|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
dziękuję za kciuki
Cytat:
nie miałam USG dziękuję |
|
|
|
|
#4922 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
hejj
) ja na sniadanie zjadłam kebeba![]() a na drugie pączka i draże kokosowe, bardzo zdrowo ![]() co do spadku kg po porodzie to ja wlasnie slyszalam ze max 7-8 kg, reszta ewentualnie w pierwszych miesiacach, ale wiadomo ze roznie to bywa ![]() ja od ostatniej wizyty przytylam kg, ciekawe ile tluszczyku nabrał mały nie jem jakos bardzo duzo, ale czasami mam napad na slodycze![]() bylabym szczesliwa jesli zeszlo by mi 10, z reszta 10 ( bo zakladam ze dobije do 20) dam sobie rade ![]() ![]() Gosia ja tez dzis mialam koszmary , znowu, snilo mi sie ze moj syn nie chcial byc moim synem, i poszedl sobie do jakiegos faceta , ktory rzekomo byl jego ojcem. ![]() Super ze Aguska jest juz w domku, pozdrawiamy mamusie i syneczków no i tatusia ![]() EMigra ja myysle ze dołek lada chwila minie i bedzie juz tylko lepiej, trzymaj się.Co do biustonoszy ja kupilam dokladnie te http://allegro.pl/hm-biustonosze-do-...119946018.html , co prawda nie mam porownania z innymi, ale sa wygodne, jak na miekkie stanik calkiem ok podtrzymuja biust i nie wygladaja brzydko na biuscie Monia trzymam kciuki Mała Tymonek jest taki przystojny, jakie ma włoski Ja mam jutro wizyte razem z KTG, mam nadzieje ze moim syneczkiem i ze mna wszystko w porzadku.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-03-14 o 12:45 |
|
|
|
#4923 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
właśnie nie wiem czy się obniża czy nie... być może...dziękuję ![]() dziękuję za kciuki ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hej. jednak ze zdjęć nici, czuje się dzisiaj okropnie, jak zdążę to może w piątek zrobimy gotuję obiad teraz, a potem idę na miasto kupić ten nieszczęsny szlafrok i firanki, bo mam tylko jedne a chcę ściągnąć te do prania i okna umyć, tzn okna to nie do końca ja będę myć, ale pasuje to zrobić, bo już na nie patrzeć nie mogę- uroki mieszkania w mieście ![]() Muszę powiedzieć, że od 3 dni brak problemów z zaparciami nie zła ulga ![]() p.s. Jolka nie mogę znaleźć tego przepisu na tą masę budyniową do tego tortu ![]() : torba:
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2012-03-14 o 12:53 |
|
|
|
|
#4925 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wagą się Jolka nie przejmuj...u Ciebie to na pewno woda się zatrzymuje...przez to puchnięcie. Założe się że po tych tabletkach, które Ci na to przepisał waga zacznie spadać
|
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaHan
!!!
|
|
|
|
#4927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
chciałabym bo czuję się jak wielka ogromna kula
|
||
|
|
|
#4928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo zaraz nas też ominie i będziemy do końca życia się z brzucholkami kulac ![]() ![]() Jolka biedna jesteś z tym puchnięciem. Ale z tym przyrostem wagi to pocieszające jest to, że najprawdopodobniej to tylko woda i zejdzie wszystko ładnie w swoim czasie Będziesz tak jak ivonka pisała się kurczyc w oczach ![]() Jolka a jaką tą masę budyniową chcesz zrobic? Taką zwykłą? Bo to się szybciutko robi i łatwiutko
Nigdzie nie kupisz szczęścia, miłość daje je gratis. " Phil Bosmans Gabrysia Edytowane przez gosica502 Czas edycji: 2012-03-14 o 13:02 |
|
|
|
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
ja puchnę jakby mniej.
pomogło mi znacznie obniżenie temperatury w mieszkaniu, piję jeszcze więcej wody a w nocy włączam nawilżacz powietrza tak, aby para leciała przede wszystkim na mnie (chłodzi) a ja sama jestem przykryta po uszy kołdrą i pocę się (tracąc nadmiar wody). Wolę tak i wytrzymać z bólem rąk niż mieć i to i to.
|
#4930 |
|
Rozeznanie
|
No to przybij piątke siostro, ja też na Ługach
|
|
|
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już świra zaraz dostanę, nie moge ustać na nogach takie mam baniaki.. no i brawa za wizytę, super, że wszystko ok
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-14 o 13:11 |
|
|
|
|
#4932 |
|
Wtajemniczenie
|
no zjadłam snikersa, wypiłam sok pomarańczowy i nic
![]() ale tak jak pisała karolca wydaje mi się że mały odczuwa mój dzisiejszy kiepski nastrój zobaczymy poczekam do wieczora, jak sie nie rozrusza to pojade do szpitala, najwyżej mnie do domu odeślą. a ta wersja że w dzień porodu dzieciaczki stają się mniej aktywne to mi się nawet podoba
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie... wydaje mi się, że do końca tygodnia urodzę
![]() Dzisiaj czuję takie rozpychanie za wzgórkiem łonowym, jakby mi ktoś wsadził od środka ręce i mnie rozszerzał. Ponoć to bardzo dobry objaw świadczący o gotowości do porodu
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
kukam tu i myślałam ,że Monia już urodziła , no to trzymam kciuki dalej. Aguśka ![]() Emigra nic , tylko czas to wszystko naprostuje,hormony w Tobie jeszcze szaleją, wszystko się wtedy widzi trochę gorzej niż jest w rzeczywistości, no i biedna zmęczona jesteś tymi akcjami wieczornymi, mam nadzieję,że zmiana mleka pomoże szybko to zażegnać A propos noszenia dziecka to ja jakoś się nad tym problemem nie rozwodziłam przy Ninie , przy Kai też na razie nie, po prostu brałam Ninę na ręce kiedy uważałam za słuszne, tuliłam itd. ale akurat taki mi się "egzemplarz" Kochany trafił ,że potrafiła też sama leżeć w łóżeczku , zasypiać itd. Kaja chyba będzie podobna, mam nadzieję Za to widzę już jedną różnicę, Nina na pierwszym spacerze ( ba ...nawet na kilkunastu pierwszych spacerach) darła się jakbym co najmniej Ją przypalała, potem się oswoiła i pamiętam te sms do tż,że Nina śpi po 30 sekundach No ale spacerek pierwsza klasa, nie ma to jak wyjść na powietrze świeże. Dwie osoby pytały kogo dziecko bawię ? He he Jedna wada spacerku,że mi kości dupska chyba się poprzestawiały i znów mam bóle spojenia i krzyża Trzymajcie kciuki we wtorek o 9.50 mamy usg nerki , muszę Kaję przygotować i Jej kropelki 3 dni podawać ,żeby gazów nie było.---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Kiedyś byłam na koloniach z dużą grupą dzieci z Otwocka może była Któraś z Was na koloniach w Kołobrzegu |
|
|
|
#4935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka była i przywiozła ciasto toffi i jak zjadłam to ze dwa razy się wypiął więc od razu banan na buzi mi się pojawił. Ale nadal jest mało aktywny. Więc może słodkie pomoże Ci coś. Wiesz faktycznie dzidzie mają mniej miejsca dlatego są mniej aktywne a my panikujemy, ale jak tak będzie nadal to ja wybieram się na IP.Na dodatek już 2x przegoniło mnie dziś do WC .... Cytat:
![]() Karolca to oby przeczucia się sprawdziły i do końca tyg abyś urodziła
|
||
|
|
|
#4936 |
|
Rozeznanie
|
hej ja jak zwykle na moment, w przerwie pracy, masakra nie nadaje się na dłuższe trasy, 1,5 h w samochodzie za kierownicą już mnie wykańcza, bo rwa mnie lapie już po pół godzinie.
Monia trzymamy kciuki ![]() Karolca - też trzymam kciuki w razie jakby przypadkiem miała się zacząć akcja
|
|
|
|
#4937 | |
|
Rozeznanie
|
Jejkuuu nie wiem czy to pogoda czy co ale nic mi sie nie chce, ani jesc, ani isc do sklepu, najchetniej bym sobie lezala w lozeczku i nie wychodzila
no ale coz trezba cos zrobic na obiad.ostatnio rozpierala mnie energia, ciagle cos sprzatalam, pralam az tz krzyczal a od jakichs 3 dni nic mi sie nie chce dzis zaczynamy 39 tc wow---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie ukrywam - pochmurna pogoda nigdy na mnie korzystanie nie działa za to jak świeci słoneczko rozpiera mnie energia. Miałam iśc do sklepu po produkty na zupę, ale nie chce mi się, byłam tylko z psem na spacerze. Zrobię pewnie frytki albo placki ziemniaczane na obiad i też będzie ok.
|
|
#4939 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Tez mysle ze to woda.Jolka zleca te kilkogramy szybko,mowie ci. To pewnie od puchniecia,bo tylysmy rowno pamietam,a jak ty zaczelas puchnac to przybierasz wiecej,a ja nie przybieram juz bo nie puchne. Cytat:
Ale ja tez mam takie uczucie od kilku dni. Mam nadzieje jednak,ze moj dzidz wytrzyma chociaz do konca tyg,zebysmy skonczyli 37 tydz. Cytat:
Szkoda,ze odczuwasz przy tym bol,mam nadzieje ze to szybko minie. O wizycie przypomnij jeszcze,zebysmy nie zapomnialy trzymac kciukow.
|
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po prostu beznadziejna !!
![]() Nie umiem zrobić naleśników żenada - a niby to takie proste już przygotowałam sobie wszystko i dupa nie wychodzą, rozwalają się i wogóle wszystko wylądowało w śmieciach i nici z moich naleśników ![]() jak się wkurze to zadzwonie do TŻta żeby mi kupił jak będzie wracał ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
zobaczymy po porodzie i oby mi te tabletki pomogły bo nie jest to fajne ![]() Ogólnie to ja chcę zrobić torta pierwszego w życiu torta
|
|
|
|
|
#4941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja również nie mogę ustać na nogach bolą jak cholera, a jak to okropnie wygląda bleee lek nazywa się Cyclo3Fort - kosztował mnie 31,99zł za 30kapsułek. Mam brać 2xdziennie - mam nadzieję, że coś to pomoże. |
|
|
|
|
#4943 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Nie marudziła w foteliku ani przy wypisie ze szpitala, ani jak tam wracaliśmy na test z pięty, a na spacerkach byliśmy już 3 razy i za każdym razem grzeczniutka i cichutka. Nie mogę się już doczekać aż wrócę do pełni formy i będziemy śmigać wózeczkiem dłuższe trasy bo na razie to tylko po 5-10 min pod blokiem.Zauważyłam też, że małej troszkę łuszczy się skóra na tułowiu...Nie smarowałam dotąd jej niczym po ciałku, bo tak kazali w szpitalu-sama woda że wystarczy, ale od dziś zacznę, bo widać skóra się przesuszyła, a nie chcę żeby dzidzia czuła jakiś dyskomfort. |
|
|
|
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no to zobaczymy po porodzie
|
|
|
|
|
#4945 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka chyba nie zauważyłaś mojego posta, napisz proooszę co masz przepisane na te opuchnięcia?
![]() nalesnikami sie nie przejmuj, kiedyś w końcu sie uda je zrobic
|
|
|
|
#4946 | |||
|
Zakorzenienie
|
Monia
![]() dokladnie ale do tego co bym chciala, to jeszcze jakies 13-15kg ![]() Cytat:
![]() wiem, wiem... ostatnio to ja mialam gorszy dzien... ale ten nastroj minie... domyslam sie, ze jest wam ciezko... z Sandra tez niekiedy mialam momenty, ze siedzialam splakana, bo nie wiedzialam jak jej pomoc... ale to sie niedlugo unormuje... Cytat:
2. czkawki ma zazwyczaj jak sie jej uleje 3. na razie tylko myjemy wilgotna myjka... potem jak juz pepuszek sie zagoi, to pewnie co drugi dzien ![]() 4. 2x body z dlugim rekawem + bluzeczka z dlugim rekawem + rajstopki + polspiochy + skarpetki w czasie snu mala spi w rozku w nocy w spiworku (2x body i tylko polspiochy) i zawinieta w rozku Cytat:
i trzymam , zeby po nowym mleku byla poprawa
|
|
#4947 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#4948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też to biorę, mam nadzieję, że Ci pomoże, mi NIC nie daje...
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-14 o 14:01 |
|
|
|
|
#4949 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ile macie stopni??To ja tek dziecko chce ubierac na dwor jak bedzie kolo 14-15 st.
|
|
#4950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z naleśnikami kiedyś się uda.Ja wiem, że trzeba mieć do nich dużo cierpliwości (inaczej mi nie wychodzą). Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

za wizytę daj znać co i jak po 

ja myysle ze dołek lada chwila minie i bedzie juz tylko lepiej, trzymaj się.
być może...
ale mnie plecy bolały po tym, a jak wstałam to i głowa... oczywiście mały ruszać się nie chciał, a jak tylko KTG się skończyło zaczął szaleć