|
|
#781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Najbardziej skąpy facet- ranking:)
To teraz mała historia o moim byłym. Trochę kwiatków takich było, ale teraz przypominam sobie takie sytuacje:
Facet chodził do szkoły, ale też zarabiał dorywczo - jak na pracę dorywczą bardzo dużo. Był na utrzymaniu rodziców, więc jakąś tam kasę dla siebie miał. Wielokrotnie wchodził na allegro i pytał, czy np. jakiś tam ciuch mi się podoba, ja wyrażałam opinie - a on "no to super, chciałabyś go dostać w prezencie? Kupię Ci". Czasem czułam się z tym głupio, ale nie oponowałam, bo to w końcu miła rzecz. Logował się na moim koncie na allegro, bo swojego nie miał.No i klikał, że kupuje. Wszystko fajnie, tyle, że nagle się okazywało, że teraz nie ma kasy i żebym "ja zapłaciła, a on mi odda". Płaciłam, no bo transakcja ze sprzedającym była rozpoczęta - nie mniej czułam się głupio, że niby prezent, a tutaj pada "ja Ci oddam". (btw nigdy nie oddał )Bardzo chcieliśmy pojechać na ferie - pojechaliśmy, z faktu, że jestem na utrzymaniu mamy, to mama dała mi pieniądze dla siebie. Chłopak ponoć nie był w tym momencie przy kasie, więc pożyczył od niej. Nigdy nie oddał. Swoich rodziców nawet nie spytał, czy mu dadzą, powiedział im, że "zarobił na wyjazd" ;d Pojechaliśmy na wakacje. Wsiedliśmy do pksu, powiedział, że pieniądze ma w plecaku i żebym zapłaciła za pks. No nie ma problemu. Dojechaliśmy na miejsce, wszystko fajnie, pobyt zarezerwowany na jakieś 2 tygodnie, potem umówieni ze znajomymi na żagle. Pierwszego dnia okazało się, że facet wziął ze sobą na wakacje 15 zł. Nie, że zapomniał - po prostu stwierdził, że nie bierze :P A tu do opłacenia cały pobyt, jedzenie, etc... Poprosił, żebym mu pożyczyła - miałam odłożone pieniądze z 18stki, przeznaczone były na coś innego - i że potem napewno mi odda. Sytuacja była trochę nieprzyjemna, ale w każdym razie pożyczyłam. Nie wspomnę, że pieniędzy nigdy mi nie oddał. Po zerwaniu jak mnie nie było, to pewnego dnia bez mojej wiedzy przyszedł po maszynę do szycia, którą mi pożyczył. Mama mu oddała, nic dziwnego, w porządku. Ale jak przyszło do oddania mojego roweru i plecaka, które zostały od niego - to dziwnym trafem nagle facet jakby się rozpłynął Dopiero po tym, jak zadzwoniłam do jego ojca z pytaniem, kiedy mogę po te rzeczy przyjechać, to nagle łaskawie on sam się skontaktował.Co lepsze - przy rozmowie spytałam się, czy zamierza mi oddać te pieniądze z wakacji, bo są mi potrzebne, a w końcu obiecywał. Stwierdził, że nie odda, bo "mi się nie należą". ![]() ---------- Dopisano o 03:04 ---------- Poprzedni post napisano o 03:01 ---------- A. Miałam kiedyś znajomego, zaprosił mnie do siebie, mieliśmy sobie posiedzieć. Ja w związku, on tego świadomy, kontakt wyłącznie koleżeński. Przyszła jego mama, zrobiła obiad i zaproponowała, żebym też zjadła. Potem kolega stwierdził, żebym zrobiła mu masaż, albo odwdzięczyła się w "inny sposób ", bo "w końcu przecież dał mi jeść".Szybko się pożegnaliśmy. Kolega się obraził.
|
#782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
? Też mieszkam w Gdańsku i chętnie bym sprawdziła
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit weszlam na tę stronkę http://www.niegotuj.pl/Gdansk/polski...l-bar-fenix/77 i dziewczyna pisze,ze już feniksa nie ma ![]() wiadomść jest z lutego br PS polecam bar mleczny Kmar na Żabiance (co prawda nie grzeszy elegancją randkową )ale jedzonko ![]() Ceny wyższe niż w większości tego typu miejsc. ps podobno Makłowicz go wychwalal na łamach jakiejś gazety
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2012-03-14 o 10:49 |
|
|
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() * Nawet w karcie widnieje jako "sznycel olbrzym" - jest napraaaawdę wielki: w życiu nie widziałam żeby gdzieś dawali taki duży kawał mięsa
|
|
#785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ach, szkoda,ze będąc w Warszawie nie wiedzialam o tym ![]() Cytat:
Najgorsze,że w UK jestem a wprowadzili zamówienia na telefon |
||
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#788 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tu już było postanowione koncert+kolacja dlatego uważam, że o ile owszem facet mógłby zapłacić za swoją dziewczynę, byłoby to miłe itp o tyle nie uważam żeby jego uwaga była na tyle nie na miejscu, że GhostInTheFog słusznie straciła wszelki nastrój na wyjście i 'wymagała'(w domyśle- wzrok plus zachowanie)przeprosin. Jak dla mnie normalne pytanie powiedziałaby, że ona nie ma za bardzo kasy i miała nadzieję że to on ją zaprasza na wszystko i pewnie chłopak by nie robił żadnego problemu a tak psuje się cały wieczór.Co do drugiej kwestii miałam na myśli raczej, że może wydatek na jego hobby(nie wiem co to może ma drogie zainteresowania) zbiegł się z randką i stad ta sytuacja. Inny problem, że GhostInTheFog napisała, że były o wiele gorsze sytuacje i że sama się martwi kwestią jego priorytetów Cytat:
no i facet nigdy nie wie czy dziewczyna wybierze tańsze danie czy najdroższe z karty ![]() No jak pisałam to kwestia priorytetów.. jeśli ktoś się czymś pasjonuje to fakt może woleć oszczędzić pieniądze na coś konkretnego zamiast wydać na mieście np. co innego jeśli partnerce takie coś nie pasuje, wtedy jest problem. Mimo to po jednej opisanej tu sytuacji nie mogę nazwać faceta skąpcem no ale fakt że GhostInTheFog pisała że były o wiele gorsze
Fenris Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych Edytowane przez Irisfeal Czas edycji: 2012-03-14 o 11:33 |
||
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam nie mam nic do barów mlecznych, no ale wiadomo, że nie są to knajpy najwyższych lotów - dlatego podkreśliłam, że chodzi o inny lokal, bo ktoś zarzucał, że za 15 zł, to co najwyżej w barze mlecznym da się zjeść
![]() U Szwejka na pl. Konstytucji ![]() Z tymże taka cena jest w poniedziałki - w inne dni sznycel kosztuje ok. 20 zł, co w sumie tez jest niską ceną, jak na takie danie (a poza tym w te inne dni są promocje na różne inne dania).Jejku, ale się nakręciłam teraz na tego sznycla - aż się będę musiała w najbliższym czasie wybrać
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#791 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie przekręcaj moich wypowiedzi. Wcześniej pisałam ze nie wiem co za koncert ale powiedzmy, że za bilet co najmniej 2 dychy może 8 co razem z kolacją przełożyć się może na 100-200 zł. I szczerze mówiąc kiedy z facetem szłam do jakiejś knajpy na kolację to rzadko schodziło poniżej 50 czy nawet 50 kilka zł no ale restauracje są różne i różne rzeczy się w nich je. Już nie czepiajcie się tak bardzo szczegółów.
|
#792 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
Jechałam sobie kiedyś do Łazienek, patrzę a tu kolejka przed jakimś budynkiem, jak za komuny. Zastanawiałam się czy tam za darmo te jedzenie rozdają . Teraz wrzuciłam w google i tak, to Szwejk
|
|
#793 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciężko mi ocenić nie znając całej sytuacji bo GhostInTheFog pisze że 'wyjęczała' tą randkę, wiec może facet czuł presję/był postawiony pod ścianą. Chodzi mi tylko o to że jedna taka sytuacja to dla mnie za mało żeby faceta wstawiać do konkursu na najbardziej skąpego faceta...
|
#794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Śmieszne dla mnie, niby kobiety chcą równouprawnienia ale jak chłopak chce żeby dołożyła do SWOJEGO jedzenia to obraza majestatu wielka. Dziewczyny nie popadajmy z skrajności w skrajność. A tak a propo jestem ciekawa kiedy ostatnio ta dziewczyna zapłaciła za randkę dla ich dwójki ??
|
|
#795 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Nie popadajmy ze skrajności w skrajność - właśnie :rolleye s:. Dla mnie skrajnością jest, gdy facet zaprasza dziewczynę a potem prosi, by płaciła za siebie. Nie rozumiem takich układów. Dla mnie normalne jest, że raz płacę ja, raz on.No sorry, jak on nigdzie z nią nie poszedł przez rok to ja się jej "zrzędzeniu" nie dziwię. Czasem trzeba pozrzędzić, by coś osiągnąć. Tak jak napisałam - nic nie wymagamy - nic nie dostajemy. Trzeba wymagać.
|
|
#796 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czy uważasz że po jej zrzędzeniu te zaproszenie było szczere? Ja raczej widzę to tak : -nigdzie nie wychodzimy, siedzimy tylko w domu, mam już tego dość -no to co chcesz robić kochanie? - chce iść dziś na kolację i na ten koncert co będzie -no dobrze pójdziemy ale oczywiście można się tylko domyślać czy według ciebie to jest zaproszenie? ja za takie dziękuj bardzoNie lepiej by było żeby powiedziała : - kochanie dziś jest koncert, zapraszam cię, potem pójdziemy jeszcze na kolacje I mogę się założyć że chciał by się jej odwdzięczyć i w niedługim czasie on ją gdzieś by zaprosił Ale jak to tak za chłopaka płacić, przecież za skąpca nie będę, prawda??
|
|
#797 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież GhostInTheFog mówiła, że to ona cały czas organizuje randki, dlatego ten jeden jedyny raz liczyła na swojego faceta.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#800 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Widzisz? ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
. Skoro ciągłe organizowanie randek przez dziewczynę nie dało mu nic do zrozumienia, to co jej pozostało jak powiedzieć wprost i dosadnie, czego chce?
|
|
#801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wg mnie jeśli ktoś zaprasza to płaci. |
||
|
|
|
#803 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#804 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale głupio by mi było - i mam nadzieję, że głupio także facetowi, że po randce ja - kobieta, proszę kelnera o rachunek i się z nim rozliczam (bo wcześniej rozliczał się facet). Ja rozumiem, że XXI wiek, emancypacja i takie tam... Ale takie trochę to... tanie. Mało szarmanckie. A ja lubię być czasami traktowana jak kobieta, o którą się trzeba starać, nie jak kumpel. Dodam jeszcze, że płacenia za dorosłą, zarabiającą kobietę wcale nie potępiam. Nie, nie jestem za równouprawnieniem. Wymagam od faceta kultury a chęć zapłacenia rachunku, jest jednym z jej przejawów. Oczywiście mówimy tu o gościu, który zarabia. Edytowane przez 201607110949 Czas edycji: 2012-03-14 o 15:31 |
|
|
|
|
#805 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co?? ty chyba żartujesz??!! To dlaczego jeżeli ty sobie nie wyobrażasz płacić za faceta on ma płacić za ciebie??!! A później dziewczyny się dziwią że mężczyźni nawet loda nie chcą postawić. Prawdę mówiąc jakbym dwa razy trafiła na kobietę która nie wyobraża sobie odwdzięczyć się za kolację, to już żadnej nic bym nie postawiła
|
|
#806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak się jest x czasu razem to i tak kasa ( w dużej części, pewnie zalezy od zwiazku) jest wspólna. I nie ma Twoje czy moje. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#808 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym układ typu: zapraszam do siebie do domu na kolację (ja, kobieta) i nie wymagam za to pieniędzy bo goszczę i tego samego wymagam od faceta, który mnie gości w knajpie, jest chyba ok? |
|||
|
|
|
#809 |
|
Copyraptor
|
Offtooooop
|
|
|
|
#810 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja znam faceta, ktory nie wyobraza sobie, zeby kobieta miala mu dokladac do utrzymania domu czy rachunkow, jedzenia. Do tego daje jej prezenty, sponsoruje wszystkie zabiegi odmładzające. I cieszy go to, bo to jego sposób na opiekę i poczucie bezpieczenstwa. Różni są ludzie. Wszystko kwestia tego, jak zostali wychowani. Dobrze, albo źle. Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2012-03-14 o 15:59 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

Kupię Ci". Czasem czułam się z tym głupio, ale nie oponowałam, bo to w końcu miła rzecz. Logował się na moim koncie na allegro, bo swojego nie miał.
)

? Też mieszkam w Gdańsku i chętnie bym sprawdziła