|
|
#481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI
![]() :conf used:Mój lekarz mnie dzisiaj rozwalił :confus ed:![]() Dzwonie do niego i mówię, że od wczoraj ten brzuch mnie pobolewa, tak po bokach jakby jajniki. A on pyta czy wziełam no-spe? Na to ja, że wzięłam 1 tabletke ale nie poczułam ulgi. Na to on: trzeba jechac do szpitala, albo nie bo dzisiaj 13 lepiej niech pani nie jedzie do szitala. Proszę przyjechać do mnie dziś o 21 ![]() Nie, no poprostu SUPER ![]() Pojade i zobaczymy co mi powie.................... .......... |
|
|
|
#482 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam od położnej i jestem taka skapciała
Nawet mnie nie zważyła...angielska rzeczywistość...zresztą mojej położnej nie było, na urlopie i była jakaś inna z praktykantką. Cała wizyta trwała chyba 15 minut. zmierzyły ciśnienie, zapytały czy wszystko w porządku, wzięły próbkę moczu i tyle. słuchałyśmy serduszka Ale mam za dużo cukru w moczu i idę na test tolerancji glukozy w poniedziałek... jakoś mi cały dobry humor minął...Soleilko
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
co do czkawki ja tez juz czuje, dosyc czesto, prawie codziennie
|
|
|
|
#484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I jeszcze to jej histeryzowanie "ojej ale sie wzruszyłam", "ale mi prezent zrobiliscie tym wnuczkiem"... jaki prezent??? to moje dziecko a nie prezent dla niej. Nie cierpie takich teatralnych zachowań, ona mnie po prostu wnerwia. Muszę od samego początku ustalić wyraźne granice, bo inaczej się od niej nie opędzę ![]() Twoja historia widzę, że jeszcze lepsza myślę, że skoro nasze matki to tej pory się nie sprawdziły to teraz jest grubo za późno na jakieś poprawianie relacji. Pewnych rzeczy się nie zapomina.
|
|
#485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też uważam spodenki włóczkowe za przegięcie Za to takie buciki podobają mi sie bardzo ![]() http://allegro.pl/szydelkowe-trampki...118183145.html Moja mama jest na etapie "dobrych rad" które wpuszczam jednym uchem a wypuszczam drugim. Materialnie jeszcze nie zaczęła szaleć
|
|
|
|
|
#486 |
|
Raczkowanie
|
Tak sobie pomyślałam, że gdyby było coś niepokojącego, to lekarz na pewno by zobaczył, jak byłaś dziś rano na wizytce
Także nie martw się, taka pewnie "bolesna nasza natura ciążowa" ![]() Mi do tej pory lekarz wmawiał, że moje bóle są na tle nerwowym
|
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko mi nie mow, ze chodzi o pecha ![]() w kazdym badz razie dobrze, ze sie z nim zobaczysz |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#488 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#489 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj znać wieczorem co powiedział ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez nie jestem w stanie pewnych rzeczy mojej mamie zapomnieć i na pewno nie pozwolę by zniszczyła psychikę komuś jeszcze niż swoim dzieciom. Na szczęście mieszka za daleko by się wtrącać. |
|||
|
|
|
#490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a lekarz co za tekst
|
|
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
oglądacie RwT?
|
#492 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o kurcze... myślałam, że rodzi się raz. Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło.Cytat:
![]() Ja też mam w tym tygodniu badanie połówkowe, myślę że termin dobry ![]() Cytat:
Cytat:
Nie martw się, że nie czujesz ruchów. Ja też jeszcze nie czuję ruchów - znaczy coś tam się rusza ale nie na tyle żebym była pewna, że to dzidziol. Na ruchy jest jeszcze trochę czasu ![]() Trzymam kciuki
|
|||||
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Już mi się przypomniało co lekarz podaje w wywiadzie przy wypisie ze szpitala pytając się czy boli gdy z boku stuka - mówi że brak bóli otrzewnowych. i na każdej wizycie mi sprawdzą gin to. Wasi naprawdę nie?
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() z kawką spróbuje poczytać co tutaj naskrobałyście ![]()
|
#495 | ||||||
|
Branzoletka
|
Obiecałam sobie, ze już nic mnie od wątku nie odciągnie a tu masz - najpierw mamuśka pisze o nutelli i o mleku- więc poleciałam do sklepu po mleko
No pierwszy raz mi się zdażyło, żeby któraś mi tu takiego smaka na coś zrobiła A na dodatek teraz na dwójce leci coś o kotach i MUSZĘ to zobaczyć Cytat:
![]() Cytat:
Ej no Cytat:
Czasem są tam takie tematy, ze aż oderwać się nie idzie ![]() Cytat:
Cytat:
) Cytat:
![]() Pokaż fotki i kciuki za poznanie płci
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Przytulam
Mam nadzieję, że w pracy szybko się uspokoi |
|
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam siły Was nadrobić Dopiero wróciliśmy z IKEA. Trochę pierdółek kupiliśmy, bez szału w sumie.
|
|
|
|
|
#498 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wszystko się pewnie ułoży, potrzebujesz czasu aby mu "wybaczyc", z facetami juz tak jest, czasami nie mozna sie z nimi dogadac.. ale Twoj mąz pewnie mimo wszystko chce dla Ciebie jak najlepiej Cytat:
super wiesci
|
|
#499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#500 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Testosteron ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluję Wam synka Coraz częściej czuję że dzidzia mnie smyra od środka, ale tak bardzo delikatnie jeszcze. Już nie mogę się doczekać pierwszego, prawdziwego kopniaka
|
||||||
|
|
|
#501 |
|
Wtajemniczenie
|
już jest wątek mamusiek listopadowych
|
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prince Twojemu mężowi to się lanie należy ![]() Ale mnie wkur...wia telewizor. Normalnie wyłącza się i włącza co 10 sekund
|
|
#503 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie przejmuj sie nim, na takie osoby szkoda tracic nerwy.... Twoj TZ powinien powiedziec aby przestal sie |Ciebie czepiac bez powodu.... Cytat:
|
|
#504 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello
Jestem zła. Siedzieliśmy tyle czasu i za przeproszeniem gów.no zrobiliśmy. Cały czas czegoś brakowało a o jakiegoś zaworka,kolanka,reduktora itp. i tak jeździliśmy jak głupki do tego sklepu . Udało się zrobić tylko podłączenie hydrauliki, tzn wyprowadzenie ze ścian tych wszystkich przewodów i zamontowanie w jedną całość pod zlewem. No i wycieliśmy dziure w szafce na zlew -na tym koniec naszych robót ![]() No i mąż mnie zdenerwował bo okazało się,że teściowa zaprosiła nas na swoje imieniny a on mi nie powiedział o tym. Jak się zapytałam rodziców dlaczego oni mi nie powiedzieli, to stwierdzili że byli pewni że ja wiem o tym. No i oczywiście mój mąż jak wróćił z pracy to mói,ze trzeba mamie kupić prezent szybko. A ja mówie jak to?? A on do mnie,że przecież głupio tak z pustymi rękami. A ja mu mówie,ze przecież była umowa- nie kupujemy prezentów,bo na koniec roku robimy jeden duży -kupujemy panele. A on do mnie , że już dzwonił do swojej mamy i się pytał co chce dostać ,to powiedziała że chlebak . Wkurzyłam się i powiedziałam mężowi,że nic nie kupujemy . To się na mnie obraził . A no i teściowa da mi dzisiaj mój prezent urodzinowy,bo mimo to że zapraszałam ich na moje urodziny to nie przyjechali bo byli chorzy (a na drugi dzień pojechali na tydzień do swojej leśniczówki ). Ja jej powiedziałam,że mimo wszystko zapraszam ich jak coś to na sobote (to było w pierwszym tyg. marca) ,a teściowa powiedziała ,że w sumie to oni nie będą zawracali mi głowy . Więc jakbym była przejazdem to mogę przyjechać po prezent . Nie przyjechałam ,bo dla mnie to totalna głupota i nie na miejscu. Więc skoro nie chciałam przyjechać wcześniej sama, to teraz mąż powiedział mi o tym,że dzisiaj dostane prezent. Bo nie ma sensu żeby jego rodzice przyjechali mnie odwiedzić,jeśli mają dzisiaj okazje mi go wręczyć ![]() Więc do jutra
|
#505 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet w szpitalu, a w ciąży byłam już na SORze 3 razy![]() Cytat:
Cytat:
Lepiej niech ją trzymają
|
|
#506 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hehe, za jakis czas sie pogodzicie i nie bedziesz pamietac, ze cos takiego mowiłaś ![]() Cytat:
|
|
#507 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiu przykro mi że masz takie stresy,też bym się wkurzyła mąż mógł Ci powiedzieć wcześniej,a już pomysł z tym że Ty masz jechać do teściów po prezent jest chory
![]()
|
|
|
|
#508 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby ból szybko minął prince jakim cudem schudłaś? A Twoja wizyta u lekarza jak zwykle zabawna i zwariowana ![]() Dobrze, że Soleika poszła do szpitala. Niech ją tam badają i wróci do nas zdrowa z piękną szyjką ![]() Cytat:
Nie wyglądasz na 20 tc Ale po ciąży pewnie brzuszek zrzucisz błyskawicznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oho nasz pierwszy mężczyzna na wątku ![]() Gratuluję Wam synka |
||||
|
|
|
#509 |
|
Zadomowienie
|
Mojemu kochanie brak czasu na zdjęcia więc na szybkiego zrobiłam komórką - jakoś średnia ale coś tam zobaczycie... w sumie nie coś tylko wieloryba (przy Waszych szczuplutkich ciałkach, które tu widziałam to się tak czuję niestety....). Tak oto wygląda mój brzuszek na samiuśkim początku 5 m-ca:
|
|
|
|
#510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.

w sumie to już jestem

a lekarz co za tekst

Jeśli chodzi o sukienki to pojadę je zobaczyć dopiero w czwartek i wtedy ogólnie przeznaczę sobie ten dzień na łażenie o sklepach i lumpkach
. Położna sprawdziła rozwarcie a ono na 3 cm . To szybko wołali lekarza, i zaczęli dawać jej zastrzyki żeby szyjka się zamknęła całkowicie itd. Po 7 godzinach była już na normalnej sali,na drugi dzień wyszła ze szpitala. Po 1,5 tygodnia znowu dostała skurczy 

Mam nadzieję, że w pracy szybko się uspokoi 
i soczek dla wszystkich!