|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
nie potrafię malować oczu :(
witam,
pierwszy raz zakładam wątek więc proszę o wyrozumiałość ![]() Mam nadzieję, że pomożecie mi nauczyć się malować. Mam małe, głęboko osadzone oczy i ogromne cienie pod oczami, których nie da się w żaden sposób zlikwidować. Ani kremy, ani dłuższe spanie nie pomagają, jedynie tona korektora, ale to pomaga tylko odrobinę. Mam wrażenie, że żaden z kolorów cieni mi nie pasuje, oprócz beżów, brązów, perłowej bieli i zieleni. Przy różach/fioletach cienie są jeszcze bardziej widoczne, przy szarych wyglądam jak żywy trup... Niebieskie nie pasują zupełnie. Jedyny makijaż, jaki w miarę mi pasuje, to ten zamieszczony niżej. Tak się maluje na co dzień, czasami robię czarną kreskę czarnym eyelinerem z brokatem, też wygląda to ładnie i "otwiera" oko. Ale nie mam już pomysłów, co próbowałam zrobić, wyglądało sztucznie ... Przeczytanie kilku książek dot. makijażu też nic nie dało
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: nie potrafię malować oczu :(
A rozumiesz trochę po angielsku? Znalazłam bardzo dobry filmik dla twoich oczu, których kształt jest tzw. "hooded". http://www.youtube.com/watch?feature...v=npZRMJ6r5z8#! Powinnaś szukać filmików właśnie dla hooded eyes.
Ja myślę, że masz bardzo fajne, duże oczy! Tu jest jeszcze dobry: http://www.youtube.com/watch?v=dC3Be...eature=related
Edytowane przez madii1984 Czas edycji: 2012-03-13 o 09:29 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
kilka odcieni korektorów [ ja bym mieszała rózowy z zielonym i to co wyszło przykrywała delikatnie jasniejszym niz twoja skóra ] + puder. można robić cuda mocno kryjącymi kolorowymi korektorami przy odrobinie wprawy.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję za rady
![]() filmik świetny, na szczęście angielski nie stanowi problemu. jutro będę się malować wg wytycznych ![]() a akurat kilka dni temu zamówiłam na all zielony korektor, jak tylko przyjdzie będę się maziać ![]() wrzucę potem zdjęcia
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
vil84, mam identyczny problem, cienie pod oczami....chetnie zaczerpne rad....moze podpowiecie konkretny korektor? probowalam kilku, ale mam wrazenie , ze nie istnieje taki, ktory by mnie zadowolil.pozdrawiam
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale po użyciu tego widać zdecydowaną różnicę, nie rozstaje się z nim teraz, jeden mam w domu, a drugi w torebce Ale biorąc pod uwagę to, że na pewno są lepsze, też chętnie poczytam o innych propozycjach
|
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj,
jakiego używasz korektora? może jest to rozświetlacz lub słabokryjący korektor. Polecam na since pod oczami bazę Kryolan ivory, ja ją stosuję i jest świetna, moja mama też ją stosuje i również jest zadowolona. Do tego polecam korektor ArtDeco Perfect Teint. Może zakamuflować te cienie również Ultra Foundation firmy Kryolan, jest duzo bardziej kryjący niż zwykłe korektory, wystarczy odrobina. Jeśli chodzi o cienie polecam Ci fiolety, zielenie lub turkusy, przy brązie myślę, że będziesz mogła wyglądać na zmęczoną. Do tego kreska na powiece, tusz do rzęs a żeby rozświetlić i otworzyc oko wewnątrz kreska kremową kredką. Jeśli chcesz brązy warto byłoby połączyć je np. z beżem. Jeśli nie potrafisz się malować zachęcam Cię do obejrzenia na YouTube filmików ladymakeuppl, zachęcam Cię też do zakupów w jej sklepie. Profesjonalna obsługa i przede wszystkim miła, zawsze doradzą i pomogą przy doborze odpowiednich kosmetyków
Edytowane przez betty0502 Czas edycji: 2012-03-20 o 13:59 |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
hej,
na problem głęboko osadzonych oczu, myślę, że najlepiej jak "otworzysz oko" eyelinerem. na pewno unikaj kresek w środku. odpadają też ciemne cienie. w kącikach oczu mozesz nakładać biały cień. to takie rady intuicyjne wiec moge sie mylić :p co do kosmetyków jakich używać, proponuję artdeco - ja używam i jestem mega zadowolona. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.

Ja myślę, że masz bardzo fajne, duże oczy! Tu jest jeszcze dobry: