Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-13, 12:05   #3361
melod_y
Zakorzenienie

Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość

A ja dziś chciałam sie pochwalić, że dostałam smsa z urzędu marszałkowskiego, że mnie zapraszają na rozmowę!! Przeszłam testy
A jutro idę na rozmowę do innej firmy. Błagam dziewczyny trzymajcie kciuki, musi mi się w końcu udać

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 12:08   #3362
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Hejo!

Mama mi dziś powiedziała, jakim zdolnym dzieckiem byłam Jak byłam mała, to byli na ślubie znajomych i PM była już w widocznej ciąży. Msza leci, coś tam coś tam a ksiądz wypowiada formułkę: I po katolicku zechcecie wychować dzieci, którymi was PanBóg obdarzy. Na co ja, inteligencja na pół kościoła: JUŻ ICH OBDARZYŁ.

W temacie dzieci i dzieci na weselu- ostatnio siostrzenica TŻta (w maju skończy 4 lata) przychodzi do niego i się pyta:
Wujek, a co to jest ten ślub??
No i TŻ jej tłumaczy o co chodzi, mała słucha, a po chwili stwierdza:
A to nie umiesz wziąć cioci Gosi za rękę, a nie za żonę?!

Zgon totalny Ja nie wiem skąd to te dzieciaki biorą

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
pytanie z innej beczki - ozdoby do włosów na ślub kupię w każdym sklepie ze spineczkami itp? czy szukać gdzies indziej???
Szczerze- nie mam pojęcia. Wiem tylko, że u mojego fryzjera mają różne ozdoby do włosów i można u nich sobie zamówić.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
. Błagam dziewczyny trzymajcie kciuki, musi mi się w końcu udać

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 12:08   #3363
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
A ja dziś chciałam sie pochwalić, że dostałam smsa z urzędu marszałkowskiego, że mnie zapraszają na rozmowę!! Przeszłam testy
Gratulacje i powodzenia na rozmowie!!

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
Ale oprócz naszej córki będzie ponad dziesięcioro dzieci w wieku do 5 lat albo i więcej nie pamiętasm dokładnie
U nas (na szczęście) najmłodsze dziecko to będzie 9-letni kuzyn TŻ. Nie przepadam za dziećmi na weselach, wiec mnie to cieszy
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 12:10   #3364
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Podzielam Twoją opinię, dla mnie gołąbki są tandetne niestety. A do tego strach że narobią albo wlecą w kogoś. Na ślubie siostry TŻta gołąb narobił dosłownie 10cm od Pana Młodego . Ja cały czas drżę w obawie, że tata TŻta będzie chciał nam na siłę wcisnąć gołębie, bo ma swoją mini hodowlę. Ja będę się zapierać rekami i nogami. TŻ na szczęście jest po mojej stronie, bo też nie chce gołębi. Ja to w ogóle chyba nawet w ręce bym nie wzięła, mam jakiś nieuzasadniony lęk przed ptakami

Trzymam mocne kciuki
Na youtubie są filmiki z gołębiami np. jak Państwo Młodzi je wypuszczają a one nie zyją
Stary 2012-03-13, 12:10   #3365
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

W temacie dzieci i dzieci na weselu- ostatnio siostrzenica TŻta (w maju skończy 4 lata) przychodzi do niego i się pyta:
Wujek, a co to jest ten ślub??
No i TŻ jej tłumaczy o co chodzi, mała słucha, a po chwili stwierdza:
A to nie umiesz wziąć cioci Gosi za rękę, a nie za żonę?!

Zgon totalny Ja nie wiem skąd to te dzieciaki biorą

Szczerze- nie mam pojęcia. Wiem tylko, że u mojego fryzjera mają różne ozdoby do włosów i można u nich sobie zamówić.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

acha ide w sobotę na próbną i z tyłu fryzury która chcę trzeba jakaś spinką złapac włosy i sie zastanawiam co by tu wymyśleć i gdzie kupić a przede wszystkim co? bo musi dobrze sie trzymać a spinki czy wsuwki z moich włosów hmm spływają
Stary 2012-03-13, 12:12   #3366
fablous
Zakorzenienie

Jeszcze odnośnie atrakcji na weselu: u nas będzie jedynie drink bar, ale to taki bez barmanów, samoobsługowy . Byliśmy na jednym weselu gdzie był taki patent i sprawdziło się to świetnie. Zrobimy menu z kilkoma prostymi, max 4-5 składnikowymi drinkami, kupimy grenadynę blue curacao i odpowiednie soki. Chcemy ograniczyć się do drinków z dwoma alkoholami, na pewno z wódką i co do drugiego mamy dylemat: gin czy tequila? Co według was byłoby lepsze? Może jeszcze kupimy parę butelek martini do tego.

Na poprawinach będziemy mieć pokaz slajdów, ale tylko dlatego, że nasz DJ ma to w ofercie gratis . Ma swojego pomocnika, który podczas tańca robi gościom zdjęcia, często zabawne. I później, podczas przerwy na posiłek, zdjęcia te wyświetlane są jako pokaz slajdów. DJ ma jeszcze w ofercie karaoke na poprawiny ale nad tym jeszcze się zastanawiamy. Co myślicie o tym pomyśle?

Z innych atrakcji początkowo zastanawialiśmy się nad puszczaniem lampionów ale zrezygnowaliśmy z tego. Ostatnio mama podrzuciła nam też pomysł na pieczonego świniaka, który o określonej godzinie wjeżdża na salę, obsługa go podpala, a po części pokazowej dzieli na porcje i częstuje gości. Cena takiej przyjemności to 500zł. Z początku byłam na tak, ale po przemyśleniu stwierdziliśmy że nie chcemy robić cyrku z naszego wesela i odpuścimy sobie

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 12:18   #3367
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Jeszcze odnośnie atrakcji na weselu: u nas będzie jedynie drink bar, ale to taki bez barmanów, samoobsługowy . Byliśmy na jednym weselu gdzie był taki patent i sprawdziło się to świetnie. Zrobimy menu z kilkoma prostymi, max 4-5 składnikowymi drinkami, kupimy grenadynę blue curacao i odpowiednie soki. Chcemy ograniczyć się do drinków z dwoma alkoholami, na pewno z wódką i co do drugiego mamy dylemat: gin czy tequila? Co według was byłoby lepsze? Może jeszcze kupimy parę butelek martini do tego.

Na poprawinach będziemy mieć pokaz slajdów, ale tylko dlatego, że nasz DJ ma to w ofercie gratis . Ma swojego pomocnika, który podczas tańca robi gościom zdjęcia, często zabawne. I później, podczas przerwy na posiłek, zdjęcia te wyświetlane są jako pokaz slajdów. DJ ma jeszcze w ofercie karaoke na poprawiny ale nad tym jeszcze się zastanawiamy. Co myślicie o tym pomyśle?

Z innych atrakcji początkowo zastanawialiśmy się nad puszczaniem lampionów ale zrezygnowaliśmy z tego. Ostatnio mama podrzuciła nam też pomysł na pieczonego świniaka, który o określonej godzinie wjeżdża na salę, obsługa go podpala, a po części pokazowej dzieli na porcje i częstuje gości. Cena takiej przyjemności to 500zł. Z początku byłam na tak, ale po przemyśleniu stwierdziliśmy że nie chcemy robić cyrku z naszego wesela i odpuścimy sobie
U nas jest moda na takie świniaki ale nas to w ogóle nie kręci, zamiast tego będzie stół wiejski gdzie jedzenie będzie swojskie robione przez mojegho dziadka oczywiście bimberek też jego a cytrynówke zrobi babcia Tż-ta

A z innych atrakcji to na razie nic nie planujemy chociaż moja sisotra ma podobno jakiś pomysł

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 12:25   #3368
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:

A jutro idę na rozmowę do innej firmy. Błagam dziewczyny trzymajcie kciuki, musi mi się w końcu udać
Kochana Jestem pewna że się uda i Cię przyjmą

Ja też uważam że puszczanie gołębi jest obciachowe, a jak już obkicha PMke lub męża albo któregoś z gości- jak to było na jednym weselu na którym byłam to już beka totalna.

Zmykam w książki Wizaż przyciąga silniej niż filozofia
Stary 2012-03-13, 12:25   #3369
D0tk4
Zadomowienie

fablous ja o drink barze tez wiele pochlebnych opinii słyszałam, wiec to fajny pomysł. Ja bym sie chyba jednak trochę obawiała, jak to będzie wyglądało, gdy goście wymieszają wszystkie alkohole .. Poza tym, szkoda mi na to troche kasy :P Jesli miałabym wybierać miedzy tequilla i ginem, to bym wybrała to pierwsze, bo słyszałam, że gin jest alkoholem depresyjnym. Choc moj TZ ma na ten temat inne zdanie :P
Stary 2012-03-13, 12:31   #3370
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
fablous ja o drink barze tez wiele pochlebnych opinii słyszałam, wiec to fajny pomysł. Ja bym sie chyba jednak trochę obawiała, jak to będzie wyglądało, gdy goście wymieszają wszystkie alkohole .. Poza tym, szkoda mi na to troche kasy :P Jesli miałabym wybierać miedzy tequilla i ginem, to bym wybrała to pierwsze, bo słyszałam, że gin jest alkoholem depresyjnym. Choc moj TZ ma na ten temat inne zdanie :P
my prawdopodobnie będziemy mieć drink-bar ale z barmanami. I ufam temu ze obserwują gości, wiedza kto ile wypił i co. I ze najwyżej beda robic slabsze drinki.
Pozatym ufam tez gosciom. To dorosli ludzie i wiedza czym moze skonczyc sie mieszanie alkoholu. chyba

Stary 2012-03-13, 12:34   #3371
E87
Wtajemniczenie

Hej...
ja mam dzisiaj wisielczy humor, ogolnie zle mi i mam ochote usiasc i
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 12:37   #3372
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
my prawdopodobnie będziemy mieć drink-bar ale z barmanami. I ufam temu ze obserwują gości, wiedza kto ile wypił i co. I ze najwyżej beda robic slabsze drinki.
Pozatym ufam tez gosciom. To dorosli ludzie i wiedza czym moze skonczyc sie mieszanie alkoholu. chyba
Dzięki za opinie
Na tym weselu gdzie byliśmy goście sami się obsługiwali nie było żadnych kwiatków czy innych akcji po zamieszaniu alkoholu. Ja też ufam, że to dorośli ludzie i wiedzą czym grozi nadużycie i mieszanie. Z resztą myślę, że taki drink bar będzie skierowany głównie do kobiet, panowie wolą raczej czystą z tego co zauważyłam. Planuję też w menu wcisnąć ze dwa kolorowe, bezalkoholowe drinki, dla dzieciaków, kobiet z ciąży czy kierowców

Stary 2012-03-13, 12:38   #3373
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
My tez bedziemy miec drink bar i chyba to jest dla dorosłych ludzi....

Bardziej nawet mysle o cioteczkach, ktore nie pija wodki ani wina. Taki świeży soczek lub drink bedzie super. Świeże truskawki, pomarańcze...cos nam wymyslą

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Hej...

Co sie dzieje kochana?

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 12:39   #3374
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Atrakcje
Gołębiom mówię stanowcze nie! Nie lubie tych dachowych obsrańców. A w okolicy mnóstwo gołębiorzy mamy...
Fajerwerek tez nie będzie, bo zwyczajnie nie lubię.
Starczy mi, że pewno strażaki z naszej OSP zrobią dużo szumu i to będzie atrakcja.
Prawdopodobnie przed kościołem będę miała szpaler w postaci tancerzy zespołu tanecznego w którym przetańczyłam ponad dekadę.
I nie zdziwię się jak syrena strażacka po ślubie zawyje... Na cześć TŻta- wzorowego strażaka

Tak więc mimo, że żadnych atrakcji nie planują, one znajdą się same

edt. Zapomniałam w sumie o jednej atrakcji, ale za nią odpowiedzialni są sami goście. Jest u nas taki zwyczaj, że dzieciaki, ale i dorośli przygotowują wierszyki dla Młodej Pary i mówią je do mikrofonu na środku sali. Po wierszyku dzieciaki w podzięce za piękne wierszyki i życzenia dostają czekolady, a dorośli po flaszeczce. Często zdarza się, że goście przygotowują małe śmieszne inscenizacje dla Młodych, wiążące pewne wydarzenia z życia Młodych i ich rodziców. Śmiechu przy tym co niemiara. Mimo tego, że trochę to trwa wszyscy mają ubaw. Lubię ten nasz zwyczaj.
Z resztą u nas tyle rzeczy się dzieje przed weselem i w trakcie, za co kocham mój region, bo jest tak niestandardowo!

I dla dzieciaków dodatkowo mamy zaplanowana wiązanke tańców (kaczuszki, stary niedźwiedź, tańczymy labado i inne) podczas których dzieciaki się bawią, a my w międzyczasie rzucamy cukierkami.

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18

Edytowane przez gosza_m
Czas edycji: 2012-03-13 o 12:51
Stary 2012-03-13, 12:42   #3375
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
My mamy w planach samoobsługowy drink bar bo uważam, że to jest bardzo dobry pomysł. Jesli chodzi o gości, to niech sobie mieszają alkohole jak chcą - jak są na tyle "głupi" by to robić, to ich sprawa.
Co do dzieci na ślubie i weselu to mi one nie przeszkadzają. Nawet jak będą rozwydrzone i wkurzające, to nie będę się ceregielić i upomnę rodziców by coś z nimi zrobili. Ale z tego co się zorientowałam, to te dzieci które będą na ślubie i weselu żadnych problemów nie robią a jak zaczynają szaleć to rodzice automatycznie wyprowadzali je z kościoła.
Poza tym mam w planach wykorzystać dzieci do puszczania baniek pod kościołem -dla nich będzie to niezła atrakcja a dla nas ładny efekt
Stary 2012-03-13, 12:45   #3376
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Hej...
stalo sie cos? czy ot tak gorszy dzien....?

Stary 2012-03-13, 12:46   #3377
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Atrakcje
Gołębiom mówię stanowcze nie! Nie lubie tych dachowych obsrańców. A w okolicy mnóstwo gołębiorzy mamy...
Fajerwerek tez nie będzie, bo zwyczajnie nie lubię.
Starczy mi, że pewno strażaki z naszej OSP zrobią dużo szumu i to będzie atrakcja.
Prawdopodobnie przed kościołem będę miała szpaler w postaci tancerzy zespołu tanecznego w którym przetańczyłam ponad dekadę.
I nie zdziwię się jak syrena strażacka po ślubie zawyje... Na cześć TŻta- wzorowego strażaka

Tak więc mimo, że żadnych atrakcji nie planują, one znajdą się same
No właśnie, ja się spodziewam mega bramki zrobionej przez strażników więziennych i nie będzie opcji by ich bez poczęstunku zostawić. Kiedyś to nawet zajechali młodym drogę taką więźniarką. Nie powiem, ale połowa przyjezdnych gości myślała, że młodego lub młodą chcą aresztować
Stary 2012-03-13, 12:47   #3378
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
My mamy w planach samoobsługowy drink bar bo uważam, że to jest bardzo dobry pomysł. Jesli chodzi o gości, to niech sobie mieszają alkohole jak chcą - jak są na tyle "głupi" by to robić, to ich sprawa.
Tak, też wierzyłabym swoim gościom, ale szczerze, to nigdy się Wam nie zdażyło wymieszać? My wyszliśmy z założenia, że nie ma co kusić losu I nie powiedziałabym, że byłaby to wyłącznie ich sprawa. Nasze wesele - nasz problem Ale tak jak mówi melod_y, mogą po prostu słabsze robić i będzie gitarrra
Stary 2012-03-13, 12:50   #3379
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie tez tak myslalam kombinowac z kupnem mieszkania na kredyt, ale z drugiej strony boje sie ze ktos nie będzie chcial wynajac takiego mieszkania.. pozatym wolelilbysmy wziasc kredyt na wykonczenie domu...
Ale moze jak sie ustatkujemy to tak zrobimy
Melody, Ty mieszkasz w Krk? Pod Krk?

Cytat:
Na youtubie są filmiki z gołębiami np. jak Państwo Młodzi je wypuszczają a one nie zyją
o faaak

Co do drink baru samoobslugowego to wlascicielka naszego lokalu nam to proponowala, ale wlasnie obawiam sie ze na pewnym etapie upojenia alkoholowego to mo ze byc kicha.

Ja bylam za drink barem z barmanem, bo np. mi zawsze cos takiego odpowiadalo, faceci pili wodeczke a kobiety pyszne drinki, ale to nam tez odradzono z tego wzgledu, ze czesc imprezy moze przeniesc sie pod drink bar + ewentualne kolejki itp. wiec wymyslilismy rozwiazanie ktore satysfakcjonuje wszystkich, a mianowicie na stolach obok menu z jedzeniem zrobimy karte drinkow, beda tam moze 4 max. 5 drinkow, ktore beda robic kelnerki i to u nich bedzie mozna zamowic Wlascicelka jest na tak, ja jestem zadowolona bo kobiety beda mialy drinki i nikt nie bedzie zmuszony odchodzic od stolika

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 12:54   #3380
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
No właśnie, ja się spodziewam mega bramki zrobionej przez strażników więziennych i nie będzie opcji by ich bez poczęstunku zostawić. Kiedyś to nawet zajechali młodym drogę taką więźniarką. Nie powiem, ale połowa przyjezdnych gości myślała, że młodego lub młodą chcą aresztować
Nieźle
Ale fajne są takie bramy. Mimo tego, że męczące i czas się dłuży, to jednak bardzo miło gdy ktoś pamięta o młodych i w ciekawy sposób im przeszkadza na drodze do ołtarza.
Mam jednak nadzieję, że pijaczki wsiowe nas zastawiać nie będa, bo tego nie znoszę!

Cytat:
Hej...

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-03-13, 12:55   #3381
Brydzia_
Zakorzenienie

mam pytanie ile płacicie za ustrojenie kościoła ?

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 12:55   #3382
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, też wierzyłabym swoim gościom, ale szczerze, to nigdy się Wam nie zdażyło wymieszać? My wyszliśmy z założenia, że nie ma co kusić losu I nie powiedziałabym, że byłaby to wyłącznie ich sprawa. Nasze wesele - nasz problem Ale tak jak mówi melod_y, mogą po prostu słabsze robić i będzie gitarrra
no wlasnie ja bym nie do konca ufala gościom którzy sami by sobie robili. Chociaz jesli beda miec instrukcje to moze sie to sprawdzie.
Ja patrze to w ten sposob ze bardzo bym sie ucieszyla gdyby byl barek na jakims weselu- na ktorym bylabym gosciem nawet wlasnie samodzielny.

co do mieszania- zdarzylo sie i dlatego juz nie mieszam A gosci swoich znam wiec mysle ze nie bedziemy nikogo spod stolu zbierac, a jesli nawet to trudno- ich strata
My wypatrzylismy sobie taki drink-bar ktory ma 6letnie doswiadczenie wiec na prawde im ufam (o ile sie zdecydujemy na 100%)

Stary 2012-03-13, 12:56   #3383
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

ja płacę 500zł u księdza za wystrój, mszę i organistę, no i nic nie mogę dodać od siebie
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 12:56   #3384
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:

ja dowiem sie w ten piatek bo stroimy z kolezanka na pol

Stary 2012-03-13, 12:57   #3385
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Z samą wódką też mogą przesadzić . Moim zdaniem to jest wyłącznie kwestia rozsądnego myślenia osoby, która decyduje się na picie alkoholu. I nie ma tu znaczenia czy będzie pić drinki czy samą czystą.

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość

Co do drink baru samoobslugowego to wlascicielka naszego lokalu nam to proponowala, ale wlasnie obawiam sie ze na pewnym etapie upojenia alkoholowego to mo ze byc kicha.

Ja bylam za drink barem z barmanem, bo np. mi zawsze cos takiego odpowiadalo, faceci pili wodeczke a kobiety pyszne drinki, ale to nam tez odradzono z tego wzgledu, ze czesc imprezy moze przeniesc sie pod drink bar + ewentualne kolejki itp. wiec wymyslilismy rozwiazanie ktore satysfakcjonuje wszystkich, a mianowicie na stolach obok menu z jedzeniem zrobimy karte drinkow, beda tam moze 4 max. 5 drinkow, ktore beda robic kelnerki i to u nich bedzie mozna zamowic Wlascicelka jest na tak, ja jestem zadowolona bo kobiety beda mialy drinki i nikt nie bedzie zmuszony odchodzic od stolika
Oo, świetny pomysł, na to nie wpadłam
Ale myślę, że dużo frajdy jest jednak w tym jak się te drinki samemu robi, przynajmniej ja tak miałam

Stary 2012-03-13, 12:58   #3386
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
U nas będzie drink bar z barmanami. Najpierw miały robić te drinki kelnerki, bo też nam właściciel sali zaproponował takie rozwiązanie, zresztą pisałam o tym nie raz na wątku, ale ostatecznie stwierdziliśmy, że wolimy mieć osoby, które będą się zajmowały wyłącznie tym. Też wahaliśmy się czy nie odciągnie to gości z parkietu, ale skonsultowaliśmy się w tej sprawie z naszym wodzirejem i powiedział, że dla niego to nawet lepsze rozwiązanie, bo jak goście chcą się napić to nie muszą uciekać do stołów tylko idą pod drink bar, a potem od razu na parkiet i mu absolutnie to nie przeszkadza, a wręcz pomaga. Oczywiście wszystko zależy od tego, gdzie drink bar będzie ustawiony na sali. U nas akurat z parkietu będzie bliżej do drink baru niż do stołów, bo będzie ustawiony z boku parkietu pod ścianą. A co do kolejek, to już po prostu w zależności od ilości gości trzeba wziąć odpowiednią liczbę barmanów, u nas na 150 gości będzie dwóch.

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2012-03-13 o 12:59
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 12:58   #3387
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Cytat:

Za wystrój w kwiaciarni płacimy 350 zł

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 12:59   #3388
E87
Wtajemniczenie

w pracy jest jakas dziwna atmosfera, nie wiem o co chodzi, ale mam wrazenie, ze ktos mi dupsko obgadal...
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 12:59   #3389
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Hejo!

Mama mi dziś powiedziała, jakim zdolnym dzieckiem byłam Jak byłam mała, to byli na ślubie znajomych i PM była już w widocznej ciąży. Msza leci, coś tam coś tam a ksiądz wypowiada formułkę: I po katolicku zechcecie wychować dzieci, którymi was PanBóg obdarzy. Na co ja, inteligencja na pół kościoła: JUŻ ICH OBDARZYŁ.
brawo
ja na jednym ze ślubów latałam z sukieneczką w zębach po całym kościele - a przerażeni rodzice za mną

Cytat:
Czy któraś z Was zamowila te sukienke?Wydaje mi sie ze ktos chcial ja na poprawiny ...
Blacky

Cytat:

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 12:59   #3390
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:

Zależy co chcesz, jakie kwiaty, jakie dodatkowe ozdoby. Moja siostra dała 200zł i miała kwiaty na ołtarzu, obok klęczników, dodatkowo kokardy tiulowe z kwiatkami żywymi na ławkach. Uważam, że bardzo tanio płaciła, ale dlatego, że znajoma jej kościół dekorowała.

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości