|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Dzień dobry wszystkim!!
Dph ja od dwóch dni pije karmi na wieczór zawsze. Potem cycusie mam pełne, aż twarde i samo mleko z nich wylatuje. Pije to zwykłe karmi, nie smakowe. Młodego brzych po nim nie boli. Kup sobie na próbe jedno i sama zobaczysz.
|
|
|
|
#992 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
od wczoraj mam mame i tylko poczytuje a czasu brak na odpowiedzi
teraz odniose sie do str 33 Cytat:
super wiesci ze doszlas do tego co mu dolega i jak pomocja tez musze http://www.blog.glamchild.pl/tag/pas-poporodowy/ taki bym chciala ale matko ile kosztuje Cytat:
ale to nie jest wielki problem - za malo jej bylo w kapsulkach, dziecku krzywda sie nie stanie swoja droga widac ze takie firmy w ogole nie spr czegos co zamawiaja w fabrykach firm farmaceutycznych, masakra ![]() Cytat:
Cytat:
pieknych urodzinek zycze Cytat:
potem bylismy jak byl czas szczepionki, czyli 6-8tydz Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja stosuje na brzuchala elancyl, ale nie ciazowy tylko normalny, byl w promo i tz mi zasponsorowal ale efektow nie widze
|
|
|
#993 |
|
Zadomowienie
|
Ale się wkurzyłam co do tej wit D
To już wiem czemu moje dziecko się poci Ma niedobór wit D pewnie ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- A tak po za tym Melcia stawia mamom karmiącym po szklanie KARMI Dzieciaczkom po flaszce mleka , a reszcie po secie i galarecie
Bo kończy 4 miesiące ! ![]()
|
#994 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Mili dzisiaj kończy 10 tyg ![]() Nocne odkładanie do łóżeczka wyszło tak sobie ![]() Pierwsza próba spaliła na panewce,był wrzask, dostała jeszcze cyca i w sumie o 23:15 się udało i zasnęła w łóżeczku ale kolejne odłożenie sie nie udało, w ogóle był problem żeby zasnęła i skończyło się spaniem na mojej klacie do 6 rano ![]() Cytat:
a jak Twoja kreacja ?? Cytat:
![]() Cytat:
Wypiłam wczoraj te pół i reszte zostawiłam na dzisiaj ale co mój maz zrobił.........schodze na dół jak uspałam Mili a on karmi popija i mówi....no wziałem sobie ta resztke co było w lodówce ta resztke, dokładnie pół a w południe juz jedno wciagnał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Karmi leje do szklanki i chwilke czekam, nie odgazowuje jakos specjalnie. Dwa dni pije i jak na razie oki Cytat:
![]() ![]() ja ze Slaska i tez czesto mówie korek ![]() Cytat:
Do takich małych sklepów nie chodze wiec nie pomoge.
|
|
#995 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!
Mam pytanie czy mogę dołączyć do waszego zacnego grona? Mieliśmy termin na 4.03 więc całą ciąże udzielałam się u mamuś marcowych ale przyznam że was często podczytywałam, zwłaszcza w "sezonie" porodowym Nasze maleństwo chciało trochę wcześniej nas poznać więc od 16 lutego jestem mamusią Ewy ![]() Liczę że na waszym wątku znajdę wspólne tematy dotyczące opieki nad maluszkiem. Pozdrawiam!
|
|
|
|
#996 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pytasz? PIJ!!! ![]() Nie mogłam sę wczoraj powstrzymać i przy okazji wycieczki do Rossmana polazłam po piwko karmi o smaku kawy Wychlałam duszkiem znowu, ale zagryzałam słomką ptysiową co by się nie zgruuzować do nieprzytomności
|
|
#997 | ||||
|
Zakorzenienie
|
też kupiłam te witaminy
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#998 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jedziemy na pierwsze szczepienie - trzymta za nas kciuki, co by Julka mało płakała, a mama razem z nią
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trudno... kupiłam już tamto to będę używać, ehh ale katar się kończy
|
|
#1000 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Chwile mnie nie było a tu tyle stron, że nie mam szans na podrobienie, dobrze, że czasami z doskoku coś podczytałam. więc tak: - byłam u gina, jest OK, w maju zakladam Mirenę, narazie krążek, zobaczymy, jedno i drugie pierwszy raz w zyciu. - bylam w pracy podpisalam juz nawet wniosek na dodatkowy 4 tygodnie urlopu maciezyńskiego więc do 20 czerwca mam spokój, później zaległy urlop. Okazała się, że kadrowa zapomniała mi zglosic dziecko do ZUS, wrrr, twierdziła, że nie miała PESEL a miala bo jej tż zawoził - idziemy dzis do okulisty, idę z obiema pannami - wyzwania na maxa, zobaczymy, zdam relację z podwójnego macierzyństwa jak to przeżyję - wczoraj u pediatry okazało, że mala przytyła przez tydzień 50g, dostaliśmy próbkę mleka Nutramigen LGG, ale nie chcę go na stałe bo 400g kosztuje na receptę 70 zł - mamy tez iść do neurologa - u nas na wsi termin mi wyznaczono na 30 maja, wrrr dziewczyny z Łodzi, gdzie byłyście z maluszkami u neurologa i jak długo czekałyście się na wizytę ??? - Cytat:
.Brawo dla naszej najstarszej panienki , ale szybko zleciało ![]() Cytat:
Znikam syrena się włączyła
|
||
|
|
|
#1001 | |||
|
Rozeznanie
|
o jakich witaminach Agatek piszesz?
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- [QUOTE=likas;32915825]Cześć dziewczyny ![]() - byłam u gina, jest OK, w maju zakladam Mirenę, narazie krążek, zobaczymy, jedno i drugie pierwszy raz w zyciu. też mam krążek,ale jeszcze go nie zainstalowałam ![]() ------------------------------------------------------------------------------------------------ Dzień doberek! Dzisiaj w nocy dopadł mnie taki leniuszek ,że masakra,nie miałam siły wstac do Młodego!! Bartek pomalu wyrasta z ciuszków co zakupilam,codziennie jakieś odkładam! A od znajomych co byli na wizytacji to podostawałam prawie same większe 72 a nawet większe,myślę ,że kurteczka i koszula będą prawie na 2 latka hehe. Czy Wasze Maluchy trzymają już grzechotki ??? Mój Bartosz trzyma i potrząsa,no ale chyba nie jest tego świadomy bo zdaża się ,że walnie się w główkę tą zabaweczką. Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-03-14 o 11:12 |
|||
|
|
|
#1002 | ||
|
Zadomowienie
|
Wiesz co ja pije i jakoś różnicy nie widzę
,ale piję,bo mam nadzieję ,że w końcu zadziałaCytat:
witaj Cytat:
zaciśnięteWitam się U nas nocka super mała spała do 4,45,a zasnęła ok 22 .Nakarmiłam ją i położyłam spać obok siebie ', nie zdjęłam z cyca nakładki i tak zasnełam.Obudziłam się taka zalana mlekiem ,ze szok.Cała część stanika z lewej częsci,koszulka cały przód zalany ,poduszka i do tego prześcieradło.Musiało się jakieś podcisnienie zrobić ,że tak to wyciekało.Z 60 ml poszło się j..... .Później mała strasznie kręciła się przy cycu,wiec pobujałam jej nóżkami i odpięłam pieluszkę ,zeby poszła latwiej kupa.Oczywiście poszła ,ale jakaś dziwna strasznie pienista.Nie wiem od czego to .A dla mamuś które próbują uspać dzieci same w łóżeczku proponuje spróbować owinąć ciasno w kocyk.Nam pomogło w szybszym uspaniu.Jak narazie do łózeczka jeszcze tak nie odłożyłam ale do leżaczka tak i zadziałało.Dziś jeszcze wprasza się do mnie kolezanka ,która przychodziła by ciągle do mnie ,ale do siebie zaprosić to ciężko i nie wiem czy mi sie chce![]() aha mam pyt czy któraś używała tych pieluch albo coś słyszała http://www.dzieciowo.pl/2011/04/wszy...z-jeszcze.html
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2012-03-14 o 11:10 |
||
|
|
|
#1003 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wybaczcie że tylko tyle ale mamy przekroczony limit neta i załadowanie strony zajmuje mi 10-15 minut plus nadrobienie więc zanim cokolwiek jestem w stanie napisać to mały się budzi i już nici z czytania i pisania. U nas wszystko ok tyle tylko że mógłby więcej spać w dzień bo czasami nic nie mogę zrobić, jak wstanie o 6.05 rano (a już tydzień tak wstaje) to potrafi nie spać do 12-13 a potem ucina sobie 10-15 minutówki. I właśnie zakończył 15 minutową drzemkę i już wrzeszczy więc idę uciszać wyjca
|
|||
|
|
|
#1004 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do korasa to mówi się mówi przynajmniej tak sie kiedyś mówiło a i większość moich znajomych jeszcze tak mówi ![]() Cytat:
to duza pannica już z niej Cytat:
Cytat:
czasami też sam sie bije po buźce piąstkami
|
|
#1005 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak się dziecię chowa? Jak jest karmiona? Kupki w porządku? ![]() Cytat:
powodzenia!Cytat:
|
|
#1006 |
|
Wtajemniczenie
|
a tak w ogóle to DZIEŃ DOBEREK bo sie nawet nie przywitałam - wstyd
|
#1007 | |
|
Rozeznanie
|
hEJ hej
Malutka sobie śpi..usnęła z TŻ - wiadooomo :P mała małpica terrorystka moich cycuchów - spija mi ostatnio nawet z obydwóch na 1 posiedzenie, a potem na drugim karmieniu już z 1 je to ten drugi mi chce rozsadzać!!! a żarłoczna jest strasznie ![]() Cytat:
pomijając ze szeleścił przy każdym braniu go na ręce :P Martynka spała dziś od 22 do 3:29 czyli ponad 5 godz
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
czesc laski....
wit d mam nazczescie taka na recepte... moje dziecko cos dzisiaj opetało... ciagle skrzeczy,,,,.. najedzony, przewiniety-skrzeczy... na rekach skrzeczy na lezaczku skrzeczy w łozeczku skrzeczy w koszyku skrzeczy u babci skrzeczy u tatl skrzeczy u mni tysz goraczki nie ma brzuch nie boli ktos mi powie o co mu chodzi??? |
|
|
|
#1009 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mój spał od 22 do 3:49 a potem do 7 i ostatnia była o 9:30 hehe no patrz jak się zmówili ![]() Cytat:
mój ostatnio miał to samo na końcu włożyłam go do łóżeczka ale na brzuszku i ... zasnął a też nie wiedziałam o co kaman
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Mnie do rana łepetyna konkretnie boli i jakiegoś doła łapię Pytania mam ![]() :brzyda l:1. Od kiedy stosuje się kojec? 2. Czy zamierzacie kupować nosidełka dla dzieci? Macie może jakieś sprawdzone typy?? Odpisuje ogólnie bo nie cytowałam. Co do kremu, ja mam taki. Dostałam w prezencie dwa opakowania, na razie jest ok. ale jak się skończy na pewno kupię tańszy. MartuNiunia piszesz, że kupa sposobem na celulit??? ![]() :roll eyes:trzeba o tym pomyśleć, może opatentujesz? ewula83 ja stosuję zasadę, że jak Julek zaczyna ziewać i mu oczy lecą od razu kładę do łóżeczka. Daję smoczek (ale nie zawsze, bo nie lubi - a na siłę nie chcę wciskać) i puszczam bicie serca, albo odgłosy z brzucha (dostaliśmy taką maskotkę) i tak sobie sam zasypia. Najpierw wierci się strasznie, macha nogami i rękami, ale przeczekuję to. Jak zaczyna jęczeć to przykładam rękę do policzka. Anabellita a ja właśnie słyszałam, że częściej dzieci na mm mają kolki Zoska ja biorę Julka w samochód i stelaż od wózka, zakładam tylko fotelik i do sklepu - ale to są w miarę krótkie zakupy. Do wózka jeszcze nie wkładałam fotelika. A pod nosem mam biedronkę i jak idę na spacer to czasem wejdę -> normalnie z wózkiem wjeżdżam i produkty wkładam do koszyka albo na górę. Anulka ja w nocy nie odbijam wcale, a w dzień nie mamy problemu, bo Julek lubi być w pionie... Ivonka witaj i rozgość się Cytat:
![]() to ja biorę karmi i dla Julinka flaszeczka z mlekiem
|
|
|
|
|
#1011 |
|
Raczkowanie
|
A teraz opis porodu.
Już pisałam Wam o moim wyjeździe rano w środę do szpitala z racji tego ,że miałam pierwsze w ogóle w ciąży skurcze ale były co 5 minut jednak nie aż tak bolące.. skończyło się to ,że chcieli mnie zatrzymać na patologi ciąży bo jestem po terminie itp. odmówilam i pojechałam do domu. Całą środę odpoczywałam, znajomi wpadli na kawę itp. w nocy spałam a skurcze jakieś tam się pojawiały ale mało bolesne. Jak to mi wtedy facet powiedział na IP ,że to przepowiadające i że pewnie przyjadę w niedziele na wywołanie bo on miał akurat dyżur. Tak się nie stało bo urodziłam w piątek. To była środa, w czwartek dzień kobiet- mówie sobie fajny dzionek ,ale skurcze nadal takie co jakiś czas, malo bolące itp. Popołudniu ze wspolokatorami wypilam kawe ,ciasto itp. Zabrałam 2 nospy i poszlam spać- mówię sobie muszę się chociaż trochę wyspać bo inaczej padnę- nie spałam noc wcześniej z euforii ze może to już a dupa... skurcze przepowiadające. Po tej wizycie w środę w szpitalu powiedziałam sobie ze nie pojadę zbyt wcześnie do szpitala bo nie chce znowu być potraktowana jako symulantka. Moja pani ginekolog przyjmowała w czwartek popoludniu i w piątek rano. W czwartek sobie myśle... hm. może do niej pójde..powie czy może rozwarcie się zrobiło wieksze itp. Ale myśle... może wytrzymam do 8.00 rano w piatek i wtedy pójdę. i tak też się udało. W prawdzie obudziłam się o 3.00 w nocy i już mnie bolało ...obejrzałam Magdę Gesler, szpilki na giewoncie ...i cały czas chodzilam bo na leżąco nie dawałam rady. o 5.00 zadzowniłam do męża i mu mówie, że mógłby przyjechać jednak wcześniej tak na 8.00 jak pójdę do lekarza a nie ok.12.00 jak planował, Więc przyjechał o 8.00 ja mu otwieram drzwi a on mówi ze dobrze wyglądam i " nie mów że to falszywy alarm "Poszlismy do pani ginekolog i już od progu mnie zobaczyła i mówi ze mine wreszcie mam taką jak rodząca a mnie już powoli bolało. Zbadała mnie i mowi ze mam 3 cm rozwarcie, czop mi odchodził od tej 3.00 rano więc jeszcze trochę go widziała. Powiedziała ze zrobi mi jeszcze ktg i możemy jechać do szpitala. Wyleżałam na tym ktg, obejrzala i mówi ze mamy jechać. Poszlismy do mieszkania, a mój mąż mówi ze on przecież musi się wykąpać, ogolić i coś zjeść. Wiec on do łazienki a ja mówie zrobie mu to śniadanie. I słysze jak wola ze jajecznica ma być bo piątek ...to mówie ze ok. a on na to ,że przecież cebiulka też ma tam być. Ja tu rodzę a on kurde "cebulka musi być." W końcu wyszedł i sam sobie zrobił tą jajecznice; ja w tym czasie uszykowałam już torbę koło drzwi, posprzątałam, łóżko schowałam, zapakowałam torebkę i byłam gotowa. Pojechaliśmy..... Na IP bylismy o 11.20 a tam co? korek... tzn. mieli właśnie jakiś trudny przypadek- babka z patologi, przywieżli ją karetka, byla tylko 2 ray u lekarza i dziecko wg usg malutkie 1500... tak więc chodzilam w tą i spowrotem, pogadałam sobie z pania która przyjechała na badania do szpitala i też czekała na tej izbie przyjeć. Mineło jakieś 15-20 minu, przyjechala kolejna dziewczyna, też po terminie i też taki sam termin porodu jak ja, tylko że rodziała drugie dziecko. Na IP zamieszanie więc chodziłysmy już w dwójke w końcu babka przyszła i się pyta nas co i jak...okazało się że mamy też takie samo rozwarcie itp. wiec przyjmowała nas obie na raz. Jedna pod ktg, druga papiery podpisywała, jedna badana to druga papiery...Okazało się ,że nie ma miejsca na poródówce - jest tylko jedno. Więc ja jako że rodziłam 1 dziecko wyslana byłam na patologię ciąży,a ta dziewczyna na porodówke. No to jedziemy- jeszcze babka z IP prosila aby na tej patologi mógł być mąż ze mna z racji porodu rodzinnego. o 13.00 wylądowałam na patologi i na dzien dobry wizyta u lekarza- bo taka procedura i co? ktg. bo musi być . takie zasady jak się przyjeżdza na oddział. Było tam bardzo miło- na prawdę babki takie miłe, że szok. Leżę pod tym ktg- polożna wypisuje papiery i znowu tysiąc pytań do. Po 10 minutach jak leżałam odeszly mi wody. Dziwne uczucie, i tak leżalam, dały mi odkład pod tyłek i czekalam na miejsce na porodówce. Nie bolało mnie wtedy tak bardzo. O 14.10 znalazło się miejsce na porodówce i pojechaliśmy. A tam co??? na dzień dobry ktg ![]() i znowu leżenie. Leżałam tak 40 minut i odpowiadalam na kolejne pytania bo znowu inny oddział i musi być wszytsko wypelnione. Po tych 40 minutach ktore wytrzymałam na leżąco moglam iść do wanny na 0,5 godziny się wykąpać. Pomyslalam że super...wreszcie się odpreżę..polezałam sobie ale już ostatnie dwa skurcze w tej wodzie były boląco i to mocno. Czułam jak mi tyłek rozpiera. Wyszlam, wytarłam się, ubrała koszulkę spowrotem i na to słyszę, że pod KTG mnie znowu podłącza i musze leżeć. A ja tylko nie to. Wtedy zaczeły się już mega bolące skurcze takie co 3 minuty - godzina 15.30 ; babka bada i mi mówi ze już mam 9 cm rozwarcia. Taka zdziwiona byłam że szok...tak szybko??? I jak mi się zaczął pierwszy skurcz party to się wystraszyłam,ale to już nie bolało tak mocno. Przyszedł lekarz i mówi ze szybko idzie a to była 15.55 i mówi to przemy... Mieli mnie nie nacinać, ale jak się zaczeły te parte to były bardzo sile... tylko ze powoli coraz rzadziej występowaly i chyba polożna zadecydowala aby skończyć to szybciej. Maż masował mi sutki a inna polożna szczypała brzuch aby pobudzić te parte skurcze.... lekarz mnie naciał, nawet nie poczulam - dal mi skurcz wcześniej znieczulenie domiejscowe w krocze - zastrzyk......i tak o 16.15 się urodził Hubert. byłam w szoku jak go mi polozyli na brzuchu a on tak tą główkę podnosił aby mnie ujrzeć. Cudne uczucie. Lekarz potem wstrzyknął mi dolargan jak mnie szył. Matko to jest jakaś tragedia - "czeski film" po tym jest. Cały czas z nim rozmawialam,ale mówie mu ,że jak po tym ludzie rodzą to ja nie wiem... przecież słychać wszytsko jak za mgłą.... jakbym spała,a żeby oczy utrzymać otwarte też trzeba się napracować. Urodziłam synka i byłam tak szczęśliwa ,że nie wiem... to uczucie było silniejsze ode mnie. Nie dosalam znieczulenia - nawet nie pomyslalam o tym. Nie miałam boli krzyżowych więc może to inaczej bolało. nie wiem...ale nie było źle. Poród to coś niebywałego i takiego magicznego. Natura, nie mogę uwierzyc ze ja przyczyniłam sie do stworzenia nowego czlowieka. ja taka zwykła osóbka, pisałam to na raty... normalnie. mały teraz prz cycu i tak by chciał co godzinę. czy ja dam radę??? A co do nacięcia to mam 3 szwy- nie takie duże,z 3-4 cm. i mimo tego ze chodze i siedze bezproblemowo , to tak i tak gdzies mnie ciagna a najbardziej denerwuje mnie to w nocy. dzisiaj posiedze chyba w korze debu. moze pomoże a jak wy pielęgnowałyście rane i krocze??/ mam jeszcze szwy niesciagniete jak cos Edytowane przez Anulka_86 Czas edycji: 2012-03-14 o 12:34 |
|
|
|
#1012 |
|
Rozeznanie
|
a czym różnią się wit d bez recepty i na receptę?
Jak już wczoraj pisałam Młody ma zaczerwienioną dupeczkę i w okolicy jajeczek ,a myślałam ,że nas to omieni,pewnie to od tych chusteczek pampersa.Sypie kartoflanką na zmianę z sudokremem - mam tylko nadzieję,że to się bardziej nie rozwinie! |
|
|
|
#1013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja mam małego hrabię w domu
Chusteczki rossmanowe (różowe, zielone, niebieski) odparzają, lidlowe, biedronkowe odparzają ![]() ![]() jedynie jego hrabiowska pupa Nivea toleruje... pójdziemy z torbami. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1014 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratulacje.Twoja 4 miesiace a mój mały 6 dzień
|
|
|
|
|
#1015 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak samo jak te pieluszki Helen Harper kupiłam jedną paczkę ale nie polecam, mały notorycznie je przesikuje, mamy trójki które są od 4-9kg mały ma prawie 5200 a w nich pływa i są jakieś takie niespecjalne, nawet nie wiem jak to określić zsuwają się na jedną stronę a drugą przecieka. Chyba że nie umię ich założyć, bo zdarza się, że dady też przesikuje ale żadko, najczęściej jak leży na boczku to wtedy ten bok na którym był położony cały przesikany. |
|
|
|
|
#1016 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja byłam końcówka lutego a urodziłam 9 marca... wiec nie masz co sie przejmowac. zapraszamy do pisania, choć widzę ze kiepsko z czasem u mnie jak mam małego. ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
mały ja na razie używam huggies ale nasz maly woli jak idę z nim pod kran z ciepła woda, ponieważ husteczki sa zimne a nasz królewicz nienawidzi zimna. kładę już husteczki na kaloryfer aby się ugrzały. |
||
|
|
|
#1017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.bloz.pl/bloz/lek/show/4854901 takie cos mam
|
|
#1018 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zwykle trwa tomax. 2 lub3 minutyCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czesc Nie mam na nic czasu, wczoraj bylam na zsebraniu u corki cieszcie sie kupkami, bo potem to juz tak jak w tym nowym programie na tvn w niedziele o 20 Surowi rodzice czy jakos tak Pytanie do dziewczyn, ktore mialy okres, ile trwal, bo moj juz 13 dni, jest skapy ale strasznie dlugi, mam stan zapalny, nie wwiem czy to przez to , w pon pojde znowu do gina jak mi nie przejdzie, czytalam ze mozliwe takie okresy, wczoraj juz bylo sucho, a wieczorem wzielam tabletke tj, zapakowalam i znowu leci wiem, ze Agamili pisala cos, ze miala okres 10 dni, no ale ja juz prawie 2 tyg. |
||||||
|
|
|
#1019 |
|
Zadomowienie
|
zosiasamosia ja biegam z fotelikiem po sklepie ciężko ale daję radę
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
zasnął potworek na pół godziny, obudził się pogadał do zabawek i znów skrzeczy...
sorki ze nie odpowiadam i nie cytuje ale musze leciec uspokoic szaleńca |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

Pije to zwykłe karmi, nie smakowe. Młodego brzych po nim nie boli. Kup sobie na próbe jedno i sama zobaczysz.

teraz odniose sie do str 33 

) i przeanalizowałam dogłębnie kolkę Alana. Pediatrzy generalnie nas olewają, więc trzeba było wziąć sprawy w swoje ręce. Po analizie doszłam do wniosku, że może mieć nietolerancję laktozy. Idąc tym tropem dalej, zakupiłam Delicol. No i .... dostał pierwszą dawkę przed karmieniem i 18.30 i kolki nie ma!!! Pierwszy raz od miesiąca
super wiesci ze doszlas do tego co mu dolega i jak pomoc

Ma niedobór wit D pewnie

cieszcie sie kupkami, bo potem to juz tak jak w tym nowym programie na tvn w niedziele o 20 Surowi rodzice czy jakos tak