|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Cytat:
![]() Żeby jeszcze szybciej rosły ![]() Cytat:
Prostuje codziennie, proponowałam jej, żeby chociaż coś termoochronnego dawała na te włosy, ale jej się nie chce. To zaproponowałam jej keratynowe prostowanie, to stwierdziła, że 200zł to za drogo. I że ja jestem wariatką z tym co nakładam na włosy (no tu akurat ma rację ), chociaż i tak nie wie o połowie moich zabiegów I że jej nie zależy na długich włosach więc może mieć takie, bo i tak na nie nie patrzy. Więc nie pozostaje mi nic innego, jak tylko też nie patrzeć, bo mi ciśnienie skacze Cytat:
|
|||
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka z klasy maluje sobie na lekcjach końcówki markerami I to wszystkie kolory-czerwone, zielone, niebieskie i jeszcze tam jakieś
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam awokado
jak z tego zrobić maskę![]() Mogę je zblendować z miodem i czymś jeszcze?
|
#3214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja już bym chciała żeby moje włosy były przynajmniej do połowy pleców ![]() Jakby to było jakby włosy rosły dziesięć centymetrów na miesiąc Ale przynajmniej w życiu więcej włosów nie zetnę na krótko ![]() U mnie w szkole raczej większość nie może się rozstać z prostownicą/lokówką/rozjaśniaczem/bardzo częstym farbowaniem, chyba ostatnio cały czas jakaś niewidzialna burza z piorunami jest i wykwit "szop" I jak tu się zmotywować?
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dostałam na zsk gratis mocznik i... teraz nie wiem co z nim zrobić
Doradzicie coś?
|
|
|
|
#3216 | ||
|
Raczkowanie
|
moja koleżanka też miała zielone
teraz tleniony blond, co kto lubi...Cytat:
przyjaciółka się ze mnie śmiała, bo myślała, że ja lecę za jakimś super chłopakiem Cytat:
![]() zastanawiam się, co mnie skłoniło dwa lata temu do ścięcia włosów z długości 80 cm do 30 haha matura się sama nie napisze a muszę przerobić większość historii polski i zrobić matmę... i polski... ![]()
|
|
|
#3217 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszcze zycia z naturalnymi wlosami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Musze sie jeszcze sporo dowiedziec na temat metod CG, a przede wszystkim czekam na przyrost wlosow ludzac sie, ze wtedy fale beda bardziej okreslone. Cytat:
![]() Moje wlosy na tym wczorajszym zdjeciu wygladaja dziwnie sucho - moze to kwestia kiepskiej jakosci, nie wiem. Juz badania? To kiedy smigasz na miasto? ![]() Jesli chodzi o moj kolor, to zapewne kojarzylam Ci sie z blondem tylko dlatego, ze ciagle smęcę o rozjasnianiu - miodem, cynamonem, cytryna czy innymi cudami ![]() Cytat:
Ale odkad pamietam mam takie nieokreslone cos i stad ladnych pare lat temu pojawil sie w mojej glowie diabelski pomysl z prostownica w roli glownej :P Teraz juz wcale nie prostujesz? Spinasz je czy chodzisz w rozpuszczonych? Cytat:
![]() Jesli chodzi o suchy szampon, to mi tez spodobal sie efekt po Syossie. Staram sie go zbyt czesto nie uzywac, ale jednak czasem sie zdarzylo ![]() Teraz mam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...enshampoo.html tanszy i wydajniejszy, choc trudniej pozbyc sie bialego nalotu. |
||||||
|
|
|
#3218 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam wrażenie że u nas włosy grube, nie cieniowane są passe a w modzie cieniowane, mysie ogonki i przesuszone piórka Ja już nie pamiętam kiedy ostatnio miałam długie włosy ale to były piękne czasy ![]() Dasz radę ![]() Cytat:
Prostownica to zUo w postaci czystej, uprzedmiotowionej Ale mimo wszystko raz na jakiś czas zdarza mi się jej użyć Kiedyś spinałam przez kilka miesięcy bo się wywijały i były za krótkie, ostatnio zaczęłam nosić rozpuszczone
Edytowane przez orange blossom Czas edycji: 2012-03-14 o 19:08 |
||
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jak wykorzystać do włosów to sama chętnie się dowiem Psikadło? Nakładała któraś z Was? Jakie efekty?---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- I jakie są po nim włosy?
|
|
#3221 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(że się posłużę argumentem z górnej półki )no właśnie się zabieram za coś dzięki, też się ucz
|
|
|
#3223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, kurcze, myslalam, ze jestes o wiele starsza ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem tak, robie psikadło z keratyny, dpantenolu, mleczka pszczelego, aloesu i mocznika więc nie wiem jakie właściwości daje w pojedynkę
![]() Ogólnie z psikacza jestem baaardzo zadowolona Włoski sa nawilżone, mięsiste i wyglądają zdrowo. ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Wszystkie składniki mam Więc zrobię dziś experymenta
|
#3225 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3226 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny miałyście do czynienia z tymi maskami??? warto zamówić?
kupuję sobie henne bezbarwna na allegro i chce od tego samego sprzedawcy cos dukupic i znalazłam takie maski.
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choc i tak staram sie ja ograniczyc i prostuje jedynie koncowki (ok 4-5 razy przejezdzam po nich). A teraz jaka masz mniej wiecej dlugosc? Po wczorajszym wydobywaniu fal zostal marny efekt - rano przez kilka godzin bylo calkiem calkiem, potem wlosy zaczely smetnie zwisac, fale sie ulotnily i zostaly tylko wywiniete koncowki Poki co chyba jednak bede je meczyc katownica, a jak urosna to moze rzeczywiscie fale beda bardziej wyrazne. |
|
|
|
|
#3228 | ||
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3229 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja tak samo
![]() Cytat:
![]() to musze wrucić do tej oliwy, kiedys uzwałam,ale dawno ![]() Cytat:
![]() ale radical to zawsze jakis sukces :P
|
|
#3230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratulować psikacza i coraz zdrowszych włosów
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy zwykły miód mogę dodać do każdej "kupnej" maseczki?
|
|
|
|
#3232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż się dziwię,że wcześniej jej nie spróbowalam ![]() No i stało się...rozrabiałam żel hialuronowy ( proszkowany) z mącznikiem i nie zmieścilo mi się z 5 ml w butelce, szkoda bylo wyrzucić...to wymieszałam z OzO , dolalam keratyny i na włosy..na wierzch jeszcze troche lnianego ![]() Cytat:
Mam obie Fajne ( jak wszystko co mam z Dabura) ta na noc raz miałam solo, włosy bardzo fajne szypkie, mięsiste i lśniące, a ostatnio dodaję do niej zawsze coś jak kladę. Drugi raz jej nie zamówię, bo i tak przewaznie oleje kładę na noc, wiec nie bardzo mam gdzie ja upchnąć, ale nie żałuję że wzięłam. Fajna. Ta migdałowa jest świetna jak nie ma czasu olejować czy dluzej jakiejś maski tzrymac na wlosach. 15 min przed myciem i włosy Jakbym miała wybrać jedną, to wzięłabym tą migdalową I sie czaję na maskę kokosową z tej samej seri, ale to przy okazji jakis większych zakupów. |
||
|
|
|
#3233 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Tzn. ja to akurat mieszkam w Wawrze i tutaj jest tanio
W różnych częściach miasta. Tylko lepiej omijać zakłady fryzjerskie w centrach handlowych Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tzn. może zależy gdzie. Ombre to było faktycznie modne, ale tak rok temu. Mocne cieniowanie to też raczej przyzwyczajenie niektórych ludzi i ich fryzjerów Co kto lubi. To tak jak z totalnie prostymi włosami- były modne, ale dawno temu Tak czy inaczej, wg mnie najgorzej, jak ktoś chce być modny i dlatego cobie robi coś na głowie albo nosi daną rzecz. Bo jeśli to nie jest wymuszone, to niech sobie nosi to co chce i ja to w pełni szanuję Aczkolwiek miło pooglądać piękne włosy ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3234 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() przyznaję sie bez bicia....czy ta parafina aż taki wróg dla włosa?
|
|
#3235 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja kiedyś zaczęłam tłumaczyć o silikonach koleżance (coś tam kombinowała z oliwą, z jajkami, myślałam, że ma potencjał), ale powiedziała, że ona woli, aby włosy były ładne pozornie, niż rzeczywiście Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
muszę w końcu kupić i ją wypróbować, skoro daje takie wooow fajny zestaw!Cytat:
Cytat:
Cytat:
wolałabym być prostowłosa, ale lekkimi falami nie pogardzę!Muszę w końcu zabrać się za zamówienie z półproduktami, żeby zrobić własne psikadeło pod oleje, mam już taki zamiar od miesiąca Dziś nie olejuję, z braku czasu i trochę z obciążenia. Za to siedzę z biovaxem latte wymieszanym z siemieniem i miodem. Potem umyję, nałożę Garniera avocado, jantara i odżywkę joanny b/s. A w piątek już olej |
|||||||||
|
|
|
#3236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale wiadomo, chodzi mi o kolor mam nadzieję, że mój mix się dobrze zmył, jak na razie dobre przeczucia
|
|
|
#3237 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na szczęście moje włosy lubią sie z parafiną ![]() Z ciekawości spojrzeałam na skład maski kaktusowej z tej seri, a tam tylko oliwa z oliwek, ekstrakd z kaktusa, d-panthenol i zapach...dziwne...a raczej niemożliwe...coś pokręcone z tymi składami mają ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() Włosy po obu wyglądają jak naolejowane i takie są w dotyku
|
||
|
|
|
#3239 |
|
Zadomowienie
|
skoro i tak maja parafine to zdecyduję sie na jedną...zobaczymy jak bedzie służyć
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

Prostuje codziennie, proponowałam jej, żeby chociaż coś termoochronnego dawała na te włosy, ale jej się nie chce. To zaproponowałam jej keratynowe prostowanie, to stwierdziła, że 200zł to za drogo. I że ja jestem wariatką z tym co nakładam na włosy (no tu akurat ma rację
I że jej nie zależy na długich włosach więc może mieć takie, bo i tak na nie nie patrzy. Więc nie pozostaje mi nic innego, jak tylko też nie patrzeć, bo mi ciśnienie skacze 
-47-48-49-50 

ale do olejowania to ona nie ma głowy i chęci, bo jest leniem
Ale przynajmniej w życiu więcej włosów nie zetnę na krótko 
teraz tleniony blond, co kto lubi...
a muszę przerobić większość historii polski 
To kiedy smigasz na miasto?