|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
witajcie
|
|
|
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
Cytat:
komu kawy ?? ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- inutil a Julian na brzuszku coś w ogóle podnosi główkę ? robi takiego dziobaczka ?
|
|
|
|
#453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ty po swoim ekspressiaku, to się nie dziwię że redi-stedi ![]() ba! mówisz i masz!!!!!
|
|
|
|
#454 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Dzisiaj stawiamy ![]() Cytat:
zaciśnięte Ja poproszę ![]() Vaniliova śliczny ten Twój synuś
10.02.2011[*] Mój Aniołek 10.10.2016[*] Mój Aniołek Edytowane przez bacharybnik Czas edycji: 2012-03-14 o 08:57 |
|
|
|
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki wszechogarniającyale te nasze wizazowe dzieciaczki rosną
|
|
|
#456 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dorby!
Komu kawy (z kozim mlekiem)? nie o wszystkich ![]() a Ty nie masz remontu, tylko nowe mieszkanie - wszystko mi się kićka pierwsze słyszę/widzę... wydaje się fajne ![]() może to tak jak z gąbką do masażu, najpierw boli ale można się przyzwyczaić ![]() Cytat:
no właśnie, odpowiedziałam tylko tym z ostatnich 4 stron...dobrze, że masz już pierwszy dzień w pracy za sobą, teraz będzie już tylko łatwiej słodziak Cytat:
samolotem z Julkiem będzie ok Ale Ty będziesz wspaniałą matką Cytat:
zaciskamCytat:
zresztą jak już leży na brzuszku to głowa tylko w jedną stronę, nawet na wprost nie chce spojrzeć, na drugą stronę wcale mu się nie da przekręcić główki. Bardzo mnie to martwi.![]()
|
||||
|
|
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
zaciśnięte jak szybko ten czas mijaDziewczyny słyszałyście o wypadku w Szwajcarii? 22 dzieci zginęły w tunelu w autobusie, miały około 12 lat. Masakra jakaś aż mam łzy w oczach
|
|
|
#458 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie raczej przemawia cudny czas ciąży i trzymania na rękach malutkiego człowieczka, poród też piękny czas ale bardzo trudny, niekoniecznie na nim mi najbardziej zależy ![]() Cytat:
![]() bańka dobra jest do wodnego, a kierunek na nogach można powiedzieć że do serca Cytat:
Mikołaj i jego kuzyn
|
|
|
|
#459 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Wczoraj wieczór mega kolka, także miałam rzeź. Na szczęście noc ok... Rano też przed chwila było nieokreślone darcie kij wie o co chodziło... Teraz śpi. uffffffffffffffffffffff Maga słyszałam o wypadku, oglądam właśnie tvn24... koszmar. Współczuję rodzicom... Niewyobrażalna tragedia...
|
|
#460 | ||
|
Zakorzenienie
|
WITAM!!!!!!!!!!!
Cytat:
![]() ze dałaś rade wiem ze łatwo nie było!Cytat:
zaciśnięte bardzo mocno!!!!!!!!!!!!!! |
||
|
|
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ!
inutil - dla mnie kawy - ale bez mleka koziego- w lodówce mam prawdziwe krowie z tłustą śmietaną na wierzchu ![]() mówiłaś pediatrze o swoich niepokojach co do Julka...ja się niestety nie znam, nie mój etap.., ale wydaje mi się, że dzieci zdolności psychoruchowe rozwijają w bardzo różnym tempie... skąd ten wniosek, że będe dobrą mamą ?pani- to zabieraj się za pieczenie chleba , mnie troszkę niewyrośnięte wyszły ale Tz był zachwycony i z dwóch chlebków od nocy została tylko piętka, poszły z pastą z makreli![]() rano zaliczyłam labolatorium (siuśki i krew) a teraz siostra chce mnie na ciuchy wyciągnąć i chyba się skuszę...chociaż mi nie po drodze fioluś - kciuki trzymam, zeby wszystko było ok tylko proszę Cię nie upieraj się- jeśli będzie trzeba zostać w szpitalu i zrobić dodatkowe badania przystań na to, to wszystko dla Maluszka
|
|
#462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na resztę pytań Dziewczyny odpiszę później, bądź po pracy![]() 1) Amway Abou Soma ***** Termin: 13-20.07.2012 Wylot: Kraków Cena za osobę: 1799zł, za pokój: 3598 zł 2) Harmony Makadi Bay ***** Termin: 05-12.07.2012 Wylot: Kraków Cena za osobę: 1860 zł, za pokój: 3720 zł 3) The Desert Rose Resort ***** Termin: 13-19.07.2012 Wylot: Katowice Cena za osobę: 1894 zł, za pokój: 3788 zł 4) Sunrise Mamlouk Palace ***** Termin: 06-12.07.2012 Wylot: Katowice Cena za osobę: 1996 zł, za pokój: 3992 zł 5) Shores Amphora ***** Termin:04-11.07.2012 Wylot: Kraków Cena za osobę: 1999 zł, za pokój: 3998 zł 6) Sunny Days El Palacio ****+ Termin: 06-12.07.2012 Wylot: Katowice Cena za osobę: 1843 zł, za pokój: 3686 zł 7) Montillon Grand Horizon Beach Resort ****+ Termin: 13-19.07.2012 Wylot: Katowice Cena za osobę: 1985 zł, za pokój: 3969 zł 8) Oriental Sharm ***** Termin: 10-17.07.2012 Wylot: Katowice Cena za osobę: 2049 zł, za pokój: 4098 zł 9) Aa Amwaj Resort ***** Termin: 04-11.07.2012 Wylot: Kraków Cena za osobę: 2067 zł, za pokój: 4134 zł 10) Sharm Grand Plaza Resort ***** Termin: 10-17.07.2012 Wylot: Katowice Cena za osobę: 2093 zł, za pokój: 4185 zł 11) Continental Plaza Beach Resort ***** Termin: 03-10.07.2012 Wylot: Katowice Cena za osobę: 2093 zł, za pokój: 4185 zł 12) Lillyland **** Termin: 06-12.07.2012 Wylot: Katowice Cena za osobę: 1775 zł, za pokój: 3550 zł
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
acha- muszę Wam napisać co mnie o dwczoraj trapi...
zawsze sobie wyobrażalam, ze przy porodzie Tz-et będzie mi towarzyszył, kiedyś mu o tym powiedziałam i on przyjął to jako coś oczywistego co mnie bardzo ucieszyło, potem zgodził się na szkołę rodzenia...a wczoraj zakomunikował mi, że być może jak ja będę rodzić on będzie w delegacji lub będzie mieć dodatkowe dyżury w pracy bo wyszło takie zarządzenie w związku z Mistrzostwami Euro....i on może być wtedy częściej w pracy...a o urlopie to napewno może zapomnieć!
|
|
#464 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mikołaj bardzo poważnie się prezentuje ![]() będzie lepiej! już niebawem!!!! Cytat:
i zachęty wszystkich: "Pij, prosto od krówki, z pianką, zdrowe, bez UTH"... ble ble ble... Cytat:
![]() Powodzenia w ciuchowych polowaniach!!!
|
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
Natalia- Mikołaj przystojniak
czy on jest dla kogoś zarezerwowany bo ja czekam na córkę ?pani- ja w dzieciństwie uwielbiałam takie mleko od krowy, potem miałam czas odrzucenia i piłam tylko UHT a teraz znowu zasmakowało
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Natalia - miki jest cudny.................... .......mniam mniam
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- fiol- kciukasy zacisnieter maksi????????? |
|
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#468 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Dzięki dziewczyny za info. w sprawie tego badania słuchu. Są 2 rodzaje naklejek z tego wynika. Na jednych pisze że wynik prawidłowy a na drugin literki : N- norma. Na szczęście my też mamy N tylko czynniki ryzyka wystapiły i trzeba badanie powtórzyć. My dajemy nowy lek na kolki i czekamy na efekty. Naczyniak Darii okazał się naczyniakiem Jak będzie bardzo rósł mamy iść do dermatologa.Inutil - dawaj małego dużo na brzuszek, nawet jak protestuje, lepiej niech troszke popłacze niż potem go męczyć Wojtą (to skuteczna metoda ale bolesna ). Zmieńcie strone łóżeczka, ramienia, noszenia na rękach tak aby Juluś był zmuszony patrzeć w ta druga stronę. Daria nie lubi leżać na brzuchu ale ją męczymy i jakoś wychodzi. Zmieniam też strone łóżeczka raz na dwa tygodnie, po karmieniu biorę raz na jedno, raz na drugie ramię, podobnie z noszeniem na rękach. Będzie dobrze. A jak twoja dieta i AZS Julka - lepiej? Natalia - przystojniak Basia - fiol - trzymam kciuki. zebra - może się uda że jednak tż bedzie z Tobą. Wsparcie męża jest bardzo pomocne w takiej chwili Ja bez tż to chyba bym nie urodziła ![]() sofcia - ![]() Wakacje... kiedy my pojedziemy, zazdroszcę Wam planów. ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Karmiace mamy : jakie polecacie tanie wkładki laktacyjne??? Mi idą jak woda i chciałam nabyć jakieś tańsze, przy każdym karmieniu z 2ej piersi leci mi mleczko i wkładka jest cała mokra - od razu do wymiany ![]() heheh a myślałam, że się na podpaskach zaoszczędzi a tu takie koszty przy karmieniu piersią
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gorzej, jak w ogóle nie będzie mnie miał kto zawieźć na porodówkę
|
|
|
#470 |
|
Wtajemniczenie
|
- ułoży się po Waszej myśli. Nam się udało, że urodziłam w niedziele i TŻ był w domu a Amelkę daliśmy do mojej koleżanki zaprzyjaźnionej.
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno się ułoży, tak, że tż będzie w domu ![]() Cytat:
tak jak amilcia pisze trzeba dziecko trochę zmuszać jak nie chce ![]() Amilicia ja nawet nie zużyłam jednej paczki wkładek ! nic mi nie cieknie, a wkładki leżą i chyba czekają na kolejną ciąże ![]() Ja na twoim miejscu kupiłam bym wkładki wielorazowego użycia do prania z Medeli są podobno bardzo dobre koszt to 40 zł na all chyba już z przesyłką masz 4 szt Myślę, żę się szybko zwróci
|
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
natalia to kiedy drugie??
|
|
|
|
|
#474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z pewnością by mi się zwróciło, bo ja w nieco ponad tydzień zużyłam 60 wkładek za 25 zł. Muszę pomyśleć ... ale 2 pary to będzie mało, bo ja karmię średnio co 2 godziny ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Nita - kupiłaś to żelazko? Ja właśnie prasuje, mała śpi obok właściwie to skończyła.Dziś na kilka dni przyjeźdżają dziadkowie... teściowie i mój ojciec. Ale się będzie działo, nie lubię takich tłumów ale czasem trzeba się poświęcić ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Basia - jak się czuje Kamil?
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-03-14 o 11:40 |
|
|
|
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieliśmy własne kózki fajne zwierzaczki ![]() ale jak jakiś czas temu ponownie spróbowałam koziego to mi nie podeszło specyficzny smak ma i trzeba się z nim oswoić no ale samo zdrowietata mi tu obiecuje, że on jeszcze kiedyś do kóz wróci, żeby wnuki piły
|
|
|
#476 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
dziewczynki widzialyscie pogode na weekend?? jak ma byc wspaniale cieplo....
|
|
#477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Ty jak się czujesz? Jak fasolka???? ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Mam już partię ciuszków na 56 do sprzedania na all tylko się musze zebrać aby zdjęcia porobić. Daria szybko rośnie, ciuszki są w b. dobrym stanie. Kokosów się nie spodziewam ale pare groszy wpadnie na paczkę pampersów chociażby
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
BRY...
Katka dzięki!
|
|
#479 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, nie cytowałam.
Ostatnio brakuję czasu, dzieci są absorbujące, ![]() Zdjęcie fryzury wstawię jak szwagier odda aparat. Amilcia w rossmanie są tanie wkładki ale nie są dobrej jakośći. Używam z penatenu. Ale robię taki trik, że jak karmię to do drugiej piersi (w domu) przykładam pieluszkę tetrową ![]() Nita śliczne smerfy Natalia Miki jest do Ciebie podobny Basia jeszcze raz powtórzę, Tobiasz to cały Kamil. A jak Kamilek, zdrowieje? Berbie jak Twoja waga? Niby nie planujemy trzeciego dziecka ale jak sobie pomyślę, że już nigdy nie będę w ciąży to mi przykro.... także.... (marzy mi się dziewczynka) Dziś robię pizze, macie sprawdzony sposób na ciasto - żeby nie było suche tylko miękutkie? |
|
|
|
|
#480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, philips GC4410 Cytat:
![]() ![]() bry agatko |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

a nie tak jak kiedyś myślałam, że jeszcze jedno
Ty po swoim ekspressiaku, to się nie dziwię że redi-stedi
zaciśnięte
taki wszechogarniający

miałam ochotę każdemu powiedzieć nie twój zakichany interes
no właśnie, odpowiedziałam tylko tym z ostatnich 4 stron...
zresztą jak już leży na brzuszku to głowa tylko w jedną stronę, nawet na wprost nie chce spojrzeć, na drugą stronę wcale mu się nie da przekręcić główki. Bardzo mnie to martwi.
jak szybko ten czas mija