Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-13, 13:49   #1711
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
zbic wage mozna szybko ale gozej jak te rozstepy zostana mi sie zrobily na łydkach masakra na brzuchu nie mam ale mam na lydkach i posladkach
Na łydkach??? Ja mam kilka rozstępów z okresu dojrzewania na biodrach W czasie ciąży jeszcze nic mi nie wyszło, ale nie wpadłam na to, żeby łydki też obserwować

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za kciuki!!!!

Obroniłam się !!!!!!!!!
pytania były ogólne, 2 mi siadły. jedno w ogóle, ale co tam! ZDAŁAM

teraz mogę zająć się sprzątaniem
SUPER!!! Kurcze, nawet napić się czegoś mocniejszego nie można

Miałam dzisiaj nie gotować, ale zaczynają mnie łapać wyrzuty sumienia Nie chce mi się stać przy garach, ale wróci P głodny z pracy.... Normalnie ryczeć się chce! Do niczego się nie nadaję
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:50   #1712
kapukat
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

posprzątałam, rozsiadłam się z książką i co? i skupić się nie mogę...ach
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:50   #1713
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Chcialam poodpowiadac na posty ale oczywiscie stronka sie zawiesila i wylaczyla;] eh

ninka gratulacje, jeden stres za Toba)
timmi cudne ciuszki

Bylam w zusie, kasa bedzie pewnie juro, nakjpozniej pojugtrze;]
iiiiiiiiiiiiiiiii kupilam wozek))
gondole starsza z 2011 x-landera xa plus nowa spacerowke z 2012 ale nie pomaranczowa tylko fiolletowa ) mam go odebrac do konca tygodnia
no i roznice pomiedzy 2011 a 2012 x-landerem xa takie ktore zauwazylam-
z 2011 jest sporo szerszy, co sie z tym wiaze bedzie trudniej go wsadzic do samochodu.
ten z 2012 jakos taki zgrabniejszy. W sklepie byl z 2011 i bylby z 400 zl tanszy kpl, no ale ten nowy jakos bardziej wpadl mi w oko. koLA czarne w 2012, kolory nawet ok, ale pomarancz ktory mi sie podobal na necie w rzeczywistosci ejst pomaranczem odblasowym takim jak w kamizelkach na rower.... Jeden jest taki malinowy, inny szaro-czarny, fioletowy no i zielony

http://allegro.pl/a-spacerowka-i-gon...179366721.html cene tansza ,, po znajomosci,, wynegocjowalismy wiec jkestem zadowolona
czekam jeszcze do konca marca- kweietnia i kupie torbe bo narazie nie ma w sprzedazy.
Narazie i tak nie ebdzie mi potrzebna bo goldola pojezdze mysle ze min 4 mce. gondola bordowa.
aha i wozek super sie prowadzi, no ale wazy chyba 14 kg z tego co wiem.

aha i prosze sie nie przejmowac waga! mam 22 na plusie i wage 96, czyli moj rekord! takze nie stresujcie sie, zgubimy to <oby>

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-03-13 o 13:51
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:50   #1714
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

U mnie wszelkie przygotowania stanęły Czuję się średnio. Wczoraj byłam w sr i jak wracałam do domu, to czułam parcie na dół brzucha. Dziwne uczucie. Poza tym cały czas czuję jakieś kłucie w brzuchu. Czy możliwe, że jeszcze tam mi się coś rozciąga? W sumie brzuch mam mały jak na ten tydzień ciąży.
Mój stan psychiczny, w związku z tymi dolegliwościami, też się pogorszył więc jest wielka dooopa

Teraz leżę jeszcze w sypialni i pomimo, że jestem głodna, to średnio chce mi się wstać

Może słoneczko by mi trochę poprawiło humor, ale ani wczoraj, ani dzisiaj go u nas nie ma
teraz odpoczywaj jak się słabo czujesz, a z wyprawką jeszcze zdążysz
Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość

Mi padły baterie w wadze, a wizyta dopiero 21.03... Czuję się jak młody wieloryb i mam wrażenie, że z dnia na dzień jestem grubsza. I nie chodzi tu o brzuch, ale o całą resztę. Cellulit mam okropny
Oooo.... cellulit to moja zmora, nie wiem jak się go pozbędę po ciąży
Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
A mogę się zapytać czy dobrze leży i czy rozmiarowo jesteś zbliżona do mnie? Na dole wymiary moje i koszul, które podał sprzedawca.
Moje rozmiary: pod biustem-90, pachy-80, biodra w najszerszym miejscu-103
Dobrze leży, w biuście jest jeszcze dużo miejsca i ogólnie jak jeszcze przytyję to spokojnie wejdę wydaje mi się że ta M zawyżona jest.
Cytat:

Majtki poporodowe kupujecie jednorazowe, czy wielorazowe?
Takie będą ok? http://allegro.pl/majtki-poporodowe-...186207245.html

A gaziki do pępuszka kupujecie takie? http://allegro.pl/gaziki-kompresy-do...179801525.html
Majtki zamówiłam takie same 2 paczki

Niunia gratulacje

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-03-13 o 13:57
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:51   #1715
asiula_n
Rozeznanie

Dzien dobry

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
tak ale grupa krwi dziecka jest dziedziczona po którymś z rodziców, dlatego właśnie może być konfliktowa dla matki.

no Pandzia jak nie? Nie macie z mężem takiej samej grupy krwi, więc dziecko zgodnie z krzyżówką genetyczną może mieć B Rh+ a to już jest konflikt.
Ja podkreślam cały czas, mam nadzieję, że doczytałaś, że nie chodzi tu o konflikt czynnika Rh tylko grupy krwi.
I właśnie dlatego masz wykryte przeciwciała.
Hmm... Przyznam, że nie bardzo rozumiem, zawsze mi sie wydawało że odczyn Coombsa dotyczy właśnie czynnika Rh, bo to konflikt tego czynnika może byc groźny dla dziecka, a grupy krwi nie mają znaczenia?
Dziwne to dla mnie
Ja mam Rh - , a mąz i syn Rh +, stąd jestem w grupie ryzyka konfliktu, no ale narazie niby jest ok

Cytat:

Obroniłam się !!!!!!!!!

Gratulacje

A ja się dziś poswięciłam i pomogłam teściowej ulecic chyba z milion pierogów, no i teraz mam za swoje - kręgosłup mi wysiadł, no i ani lerzeć, ani siedzieć, normalnie masakra

Od wczoraj boli mnie po prawej stronie pod żebrami, nie wiem czy to mała się tak rozpycha, czy to jaieś narządy wewnętrzne się ścisnęły

Edytowane przez asiula_n
Czas edycji: 2012-03-13 o 13:54
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:54   #1716
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
posprzątałam, rozsiadłam się z książką i co? i skupić się nie mogę...ach
...bo na Wizaż Cię ciągnie

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Wysłałam zapytanie o materac, brzmiało tak: "Czy faktyczne wymiary tego materaca to 120x60, czy są to wymiary łóżeczka do którego ten materac pasuje?? "
Dostałam odpowiedź TAK Ale na pierwsze czy na drugie pytanie ?? Nie wiem kto jest tępszy ja czy oni

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 14:00   #1717
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość

gondole starsza z 2011 x-landera xa plus nowa spacerowke z 2012 ale nie pomaranczowa tylko fiolletowa ) mam go odebrac do konca tygodnia
z 2011 jest sporo szerszy, co sie z tym wiaze bedzie trudniej go wsadzic do samochodu.
ten z 2012 jakos taki zgrabniejszy. W sklepie byl z 2011 i bylby z 400 zl tanszy kpl, no ale ten nowy jakos bardziej wpadl mi w oko. koLA czarne w 2012, kolory nawet ok, ale pomarancz ktory mi sie podobal na necie w rzeczywistosci ejst pomaranczem odblasowym takim jak w kamizelkach na rower.... Jeden jest taki malinowy, inny szaro-czarny, fioletowy no i zielony

http://allegro.pl/a-spacerowka-i-gon...179366721.html cene tansza ,, po znajomosci,, wynegocjowalismy wiec jkestem zadowolona
czekam jeszcze do konca marca- kweietnia i kupie torbe bo narazie nie ma w sprzedazy.
Narazie i tak nie ebdzie mi potrzebna bo goldola pojezdze mysle ze min 4 mce. gondola bordowa.

aha i prosze sie nie przejmowac waga! mam 22 na plusie i wage 96, czyli moj rekord! takze nie stresujcie sie, zgubimy to <oby>
Super wózek
Dzisiaj dzwoniłam do Zusu i pani powiedziała że 9 marca wyszedł przelew za dwa l4 od 16 stycznia do 12 marca, a listonosz jakoś nie dotarł do mnie jutro się chyba przejdę na pocztę.

Stary 2012-03-13, 14:01   #1718
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
...bo na Wizaż Cię ciągnie

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Wysłałam zapytanie o materac, brzmiało tak: "Czy faktyczne wymiary tego materaca to 120x60, czy są to wymiary łóżeczka do którego ten materac pasuje?? "
Dostałam odpowiedź TAK Ale na pierwsze czy na drugie pytanie ?? Nie wiem kto jest tępszy ja czy oni

uwielbiam takie odpowiedzi... jakby im czasu szkoda było dopisać
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 14:05   #1719
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:

Obroniłam się !!!!!!!!!

gratulacje
Stary 2012-03-13, 14:06   #1720
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
uwielbiam takie odpowiedzi... jakby im czasu szkoda było dopisać

Tak, to mi przypomina te kwejki:
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...jpg?1324141595

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 14:09   #1721
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32898571]Tak, to mi przypomina te kwejki:

[/QUOTE]

Tak, ten obrazek jest genialny.
Wysłałam drugie pytanie i cisza. Nie zadzwonię bo przecież mam zepsuty tel

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-13, 14:11   #1722
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Ja już na ich temat pisałam pieśń pochwalną są GENIALNE!!! kupiłam na próbę, a skończyło się na tym, że jednorazowe miałam tylko do szpitala - przeciekały mi i zawsze były takie nieprzyjemnie mokre, a te Aventu właśnie moim zdaniem są znacznie bardziej higieniczne - nie wiem, jak oni to zrobili, ale wkładka jest znacznie bardziej sucha. Całym takim komplecikiem obleciałam całe karmienie. Wydawało mi się na początku, że to będzie strasznie upierdliwe takie pranie, ale nie - jak były już wilgotne, to po prostu prałam je w mydełku przy okazji mycia rąk - dosłownie kilkanaście sekund, odcisnęłam w dłoni i kładłam do wyschnięcia. Schną bardzo szybko, nigdy nie było tak, żeby mi zabrakło. Ja bardzo gorąco polecam, bo są świetne, a wychodzą dosłownie jak za darmo! I nie myślałam, ze wystarczą mi te 3 pary. Mleko kobiece, zwłaszcza świeże naprawdę nie wymaga jakiegoś szorowania, schodzi pięknie - i wystarczy jak myjecie ręce w łazience po prostu kilka razy je potrzeć w dłoniach z odrobiną mydła. Zero zachodu Nic się nie przesuwa - papierowe wklejane mi się przesuwały, a te nie! Więc jeszcze raz polecam
A może to Twoją wypowiedź czytałam o tych wkładkach... nie wiem tylko zastanawiam się, czy od razu je kupić, czy na początek jednorazowe, bo nie wiem jak to z karmieniem będzie....bo jak kupię niepotrzebnie....:confuse d:

Cytat:
Nigdy, przenigdy nie spuszcza się dziecka z oczu, ani nie odchodzi od niego nawet na sekundę, jak leży na przewijaku. Trzeba cały czas przytrzymywać, bo dziecko nagle w ułamku sekundy przekręci się i spadnie. Nawet takie małe, które jeszcze się nie przekręca. Historia ku przestrodze - moja ciocia miała bliźnięta. Ona z takich histerycznie uważających, ale przewinęła jedno, i zabrakło pieluchy dla drugiego. Nie odeszła, tylko ODWRÓCIŁA się po pieluchę. W tym momencie nikt nie wie jak, dziecko spadło z przewijaka. Nikt nie wie jak, bo jeszcze teoretycznie było za małe, żeby się przekręcić. Dziecko spadło tak nieszczęśliwie, że uderzyło główką o podłogę i się zabiło. Ciotka wylądowała w szpitalu, bo nie była sobie w stanie psychicznie z tym poradzić, ma traumę do końca życia. Dziewczyny, jak zapomnicie chusteczki, pieluchy czy czegokolwiek, to dziecko na tę jedną sekundę połóżcie z powrotem do łóżeczka albo weźcie na ręce i odwróćcie się z nim na rękach po tę pieluchę. Bo ta jedna sekunda może spowodować tragedię na całe życie
Straszna historia, ale pouczająca, współczuję Twojej cioci.

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Ja też kupiłam te Happy, zobaczymy w użytkowaniu, z tego, co czytałam to też polecane są.

one są bardzo zachwalane, sama się nad nimi zastanawiałam, ale w końcu kupiłam jednorazowe do szpitala a potem zobacze, jak będę potrzebowała to kupię najwyżej.

większość z nas chyba kupowała od r_77, rodzyneczki i ja jeszcze kocyki, prześcieradło, okrycie kąpielowe chyba kupowałam od sprzedawcy wasal83.
Co do okrycia to te firmy bobas to raczej są to takie kocyki do owinięcia po kąpieli, nie wiem czy to będzie wchłaniać wodę. Fajne są, mięciutkie, ale mnie się wydaje, ze raczej jako kocyk. Jakbym teraz kupowała to raczej te babyono (jeden babyono kupiłam od r_77)

mam 60x60

zależy na co chcesz go przeznaczyć. Ja zakupiłam jeden większy i grubszy akrylowy o wymiarach 110x85 a drugi chyba poliestrowy taki mniej więcej pasujący do łóżeczka.
Dzięki

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Masz jakichś sprawdzonych sprzedawców z fajnymi materiałami? Bo też chciałam uszyć, ale ostatnio, po wizycie w 3 sklepach w moim mieście się zniechęciłam, bo mi się w ogóle te wzory nie podobały
Nie mam sprawdzonego sprzedawcy ale myślałam, żeby kupić od tego

http://allegro.pl/tkanina-poscielowa...185762565.html

Cytat:
Średnie zużycie u noworodka ok 16 pieluszek na dobę więc radzę kupić więcej, niż jedną paczkę
o matko tak dużo?

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
jest okej Obydwoje macie BRH- więc gra gitara

Ja np mam B Rh+ a mój mąż A Rh+. Teraz wszystko jest okej, ale może dojść do konfliktu grupowego w przypadku naszego drugiego dziecka. Oczywiście jest tego małe prawdopodobieństwo, ale tak się może zdarzyć.
I co wtedy się dzieje jak dochodzi do konfliktu grupowego? nic mi nigdy nikt nie mówił na ten temat... ja mam A Rh+ a mąż 0 Rh+...

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dla Maksa kupiłam ręczniki BabyOno - 3 szt. i służą mu do tej pory! Więc teraz też takie kupię, tylko inne zwierzątka, żeby się nie myliły Biorę 100x100, zawsze to łatwiej będzie maluszka owinąć w razie potrzeby.
Zobaczę te ręczniki dzięki

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
oto moja wyparwka - tak jak pisalam chyba przesadzilam z iloscia bodziakow, za to ubranek wyjsciowych nie mam prawie wcale.
Super kolekcja!

Cytat:
ja rozstępy mam od 14 roku życia, więc się ich nie boję i nie martwię - były i będą. Za szybko rosłam, byłam najwyższa i miałam największe piersi w porównianiu do reszty dziewczyn - zatem jeden więcej jeden mniej i tak mi nic nie robi. Najważniejsze że mój R i tak będzie mnie kochał on się nie przejmuje, że tyje, że mam rozstępy to po co mam ja się przejmować? uroda przemija
ja też mam rozstępy od czasów dojrzewania, przyzwyczaiłam się do nich i nie robią już na mnie wrażenia

Cytat:

Obroniłam się !!!!!!!!!
Ogromne gratulacje !!! klask i:Zuch dziewczyna

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 14:15   #1723
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dziewczynki uciekam. Nie doczekałam się na drugą odpowiedź w sprawie materaca. Jadę do mamy na kawkę.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-03-13, 14:16   #1724
Dasti80
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32898571]Tak, to mi przypomina te kwejki:

[/QUOTE]

Stary 2012-03-13, 14:16   #1725
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Super wózek
Dzisiaj dzwoniłam do Zusu i pani powiedziała że 9 marca wyszedł przelew za dwa l4 od 16 stycznia do 12 marca, a listonosz jakoś nie dotarł do mnie jutro się chyba przejdę na pocztę.
no do mnie ma przyjsc tez w dwoch ratach, jutro powiedziala mi ze jak wysla z lublina, to listonosz bedzie dobrze jak w pn przyniesie. wiec to nie tak szybko,,, wzielam kwestionariusz do wypelnienia zeby mi przelewali na konto od nastepnego mca )
Stary 2012-03-13, 14:20   #1726
clauudik
Rozeznanie

Cytat:

[/COLOR]Wysłałam zapytanie o materac, brzmiało tak: "Czy faktyczne wymiary tego materaca to 120x60, czy są to wymiary łóżeczka do którego ten materac pasuje?? "
nie no po prostu szopka
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
I co wtedy się dzieje jak dochodzi do konfliktu grupowego? nic mi nigdy nikt nie mówił na ten temat... ja mam A Rh+ a mąż 0 Rh+...

ja też mam rozstępy od czasów dojrzewania, przyzwyczaiłam się do nich i nie robią już na mnie wrażenia

Ogromne gratulacje !!! klask i:Zuch dziewczyna
Ja też nigdy nie słyszałam żeby konflikt grup był groźny mój mąż nawet nie zna swojej grupy krwi. Lekarka nigdy o nią nie pytała.

A co do rozstępów to ja też mam odkąd pamiętam, na piersiach i biodrach. Ale te świeże na brzuchu są straszne...

Niunia gratulacje!! Z naszymi kciukami nie mogło się nie udać zresztą Twoje maleństwo też na pewno trzymało przez całą obronę

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Perse śliczne zdjęcie uwielbiam oglądać zdjęcia ślubne, na swoje często rzucam okiem

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 14:22   #1727
asiula_n
Rozeznanie

Anulka - w polo markecie są małe paczki proszku Dzidziuś Kolor, za niecałe 5 zł.
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 14:22   #1728
Ewunia_1984
Zadomowienie

Dasti, jeszcze jedna prośba
Napisz mnie gdzie zamawiałaś tą koszulę bo ona jest sprzedawana w dwóch różnych wymiarach M.
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 14:23   #1729
Gaabbi
Wtajemniczenie

Z góry przepraszam, ale mam jeszcze pytanie:
kupiłyście, albo kupujecie krem na podrażnione brodawki MEDELA?
Jest sens kupować go teraz? Czy jeszcze za wcześnie?

Któraś z Was pytała o jakieś strony lub sprzedawców tkanin, może to Wam się przyda http://www.tutajkupuje.pl/index.php/

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-03-13 o 14:26
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 14:26   #1730
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32897599]Gratulacje!

PS. Zajmij się świętowaniem póki co! [/QUOTE]

Gratuluję

Mnie tam do niezdrowego i słodyczy jakoś strasznie nie ciągnie, ale wiem, że teraz mogę sobie zjeść w ciągu dnia te dwie czekoladki czy cztery żelki i nie będę miała wyrzutów sumienia. Po porodzie M. ma zakaz kupowania mi słodyczy . Frytki i tak lubię jeść z piekarnika a nie z oleju, więc ich odstawiać specjalnie nie będę musiała (poza tym i tak nie jem ich nie wiadomo jak często).
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 14:30   #1731
Farmetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
Nie wiem co jest dzisiaj z tą pogodą :/ jakiś taki zły humor mam, jeszcze mama mnie wnerwiła trochę... niestety miała trochę racji
i o kilku sprawach mam pogadać z mężem ale dziś ma zajrzeć koleżanka.. więc pewnie nic z tego, ale mam taki nastrój że najchętniej cofnęłabym to zaproszenie bo znów się poryczałam... i wiem, że to nie jest warte tego wszystkiego... ale mam takie myśli, że aż nie wiem skąd się to bierze.. chyba z bezczynności i ze świadomości ilu rzeczy robić nie mogę... a wiadomo czemu nie mogę...
nic sie nie martw kobieto, ja tez mam czasem jazdy i sobie poryczę a zwalam to na pogodę i hormony, bo jak to inaczej wytłumaczyć

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
A majtki kupujecie w swoim rozmiarze z przed ciąży? Czy w takim jak nosicie teraz?
rozmiar wieksze bo pod brzuszkiem jest więcej niż poprzednio
Farmetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 14:31   #1732
begie13
Zadomowienie

wszyscy wrzucają fotki ubranek to i ja się zabieram za robienie zdjęć....chociaż nie wiem czy do jutra zdążę

aaa miałam jeszcze pomierzyć ile dokładnie potrzeba mi tej bawełny na pościel...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 14:32   #1733
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
no do mnie ma przyjsc tez w dwoch ratach, jutro powiedziala mi ze jak wysla z lublina, to listonosz bedzie dobrze jak w pn przyniesie. wiec to nie tak szybko,,, wzielam kwestionariusz do wypelnienia zeby mi przelewali na konto od nastepnego mca )
Dzisiaj mam wizytę, więc będzie nowe l4, jak tż zawiezie to wypełni ten wniosek bo już mnie męczy to czekanie na listonosza

Stary 2012-03-13, 14:34   #1734
Farmetka
Raczkowanie

Cytat:
Mam problem!! Mam łóżeczko o wymiarach 120x60cm, i muszę kupić do niego materac ale wszystkie materace na Allegro mają wymiar identyczny jak łóżeczko. I co teraz??
zmierz łózeczko wewnątrz to zobaczysz realny rozmiar materaca, możesz też zapytać w sklepie co do wymiaru, na pewno Ci doradzą

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
chyba mamy standardowe problemy jakie się ma mieszkając po ślubie z rodzicami zawsze komuś coś nie pasuje, a ja słucham wszystkich i chciałabym to jakoś pogodzić, żeby narzekania nie było i było wszystkim dobrze ale nie wiem jeszcze jak, nie wiem chyba sobie do swoich zajęć leżenia i pachnienia dopisze rządzenie
napisałam do koleżanki, że źle się czuję... a mężowi, że ma mi kupić czekoladę jak będzie wracał
uspokoję się, znajdę sposób na wszystko
i bardzo dobrze, popieram
Stary 2012-03-13, 14:38   #1735
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisz mnie gdzie zamawiałaś tą koszulę bo ona jest sprzedawana w dwóch różnych wymiarach M.
http://allegro.pl/koszula-kopertowa-...113764845.html

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:

Któraś z Was pytała o jakieś strony lub sprzedawców tkanin, może to Wam się przyda http://www.tutajkupuje.pl/index.php/
Ja zamówiłam bephantem do smarowania brodawek

Stary 2012-03-13, 14:39   #1736
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:

ja kupilam MALTAN, stosuje sie go 2 mce przed porodem. Stosuje nie codziennie, ale jak mi sie przypomnie )
Stary 2012-03-13, 14:39   #1737
Farmetka
Raczkowanie

dziewczyny, mam pytanie w czym pierzecie dzieciowe ubrania? czy wasze tj.innych domowników pierzecie tez w proszku dzieciowym czy zwykłym.
Stary 2012-03-13, 14:39   #1738
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
kupie go już pod koniec ciąży, żeby go mieć do szpitala

Maltan kupie o ten mi chodziło
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 14:40   #1739
Farmetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
kupie go już pod koniec ciąży, żeby go mieć do szpitala

Maltan kupie o ten mi chodziło
możecie smarować olejem nagietkowym, też skuteczny
Stary 2012-03-13, 14:42   #1740
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:

Obroniłam się !!!!!!!!!

gratulacje!!!

Cytat:
Chcialam poodpowiadac na posty ale oczywiscie stronka sie zawiesila i wylaczyla;] eh

ninka gratulacje, jeden stres za Toba)
timmi cudne ciuszki

a jakie wrażenie zrobił na Tobie ten zielony i grafitowy, bo ja między nimi się zastanawiam i chyba nad tym co Ty wzięłaś czyli ten niebiesko-fioletowy?

Cytat:
no właśnie miałam to pisać, bo niektóre koszule z muzzy mają podział S/M i L/XL a niektóre S, M, L, XL i z tego pierwszego podziału mi wychodzi, że powinnam zamówić S/M a z drugiego L.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości