Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-13, 15:42   #1741
clauudik
Rozeznanie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
kupie go już pod koniec ciąży, żeby go mieć do szpitala

Maltan kupie o ten mi chodziło
Ja też maltan. Pewnie za jakiś miesiąc. Dziewczyny go tu polecały, zaufam im

Właśnie zamiast użyć swojego perfumu wypsikałam się męża ta ciąża mnie wykończy

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 15:44   #1742
rozowa1987
Zadomowienie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

co sadzicie o tych wałeczkach http://allegro.pl/bezpieczne-waleczk...194960472.html
Stary 2012-03-13, 15:45   #1743
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Aa to źle zrozumiałam. Nie wiem w takim razie jak Ci pomóc, bo ja widziałam tylko 120x60 lub 140x70 materace. I takie też są zwykle wymiary łózeczka...
Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
wiem, że u niektórych firm z materacami można zamówić na wymiar - dokładnie taki jaki Ty masz... tylko nie wiem u kogo - ale Sliweńka wie, bo miała ten sam problem

no ja mam łóżeczko 120 na 60 a stelaż inny i zamawiałam na all i są nietypowe rozmiary

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Na łydkach??? Ja mam kilka rozstępów z okresu dojrzewania na biodrach W czasie ciąży jeszcze nic mi nie wyszło, ale nie wpadłam na to, żeby łydki też obserwować

SUPER!!! Kurcze, nawet napić się czegoś mocniejszego nie można

Miałam dzisiaj nie gotować, ale zaczynają mnie łapać wyrzuty sumienia Nie chce mi się stać przy garach, ale wróci P głodny z pracy.... Normalnie ryczeć się chce! Do niczego się nie nadaję
mnie pierwszy dziad dopadł tydzień temu jakoś w 33t a też się cieszyłam że się smaruję i nic nie mam

Cytat:
Z góry przepraszam, ale mam jeszcze pytanie:
kupiłyście, albo kupujecie krem na podrażnione brodawki MEDELA?
Jest sens kupować go teraz? Czy jeszcze za wcześnie?

Któraś z Was pytała o jakieś strony lub sprzedawców tkanin, może to Wam się przyda http://www.tutajkupuje.pl/index.php/

ja mam maltan na sutki

Cytat:
Napisane przez Farmetka Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam pytanie w czym pierzecie dzieciowe ubrania? czy wasze tj.innych domowników pierzecie tez w proszku dzieciowym czy zwykłym.

ja dzieciowe piorę w proszku albo żelu dla dzieci a jak brakuje prania dorzucam swoje, a normalne pranie nasze w zwykłym proszku

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość

było chyba w tv kiedyś żeby sobie je darować

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 15:48   #1744
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za kciuki!!!!

Obroniłam się !!!!!!!!!
pytania były ogólne, 2 mi siadły. jedno w ogóle, ale co tam! ZDAŁAM

teraz mogę zająć się sprzątaniem
Gratulacje !!!!!!

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
I co wtedy się dzieje jak dochodzi do konfliktu grupowego? nic mi nigdy nikt nie mówił na ten temat... ja mam A Rh+ a mąż 0 Rh+...
szczerze,to nie wiem,bo takim przypadkiem był mój mąż stąd wiadomo mi o konfliktach grupowych, a nie serologicznych. ale się dowiem
Stary 2012-03-13, 15:49   #1745
Dasti80
Zakorzenienie

Wczoraj przyszły mi 3 paczki od r_p77 duża paka z mnóstwem rzeczy, materacyk cocoonababy i laktator

Świetne są te pieluszki http://allegro.pl/show_item.php?item=2175299730 jak cieńkie kocyki

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 15:50   #1746
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
moja szwagierka używa jak dziecko po jedzeniu od razu zasypia i nie idzie go dobudzić zeby odbekło Jak położysz je na plecach wtedy to może mu się ulać podczas snu co jak wiadomo bezpieczne nie jest.
Można nie kupować i sobie kocem obkładać czy poduszkami, ale jak sobie to pooglądałam na żywo to mnie się podoba takie rozwiązanie.
Dasti80 a jaki laktator kupiłaś? Kurcze, nie wiem co z tym laktatorem, czy kupować teraz czy nie, bo co rozmawiam z jakąś koleżanką, która ma dziecko to mówi, zeby nie kupować, że mało używały albo wcale a zdrugiej strony jak mi przyjdzie na szybko kupować to pewnie przepłacę nieźle.

Edytowane przez 8ewus8
Czas edycji: 2012-03-13 o 15:53
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 15:50   #1747
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
a jakie wrażenie zrobił na Tobie ten zielony i grafitowy, bo ja między nimi się zastanawiam i chyba nad tym co Ty wzięłaś czyli ten niebiesko-fioletowy?
.
zielonego woglole nie wyciagal bo nei cchialam, grafitowy no taki ciemny hmmm, pomarancz wg mnie niewypal, malinowy ladny nawet ale dla dziewczynki, takze mi wpadl w oko tylko fiolecik.
Woglole kolory sa ine niz na zdjeciach na allegro!

ogolnie wydaje mi sie ze pomiedzy kolekcja 2011 a 2012 nie ma duzej roznicy, no ale mi sie podobal ten fioletowy wiec wzielismy nowszy jak masz mozliwosc ogladnecia kolorkow jedz do sklepu. Ja mialam juz w ciemno zamawiac pomarancz, a chlop dzis powiedzial jak ten pomarancz zobaczyl, ze jakbym go zamowila bym sama z dziekiem chyba chodzila kolor calkiem inny niz na zdjeciach,,,

ogolnie pojezsdzilam wozkiem po skelpie, super sie prowadzi, wyglada bardzo klasycznie, nie plastikowo, nowe gondolki piekne, no ale wtedy zestaw bylby duzo drozszy, wiec daruje sobie.
aha i jakbys chciala ze stara gondolka to sa to juz ostatnie sztuki. Pozniej tylko nowe

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-03-13 o 16:00
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 15:52   #1748
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
moja szwagierka używa jak dziecko po jedzeniu od razu zasypia i nie idzie go dobudzić zeby odbekło Jak położysz je na plecach wtedy to może mu się ulać podczas snu co jak wiadomo bezpieczne nie jest.
Można nie kupować i sobie kocem obkładać czy poduszkami, ale jak sobie to pooglądałam na żywo to mnie się podoba takie rozwiązanie.

to dlatego wkłada się coś pod materacyk lub kupuje poduszkę klin dla niemowląt

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-03-13, 15:53   #1749
Farmetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
no ja mam łóżeczko 120 na 60 a stelaż inny i zamawiałam na all i są nietypowe rozmiary

mnie pierwszy dziad dopadł tydzień temu jakoś w 33t a też się cieszyłam że się smaruję i nic nie mam

ja mam maltan na sutki

ja dzieciowe piorę w proszku albo żelu dla dzieci a jak brakuje prania dorzucam swoje, a normalne pranie nasze w zwykłym proszku

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

było chyba w tv kiedyś żeby sobie je darować
dzięki, bo ja sie własnie zastanawiam nad zakupem jakiegos proszku, kusi mnie też koncentrat z orzechów pioracych bo sie mozna tez tym myc. mam paskudne wysypki po szamponach i żelach z SLS, 10 lat dermatolog nie wiedział co mi jest a tu taki zonk...
Farmetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 15:55   #1750
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki, bo ja sie własnie zastanawiam nad zakupem jakiegos proszku, kusi mnie też koncentrat z orzechów pioracych bo sie mozna tez tym myc. mam paskudne wysypki po szamponach i żelach z SLS, 10 lat dermatolog nie wiedział co mi jest a tu taki zonk...

żelu z babydream dla dzieci próbowałaś jest bez sls
ja się myłam białym jeleniem ale ten babydream jest rewelacyjny w ogóle skóra nie swędzi żałuję ze wcześniej nie kupiłam

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-03-13, 15:59   #1751
Farmetka
Raczkowanie

Cytat:
ja się myłam białym jeleniem ale ten babydream jest rewelacyjny w ogóle skóra nie swędzi żałuję ze wcześniej nie kupiłam
na razie myje sie Liliputz taki bez zapachów i innych dodatków dla chorych na AZs, które u mnie podejrzewano. Może spróbuje to Babydream, oglądałam juz wczesniej ale Liliputz do mnie wtedy bardziej przemawiał. Swoja droga to sls-y ładują teraz chyba jako baze bo mój mąż, który ma skóre jak na słoniu tez sie drapie
Stary 2012-03-13, 16:03   #1752
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Dasti80 a jaki laktator kupiłaś? Kurcze, nie wiem co z tym laktatorem, czy kupować teraz czy nie, bo co rozmawiam z jakąś koleżanką, która ma dziecko to mówi, zeby nie kupować, że mało używały albo wcale a zdrugiej strony jak mi przyjdzie na szybko kupować to pewnie przepłacę nieźle.
Długo się zastanawiałam nad laktatorem, najpierw chciałam elektryczny madeli ale opinie są różne, dużo negatywnych. Bardzo dobre opinie miał laktator za 500zł i się nad nim zastanawiałam, ale w końcu stwierdziłam że nie wiadomo czy będę karmić, może tylko kilka razy odciągnę przy nawale, a jak po porodzie okaże się ze będzie mi potrzebny na dłużej to kupię droższy, a na razie zdecydowałam się na ręczny, kupiłam ten http://allegro.pl/show_item.php?item=2187386945 bo miał dobre opinie

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-03-13 o 16:08
Stary 2012-03-13, 16:04   #1753
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja też nie wiem, co robić z laktatorem... Ale chyba po prostu obadam sprawę i wybiorę model, a w razie czego poślę męża z dokładną instrukcją, co ma kupić, po porodzie już.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 16:14   #1754
niunia32
Zakorzenienie

Gaabbi, agatka661, Dasti80, asiula_n, rozowa1987, begie13, clauudik, MonikaFaustyna, 8ewus8, andzya dzięki dziewczyny

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 16:16   #1755
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Mi jak bedzie potrzebny wysle chlopa do tesco 24/h czynne po laktator reczny z aventu. Ten sam co kupila dasti w tesco u mnie ejst po 107 zl jak cos, wiec drozej, no ale moze mi sie nie przyda woglole wiec na zapas nie kupuje.
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 16:18   #1756
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Dzień
Nie pojmuję tego. Na pierwszych usg wychodziło, że ciąża trwa 8 czy później 12 tygodni, ciągle wskazywano ten sam dzień jako dzień poczęcia. A tu klops, odmładzamy nienarodzonego człowieka
Może to oznacza nie pomyłkę lekarzy robiących usg na początku ciąży tylko po prostu to, ze ciąża trochę wolniej się rozwija.

Niunia32
najwaznejsze ze dzidza zdrowa

Cytat:

zaaaaabcia, piękne ciuszki
dziekuje

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
oto moja wyparwka - tak jak pisalam chyba przesadzilam z iloscia bodziakow, za to ubranek wyjsciowych nie mam prawie wcale.
sliczne ciuszki

Cytat:
dzięki dziewczyny za kciuki!!!!

Obroniłam się !!!!!!!!!
pytania były ogólne, 2 mi siadły. jedno w ogóle, ale co tam! ZDAŁAM

teraz mogę zająć się sprzątaniem
aaa gratulacje!!

Cytat:
dziewczyny, mam pytanie w czym pierzecie dzieciowe ubrania? czy wasze tj.innych domowników pierzecie tez w proszku dzieciowym czy zwykłym.
ja ciuszki dla maluszka bede prala w plynie dla niemowlakow.

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość

Właśnie zamiast użyć swojego perfumu wypsikałam się męża ta ciąża mnie wykończy

Witajcie

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 16:20   #1757
Farmetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
najwaznejsze ze dzidza zdrowa

dziekuje

sliczne ciuszki

aaa gratulacje!!

ja ciuszki dla maluszka bede prala w plynie dla niemowlakow.

Witajcie
witaj
Stary 2012-03-13, 16:20   #1758
diablica071086
Zadomowienie

skończyłam 51 strone i was gonię

w weekend bylismy u moich rodziców na imprezie im u taty, wczoraj znowu gorzej się czułam troszkę słabiej ale objawy były podobne do ostatniej akcji pt. mega skurcze i pilna wizyta u gin, na szczęście 2 nospy pomogły ale P. twierdzi ze mi nie służą wizyty u moich rodziców i powietrze u mnie na kujawach a ja wiem chyba od czego po proostu u nas jest 20/21 stopni na maxa w domku a u rodziców od 24 w górę i może się przegrzałam

dziś byłam na bikini prawie nic nie poczułam i zapisałam sie na m.hybrydowy bo tipsów nie chcę na razie, może po porodzie znowu sobie utwardzę swoją płytkę żelem bo pewnie pazurki mi się posypia jak będę karmic a ja zawsze lubiłam długie ( pewnie przez to że mama całe życie nosiła długie naturalne pomalowane na czerwono pazurki, a moja siostra ma po niej twarde i długie, a mi smutno jak patrze na swoje), a co do potocznie zwanych tipsów to tez nie byłam za dopiero jak raz założyłam i zobaczyłam że nie musze nic robic przy pazurkach przez 3 tyg

młoda mi sie rozpycha a to początek 27 tyg a już ją czuję na żeberkach jakby nogami naciskała, nie powiem zaczynam się modlic żeby przestała bo jednak wolę jak skacze po pęcherzu niż wypycha mi zebra od środka

w sobote razem z mamą kupiłyśmy trochę ciuszków na lumpie , butelkę Lovi i smoczek bo mi się najbardziej podobały smoczki, szczoteczkę grzebyk, nozyczki , i mamie oczywiście płatki mydlane zeby mogła prac swoje zdobycze z lumpa dla swojej Księzniczki

lovi chyba ma wkladki samoprzylepne tak chyba doczytałam w jakiejś ulotce więc może nie trzeba będzie spac w staniku

i w rodzince ciąże się na ten rok posypały w sumie 4 ciąże w rodzinie( i dodatkowo 3 znajome) w tym ja i moja siostra sie śmieje że ciąża to jednak choroba w dodatku zakaźna i mam się nie zbliżac
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 16:21   #1759
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
na razie myje sie Liliputz taki bez zapachów i innych dodatków dla chorych na AZs, które u mnie podejrzewano. Może spróbuje to Babydream, oglądałam juz wczesniej ale Liliputz do mnie wtedy bardziej przemawiał. Swoja droga to sls-y ładują teraz chyba jako baze bo mój mąż, który ma skóre jak na słoniu tez sie drapie
a który to dokładnie?

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Długo się zastanawiałam nad laktatorem, najpierw chciałam elektryczny madeli ale opinie są różne, dużo negatywnych. Bardzo dobre opinie miał laktator za 500zł i się nad nim zastanawiałam, ale w końcu stwierdziłam że nie wiadomo czy będę karmić, może tylko kilka razy odciągnę przy nawale, a jak po porodzie okaże się ze będzie mi potrzebny na dłużej to kupię droższy, a na razie zdecydowałam się na ręczny, kupiłam ten http://allegro.pl/show_item.php?item=2187386945 bo miał dobre opinie

ja mam taki za całe 11zł http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...:429,r:15,s:21

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-03-13, 16:23   #1760
diablica071086
Zadomowienie

a teraz zmykam do domku po pracy, wiec znowu was nie nadgonię, może w maju jak pójdę na l4 to będę na bieżąco
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 16:28   #1761
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Z góry przepraszam, ale mam jeszcze pytanie:
kupiłyście, albo kupujecie krem na podrażnione brodawki MEDELA?
Jest sens kupować go teraz? Czy jeszcze za wcześnie?

Któraś z Was pytała o jakieś strony lub sprzedawców tkanin, może to Wam się przyda http://www.tutajkupuje.pl/index.php/
Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
ja kupilam MALTAN, stosuje sie go 2 mce przed porodem. Stosuje nie codziennie, ale jak mi sie przypomnie )
kupuję Maltan, a raczej go już mam w torbie do szpitala, nie smaruje przed porodem, bo nie mam powodu...zachowam na po

Cytat:

zbędny wydatek
Cytat:
to dlatego wkłada się coś pod materacyk lub kupuje poduszkę klin dla niemowląt
pewnie, można włożyć koc, albo położyć poduszkę za plecami dziecka, z resztą taki niemowlak się jeszcze sam nie przekręca więc tak jak go położysz tak będzie leżał

Cytat:
Gaabbi, agatka661, Dasti80, asiula_n, rozowa1987, begie13, clauudik, MonikaFaustyna, 8ewus8, andzya dzięki dziewczyny
a ja?
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 16:32   #1762
Farmetka
Raczkowanie

Cytat:
a który to dokładnie?

to jakis nowy niby, białe opakowanie z niebieska zaptyczką nazwa Liliputz extrasensitive shampoo and dusche fur kinder und drachen (na wizerunku smok w kąpieli ) poj. 200 ml za jakieś 6,50 zł
Stary 2012-03-13, 16:38   #1763
8ewus8
Zadomowienie

ja właśnie chyba też w końcu kupię laktator jak będzie potrzebny.
Nastawiłam się na TT, o tym avencie ręcznym czytałam opinie, ale miał niezbyt pozytywne właśnie, już nie pamiętam o co chodziło, ale na pewno bardzo dużo negatywnych.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 16:46   #1764
begie13
Zadomowienie

ach namęczyłam się tylko przy tych zdjęciach a słabe wyszły i chyba nie ma sensu wstawiać, idę na pocztę zobaczyć Wasze brzuszki

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 16:47   #1765
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja używam kosmetyków Babydream od ponad roku i jestem bardzo zadowolona. Jeśli chodzi jeszcze o inne kosmetyki bez sls, to polecam ALTERA również z Rosmana.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 16:48   #1766
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja chyba na tę elektryczną Medelę... Cholera drogie to jest, ale ma dobre opinie. Zobaczymy, jak będzie jakaś wielka potrzeba, to kupię to, a jak nie, to może się przemęczę z tańszym, ręcznym.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 16:49   #1767
Farmetka
Raczkowanie

pa dziewuszki, uciekam
Stary 2012-03-13, 16:56   #1768
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
a ja?
sorki, zagapiłam się wybaczysz????

dzięki

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 17:23   #1769
kaśka k
Raczkowanie

QUOTE=agatka661;32899407]ja kupilam MALTAN, stosuje sie go 2 mce przed porodem. Stosuje nie codziennie, ale jak mi sie przypomnie )[/QUOTE]

Cześć

nam położna (od laktacji)w szkole rodzenia powiedziała, że przed porodem absolutnie nie wolno nic kombinować przy piersiach, żadnych smarowań bo to może wywołać przedwczesne skurcze!!!

a też kupiłam maltan i ziajkę żeby hartować brodawki (zalecają to przecież na opakowaniu)

kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 17:40   #1770
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
a który to dokładnie?

to ja myślałam że tani kupiłam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości