic w sobie nie ma, ja nie wiem czemu tak sie na niego napalilam w tym snie.
Normalnie w zyciu bym sie za nim nie uganiala (ani on za mna ). Bylo zabawnie. Nawet postanowil wychowac moje dzieci, a co.
Facet, ktory wyglada jakby chcial a nie mogl, w dodatku pewnie jest nizszy ode mnie i garbi sie jak chodzi.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:25   #334
buena
Wtajemniczenie

Nicki, świetne wieści! Gratuluję córeczki.

Nel-a, Prince, Nadalka trzymam za wizyty .

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Wzięłabym tą sukienkę, ale w ostateczności, bo jednak ja bym się chyba źle czuła
No je też, ale w takiej wieeeelkiej ostateczności.
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Nad morze to pewnie będę chodzić dość często, tylko wieczorami, a wyjechać chciałabym tylko w Bory Tucholskie i może jeszcze jedno miejsce.
O! Bory Tucholskie, niby nie mam tak daleko, ale nigdy tam nie byłam. Może w jakiś cieplejszy weekend byśmy się tam wybrali.
Możesz polecić jakieś miejsce?
Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość

ja też nie lubie jak mnie ktoś dotyka
nawet moja mama
a ostatnio jak byłam u Tż to przyszla tesciowa mi tak zrobila
ale dziwne uczucie ;/
ja lubue tylko jak Tż dotyka ;
Też nie przepadam za tym, gdy teściowa dotyka mojego brzucha. Ostatnio podeszła i pogłaskała, nawet nie zapytała. Ogólnie, jakoś nie lubię, gdy ktoś tyka mojego brzucha, oprócz córki i męża.
Cytat:
Cześć dziewczyny postanowiłam do was dołączyć. Jestem Olka mam 20 lat i jestem w 19 tygodniu ciąży. Tp mam prawdopodobnie na 8 sierpnia.

A z wami jak to jest?
Witaj.
Pewnie niebawem poczujesz ruchy. Jedne czują szybciej inne trochę później, nie ma na to reguły.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:25   #335
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Nicki86 gratuluje córeczki

PRINCE, nel_a trzymam za wizyty

ja jutro wybieram się na połówkowe usg, trochę spóźnione ale trudno, moja gin mi go nie zrobiła i zanim znalazłam miejsce gdzie mogę je zrobić to mogło się zrobić za późno, 23/24 tydzień poza tym zależny mi też na na płytce więc się zapisałam już się nie mogę doczekać może się w końcu dowiem gdzie ja mam łożysko, tyle o tym piszecie a moja mi nawet nie powiedziała

mój maluszek też już kopie nad pępkiem, nauczył się kopać jednocześnie u góry i na dole, musi już być duży zaczynam mieć też problemy z oddychaniem, czasem mam wrażenie że brakuje mi powietrza i zaczęłam źle spać w nocy
trzymam kciuki za USG

Cytat:

A z wami jak to jest?

hej no to jesteśmy w podobnym wieku ja w sierpniu kończę 21
a ruchami się nie martw
to że w 19 tc nie czujesz to nic złego
w pierwszej ciąży można zacząc czuć póżniej
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:26   #336
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość
W piątek byliśmy na wizycie, chyba z kwadrans trwało samo oglądanie serca, badanie rytmu itd., ale wszystko jest super. Lekarz był bardzo zadowolony, że tak świetnie wszystko było widać. Cała reszta też w porządku, płeć nadal nieznana
Ważne, ze wszystko w porządku
Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki melduję się w kolejnej części
Dopiszcie mi proszę na pierwszej stronie CHŁOPAKA robocze imię Mikołaj mąż jęczy coś o Mateuszu ale nie mam zamiaru się zgodzić dziś byliśmy na usg połówkowym, wszystko jest ok, dzidziuś waży prawie 500 g hehe, niestety nie chciał pokazać buźki do usg 3d ale widzieliśmy ucho ale jestem szczęśliwa!!!!
gratuluje dużego boya
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Moj liczy na dziewczynke Juz sie tak nastawil, ze szok
Ostatnio jeszcze mi zaczal mowic "ale wiesz... mama dostala paczke ciuszkow dla dziecka, po dziewczynce, podobno takie sliczne, rozowe, jakies sukieneczki... "
I co ja mialam odpowiedziec? "Dobrze kochanie, na zyczenie dostaniesz dziewuszke!" Czasami tak to mowi, jakbym miala jakis wplyw na plec...

A mam dziwne przeczucie, ze nie bedzie tak jak chce i okaze sie chlopiec (tfu, tfu). Cokolwiek nie bedzie, wazne zeby bylo zdrowe
Najwyzej zrobimy trzecie
Hehe tez tak mowie A wiecie po czym ja zgadłam, ze nosze chłopaka? Na dwa dni przed połówkowym trułam TŻtowi, ze to na pewno chłopek. moze to dziwne, ale moje upławy zaczęły mi pachnieć spermą a przynajmniej były to męskie zapachy
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość

No dobra a na koniec powiem Wam że byłam dzisiaj na połówkowym Lekarz super, bardzo miły weszłam sobie pierwszy raz na czas... jak zapisał na 12 30 tak o tej był do naszej dyspozycji. Miłe zaskoczenie jak się przesiaduje u prywatnej gin po 2h w oczekiwaniu na swoją kolej mimo zapisu.
Rozlożyłam się wygodnie na łóżeczku, ekranik na ścianie przede mną, mąż obok... gin włącza sprzęt i pierwsze co pyta to czy chcemy znać płeć, więc my że oczywiście. I zaznacza nam coś na ekranie i pyta się co widzimy, my że nic... on no właśnie to co będzie? Ja na to , to chyba DZIEWCZYNKA on przytakną pokazał nam dokładnie tą pipuszkę Ja tam w szoku jestem, bo ani moje przeczucia się nie spełniły, ani zadne z kalendarzy podsyłanych... no tylko ten śmieszny test z sody, ale myślę że to przypadek alem szczęśliwa bardzo
Ogólnie zdrowiutka kobietka, podobno trochę mniejsza jak na swój wiek ale się mieści w normach
Później włączył nam trochę 3d, ale dzieciątko nie chciało się nam ładnie zaprezentować. Buziolka zasłoniło łapką i jeszcze przed buźką miało pępowinę.Gin próbował ją dugać żeby się trochę poruszała ale nie chciało się małemu leniuchowi pozycji zmieniać Ale widziałam nosek iogólny zarys No i moje zdziwienie że juz tak wysoko magłówkę bo nad pępkiem. Miałam wyobrażenie że jeszcze cała się mieści w na wysokości mojej oponki a ona już gdzieś tam wysoko pływa sobie,ale kopie tylko na dole
ta no dobra rozpisałam się bo tyle wrażeń... teraz zosało mi podumać nad imieniem ha!
super wieści
Cytat:
A ja Wam nie opowiadałam o mojej koleżance. . .
Więc w niedziele byliśmy u znajomych-mają miesięczną córeczkę. I wiecie,że rodziła ją DWA razy!!
Bo w 36 t.c. dostała skurczy,pojechała na porodówke. Tam miała rozwarcie na 5 cm i od razu dali jej zastrzyk czy kroplówkę,żeby małej się płucka szybciej rozwinęły. Dali jej też kroplówkę,żeby wszystko się szybciej potoczyło. Skakała na piłkach,leżała w wannie a tu po 6 godzinach ona przestaje czuć ból . Krzyczy do położnej,że coś jest nie tak . Bo ona nie ma skurczy. To podłączyli ją pod KTG a tam wyszło,że skurcze ustały . Położna sprawdziła rozwarcie a ono na 3 cm . To szybko wołali lekarza, i zaczęli dawać jej zastrzyki żeby szyjka się zamknęła całkowicie itd. Po 7 godzinach była już na normalnej sali,na drugi dzień wyszła ze szpitala. Po 1,5 tygodnia znowu dostała skurczy . Zadzwoniła do szpitala,kazali jej przyjechać, a poród trwał tylko godzinke .
Ale powiedziała,że tego co przeżyła wcześniej nikomu nie życzy.
o matko
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

Nicki
gratuluję

ja ostatnio w ogóle nie mogę tu zajrzeć
Chciałam się tylko pochwalić że oficjalnie czuję ruchy do tej pory czułam jakby mnie coś smyrało, czy pukało w środku a wczoraj tak mnie kopało że aż skóra się dźwigała i się pomylić z niczym nie dało tylko kot mój sie denerwował bo leżał na kolankach i dupkę miał przy brzuchu i przy każdym kopniaku podskakiwał
mój kot od niedawna włazi mi do łóżka i kładzie sie na brzuch, ruchy mu nie przeszkadzaja, a moze wlasnie to mu sie podoba
Cytat:
mam po prostu dosyc wszystkiego
praca mnie meczy dobija i stresuje, moj kierownik wie ze nie wroce na jego zmiane i ma mnie za gowno, ostatnio wywalczylam dodatkowa przerwe ale to z menagerem a kierownik mi wczoraj wytknal ze jakby mi wielka laske robi ze mnie puszcza na dodatkowa przerwe kur.wa to jego z☠☠☠any obowiazek on dostal takie polecenie z gory a zachowuje sie jakby byl bogiem! do tego mysli ze jestem polka to jestem idiotka, ja jestem typem osoby ktora "sobie nie da" no i wczoraj sie poklocilam z kierownika a on polecial nagadywac na mnie do mojego faceta! No po prostu szczyt dziecinnosci. Facet ma 40 lat a zachowuje sie jak dziecko. W dodatku przypomnialam mu wczoraj o czyms co jakis czas powiedzial i w zywe oczy sie wyparl no ja pierd.ole mam tak dosyc tego miejsca, wiec wczoraj wyszlam z pracy zamknelam sie w toalecie i 2 godziny przeplakalam. Po prostu mam dosyc.
Skąd ja to znam, przez takie stresy zwolniłam sie z jednej pracy, tylko, ze ja mialam gdzies kierownictwo, bardziej dawali w kość rodacy w tym zakładzie...

No to teraz cos ode mnie.
Mialam wczoraj miec rwany ten chory zab, ale infekcja nie minela, boł stał sie jeszcze straszniejszy niz przedtem, nie moge spac, jem tylko kaszki biedronkowe co mi teściowa przywiozła, momentami siedze i rycze, bo paracetamol nic nie działa...poszłam do drugiego dentysty, zwiekszył dawne amoksycyliny i przedłuzyl o kilka dni, a ja nadal cierpie i czekam az zacznie działąc...kolejna wizyta w piatek, jesli infekcja ustanie, bedziemy rwac. Modle sie , zeby z dzidzia było wszystko ok, kopie ostatnio czesciej niz zwykle, jakby tez cierpiał

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:29   #337
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba czas chałupkę ogarniać , a o 16.30 jadę na 3D
A widzisz, ja w moim zaszlam w trzecia ciaze. Albo moze druga, nie wiem. Wiem, ze mowilam mu, ze mam dziecko/dzieci nie jestem pewna I jak zaszlam, to powiedzial, ze on sie zajmie moimi dziecmi, bedzie super tatusiem
Taa.. Super alimenty by placil, w koncu facet jest bardzo bogaty. Szkoda, ze akurat on mi sie snil. Wyglada jakby wlosow nie myl. Ale szacunek za dlugie wlosy, jedyne co mi sie w nim podoba.

Koniecznie napisz jak bedziesz po wizycie

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość

Hehe tez tak mowie A wiecie po czym ja zgadłam, ze nosze chłopaka? Na dwa dni przed połówkowym trułam TŻtowi, ze to na pewno chłopek. moze to dziwne, ale moje upławy zaczęły mi pachnieć spermą a przynajmniej były to męskie zapachy

No to teraz cos ode mnie.
Mialam wczoraj miec rwany ten chory zab, ale infekcja nie minela, boł stał sie jeszcze straszniejszy niz przedtem, nie moge spac, jem tylko kaszki biedronkowe co mi teściowa przywiozła, momentami siedze i rycze, bo paracetamol nic nie działa...poszłam do drugiego dentysty, zwiekszył dawne amoksycyliny i przedłuzyl o kilka dni, a ja nadal cierpie i czekam az zacznie działąc...kolejna wizyta w piatek, jesli infekcja ustanie, bedziemy rwac. Modle sie , zeby z dzidzia było wszystko ok, kopie ostatnio czesciej niz zwykle, jakby tez cierpiał
Meskie zapachy.
Tak, kobiety w ciazy to maja pomysly...

Z dzieckiem na pewno w porzadku Oby jak najszybciej Ci wyrwali zeba. I trzymam kciuki zeby latwo i szybko wyszedl.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-13, 10:31   #338
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Piękna ale cena powalająca jak dla mnie...

Nie wiem czemu ale ja nie lubie jak mnie ludzie "macaja" i nie dam swojego nikomu... no mężowi oczywiście, ale inni z łapami nie podchodz

Oby wyszła bo się tam biedula zanudzi a my bez niej

heh mi kazała dopiero w połowie kwietnia dzwonić a zajecia zaczynaja sie 10 maja... tez uwazam że porażka... ale cena za to przyzwoita bo 100zł ale nie wiem ile tygodni...

ulala świetnie nie pozwól na zmianę imienia... Mikołaj piekne, Mateusz dużo popularniejsze i powszechne

Mi tak jak ktoś pisał po trzy palce w jednej i drugiej rece

taaa mam , dzisiaj je mamie opisywałam, będę pewnie mój ogromny tyłek moczyć w wannie pełnej chłodnej wody

super wieści

No dobra a na koniec powiem Wam że byłam dzisiaj na połówkowym Lekarz super, bardzo miły weszłam sobie pierwszy raz na czas... jak zapisał na 12 30 tak o tej był do naszej dyspozycji. Miłe zaskoczenie jak się przesiaduje u prywatnej gin po 2h w oczekiwaniu na swoją kolej mimo zapisu.
Rozlożyłam się wygodnie na łóżeczku, ekranik na ścianie przede mną, mąż obok... gin włącza sprzęt i pierwsze co pyta to czy chcemy znać płeć, więc my że oczywiście. I zaznacza nam coś na ekranie i pyta się co widzimy, my że nic... on no właśnie to co będzie? Ja na to , to chyba DZIEWCZYNKA on przytakną pokazał nam dokładnie tą pipuszkę Ja tam w szoku jestem, bo ani moje przeczucia się nie spełniły, ani zadne z kalendarzy podsyłanych... no tylko ten śmieszny test z sody, ale myślę że to przypadek alem szczęśliwa bardzo
Ogólnie zdrowiutka kobietka, podobno trochę mniejsza jak na swój wiek ale się mieści w normach
Później włączył nam trochę 3d, ale dzieciątko nie chciało się nam ładnie zaprezentować. Buziolka zasłoniło łapką i jeszcze przed buźką miało pępowinę.Gin próbował ją dugać żeby się trochę poruszała ale nie chciało się małemu leniuchowi pozycji zmieniać Ale widziałam nosek iogólny zarys No i moje zdziwienie że juz tak wysoko magłówkę bo nad pępkiem. Miałam wyobrażenie że jeszcze cała się mieści w na wysokości mojej oponki a ona już gdzieś tam wysoko pływa sobie,ale kopie tylko na dole
ta no dobra rozpisałam się bo tyle wrażeń... teraz zosało mi podumać nad imieniem ha!
Witajcie w nowym wątku

Nicki fajnie ze poznałaś już pleć no i dziewczynka, kobitki górą
Balbinka Tobie także najlepsze gratulacje
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:37   #339
wanilllka82
Wtajemniczenie

pijana_powietrzem witam nową mamusię

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
też mam problemy z oddychaniem, spac przez to nie mogę
miło wiedzieć że nie tylko ja tak mam, może dziecko uciska na przeponę

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Gdyby było coś nie tak, to na pewno by powiedziała. Życzę samych dobrych wiadomości i miłych wrażeń przy podglądaniu maluszka.
Dzięki mam nadzieje że właśnie dlatego nic nie mówiła choć i tak wolałabym usłyszeć "łożysko ułożone prawidłowo"

ivoncia16,Irmusia81 dziękuje za kciuki

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-03-13 o 10:39
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:37   #340
nadalka
Zakorzenienie

Ja przez was nie wstanę od tego komputera

Ale dobra, idę, nie długo zajrzę

Po wizycie na pewno dam znać.. ale to pewnie będzie już późno
Stary 2012-03-13, 10:42   #341
cocobella
Raczkowanie

Kochane powiedzcie!!!
Macie już może te bóle związane z rozciąganiem się wiązadeł macicy? Do czego można je porównać? Gdzie są umiejscowione, tzn. w której części brzucha?
Ja mam od kilku dni takie dziwne bole jakby jajników, po bokach, takie ciągnięcia albo ściskania - nie wiem jak to opisać Zastanawiam się czy to może te bóle zwiazane z rozciaganiem, czy może coś innego. Aaaaaa......zapomniałam dodać nasilają się jak się podnoszę, albo przewracam z boku na bok

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-13, 10:45   #342
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Ad 1 - a próbowałaś kosmetyki ciążowe z DMu? wybór jest spory, ceny śmieszne, a sprawiają wrażenie ok Np. Mamaglück - olejek z dzikiego ślazu od Alverde, ten http://www.pinkmelon.de/wp-content/u...%B6l_teas1.jpg Używam od drugiego miesiąca i jestem naprawdę zadowolona - wchłania mi się dość szybko, pachnie ładnie (choć dosyć intensywnie), nawilża idealnie. Czy naprawdę był skuteczny - to się okaże, ale na chwilę obecną mogę tylko polecić

Ad 2 - glukozę, jak wszystkie inne badania, będę miała w swojej "Praxis". Nic nie płacę

(Kochana, gdybyś się niepokoiła, to o Twoich pytaniach pamiętam, niestety ostatnio nie widziałam się z ta koleżanką, którą mogłabym podpytać. Ale jak tylko się spotkam - wszystkiego się dowiem )

A na wakacje w tym roku to chyba niezabałdzo. Ewentualnie w maju jakiś wypad na tydzień do Gdańska, ale to trudno będzie nazwać wakacjami - raczej wizytą u babci
odp. 1. Powiem Ci, że stosowałam ten olejek, jak tylko dowiedziałam się o ciąży, zużyłam jedną butelkę i jakoś o nim zapomniałam... ty stosujesz codziennie??coś jeszcze polecisz z DMu??uwielbiam te sklep...teraz codziennie smaruję się Elancylem i dokupiłam ten babydream balsam, bo oliwka mi się znudziła...

odp.2. no ja pewnie dowiem się wszystkiego na wizycie za tydzień....ciekawa jestem jak Tobie pójdzie na tym badaniu...czekam na wieści!!!!

wierzę, że o mnie pamiętasz w kwestii moich pytań i mam nadzieję, że zawsze mogę liczyć na pomoc w moich wątpliwościach odnośnie rożnych spraw w naszym pięknym Dojczlandzie

Buźka
Stary 2012-03-13, 10:46   #343
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Meskie zapachy.
Tak, kobiety w ciazy to maja pomysly...
mozesz sie śmiac albo nie, czuje to do dziś

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:47   #344
cocobella
Raczkowanie

Cytat:

Nadalka, trzymam za wizytkę
Mam przeczucie, że dobędzie dzisiaj kolejna córcia do listy
Stary 2012-03-13, 10:48   #345
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cocobella Pokaż wiadomość
Kochane powiedzcie!!!
Macie już może te bóle związane z rozciąganiem się wiązadeł macicy? Do czego można je porównać? Gdzie są umiejscowione, tzn. w której części brzucha?
Ja mam od kilku dni takie dziwne bole jakby jajników, po bokach, takie ciągnięcia albo ściskania - nie wiem jak to opisać Zastanawiam się czy to może te bóle zwiazane z rozciaganiem, czy może coś innego. Aaaaaa......zapomniałam dodać nasilają się jak się podnoszę, albo przewracam z boku na bok
Cześć
Jeśli te uczucie ściskania , rozciągania itp się pojawia na chwile i zaraz ustają to wszystko jest ok , rozciągają się wiązadła i masz skurcze Braxtona . Ja tez tak mam co jakiś czas , jest ok
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-13, 10:48   #346
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochane powiedzcie!!!
to są te bóle- więzadeł obłych czy coś w tym styluniestety też już to miałam, trwało co prawda jakieś 48h, ale dałam radę...no spa nie bardzo mi pomagała...i najgorzej w nocy przy przekręcaniu...mnie nawet podbrzusze bolało do tych jajników na dokładkę...ciekawe ile potrwa u Ciebie...trzymaj się dzielnie
Stary 2012-03-13, 10:49   #347
mlodaj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
w końcu jest powiedzenie,że na ból głowy dobry jest stosunek płciowy

mlodaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:49   #348
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
to witamy kolejną sierpnióweczkę jest nas coraz więcej

ruchami się nie martw bo są tu dziewczyny co pierwsze ruchy wyczuwały nawet po 20tc
I tak jest jak najbardziej prawidlowo

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-13, 10:52   #349
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja niby wiem ale jak wczoraj podczas zwyklej rozmowy ppo prostu w zywe oczy sie wypar czegos i ja mu powiedzialam ze tak powiedzial a on ze nie ja ze tak on ze nie i ze mam odejsc? kur.wa nie jestem dzieckiem no to ja odeszam a on do mojego faceta polecial na mnie nadawac no jaki idiota. a pozniej probowal mi tlumaczyc i zrobic ze mnie idiotke ze on tego nie powiedzial do tej lini o ktorej rozmawialismy tylko o innej a linie sa takie same z tego samego materialu i niczym sie nie roznia, ogolnie idiotyzm. A ja jestem taka ze sobie nie dam i wszystkko biore od razu do siebie, to mi powiezial ze sie denerwuje bo mi hormony szaleja ja mu ku.r.wa moge dopiero pokazac moje hormony.
ohhh bidulko nie daj się i nie pozwól, aby taki "ktoś" wpływał na Twoje uczucia, nie jest tego warty, ale wiem jak się czujesz, tulę mocno

Cytat:
Staram sie go unikac i ignorowac to jak po tej calej klotni poprosi mnie o rozmowe to staralam sie go nie sluchac i ignorowalam t sie na mnie wydar ze mam go przestac ignorowac tylko mam wyjsc z nim do szatni.
A pozniej mi mowily kolezanki ze by taki zadowoony i usmiechniety on chyba syci sie czyims cierpieniem!
bardzo nie lubi polakow, a co smieszne jego kobieta jest polka! parodnia i za po prostu na sama mysl ze tam musze dzis isc boli mnie zoladek i odechciewa sie wszystkiego...
A Twój Tż nie może mu jakoś zwrócić uwagi...tak po męsku

Cytat:

czekamy na wieści po wizycie

ja dzisiaj idę do położnej na 14... może posłucham serduszka

Ahhh i witam nową sierpniówkę

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-13, 10:57   #350
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Racja

Mój i tak jest dumny z siebie bo udało mu się za pierwszym razem
haha mój też za pierwszym razem i to po tylko jednym strzale...także dumny jest ze swoich plemników...ciekawe co stworzyłoby córunie...
Stary 2012-03-13, 11:00   #351
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
mozesz sie śmiac albo nie, czuje to do dziś
a mój mąz ostatnio kupił pastę sensodyne i po otwarciu tej tubki stwierdziłam że czuć ją kokosem i najlepsze jest to że za każdym razem jak myję zęby to czuję ten kokos no a on twierdzi że to mięta

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 11:00   #352
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochane powiedzcie!!!
też tak mam, zaczęły mi się też skurcze Braxtona, kilka razy dziennie twardnieje mi brzuszek

ewurka, nadalka za wizyty
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 11:03   #353
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane powiedzcie!!!
Mam podobne bole. Czasami nawet jak po prostu leze na boku. Bardzo nieprzyjemne... Ale na cale szczescie przechodzi

Nasze Drugie Dziecko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-13, 11:04   #354
cocobella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
to są te bóle- więzadeł obłych czy coś w tym styluniestety też już to miałam, trwało co prawda jakieś 48h, ale dałam radę...no spa nie bardzo mi pomagała...i najgorzej w nocy przy przekręcaniu...mnie nawet podbrzusze bolało do tych jajników na dokładkę...ciekawe ile potrwa u Ciebie...trzymaj się dzielnie
Ale ja mam to już od kilku dni
I faktycznie no-spa wogóle nie pomaga
Stary 2012-03-13, 11:04   #355
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
haha mój też za pierwszym razem i to po tylko jednym strzale...także dumny jest ze swoich plemników...ciekawe co stworzyłoby córunie...
U nas tez mozna powiedziec, ze za pierwszym razem
Tylko ze my sie zabezpieczalismy, wiec tym bardziej jeden sie po prostu jakos przedarl, spryciarz I oby coreczka z tego wyszla

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-13, 11:05   #356
cocobella
Raczkowanie

Cytat:
Mam podobne bole. Czasami nawet jak po prostu leze na boku. Bardzo nieprzyjemne... Ale na cale szczescie przechodzi
Paula, a ile czasu u ciebie już trwają?
Stary 2012-03-13, 11:06   #357
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:

Chyba czas chałupkę ogarniać , a o 16.30 jadę na 3D
super!czekamy na relacje z wizyty
Cytat:
Malutka jest cudowna, i cały czas śpi Jak ją wzięłam na ręce to otworzyła lekko jedno oczko, wzięła rączke do góry,ziewnęła i dalej kimała Nie przeszkadza jej hałas, ma 3 letnią siostre,która słucha głośno muzyki ,biega,krzyczy,piszczy a mała smacznie śpi-złote dziecko

Kamila widzę dzisiaj będziecie mieli nowe luksusy ,szafka,bateria
My z tatą zaraz jedziemy montować zlew i podłączać wodę do wszystkich sprzętów w kuchni . Cieszę się ogromnie No i po cichu liczę,że może zamontujemy blat w kuchni
oby nasze maluszki były takie grzeczne powiem Ci Asiu że tutaj w łazience ta umywalka była już taka stara nie fajna i kupiliśmy nową razem z szafką bo szafki wogóle nie było,będzie o niebo lepiej bardzo sie ciesze,zostanie nam już tylko pomalowanie dużego pokoju ale to dopiero w kwietniuu ciebie też prace idą pełną parążeby się udało zamontować blat!!!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 11:07   #358
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Paula, a ile czasu u ciebie już trwają?
Ciezko powiedziec... Z 2 tygodnie?
Ale wiadomo, ze nie non stop. Za to dosc czesto sie zdarzaja.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-13, 11:09   #359
cocobella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość
w końcu jest powiedzenie,że na ból głowy dobry jest stosunek płciowy
a na ból wiązadeł......też:confuse d:

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Ciezko powiedziec... Z 2 tygodnie?
Ale wiadomo, ze nie non stop. Za to dosc czesto sie zdarzaja.
No to mnie uspokoiłaś
Bo u mnie też dość często
Stary 2012-03-13, 11:11   #360
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
a na ból wiązadeł......też:confuse d:

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

No to mnie uspokoiłaś
Bo u mnie też dość często
Przytulanki sa dobre na wszystko

Wytrzymamy, w koncu minie Mi bylo gorzej wytrzymac bol krzyza gdzies od polowy do samego konca ciazy.

Nasze Drugie Dziecko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości