|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Tak sobie umownie nazwalam to eksperymentem
![]() Zawsze uzywam suszarki i szczotki do modelowania. Potem prostuje wlosy. Dzis postanowilam sprawdzic czy aby jednak przypadkiem nie jestem falowana. Po miksie olejowo-mazidlowo-waxowym umylam wlosy, nalozylam odzywke d/s, potem zrobilam cos na ksztalt recznikowania, nalozylam odzywke b/s jednoczesnie delikatnie ugniatajac wlosy i zabezpieczylam koncowki. I oto wygladam jakby mnie piorun strzelil. Prostowlosa chyba nie jestem, ale czy to sa fale? A moze to kwestia cieniowania? Wybaczcie beznadziejna jakosc zdjec. Jesli chodzi o kolor, to na zadnym zdjeciu nie jest prawdziwy (nie wiem jakim cudem). W rzeczywistosci mam cos w rodzaju brązu. Bardzo Was prosze o opinie. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-03-13 o 23:11 |
|
|
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eh często stoję kolo tego sklepu na 3go maja. Teraz widziałam jeszcze, że jakieś maski dają gratis. No, ale za dużo tego mam. Jestem twarda!
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2012-03-13 o 23:20 |
|
|
|
|
#3123 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda 50zł w błoto wydać, skoro można mieć za nie tyle odżywek, masek lub półproduktów![]() Cytat:
codziennie i tak nie będę nakładać, bo aż takich możliwości nie mam, ale jutro zajęcia na 10 więc spokojnie zdążę rano umyć głowę
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mogę, zbyt szybko miałam potem obciążone i szybciej się przetłuszczały, także najlepiej przetestować ![]() To były Oleje z Oleofarmu? Jak tak to z orzechów włoskich kosztuje grubo ponad 40 zł, ale sezamowy widziałam za 20 parę zł z tej firmy Drogi był jeszcze np. z orzechów laskowych, pestek dyni, ale sezam był tańszy
|
|
#3125 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Drobiazg . Hm...tak na szybko, to trzeba mixa henna, indygo i amla... na część hennową, żeby oziębić kolor ( zakladam że ciepły to bedą rudwe refleksy) to na porcję henny tzreba dodać 1/3 tego co henny amli o, tu masz pieknie rozpisane http://mazidla.com/index.php?option=...d=297&Itemid=2 Cytat:
|
|||
|
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmykaj na forum dla zakręconych W ogóle to nie wiedziałam, że masz takie grube włoski i jak błyszczą pięknie
|
|
#3127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno będą bardziej widoczne wraz ze wzrostem długości włosów, no i jeśli dasz im szansę i zrezygnujesz z prostowania
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie widziałam tej tabelki, ale już sobie zapisałam Poczekam na przypływ gotówki i może spróbuję, bo trochę to wyjdzie kupując te 3 rzeczy, ale na kilka razy starczy
|
|
#3131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie z Oleofarmu jest mój lniany tłoczony na zimno i kosztował 16 zł za 0,25L ![]() zawracam Wam głowę banalnymi pytaniami a w zakładkach olejowanie w pigułce i opis wszystkich olei i pytań...eh (<-- to dla mnie
20.01.2012 - pierwszy krok do zdrowych, pięknych i długich włosów Typ: 2A 3.12.12 : 44cm CEL: 60 cm Moje włosy Edytowane przez Lethie Czas edycji: 2012-03-13 o 23:28 |
|
|
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać, jak już będziesz testowala ![]() I jakby co, pytaj śmialo, jak będę wiedziala postaram się pomóc. |
|
|
|
|
#3133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Chciałam dzisiaj dla odmiany związać włosy i niestety... Przez odrosty wyglądałam, jakbym wyłysiała
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z pestek dyni widzialam dzś w Tesco za 32 zl i już mi ręka zadrżala, ale nie...twarda byłam ![]() Za 40 kilka zł byl z róży i jeszcze jakiś...nieważne. Oni mają te oleje w niezłym cenowym rozrzucie, zależy z czego ktory. |
|
|
|
|
#3135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze raz ci dziękuję za zakup tej maści ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3136 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Grube raczej nie sa, ten efekt wzial sie pewnie z tego, ze nie sa wyprostowane ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wybacz, niedowidzę ![]() Pytam, ponieważ moje wyglądają podobnie jak są mokre, a jak wyschną to już się znacząco prostują, ale mimo tego nie są gładką taflą, zostaje lekki puch i końcówki się trochę wywijają. |
|
|
|
|
#3138 |
|
Rozeznanie
|
Izuś,
jak ja zastanawiałam się nad hennowaniem to jedna dziewczynami napisała, że rudość po "hennie" (zastanawiałam się nad orzechowym brązem a ciemnym) jest dużo ładniejsza niż po farbach chemicznych. Moje włosy po ciemnym brązie khadi są zimniejsze po ok. miesiącu niż po polecanym tu na wizażu brązie. Myślę, że u mnie chemią dałoby się uzyskać zimniejszy odcień, ale farbowanie moich cienkich i rzadkich włosów co ok. 3 tyg mnie zaczęło przerażać!!! Myślę za to że gdyby to było co parę miesięcy jak mówicie to chodziłabym brzydko ruda. Za to henny co 3-4 tyg nie boję się nałożyć bo wiem, że nie niszczy mi włosów ![]() A i oprócz tego dla 4 siwków jak jesteś zadowolona ze swojego koloru to nie warto farbować tak czy inaczej.
|
#3139 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A drogi orzech włoski się u mnie nie sprawdza, chociaż dam mu jeszcze szansę. Widać moje włosy lubią tanie oleje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zanim ta siwość będzie widoczna, to może minąć kilka lat, więc szkoda już włosy farbować.
|
||||
|
|
|
#3140 | ||||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
dzięki za info jutro tam podskoczę może jeszcze się załapię ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() cała przyjemność po mojej stronie Cytat:
jak ja wyszuszę włosy suszarką z prosta końcówką a nie dyfuzorem to też mam proste włosy
|
|
|
#3141 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mokre byly bardziej falowane. I co z nimi robisz? Czy moze zostawiasz te wywijajace sie koncowki? Ja jak uzywam suszarki to moje tez sa proste, poza koncowkami. A jak schna naturalnie to efekt widoczny na zdjeciu ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie się takie włosy podobają, bo w zależności od humoru można mieć i proste włosy i kręcone bez użycia drastycznych środków typu prostownica. Mnie nawet prostownica nie pomagała (miałam proste przez parę godzin dlatego w końcu dałam se siana i od 9 miesięcy żyję z naturalkami
|
|
#3143 |
|
Rozeznanie
|
nafiyqa - jak mi się marzą takie fale
ja mam fale jak wgniotę żel w mokre włosy. Ale włosy niestety generalnie proste
|
#3144 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie dzisiaj przez te wszystkie odpowiedzi na moje pytanie miałam mętlik w głowie, raz pisałam, że spróbuję hennę, później farba i nagle znowu henna Cytat:
Masz śliczny kolor Cytat:
Cytat:
Jeszcze poczekam i jednak spróbuję z tą henną. Póki co i tak ze względów finansowych muszę poczekać ![]() Zobaczę czy pojawią się nowe i zacznę intensywniej stosować oleje indyjskie
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
CG falowana
Ale jak suszę to tego nie widać, chociaż czasami jak wyschną same, to też są w miarę proste. Nie walczę o skręt Teraz obcięłam włosy, więc przestały się falować, ale jak znowu urosną, to pewnie wrócą do swego procederu A że śpię w koczku, to pewnie pojawią się znów luźne fale i to mi pasuje. Loczki - nie.Czemu mi nie powiedziałyście, że keratyna tak okrutnie śmierdzi
Edytowane przez Fubizka Czas edycji: 2012-03-14 o 01:22 |
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam podciąć teraz końcówki ale chcę przed świętami iść na farbę do fryzjerki więc chyba już zaczekam i podetnę przy farbowaniu
|
#3147 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
...
|
#3148 |
|
Wtajemniczenie
|
izus ja też się czaje żeby pochennowac na zimny brąz, ale boję się jak kiedyś będe chciala rozjaśnić włosy..
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
izuś pewnie masz mętlik, tak jak pisała Ainnel,
ale dodam jeszcze, że po farbach khadi, mieszance henny, indygi i amli miałam susze na na włosach na początku, na blogu eve czytałam o farbach Sante, też jest to proszek do rozdrobnienia z wodą, jest to naturalny skład, tylko prócz henny i indygo ma jeszcze inne składniki:Hydrolyzed Wheat Protein, Algin, [+/- Lawsonia Inermis (Henna CI 75480), Cassia Auriculata (Cassia), Juglans Regia (Walnut Shell Powder), Indigofera Tinctoria (Indigo Leaves), Indigofera Argentea (Indigo Leaves), Rheum Undulatum (Rhubarb Root), Krameria Triandra (Rhatany Root), Coffea Arabica (Coffee), Curcuma Longa (Curcuma Root), Beta Vulgaris (Beet Root)]
|
#3150 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wlaśnie! Na Ukraińskim bazarku na terenie przygranicznym znalazlam ostatnio olej rokitnikowy - 250ml za 12zl. Dobra inwestycja? Macie jakieś opinie o nim? Bo rzadko się tu przewija, ja przynajmniej o nim nie slyszalam ![]() Jakie cudne wlosy!!! Cholerka! Jaka objętość ![]() Cytat:
Ale od siebie dorzucę lub powtórzę jedno: piękny blask!! I pomyślalam jedno - jak odstawisz prostownicę to stosując dalej oleje zyskają Twoje wlosięta na nawilżeniu. A jeżeli teraz - będąc narażone na niszczące dzialanie temperatuty już się falują - to potem, bo odstawieniu i dalszej pielęgnacji może być tylko lepiej btw: wczoraj ledwo zaliczyli mi badania na prawko, bo nie moglam odczytać cyferek.. Strzelalam po ksztalcie.. Chyba czas na okulistę ![]() Próbuj zdecydowanie!
Edytowane przez trommelka Czas edycji: 2012-03-14 o 09:31 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

szkoda 50zł w błoto wydać, skoro można mieć za nie tyle odżywek, masek lub półproduktów
nie myślałam, że aż tyle kosztują.

(<-- to dla mnie 

.