|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX
Cytat:
i bardzo dobrze -najważniejsze to zachować umiar i zdrowo sie odchudzac naparawde polecam dietetyka bo wtedy fajnie sie chudnie pod okiem fachowca - takze za decyzje. pozwól ze usune posta skoro go przeczytalaś ![]() ja żałuję że moja pani dietetyk stracila pracę ale musze zrobić coś sama zeby dalej chudnac...
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2012-03-14 o 11:24 |
|
|
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3723 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc laski
Nadrobilam .... i juz wszytsko zapomnialam Cytat:
Madziuniusia za pomyslowosc Wiktusiaczek jak dla mnie to ten przesad straszny Jamee za butkii juz wiecej nie pamietam Moi rodzice jeszcze nie wiedza o kolorowych butach, podejrzewam ze tez im rece opadna wiec wole ta wiadomosc jeszcze przemilczec Po co sie maja denerwowac
|
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=asienka213;32916329]Czesc laski
Nadrobilam .... i juz wszytsko zapomnialam ale szczesciara z Ciebie, ja tez chceeeeeee Madziuniusia za pomyslowosc Wiktusiaczek jak dla mnie to ten przesad straszny Jamee za butkii juz wiecej nie pamietam Moi rodzice jeszcze nie wiedza o kolorowych butach, podejrzewam ze tez im rece opadna wiec wole ta wiadomosc jeszcze przemilczec Po co sie maja denerwowac dobre podejście
|
|
|
|
#3726 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3727 |
|
Zadomowienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32916274]widzę że w końcu docenili ścisłe umysły
Bo mój tż też więcej zarabia a w dodatku ma soboty wolneMoj TZcik pracuje pon-pt, 9-17 co jest dla nas idealne Ale poza tym ma treningi 3 razy w tygodniu, ale to i tak daje nam sporo czasu dla nas ![]() A moj TZ to taki mozg jest, ze jakby go nie docenili, to bym tam poszla i rozrube zrobila ![]() Dziekuje w jego imieniu I swoim
|
|
|
|
#3728 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale mają zmienić godziny 8-16 bo mają zlecenia wyjazdowe
|
|
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny znacie jakieś fajne strony o NPR?? Idziemy w sobotę do poradni i chciałabym się wcześniej czegoś sensownego dowiedzieć.
|
|
#3730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32916445]mój w tych samych godzinach
ale mają zmienić godziny 8-16 bo mają zlecenia wyjazdowe [/QUOTE]Mój T. ma bardzo nieregularne godziny pracy. Pracuje na pół etatu w szkole a popołudniami pracuje fizycznie. Narobi się chłopak jak wół czasem i przez to możemy się widywać właściwie tylko w weekendy ale cieszę się, że ma tą pracę
|
|
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet gdyby mnie naszlo to bym nie potrafiła
|
|
|
|
|
#3733 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
znam ten ból widywania się prawie tylko w weekendy bo sami tak mieliśmy przez 3lata |
|
|
|
|
#3734 |
|
Zadomowienie
|
Zadnych konkretnych stron nie znam, ale pamietam, ze na naszych spotkaniach mielismy bardzo fajna pania, ktora bardzo interesujaco opowiadala o tej metodzie. TZ mial duzo pytan, ona fajnie odpowiadala dlatego jakos pozytywnie do tej naprotechnologii sie nastawilam.
|
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32916537]lepsza taka jak żadna
znam ten ból widywania się prawie tylko w weekendy bo sami tak mieliśmy przez 3latamy już się tak "męczymy" 8 lat. Na szczęście już niedługo |
|
|
|
#3736 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3737 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32916613]podziwiam
[/QUOTE]nie było łatwo momentami ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3739 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3740 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Witam się pięknie z zachmurzonej małopolski
![]() Przeleciałam Was dokładnie ![]() Cytat:
więc pewnie taki dzieńA swoją drogą to dobry patent ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
na razie -4kgCytat:
Cytat:
Kurczaki.... coś więcej tego cytowałam... no to tak zbiorczo: w sprawie pierścionka to też bym nie popuściła. Jeśli jesteś pewna, że oszukują to zawsze można ich poinformować, że wycenisz to u rzeczoznawcy ale jeżeli okaże się że masz rację to będą musieli zwrócić kasę za wycenę i naprawić pierścionek w taki sposób żeby wyglądał tak jak wtedy gdy kupował go TŻ, bo inaczej sprawę zgłaszasz na policję. Ja za mojego torta zapłacę bardzo nie dużo, tylko 300-350 zł bo znajoma mojej kuzynki ma zamiar otwierać nie długo cukiernię i na razie piecze trochę w domu, a z racji reklamy dla siebie policzy z niewielkim zarobkiem- zaznaczam tort prawie na 200 osób ![]() co tam jeszcze.... Aha śliczna sukienka- jak najbardziej nadaje się na poprawiny |
||||||||
|
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to miło, że jeszcze gdzieś doceniają ludzi. Super i brawa dla TŻa, że tak sobie dzielnie radzi
|
|
|
|
|
#3742 |
|
Zadomowienie
|
Ah, no oczywiscie
Nie wiedzialam, ze nie mieszkacie razem. No to rzeczywiscie, wspolne mieszkanie na pewno zwiekszy mozliwosc widywania sie A wlasny kat, to wlasne mieszkanie, czy wynajmowane, czy jeszcze inaczej?
|
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() Dopóki ja mieszkałam w Krakowie też widywaliśmy się tylko w weekendy. Nie było szans, żeby Tż się do mnie przeprowadził bo ma u siebie dobrą pracę i robi to co go interesuje. Wiec ja podjęłam decyzje, że przeprowadzę się tu gdzie teraz mieszkam. Musze dojeżdżać na studia do Krakowa. Czasem trwa to nawet 2 godziny w jedną stronę, ale za nic bym nie oddała tego czasu spędzonego razem. Duże poświęcenie, ale przynajmniej jestem szczęśliwa. Co do pracy to mój Tż pracuje na 3 zmiany. Póki nie przyjdzie sezon to jest spoko bo zdarzy się jakaś jedna czy dwie soboty albo niedziele w miesiącu kiedy idzie d pracy. Ale w sezonie masakra. 7 dni w tygodniu i wszystko jestem w stanie znieść, ale niedziela popołudnie to jest masakra. Stara się nie chodzić do pracy w niedziele jak mu ta zmiana wypada ( zwłaszcza, że w sobotę idzie na noc, kładzie się spać o 7 wstaje o 12 i zbiera się na popołudnie do pracy ). Takie życie...
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3745 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32916354]niech się dowiedzą w dniu ślubu wtedy nie będą tak marudzili
[/QUOTE]tez mi to przeszlo przez mysl ![]() Cytat:
![]() Gratulacje dla Twojego Tz
|
|
|
#3746 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
.Jak ja Wam zazdroszczę tego czasu na wizaż. Ja przychodzę taka zmęczona po pracy, że nie mam siły wejśc na neta, a gdy znajdę na to czas to mam 30 stron do nadrobienia no i nie jestem w stanie... Z spraw ślubnych: - mam buty ślubne (srebrne x2). Jedne są to sandałki na niskim obcasie by w razie czego mieć na zmianę, a drugie to takie zwykłe w sumie, z wyciętymi paluchami ale bardzo spodobała mi się cena- 69zł więc kupiłam . A myślę, że srebrne buty wykorzystam później więc nie było mi żal wydanych pieniędzy .- kupiłam TŻ spinki do mankietów- złote motocykle . Miałam mu je dać na urodziny, ale teściowa wpadła na ten sam pomysł- kazała wybrać R jakieś spinki które ona miała zapłacić więc już teraz mu je dałam- nauki przedmałżeńskie mamy zaliczone- 2x po godzince i tyle . Ksiądz niczego więcej nie wymaga- aktualnie nasze dane osobowe znajdują się na tablicy z zapowiedziami ![]() - jedno zaproszenie już daliśmy (sąsiad przyleciał z Anglii) jednak czy przyjdą to później się dowiemy bo nie wiadomo czy dają radę przylecieć. No i to chyba tyle. Zdjęcia prześlę Wam gdy tylko znajdę odrobinę więcej czasu .Pozdrawiam i życzę udanych przygotowań Mam nadzieję, że szybko wrócę
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam. My też nie mieszkamy razem, z TŻ widuję się co 2 tyg. ( dzieli nas 150 km ) i tak od 2 lat. Nie ukrywam, łatwo nie jest. Ja na miejscu TŻ już dawno bym sobie odpuściła ![]() Już nie mogę się doczekać aż będziemy mieszkać razem - wyszło na to że to ja przeprowadzam się do TŻ po ślubie - ale dopiero gdy zajdę w ciąże bo na razie pracuję. TŻ podłapał teraz jeszcze teraz dodatkową pracę na rok. Kombinacje straszne, ale takie czasy...
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bede miala ani milosci ani pieniedzy po slubie
|
|
#3749 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3750 |
|
Wtajemniczenie
|
nena, nie pokazywałam jeszcze projektu. Pokażę gotowe, ale to znowu nie dzisiaj, bo dostałam właśnie zlecenie na jutro, więc zaproszenia będą musiały poczekać. A projekt mamy bardzo prosty, wzorowany w pewnym stopniu na zaproszeniach amareno: http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...175241732.html Czyli papier ecru w prążki, tylko wzór i ozdobniki trochę zmieniliśmy i u nas ten pasek przez środek jest z papieru żółto-złotego, a nie ecru. Ogólnie jak najprostsza forma, ale przy 90 sztukach trzeba poświęcić na to trochę czasu. Samo wycinanie i przyklejanie taśmy dwustronnej do tych pasków na okładki zajęło mi 4 godziny.
Dotk4, gratuluję TŻtowi i po cichu liczę, że mojego też wkrótce w ten sposób docenią. W ostatnim roku dzięki niemu firma zaoszczędziła mnóstwo kasy, ciekawe tylko, czy jego bezpośredni przełożony przedstawi te osiągnięcia szefom z wyższych szczebli. Właśnie, a propos NPR to zapomniałam Wam się pochwalić, że wczoraj byliśmy na pierwszym spotkaniu w poradni - przeżyłam Chociaż w większości nie zgadzałam się z tym, co ta kobieta mówiła, ale tylko grzecznie przytakiwałam. Teraz muszę tylko skądś ten wykres spisać i za jakieś półtora m-ca umówić się znowu.TŻ stwierdził potem, że w ogóle nie był tam potrzebny, bo ta babka tylko do mnie praktycznie gadała. W ogóle miałam wrażenie, że jakoś w innym świecie żyjemy niż ona, ale to detal. I oboje byliśmy zażenowani, że nam ktoś mówi co mamy robić w sypialni, no ale to też detal. Na szczęście nie zapytała wprost czy mieszkamy razem i czy stosujemy antykoncepcję ani jakie mam śluzy, więc nie było tragicznie Jeszcze tylko dwa spotkania.
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2012-03-14 o 12:05 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

naparawde polecam dietetyka bo wtedy fajnie sie chudnie pod okiem fachowca - takze
za decyzje.
ale musze zrobić coś sama zeby dalej chudnac...

Od wczorajszego wieczora 6 stron
.... i juz wszytsko zapomnialam 

Ślub 27. X. 2012
i przez to możemy się widywać właściwie tylko w weekendy

na razie -4kg
Chociaż w większości nie zgadzałam się z tym, co ta kobieta mówiła, ale tylko grzecznie przytakiwałam. Teraz muszę tylko skądś ten wykres spisać i za jakieś półtora m-ca umówić się znowu.