|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!
Cytat:
![]() za siuski i kupke do nocnika![]() Seba bardzo duzo pije i to jest tez problemem, czasem nawet jest przesikany ![]() On w ogole bardzo duzo pije w ciagu dnia Ja próbowalam sadzac na nocnik, tlumaczylam, pokazywałam, ja siadalam na kibelek , Seba na nocnik i niby razem mielismy robic, nic...raczej jak zabawka to jest traktowane ![]() Za to na nakladce siedzi chetnie, tyle ze nic nie robi...
|
|
#962 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!
Cytat:
![]() Będę musiała z lalą spróbować A nocnik mamy taki zwykły z IKEA: http://www.ikea.com/gb/en/catalog/pr...228/#/60131569 Na sucho w nim usiądzie (choć zwykle pierwsza ląduje tam noga, dopiero potem siada), ale dziś na golaska nie dała się posadzić. |
|
|
|
|
#963 | |
|
Rozeznanie
|
Jagoda lubi na golaska siedzieć na nocniku. I tylko siedzieć...
"poczyta" książeczkę, pobawi się jakąś zabawką, pogada "siu siu" i na tym koniec ![]() Ale ten pomysł z nakładką na zwykłą toaletę dobry. Może dzięki temu załapie, że to nie jest tylko krzesełko z dziurką ![]() ![]() Cytat:
![]() Jagoda w nocy jeszcze leje jak z cebra ![]() Mam pytanie "z tych głupich". Zostawiasz jej potem tą suchą pieluszkę z nocy, czy jednak zakładasz świeżą? Zaraz do mnie wpadają 3 koleżanki z pracy. Jedna z 5m-czną córeczką ![]() Zrobiłam muffiny makowo- cytrynowe. |
|
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#966 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
![]() snilo mi sie ostatniej nocy ze trzymalam w rekach swojego bejbika malutkiego zawinietego w rozek ![]() tymczasem... w sobote bylam u GP , teraz czekam na list od midwife czy ktoras z was rodzila w Londynie albo slyszala cokolwiek o ktoryms ze szpitali ? pod uwage biore King College Hospital albo Lewisham juz dygam
Edytowane przez beafrance Czas edycji: 2012-03-12 o 18:28 |
|
|
|
#967 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
![]() Darianna25 zdrowka Hanjah cierpliwosci i powodzenia ![]() Jola00 dla Oliego Beafrance fajny sen My tez juz mamy nocniczek, ale jak na razie Mati tylko sie nim bawi, a ja od czasu do czasu probuje ja na nim posadzic ![]() A i to kilka fotek mojej cool kluski z wczoraj
Matylda http://www.suwaczki.com/tickers/1usa8iikkr85mhgs.png Zabki http://s2.pierwszezabki.pl/039/0393079b0.png?6319 Edytowane przez nikita262 Czas edycji: 2012-03-12 o 21:25 |
|
|
|
#968 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.sainsburys.co.uk/grocerie...=1331585807650 A tego sklepu, McColls, nie znam. Nie ma go w moich okolicach Nikita, Twoja Mati super wygląda Moja ostatnio twardo się dobierała do moich okularów p.słonecznych ![]() Muszę jej też sprawić własne, osobiste
|
|
|
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tego co teraz czytam na ich stronie to są w całej UK http://www.martinmccoll.co.uk/
|
|
|
|
|
#970 |
|
Wtajemniczenie
|
ale tu cisza dziewczyny, chyba wiosna zawitała do Anglii i wszystkie robią wiosenne porządki
Ja mam pytanie do Was. Kiedy mogę się zapisać do szkoły rodzenia i iść na basen na lekcje dla ciężarnych. Czy to się powinno bukować po 20 tygodniu? Dziękuje za odpowiedzi
|
|
|
|
#971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czesc ![]() Dostałam dzis piekne laurki na Dzien Matki
|
|
#972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie chodziłam do szkoły rodzenia. Za pierwszym razem mnie nikt nie zapytał czy chcę i ja jakoś też o tym zapomniałam. A teraz stwierdziłam że jak z pierwszym porodem dałam radę to teraz też takich zajęć nie potrzebuję
![]() Ale położna o sr pytała mnie już na pierwszym spotkaniu, także zapytaj swoją midwife-powinna dać Ci jakieś namiary na taką szkołę w Twojej okolicy I lepiej chyba wcześniej sobie termin zarezerwować.My Dzień Matki obchodzimy po polsku, czyli w maju
|
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Hania my tez, ale to ze złobka
![]() Mi proponowano szkole rodzenia,ale mialam daleko i nie bardzo miałam czym dojechac...
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczne karteczki![]() Mnie by teraz też tak średnio na rękę była ta szkoła rodzenia, bo to chyba w szpitalu tam gdzie rodziłam (a to z godzina drogi autobusem). Tż też tak pracuje, że raz by mógł zostać z Dorotką raz nie... Wasze około dwuletnie dzieciaki śpią jeszcze w dzień? Dorotka od niedzieli już nie śpi w ciągu dnia... chyba że na dworze albo w autobusie... Może chociaż dzięki temu będzie w końcu przesypiać całe noce
|
|
|
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja wlasnie tez miałam w szpitalu Seba raz spi raz nie,ale to zalezy jak długo pospimy rano Jak spi do 10.00(w sumie to zdarza sie bardzooooo rzadko)to juz nie ma drzemki, ale przewaznie budzi sie ok 7-8.00 to jest drzemka ok 13.00. Widze,z e jeszcze jej potrzebuje,bo jak jej nie ma to jest bardzo marudny poznym popołudniem,a mi to na reke I chciałabym by sypiał jak najdłuzej
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też było na rękę jak zasypiała ok. południa choćby na godzinkę-półtorej. A budzi się przeważnie ok. 8.
Wieczorem ładnie zasypia, najpóźniej wpół do 9. Ale w nocy jedna pobudka musi być, rzadko się zdarza żeby spała bez przerwy... |
|
|
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U Nas drzemka tak do 2 godz max
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-03-14 o 16:05 |
|
|
|
|
#979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
|
#981 |
|
Zadomowienie
|
Blonde sliczne kartki
Co do szkoly rodzenia ja nie chodzilam ale polozna dala mi kartke gdzie takie zajecia sa bylam raz przed porodem jakos w 30 tyg byly to zajecia objasniajace jak porob wyglada i zwiedzanie porodowki ![]() Co do spania haha moja zasypia najpozniej o 21 wstaje ok 9 rano ale siedzi sobie w lozeczku i sie bawi az mama po nocce wstanie czyli ok 10 :P drzemke ma miedzy 12 a 13 a spi przewaznie 2h :P czasami dluzej :P no i znowu idzie spac ok 21 :P no oczywiscie nie ma mowy o zadnych pobudkach w nocy hah to Was pocieszylam wiem hahahaJa zaraz do szkoly a pozniej do pracy :P pewnie do 4 :P aaaa ze wstepnych wynikow zaliczylam egzamin Buziaki
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale przeciez ja sie nie martwie ![]() Seba sypia ładnie ![]() za egzamin
|
|
#983 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Było to w szpitalu w którym rodziłam (mogłam chodzić do jakiś family center bliżej, ale właśnie woleliśmy w szpitalu żeby się trochę oswoić i poznać miejsce) Lepiej się skontaktować wcześniej, bo wiem, że się czeka na miejsce (przynajmniej u nas) blonde_hair śliczne kartki. Ja już się nei mogę doczekać kiedy moja będzie nam robić takie dzieła sztuki ![]() Hania, Jagoda ma teraz 1,5 roku i jeszcze w dzień śpi (powiedzmy że w 95% przypadków) Zwykle jest to nawet do 2,5 godziny ![]() W nocy też nie ma mowy o żadnych pobudkach. W nocy się śpi Kurde przekroczyłam wczoraj nasz limit na internet Pomyślałam, że jak ma się dzień później odnowić to sobie ściągnę kolejny odcienek "Gotowych.." Ściągnęłam dwa z rozpędu. Głupek ze mnie ![]() I zamiast normalnie 18Ł zapłacimy 36Ł TŻ zdecydował, że przechodzimy na Tok-Toka czy jakoś tak
|
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Moja Ola przewaznie śpi w dzień, 2h ale różnie się kładzie. Przeważnie to usypia okolo 13.00 z mleczkiem a jak nie uśnie to potrafi dopiero o 17.00 usnąć na kanapie. Także różnie to bywa. Ja ostatnio zaszalalam i Oli kupiłam chabrowe i czerwone rurki,2 żołte koszulki,zółty sweterek i czerwone tenisówki bo żółtych nie było ![]() Bardzo podoba mi sie zestawienie chabrowego/granatu/czerwieni z żółtym. anilkadro a skąd macie internet? blonde_hair kartkiJa Dzien Matki obchodzę w marcu bo moja Natalka w maju zapomniała ostatnio. |
|
|
|
#985 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chodzilam NA basen nie chodzilam Cytat:
NIkos w zeszlym tygodniu mial kilka dni bez drzemki NIe chcial spac w dzien- wieczorem zasypial juz po 19 na noc. Za to noce byly gorsze przez to MAly byl przemeczony i bardzo sie wiercil w nocy i poplakiwal![]() TEraz na szczescie drzemki wrocily- ale skraca sie ich czas Dzisiaj byla tylko godz.Za to przez ostatnie 2 noce - spal cala noc bez pobudki u siebie w lozeczku ![]() Cytat:
![]() ![]() za egzaminy
|
|
#986 |
|
Rozeznanie
|
Anilkadro dzieki
Ewurka ja sama znalazlam w necie gdzie sa organizowane takie zajecia. Zabukowalam sobie miejsca dosc wczesnie (przed 20tc, ) ale zalezalo mi zeby dostac sie do osrodka blisko miejsca zamieszkania ![]() Na basen niestety nie chodzilam Blonde fajne laurki my tez Dzien Matki obchodzimy w maju ![]() Kasia
|
#987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Darianna ja uwielbiam polaczenie chabrowego z zołtym
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
Ewurka zapytaj położnej napewno ci powie od kiedy i gdzie sa takie zajęcia. Ja osobiście nie chodziłam do szkoły rodzenia - w sumie to położna mi odradziła bo stwierdziła ze dam rade bez takich zajęć - pokazała mi w dumu co mam robić. Szczerze mówiąc już przy samym porodzie człowiek sam wie jak oddychać itp robiłam tak jak mi było wygodnie
![]() Blonde ----- Śliczne laurki !! Darianna no to zaszalałaś ![]() Nikola w końcu przesypia całe noce !!!!Ale tylko dlatego że zjada na noc grysik . W dzień nie lubi spać ma to od małego i pomimo ze jest spiaca woli dawać w dupke niż sie chwilę zdrzemnąć. Teraz chyba jest jakieś przesilenie wiosenne bo od tyg spi w dzień po 2-3 godz . Podawałyście takim 1,5 rocznym dzieciom witaminy ??? W jakich sklepach kupujecie buty dla maluchów ?? Bo w tych sklepach typu next , hm to widze że te buty generalnie maja takie miekkie szmaciane podeszwy ...
25.07.2009 - Nasz Cudowny Dzień - Ślub ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png 17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek Edytowane przez Sysunia_d Czas edycji: 2012-03-15 o 11:19 |
|
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja podaje witaminy Teraz ztranu zrezygnowalam bo uczula i kupilam inne witaminy, bo wczesniej dawalam Abidec ![]() Buty kupuje przewaznie nike, adidas, w tesco i asdzie tez widze ladne Mialam dzis znowu 3 w lotto
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-03-15 o 11:25 |
|
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde-w końcu muszę się zebrać i też zagrać
Wytłumaczysz mi tak w skrócie jak to zrobić? Grasz online czy tak stacjonarnie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.

za siuski i kupke do nocnika