|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Wtajemniczenie
|
Telik, Marina, Brumek dziekuje
Wczesniej miałam jasne i ciemne pasemka z przewaga jasnego. Bardziej blond Wlasnie. dla Tymcia
|
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
widze że temat drugiego dziecka ...... ja już powoli myślę, chodź maly daje mi w dupę to myślę że jak wrócę do pracy i popracuję z rok to chciałabym zajść w ciążę tak żeby dzidzia styczniowa lub lutowa była
|
|
|
|
#4053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
kiedy?? czy od kiedy??
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a Hania zeby moja tak chciala - nie ma mowy. Za ciezkie doopsko ma i moja nadal bezzebna ![]() Ja juz wrocilam z pracy. Powiem Wam, ze poki co fajnie mi sie pracuje - lubie prace z ludzmi. Marysia spi, tesciowa ja wykapala i przyszedl TZ i ja uspil. Aniolek. Ponadto dzis podjechalam do taniej odziezy i nakupilam troszke bluzeczek pajacy i spodenki Marysi - uzalezniona jestem. Bo fajne nie zniszczone i za grosze 2 zł sztuka. I sobie taka narzutke elegancka mialam w garsci jeszcze spodnie eleganckie nie zniszczone, ale suma sumarum zrezygnowalam, bo rozmiar mniejsze niz teraz nosze.
|
|
#4054 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za zabka.Sliczny kotecek Gratulacje dla niej! |
||
|
|
|
#4055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś tak mi się "przeczuło" ![]() Gratulacja dla siostry Będziesz ciocią ![]() To ta siostra blondynka ze zdjęć? Cytat:
![]() To cudo, że dzień cudo u Was Możemy zrobić wyścigi, który ślimak szybszy Chociaż mój jest z frakcji tych ślimaków dookólnych, w przód i w tył gorzej mu idzie ![]() Fajnie że Jasio jest taki otwarty na jedzenie. To moje dziwadełko na razie wciąż nieufne. Chociaż i tak próbujemy coraz więcej. Wspólne jedzenie jabłka to już zwyczaj - dziś 3 razy tak sobie pogryzaliśmy. Dałam mu znowu banana i już gorzej niż jabłko, ale nie uciekał, jak poprzednio. No i różyczkę kalafiora z naszego obiadu też dostał na spróbowanie. I dwa kęsiki przełknął ![]() A ryż jak podajesz? Tak na gęsto ugotowany, czy jeszcze zblendowany dodatkowo?
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Bartessa - a jak dziś Karol?
I jak babcia? ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- To blisko, bo ja bym chciała celować na przełom kwietnia/maja. Albo właśnie maja/czerwca.
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczku ślicznie!
Zmiana na plus! |
|
|
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak tak moze sie umowimy??
|
|
#4060 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve, Natka
|
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
stronczek
|
#4062 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, jesteście kochane, dziękujemy z Idą za życzenia. Ja składam z pamięci zaległe dla Krystka i Domka. Widzę, że dziś także Igi świętuje
. Ja padam ze zmęczenia. Szybciutko donoszę, że wczoraj z okazji 8 miesięcy uruchomiłam krzesełko do karmienia, bo Ida jak ma się czego złapać to siada. I tak siada w wózku i foteliku samochodowym, to stwierdziłam, że krzesełko jest już ok. Kajool, pytałaś o jedzenie. My jesteśmy na butli i zazwyczaj wygląda to tak: butla po kąpieli (ok 19.30-20), następna ok 23 i potem do rana mam spokój. A rano tj 5.30-6.30. Pisałam ostatnio, że zaczęłam sama karmić Idę o 23 praktycznie na śpiocha i zwiększyłam ilość mleka na noc. Dzięki temu mam spokój z nocnym karmieniem. A o tej wodzie to też słyszałam od znajomej. Nerolka strasznie się cieszę, że wszystko u was dobrze i że leczenie działa. Stronczek - ładny kolorek. Buziaki dla was wszystkich, uciekam. Pa. |
|
|
|
#4063 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja ale też nic.....(niestety)Cytat:
Cytat:
oj... zleci, zobaczysz no to super ![]() Cytat:
a pokażesz zdjęcie? ![]() oczywiście trzymam ![]() Cytat:
|
|
|
#4064 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ciesze sie straszieze naczyniak sie zmniejsza Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() u nas porzadki zakonczone okna pomyte itp itd zostalo firanki uprac ![]() mielismy gosci przyjechal chrzestny Igiego z dziewczyna przywiezli od tesciowej troche "swieżyzny" noi musialismy z Tż podzielić i pomrozić dopiero skończyliśmy ![]() Padam......
|
|||||
|
|
|
#4065 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. za kolejny ząbek (nie mów Hani, że Domek dalej szczerbaty ciii ).A Hania jest przecudowna ![]() Masz świetną kanapę ![]() Dziękujemy za komplementy
|
|||
|
|
|
#4066 |
|
Wtajemniczenie
|
CrazyMachine, Ania i Sweet bardzo dziekuje
|
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku u kogo kupowałaś tę hennę?
|
|
|
|
#4068 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
się należą!Może i ze mnie coś będzie bo sobie kolację darowałam którą chciałam o 20,40 zjeść. Już chleba ukroiłam dwie kromki Rozstępy nie wychodzą przy nagłym wzroście/spadku wagi? Może za szybko chudniesz? Cytat:
Cytat:
![]() Dasz linka gdzie kupowałaś i które? Ja dzisiaj usunęłam tego od Mariny linka bo stwierdziłam, że sami brwi nie ufarbuję. za szczepienie jutrzejsze.Cytat:
Będę już pamiętała, że Alibany ma Alę ![]() I Ty, że masz Hanię ![]() Jak słodko na tej kanapie stoi. Wyściskałabym ją chętnie ![]() Słodki misiaczek Cytat:
Kup je ![]() Uciekam. Moi mężczyźni już śpią. Dobranoc. A i jeszcze sobie przypomniałam. Woskuje się któraś sam w domu? Tylko nie plastrami Weet, mam na myśli te maszynki czy jak to się nazywa. Nie wiem. |
|||||
|
|
|
#4069 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a Hania jest cudna ![]() Cytat:
![]() powinnam już spać... eh... |
||
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Na przyszły, ten najbliższy
Jutro, ok? Jak mi ktoś fotkę cyknie ![]() Tutaj: http://allegro.pl/henna-brwi-rzesy-r...158151924.html
|
#4071 |
|
Raczkowanie
|
dla Tymka i Mai za jutrzejsze szczepienia
|
|
|
|
#4072 | |
|
Wtajemniczenie
|
To w takim razie czekam.
Moze jak sie tak naogladam, to sie szybciej zdecyduje na zakup ktoregos wozka. A jeszcze mi powiedz, czy gdyby miala to byc Wasza jedyna spacerowka, to tez byc ja kupila? Cytat:
2. Nie wiem, czy mamy to samo na mysli, ale ja sie woskuje. To znaczy ostatnio w ciazy jeszcze... Lece spac. Pa! |
|
|
|
|
#4073 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Wy się lepiej z tż umówcie, bo razem z Brumkiem nic nie zdziałacie.
![]() Ja jako pierwszą z brzuszkiem obstawiam Aanie! (widzę, że nawet starania w toku, skoro i testowanie było )Cytat:
![]() 2. U Domka jak zaczną wychodzić, to pewnie hurtem. ![]() 3. Dziękuje. Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie, że pomimo przerwy tak dobrze czujesz się w pracy i gratulacje za spadek wagi! ![]() Spostrzegawcza z Ciebie bestia, jako jedyna dojrzałaś, że moje dziecko jest koteczkiem, a nie misiem. Dzięki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czyli Igor będzie miał rodzeństwo, tak?Cytat:
![]() 2. Dziękuję. |
||||||||
|
|
|
#4074 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba też zamówię, choć pewnie jak ja się za to zabiorę to będę wyglądała jakbym cały czas była zdziwiona... ![]() Cytat:
Na dłuższe spacery biorę jednak murę, ale tylko dlatego, że siedzenie jest przodem do mnie, a ja lubię mieć go na oku (póki jeszcze chce mnie oglądać ). Myślę, że w piątek już się ruszymy to cyknę kilka fotek żebyś mogła sobie pooglądać "na żywo" ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
za dziewczyny starające się trzymam mocno kciuki
![]() my już dzieci nie planujemy, ale podziwiam Was, że tak szybko się zdecydowałyście, my zaczęliśmy się starać dopiero jak Filip miał półtora roku, wcześniej jakoś mi to przez głowę nie przeszło
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyna pisze krok po kroku i ilustruje, jak to zrobić ![]() Dziewczyny, kupuję właśnie książkę na allegro i oglądam sobie, co jeszcze ciekawego ma ten sprzedawca. I patrzcie co znalazłam: http://allegro.pl/mala-ksiazka-o-kup...200191552.html ![]() Tylko koniecnznie przeczytajcie opis książki!
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. nie wierzę |
|
|
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natko, znowu oglądałam filmik z Domkiem i zastanawiam sie czy go u nas w domu nie kręciłaś Ta sama mata (puzzle), zabawka, pudełko na chusteczki, nawet pilot do TV taki sam Aha, i zielona poducha
|
|
#4079 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja nie widzę na tym blogu różnicy w przed i po hennie
Ślepa jestem .Co do kup - Kuba cały czas dumy woła z wc, żeby przyjść podziwiać jego dzieło . A spróbuj nie iść, to z gaciami na kostkach po ciebie przyjdzie .Ale najlepsze jest jak jesteś na spacerze z dzieckiem, nie ma w okolicy toalety a ono woła "siusiu!!!!", no to podnosisz je, żeby się nie obsikało a tu nagle "jednak nie siusiu, mama kupa" . Na szczęście zazwyczaj da się do domu donieść
|
|
#4080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Domek kolejny raz padł po 20
W ogóle ma tylko już jedną drzemkę w ciągu dnia, pewnie dlatego tak ładnie śpi w nocy ![]() Chciałabym już wyjść na dwór z Domkiem O ile Domek może to gorzej jeszcze ze mną A że mąż z nim sam wyjdzie to mogę pomarzyć![]() Cytat:
![]() Przyjrzyj się dokładnie bo może gdzieś tam na filmiku się i małe Brumiątko turla ![]() Nasi chłopcy wiedzą co dobre ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Cytat:
Kiedyś byłam z córką znajomej na placu zabaw: ciepło, pełno dzieci, rodziców, Oliwka huśta się na huśtawce i krzyczy "ciocia! dzisiaj zrobiłam kupę! a wiesz jaką? zieloną. Jak ogórek, zapytaj kaki (taty) on widział ". No i co zrobić, udawać że jej nie znasz?2. Mama mi właśnie ostatnio opowiadała, że ja zawsze taka genialna byłam
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

)

dla Tymcia 

za spadek wagi .
, wszystko było na nie i w miejscu uśmiechu momentalnie pojawiała się rozpacz.
Przy wieczornej kąpieli raczył się pokazać winowajca- górna dwójka.

i moja nadal bezzebna 
Ostatnie w tym roku życia 

ale też nic.....(niestety)