|
|||||||
| Notka |
|
| Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krakowskie plotkowanie i pustoszenie portfela, część XVI~
Cytat:
Zgłoś do allegro zawyżone koszty przesyłki. Jak jest firmą to może mieć powiększoną cenę o podatek (bo nabija na paragon) i wyrównaną do równej kwoty. Nie może być tak że za wysyłkę 5 lekkich rzeczy w paczce którą dostawca wycenia na 15 zł on sobie weźmie 30 zł, bo doliczy po 3 zł od każdej kolejnej sztuki
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;32895635]No to mamy nieco dupę... Zadzwoniłam na pocztę, żeby dowiedzieć się czy może gdzieś na celnym paczka nie utknęła czy coś. Okazało się, że paczka pomimo wysłania jej pierwszą klasą po dotarciu do Polski otrzymała status paczki zwykłej, czyli bez możliwości śledzenia. Tak więc nie wiadomo gdzie jest, kiedy dotrze, którędy, nic. Mało tego - nie mając oryginały nadania nie mogę złozyć reklamacji. Może to zrobić jedynie ndawca, czyli xbebe18, która chyba chętna do tego nie jest ponieważ mówi, że ja to mogę zrobić, że mają obowiązek podać mi lokalizajcę paczki, itd. A ja dzwoniłam na pocztę już 4 razy do 4 różnych konsultantów i słyszę jedno i to samo - paczka nie ma opcji śledzenia, jesli zaginęła nadawca może złożyć reklamację w swoim urzędzie pocztowym. No i nie wiem co mam teraz robić
![]() [/QUOTE] No to faktycznie mamy przesrane ;/ Może dotrze do Ciebie do InPostu? Albo zapytaj na poczcie, czy nie ma czegoś dla Ciebie, bo czasami nie zostawiają awizo... A kiedy była w Polsce?
|
#4323 |
|
Zadomowienie
|
Jest drogo, tego nie da się ukryć ale jedzenie mają pyszne. Lubię tam bywać ale ze względu na ceny nie bywam często. Ceny piwa nie pamietam ale myślę, że w okolicach 10 zł czyli rynkowo. Muzyka gra głośno zawsze, obsługa mega wyluzowana i mówiąca do klientów na ty - taki standart.
|
|
|
|
#4324 |
|
Pani Buka
|
Nojko - ale w sumie raz na jakiś czas można się rzucić przynajmniej na to piwo
dzięki za info Blair - nie wiem czy zrozumiałam o co chodzi z tym podatkiem? to firma, nadaje paczkę do paczkomatu i powinna płacić to 9zł niezależnie od tego, czy wysyła mi jedną wkładkę do buta, czy dwadzieścia. tymczasem oni (nie na wszystkich aukcjach, ale wybranych w niezrozumiały dla mnie sposób) życzą sobie za każdą kolejną sztukę 50 gr więcej.
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbyś zamawiała dajmy na to 100 sztuk wkładek to mogą podnieść cenę ale do tego pułapu który jest na droższą wagowo paczkę. Mam nadzieję że w miarę zrozumiale ![]() Np. ja jak sprzedaję to wysyłam w jednej cenie niezależnie od ilości, ale mogłabym doliczać po 3 zł przy kolejnej sztuce (bo to co sprzedaję jest ciężkie i dodatkowa sztuka zmienia cenę przesyłki u dostawcy). A kurierskie to już w ogóle parodia żeby doliczać za kolejne sztuki - bo mają do 30 kg
|
|
#4326 |
|
Matka Smoka
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;32895635]
Spoko Mam dla Ciebie przy sobie i cienie i ciuchy - przekazać komuś? A może wpadniesz na chwilę na spotkanie?[/QUOTE]Nie dam rady wpaść. ![]() Może Cholerkę zmolestuje, żeby przed spotkaniem zajrzała do mnie i zabrała rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Piwo z sokiem w Hard Rock 12zł. |
|
|
|
#4327 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Podsumowując - paczka nadana pierwszą klasą w USA ma możliwość śledzenia tylko do granisty stanów, nawet jeśli jest ubezpieczona. Kiedy dociera do Polski do sortowni w Warszawie może być skierowana w dwa miejsca - do Urzędu Celnego, tam zostaje przerejestrowywana i trafia do Zabrza, natomiast jeśli celnicy w sortowni ją puszczają to leci sobie nadal na tym samym numerze nadania, który nawet nie zostaje wciagnięty w system. I tak właśnie stało się z naszą paczka. Dzwoniłam do sortowni w Warszawie i paczka tam nie została przerejestrowana, ergo nie trafiła do Zabrza. Na wszelki wypadek zadzwoniłam jeszcze do Zabrza, podałam numer, ale Pan Celnik powiedział mi, że u nich takiej paczki nie było. Tak więc nie pozostaje nam nic innego jak czekać. Dostałam również numery tel do działu reklamacji, ale z tym jeszcze chwilkę się wtrzymam, bo może jeszcze dojść. Oczywiście dzwoniłam też na moją poczte, ale nie maja takiej przesyłki. ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
Jak nie ten weekend to nastepny, spoko! |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4328 |
|
Copyraptor
|
*czuje się molestowana*
Tylko dziś już nic nie zdążę od Ineso zabrać, ale chyba chodzi o jakieś kolejne spotkanie i tak muszę do Ciebie wpaść po pastę helfową |
|
|
|
#4329 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4330 |
|
Matka Smoka
|
hiper - jestem w domu
|
|
|
|
#4331 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4332 |
|
Matka Smoka
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;32899340]To może ja P. wyślę do Ciebie z Twoimi rzeczami i od razu odbierze moje?
[/QUOTE]Może tak być |
|
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Wow, chyba jeszcze tak się nie zdarzyło, bym miała tylko 2 strony nadrabiania od ostatniej wizyty
![]() Cytat:
Dzięki za spotkanie Następnym razem biorę notes i będę wypisywać przegadane podczas spotkania wątki, bo ich ilość i różnorodność zawsze mnie pozytywnie rozkłada na łopatki ![]() hiper, zdecydowanie lepiej Ci w rudym niż blondzie. Stwierdzam to po dzisiejszym spotkaniu i wykonanym "tuż po" telefonie, gdzie wyświetliło mi się Twoje fejsbukowe zdjęcie ![]() hard, przypomnij proszę co to za książka Cię pokonała na 20stej stronie? Aż sobie wygooglam ![]() Mistrzyni, normalnie żałuję, że nie zamówiłam razem z Tobą tych kolczyków. Mają obłędny kolor i wydaje mi się, że takie kolory również mi by pasowały.
|
|
|
#4335 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Nad tą salą jest antresola z przeszkolonymi szybami, stamtąd jest też dobry widok chyba. Scena nie ma nawet podestu, więc artyści mają na wysokości wzroku pół metra przed sobą wzrok widowni Jest strasznie duszno. Nie rozumiem dlaczego, ale pozwalają tam fotografować - efekt: co trzecia osoba ma wypaśny sprzęt z mega obiektywem, do tego kamerki, telefony - non stop trzaskają. Żenujące jak dla mnie iść na koncert i zamiast słuchania trzaskać cały czas zdjęcia, w dodatku prosto w twarz artyście![]() Ponadto brzmienie nieciekawe, nie wiem może to kwestia tego, że zbyt blisko głośnika byłam. |
|
|
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Stała się tragedia - wracam do domu, a tu obiad zważony i podzielony . Nie będę spać w nocy |
|
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie szykuje się przypadkiem jakieś zamówienie z mazideł?
|
#4338 | |
|
Matka Smoka
|
Dla mnie w Hard Rock jest zbyt dużo szkła, żeby było klimatycznie
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
Bardzo Ci śpieszno?
|
|
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
I normalnie SdC zagotowałaś mnie (policz ile gramów
Rzuciłam sobie okiem na moją aktywność i przesadzacie moje drogie Całkiem nieźle wychodzę na tle wszystkich udzielających się. W poniższych liczbach brane są pod uwagę osoby z co najmniej 2cyfrową liczbą postów:część bieżąca czyli XVI - 13 miejsce wśród gaduł/36 XV - 6/36 XIV - 21/43 XIII - tylko 22 posty na cały wątek - okres pisania mgr. Wcześniejszych części już nie liczyłam, bo sama wiem, że w tamtym czasie mnie po prostu nie było ![]() Tyle z ciekawostek. SdC - tego posta dedykuję Tobie jako sprawczyni mojego podsumowania oraz jako tej, która ostatnio pisała, że nie ma tu dla niej tematów. Jak chcesz, możesz mi wyznaczyć trend w excelu ilustrujący moją aktywność ![]() Dobra, żarty żartami, ale teraz idę ważyć moje porcje jedzenia
|
|
#4340 |
|
Matka Smoka
|
O co chodzi z ważeniem obiadów??
|
|
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Ho ho, pytasz o streszczenie bardzo burzliwej dyskusji, która chyba nie zamknęła się w 10 minutach Najkrócej mówiąc - SdC waży obiady, a gg nie mogła pojąć idei tego ważenia. Reszta dziewczyn przybierała średnio co chwilę czerwony kolor na twarzy ze śmiechu
|
|
|
#4342 | ||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Się nie chodzi, się nie wie
|
|
|
#4343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale faktycznie, również odniosłam ostatnio wrażenie, że Cię nie ma, a czasem wpadasz i kogoś opierdzielasz . Ale Twoje opierdzielanie jest zazwyczaj w temat i adekwatne, więc mniemam, że czytasz . Poza tym 36 postów na 5000 to chyba nie jest tak dużo .Cytat:
I z tymi obiadami to nie dałyście mi wytłumaczyć .
|
||
|
|
|
#4344 |
|
maszyna, nie człowiek
|
A jaki jest cel ważenia
?
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4346 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4347 |
|
maszyna, nie człowiek
|
I tak na dwa dni czy na dwie osoby
? Osobno np ryż a osobno warzywa itp? Przepraszam, nie jadłam kolacji i głodnemu chleb na myśli
|
#4348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to F2F to inna bajka. I tak zostanie, nawet jeśli naklepię tu 2000 postów w jednym wątku ![]() No właśnie, a ja tak przysłuchując się mieszaninie tematów w różnych kątach stołu doszłam do wniosku, że taka notatka ze spotkania mogłaby być interesująca Poza tym może to już praca rzuca mi się na mózg, bo jednym z moich obowiązków jest protokołowanie spotkań ![]() Cytat:
Bardziej jestem niż mnie nie ma, bo mam mgr z głowy! ![]() Myślałam o sobie zawsze, że jestem zimnym typem urody. Latem Kiedyś padł tutaj pomysł zorganizowania w Meli Melo analizy kolorystycznej. Szkoda, że nic nie wyszło, bo były chętne. Chyba, że przegapiłam Ja tam zrozumiałam, ale może to dlatego, że najbliżej Ciebie siedziałam i bałam się, że jak nie zrozumiem, to mnie zespankujesz
Teraz źle jest kotu. Edytowane przez Lenkapuma Czas edycji: 2012-03-13 o 22:52 |
||
|
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
Aż zobaczyłam ranking gaduł i wyszło, że Lenka ma więcej postów niż ja. A ja też odniosłam wrażenie, że jej nie ma na wątku; a właściwie nie było jej przez pewien czas, teraz ją/Ciebie (bo w sumie już nie wiem, do kogo ten post piszę
) więcej widzę.
|
|
|
|
#4350 |
|
Matka Smoka
|
Babyy, mam przeinstalowany system i przestały mi działać funkcje na touchpadzie - scroll i lupa (może i inne, których nie odkryłam nigdy
) - - nie pamiętam czy za pierwszym razem musiałam je włączyć czy po prostu były. Nic na ten temat nie ma w pomocy ani w żadnych ustawieniach. Lap to dell studio 1555. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:53.

ile tam kosztuje cokolwiek, jakies piwo? 

Bardziej jestem niż mnie nie ma, bo mam mgr z głowy!