Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-14, 09:53   #3691
Jamee
Zakorzenienie

Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Bo u nas głupi zabobon: przez palce ucieka miłość, a przez piętę pieniądze... I w całej rodzinie się przyjęło, że buty są z piętą i palcami zabudowanymi...
No tak zabobony, czasami ręce opadają jak ludzie, szczególnie starsi bezkrytycznie w nie wierzą. Ale tak jak pisałam wcześniej, mój tata oburzył się na fioletowe buty. No nic. I tak je ubiorę, przecież siłą ich ze mnie nie ściągnie

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 09:54   #3692
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

czołgiem
Cytat:
Napisane przez agnes j Pokaż wiadomość
PMki doradzcie prosze!!!!!!

stala sie tragedia z moimPIERSCIONKIEM ZARECZYNOWYMotoz pare tyg temu zgubilam jednego brylancika, odpadl bo zlamala sie jedna lapka z bialego zlota ktora go trzymala (pierscionek to koszyk z brylancikami) TZ kupil pierscionek w lokalnej sieci jubilerskiej, oddalam go na gwarancje (chociaz probowano mi wmowic droga platna naprawe), cala szczesliwa pobieglam dzis po odbior mojego pierscionka, a tu MASAKRA brylancik widocznie jest mniejszy od reszty (Panie twierdza,ze mi sie zdaje) barwa jego jest slabsza od reszty (Panie twierdza,ze znowu mi sie zdaje), łapka trzymajaca brylant jest mniejsza niz inne (Panie twierdza,co twierdzily), prosze o zwazenie pierscionka, a on wazy mniej niz przed naprawa(panie twierdza ze pewnie byl brudny-chociaz ja go wyczyscilam u znajomej konkurencji przed oddaniem)!!! a przeciez powinen byc bogatszy i ciezszy o tego zasr... brylanta, absolutnie nie zgodzilam sie na odbior takiej gwarancji, jutro mam rozmawiac z natapirzona wlascicielka salonu!!! biore ze soba kolezanke krzykaczke, bo Tż w delegacji... dzis we dwie probowaly mnie przekrzyczec, pindolindy!!! wiecie moze jakich argumentow moge uyc??? wiem,ze w moim miescie jest pomocnik z UOKIK-u, moze mi pomoze w tej kwestii...
Dodam tylko,ze jak sie spytalam ekspedientki, jaka mam pewnosc czy ten brylancik ma tyle caratow ile w certyfikacie, to ta mnie wysyla do "Stolycy" do rzeczoznawcy,oczywiscie koszty mam pokryc ja!!!
A! pierscionek byl wyrobem firmy zewnetrznej, do ktorej pierscionek byl podobno wyslany...
bardzo zalezy mi na tym pierscionku, chyba mnie rozumiecie najlepiej, pomozcie co robic... ;(( (
zawsze mozesz oddac do konkurencji do konkurencji ktora Ci oceni (oczywiscie za oplata) wielkosc czystosc i wage brylantu, mozna go wyjac z koszyczka oraz osadzenie oczywiscie to dopiero ostatecznosc i uswiadom panie w salonie ze one za to zaplaca
Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Nareszcie udało mi się załadować zdjęcia oto butki
wygladaja na mega stabilne

a ja potrzebuje pomocy
Narzucony zrobil zdjecia testowe babeczki - do zaproszen , (na razie na tle moich bluzek ) kupie karton tylko powiedzcie mi w jakim kolorze blady roz czy mocny roz a moze inny kolor?? kąt nachylenia bedzie taki jak na 3 zdjeciu (zeby bylo widac papilotek)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg babeczka_019.jpg (26,5 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg babeczka_024.jpg (28,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg babeczka_032.jpg (31,7 KB, 47 załadowań)

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 09:54   #3693
maruda80
Zakorzenienie

Paskudna pogoda dziś.
W temacie oszczędzania....
Popełniłam wczoraj zakup pędzla do pudru Ecotools w rosie był na promocji długo zastanawiałam się czy kupić, ale już po rozpakowaniu nie żałowałam bo jest niesamowity. Stwierdziłam że uzupełnię teraz braki sprzętu do makijażu bo po ślubie żel będzie kasy na takie rzeczy...

Dzisiaj kupiłam kołdrę (mój posag ) zobaczę co to przyjdzie bo to z portalu zniżkowego, sprawdziłam wcześniej i firma w necie ma same superlatywy.
TŻ zawsze narzeka że ściągam z niego i w nocy marznie więc nie będzie teraz problemu.

Edytowane przez maruda80
Czas edycji: 2012-03-14 o 09:56
maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 09:56   #3694
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość

a ja potrzebuje pomocy
Narzucony zrobil zdjecia testowe babeczki - do zaproszen , (na razie na tle moich bluzek ) kupie karton tylko powiedzcie mi w jakim kolorze blady roz czy mocny roz a moze inny kolor?? kąt nachylenia bedzie taki jak na 3 zdjeciu (zeby bylo widac papilotek)
są bardzo stabilne

kawo któraś dziewczyna wklejała wczoraj zdjęcia kolorowych lizaków

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:02   #3695
Wiktusiaczek
Zadomowienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32914508]jedne buty już masz więc nie jest źle ja mam dopiero n wesele na poprawiny nic znaczy chciałam założyć sukienkę co byłam na weselu rok temu ale luz mam w biuście i nawet biustonosz nie pomoże
ale szwagierka ma podobną to może się zmieszcze bo na nią jest za mała[/QUOTE]
Może się uda A jak coś to swoją możesz zwęzić

Cytat:
No tak zabobony, czasami ręce opadają jak ludzie, szczególnie starsi bezkrytycznie w nie wierzą. Ale tak jak pisałam wcześniej, mój tata oburzył się na fioletowe buty. No nic. I tak je ubiorę, przecież siłą ich ze mnie nie ściągnie
Ja nie wierzę, ale wszystkie PMki w rodzinie trzymają się takich zwyczajów A buty kolorowe są super

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Paskudna pogoda dziś.
W temacie oszczędzania....
Popełniłam wczoraj zakup pędzla do pudru Ecotools w rosie był na promocji długo zastanawiałam się czy kupić, ale już po rozpakowaniu nie żałowałam bo jest niesamowity. Stwierdziłam że uzupełnię teraz braki sprzętu do makijażu bo po ślubie żel będzie kasy na takie rzeczy...

Dzisiaj kupiłam kołdrę (mój posag ) zobaczę co to przyjdzie bo to z portalu zniżkowego, sprawdziłam wcześniej i firma w necie ma same superlatywy.
TŻ zawsze narzeka że ściągam z niego i w nocy marznie więc nie będzie teraz problemu.
Brawo za zakupy Ja mam w posagu czajniczek na herbatę

Powiedzcie mi Kochane, co mam zrobić z kosmetykami nieużywanymi i masą lakierów do paznokci, których nawet nie otwarłam? Bo leżą i się kurzą... Przed ślubem by się kaska przydała, ale tego nikt nie kupi A szkoda wyrzucać...
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:02   #3696
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Bo u nas głupi zabobon: przez palce ucieka miłość, a przez piętę pieniądze... I w całej rodzinie się przyjęło, że buty są z piętą i palcami zabudowanymi...
oo słyszałam o tym

madziniusia - pomysł szalony - oby skuteczny
Stary 2012-03-14, 10:05   #3697
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie wierzę, ale wszystkie PMki w rodzinie trzymają się takich zwyczajów A buty kolorowe są super

Powiedzcie mi Kochane, co mam zrobić z kosmetykami nieużywanymi i masą lakierów do paznokci, których nawet nie otwarłam? Bo leżą i się kurzą... Przed ślubem by się kaska przydała, ale tego nikt nie kupi A szkoda wyrzucać...
iouWrzuć nam, może ktoś kupi...a co masz????

Jak wystawie akuce to Wam wstawie link... Mam jedne na oku w któeych sie zakochałam.

Moj Tż z sypilani chcee mi zrobic garderobe Na jednej ścianie przewidzial miejsce na moje buty!!!!!!!!!1

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:05   #3698
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja potrzebuje pomocy
Mocny róż, jak na ostatniej fotce

ziele,
dzięki za listę

Gratuluję wszystkim 3 i 4 mdś!

A ja idę robić muffinki cytrynowo-kokosowe, które wczoraj zapodała muffin

A potem... składam zaproszenia i podpisuję koperty Ciekawe, czy dzisiaj już skończę, bo robię zaproszenia od niedzieli. Jednak długo schodzi, nawet przy prostym wzorze.
Stary 2012-03-14, 10:05   #3699
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Cytat:

może wystaw je na allegro z tymże np. na aukcji?
zawsze ktoś kupi
a jakie masz te kosmetyki? Bo lakiery mnie nie interesują bo robie sobie tipsy
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:05   #3700
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
czołgiem
zawsze mozesz oddac do konkurencji do konkurencji ktora Ci oceni (oczywiscie za oplata) wielkosc czystosc i wage brylantu, mozna go wyjac z koszyczka oraz osadzenie oczywiscie to dopiero ostatecznosc i uswiadom panie w salonie ze one za to zaplaca

a ja potrzebuje pomocy
Ja typuję blady róż - efekt bardziej delikatny

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:08   #3701
justyna_g4
Zakorzenienie

Witajcie!

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Muffinku, chyba dziś popełnię, któreś muffinki z zaproponowanych przez Ciebie, tak smakowicie się czyta te przepisy

Mam takie pytanie: czy jest tu ktoś, kto się nie odchudza do ślubu?
Ja dzisiaj zamierzam zrobić te pierwsze! Nigdy ich nie robiłam, zobaczymy co z tego wyjdzie!

Ja sie chcę odchudzić do ślubu. Chciałabym zrzucić 10 kg. Jak narazie zaczęłam ćwiczenia na brzuch, uda i pośladki, a jak Tż pójdzie na popołudnie do pracy to zaczynam dietę od Pani dietetyka 10 dniową ( 6 posiłków dziennie ale to są produkty z konkretnych grup żywieniowych ). Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
i jeeeee ja tez mam 3 miesiace do slubu(napisalam 4 miesiace i sie zorientowalam ze to sa 3 a nie 4 )

Cytat:
Bardzo ładne. Ciekawe ile ja będę czekać na swoje

Cytat:
Ja nie mam takiego problemu bo ślub końcem października wiec może być zimno także nie brałam pod uwagę żadnych innych butów niż pełne.

Cytat:
Moja mama na początku też była przeciwna ale teraz przestała już się ze mną sprzeczać bo chyba się zorientowała, że nic nie zdziała.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:11   #3702
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
iouWrzuć nam, może ktoś kupi...a co masz????
Jak wystawie akuce to Wam wstawie link... Mam jedne na oku w któeych sie zakochałam.
Moj Tż z sypilani chcee mi zrobic garderobe Na jednej ścianie przewidzial miejsce na moje buty!!!!!!!!!1
Super się masz z TŻem Brawo dla Niego
Może wrzucę to na jakiś wątek z wymianami, bo właśnie takie odkryłam.... I chcemy linka

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32914778]może wystaw je na allegro z tymże np. na aukcji?
zawsze ktoś kupi
a jakie masz te kosmetyki? Bo lakiery mnie nie interesują bo robie sobie tipsy[/QUOTE]
Jakieś podkłady, pudry, cienie do powiek... I chyba pomyślę z tym allegro

Dzięki dziewczyny!
Stary 2012-03-14, 10:13   #3703
Konto usunięte

Cytat:
Może wrzucę to na jakiś wątek z wymianami, bo właśnie takie odkryłam.... I chcemy linka

Dzięki dziewczyny!
to wrzuć nam link
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:15   #3704
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki dziewczyny!
Dawaj nazwy i kolory zwłaszcza cieni...bo ja nie mam ani jednego a chciałabym mieć..

Synuś
Stary 2012-03-14, 10:18   #3705
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

wiem ze wstawiala zdjecia Lizakow i choelra znalezc nie mgoe tego posta slepa jestem

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:22   #3706
Wiktusiaczek
Zadomowienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32914923]to wrzuć nam link[/QUOTE]
Jak tylko obfocę i stworzę aukcję

Cytat:
Dawaj nazwy i kolory zwłaszcza cieni...bo ja nie mam ani jednego a chciałabym mieć..
Jest tam pomarańczowy z Inglota, nr 89 i chyba z 5 paletek z Essence: jedna jest z brązowymi, druga to mieszane pastelowe, a reszta jakieś podwójne kolory. Wystawię na allegro z opcją "od 1 zł" i dla Ciebie będzie pierwszeństwo zakupu Jeśli coś wyda się godne zainteresowania
Stary 2012-03-14, 10:23   #3707
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witajcie!

Ja dzisiaj zamierzam zrobić te pierwsze! Nigdy ich nie robiłam, zobaczymy co z tego wyjdzie!

Ja sie chcę odchudzić do ślubu. Chciałabym zrzucić 10 kg. Jak narazie zaczęłam ćwiczenia na brzuch, uda i pośladki, a jak Tż pójdzie na popołudnie do pracy to zaczynam dietę od Pani dietetyka 10 dniową ( 6 posiłków dziennie ale to są produkty z konkretnych grup żywieniowych ). Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Bardzo ładne. Ciekawe ile ja będę czekać na swoje

Ja nie mam takiego problemu bo ślub końcem października wiec może być zimno także nie brałam pod uwagę żadnych innych butów niż pełne.

Moja mama na początku też była przeciwna ale teraz przestała już się ze mną sprzeczać bo chyba się zorientowała, że nic nie zdziała.
na pewno pomoze Ci też chodziałm do dietetyczki i było fajnie niestety juz nie chodze ale sama sie za siebie biore - chce miedzy innymi przeprowadzić dite która stosowałam wczesniej - taka oczyszczajaca organizm ze złogów tluzczu - toksyn i innych - a także poprawiajaca cykle napawde po neij organizm sie "naparwia" tylko piewszy tydzień jest cięzki bo tzreba sie przyzwyczaić - i np nie mozna pić kawy przez 6 tygodni w tym tygodniu odzwyczajałam sie od jej picia czegoskutkiem był niemiłosierny ból głowy....
Stary 2012-03-14, 10:23   #3708
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Agnes ja bym postraszyła policją. Bo skoro kamyk jest mniejszy to zachodzi podejrzenie kradzieży.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:24   #3709
Wiktusiaczek
Zadomowienie

A tu coś specjalnie dla PMek z czerwca i początku lipca:

http://moda.allegro.pl/buty-slubne-e...176361662.html

Stary 2012-03-14, 10:26   #3710
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
dawaj na wymianę. to niezła frajda jest, ja już mam kilkadziesiąt przekupek i na pewno na tym nie poprzestanę

Cytat:
ale fajnie, też o tym marzę..tylko ja bym chciała oddzielny pokój z lustrami jak w przymierzalniach haemu i półki z butami ustawionymi kolorystycznie

a co do butów, to zamawiasz z jakiejś hurtowni cały karton??

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
A potem... składam zaproszenia i podpisuję koperty Ciekawe, czy dzisiaj już skończę, bo robię zaproszenia od niedzieli. Jednak długo schodzi, nawet przy prostym wzorze.
a chwaliłaś się projektem? bo ja nie pamiętam

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:28   #3711
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
dawaj na wymianę. to niezła frajda jest, ja już mam kilkadziesiąt przekupek i na pewno na tym nie poprzestanę
O! Czyli albo allegro albo wymiany... Właśnie zagłębiam w to drugie
Stary 2012-03-14, 10:41   #3712
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Jak tylko obfocę i stworzę aukcję

Jest tam pomarańczowy z Inglota, nr 89 i chyba z 5 paletek z Essence: jedna jest z brązowymi, druga to mieszane pastelowe, a reszta jakieś podwójne kolory. Wystawię na allegro z opcją "od 1 zł" i dla Ciebie będzie pierwszeństwo zakupu Jeśli coś wyda się godne zainteresowania
Palete zawsze chciałam mieć.... Więc pewnie beda moje..

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

ale fajnie, też o tym marzę..tylko ja bym chciała oddzielny pokój z lustrami jak w przymierzalniach haemu i półki z butami ustawionymi kolorystycznie

a co do butów, to zamawiasz z jakiejś hurtowni cały karton??

a chwaliłaś się projektem? bo ja nie pamiętam
Luustra też będą Sciana bedzie z butami a w sypliani ma dodatkowo i tak juz garderobe. Dodam do niej jeszcze cały pokoj...kocham to!

Buty będa z różnych hurtowni. Chce jeszcze z Anglii sprowadzać, ale zobaczymy co z tego wyjdzie

Synuś
Stary 2012-03-14, 10:44   #3713
magdalennne
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Audrey oczywiście, że lepiej ćwiczyć niż nie jeść Powiem ci jak to było u mnie.. Ja nie znoszę biegania, a o tym, że będę ćwiczyć postanowiłam w styczniu, więc już w ogóle odpadało przez moją nienawiść do zimy. Kupiłam więc stepper do chodzenia w domu i on ma tam licznik spalanych kalorii. I tak zaczynałam od 100 kcal, a i tak kończyłam zmęczona, potem coraz więcej po 300 za jednym razem. Ale przez to, że np na spalenie 200kcal potrzebuję ok 25 min zaczęłam patrzeć na kaloryczność potraw. I jak jadłam np batonika to sobie myślałam "będę go spalać przez pół godziny" albo "ile się będę musiała męczyć...". I chyba weszło mi to w podświadomość, bo zaczęłam jeść mniej, żeby mniej musieć spalać Pewnie wyda się to głupie, ale tak właśnie było. I tak mi weszło w nawyk, że po prostu jem mniej, a jak zjem coś o 18 to już nie jestem głodna do rana

Malwus ta dziewczyna może lepiej niech nie przychodzi, bo potem będzie ci jęczeć całe wesele i dopiero się będziesz denerwować.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:53   #3714
Agis88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
4 miesiące do ślubu

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
no
Jesteś szalona ale patent dobry
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Hej laski

Ale mi się nic nie chce.

a dziś 4 msc do ślubu

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
ja chodziłam do klasy sportowej więc ruch mam "wszczepiony" zresztą z 2-letnim dzieckiem bez ruchu się nie obejdzie

A propos dzieci:
http://www.joemonster.org/art/19601/...jest_dziewica_

Cytat:

Cytat:

Dziewczyny - wczoraj wróciłam z pracy i jak zobaczyłam chleb i czosnek to musiałam to zjeść: dwa ząbki czosnku przegryzione suchą kromką Pyszne
Mój Tż tak jada... Bierze sobie np. cebulę i je jak jabłko... Ja wtedy wychodzę...
Cytat:
A tu coś specjalnie dla PMek z czerwca i początku lipca:

http://moda.allegro.pl/buty-slubne-e...176361662.html

Cytat:
a ja potrzebuje pomocy
Ale super! genialny pomysł Z all zamawiasz? Dla mnie mocny róż

Cytat:
wiem ze wstawiala zdjecia Lizakow i choelra znalezc nie mgoe tego posta slepa jestem
Specjalnie dla Ciebie jeszcze raz Slaba jakość bo komórką... Jakbyś je chciała to daj znać...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0195.jpg (110,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0193.jpg (107,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0192.jpg (93,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0191.jpg (173,9 KB, 11 załadowań)
Agis88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:53   #3715
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
na pewno pomoze Ci też chodziałm do dietetyczki i było fajnie niestety juz nie chodze ale sama sie za siebie biore - chce miedzy innymi przeprowadzić dite która stosowałam wczesniej - taka oczyszczajaca organizm ze złogów tluzczu - toksyn i innych - a także poprawiajaca cykle napawde po neij organizm sie "naparwia" tylko piewszy tydzień jest cięzki bo tzreba sie przyzwyczaić - i np nie mozna pić kawy przez 6 tygodni w tym tygodniu odzwyczajałam sie od jej picia czegoskutkiem był niemiłosierny ból głowy....
A co to za dieta?? U mnie jest taki problem, że muszę czekać aż Tż będzie miał popołudnie bo jak ma na noc to muszę mu robić kolacje, żeby nie szedł głodny do pracy i coś tam z nim jeść. Ale już od niedzieli będzie miał popołudnie. Oczywiście moja mama robi awanturę, że żadnych diet tylko po protu mniej jeść ale to na prawdę mi nie pomaga. Już sama nie wiem co z sobą zrobić...

Laura

Stary 2012-03-14, 10:55   #3716
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dzien dobry

wczoraj nie mialam czasu zeby cokolwiek napisac, poczytalam pare stronek i nie dalam rady wiecej. Dzisiaj rano juz wstalam, jemy sniadanie z TZ, za 5 minut mam wychodzic do pracy i tak mnie w brzuchu skręcalo, ze pol godziny spedzilam w kibelku..:/ i nie poszlam do pracy, bo się balam.. jakis wirus.. teraz juz troche lepeij..

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Jeszcze odnośnie atrakcji na weselu: u nas będzie jedynie drink bar, ale to taki bez barmanów, samoobsługowy . Byliśmy na jednym weselu gdzie był taki patent i sprawdziło się to świetnie. Zrobimy menu z kilkoma prostymi, max 4-5 składnikowymi drinkami, kupimy grenadynę blue curacao i odpowiednie soki. Chcemy ograniczyć się do drinków z dwoma alkoholami, na pewno z wódką i co do drugiego mamy dylemat: gin czy tequila? Co według was byłoby lepsze? Może jeszcze kupimy parę butelek martini do tego.

Na poprawinach będziemy mieć pokaz slajdów, ale tylko dlatego, że nasz DJ ma to w ofercie gratis . Ma swojego pomocnika, który podczas tańca robi gościom zdjęcia, często zabawne. I później, podczas przerwy na posiłek, zdjęcia te wyświetlane są jako pokaz slajdów. DJ ma jeszcze w ofercie karaoke na poprawiny ale nad tym jeszcze się zastanawiamy. Co myślicie o tym pomyśle?

Z innych atrakcji początkowo zastanawialiśmy się nad puszczaniem lampionów ale zrezygnowaliśmy z tego. Ostatnio mama podrzuciła nam też pomysł na pieczonego świniaka, który o określonej godzinie wjeżdża na salę, obsługa go podpala, a po części pokazowej dzieli na porcje i częstuje gości. Cena takiej przyjemności to 500zł. Z początku byłam na tak, ale po przemyśleniu stwierdziliśmy że nie chcemy robić cyrku z naszego wesela i odpuścimy sobie

jak dla mnie gołąbki to też taki kicz i niegdy w życiu bym tego cholerstwa nie chciala:P drinkbaru co prawda nie mam, ale chcemy postawic na stoliku rozne alkohole, zrobic karte z paroma drinkami i pokrojone owocki
a przypomnialo mi sie, ze jako "atrakcje" mamy wlasnie plonącego prosiaka (zreszta u nas to juz standard) i mamy tez stol wiejski (ale to dlatego, ze mamy go w gratisie za to, ze wplacilismy juz 90%kwoty za sale).

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
w sobotę idę wybrać tort weselny dzisiaj rodzice mnie umówili z właścicielem cukierni czy 60-80 zł za 1 kg tortu to dużo?? bo tyle im właśnie powiedział
ja place 65zl/kg..

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
no to niestety to jest jedyna cukiernia w moim mieście, która robi świetne ciasta i torty będę musiała to przeboleć i u nich kupić

a z jakim nadzieniem byście wzięły bo myślę nad malinowym lub jagodowym bo tort będzie generalnie śmietanowy
ja bym wziela rozne smaki

Cytat:
Dziewczyny ratunku!!
Obiecałam Tż muffinki i potrzebuję jakiś sprawdzony przepis. Ma któraś??

Biorę się za nadrabianie
z paczki najlepsze

Cytat:

a ja potrzebuje pomocy

ciemny róz
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 11:07   #3717
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
A co to za dieta?? U mnie jest taki problem, że muszę czekać aż Tż będzie miał popołudnie bo jak ma na noc to muszę mu robić kolacje, żeby nie szedł głodny do pracy i coś tam z nim jeść. Ale już od niedzieli będzie miał popołudnie. Oczywiście moja mama robi awanturę, że żadnych diet tylko po protu mniej jeść ale to na prawdę mi nie pomaga. Już sama nie wiem co z sobą zrobić...
chodziłam do dietetyczki i schudłam 12 kg - forma bardzo bezpieczna i zostało mi po tych wizytach np jedzienie 4 posilków po małych porcjach i picie dużo wody - wiec polecam Ci ta formę bardzo - szczególnie jak trafisz na kogoś kto na diecie nie będzie ci kazał jesc makaronu & orzechów - które sa mega tuczace moja koleżnka tak miała i po tygodniu przybyło jej a nie schudła.

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2012-03-14 o 11:23
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 11:15   #3718
D0tk4
Zadomowienie

Dziewczyny, ale tluczecie w te Wasze klawiatury Od wczorajszego wieczora 6 stron

Musze pochwalic sie moim TZcikiem Wczoraj jego firma oglosila wyniki finansowe za rok 2011 i mimo ze to firma finansowa i wszedzie sa spadki, to oni zanotowali calkiem spore wzrosty (nie wiem co i jak, wiem, ze cos wzroslo i to dobrze :P). W zwiazku z tym wszyscy pracownicy jego dzialu mieli indywidualne meetingi z szefem, gdzie byli przez niego oceniani. TZcik dostal duzy bonus i podwyzke!!!!!!! W sama pore na slub Jestem taaaaaaka dumna
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 11:17   #3719
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
chodziłam do dietetyczki i schudłam 12 kg - forma bardzo bezpieczna i zostało mi po tych wizytach np jedzienie 4 posilków po małych porcjach i picie dużo wody - wiec polecam Ci ta formę bardzo - szczególnie jak trafisz na kogoś kto na diecie nie będzie ci kazał jesc makaronu & orzechów - które sa mega tuczace moja koleżnka tak miała i po tygodniu przybyło jej a nie schudła.

ta dieta o której ja piszę wymaga nie lada poświęcenia bo to dieta warzywno-owocowa ewy dąbrowskiej - swoją drogą to pani doktor która walczy z chorobami cywilizacji... (w sumie nie wiem czy mozna na tym forum polecać tak podajac dokaldne nazwy ale podam - to chyba nie szkodzi(?))

i stosujesz ja przez 6 tygodni - oczywiscie mozna krócej i wychodzenie z tej diety tez trwa tyle ile ja stosujesz w przeciwnym wypadku masz efekt jo-jo

pomaga usunać tłuszczyk, toksyny, poprawia a moze barzdiej reguluje cykl to główna przyczyna dla której chciaąłbym ja obecnie zastosować oczywiscie fajnie bedzie widziec spadajace kg ale chciałabym zeby ze sprawami kobiecymi było oki a obecnie nic mi nie pomaga więc sie skuszę na nia

pierwszy tydzień jest najgorszy ale później jest wszytako ok - i stajesz sie weselsza masz wiecej energii i naparwde działa fajnie na organizm - ja ją stosowałam i działa natomiast trzeba mieć nie lada silna wolę by ją przetrwać a najdziwniejsze jest to ze po zastosowaniu jej zmienai Ci się światopoglad na niektóre sprawy
Ta moja trwa 10 dni. Je się 6 posiłków dziennie. Produkty są podzielone na grupy. I przy każdym posiłku sa elementy z 2 grup. Najlepsze jest to, ze w tej dzecie każdy może znaleźć coś dla siebie. Jest tam np sałatka z tuńczyka ale wiadomo, że tylko trochę majonezu light się daje. Moje koleżanki miały taką dietę i jedna na prawdę chudła w oczach i teraz to normalnie jej nie poznaje.

Laura

Stary 2012-03-14, 11:20   #3720
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale tluczecie w te Wasze klawiatury Od wczorajszego wieczora 6 stron

Musze pochwalic sie moim TZcikiem Wczoraj jego firma oglosila wyniki finansowe za rok 2011 i mimo ze to firma finansowa i wszedzie sa spadki, to oni zanotowali calkiem spore wzrosty (nie wiem co i jak, wiem, ze cos wzroslo i to dobrze :P). W zwiazku z tym wszyscy pracownicy jego dzialu mieli indywidualne meetingi z szefem, gdzie byli przez niego oceniani. TZcik dostal duzy bonus i podwyzke!!!!!!! W sama pore na slub Jestem taaaaaaka dumna
widzę że w końcu docenili ścisłe umysły Bo mój tż też więcej zarabia a w dodatku ma soboty wolne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości