wymarzony pierścień mocy część XXII - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-14, 09:18   #4171
miskowa
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć.
Misku, ekspres, fajny prezent.
A gdzie się przeprowadzacie?
do innego mieszkania
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 09:34   #4172
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Już jestem Wystarczy tylko brzuchy poćwiczyć i będzie lepiej jak przed ciążą..ale nie wiem czy juz mogę. Chyba nie. Poczekam jeszcze z 2 tyg.

Ja w ogóle się dziwię jak można słodzić kawę z mlekiem- przecież mleko jest słodkie po co jeszcze cukier. No ale ja nie słodzę od dziecka
Nie możesz Daj sobie na luz przez te 6 tygodni połogu - chyba, że lekarz Ci pozwoli. To, że dobrze się czujesz, nie oznacza, że organizm już do siebie doszedł.

Ale kawy chyba od urodzenia nie pijesz?
Ja kawy nie słodzę już od wielu lat. Czarną herbatę natomiast (uwielbiam sobie wypić raz na jakiś czas earl grey'a) posłodzić absolutnie muszę, i to dwiema łyżeczkami, bo inaczej nie wypiję. Próbowałam się oduczyć, ale nie ma szans

Dziś zjadłam czekoladowego wafelka do kawy Ale raczej nie kupuję takich rzeczy.

Znowu mam trudności z zagospodarowaniem czasu. Wczoraj Ewa zasnęła o 20:20, ja poszłam spać ok. 23:45. Do tego czasu: zrobiłam i zjadłam kolację, ściągnęłam wysuszone pranie i wywiesiłam nowe, usiadłam nad listą zakupów. Tyle. Żadnych konkretów, chociażby poczytanie czegoś czy pomalowanie paznokci W dodatku byłam potwornie zmęczona, więc mogłam po prostu wcześniej się położyć spać, skoro nic nie zrobiłam

Dziś będę sama, bo T. wybiera się do Poznania. Mam w planie (o ile Ewa zaśnie w miarę wcześnie): poćwiczyć, poprasować i poczytać Jutro Wam napiszę, czy cokolwiek z tych zamiarów udało mi się wprowadzić w życie

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:04   #4173
xzora
Zakorzenienie

Pod wpływem waszych postów o słodzonej kawie dzisiaj wypiłam kawę z jedną łyżeczką cukru, zamiast z dwoma. Dało radę

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Dziś zjadłam czekoladowego wafelka do kawy Ale raczej nie kupuję takich rzeczy.
raz na jakiś czas można sobie pozwolić

ja bodajże od listopada nie kupiłam sama z siebie słodyczy, jednak wczoraj zrobiłam wyjątek
w ogóle jestem zaskoczona, że aż tak łapczywie czekolady nie jadłam, a chciałam kupić ze względu na moje niespełnienie niedzielne
wybrałyśmy się z koleżankami do restauracji, w której jest przepyszna gorąca czekolada i okazało się, że czekolada się skończyła. Zamówiłam jakąś kawę z karmelem, która w ogóle mnie nie zadowoliła, przez to straszne wydarzenie miałam niedosyt

Cytat:
Znowu mam trudności z zagospodarowaniem czasu. Wczoraj Ewa zasnęła o 20:20, ja poszłam spać ok. 23:45. Do tego czasu: zrobiłam i zjadłam kolację, ściągnęłam wysuszone pranie i wywiesiłam nowe, usiadłam nad listą zakupów. Tyle. Żadnych konkretów, chociażby poczytanie czegoś czy pomalowanie paznokci W dodatku byłam potwornie zmęczona, więc mogłam po prostu wcześniej się położyć spać, skoro nic nie zrobiłam
u mnie wieczory wyglądają podobnie, nie mogę się zebrać, ślimaczę się jak żółw, zawsze mam w planach być w łóżku o 21.30 (znaczy jak wstaję o 5.40 do biegania), a jestem przed 22.00 przez co się stresuję, że nie zdążę się wyspać
wczoraj tyle dobrego, że wybrałam się na spacer, w sumie tylko do sklepu, ale akurat do biedronki mam spory kawałek, więc nieco świeżego powietrza udało się zaczerpnąć

Cytat:
Dziś będę sama, bo T. wybiera się do Poznania. Mam w planie (o ile Ewa zaśnie w miarę wcześnie): poćwiczyć, poprasować i poczytać Jutro Wam napiszę, czy cokolwiek z tych zamiarów udało mi się wprowadzić w życie
takie pisanie mobilizuje do działania ja dzięki temu wczoraj ćwiczyłam brzuszki (normalnie jak TŻ nie ma to nie ćwiczę)
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:10   #4174
ButterBear
Zakorzenienie

Ja piję wszystko bez cukru. Nie przełknęłabym posłodzonego.. do herbaty czasem dodaję odrobinkę soku malinowego. A kawę piję z mlekiem i taka jest idealna. Nie lubię nawet, jak w kawiarniach dają te syropy, bo są dla mnie zdecydowanie za słodkie.

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:11   #4175
miskowa
Zakorzenienie

Haniu, muszę to napisać.
Wydawało mi się zawsze, że kobiety na zdjęciach ze swoimi nowo narodzonymi dziećmi mają coś charakterystycznego na twarzy, tzn. zmieniają się w takie osoby ze spokojem i czułością, albo nie wiem czym. Ja to widzę na tych zdjęciach - tak jakby każda złagodniała po urodzeniu dziecka.
Ty masz to samo na tym zdjęciu, które wstawiłaś z Manią na fejsie.
Stary 2012-03-14, 10:20   #4176
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
Wydawało mi się, że jak ktoś ma niedoczynność, to to raczej przypadłość na całe życie jest.
A niedoczynność = przesuszona skóra. Trzeba po prostu dużo pić i porządnie się nawilżać (regularnie).

no widzisz mi tez sie tak wydawalo jednak mialam robione badania, usg i wyniki mam (mialam) ksiazkowe

w ciazy zaczelam puchnac i lekarka dala mi skierowanie na rozne badania i bylo tez TSH i takie inne (w sumie nie musiala mi dawac bo w ciazy moga byc przeklamane wyniki) no i wyszlo wlasnie ze tarczyca cos tam "kombinuje" jednak ze wzgledu na ciaze nic nie mialam z tym robic.....po ciazy poszlam po skierowanie na te badania i lekarka nie chciala mi wypisac ze tylko od endo moge dostac...wiec zapisalam sie do endo na ....maj pije bardzo duzo (nie liczac herbaty - a pije tylko zielona ewentualnie czarna z cytryna ale to jak jestem chora) wypijam 4 butelki 0,7 wody...mysle ze to calkiem sporo??

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:33   #4177
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć!

Melduję, że dzień 3 rozpoczęty
Jest ok.
Jednak rozmyślam nad 1-fazowymi słodkościami, może zrobię bezy ze słodzikiem
Dziś w planach fasolka w sosie pomidorowym i grillowany schab.

Wczoraj nie poszłam jednak biegać, ćwiczyłam brzuszki w domu.

Co do słodzenia i niesłodzenia - moim zdaniem przyzwyczajenie do cukru sprawia, że na początku herbata, kawa bez cukru jest po prostu obrzydliwa.
Rozumiem Nockę.
Choć ja do herbaty się przyzwyczaiłam. Cytryna dużo daje. I zmienność herbat. Piję teraz jedną czarną, jedną zieloną i jedną czerwoną dziennie, jedną kawę i do tego dużo wody.

Kiedyś piłam kawę bez mleka i cukru - jak moja mama. Później zasmakowałam w słodkich mlecznych kawach. Teraz bez cukru i mleka smakuje mi tylko dobre espresso.

No, ale wprawiam się w robienie dobrej kawy w ekspresie przelewowym, żeby można było ją pozbawić cukru
Jak tylko zrobimy remont kuchni planuję zakup ekspresu ciśnieniowego.

Fajnie Miśku, że masz ekspres - nigdy się tym nie interesowałam, ale jak dokładnie działają te kapsułkowe? Wlewa się gdzieś mleko, czy też jest sproszkowane?

Asiuk, kciuki za plany
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:33   #4178
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
u mnie wieczory wyglądają podobnie, nie mogę się zebrać, ślimaczę się jak żółw, zawsze mam w planach być w łóżku o 21.30 (znaczy jak wstaję o 5.40 do biegania), a jestem przed 22.00 przez co się stresuję, że nie zdążę się wyspać
wczoraj tyle dobrego, że wybrałam się na spacer, w sumie tylko do sklepu, ale akurat do biedronki mam spory kawałek, więc nieco świeżego powietrza udało się zaczerpnąć

takie pisanie mobilizuje do działania ja dzięki temu wczoraj ćwiczyłam brzuszki (normalnie jak TŻ nie ma to nie ćwiczę)
Ja wstaję o 5:50, żeby w ogóle zebrać się do pracy, wiec poranne bieganie u mnie odpada całkowicie, bo musiałabym dzień zaczynać najpóźniej o 5. Chyba mam niedobory snu - o 21:30 to ja zasypiam, jak padam trupem, dosłownie. Tak to za Chiny ludowe nie położę się wcześniej, jak o 22:30 Szkoda mi życia jakoś

Dlatego to napisałam, żeby mi głupio było jutro, jeśli nic nie zrobię

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ja piję wszystko bez cukru. Nie przełknęłabym posłodzonego.. do herbaty czasem dodaję odrobinkę soku malinowego. A kawę piję z mlekiem i taka jest idealna. Nie lubię nawet, jak w kawiarniach dają te syropy, bo są dla mnie zdecydowanie za słodkie.
Mam tak samo. Słodzona kawa w ogóle mi nie smakuje

Cytat:
Haniu, muszę to napisać.
Wydawało mi się zawsze, że kobiety na zdjęciach ze swoimi nowo narodzonymi dziećmi mają coś charakterystycznego na twarzy, tzn. zmieniają się w takie osoby ze spokojem i czułością, albo nie wiem czym. Ja to widzę na tych zdjęciach - tak jakby każda złagodniała po urodzeniu dziecka.
O, lecę zobaczyć

Mnie nikt nie fotografował, jak mała się urodziła - może to i lepiej? Generalnie nie mam żadnych zdjęć z noworodkiem na rękach... W ogóle nie mam żadnych zdjęć, na których tuliłabym Ewę w ramionach.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2012-03-14, 10:43   #4179
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu, muszę to napisać.
Też to zauważyłam.....

Dziewczyny: dzięki za rady w sprawie makijażu - zrezygnowałam.

Odnośnie nawilżenia: też by mi się porządne przydało, ale ja jestem okropnie niecierpliwa i nie lubię uczucia "lepienia się" po posmarowaniu czymś, okropnie mnie to wkurza więc nie smaruję się systematycznie przez to. Ostatnio dzięki kolezance odkryłam jak rewelacyjnie działa mocznik - miała krem do rąk z mocznikiem ( chyba z Lidla ale nie polskiego, ciekawe czy jest u nas) i ręce gładkie jak pupcia naszej Mani

Polecicie mi jakiś balsam fajny??? Ciągle mi się wydaje, że mam wysuszoną skórę na nogach, zwłaszcza to po depilacji czuję.

W tym tygodniu pierwszy wolny weekend od dawna, ale muszę robić prezentacje i rzeczy pracowe..ale zawsze chociaż jestem w domu
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:49   #4180
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Cześć!

Jest ok.
super, nawet dobre to twoje dietowanie

co do herbat/kaw - ja zimą pije praktycznie non stop, standardowo 1 kawa, 3-4 czarne herbaty z cukrem i cytryną, do tego jeszcze 3-4 herbaty zielone/owocowe

Cytat:
Ja wstaję o 5:50, żeby w ogóle zebrać się do pracy, wiec poranne bieganie u mnie odpada całkowicie, bo musiałabym dzień zaczynać najpóźniej o 5. Chyba mam niedobory snu - o 21:30 to ja zasypiam, jak padam trupem, dosłownie. Tak to za Chiny ludowe nie położę się wcześniej, jak o 22:30 Szkoda mi życia jakoś
ja bym miała na pewno, żeby się wyspać potrzebuję 8h
wydaje mi się, że gdybyś się sprężyła, to udałoby Ci się wszystkie wieczorne czynności zrobić 1-2h szybciej, a więcej snu, to więcej energii na kolejny dzień (i na wieczorne obowiązki)
Stary 2012-03-14, 10:51   #4181
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
no widzisz mi tez sie tak wydawalo jednak mialam robione badania, usg i wyniki mam (mialam) ksiazkowe

w ciazy zaczelam puchnac i lekarka dala mi skierowanie na rozne badania i bylo tez TSH i takie inne (w sumie nie musiala mi dawac bo w ciazy moga byc przeklamane wyniki) no i wyszlo wlasnie ze tarczyca cos tam "kombinuje" jednak ze wzgledu na ciaze nic nie mialam z tym robic.....po ciazy poszlam po skierowanie na te badania i lekarka nie chciala mi wypisac ze tylko od endo moge dostac...wiec zapisalam sie do endo na ....maj pije bardzo duzo (nie liczac herbaty - a pije tylko zielona ewentualnie czarna z cytryna ale to jak jestem chora) wypijam 4 butelki 0,7 wody...mysle ze to calkiem sporo??
pijesz ok, to skup się póki co na regularnym smarowaniu porządnym balsamem i zobaczysz, co ci endo powie. Koniecznie wspomnij o tej suchej skórze, są miliony różnych innych hormonów, o czym ciągle się dowiaduję.

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Cześć!

Jest ok.

Wczoraj nie poszłam jednak biegać, ćwiczyłam brzuszki w domu.

Co do słodzenia i niesłodzenia - moim zdaniem przyzwyczajenie do cukru sprawia, że na początku herbata, kawa bez cukru jest po prostu obrzydliwa.
Rozumiem Nockę.
Choć ja do herbaty się przyzwyczaiłam. Cytryna dużo daje. I zmienność herbat. Piję teraz jedną czarną, jedną zieloną i jedną czerwoną dziennie, jedną kawę i do tego dużo wody.

Kiedyś piłam kawę bez mleka i cukru - jak moja mama. Później zasmakowałam w słodkich mlecznych kawach. Teraz bez cukru i mleka smakuje mi tylko dobre espresso.

No, ale wprawiam się w robienie dobrej kawy w ekspresie przelewowym, żeby można było ją pozbawić cukru
Jak tylko zrobimy remont kuchni planuję zakup ekspresu ciśnieniowego.

Fajnie Miśku, że masz ekspres - nigdy się tym nie interesowałam, ale jak dokładnie działają te kapsułkowe? Wlewa się gdzieś mleko, czy też jest sproszkowane?

Asiuk, kciuki za plany
Gratuluję diety, ja znów muszę się trochę poprzestawiać, bo okazało się, że niektóre produkty mi nie służą z powodów zdrowotnych (np. utrudniają wchłanianie leków lub uwalnianie hormonów, strasznie to skomplikowane, ale ponoć można sobie trochę dietą pomóc, więc chcę spróbować, ale muszę się jeszcze dokształcić w tym temacie).

Mleka tam nie ma, ale jest dysza do spieniania i podgrzewania tak jak w standardowych ekspresach. Z tego, co ją wczoraj wytestowałam, to ma niezłą siłę, bo dobrze i szybko się mleko pieni.
W kapsułkach jest tylko kawa (są różne rodzaje, do tego mojego jest 10 typów, w tym 2 bez kofeiny, czasem wypuszczają też serie limitowane - jakieś smakowe).
Ekspres to generalnie ekspres ciśnieniowy i działa na normalnych zasadach jak każdy inny, różnica jest taka, że zamiast kawy (ziarnistej czy sypanej) wkładasz kapsułkę z porcją kawy. Wychodzi to trochę drożej za kawę, bo 1 kapsułka to ok. 1zł, no i jesteś związana z jedną firmą, bo kapsułki oczywiście pasują tylko danej firmy.
Ale za to sam ekspres jest sporo tańszy niż te na kawę sypaną.

Cytat:

O, lecę zobaczyć

Mnie nikt nie fotografował, jak mała się urodziła - może to i lepiej? Generalnie nie mam żadnych zdjęć z noworodkiem na rękach... W ogóle nie mam żadnych zdjęć, na których tuliłabym Ewę w ramionach.
no to musicie to nadrobić i zarządzić sesję. Małe dzieci są fajne na zdjęciach, więc cykaj.

Ja z kolei wypiję kawę bez cukru, ale zdecydowanie wolę taką trochę posłodzoną. Staram się odzwyczaić od nawyku jedzenia czegoś słodkiego do kawy, a co dopiero od słodzenia
Stary 2012-03-14, 10:54   #4182
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Odnośnie nawilżenia: też by mi się porządne przydało, ale ja jestem okropnie niecierpliwa i nie lubię uczucia "lepienia się" po posmarowaniu czymś, okropnie mnie to wkurza więc nie smaruję się systematycznie przez to. Ostatnio dzięki kolezance odkryłam jak rewelacyjnie działa mocznik - miała krem do rąk z mocznikiem ( chyba z Lidla ale nie polskiego, ciekawe czy jest u nas) i ręce gładkie jak pupcia naszej Mani

Polecicie mi jakiś balsam fajny??? Ciągle mi się wydaje, że mam wysuszoną skórę na nogach, zwłaszcza to po depilacji czuję.
o kurcze, ja nie wyobrażam sobie nie posmarować się balsamem po prysznicu, moja skóra by tego nie zniosła
problemów z przesuszeniem nie mam, bo do nich nie dopuszczam, ale wystarczyłby tylko słaby balsam (już nie mówiąc o braku), a mogłabym rysować na nogach paznokciem
wklejałam już balsam, który u mnie rewelacyjnie się sprawdza: http://www.wizaz.pl/var/wizaz/storag...17zl_large.jpg
z masła (mam takie: http://drogeria.ie/images/perf_maslo_UK_kopia.jpg) na chwilę obecną jestem zadowolona, urzeka mnie zapach czekolady, skóra jest miękka
Stary 2012-03-14, 10:55   #4183
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Też to zauważyłam.....

W tym tygodniu pierwszy wolny weekend od dawna, ale muszę robić prezentacje i rzeczy pracowe..ale zawsze chociaż jestem w domu
Polecam ci ten balsam:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,10505,svr-xerialine-fluide.html

Jest właśnie z mocznikiem i nawilża bardzo dobrze, nie zostawiając tej tłustej warstwy. Ma trochę zapachu, ale delikatnego, więc nie drażni.

jeśli chcesz coś grubszego kalibru, to jest taki sam balsam tej samej firmy, ale nazywa się nie xerialine, tylko xerial - jest lepszy, ale też treściwszy i bardziej tłusty
Stary 2012-03-14, 11:08   #4184
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
pijesz ok, to skup się póki co na regularnym smarowaniu porządnym balsamem i zobaczysz, co ci endo powie. Koniecznie wspomnij o tej suchej skórze, są miliony różnych innych hormonów, o czym ciągle się dowiaduję.

wlasnie analizujac moje objawy (sucha skora, wlosy wypadajace garsciami, uczucie "duszenia") coraz bardziej sklaniam sie ku tarczycy

zadzwonilam przed chwila do apteki zapytac o pewne tabletki i tak zaczelam rozmawiac z farmaceutka i mowie jej o tej skorze i wlosach i pierwsze jej pytanie "A czy nie ma Pani przypadkiem chorej tarczycy??" no zabila mnie i dala mi namiar na innego endo i zaraz bede dzwonic...ciekawie jakie ma terminy

Stary 2012-03-14, 11:10   #4185
zuzaneczka
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Haniu, muszę to napisać.
potwierdzam, tzn. nie chodzi mi konkretnie o Hanię, ale młode matki (zdjęcia hani nie widziałam )

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 11:19   #4186
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
o kurcze, ja nie wyobrażam sobie nie posmarować się balsamem po prysznicu, moja skóra by tego nie zniosła
problemów z przesuszeniem nie mam, bo do nich nie dopuszczam, ale wystarczyłby tylko słaby balsam (już nie mówiąc o braku), a mogłabym rysować na nogach paznokciem
wklejałam już balsam, który u mnie rewelacyjnie się sprawdza: http://www.wizaz.pl/var/wizaz/storag...17zl_large.jpg
z masła (mam takie: http://drogeria.ie/images/perf_maslo_UK_kopia.jpg) na chwilę obecną jestem zadowolona, urzeka mnie zapach czekolady, skóra jest miękka
O, masło miałam nawet kiedyś w ręku, ale nie kupiłam koniec końców.

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Hmm ja tez podejrzewałam tarczycę, ale TSH mam w normie.
U mnie problemem sa jeszcze dziwne pojedyńcze włoski w nietypowych miejscach.
skierowanie do endo..leży w szafce;/
Stary 2012-03-14, 11:22   #4187
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Też to zauważyłam.....

Cytat:

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Za owłosienie odpowiadają inne hormony, nie tarczycowe
Stary 2012-03-14, 11:28   #4188
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Za owłosienie odpowiadają inne hormony, nie tarczycowe
No właśnie chyba inne, ale że cykl mam w normie to nie pasuje mi tu PCO nijak, nie mam też innych objawów tego.
Stary 2012-03-14, 11:39   #4189
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie chyba inne, ale że cykl mam w normie to nie pasuje mi tu PCO nijak, nie mam też innych objawów tego.
z tymi głupimi hormonami jest tak beznadziejnie, że każdy przypadek może być inny i czasem się nie zgadza do końca. Widzisz, ja mam porypane większość hormonów i czysto teoretycznie nie powinnam w ogóle miesiączkować, a tymczasem okres mam regularnie, cykle równe i wszystko ok. Lekarze się zawsze dziwią, ale jak widać, taki przypadek.
Jest jeszcze coś takiego jak prolaktyna albo kortyzol, sporo ludzi ma z tym problemy i powiązane to właśnie z owłosieniem również
Stary 2012-03-14, 11:48   #4190
biia
Wtajemniczenie

hej.
rozchorowałaam się siedzę pod kołderką, pochłaniam czosnek, spię i liczę na to, że zaraz stanę na nogi.

Cytat:

a miałaś DHT mierzony?

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 11:50   #4191
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość
hej.
rozchorowałaam się siedzę pod kołderką, pochłaniam czosnek, spię i liczę na to, że zaraz stanę na nogi.
szybkiego powrotu do zdrowia
Stary 2012-03-14, 11:52   #4192
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
hej.

a miałaś DHT mierzony?
Nie, badania robiłam profilaktycznie, zwykłe, po opisaniu objawów lekarka, żeby sprawdzić tarczycę zaleciła TSH.
Czyli jednak iść, co??
Stary 2012-03-14, 11:54   #4193
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
szybkiego powrotu do zdrowia
dzięki.

Cytat:
Nie, badania robiłam profilaktycznie, zwykłe, po opisaniu objawów lekarka, żeby sprawdzić tarczycę zaleciła TSH.
Czyli jednak iść, co??
no raczej

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 11:58   #4194
Debrah
Zakorzenienie

Zmobilizuję się jakoś
Stary 2012-03-14, 11:59   #4195
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli jednak iść, co??
generalnie lepiej iść i zbadać, jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, że coś jest nie tak jak trzeba. Lepiej nie zwlekać, bo potem może się okazać, że pewne sprawy są nieodwracalne
Stary 2012-03-14, 12:21   #4196
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli jednak iść, co??
lepiej zrob, przynajmniej bedziesz miala spokojne sumienie

nie moge sie dodzwonic do tego endo co dostalam namian, ale dlaczego mnie to dziwi

z tego wszystkiego zrobilam obiad dwudaniowy haha

dzis kuchnia serwuje barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i kopytka, jak szalec to szalec

Stary 2012-03-14, 12:24   #4197
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
lepiej zrob, przynajmniej bedziesz miala spokojne sumienie

nie moge sie dodzwonic do tego endo co dostalam namian, ale dlaczego mnie to dziwi

z tego wszystkiego zrobilam obiad dwudaniowy haha

dzis kuchnia serwuje barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i kopytka, jak szalec to szalec
zjadłabym taki obiad - a na taki barszcz od dawna mam ochotę, tylko tż nie lubi, więc nie chce mi się gotować całego gara tylko dla mnie

a u mnie dziś makaron pełnoziarnisty i do tego sos (pomidory z puszki, ricotta, cukinia, pieczarki, marchewka, por i ew. jakieś odpadowe warzywa jeszcze, jakie mam w domu)
Stary 2012-03-14, 12:48   #4198
asiuk
Zakorzenienie

W ramach zaległego prezentu urodzinowego chcę się w końcu wybrać na kompleksowe, podstawowe badania. Czy któraś się na tym zna, co trzeba zrobić? Myślałam o takim panelu badań, ogólnym (w tym laboratorium): http://www.fryda.pl/?load=37 (jest wypisany w pierwszej kolejności). Kosztuje 70 zł.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2012-03-14, 13:07   #4199
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
W ramach zaległego prezentu urodzinowego chcę się w końcu wybrać na kompleksowe, podstawowe badania. Czy któraś się na tym zna, co trzeba zrobić? Myślałam o takim panelu badań, ogólnym (w tym laboratorium): http://www.fryda.pl/?load=37 (jest wypisany w pierwszej kolejności). Kosztuje 70 zł.
Kilka jest zbędnych, ale rozumiem, że to pakiet w jednej cenie.
Dodałabym cukier i zmierzenie ciśnienia

Jeszcze mi się przypomniało - takie badania ogólne przysługują ci raz do roku na NFZ, więc jeśli nie chcesz płacić, możesz iść po skierowanie do swojego lekarza rodzinnego

Edytowane przez miskowa
Czas edycji: 2012-03-14 o 13:09
Stary 2012-03-14, 13:08   #4200
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
hej.
zdrowia życzę!

Cytat:
oryginalny pomysł na prezent, w życiu bym na taki nie wpadła na badaniach się nie znam

a do mnie TŻ zadzwonił z wiadomością... napiszę w klubie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości