Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1979 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-13, 21:43   #59341
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Za bardzo rzuca się w oczy Mam świra na punkcie łysienia, moja rodzina potwierdzi
Aa, rozumiem

Cytat:
Jako b/s od dłuższego czasu używam Ziaji z jojobą. Bardzo ją polubiłam, bo w walce z puchem jest lepsza niż Joaśki. Pewnie dzięki silikonowi i parafinie. A czemu pytasz?
Pytam, bo fajnie Twoje włosy wyglądają. Ja oczekuję podobnego efektu. Zauważyłam, że mam taki po nielicznych odżywkach b/s, które jednak zwykle są trudno dostępne.
Ale tej Ziai, o której piszesz też nigdzie nie widziałam A skład ma fajny (lubię sylikony), z chęcią bym ją kupiła.
Stary 2012-03-13, 21:47   #59342
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Już od 5,5 miesiąca nie rozdwajają mi się włosy
Swietnie! Czym je zabezpieczasz?

Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość
piękną długość i falki claudiiin o ile dobrze pamiętam pisałaś o wypadaniu-jak też mam teraz z tym problem i dużo dziewczyn, miejmy nadzieję, że taka pora roku i problem zniknie za niedługo (chociaz w połowie u mnie chciałabym... )
Dziekuje kochana Ja tez mam taka nadzieje... Ciagle znajduje gdzies moje klaki, na ciuchach, na serwetce na kolanach w restauracji itd O myciu juz nie wspominajac... Lykam 2x2 Humavit Skrzyp i Pokrzywa (drozdze piwne + zielsko), 3x1 Oeparol (wiesiolek=kwasy omega), suplementuje od ponad 3 tygodni Mg+B6, a oprocz tego stale witamine B12 z racji diety wegetarianskiej, wcieram ten nieszczesny Seboradin juz od paru miesiecy, a tu takie niespodzianki... Profilaktycznie wezme jeszcze opakowanie zelaza jak dorwe recepte, bo moze mam niedobor. Wydaje mi sie, ze to musi byc cos ogolnoustrojowego, bo troche zaczely mi sie tez rozdwajac paznokcie. Ale tez najbardziej po cichutku licze, ze samo minie wraz z nadejsciem wiosny na dobre - i tez wlasnie chocby w polowie...
A Ty jak walczysz z wypadaniem?

W ogole zapomnialam Wam napisac, ze ostatnio zrobilam peeling cukrowy na bezzapachowym szamponie Alterry (na glukozydzie) - fajna sprawa Tylko trzeba dobrze wyplukac uszy Tej Alterry uzylam po raz pierwszy, plącze nie bardziej niz BD, a domyla wszystko az milo A zadanie nie bylo latwe, bo mialam na skalpie rycyne z Vatika kokosowa (patent Eiri, niestety nie pomogl mi na wypadanie ale moj skalp chyba po prostu nie trawi olejow).

Zwykle nie moge doczekac sie dnia mycia i majstrowania przy wlosach, ale z wiadomych powodow dzis ciesze sie, ze nie musze ich w ogole ruszac... Za to przejrzalam sobie zdjecia moich wlosow i przeanalizowalam uzyte zestawy i wiem juz na pewno ze:
-Timotei Organic rozowy jako bs ->
-plunking 15-20 minutowy + schniecie naturalne sprawdza sie u mnie znacznie lepiej niz dyfuzor
-Gloria do mycia jest be Hegron rozowy jest boski
-moje wlosy kochaja maski po myciu wzbogacone malym co nieco, na bazie Bingo Shea lub Alterrki morelki
-wolą Alterre morelowa niz Alverde morelowa (gorszy skret); ciekawe jak bedzie z Garnierem
-plukanka cysteinowa -> musze ja koniecznie znow zrobic!
-no i zel lniany, ale tu Ameryki nie odkrylam

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:48   #59343
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Hej właśnie jestem po użyciu tej nowej wersji odżywki do loków z Pantene. Teraz jest to krem. Konsystencja bardzo podobna, bardzooo przyjemny zapach jednak nie jest on charakterystyczny dla Pantene jak wersja wcześniejsza. Zawodzi objętość, bo jest mniejsza coś kolo 135ml. Ale pojemnik z dozownikiem spoko. Cena w promocji akurat w Rosmannie nie jest niska, bo 16 zł z czymś...jak za taką pojemność drogo:/ ale za bardzo innej wyboru nie mam. Od razu przyjemność z nakładania I tego co looknełam na skład jest bardziej przyjazny niż wcześniej. Nie ma już na 1 miejscach silikonów ciężko zmywalnych. Z tego co zauważyłam to w tej jest na początku diameticone. Całego składu nie chcę mi się teraz pisać, wybaczcie:P
Noo i przyszłam z kolejnymi wieściami, ale znowu mnie ubiegłaś
Współlokatorka-fanka-Pantene stwierdziła, że 'jakaś inna' ta odżywka, po myciu jest ok ale do reanimacji następnego dnia za ciężka. A ona codziennie rano waliła tamtą wersję, na suche włosy też.
Ciekawa rozbieżność opinii
Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
yarrowia Ja mam takie coś, że włosy mi nie opadają z nad karku na dół, ale kołtuna nie ma
Jutro spróbuję Twoją metodę
Zrobiłam przed chwilą jak pisałam, skołtuniło mnie strasznie coś mi dzisiaj nie wyszło
Stary 2012-03-13, 21:54   #59344
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Aa, rozumiem

Pytam, bo fajnie Twoje włosy wyglądają. Ja oczekuję podobnego efektu. Zauważyłam, że mam taki po nielicznych odżywkach b/s, które jednak zwykle są trudno dostępne.
Ale tej Ziai, o której piszesz też nigdzie nie widziałam A skład ma fajny (lubię sylikony), z chęcią bym ją kupiła.
Ja kupiłam ją w aptece pod blokiem, jest też na stronie Dozu, jest w drogeriach Schleckler i małych sklepach kosmetycznych. A, i w Realu chyba była, już nie pamiętam...
Stary 2012-03-13, 21:56   #59345
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
a oprocz tego stale witamine B12 z racji diety wegetarianskiej
Przy wegetarianizmie nie trzeba B12 suplementować. Chyba, że weganką jesteś, albo z innego powodu masz dietę ubogą w B12. Żeby nie było, że się czepiam, tak tylko mówię.
Aaa, i jakiej firmy B12 suplementujesz? Bo czasem są B12 pochodzenia zwierzęcego

Znowu offtop robię

Cytat:
Wydaje mi sie, ze to musi byc cos ogolnoustrojowego, bo troche zaczely mi sie tez rozdwajac paznokcie. Ale tez najbardziej po cichutku licze, ze samo minie wraz z nadejsciem wiosny na dobre - i tez wlasnie chocby w polowie...
Ja mam latem takie cudowne paznokcie. Rosną, rosną... I się nie łamią.
Zimą też mam fajne w porównaniu do tego, co ma wiele innych osób, ale jednak nie umywają się do paznokci jakie hoduję latem. Zastanawiam się czy to nie ma czegoś wspólnego z witaminą D
Stary 2012-03-13, 22:04   #59346
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:

Dziekuje kochana Ja tez mam taka nadzieje... Ciagle znajduje gdzies moje klaki, na ciuchach, na serwetce na kolanach w restauracji itd O myciu juz nie wspominajac... Lykam 2x2 Humavit Skrzyp i Pokrzywa (drozdze piwne + zielsko), 3x1 Oeparol (wiesiolek=kwasy omega), suplementuje od ponad 3 tygodni Mg+B6, a oprocz tego stale witamine B12 z racji diety wegetarianskiej, wcieram ten nieszczesny Seboradin juz od paru miesiecy, a tu takie niespodzianki... Profilaktycznie wezme jeszcze opakowanie zelaza jak dorwe recepte, bo moze mam niedobor. Wydaje mi sie, ze to musi byc cos ogolnoustrojowego, bo troche zaczely mi sie tez rozdwajac paznokcie. Ale tez najbardziej po cichutku licze, ze samo minie wraz z nadejsciem wiosny na dobre - i tez wlasnie chocby w polowie...
A Ty jak walczysz z wypadaniem?

W ogole zapomnialam Wam napisac, ze ostatnio zrobilam peeling cukrowy na bezzapachowym szamponie Alterry (na glukozydzie) - fajna sprawa Tylko trzeba dobrze wyplukac uszy Tej Alterry uzylam po raz pierwszy, plącze nie bardziej niz BD, a domyla wszystko az milo A zadanie nie bylo latwe, bo mialam na skalpie rycyne z Vatika kokosowa (patent Eiri, niestety nie pomogl mi na wypadanie ale moj skalp chyba po prostu nie trawi olejow).

Może brakuje witaminy A lub wapnia?
Magnez jeszcze pewnie nie zadziałał porządnie... 3 tygodnie to wcale nie jest długo.
Stary 2012-03-13, 22:08   #59347
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Przy wegetarianizmie nie trzeba B12 suplementować. Chyba, że weganką jesteś, albo z innego powodu masz dietę ubogą w B12. Żeby nie było, że się czepiam, tak tylko mówię.
Aaa, i jakiej firmy B12 suplementujesz? Bo czasem są B12 pochodzenia zwierzęcego
Moge spytać, czemu przy diecie wegańskiej powinno sie suplementować B12?

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 22:12   #59348
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
bo wit. B12 jest tylko w produktach pochodzenia zwierzęcego
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 22:13   #59349
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Ale w sumie najczęściej właśnie tak wyglądam, więc cóż robić Wyglądam jak full naturalna, proekologiczna eiri z reklamy domku na wsi zabitej dechami chyba se uszyję kiecę w kwiotki i będzie komplet

A włoski bardzo ładne. Jest i tyle, że chyba nie musisz obawiać się łysienia
Stary 2012-03-13, 22:14   #59350
Phoce
Flawless

Ja dziś ugotowałam sobie żel lniany Podoba mi się, co robi z włosami, jak ładnie je 'odświeża' i nie puszą się aż tak, ale chyba wyszedł mi trochę za gęsty, bo jak wsiadłam rano do autobusu to zauważyłam małego gluta spływającego z kosmyka na kurtkę
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 22:23   #59351
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja kupiłam ją w aptece pod blokiem, jest też na stronie Dozu, jest w drogeriach Schleckler i małych sklepach kosmetycznych. A, i w Realu chyba była, już nie pamiętam...
Na DOZie nie zamawiam, Schelecklera nigdy nawet nie widziałam... A do Reala mam bardzo daleko
No nic, na razie może zużyję te odżywki, które już mam

Cytat:
Bo w diecie wegańskiej de facto nie ma źródła witaminy B12. B12 jest tylko w produktach pochodzenia zwierzęcego.
Były pogłoski, że B12 jest w glonach, ale ponoć jest tam tylko analog B12, którego człowiek nie przyswaja. Teraz krążą informacje, że w niektórych grzybach jest B12. Są ta grzyby, które potrzebują kobaltu. Ale że gleba jest teraz uboga w kobalt, to raczej nie ma co liczyć raczej na grzyby
Inna sprawa, że są weganie, którzy B12 nie suplementują i ponoć nic im nie jest, ale lekarzem nie jestem, na żywo też tych ludzi nie znam, więc nie będę się wypowiadać na temat tego, czy można sobie tak na luzie suplementowanie B12 odpuścić.

Aaa, sporo produktów i tak jest suplementowanych B12, np. płatki śniadaniowe czy mleko sojowe.
Stary 2012-03-13, 22:25   #59352
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
bo wit. B12 jest tylko w produktach pochodzenia zwierzęcego
dziękuję

to w sumie dobrze ze niektóre gotowe produkty są wzbogacane w ta witaminkę.

E:Chatul dziękuje za wyjaśnienie

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2012-03-13 o 22:26
Stary 2012-03-13, 22:30   #59353
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
to w sumie dobrze ze niektóre gotowe produkty są wzbogacane w ta witaminkę.
Dobrze i niedobrze. Ja tam wolałabym się dodatkowo nie suplementować.

No i irytuje mnie, że niektóre produkty w Polsce są obowiązkowo suplementowane. Np. margaryna. To jest szczyt moim zdaniem
No ale margaryna i tak zbyt zdrowa nie jest. A dzięki obowiązkowej suplementacji witaminą D*, nie jest też wegetariańska

*Wiem, że jest obowiązek dodawania witaminy D do margaryny. Nie wiem czy mogłaby to być witamina D2 (czyli ta pochodzenia roślinnego), w każdym razie wszystkie margaryny jakie kiedykolwiek widziałam, mają w składzie D3, czyli witaminę pochodzenia zwierzęcego

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Miskaa78, a tak w ogóle, to skąd to pytanie? Z ciekawości? Czy może jesteś na diecie wegańskiej/planujesz na taką przejść?

Ale offtop robię Zaraz się chyba przeniesiemy na plotkowy
Stary 2012-03-13, 22:31   #59354
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość

A włoski bardzo ładne. Jest i tyle, że chyba nie musisz obawiać się łysienia
Oj, to chyba niewykonalne
Stary 2012-03-13, 22:35   #59355
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
A ja slyszalam calkiem inne opinie... Po 1 - dietetyczka nagadala mojej mamie, ze powinno sie bedac na diecie wegetarianskiej przyjmowac b12 i mama teraz ja wciska mojej siostrze i mi Po 2 - u mnie na zajeciach przy omawianiu niedokrwistosci ewidentnie bylo mowione, ze megaloblastyczna z niedoboru b12 wystepowac moze u wegetarian ogolnie - nie tylko u wegan. Po 3 - glownym zrodlem jest jednak mieso, a ryb i jajek nie jem jakos mega czesto (moze raz w tyg). Po 4 - producent tez pisze ze wskazane dla wegetarian, ale jemu uwierze i tak na koncu A po 5 - na pewno mi ta witamina nie zaszkodzi, wiec why not
Mam firmy Naturell.

Cytat:
Ja mam latem takie cudowne paznokcie. Rosną, rosną... I się nie łamią.
Zimą też mam fajne w porównaniu do tego, co ma wiele innych osób, ale jednak nie umywają się do paznokci jakie hoduję latem. Zastanawiam się czy to nie ma czegoś wspólnego z witaminą D
Moze miec A przy tym pewnie ogolnie lepsze samopoczucie, wiecej czasu spedzanego na dworze, wiecej ruchu, polskie warzywa i sezonowe owoce robia swoje Ja jestem bardzo ciekawa, czy i jak w najblizszych miesiacach ewoluuja moje wlosy

Cytat:

Może brakuje witaminy A lub wapnia?
Magnez jeszcze pewnie nie zadziałał porządnie... 3 tygodnie to wcale nie jest długo.
Chyba nie... Ale kto wie? Na wszelki wypadek zaraz zrobie sobie kakao
Rzeczywiscie nie jest to dlugo, ale mialam lekkie drzenia miesni (takie jakby mimowolne, delikatne miejscowe kurczenie sie np. tricepsa) i pare razy skurcz nocny lydki - wszystko przeszlo

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
Stary 2012-03-13, 22:38   #59356
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Chyba nie... Ale kto wie? Na wszelki wypadek zaraz zrobie sobie kakao
Rzeczywiscie nie jest to dlugo, ale mialam lekkie drzenia miesni (takie jakby mimowolne, delikatne miejscowe kurczenie sie np. tricepsa) i pare razy skurcz nocny lydki - wszystko przeszlo
Ponoć włosy dostają jeść na końcu, więc może już nadszedł na nie czas, skoro inne dolegliwości minęły
Stary 2012-03-13, 22:48   #59357
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
A ja slyszalam calkiem inne opinie... Po 1 - dietetyczka nagadala mojej mamie, ze powinno sie bedac na diecie wegetarianskiej przyjmowac b12 i mama teraz ja wciska mojej siostrze i mi
Ja tam nie przepadam za suplementami. Unikam ich jak mogę. Na razie dobrze mi idzie.

Cytat:
Po 2 - u mnie na zajeciach przy omawianiu niedokrwistosci ewidentnie bylo mowione, ze megaloblastyczna z niedoboru b12 wystepowac moze u wegetarian ogolnie - nie tylko u wegan.
Bo może występować u wegetarian. Ba, mięsożercy mogą mieć niedobory B12.

Cytat:
Po 3 - glownym zrodlem jest jednak mieso, a ryb i jajek nie jem jakos mega czesto (moze raz w tyg).
Ja ryb w ogóle nie jem, za to jajka jem dość często. Na razie nie mam problemów z B12

Cytat:
Po 4 - producent tez pisze ze wskazane dla wegetarian, ale jemu uwierze i tak na koncu
Ja tam nie wierzę w to, co pisze producent. Producent pisze wiele rzeczy, byle tylko kolejnych klientów zdobyć.
Stary 2012-03-13, 22:58   #59358
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
No i irytuje mnie, że niektóre produkty w Polsce są obowiązkowo suplementowane.
mnie też to irytuje, bo swego czasu musialam szukac produktów bez wit B12 i B6 i wcale to nie jest takie proste jak sie wydaje, prawie każdy soczek jest 'wzbogacony"
Cytat:
Miskaa78, a tak w ogóle, to skąd to pytanie? Z ciekawości? Czy może jesteś na diecie wegańskiej/planujesz na taką przejść?

z ciekawości, bardzo dziękuje za wyjasnienie ( nie umiem być na diecie pocieszam sie, że prawie mięsa nie jem, bo nie lubie)

Cytat:
Ale offtop robię Zaraz się chyba przeniesiemy na plotkowy
koniec off bo jak Eloe sie odnajdzie da nam po głowie

Stary 2012-03-13, 23:04   #59359
Chatul
ma zielone pojęcie

Czy Wy też po ręcznikowaniu macie prawie prosty tył włosów? Ja nie potrafię chyba ręcznikować. Włosy mi się dziwnie pod ręcznikiem układają... I tył zawsze jest prosty, zwłaszcza jak za długo mam ręcznik na głowie.

Cytat:
mnie też to irytuje, bo swego czasu musialam szukac produktów bez wit B12 i B6 i wcale to nie jest takie proste jak sie wydaje, prawie każdy soczek jest 'wzbogacony"

z ciekawości, bardzo dziękuje za wyjasnienie ( nie umiem być na diecie pocieszam sie, że prawie mięsa nie jem, bo nie lubie)

koniec off bo jak Eloe sie odnajdzie da nam po głowie
Odpisałam w plotkowym
Stary 2012-03-13, 23:16   #59360
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Ja tam nie przepadam za suplementami. Unikam ich jak mogę. Na razie dobrze mi idzie.
U mnie to zalezy... Nie mam zadnych oporow, ale np. przyjmujac Humavit czyli drozdze i wiesiolka mam wrazenie ze jest to bardziej naturalne niz jakies gotowe mixy witaminowe - choc pewnie to tylko wrazenie A niektore np. Plusssz Active pije tylko dlatego, ze czasami potrzebuje malej pomocy kofeiny, a kawy zwyczajnie nie lubie

Cytat:
Bo może występować u wegetarian. Ba, mięsożercy mogą mieć niedobory B12.
Eh, skrot myslowy Oczywiscie ze moze, mialam na mysli ze wegetarianie sa grupa zwiekszonego ryzyka, obok starszych ludzi i alkoholikow jesli dobrze pamietam.

Cytat:
Ja ryb w ogóle nie jem, za to jajka jem dość często. Na razie nie mam problemów z B12
To najwazniejsze

Cytat:
Ja tam nie wierzę w to, co pisze producent. Producent pisze wiele rzeczy, byle tylko kolejnych klientów zdobyć.
Dokladnie tak

Przepraszam za offtop, juz sobie ide wetrzec Seboradin

Stary 2012-03-14, 08:17   #59361
AjriszMarta
Zakorzenienie

Rzućta okiem
Przepis na krem do loków!
http://scienceyhairblog.blogspot.com...flax-curl.html

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 09:24   #59362
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Rzućta okiem
Przepis na krem do loków!
http://scienceyhairblog.blogspot.com...flax-curl.html
Ooo, fajowo można pobawić się w mieszanie

Coś tu ostatnio cichutko jest nie dbają dziewczynki o lokasy?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 09:37   #59363
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy Wy też po ręcznikowaniu macie prawie prosty tył włosów? Ja nie potrafię chyba ręcznikować. Włosy mi się dziwnie pod ręcznikiem układają... I tył zawsze jest prosty, zwłaszcza jak za długo mam ręcznik na głowie.
Ja po ręcznikowaniu tył mam najbardziej zakręcony.

Dziś wyglądam ja idź stąd i nie wracaj A za godzinę jadę na "rozmowę kwalifikacyjną"
Stary 2012-03-14, 09:39   #59364
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
ja tyl prosty. hm.
Cytat:
Dziś wyglądam ja idź stąd i nie wracaj A za godzinę jadę na "rozmowę kwalifikacyjną"
powodzenia

Stary 2012-03-14, 09:41   #59365
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

ide szukac co to to ręcznikowanie, bo przeciez nie wiem
e: juz wiem ja to nazywam pluncoś
plunking

siedze z maska bingo ze spiruliną, miałam olej na noc nałożyć ale jakoś sił mi zabrakło

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2012-03-14 o 09:42
Stary 2012-03-14, 09:42   #59366
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
ide szukac co to to ręcznikowanie, bo przeciez nie wiem
plunking?

Stary 2012-03-14, 10:49   #59367
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Ooo, fajowo można pobawić się w mieszanie

Dbają, ale im nie wychodzi w domyśle mi
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:35   #59368
YouStynka88
Raczkowanie

hej Kochane,
mam pytanie dotyczące odżywek b/s z firmy Joanna.
Czy w te odżywki zaopatrujecie się w Rossmanie ?
Czemu pytam? A no bo dziś wybrałam się do Rossmana i nie wiem czy ten koło mnie jest aż tak biedny, bo były tylko szampony z Joanny, zero odżywek.
Więc są dwie opcje albo ślepa jestem, albo akurat ten Rossmas jest dość skąpo zaopatrzony...
YouStynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:46   #59369
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Mi od 22 lat Jakieś takie szczęście mam

Cytat:
A u mnie też trochę puchu i wyprost lekki, coś mi się włosy zbiesiły dziś Ale w sumie najczęściej właśnie tak wyglądam, więc cóż robić Wyglądam jak full naturalna, proekologiczna eiri z reklamy domku na wsi zabitej dechami chyba se uszyję kiecę w kwiotki i będzie komplet

Gud nius - puszak w dużej mierze powodują bejbihery, hy hy widzicie "grzywkę" na czole?

Gud nius 2 - włosy nawet rozpizgrzone łapskami (ja uwielbiam się miziać po włosach, NIGDY się tego nie oduczę) na nowo definiują się w fale

Razi mnie widok mojego przedziałka
Bardzo fajnie wyglądają!
Cytat:
Zawsze, po każdym myciu, jak już są suche, odrobiną olejku

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Zrobiłam przed chwilą jak pisałam, skołtuniło mnie strasznie coś mi dzisiaj nie wyszło

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
Ja dziś ugotowałam sobie żel lniany Podoba mi się, co robi z włosami, jak ładnie je 'odświeża' i nie puszą się aż tak, ale chyba wyszedł mi trochę za gęsty, bo jak wsiadłam rano do autobusu to zauważyłam małego gluta spływającego z kosmyka na kurtkę

Cytat:
Napisane przez YouStynka88 Pokaż wiadomość
hej Kochane,
Czemu pytam? A no bo dziś wybrałam się do Rossmana i nie wiem czy ten koło mnie jest aż tak biedny, bo były tylko szampony z Joanny, zero odżywek.
Więc są dwie opcje albo ślepa jestem, albo akurat ten Rossmas jest dość skąpo zaopatrzony...
W Rossmannach nie ma Popatrz w Naturze albo w małych sklepikach

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:50   #59370
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
albo tak intensywnie dbają, że pisać nie ma czasu

Cytat:
Napisane przez YouStynka88 Pokaż wiadomość
hej Kochane,
W Rossmanie ich nie ma. Raczej w hipermarketach (Tesco, Real), delikatesach, małych drogeriach i sklepikach

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości