|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w
Cytat:
Cytat:
I super, że TŻ się tak postarał Cytat:
Cytat:
Mój zapał Luby wczoraj trochę zgasił, ale się śmiał przy tym... Jednak wiem, że w takim razie póki co nie mam się za bardzo co nastawiać :P Bo zaczęłam mu masować plecy przy tv i powiedziałam, że jak kiedyś będę zarabiać to mu kupię jakiś kupon na masaż w spa... a on na to, że powiedziałby coś, ale że będę zła, ale mówił to z uśmiechem, więc nalegałam a on powiedział, że jak zacznie zarabiać to mi kupi pierścionek No ale mam nadzieję, że wykombinuje coś wcześniej
|
||||
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w
Hehe, dzięki za komplementy
Zaczynam wierzyć w swój talent cukierniczy ![]() Właśnie wróciłam z biegania, ak wieje, że myślałam, że mi urwie głowę Teraz prysznic i może obiad A po południu chcę TŻta wyciągnąć na spacer jeszcze
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
gohs, ładnie z tym bieganiem
Talent cukienriczy masz na pewno! An - powiedz mu niech już oszczędza ![]() My też byliśmy na spacerze i na zakupach ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Zakochałam się w dietetyczniesiostro ![]() Teraz mnie kusi żeby upiec cytrynowe: http://dietetyczniesiostro.blogspot....-bez-maki.html Albo zrobić pianki: http://dietetyczniesiostro.blogspot....ankalight.html Kurczę, strasznie fajne przepisy, można zjeść coś słodkiego, a jednak dietetycznie
|
|
|
|
#4444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przepisy świetne, ja będę musiała kiedyś jeszcze raz usiąść i porządnie poprzeglądać tą stronę. W przyszły weekend może zrobię ciasto fasolowe, które tak chwaliłaś A u mnie dziś znów folgowanie, trzeci dzień z rzędu... Jadłospisu nawet nie będę pisać, bo nie był zbyt dietetyczny, no ale tragedii i tak nie ma - zjadłam ok 2000 kcal, zawsze mogło być gorzej :P I tak jestem z siebie dumna, bo jak Luby zajadał chipsy polskie smaki - szynka (taka pyszna seria z Biedronki :P), to ja posłusznie wcinałam jogurcik i winogrona :P Zawaliłam "tylko" kilkoma czekoladkami i pizzą na kolację (3/4 takiej małej, co kupuje się zamrażaną). |
|
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
Ojj, An, nieładnie, nieładnie
![]() Pizza na kolację ![]() Odnośnie pizzy, to ja chcę przyszlą sobotę ![]() Ha, wolne jutro mam No ale zamiast na zajęcia jadę na pogrzeb, przynajmniej dziadek nie będzie musiał prowadzić. Umarł ojciec mojej cioci, co pod nami mieszkała całe lata no i wypada mi iść. A że dziadek średnio się czuje jeśli chodzi o jazdę autem po mieście, no to moim autem pojedziemy, jeszcze mamę weźmiemy.
|
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
No ja w końcu dzisiaj też niefajnie dietowo
![]() 1. jajecznica na szynce 2. roladka z kurczaka, sałata 3. dwie babeczki, kawałek tortu 4. garść chipsów Lay's Prosto z pieca 5. szynka z rokpolem zapiekana w cieście francuskim ![]() No i do tego 8,5km biegu i jakieś pół godziny spaceru
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
Fakt, kalorycznie sporo, ale bieg zaliczony, to też ładnie
![]() Kurczę, 8.5km to sporo biegasz, podziwiam Ja w końcu dzisiaj tak: I. Płatki z mlekiem II. Gulasz z kaszą III. 3 bit IV. Jajecznica na szynce z zieloną cebulką, 2 wasy Nie dramat, ale i nie jakoś ekstra ładnie. Do tego spacer i zakupy. |
|
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł Wam
![]() No, ten tydzień zaczynam z bardzo brzydką wagą - 73,8 Ociężała się czuję jak słoń po tym weekendzie, ale o dziwo humor mam dobry Dzisiaj już jestem w 100% grzeczna, piję duuużo wody i herbat, jem zdrowo i niedużo Planuję też poćwiczyć z hantlami dzisiaj (TŻ dostał na urodziny ) , ale to później ![]() A co tam u Was??
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po weekendzie masakryczna nadwyżka
1,6kg.Ale dzisiaj idę na zumbę, jutro na cardio, w pt lub weekend mam w planach basen
|
|
|
|
#4450 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym też podziwiam Cię za te biegowe dystanse, 8,5km - wow! Ja wróciłam dziś od Lubego, ciche dni mu w niedzielę minęły, więc weekend jednak bardzo pozytywny. Ale tak mi się nie chce wracać na uczelnię... Dziś już byłam na 1 zajęciach, a od jutra do czwartku całodzienne maratony (środa do 21...) :/ Poza tym u Lubego taka piękna pogoda, a w Krakowie plucha i ohyda... No ale w piątek znów Luby przyjedzie, więc znów zaczynam żyć dewizą "byle do piątku" ![]() U mnie dziś już ładnie, z kaloriami dość nieźle, źle tylko, że nie zjadłam obiadu :P 1. Jogurt Fantazja i 2 krążki ryżowe 2. Batonik musli 3. Bułka z ziarnami z szynką, serem i pomidorem 4. Jedna czekoladka z brandy (wyliczyłam wczoraj, że ma ok. 37kcal )5. Jajecznica z 2 jajek na cebulce i 2 wasy z masłem 6. Jedno Rafaello Z ćwiczeń uda, brzuch i ramiona (wszędzie mam zakwasy, zawsze mnie to cieszy ), plank dziś odpuściłam (pod pretekstem braku czasu, a to najmniej czasochłonne ćwiczenie, no ale... :P). Poza tym u Lubego ćwiczyłam te 3 dni bez maty i mnie jeden konkretny kręg w kręgosłupie strasznie boli...Ja chcę już piąąąąąteeeeeek... Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2012-03-12 o 21:12 |
||
|
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje wczorajsze: 1. wasy z szynką i ogórkiem 2. musli z jogurtem 3. placki z serka wiejskiego 4. roladka z kurczaka, warzywa na parze 5. wasy z szynką i ogórkiem Do tego 20min ćwiczeń z hantlami, bardzo fajny zestaw znalazłam na youtube, taki na całe ciało ![]() Waga poranna 73,5 - liczyłam na trochę większy spadek No ale spada, a to najważniejsze ![]() Dzisiaj siedzę w domu, bo się z tą pracą jeszcze nie dogadałam... Wkurza mnie już ten facet W planach mam pranie, pisanie planu pracy mgr (jutro mam spotkanie z promotorem) i może bieganie jak się trochę rozpogodzi. A jak nadal będzie brzydko to pewnie ćwiczenia z move
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Po tych 3 latach na watku tym i poprzednim naszym czuje sie teraz jakbym z nim nie miala nic wspolnego.. nie chce mi sie juz tu byc.. Zawsze mowilam ze nawet jak juz ktos od nas schudnie to zeby mimo wszystko zostal i dalej rozmawial o diecie,utrzymaniu czy nawet zyciu codziennym. A ja juz chyba nie potrafie..
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co Ci? Nie chcesz nas już?
|
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
Mischi, ale mi ostatnio też nie idzie (w zasadzie od dluższego czasu), a przecież mimo to jestem ciągle z Wami.
|
|
|
|
#4455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o wszystko i nic jakos obco mi,czuje ze mnie duzo omija a ja teraz nie mam do tego glowy.. Chcialabym kazdej odpisywac na to co napisze, interesowac sie mowic o tym ale nie mam veny..Juz 3 tygodnie nie jem slodyczy ale chce sobie zrobic na dwa dni dyspense na urodziny, bo jutro obchodze z przyjaciolka a prawdziwe z Tz we czwartek i chce zjesc ta czekolade bo od kilku dni mi sie caly czas chce.. ale z drugiej strony boje sie ze sie objem, bo ostatnio na diecie nie jestem ale nie objadam sie, wage zobacze dopiero za kilka dni bo w koncu dostalam @ wczoraj. A i chyba zaczynam prace w biurze nieruchomosci jako agent.. Wprawdzwie tylko na prowizje ale moze cos sie uda sprzedac.. No i naucze sie czegos nowego przez ten okres studiow.
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć ![]() Edytowane przez mischievous Czas edycji: 2012-03-13 o 14:35 |
|
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
A i ja wczoraj:
I. Płatki z mlekiem II. Mały kawałek szarlotki* III. Spaghetti pełoniziarniste + sos carbonara light IV. Serek homo naturalny + zumba *zła jestem, bo mama wie, że jestem na diecie, a upiekła szarlotkę Trochę niefajnie, tym bardziej, że ja ostatnio zrobiłam tiramisu, więc było ciasto ostatnio. A ona mówi, że upiekła, bo jej się nudziło.Na szczęście był dziadek,TŻ i szarlotki już nie ma. Idę dzisiaj na cardio-odchudzanie. Ciekawe co to za twór ![]() Mischi, ale przecież nie musisz odpisywać każdej z osobna i na każdy post. Można sobie podczytywać i napisać chociaż parę słów co u nas słychać. |
|
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrób sobie luzik urodzinowy, odpocznij, nie przejmuj się dietą - po prostu ciesz się dobrymi, smacznymi rzeczami No i pracę masz, trzeba się cieszyć A to, że nie nadążasz z forum wszystkie Ci wybaczamy, wiemy przecież, że masz ostatnio sporo na głowie Ja od rana niby miałam dobry humor, ale już mi przeszło Oddzwonił koleś z firmy i od przyszłego tygodnia zaczynam pracę w biurze. Prawie 3/4 etatu za 900zł No ale lepsze to niż nic.. W międzyczasie będę szukać dalej. Do tego zaczynam się stresować magisterką, jutro spotkanie z promotorem, poza tym mam się przepisać na inne, niefajne seminarium ![]() No ale póki co, idę biegać
|
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja lubie napisac cos do kazdego z osobna, zeby nawiazywac kontakt i "nie zapomniec o nikim".. tylko teraz jakos tak nie mam zupelnie ochoty na nic. Gohs mam nadzieje, ze jednak docenia Twoja prace i zaproponuja Ci lepsza kase, zeby nie stracic tak dobrego pracownika ![]() Poluzuje troche, zjem cos slodkiego.. moze cos sie zmieni. A ja pewnie w weekend dopiero przysiade do mgr i zostanie mi tydzien o jaaa..
|
|
#4459 |
|
Raczkowanie
|
Hejka moje doszłe kruszynki
nie było mnie tu bardzo długo z różnych względów ,a to nauka ,brak czasu dla siebie , znajomi itd. Wpadłam się pochwalic ;d wczoraj na wadze ujrzałam 68,8 kg:O byłam w kompletnym szoku Schudłam już łącznie od stycznia 16,7 kg;o Jeszcze 10kilosków i będzie dobrze;d
|
|
|
|
#4460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie wróciłam po 4km w ostrym tempie i od razu mi lepiej ![]() Cytat:
|
|
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie same bloto do okola
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
Synia, pięknie! Gratulacje
|
|
|
|
#4463 |
|
Raczkowanie
|
Słoneczka wiem ,że jest ciężko. Wiem jak to jest usiąśc z całą michą przed tv do tego cola w łapie oglądac i jeśc
Wiem przez co przechodzicie ... Przecież też tak robiłam.Uświadomiłam sobie w końcu ,że tak nie może wyglądac moje życie, przecież nie tego chcę... wyglądac jak słoniątko i nie miec wystarczającej pewności siebie. Nie możecie się poddawac ,choc wiem,że jest ciężko...Naprawdę wiem. Uwielbiałam słodycze ,codziennie jadłam po 2 snickersy chipsy rogaliki drożdżówki..byłam łakomczuszkiem.To tylko jedzenie. Pozwolicie ,by miało nad wami kontrolę?Nie można do tego dopuścic. WIERZĘ W WAS I NIE PODDAWAC MI SIĘ ,SŁYSZYCIE ?! BO BĘDĄ KLAPSY NA GOŁY TYŁEK !Pomyślcie sobie i powiedzcie sobie w myślach : przez powiedzmy 17 lat siedziałam z dupą ,jadłam , żarłam wręcz i stałam się małym słoniątkiem a teraz w zaledwie kilka miesięcy mogę ,to odpracowac i przebolec....Jeśli naprawdę czegoś chcesz ,to na pewno tego dokonasz , NA PEWNO. To jest nasze życie ,poważnie się zastanówcie ,czy chcecie ,by wyglądało tak jak dotychczas? Nie! chcecie zmian dlatego tu jesteście. NIE WOLNO WAM SIĘ PODDAC,SŁYSZYCIE? Obiecajcie mi ,że nie będzie grzeszków.! |
|
|
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem pozytywnie nastawiona
Aczkolwiek nie powiem, zniechęca mnie mały spadek wagi ![]() No i to, że miałam luźny weekend i wróciło to, co spadło, bo 1,5kg. Wkurza mnie to, że nie można sobie pozwolić na odrobinkę zapomnienia, bo już dodatkowe kg na wadze ![]() A tu w sobotę urodziny, w kolejnym tygodniu TŻ piecze kopiec kreta dla mnie no i potem waga jest jaka jest. Aczkolwiek nie powiem, jem o niebo lepiej niż kiedyś, dużo mniej słodyczy, no a przede wszystkim ruszam się 300x więcej niż kiedyś. |
|
|
|
#4466 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że dużo cukru, ale ja jednak nie zwracam za dużej uwagi na składniki typu cukry, białka, węglowodany (choć staram się), a bardziej na kalorie i pod tym kątem było ok ![]() Cytat:
![]() Gratuluję pracy, wg mnie to jest dobra opcja - kasa może wpaść, a doświadczenie też się bardzo liczy. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
O ile ze sprawami bardziej prywatnymi może moje nastawienie nie jest mega pozytywne, o tyle złapałam mega bakcyla w kwestii zdrowego jedzenia i ćwiczeń, co mnie cieszy Tylko powolny spadek mnie trochę dobija, ale w końcu każdy spadek lepszy od zastoju lub nadwyżki.---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Dzisiejszy jadłospis: 1. Musli z jogurtem brzoskwiniowym 2. Kawa z CoffeeHeaven, bo byłam z przyjaciółką, ale wcześniej specjalnie obczajałam ich kalkulator kalorii i wzięłam jak najlepszą opcję, czyli "kosztowało" mnie to ok. 60kcal ![]() 3. Risotto z kurczakiem (duszony) 4. Jedno Rafaello 5. 4 wasy z fetą i pieczoną papryką w sosie vinegret Jestem z siebie dumna
|
|||||
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
An, ładnie dzisiaj
![]() Ja dziś: I. Owsianka z kakaem i cynamonem II. Jabłko, 2 kiwi, jogurt pitny 0% III. Zupa pomidorowa, 1 naleśnik z twarogiem IV. Właśnie myślę, co by tu zjeść. Zjadłabym jajecznicę, ale nie chce mi się robić, więc pewnie stanie na serku homo naturalnym I miałam iść na to cardio dziś i nie poszłam Położyłam się na chwilę i mi się przysnęło, a jak się obudziłam, to już było za późno żeby się zbierać ![]() Ale przebiegłam sobie dzisiaj kawałek żeby zobaczyć czy kondycja choć minimalnie lepsza i biegłam 2" bez przerwy, a to dużo, bo jak przed zimą biegaliśmy z TŻtem to za pierwszym razem nawet 30' to był problem
|
|
|
|
#4468 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
U Ciebie też bardzo ładnie, a jajecznica to znów nie tyle roboty, więc może warto zjeść coś ciepłego? ![]() Z bieganiem fajnie, ja czekam na mojego SA i lepszą pogodę, żeby ewentualnie zacząć biegać, ale myślę, że z tego i tak na razie zrezygnuję i ruszę pod koniec marca ze shredem... A propos, u mnie dziś standardowo - brzuch (w sumie 125 powtórzeń) i uda (w sumie 70 powtórzeń). A jutro ważenie, ciekawe, co takiego waga mi pokaże... Obawiam się, że pierwszy raz od początku odchudzania nie zobaczę spadku przez to weekendowe folgowanie
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2012-03-13 o 20:37 |
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że nieduzo roboty, ale jakoś mi się nie chce
![]() Poza tym powinnam jeszcze sałatkę gyros zrobić żeby jutro sobie na uczelnię zabrać (9-19:30 ) ale też mi się nie chce
|
|
|
|
#4470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na uczelnię najczęściej sobie robię makaron lub kuskus z warzywami na patelnię (moje ulubione to "po włosku" z Biedronki), polecam.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

Ostatnio mialas bardzo widoczny pms zreszta jak ja

No ale i tak widzę, że wieczór udany 

Ociężała się czuję jak słoń po tym weekendzie, ale o dziwo humor mam dobry 

jakos obco mi,czuje ze mnie duzo omija a ja teraz nie mam do tego glowy.. Chcialabym kazdej odpisywac na to co napisze, interesowac sie mowic o tym ale nie mam veny..
A to, że nie nadążasz z forum wszystkie Ci wybaczamy, wiemy przecież, że masz ostatnio sporo na głowie
nie było mnie tu bardzo długo z różnych względów ,a to nauka ,brak czasu dla siebie , znajomi itd. Wpadłam się pochwalic ;d wczoraj na wadze ujrzałam 68,8 kg:O byłam w kompletnym szoku