|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#5041 |
|
Gang Iren
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
U nas coraz wiecej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci!
|
#5042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
A to znaczy ze woda szybko z Ciebie zejdzie po porodzie, wiec wiesz - lepiej to niz obrosnac w tluszczyk Dobrze ze na ktg wszystkow porzadku. Nalesniki, jadlam na sniadanie z bananem i nutella, ale mialam tylko jednego w zamrazarce
|
|
#5043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5044 |
|
Gang Iren
|
Ja juz dalam,ale wlaczyla mi sie samokrytyka. Moze ktos ma lepszy?
|
#5045 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem za
|
|
|
|
#5046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też chce naleśnika a nie mam Dajcie ten tytuł |
|
|
|
|
#5047 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie widzialas
|
|
#5048 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#5049 |
|
Zakorzenienie
|
widzę więc co ma być taki: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 !
|
|
|
|
#5050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#5051 |
|
Zadomowienie
|
Mnie tez nalesniki nie wychodzily, ale odkad znalazlam ten przepis zawsze sa pyszne
Ciasto naleśnikowe • 4 jajka • 2 szklanki mleka • 3 szklanki mąki • 1 szklanka wody • szczypta soli • olej do smażenia (jeżeli ciasto będzie za gęste dolewamy trochę wody,a jak za rzadkie dosypujemy mąki) zawsze robie z połowy składników takze Jolka powodzenia no i miejmy nadzieje ze te tabletki ci pomoga ![]() Co do tego przesadu to slyszalam, jeszcze ze jak kobieta siadze tam gdzie siedziala druga kobieta w ciazy to bedzie szybko w ciazy i u mnie zadzialalo ![]() dziewcyzny w pracy kibicowaly mi i wiedzialy ze marze o tym zeby zajsc w ciaze, jedna klientka w ciazy siedziala na krzesle i jak tylko wyszla kolezanki pogonily mnie na to krzeslo, dwa tygodnie pozniej robilam test hehe chyba zbieg okolicznosci jakis cudownyJolka wspolczuje sytuacji z mama, rece opadaja na takie postepowanie Natka cudowna jest ta twoja oliwka Ja chyba dzieki wczesniejszemu tluszczykowi i nadmiarze skóry na brzuchu, narazie nie mam rozstepów, po porodzie bede masowac skóre taka szorstka gąbką i moze jakos to bedzie
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-03-14 o 15:43 |
|
|
|
#5052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#5053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi by serce peklo chyba, teraz tez bede na zadanie przytulac i piescic, jesli karmi sie na zadanie to nie rozumiem czemu ma sie nie zapewniac bliskosci na zadanie? Przeciez dziecko to nie tylko mleko i kupki to maly czlowieczek, ja bym nie chciala zeby TZ mnie nie przytulil jak ja chce byc przytulona ![]() Zreszta ja nie zaluje, Adas do teraz sie do mnie czesto przytula i zasypia albo ze mna albo z TZ i potem go przenosimy, ja to uwielbiam, poprzytulac sie z Nim, pogadac troszke przed snem, posmiac razem, to jest piekne Ja zasypialam tak z moja mama bardzo dlugo wlasnie a potem ojciec mnie niosl do mojego lozka, milo bardzo to wspominam We wtorek kciuki zamowione ![]() Kurcze, nieciekawie z tym spojeniem! Moze wszytsko wraca do normy po prostu, co?
|
|
#5054 |
|
Zakorzenienie
|
zakładam tylko proszę nie piszcie na nim dopóki nie skończe żeby nikt tam się nie wciął
dam znać za chwile
|
|
|
|
#5055 |
|
Gang Iren
|
Przytulenie jak placze,potrzebuje bliskosci jak najbardziej.Tez nie zostawialam dziecka samego,placzacego w lozeczku.Ale troche przesadzilam,bo trzymalam mala caly czas przy sobie,nauczylam zasypiania na rekach,noszenia,nawet jak nie bylo potrzeby.I potem juz bylo trudno oduczyc.A co innego noszac usypiac 3 kg szczescia,a co innego 10 kg
|
#5056 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez nie wyobrazam sobie nie reagowac na płaczące w łóżeczku dziecko, jesli potrzebuje ono przytulenia czy czulosci, w koncu 9 miesiecy w brzuszku ma ta bliskosc non stop , wiec czemu po porodzie mialabym to ograniczac, pozniej dziecko podrosnie, nie bedzie chcialo moze juz sie tak tulic,trzeba korzystac
|
#5057 |
|
Rozeznanie
|
Desia a kto z nas zostawia w łóżeczko płaczące dziecko???
|
|
|
|
#5058 |
|
Zakorzenienie
|
Już tylko karolca sprawdź czy wsio ok https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post32922155
---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- NOWY WĄTEK https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600586 |
|
|
|
#5059 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cudenko Pieknie napisalas, az mi ciarki po plecach przeszly ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]() Takie moje zdanie ale jak zrobisz tak zrobisz ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Ja nie umiem odszukac i zacytowac postow ale Emigra napisala ze nie umie Julki zostawic placzacej w lozeczku i ze na zmiane nosza z mezem, a Ty odpowiedzialas ze niemowle ekspresowo przyzwyczaja sie do noszenia, wiec troche sami kreca na siebie bat i ze mala ciagle bedzie sie domagala noszenia, na moja logike to tak jakbys powiedziala, ze nalezy Julke zostawic mimo wszytsko w lozeczku ![]() Jesli ni to mialas na mysli to ja juz nie wiem co?
|
|
#5060 | ||||
|
Raczkowanie
|
coś dzisiaj dużo piszecie, a ostatnio był spokój
![]() mi się na twarzy syfki pojawiły od wczoraj, może to znaki, że coś się zacznie dziać ![]() Cytat:
a z wagą napawacie optymizmem i przez was zabrałam się za słodkie właśnie ![]() Cytat:
![]() ja akurat brzuch miałam fajny i nie wiem jak to zrobię, ale chcę mieć taki znowu. nawet ostatnio mężowi smsa wysyłałam, bo znalazłam fotki, a on, że znów będę taki miała, ale nie wiem czy po ciąży to jeszcze możliwe ![]() Cytat:
Cytat:
też zawsze lubię wyglądać, dobrze nawet dla siebie, bo inaczej mam doła![]() ja też kupiłam ten musteli na początek, a potem zobaczę co i jak ![]() bo to pro psyche działa wg. mnie
|
|
#5061 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to się pochwalę i zrobię foto przed urodzinami babci w sobotę co będę jakoś wyglądac bo teraz to ja juz włosy umyte i wykąpana jakoś rtak mam ze zawsze po wizycie u fryzjera muszę wlosy umyc Cytat:
Cytat:
ja robię prawie tak jak konia tylko jak mam lenia nie ubijam białek na sztywno tylko od razu wszystko miksuję no i dolewam troszkę oliwy do ciasta![]() Cytat:
Cytat:
no podobno może się "przylepic" ale tyle co ja sie nagłaskałam przed zajściem brzucha koleżanki że masakra a zaszłam po roku Cytat:
śliczności kochana ![]() Cytat:
oj ja bez soli jakbym miała jesc to wole wcale nie jesc takie jałowe mi się papu wydaje wtedy zresztą mam to po ojcu że dla innych co s jest przesolone dla nas w sam raz także z reguły dosalamy posiłki jeszcze bo nam mało soli wiem że to niezdrowe no ale co zrobic
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|||||||
|
|
|
#5062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież to to samo , tylko ,że w chuście ewentualnie ma się wolne ręce , a przyzwyczajenie jest takie samo....I jeszcze chciałam się podpiąć pod Ciebie Desia tzn, pod to co napisałaś do Emigry ![]() I jeszcze chciałam powiedzieć Dziewczynom ,że jeśli nie będziecie super modelkami z makijażem i w pięknych ciuszkach w domu mając noworodka to nie myślcie ,że jesteście gorsze, nie dajecie rady ,że jesteście Broń Boże złymi matkami .Oczywiście niektórym udaje się być perfekcyjną mamą i gospodynią domową , ale jak nie to nie jest koniec świata, pamiętajcie o tym. Początki wszystkiego są trudne, szczególnie jak się jest zdanym samemu na siebie , bez mamy, bez tżetów. Pocieszę wszystkie podłamane,że z biegiem czasu człowiek sobie życie lepiej organizuje , ale wiadomo ,że po takich rewolucjach to nie przyjdzie z dnia na dzień, a u niektórych potrwa to dłużej, bo każda z nas jest inna i każde dziecko też.Wiem to po czasie z Niną gdy zostawałam w domu samiusieńka na prawie cały dzień. Musiałam to napisać , bo bym padła.---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
A to wychodzi na to ,że chusty też są nie za dobre , bo jednak to właśnie wtedy mamy możliwość mieć dziecko non stop przy sobie, a jak się chusty nie używa to jednak czasem odłożyć trzeba do łóżeczka jak dziecko jest spokojne. |
||
|
|
|
#5063 |
|
Zakorzenienie
|
Konia, jest nowy wątek już
|
#5064 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

w ciągu 2tygodni przytyłam 3,5kg !! szok totalny !! tym sposobem mam już +16,5kg !!!!
ale mnie plecy bolały po tym, a jak wstałam to i głowa... oczywiście mały ruszać się nie chciał, a jak tylko KTG się skończyło zaczął szaleć 

klask i:

Macie jakies rady?
no i brzucha przy okazji pokażesz, to obadamy czy się obniża czy nie