Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-13, 19:17   #1831
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
http://traumeland.pl/porady.htm poczytaj sobie na pewno przemyślisz który najbardziej Tobie odpowiada
ja mam sprężynowy, ale dlatego że łóżeczko kupiłam rosnące i materac ma starczyć na 4 lata

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 19:17   #1832
doris888
Rozeznanie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Wiesz nie wiem jak to jest ze zwierzętami ale nikt na oko nie może ocenić czy to rak.Raka się stwierdza na podstawie badań histopatologicznych.można mieć przypuszczenia ale wycinając to dając pózniej do badań wtedy się stwierdza.Bo tak po obejrzeniu czegoś nie można mówić że to rak,tylko przypuszczenia.
no właśnie tylko on stwierdził że "nie ma sensu" tego wycinać i badać , tak jakby był za stary i juz mu sie nie należało...

Cytat:
rozumiem - ja wiem jak to stracić psa, szczególnie jak to Twój własny. Nie wiem jak można komuś postawić diagnozę po dotknięciu - ale może veterynarze tak potrafią. Może idź do innego i się zapytaj? co do wycinania - niestety tutaj lekarze się nie mylą takie "wiekowe" zwierzaki rzadko budzą się po operacji... współczuję
zdaję sobie sprawę że 14 letni pies juz młody nie jest i operacja to nie najlepszy pomysł ale może właśnie jakiś wycinek mały do badania czy badania krwi...sama nie wiem.

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
mojego wujka pies 7 letni wlasnie mial cos miesiac temu na lapie.... wet powiedzial, ze to rak, ale ze zrobi przeswietlenie. z dnia na dzien to cos rosnie.... Pies ma co tydzien usg, nie wytna jej tego bo to jest wielki pies. No i jest toi rak... wujek jest zrozpaczony, narazie pies ,,jedzie,, na srodkach przeciwbolowych, ale nie dostyalo juz mu wiele dni....
najpierw zrob badania i przeswietlenia.
Mojego wujka pies to bullmastif. Dodam, ze wujka poprzednia bokserka tez zdechla na guzy i wiem, ze wujkowi bardzo ciezko, bo pies ma dopiero 7 lat i jest kochany.
no ja mam dwa ON , suka ma 4 lata i w tym roku stwierdzono u niej dysplazję w obu stawach biodrowych, a teraz pies....

może właśnie zapytam o usg jak będę w poniedziałek , może usg coś wyjaśni a jak nie to spróbuję gdzieś indziej... może u innego veta. Dodam że pies nie wydaje się być obolały czy smutny... generalnie zachowuje się jak zwykle...wiadomo to już nie ten temperament co pare lat temu ale nie żeby ostatnio jakoś osłabł czy zmienił zachowanie...

w każdym razie dzięki dziewczyny za odpowiedzi
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 19:17   #1833
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

hehehe nie dam sie no kurcze na wstep 400 zł i jeszcze pani powiedziała że moze o 100zl wzrosnąć od bidy to pół wózka jest

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 19:17   #1834
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
to tak jak z moim synem ma podejrzenie astmy i tak beda podejrzewac, bo jak wydadza diagnoze to moge zechciec zasilek pielegnacyjny od Panstwa ;D
Ha to tak jak u mnie też jest podejrzenie ale leki bierze na astme

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 19:19   #1835
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
no właśnie tylko on stwierdził że "nie ma sensu" tego wycinać i badać , tak jakby był za stary i juz mu sie nie należało...
No błagam!! Za stary?? A jak człowiek będzie starszy to też będzie za stary?

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-03-13, 19:21   #1836
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Ha to tak jak u mnie też jest podejrzenie ale leki bierze na astme

anulka no to beda podejrzewac do usranej bo jeszcze 170zl bedziesz chciala od rzadu a to juz za duzo

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 19:24   #1837
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
dalsza czesc
a kto mieszka w tej klatce co ją widać obok przewijaka?

aaa doczytałam, że chyba ten wspomniany szynszylek?
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-03-13 o 19:29
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-13, 19:26   #1838
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
niesetety na to nie trzeba czekać, moja babcia usłyszała, że nie będą ją leczyć bo jest za stara i szkoda czasu i pieniędzy na zabieg, bo nawet jak pomoże,, to długo nie pożyje....gdyby nie znajoma lekarka z Warszawy babcie by odesłali ze szpitala... a po operacji żyła jeszcze kolejne 10 lat....
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 19:31   #1839
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
niesetety na to nie trzeba czekać, moja babcia usłyszała, że nie będą ją leczyć bo jest za stara i szkoda czasu i pieniędzy na zabieg, bo nawet jak pomoże,, to długo nie pożyje....gdyby nie znajoma lekarka z Warszawy babcie by odesłali ze szpitala... a po operacji żyła jeszcze kolejne 10 lat....
To jest nasz chory kraj. Skądś to znam. Mój kuzyn ma problem z nogami, dokładniej z kolanami, grozi mu amputacja, a termin operacji, która ma mieć na celu wyleczenie, ma za 2lata. Nawet nie trzeba być starym. Wystarczy mieszkać w Polsce.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-03-13, 19:32   #1840
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
anulka no to beda podejrzewac do usranej bo jeszcze 170zl bedziesz chciala od rzadu a to juz za duzo
Zawsze to zaoszczędza,zwłaszcza że my już mamy jeden pielęgnacyjny na Marcina i jest to kwota 153zł a jakbym miała dwa to już rozpusta

Robiłam młodemu właśnie inhalację i mówię super jesteś a on do mnie "i do tego przystojny"

No i dzwoniłam dzisiaj chciałam na testy z krwi go zapisać a pani mi kazała zadzwonic po 15 maja i mówi że zapisze na drugą połowę rokuczyli pażdziernik,listopad A prywatnie każdy alergen kosztuję 40zł a jak jest ich z 10?Skad ja mam wziąć 400zł?

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 19:39   #1841
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
no właśnie miałam to pisać, bo niektóre koszule z muzzy mają podział S/M i L/XL a niektóre S, M, L, XL i z tego pierwszego podziału mi wychodzi, że powinnam zamówić S/M a z drugiego L.
Zgłupieć mozna z tymi rozmiarami dlatego zapytałam Dasti z której dokładnie aukcji kupiła koszule.

Dasti, dziękuję za linka

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
ja ciuszki dla maluszka bede prala w plynie dla niemowlakow.
A w jakim płynie dokłądnie???

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
a w ogóle przepraszam za off topic ale muszę się wyżalić, mam 14 letniego Owczarka N, urosło mu coś na kształt guza na tylnej łapie... na początku wyglądało jak strupek, takie szare chropowate miejsce na skórze bez sierści, teraz jest wielkości połówki cytryny, dziś Wet stwierdził że to rak, na 90% złośliwy (dodam że ocenił to na oko i po macaniu łapy) ... dał antybiotyk na 7dni i powiedział że jak się podgoi (bo jest też taka mała ranka, tak jakby skóra nie wytrzymała i pękła) to można myśleć o wycięciu ale pies w takim wieku może nie przezyć operacji.. normalnie serce mi dziś pękło jak to usłyszałam... myslicie że mógł dobrze ocenić sytuację bez żadnego prześwietlenia/badania? chodzę do tej samej przychodni z psami od zawsze/ a właściwie to zaczynali rodzice, zawsze byłam zadowolona z ich "usług"- wyleczyli nam jednego psa z nosówki , ale dziś mam mieszane uczucia...
no i nie potrafiłabym chyba podjąć decyzji czy wycinać czy nie... wyje pół dnia że mogłabym stracić psa...
Ja jestem psiarą i wiem jak bardzo musi Ci być przykro Ja na pewno poszłabym do innego lekarza.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
a do obcinania pazurków kupujecie dla dziecia nożyczki, czy cążki?
Ja będę kupowała zwykłe nożyczki, ale może faktycznie w razie czego kupić cążki??? hmmm....
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-13, 19:39   #1842
blueelektron
Rozeznanie

dziewczyny super ciuszki!!!

niunia gratuluje!!!!!! ja przeżyłam 2 obrony,także wiem, że strach ma wielkie oczy

ja dziś cały dzień znów rzygam, wkurza mnie to
Stary 2012-03-13, 19:44   #1843
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
oto moja wyparwka - tak jak pisalam chyba przesadzilam z iloscia bodziakow, za to ubranek wyjsciowych nie mam prawie wcale.
Timii, przy takich superowych bodziakach i pajacykach to ja bym już nie kupowała ubranek wyjściowych Te co masz są wystarczająco wyjściowe

Cytat:
Myślę o tym rogalu do karmienia, i się zastanawiam, czy nie nada się taki rogal, który służy podczas podróży, nakłada się go na szyję?
Wydaje mi się, że nie nada. Ten na szyję jest o wiele węższy i mniejszy, a tym do karmienia obejmujesz swoją talię Ja się też zastanawiam nad tym rogalem, ale jak patrzyłam wczoraj na ceny w necie to nie jest to jakiś wielki wydatek, całkiem fajne były po 44zł

Cytat:
Nie ma mowy o instrukcji bo to jest stare łóżeczko. Może faktycznie jest tak że nie podają wymiarów materaca tylko że dany materac jest na łóżeczko 120x60. Zadzwonię chyba do sprzedawcy to mi myślę powie.
Najlepiej przejdź się do sklepu i zmierz sobie takie współczesne łóżeczko 60x120 - czy ten wymiar jest podawany wewnątrz czy na zewnątrz. Bo mnie się wydaje, że ten materac by się zmieścił

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Nie mam sprawdzonego sprzedawcy ale myślałam, żeby kupić od tego
http://allegro.pl/tkanina-poscielowa...185762565.html
Właśnie wczoraj oglądałam te wzory i niektóre są całkiem całkiem Ale z kolei dzisiaj pochodziłam po sklepach i są takie cudne te pościele, że nie wiem czy się nie skuszę i nie kupię gotowej

Cytat:
Któraś z Was pytała o jakieś strony lub sprzedawców tkanin, może to Wam się przyda http://www.tutajkupuje.pl/index.php/
Ja pytałam, zaraz będę oglądać Dzięki za linka

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Nie wiem na jaki wzór się zdecydować, podoba mi się 1 i 8 ale wszystkie są takie słodkie, co sądzicie?
http://allegro.pl/arus-tkanina-posci...179278940.html
Mnie się bardziej podoba 1, ale to dlatego, że ja nie przepadam za takimi wzorzystymi materiałami, wolę jednokolorowe rzeczy, ewentualnie z jakimś nadrukiem - kwestia gustu

Cytat:
dalsza czesc
Szalejesz A gdzie w końcu kupowałaś łóżeczko i te nie-ciuchowe rzeczy? W Mieszku? Fajne to łóżeczko, ile kosztowało? Ja dziś byłam w tej hurtowni na Piłsudskiego i z tego co gość mówił to mają tam dużo wszystkiego, tylko przeważnie pochowane po magazynach, więc nie wszystko da się zobaczyć tak od ręki, ale niektóre rzeczy śliczne. Acha i ten kocyk też cudny, widziałam dzisiaj identyczne koło Burku i też chyba taki kupię, tylko inny kolor

Dziewczyny, byłyśmy dziś z koleżankami na SR. Fajnie było, nawet mojemu mężowi się spodobało (najbardziej chyba to, że inni faceci też tam byli, bo bał się, że będzie jedyny ).

A w ogóle to gdzie się podziewa _agata? Poszła na zwolnienie i nie wróciła?
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 19:52   #1844
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
A w ogóle to gdzie się podziewa _agata? Poszła na zwolnienie i nie wróciła?
Też się zastanawiałam dzisiaj. I Ani_85 chyba nie wypuścili jednak ze szpitala, ale nie wiem, napiszę jej jutro smsa.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:15   #1845
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
a kto mieszka w tej klatce co ją widać obok przewijaka?

aaa doczytałam, że chyba ten wspomniany szynszylek?
na razie szynszyl tam siedzi ale jak maz skonczy robic duza klatke to sie z tamtad wyprowadza do innego pomieszczenia

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

rinco:łóżeczko dostałam za flaszke wódki ma ono juz 3 lata po jednym dziecku jak widac nic nie zniszczone wiec nie odmowiłam przyjecia goale mąż widział takie w mieszku za 300zł bodajże na allegro też jest z materacykiem za 400zł ciuszki z ciuchacza kazda sztk za 1 zl 1,50 i 0,50gr przewijak w mieszku za 59,90a tą komode pod przewijakiem moj skrecil ze starej szafki
Stary 2012-03-13, 20:15   #1846
rinco
Wtajemniczenie

Rozowa, zerknęłam na pocztę, fajny masz fryz na tym zdjęciu sprzed ciąży
Stary 2012-03-13, 20:20   #1847
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Rozowa, zerknęłam na pocztę, fajny masz fryz na tym zdjęciu sprzed ciąży
dziekuje ten jeden bok był wygolony maszynką a potem mi tak fajnie odrosły teraz zapuszczam obcielam z takich dlugich mialam za łopatkami teraz załuje dam ci namiar na fryzjerke jak chcesz.aha ten kocyk w mieszku 3 dyszki pisze ci zebys nie przeplaciła

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

niunia-straszna chudzinka z ciebie figury pozazdroscic w ciaży ja to słonica przy tobie
Stary 2012-03-13, 20:23   #1848
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Noc dobra!

Ssanie piersi, a ssanie smoczka to zupełnie co innego... Kiedyś pisałam więcej o tym. Przy ssaniu piersi dziecko "mlaska" językiem, wypycha go cały czas, bo tak to natura urządziła, że masuje językiem kanaliki mlekowe i powoduje, że mleko płynie a smoczek musi zassać do środka. Podanie noworodkowi smoczka burzy u niego prawidłowe ssanie piersi i może wpłynąć na brak pokarmu, tzn. może być początkiem końca karmienia piersią...
Popieram kism, smoczek zaburza odruch ssania, podobno po 3 miesiącu życia zwłaszcza. Dziewczyny,rozmawiałam z rehabilitantką,i nie ma czegoś takiego jak smoczek "symulujący pierś matki" albo "idealnie wyprofilowany" i tym podobne slogany. To tylko chwyt marketingowy.
Cytat:

A gaziki do pępuszka kupujecie takie? http://allegro.pl/gaziki-kompresy-do...179801525.html
Gabi,a te gaziki do przemywania chcesz? Jak chodziłam na wizyty patronażowe po porodzie i czyściłam pępuszek, to używałam zwykłych patyczków higienicznych, nawet nie tych dla dzieci z grubszą końcówką,tylko takich najzwyklejszych,tylko dobrej jakości,żeby wacik nie spadał z patyczka. Tylko patyczkiem dobrze wyczyścisz pępek,bo trzeba tez trochę wewnątrz powycierać,inaczej zaczyna się czerwienić i ślimaczyć Najpierw patyczkiem zamoczonym w spirytusie czy octanisepcie,zależy co preferujesz, wycierasz pępek,zwłaszcza w środku,w pierścieniu, a potem suchym patyczkiem powtarzasz czynność,aż patyczek będzie czysty i suchy. Gazikiem nijak dotrzeć do tych szczelinek.
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za kciuki!!!!

Obroniłam się !!!!!!!!!
pytania były ogólne, 2 mi siadły. jedno w ogóle, ale co tam! ZDAŁAM

teraz mogę zająć się sprzątaniem
Gratulacjeee!!

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:26   #1849
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
a za ile kupiłaś?
74zł

Wróciłam od lekarza, usg nie robił dzisiaj tylko posłuchał serduszka, zbadał ginekologicznie i papierkiem ph. Mam zapowiedziane że na następnej wizycie w 37tc będę podłączona pod ktg na 30 min. więc mam więcej czasu sobie zarezerwować. Wracając wstąpiłam do HM i kupiłam 4 bodziaki z serii I love mum, dad uwielbiam te ciuszki

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-13, 20:27   #1850
doris888
Rozeznanie

Cytat:
hehehe nie dam sie no kurcze na wstep 400 zł i jeszcze pani powiedziała że moze o 100zl wzrosnąć od bidy to pół wózka jest

Cytat:
cytuję: " no wiedzą Państwo, to jak operacja u 90letniego człowieka"

Cytat:
okrutne ale niestety tak się właśnie dzieje w nszym pięknym kraju...
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:28   #1851
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
dziekuje ten jeden bok był wygolony maszynką a potem mi tak fajnie odrosły teraz zapuszczam obcielam z takich dlugich mialam za łopatkami teraz załuje dam ci namiar na fryzjerke jak chcesz.aha ten kocyk w mieszku 3 dyszki pisze ci zebys nie przeplaciła
W Mieszku 30 zł??? Ja go widziałam koło Burku za 45zł A były inne kolory? Bo dla chłopaka różowy nie pasuje
Stary 2012-03-13, 20:31   #1852
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Zgłupieć mozna z tymi rozmiarami dlatego zapytałam Dasti z której dokładnie aukcji kupiła koszule.

Dasti, dziękuję za linka
I którą wybrałaś??

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Aaaa.... i muszę się pochwalić że przez miesiąc przytyłam 2 kg tylko

Stary 2012-03-13, 20:34   #1853
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
moze teraz mi wstawi
Cytat:
dalsza czesc
super ciuszki i rzeczy!

Cytat:
a do obcinania pazurków kupujecie dla dziecia nożyczki, czy cążki?
ja mam to i to w zestawie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość

A w jakim płynie dokłądnie???
....
ja mam Dreft ale nie wiem czy dostepny w PL .. wiem ze dziewczyny uzywaja Dzidziusia czesto i sa zadowolone

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza, usg nie robił dzisiaj tylko posłuchał serduszka, zbadał ginekologicznie i papierkiem ph. Mam zapowiedziane że na następnej wizycie w 37tc będę podłączona pod ktg na 30 min. więc mam więcej czasu sobie zarezerwować. Wracając wstąpiłam do HM i kupiłam 4 bodziaki z serii I love mum, dad uwielbiam te ciuszki
szkoda ze nie mialas usg
ooo to musze sie wybrac do H&M zobaczysz na te bodziaki

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:34   #1854
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
74zł

prosze najpisz mi jesli mozesz ile kosztuja te bodziaki w hm jak Ci sie chce to zdjecie zrob chcialabym takie body )
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:39   #1855
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Gabi,a te gaziki do przemywania chcesz? Jak chodziłam na wizyty patronażowe po porodzie i czyściłam pępuszek, to używałam zwykłych patyczków higienicznych, nawet nie tych dla dzieci z grubszą końcówką,tylko takich najzwyklejszych,tylko dobrej jakości,żeby wacik nie spadał z patyczka. Tylko patyczkiem dobrze wyczyścisz pępek,bo trzeba tez trochę wewnątrz powycierać,inaczej zaczyna się czerwienić i ślimaczyć Najpierw patyczkiem zamoczonym w spirytusie czy octanisepcie,zależy co preferujesz, wycierasz pępek,zwłaszcza w środku,w pierścieniu, a potem suchym patyczkiem powtarzasz czynność,aż patyczek będzie czysty i suchy. Gazikiem nijak dotrzeć do tych szczelinek.
Dziękuję za rzeczową poradę

Dasti, dobrze że wszystko ok po wizycie

Właśnie miałam około godzinki głupiego zajęcia. Chciałam sobie skleić kominek, który "się zbił" ostatnio i klej super glue wylał mi się na rękę. Na szczęście palce mi się nie skleiły, ale całe były pokryte skorupą. Zdrapałam dziadostwo razem ze skórą. Jeszcze trochę zostało, ale jest o niebo lepiej.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-03-13 o 20:41
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:43   #1856
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Dziewczynki dzięki za odp w sprawie materaca. A jak myślicie dobry będzie taki gryka-pianka-kokos? Czy może lepiej bez pianki?
Będzie dobry Taki ma Natalka i nie narzeka

Dziewczyny czy któraś z Was samodzielnie farbuje w domu włosy na kolor blond? Jaką firmę polecacie? Ja mam fryzjerkę na drugim końcu miasta i nie chce mi się do niej jeździć

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:56   #1857
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
prosze najpisz mi jesli mozesz ile kosztuja te bodziaki w hm jak Ci sie chce to zdjecie zrob chcialabym takie body )
2-pak z krótkim rękawem I LOVE MUM, DAD 29zł
2-pak z kr. i dł. rękawem MUM AND DAD LOVE ME z eko bawełny 39zł

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Jutro porobię i wrzucę zdjęcia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-13, 21:00   #1858
clauudik
Rozeznanie

Tak tak, na sr było bardzo miło mam nadzieję, że za tydzień już będę w parze, bo chciałabym żeby mąż też posłuchał o porodzie. Miałyście rację, że nie było dzisiaj ćwiczeń (jeśli liczyć chodzenia po schodach ) a tak poza tym to przeliczyłam się jeśli chodzi o moje możliwości szybkiego chodzenia :sciana: jak wcześniej dojście do przystanku zajmowało mi 10-11 minut, tak teraz szłam prawie 20, w dodatku dotarłam na przystanek cała zgrzana. Masakra!

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:02   #1859
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Będzie dobry Taki ma Natalka i nie narzeka

Dziewczyny czy któraś z Was samodzielnie farbuje w domu włosy na kolor blond? Jaką firmę polecacie? Ja mam fryzjerkę na drugim końcu miasta i nie chce mi się do niej jeździć
Dzięki. Taki kupię Poczekam jeszcze do soboty, może uda mi się wyciągnąć Tża do sklepu żeby zobaczyć wózki. Może materace też tam mają, może uda się kupić w sklepie stacjonarnym.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-03-13, 21:11   #1860
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Popieram kism, smoczek zaburza odruch ssania, podobno po 3 miesiącu życia zwłaszcza. Dziewczyny,rozmawiałam z rehabilitantką,i nie ma czegoś takiego jak smoczek "symulujący pierś matki" albo "idealnie wyprofilowany" i tym podobne slogany. To tylko chwyt marketingowy.

Ale to też chyba zależy od dziecka, bo jednemu podasz butelkę i już nie chce w ogóle ssać piersi, inne nigdy w życiu z piersi nie zrezygnuje, a wypluje butelkę. Mój ssał jednocześnie pierś, dojadał z butli i ssał smoka - pojawiła się potrzeba po 4 m-cu - i nie było kompletnie żadnych problemów
No i nikt mnie jednak nie przekona, że smoczek, który ma wielką bulwiastą główkę okrągłą na końcu, która powoduje, że dziecko ma cały czas otwartą buzię jest tak samo dobry jak mały, spłaszczony na końcu i z maksymalnie wąskim przewężeniem
Ja też jestem przeciwna traktowaniu smoka jako zapychacza i wpychania dziecku do buzi cały dzień, ale czasem ta potrzeba ssania jest dla dziecka tak dokuczliwa, że naprawdę, trzeba mu ulżyć, bo po prostu się męczy. A ssanie naprawdę koi, zwłaszcza jak np. idą zęby czy dziecko z innych przyczyn źle się czuje.

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-03-13 o 21:16
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości