|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
|
20 | 33,90% |
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
|
5 | 8,47% |
| Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
|
7 | 11,86% |
| Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
|
13 | 22,03% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
papatki dziewuszki do poczytania pózniej
|
|
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
dzięki
![]() mąż ma dzisiaj wolne, składamy meble. byliśmy już oddać płytki i klej co nam zostały i po listwę do powieszenia szafek ![]() dzisiaj powinny przyjść uchwyty |
|
|
|
#1893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja chciałam uszyć poszewki na kołderkę i poduszkę do łóżeczka, na jaśka do wózka, prześcieradło no i ochraniacz na całe łóżeczko, myślałam też o zrobieniu takich falbanek wystających na dole łóżeczka spomiędzy szczebelków ale nie wiem czy to zrobię. Wstępnie sobie wyliczyłam, że muszę zamówić materiału za ok 60 zł plus dostawa nie wiem ile tam było. Oczywiście nie jest powiedziane, że wszystko dobrze wyliczyłam, bo ja to z matematyką nie jestem za pan brat może wyjdzie mi za dużo tego materiału albo za mało. poza tym do ochraniacza trzeba kupić watolinę no i do poszewek zamki. Kurcze sama nie wiem co mam już robić...
|
|
|
|
|
#1894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale miałam akcje |
|
|
|
|
#1895 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja na razie wróciłam do mojego kremu z Iwostinu, choć nie za bardzo go lubię, ale może teraz lepiej zadziała, zobaczymy. Wiem, wiem, że najbardziej miękkie, ale przy okazji najsłabsze (po prostu już w drugiej wyszły mi włoski). Krwawiły mi dziąsła i postanowiłam kupić miękką no i mam efekt. |
|
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam podobne odczucia z hodowlą szczurków
. Każdy miał albo raka, albo jakąś chorobę, której nie dało się wyleczyć. Średnio żyły 1,5 roku i do szczurkowego nieba szły.Wczoraj połaziłam i wieczorem miałam brzuch jak kamień. Dziś leżę i mam się nie ruszać. Mąż się zmartwił biedny. Teraz na szczęście mi przeszło, ale nie ruszam się nigdzie dziś. |
|
|
|
#1897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
boshe ten facet tu wierci a mi się dziecko stresuje
|
|
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie macie lozysko ??
ja mam przodujace... lekarz nic nie mowil mi tlyko mam w usg wpisane. Na necie pisze, ze to kiespko jak ejst takie lozysko .... ;/ ?!
|
#1899 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32915311]
Wiem, wiem, że najbardziej miękkie, ale przy okazji najsłabsze (po prostu już w drugiej wyszły mi włoski). Krwawiły mi dziąsła i postanowiłam kupić miękką no i mam efekt.[/QUOTE] No właśnie, ja też kiedyś kupiłam soft i wyłysiała w dwa tygodnie :/ ale może to przez moje przyzwyczajenie do medium i bardziej "brutalnego" za ich sprawą szczotkowania zębów
|
|
|
|
#1900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1901 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
człowiek nie zdaje sobie sprawy z tego na codzien że prędzej czy później będzie sie musiał ze swoim zwierzęciem pożegnać... poczekamy jak wybierze antybiotyk do poniedziałku i zobaczymy co powiedzą w tej przychodni a jak nie poszukam innego veta... |
||
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrzuciłam foto z 32 tygodnia
|
|
#1903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale przodujące to chyba nie jest dobrze. |
|
|
|
|
#1904 |
|
Zadomowienie
|
begie13 2 elementową to na pewno kupowałam od wasal83, to była ta aukcja http://allegro.pl/posciel-100-baweln...html?source=oo
kolorów było wtedy sporo, nawet nie wiem czy takiego z dinozaurem też nie miał a tą 3 elementową to od tego sprzedawcy www-edisa-pl, była wtedy jakaś wyprzedaż niektórych wzorów, nie wiem jak teraz to wygląda, ale myślę, że jak poobserwujesz aukcje to jakaś promocja albo wyprzedaż się trafi. Do wózka też od tego sprzedawcy kupowałam za 15 zł i kołderkę i podusię też miał wtedy za 15 zł, więc 30zł za poszewki z wypełnieniem. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-03-14 o 10:45 |
|
|
|
#1905 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ładny brzuszek, wcale nie za wielki jak na 32tc ![]() ja mam prawie taki sam w 27 tc
|
|
|
|
|
#1906 |
|
Wtajemniczenie
|
Malusi
|
|
|
|
#1907 |
|
Konto usunięte
|
Zawsze wydawało mi się, że przy łożysku przodującym trzeba leżeć. Ale lekarz powinien wiedzieć lepiej.
Andzya śliczny brzuszek
|
|
|
|
#1908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli lekarz stwierdził łożysko przodujące w początkach ciąży to najczęściej wraz z wzrostem macicy ono się przesuwa i odsłania szyjkę. Mi na początku ciąży gin powiedział, że moje łożysko lekko przoduje ale chyba będzie się dało normalnie urodzić a teraz już wszystko jest ok. Biedne to moje dziecko...musi słuchać tej okropnej wiertarki....i wierci się tam zestresowane...
|
|
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
no mały, też tak uważam
A co do farby na lustrze,to zaraz będę ją zdrapywać (bo ona jest na lustrze,nie na ścianie). Ciągle o niej zapominam bo tak dokładnie widać ją dopiero na zdjęciach, normalnie prawie jest niewidoczna.
|
#1910 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
właśnie to byłaby ciężka decyzja a propos wycinania bo on jest w naprawdę dobrej kondycji ... nie widać po nim choroby czy cierpienia... więc szkoda byłoby mu zaszkodzić czy skracać życie jakimiś zabiegami...przynajmniej narazie |
||
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32915613]
Andzya śliczny brzuszek [/QUOTE]dziękuję
|
#1912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
muszę spojrzeć
|
|
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
No na necie pisza dziwne rzeczy o lozysku przodujaym. Na usg inny ginekolog kazal mi zapamietac, ze mam lozysko przodujace.
Bylam u ginekologa i nie wiem, ale powiedzial ze wystzko jest ok. Nie wiem czy przeoczyl czy co... ok wkrecam juz sobie ![]() wizyte mam za 2 tygodnie wiec spytam ...
|
#1914 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Byłam już dzisiaj w laboratorium oddać mocz do ponownego badania i odebrać wynik posiewu i... wszystko jest ok Cytat:
To ja też nie rodzę i już Faktycznie ciężko jest przekonać niektóre osoby, że wizyta u lekarza bądź w szpitalu czasami jest konieczna i najlepsza w danej sytuacji. Trzeba się jednak starać i używać różnych argumentów. Twój jest rewelacyjny [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32910581]Dziewczyny objadłam się strasznie wieczorem (2 bułki+miseczka jogurtu naturalnego z musli), czy to może być powodem tego, że brzuch jest trochę bardziej napięty i twardy? Poza tym chyba zaczyna mi brakować tego cudownego hormonu z początku ciąży, bo skóra na twarzy okropnie mi się pogorszyła ![]() Aha i chyba muszę kupić jakąś stalową szczoteczkę do zębów, bo właśnie zniszczyłam drugą w przeciągu dwóch tygodni... Nie wiem, te szczoteczki soft są chyba słabsze niż medium, bo mediumów nigdy tak szybko nie udało mi się zniszczyć...[/QUOTE] Myślę, że jak najbardziej z przejedzenia może być brzuszek bardziej twardy ![]() Ja mam skórę na twarzy w tak dobrym stanie, jak nigdy dotąd. Praktycznie żadnych wyprysków i przebarwień. Spokojnie poruszam się wśród ludzi bez makijażu Kochana, Ty nie kupuj stalowej szczoteczki, tylko odpowiednio używaj tej soft lub medium Cytat:
Dałam jednak radę Dzisiaj jest już ok.Dzisiaj pierwszy raz w życiu napisałam maila do DDTVN. Wkurzyła mnie rozmowa Prokopa i Wellman z dziewczyną, która ma firmę świadczącą usługi dla kobiet w rozmiarze XXL (sesje zdjęciowe itp.). Prokop dwa razy, moim zdaniem, umniejszył kobietom szczupłym podczas tej rozmowy. Nie wiem, czy to dlatego, żeby mocniej wyrazić aprobatę dla tych osób puszystych, czy co. Nazwał osoby szczupłe wieszakami i na granicy anoreksji Ja lubię i podobają mi się kobiety puszyste, ale również lubię kobiety szczupłe. Ja sama należę raczej do tych w rozmiarze S i nie zamierzam czuć się z tym źle. Ciekawa jestem, czy odważyłby się użyć tego typu epitetów w stosunku do kobiet w rozmiarze XXL np. "grube berty" ![]() Nie wiem co mnie tak wzięło, może hormony Ale się "wylałam" i już :Pandzya, niunia, timii, rozowa, super brzuszki ![]() perse, ale cmok sweet
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-03-14 o 11:00 |
||
|
|
|
#1915 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1916 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja miałam taką skórę od października do teraz... Nic tylko umyć, krem i już! A teraz znowu się zacznie... Toniki, podkłady.... :/ Co do szczoteczki, to wiem, czytałam teorię o tym szczotkowaniu, ale jakoś mi się wydaje, że nie umyje dokładnie zębów tak :P Na szczęście tylko w okresie ciąży mi krwawią te dziąsła, mam nadzieję, że potem będzie ok. Co do TVNu - w całej tej telewizji (jak i TVN24) poziom dziennikarstwa jest po prostu żenujący, coraz rzadziej to oglądam, a jak już zapraszają tych gości do rozmów, to wyłączam głos, bo nie wiem, skąd oni biorą tych "specjalistów". No tę psycholog, bo to kochanka Węglarczyka, ale ta reszta - makabra. Dzięki
|
|
|
|
|
#1917 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak sobie myślę, że fajnie muszą wyglądać te wszystkie porodówki z tymi laskami w prawie identycznych koszulach nocnych
|
|
|
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
macie jakies stronki z rzeczami zrobionymi wlasnorecznie dla dziecka
?jak cos zapodajcie, mam ochote cos zrobic )
|
#1919 |
|
Zadomowienie
|
timi-dzieki ciesze sie ze sie podobaja pokoik juz gotowy od 2 miesiecy
|
#1920 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam, poczytuję was ale się nie udzielam, ponieważ brzuch twardy jak skała i większość dnia leżę, a kompa mam stacjonarnego więc nie chce mi się przed nim siedzieć.
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

ja też muszę Olafa na testy zapisać, bo miał skórne na plecach i nic nie wyszło 

13.08.2011 

Faktycznie ciężko jest przekonać niektóre osoby, że wizyta u lekarza bądź w szpitalu czasami jest konieczna i najlepsza w danej sytuacji. Trzeba się jednak starać i używać różnych argumentów. Twój jest rewelacyjny
Ja lubię i podobają mi się kobiety puszyste, ale również lubię kobiety szczupłe. Ja sama należę raczej do tych w rozmiarze S i nie zamierzam czuć się z tym źle. Ciekawa jestem, czy odważyłby się użyć tego typu epitetów w stosunku do kobiet w rozmiarze XXL np. "grube berty"
?