|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) - część IV
Cytat:
cgyba zdazylam sie przyzwyczaic do tych rozczarowan no coz tzreba brac sie dalej do roboty i modlic zeby wyszło
|
|
|
|
|
#4442 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będzie dobrze
|
|
#4444 |
|
Zadomowienie
|
dziękuje wam za kciuki kochane jesteście
![]() Anjouka gratuluje super wiadomość!
|
|
|
|
#4445 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem wiem
ale czasem mam juz tego dość ile to moze trwac ale nie wolno mi tracic nadzieji pzreciez juz raz wyrok słyszłam i co teraz nie ma przeciwskazań ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- zabrałam sie od rana za pisanie i juz mam 11 stron zdolna bab ze mnie
|
|
|
|
#4446 |
|
Rozeznanie
|
Natala, no kruszy, bo niestety po kilku miesiącach euforii w zwiazku z podjęta decyzja o starankach i radosnym oczekiwaniu na II, każdą z nas dopadną zwątpienia kiedy co miesiąc upierdliwie zalewa nas małpa.
Bo mozesz się wkurzyc raz, drugi, czwarty ale przy en-tym dopada już mega dół niestety. I już sie odechciewa o tym gadać. I gdy kolejna fasolka pojawia się na watku zawsze gdzieś tam na dnie serca pojawi się pytanie "dlaczego nie ja?" Co oczywiscie nie oznacza wcale, że my sie nie cieszymy! Nie martw się więc, ciesz się swoim szczęściem, a my dołączymy do ciebie niedługo I jak my będziemy obejmowac kibelki to Ty juz będziesz nam udzielac rad jak nie zwariowac przy porodzie i po
|
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
Anjouka gratulacje!!!!!
![]() Dziewczyny któraś z Was ma psa? |
|
|
|
#4448 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki wiem ze i my kiedy bedziemy szczesliwe majac sowje skarby a to czekanie czasem jest bardzo meczace nic tylko trzeba dlaej czekac---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- ja ale moj jest za duzy i jest na polu za to taki głupek ale kochany |
|
|
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
A trzynasz go w domu czy na dworze?
Bo ja sie zastanawiam, dziś jade obejrzec suczke małą i nie wiem jakby sie okazało, że w ciąży bede to czy sobie poradze ![]() Marze o psie |
|
|
|
#4451 |
|
Zadomowienie
|
Black ja na solarium w ciąży bym nie polecała... JA na solarium nie chodzę w ogóle bo mam masę pieprzyków na szczęscie ja mam bardzo ciemna karnację i nawet teraz po zimie mam opaloną skórę
Anjouka wielkie gratulacje bardzo się cieszę Mystique my mamy aż 2 a w domku rodzinnym też mam psiaka. Mega słodziaka
|
#4452 |
|
Rozeznanie
|
Emma, mój mąż kilka lat mieszkał sam, zanim się wprowadziłam, więc miał już typowe starokawalerskie nawyki, w związku z tym często na początku szło na noże
Ale szczęśliwie się nie pozabijaliśmy, trochę go uczłowieczyłam. Teraz jak go wyraźnie poproszę, owszem, zrobi, ale z własnej woli raczej się nie domyśli. Czasem szlag mnie trafia, jak on tradycyjnie po pracy zasiada przed kompem (czy raczej - wrasta w krzesło przed kompem), a ja do jego powrotu zrobiłam i przyniosłam zakupy, zrobiłam obiad i posprzątałam mieszkanie. No i odwaliłam x tłumaczeń, ślipiąc w ekran. Niby nic, ale może czasem zmęczyć, szczególnie jak o wszystkim trzeba pomyśleć samemu. Jak wybucham, że nawet nie zapyta, czy w czymś pomóc, to często słyszę, że to robi każda kobieta i się nie skarży! A jego koleżanka z pracy to gotuje nawet trzy obiady - jeden dla siebie, drugi dla dziecka, trzeci dla męża, bo każdy je co innego!Ja pracuję w domu przy kompie, więc jakoś automatycznie się innym kojarzy, że skoro w domu, to już nie praca. Powinnam zacząć od niego więcej wymagać, zwłaszcza teraz, i na początek umyje mi okna ![]() Anjouka, wspaniała wiadomość! Gratuluję! |
|
|
|
#4453 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dokladnie tak! Dziewczyny przyjdzie i na Was czas! Na pewno! Cytat:
|
||||
|
|
|
#4454 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jade dziś obejrzec te psiaki
Jakbym miała brac to suczke.A mieszkacie w domu czy w bloku? Bo ja w bloku
|
|
|
|
#4456 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dlaczego masz sobie nie poradzić..? dać jeść to nie problem.. przytulisz, pogadasz z psiakiem.. na spacer wyjdziesz .. ja widzę same plusy ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
śliczności. A to są rasowe czy kundelki? bo ja mam mieszańca jamnika ze stafordem![]() na początku trzymałam go w bloku potem się przeprowadziliśmy na swoje i teraz w domku jednorodzinnym
|
||
|
|
|
#4457 |
|
Raczkowanie
|
Anjouka gratulacje
![]() Misia rozumiem Twoje odczucia, ostatnio podobnie się czuję, jestem zmęczona tym wszystkim, więc chyba delikatny odpoczynek od tych rozmów i emocji to chyba dobry pomysł, trzymaj się Misiu dzielnie Kefi ja już też się do weteranek moge zaliczyć 7cs....i pewnie nie ostatni
|
#4458 |
|
Rozeznanie
|
Nue, oczywiscie ze wymagaj!
mój tak sam z siebie to tez bardzo zadko Ale jak ja cos robię, w czym on móglby mi pomóc, a on jak zwykle siedzi przed tv to mu zawsze mówię "kochanie, ja bym sobie tez z miłą chęcią posiedziała..." I co z tego że kolezanka gotuje trzy obiady? Ty nie będziesz bo on ma tez swoje ręce Mój nie potrafi gotowac więc go zawsze strasze że jak nie będzie sprzątał to ja nie będę gotować i zobaczymy kto na tym lepiej wyjdzie ![]() Na szczęście mój się nie buntuje bardzo, tylko wkurza mnie, ze sie tak nagadac przy tym zawsze muszę i czuję sie potem jak jędzowata zołza No ale cóz, zycie
|
|
|
|
#4459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4460 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
;* kochane Cytat:
![]() A z chlopami to skad ja to znam. Trza ich uczyc od poczatku! beda sie wkurzac, ale co. Jak sie nie wychowa z poczatku to bedzie coraz gorzej. Ja jestem w trakcie 'nauczania' meza..co prawda on wkurza sie bardzo jak go strofuje i nie raz bylo ostro to ja nie odpuszcze...musze pod jakimis tam wzgledami odpuscic (w koncu to facet ), ale reszte nie odpuszcze! Co prawda TZ umie posprzatac, zrobic wiele rzeczy, taka zlota raczka z niego..ale trzeba mu o tym powiedziec, o wszystko poprosic, co mnie wkurzaa bardzo..albo zostawianie szklanek, papierkow czy ubran, bo samo sie zrobi, albo niech lezy, a mnie to wkurza ostro.. grr wiec strofuje. Razem tworzymy DOM...Moj robi za to pyszne sniadania w weekend Z wlasnej woli
Edytowane przez Anjouka Czas edycji: 2012-03-14 o 14:53 |
||
|
|
|
#4461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mi kazała sie pojawic po 6 bylłam u niej jak zacal sie 9 |
|
|
|
|
#4462 |
|
Rozeznanie
|
Mysti, ja mieszkam w kamienicy z pieskiem.
No powiem szczerze, ze kocham tego psiaka, ale gdyby to była tylko moja decyzja to bym się na niego nie zdecydowała Mnie strasznie wkurzaja te wszechobecne kłaki :/ mozna odkurzac co 15 min a one i tak są wszędzie. Mam nadzieję, że jak go na wiosne ostrzyżemy to bedzie troche lepiej , ale póki to to dla mnie masakra No ale niesety TZ cale zycie z psiakami chowany i on sobie nie wyobraza zebysmy w domu nie mieli. A i dla dzieci ponoc dobry psiak jest... choć nasza Mała to sie z nim kłóci jak z rodzeństwem bo jej zabawki pożera |
|
|
|
#4463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mamy ciche dni tzn on ma wiec noz w powietrzu wisi |
|
|
|
|
#4464 |
|
Zadomowienie
|
niby tak mówią że do 12cs.. ale szczcerze powiem, że gdybym miała takie doświadczenie jakie mam teraz to poszłabym na badania krwi już po 3 nieudanym cyklu.
|
|
|
|
#4465 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ponoc tak jest że do 12 cykli nic się nie dzieje, zmartwic sie mozna po roku. Mi gin kazał tez przyjsc po 6 miesiącach od odstawienia tabsow, poszłam po 4 ![]() Na szczęscie nie wyrzucil tylko od razu zlecil wszytskie badania I bardzo sie cieszę bo chociaz mnie nastraszyl bardzo to przynajmniej juz teraz wiem ze wyniki TZ nie są dobre i moge próbowac je poprawiac, a jakbym się o tym dowiedziała dopiero po 12 cyklach staran to bylabym tyle w plecy ![]() I sfrustrowana pewnie jeszcze bardziej. A tak, przynamniej wiem na czym stoje. |
|
|
|
|
#4466 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratulacje super wiadomosc![]() Wszystko bedzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mieszkam w bloku i mam kundelka malego i jest ok
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziekuje za opinie!!
Mnie kłaki nie straszne, one mają krótką sierść, poza tym ja całe życie z psami wychowana Od razu mam lepszy humor, jedziemy dziś po pieska A to są kundelki |
|
|
|
#4468 |
|
Rozeznanie
|
Mysti, a Ty przypadkiem nie mowilas ostatnio o kotku?
|
|
|
|
#4469 |
|
Zadomowienie
|
Jeny Dziewczyny.. a za mną cały dzień chodzi dzisiaj koszmar który mi się przyśnił dzisiaj..
śnił mi się mój były ginekolog- te kretyn który chciał mnie wysyłać na invitro bez żadnych badań.. śniło mi się że kazał mi połknąć tabletkę z sondą i powiedział "ma pani w sobie mikrożycie. gratuluję" okropne to było.. naprawdę obleśne
|
|
|
|
#4470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a moze to znak ze masz mikro jajeczko w sobie?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

i uważaj- uzależniamy 

i modlic zeby wyszło

25.10.2014 
Ale szczęśliwie się nie pozabijaliśmy, trochę go uczłowieczyłam. Teraz jak go wyraźnie poproszę, owszem, zrobi, ale z własnej woli raczej się nie domyśli. Czasem szlag mnie trafia, jak on tradycyjnie po pracy zasiada przed kompem (czy raczej - wrasta w krzesło przed kompem), a ja do jego powrotu zrobiłam i przyniosłam zakupy, zrobiłam obiad i posprzątałam mieszkanie. No i odwaliłam x tłumaczeń, ślipiąc w ekran. Niby nic, ale może czasem zmęczyć, szczególnie jak o wszystkim trzeba pomyśleć samemu. Jak wybucham, że nawet nie zapyta, czy w czymś pomóc, to często słyszę, że to robi każda kobieta i się nie skarży! A jego koleżanka z pracy to gotuje nawet trzy obiady - jeden dla siebie, drugi dla dziecka, trzeci dla męża, bo każdy je co innego!