Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-13, 21:07   #2251
Almariel
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
ja mam lidla pod nosem i u mnie arbuzow nie ma
(
Ja też mam blisko Lidla, ale jakoś rzadko tam chodzę. Nie lubię tego sklepu.

Właśnie mnie naszło na naleśniki, więc już wiem co jutro będzie na obiad.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:16   #2252
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Ja też mam blisko Lidla, ale jakoś rzadko tam chodzę. Nie lubię tego sklepu.

Właśnie mnie naszło na naleśniki, więc już wiem co jutro będzie na obiad.
tez nie lubie Lidla bo tam nic nie ma:/ nawet normalnego piwa czy keczupu

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:18   #2253
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Katiem to super,że się dobrze czujesz
ja też marze o spokojnym maluchu bo z takimi dwoma nie będzie łatwo. A nadrobic dasz rade ja jakos daje to obie damy

Drace ja teraz mam 9 tydz i 3 dzień. A jak samopoczucie?

Arbuza mniam tez bym zjadła

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:25   #2254
lidka0308
Zadomowienie

fajne linki wysyłacie do różnych ubrań ciążowych ale tak się zastanawiam, czy nie boicie się kupować w necie ubrań takich jak spodnie? ja bez przymieżenia nigdy bym spodni nie kupiła ani koszuli na przykład bo nigdy nie wiadomom jak się to w rezultacie na ciele ułoży no chyba że się ma figurę jak modelka i wszystko ładnie leży ja niestety takiej nie mam
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:26   #2255
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dobra Kochane ja się żegnam na dzisiaj. Ide myju myju i spać,bo brzuszek nadal doskwiera.
Do jutra dziewczynki i spac bez kontaktu z miską

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-03-13, 21:28   #2256
lilka00
Wtajemniczenie

A ja mam dzisiaj doła, bo już 4 kg przytyłam, a to dopiero 9 tydzień, mam taki apetyt, ze mogłabym ciągle jeść, dzisiaj chyba z 5000 kalorii już pożarłam. Najgorsze jest to, że juz przez zimę przytyłam i miało być od wiosny wielkie odchudzanie, a tu tylko wielkie tycie się szykuje. Wyglądam jak słoń, albo wieloryb jakiś, w większość ubrań już nie wchodzę .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:30   #2257
kraven
Zakorzenienie

Tak piszecie o tym arbuzie i też mi sie zachciało. Jutro musze kupić.

Idę spać. Do jutra dziewczyny. Spokojnej nocy

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:30   #2258
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
fajne linki wysyłacie do różnych ubrań ciążowych ale tak się zastanawiam, czy nie boicie się kupować w necie ubrań takich jak spodnie? ja bez przymieżenia nigdy bym spodni nie kupiła ani koszuli na przykład bo nigdy nie wiadomom jak się to w rezultacie na ciele ułoży no chyba że się ma figurę jak modelka i wszystko ładnie leży ja niestety takiej nie mam
Ja w weekend idę z mamą szukać powoli jakiś ciążowych ubrań, spodni chyba jeszcze nie kupię, ale się rozeznam i może jakimś szersze tuniki lub swetry zakupię.
Stary 2012-03-13, 21:40   #2259
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
A ja mam dzisiaj doła, bo już 4 kg przytyłam, a to dopiero 9 tydzień, mam taki apetyt, ze mogłabym ciągle jeść, dzisiaj chyba z 5000 kalorii już pożarłam. Najgorsze jest to, że juz przez zimę przytyłam i miało być od wiosny wielkie odchudzanie, a tu tylko wielkie tycie się szykuje. Wyglądam jak słoń, albo wieloryb jakiś, w większość ubrań już nie wchodzę .
Kochana nie przejmuj się, ja mam koleżankę, która do trzeciego miesiąca miała już ponad 5 kg na plusie, ogólnie w ciaży wyglądała jak kuleczka, bo jest niska a jak urodziła dziecko to po miesiącu została jej połowa ale tej z przed ciąży, drobniutka się zrobiła jak nigdy w życiu więc ja się pocieszam, że u mnie też tak będzie i ładnie wrócę do figury sprzed ciąży spożywczej

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

dobra dziewczynki ja już zmykam w pościel bo oczy mi się kleją a jutro do pracy trzeba iść jak co dzień więc dobranocka i jak najwięcej miłych snów "różowych" albo i nie, jak kto woli
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:41   #2260
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana nie przejmuj się, ja mam koleżankę, która do trzeciego miesiąca miała już ponad 5 kg na plusie, ogólnie w ciaży wyglądała jak kuleczka, bo jest niska a jak urodziła dziecko to po miesiącu została jej połowa ale tej z przed ciąży, drobniutka się zrobiła jak nigdy w życiu więc ja się pocieszam, że u mnie też tak będzie i ładnie wrócę do figury sprzed ciąży spożywczej
Mam nadzieję, że jakoś wrócę do siebie, staram się jeść jak najzdrowiej, zero fast foodów i mało słodyczy. Koleżanka też mnie pocieszała, że szybko się wraca do siebie, szczególnie jak się karmi, ale i tak od jutra obiecałam sobie trochę przystopować z jedzeniem, tyle kalorii nie jest potrzebne ani mi ani dziecku.
Stary 2012-03-13, 21:47   #2261
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

Cytat:
nie przejmuj sie ja tez sie tak czuje. wrocil mi apetyt i na slodycze niestety tez. i troche sobie folguje. ale koniec z tym! musze sie wziasc wa garss bo jak tak dalej pojdzie to bedzie slabo.

poszlam kupic spodnie dresowe z takim wysokim stanem, sa w sklepach sportowych jako do yogi, bardzo wygodne i jak sie przejzalam w lustrze i jaki mam celilit to sie za glowe zlapalam a to dopiero poczatek!!! co to bedzie pozniej! az mi sie ryczec chce!

dziewczyny mozna cos na celilitis w ciazy uzywac?

Cytat:
Mam nadzieję, że jakoś wrócę do siebie, staram się jeść jak najzdrowiej, zero fast foodów i mało słodyczy. Koleżanka też mnie pocieszała, że szybko się wraca do siebie, szczególnie jak się karmi, ale i tak od jutra obiecałam sobie trochę przystopować z jedzeniem, tyle kalorii nie jest potrzebne ani mi ani dziecku.
taz mam takie postanowienie od jutra. niby mi tylko 3 kg ale w biodrach mam juz o 4 cm wiecej

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:51   #2262
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
nie przejmuj sie ja tez sie tak czuje. wrocil mi apetyt i na slodycze niestety tez. i troche sobie folguje. ale koniec z tym! musze sie wziasc wa garss bo jak tak dalej pojdzie to bedzie slabo.

poszlam kupic spodnie dresowe z takim wysokim stanem, sa w sklepach sportowych jako do yogi, bardzo wygodne i jak sie przejzalam w lustrze i jaki mam celilit to sie za glowe zlapalam a to dopiero poczatek!!! co to bedzie pozniej! az mi sie ryczec chce!

taz mam takie postanowienie od jutra. niby mi tylko 3 kg ale w biodrach mam juz o 4 cm wiecej
jeśli nie ma przeciwwskazań, to chyba mozna zwykłe kremy na cellulit, ale wątpię

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 22:17   #2263
Katee27
Zadomowienie

Witam.
Ale dziś się rozpisałyście,nie mam siły już nadrabiać.
Też podzielę się z Wami dziwnymi bólami brzucha,i to chyba też z nerwów na nienormalnych ludzi,podobnie jak u tamlin.
I w nocy dopadł mnie skurcz łydki!!!Boziu jak to boli!!!
i nie sądziłam,że już się to zacznie,bo w pierwszej ciąży miałam je pod koniec a nie na początku i mąż musiał mnie masować,bo krzyczałam z bólu.Tylko wtedy byliśmy sami,a teraz to obudze i synka,trudno.
A ostatnio mam ochotę na ogórki kwaszone,normalnie chleb ze smalcem i na to pokrojony ogóreczek-mniam
Słyszałam,że to na chłopca,choć w ciązy z Jurkiem jadłam dużo słodkiego...
i dlatego nie wierzę w te poglądy.
A tak naprawdę powiem Wam,że bardzo pragnę córeńki.
Zakochana jestem w córeczkach tamlin i Bafii też chcę taką...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 22:20   #2264
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Podobno można używać po pierwszym trymestrze kremy na cellulit i rozstępy.

Ty chociaż jesteś w trochę późniejszej ciąży . Ja się boję, że przytyje 20 kg jak moja mama w ciąży ze mną .
Stary 2012-03-13, 22:25   #2265
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

wiem ze na pewno nic z kofeina nie mozna. ale mysla nad jakims olejkiem. kiedys mialam taki chyba cytrynowy z jakas domieszka czegos. malo sie ruszam to od tego jestm tego swiadoma. ale juz sie lepiej czuje i mysle czy takie spacery szybsze a´la nord walcking sa wskazane czy raczej nie?

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

ja sie tez nastawiam ze nawet jak przytyje to i tak przy karmieniu + dieta to szybko spadnie. ale jak nie bede mogla karmic? przeciez na zawsze sie da. bo nie ma pokarmu czy cos tam. ech jakis dol wieczorny mnie dopadl

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 22:27   #2266
Iwoncia81
Zakorzenienie

No i nadrobiłam w końcu
Dzięki kochane bardzo za odpowiedzi o te ketony w moczu, jestem spokojniejsza bo to chyba serio z tego niejedzenia

Witam nowe mamusie i życzę bezproblemowej ciąży

Oj napisałyście sporo o arbuzie i zaraz sie przekręce chyba
Aż mi w brzuchu burczy
Chyba bym całego wsiąkła teraz.

No ale nic, ja zmykam w pielesze bo ziewam
Dobrej nocki życzę wszystkim
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 22:31   #2267
spioszka
Raczkowanie

melduje,ze wkleilam foty na maila ;-)

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 22:39   #2268
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Ze spokojem. Na ostatniej wizycie - 4 tygodnie temu okazało się, że przytyłam 4kg w miesiąc. A teraz w poniedziałek - znowu po 4 tygodniach 2kg. Czyli bilans jest malejący
A jeśli chodzi o zrzucanie to po pierwszej ciąży schudłam więcej niż ważyłam przed.

Na skurcze łydek to szybko stopa do zimnej ściany lub na podłogę - mi pomagało

Na cellulit na pewno coś jest dla ciężarnych. trzeba by w aptece zapytać.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 23:13   #2269
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie, też sobie obiecałam, że do wakacji będę szczupluteńka! Płaski brzuszek i te sprawy .
W ogóle boje się, że nie zrzucę po ciąży tych wszystkich kg..
Stary 2012-03-14, 01:03   #2270
Filusia88
Zadomowienie

Oj dziewczynki, ile dziś popisałyście! SZOK normalnie
Ja dziś korzystałam z lepszego samopoczucia i na spacerki sobie śmigałam w między czasie zakupki, obiadek i ogólnie pracowity dzionek za mną - Wy też oczywiście nie próżnowałyście
Agnus21 tak... zarabiam sobie w ten sposób, niestety z wiadomych względów będę musiała porzucić ten "fach"
tamlin taki mąż to kanalia! jak ja bym go dorwała w swoje ręce...
nisia sukieneczka śliczna! ja mam całą szafę ciuchów z RI, ale niestety z racji tego że zawsze lubiłam przylegające ubrania, żadna nie nada się na okres ciąży :/ cóż... nie pozostaje nic innego jak tylko wraz z kompletowanie wyprawki dla Maleństwa, odnowić i kolekcję mamusi
katiem i drace witamy Was serdecznie

a tak w ogóle to ja nie wiem jak można takiego smaka kobiecie w ciąży robić! jeszcze arbuza bym przeżyła bo dostępny, ale za czereśnie należy się
Stary 2012-03-14, 05:39   #2271
Iwoncia81
Zakorzenienie

Witam wczesnym porankiem
Oczywiście znowu spać sie nie chce, ale za jakieś 2-3 godziny polegne.
Dzisiaj zaczynamy drugi trymestr!!!
Jak ten czas pędzi,a dopiero co dwie kreski widziałam na teście
Na 16 dzisiaj wizyta u gina, ciekawe co za nowości mi przepisze bo na bank jedna będzie, a mianowicie na zbicie ciśnienia.
No nic, Wy śpicie a ja sobie pogram na fonie póki nie napadnie sen
Buziole
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 06:46   #2272
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
A ja często ryzykuję pomimo iż też nie mam figury modelki Z tymi spodniami które wcześniej wrzuciłam sprawa jest w miarę prosta, tak mi się wydaje, są podane wymiary więc można zmierzyć jakieś swoje spodnie i porównać, ja je pewnie kupię jak już będą potrzebne. Poza tym zaraz koło mnie jest sklep "Będę mamą" i moja mama mówiła, że dużo tam fajnych rzeczy.

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
nisia sukieneczka śliczna! ja mam całą szafę ciuchów z RI, ale niestety z racji tego że zawsze lubiłam przylegające ubrania, żadna nie nada się na okres ciąży :/ cóż... nie pozostaje nic innego jak tylko wraz z kompletowanie wyprawki dla Maleństwa, odnowić i kolekcję mamusi
Ja też uwielbiam RI, co prawda nie jestem w nim zbyt często bo najbliższy mam w Katowicach. Jak byliśmy w Londynie to mój mąż myślał, że dostanie szału, co krok jakiś RI i ja do wszystkich musiałam wejść :P A tymczasem mam sporo dość luźnych rzeczy więc nie martwię się na chwilę obecną.

Chyba dzisiaj wybiorę się na poszukiwanie arbuza
Stary 2012-03-14, 08:14   #2273
Konczita
Zakorzenienie

Dzień dobry

wczoraj wróciłam, poczytałam i padłam nawet tego arbuza i czereśni mi się nie chciało ... a dzisiaj kolejna przespana calusia noc po 7 wstałam

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Konczita sprawa dopiero druga, czy ostatnia niewiem, bo ten gad zapowiedział że rozwodu mi szybko nie da. Złośliwe bydle z niego po prostu. Nie dość że próbował zwalić na mnie winę za rozpad małżeństwa ( a to on zdradził mnie z moją siostrą ), nie dość że ma dziecko w dupie, bo w ogóle się do niej nie odzywa, nie mówiąc o alimentach które ma przyznane to jeszcze chce na złość przeciągać wszystko. Brak słów. Gdzie ja miałam oczy??????????
co za dziadyga ... z siostrą? patafian jedne !! Ale najważniejsze że przejrzałaś na oczy ... życzę by szybko poszło i by mu się jego plan nie powiódł!

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
szalejecie....
znów 15 stron do nadrobienia...
po badaniach wróciłam skonana do domu. ale nic to! najważniejsze, że z Bąblem w porządku. 97mm ma już tętno tym razem 142 więc już sie nie nastawiam. Chłopiec czy dziewczynka.. zobaczymy, bo dziś się Maluch nie chciał ujawnić. Widziałam serduszko pieknie podzielone na dwie komory, aortę - niesamowity widok...
Termin mam na pograniczu 31.08 lub 1.09. zobaczymy kiedy Niunia będzie chciała przyjść na świat...
I kolejna pozytywna wiadomość - moja torbiel na pewno nie jest żadnym nowotworem kamień z serducha
Wracam do nadrabiania. pewnie jeszcze dziś coś naskrobię.
Śliczne jesteście Dziewuszki i macie śliczne brzuszki

chciałam się jeszcze podzielić z Wami tym, co usłyszałam od prof., u którego teraz byłam. dziwił się, że nie decydowałam się na dokładne badania prenatalne, ale to, co później powiedział tylko utwierdziło mnie w mojej uprzedniej opinii. Opowiedział o kobiecie 28letniej, u której dziecka na podstawie badań wykryto zespół downa (98% prawdopodobieństwa). Kobieta postanowiła, że mimo to urodzi. Podczas kolejnej wizyty za 6 tygodni okazało się, że śladu nie ma po żadnych zmianach i dziecko powinno być zdrowe. I urodziło się zdrowe... I tak sobie myślałam, jakie to musiałoby być straszne, gdyby zdecydowała się na aborcję nie dając szans własnemu dziecku...

ciesze się bardzo kochana że wszystko jest dobrze !!!!
co do badań ja mam swoje zdanie i wiem że postępuję zgodnie z mym sumieniem i wartościami jakie rodzice u mnie wypracowali ... badania nie są wyznacznikiem aborcji w moim mniemaniu ... wiele chorób można leczyć już w łonie ... i to jest piękne że medycyna na to pozwala

Cytat:
Konczi jak ty to robisz, że noc przesypiasz? ja muszę do toalety kursować od jednego do trzech razy i tak co noc a jak brzuszek będzie rósł to podejrzewam, że wcale lepiej nie będzie już tak zaczynam przemyśliwać jak by tu w mojej nowej sypialni kibelek obok łóżka umiejscowić

lidka ja nocy nie przesypiałam przez ostatnie dwa miesiące? może 3 razy się zdarzyło ale dzisiaj spało mi się błogo ...

Cytat:
Napisane przez drace Pokaż wiadomość
dobry wieczór

ostatniego dnia stycznia zobaczyłam bladuchną drugą kreseczkę a dziś maleństwo ma 2 cm i na zdjeciu przypomina misia

jeśli pozwolicie chciałabym się przyłączyć i dzielić z wami ten czas oczekiwania. termin porodu to początek października...

pozdrawiam ciepło

witamy kolejną mamusie ... spokojnych następnych tygodni dla Was

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny

Mam na imię Kasia. W maju skończę 30 lat.
Jestem już mamą 16-miesięcznego Pawełka.
Póki co czuję się super. Poranne mdłości już występują coraz rzadziej. I tak były mniejsze niż w pierwszej ciąży.
Teraz tylko biust mi przeszkadza. Rośnie jak szalony i boli niemiłosiernie.

witaj Kasiu spokojnych kolejnych dla Was i całuski dla kawalera to teraz córcia ma byc tak ?

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Witam wczesnym porankiem
Na 16 dzisiaj wizyta u gina, ciekawe co za nowości mi przepisze bo na bank jedna będzie, a mianowicie na zbicie ciśnienia.
Buziole

pięknie !!!!! oby kolejny trymestr upłyną w takim tempie jak pierwszy
no i trzymam kciuki za wizytę
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 08:15   #2274
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry
Konczitka gdzie Ty>???

Rano jak wstałam brzuszek mnie nie bolał,a pochodziłam troszke i znowu pobolewaale może przejdzie w końcu. Mąż już dzisiaj idzie do pracy,więc nie ma laby.

Na śniadanko mi zaserwował kanapeczki z nutellą,kurcze jakie dobreale i tak nadal mnie te czereśnie trzymają. Ja Wam dam takie zachcianki mi tu robić.

Co do kilogramów w ciąży,to ja mam 10 tydz i -1 kg. Ale w pierwszej ciąży też na początku chudłam,mimo,że nie mam nudności ani wymiotów,a apetyt potężny.
Ale pociesze Was,że przytyłam w pierszej ciąży jakieś 12-13 kg i jak wróciłam do domu po porodzir to ważyłam tyle co przed ciążą. Więc może u Was też tak będzie.

Iwoncia trzymam kciuki za wizyte
ja swoją kruszynke dopiero na początu kwietnia zobacze

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-03-14, 08:19   #2275
sandra23s
Zadomowienie

witam moje kochane
pare dni mnie tu nie bylo a tu tyle napisalyscie,ze nie dam rady nadrobic.ja dzis 17 tydzien zaczynamczuje sie bardzo dobrze ale brzuszek juz dosc sporyw poniedzialek bylam u lekarza i wszystko jest pieknie.zdjecia niestety nie dostalam.

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 08:26   #2276
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Dzień doberek dziołszki - ja dzisiaj nadrabiam zaległości muzyczne

Od czasu jak zaszłam w ciąże to skostniałam w tym temacie.

Wczoraj nie przyjęło mi się jabłko buu - i jak ja mam witaminy przyswajać

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 08:38   #2277
katarzinka
Wtajemniczenie

dzień dobry
jak zawsze dużo do nadrobienia mi zostawiłyście, ale już polubiłam to poranne czytanie

witam nowe mamusie

i wracam do pracy
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 08:38   #2278
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Witam się i ja. W sumie to chciałabym jakoś dłużej pospać, bo mam ochotę obudzić się o 13...ale przecież z przyzwyczajenia wstaje o 6:55. No i nic nie poradze.
Cytat:
... zmieniając temat w święta najbliższe po raz trzeci zostanę mamą chrzestną. Wy też macie tylu chrześniaków??? a jeszcze nawet moje rodzeństwo się nie zaczęło rozmnażać, więc pewnie ta liczba się powiększy matko jak ja ogarnę taką czeredę jak przyjdzie do ślubów i tego typu okazji? jedną komunię już miałam na szczęście. A jedna chrześniaczka to moja własna siostra rodzona niespełna czteroletnia więc śmiesznie nie?
No ja na szczęscie mam jednego chrześnika i niech tak zostanie. Pamiętam kiedy ma urodziny, żeby kupić prezent na Mikołaja. Moja chrzestna ma 7 chrześników-wszyscy miej więcej w jednkowym wieku-załamać się idzie. W 2011 roku 3 miało ślub, w tym i ja

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Tak nieśmiało zapytam czy przyjmiecie mnie do swojego grona?
Rozpoczęłam właśnie 16 tydzień ciąży i mam termin na 2.09.
Witamy serdecznie kochana

Cytat:
Napisane przez drace Pokaż wiadomość
dobry wieczór

ostatniego dnia stycznia zobaczyłam bladuchną drugą kreseczkę a dziś maleństwo ma 2 cm i na zdjeciu przypomina misia

jeśli pozwolicie chciałabym się przyłączyć i dzielić z wami ten czas oczekiwania. termin porodu to początek października...

pozdrawiam ciepło

Witamy kolejną październikową mamę, te misie na zdjęciach są słodkie

Cytat:
Ja mierze i kupuje, jak będą złe to wymieniam rozmiar albo oddaje. Teraz zamówiłam spodnie ciążowe, zobaczymy jakie będą - w sumie najważniejsze, żeby były wygodne, bo wieczorem jak mam gdzieś wyjść to stare mnie cisną. Figury modelki nie mam, nigdy nie miałam, nigdy mieć nie będę

Cytat:
Ciesze się, że nie jestem sama. Apetyt mam duży, jadłabym cały czas. Ja w ciągu 3 tygodni (chyba między 5 a 8 tygodniem) 3 kilo przytyłam. Później co prawda za kolejne 3 tygodnie spadło mi 1 kilo, ale teraz to nadrobiłam ze zdwojoną siłą (w piątek zobaczymy ile). Ja bym ciągle jadła torciki, placuszki z kremami, batoniki w czekoladzie i wiele wiele innych słodkich. W domu mam pełno owoców, co 3 godziny jakiegoś zjadam, żeby nie poczuć głodu. Pije wode z cytryną (trochę zmniejsza uczucie głodu) chyba się od niej uzależniłam, bo wczoraj brakło...

Cytat:

W biodrach możesz mieć więcej, bo przesuwają się kości miednicy, poszerzamy się poprostu Po porodzie mam nadzieje, że wrócą

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Witam wczesnym porankiem
Buziole
za drugi trymestr, za wizytę
Stary 2012-03-14, 08:50   #2279
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Kochane mnie nie będzie chwilowobędę popołudniu dopiero,więc prosze mi dużo nie naskrobać. Miłego dnia dziewczynki

I ciocia LUCIA niech Nas tu nie kłamie,że taka wąsata baba z niej
bom widziała te pikne zdjęciano.

Acha i nakazuje,żeby żadnej dzisiaj do toalety nie ciągło,tylko miło i spokojnie spędzić dzień prosze

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-03-14, 08:53   #2280
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Ja też dzisiaj zaczynam 16tc czyli II trymestr można uznać za rozpoczęty

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości