|
|
#1171 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Witam
Nie nie odzywałam się, bo klawiatury nie miałam - poszła do szorowania bo jej dałam pić. Jak się okazało była też nieźle podkarmiona ![]() Cytat:
Ja też jeszcze nie dostałam. |
|
|
|
|
#1172 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja karmie raz w dzien i raz w nocy cycem- jeszcze nie mialam @
|
#1173 |
|
Raczkowanie
|
hehe ja identycznie :P ale czasem glowa swiruje
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam apthin ale raz moczem go potraktowałam i zeszło odrazu po 1wszym razie
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Już wiem dlaczego nie miałam internetu, teściowie przecieli kabel A przy oazji mąż na zwolnienu od Poniedziałku, więc 2jkę dzicimiałam ![]() w zasadzie dobrze to zrobiło naszemu związkowi, bo stwierdził, że już mne rozumie jak mówię weczorem, że jestem zmęczona .... ![]() Michał śmije się w głos już od łuższego czasu. W Niedziele tak długo się chichrał, że zdązyliśmy go nagrać. Przewraca się z brzuszka na plecki, rozmwia najczściej do smoczka, dzisiaj nauczył się mlaskać i ogólnie jest uroczy ![]() Wczoraj miał chyba jakiś kryzys, albo ząbki się wykluwają, bo nie spał w dzień, mrudził, dostał czopk w dupkę i zaczłą się śmiać ![]() Noc już ok, pobódka tylko o 4 rano
|
|
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
Baha moi tez sa smieszki, dzis sie na 2 glosy smiali, normalnie zuje ze dla takich chwil warto zyc
W ogole przez ta rehabilitacje chyba chlopcom sie taki dzienny tryb ustalil ze maja 1 krociutka drzemke 15-30 jakies 2 godz pobwstaniu a potem spacer kolo poludnia - i juz kilka razy mi przespali po bite 3 godz. Wstali o 15, o 18 kapiel i kolo 19 juz spimy na noc
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
U Ciebie to podwójna radość
U nas też tryb dnia jest zachowany. Lekkie przesunięcie karmienia następuję czasami, ale to zależy od ilości nocnego wstawania ![]() A jak po rehabilitacji ? Jest już porawa ? Bo Michał miał lewą stronę słabszą, a teraz widzę, że jak się przewraca na plecki to właśnie z lewej strony. Więc ładnie się wzmocnił Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-03-14 o 18:53 |
|
|
|
#1178 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojjj glam... jestes moim osobistym HIROŁ !!! wierze ze bardzo szybko u Was sie wszystko rozwiaze i ulozy!!! i za to bardzo kciuki trzymam ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
bedzie dobrze... zreszta doczytalam za I kreseczka ![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
jeszcze nie...
|
|||
|
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
Olusia, rób test
Już jest znowu wątek listopadowo-grudniowy 2012, więc może się załapieszEla, ja jeszcze tak myślę o tym Twoim niespaniu Miłoszka. Napiszę Ci co sprawdziło się u Pati i moich koleżanek, których dzieci nic nie spały!! Ani nawet tyle co Miłoszek, spały po 5-15 min. max. ! - kołysanki Justyny Steczkowskiej "Puchowe kołysanki", jak chcesz mogę Ci przegrać One działają chyba na wszystkie dzieci Ona tak tam zawodzi i takie mantry wyśpiewuje, że dzieci śpią jak anioły![]() - spróbuj mu te kołysanki już włączać przed spaniem, żeby go wyciszyć, - wywietrz porządnie pokój i zapal jakąś lawendową świeczkę, kominek z olejkiem lawendowym, - przestaw materac na drugą stronę - jak masz grykę to na kokos lub na odwrót, - przestaw łóżeczko w inne miejsce i karm w innym miejscu - może śmieszne, ale czasem to naprawdę pomaga, bo jakaś żyła wodna idzie i dziecko nie chce na niej leżeć ![]() - pij melisę lub herbatki na laktację z melisą. Takie proste sposoby a u nas działały. Moje dziecko chyba już jest gotowe do pokarmów stałych. Co 2-3 godziny po butli mleka budzi się głodne i z rykiem. A na jedzenie to patrzy takim wzrokiem, że płakać mi się chce, tak prosząco, jak żebrak jakiś ![]() Glam, ja Cię podziwiam, że jeszcze z chłopem nie jesteś i taka zosia samosia jesteś. Przyzwyczajaj go do życia w rodzinie, z trójką dzieci, żeby nie było jak u mnie. Mój tata też pracował za granicą, małżeństwo moich rodziców było baaardzo nieudane ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- jeszcze hasło Pati: - ale mi się upaliło! - zamiast ale mi się upiekło, bo zapomniała umyć zęby
|
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
Olusia, a może to urojona ...
![]() Im częściej o tym myślisz to zaczynasz w to wierzyć. Wszystko Ci pasuje i zaczynasz sobie wkręcać. Rób test szybciutko i daj znać. Zaciskam Poza tym 21.03. Michał kończy 5 męcy, a ja też nie mam @ ![]() Truscafko, :brawo: za spadek wagi. I podziwiam za ostatnie osiągnięcia fitnesowe - armagedon ![]() Tż jest w domu a mi na nowo się kałdunik zapuścił, ajjjjjjjjjj od Poniedziałku reżim. Ograniczam białe pieczywo i postaram się nie jeść kolacji ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- P.S. W Carrefour od 14-19.03. promo na pampersy activebaby 150szt różne rodzaje - 85.99 !!!!!!!!!!!! Dobrej nocki Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-03-14 o 21:18 |
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
Ela-też miałam Ci napisać,ze może byś przestawiła łóżeczko?moja nie chciała leżeć jak jednym bokiem łóżeczko przylegało do sciany
Seona-te kołzysanki muszę wygooglać jak nie zapomnę to jutro posłucham Bahamadia-to już 5 miesięcy!!ale on duuży!! no jest wreszcie wątek mam listopadowo-grudniowych!!a jeszcze parę dni temu patrzyłami nie było
|
#1182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przy Piotrku @ wróciła jak miał 10 miesięcy, przy Bartku chyba 6, teraz też jeszcze nie mam. |
|
|
|
|
#1183 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myslalam, zeby moze juz w 2013 rodzic drugiego bobaska, ale cesarka mi te plany pokrzyzowala, wiec moze wiosna 2014? Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze jak mi trauma po porodzie Niki minie to sie znow napale na 3 dzidziusia
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam poród wspominam bardzo dobrze,ale za to teraz nerwowo sie wykoncze chyba,a jeszcze wieczorne usypianie
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
nakarmiona, oby spala do rana
![]() dygotka, zobaczysz, ze bedzie super jeszcze bedziecie na swoim, mala zalapie jak sie zasypia, polecam te w/w przeze mnie sposoby moja po paru sesjach sama w lozeczku zasypiala |
|
|
|
#1187 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
heheheCytat:
ja to oczywiście idę na zywca tzn. jak kiedys pęknie ogumienie czy coś tam innego to też będzie dobrze tylko poród miałam sn i źle wpsominam mówię że chce drugą cc... ale z koleji gin powiedział ze drugie porody siłami natury szybko przebiegają i pójdzie jak spłatka... ale czy ja wiem... u was drugie porody rzeczywiscie poszły jak z bicza strzelił? bo nie pamięam![]() dzień dobry młody już marudzi na drzemkę to spadam narazie |
||
|
|
|
#1188 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Dzień dobry ![]() U nas nocka super Wyspana i wypoczęta rozpoczęłam dzień z niunią o 6 Tż zbiera się do pracy, a my leżymy sobie w łóżeczku Zaraz pomyśle o jakimś śniadaniu Mięśnie brzucha bolą mnie okrutnie Dzisiaj 5 dzień a6w ![]() Bahamadia, ale ten czas leci, już Twój mały Pudzian ma 5 m-cy Pisałyście o planach drugiego maluszka. Ja kiedyś mówiłam, że jedno na bank wystarczy, ale kiedy pojawiła się Roxy to chciałabym drugie i to bardzo. Ale dopiero, kiedy mała pójdzie do przedszkola Ale plany planami, a życie zweryfikuje ![]() Olusia, ale by była niespodzianka, gdybyś miała już w brzuszku fasolkę ![]() Moja mama wczoraj po raz pierwszy rozmawiała z nami na Skype. Jej miny zadowolenia, że widzi małą - bezcenne |
|
|
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
Co zabawnemja tez milo wspominam swoj porod. To tylko swiadczy o tym jakmnatura potrafi omamic umysl kobiet by dalej chciala sie rozmnazac. Trojeczka dzieciakow, koniecznie. Ale ńie za szybko. Chce sie Adaskiem nacieszyc jeszcze. Moze tak 3 lata roznicy? Tylko nad Adasiem staralismy sie 1,5 roku wiec niedlugo trzeba bedzie zaczac
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#1190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a skoro jesteśmy na bieżąco,
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-03-15 o 08:00 |
|
|
|
|
#1191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
az szkoda mowic ze ona nic nie kuma ja na lapku wlączam wizualizacje w winampie i ona na to patrzy,a wrazenie jakby do kamery zagladała ![]() zalozylam na noc pampka 4.... przeciekł (wiec to chyba wina tego ze mloda tak się rusza w wyrku ) ... chociaz juz nad samym ranem kiedy blagalm mlodą by przysnela... chociaz i tak byla łaskawa, bo zasnęła 19.40, amciu 3.20, potem 5.40 i jak ją odkładałam to widzialam te oczy jak 5 zł i balam sie ze nie zasnie... nie zasneła, ale ja godzinke przysnęłam i tak do 7mej w wyrku polezałysmy... po przed 6 wzielam ją do siebie ... chociaz odkad nauczyla sie chwytac to albo mnie drapie, albo ciągnie za włosy :P i po spaniu .... ![]() dzis kontrola bioderek... mloda zasnela na drzemke poranna, wiec sie zbieram i szykuje ze jak wstanie to jedziemy.... kciuki się przydadzą
Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2012-03-15 o 08:10 |
|
|
|
|
#1192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miałaś ciężki poród?
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2012-03-15 o 09:54 |
|
|
|
|
#1193 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jak będziecie miały chwilkę zajrzyjcie do klubu
|
|
|
|
#1194 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Wszystkim!!
Ale temat drugich dzidziów się włączył ![]() Ja oczywiście chcę drugie i to baaaardzo. I oczywiście teraz już z własnej woli poddaję się CC tak jak doszłam po tym do siebie to nie dane mi było nawet po ekstrakcji zęba chciałabym różnicy 3 lata - 2 lata to dla mnie za mało - musiałabym za rok zajść w ciąże ooo nieeee...... w każdym razie do 30stki jeszcze 5,5 roku to myślę, że się wyrobię do 30stki Jeszcze jakby ciąża mi się kojarzyła z odpoczynkiem i zwolnieniem tempa to jeszcze, ale ja neistety harowałam jak wół pociągowy w ciąży i niezbyt dobrze to wspominam Mały się obudził Chcę go jeszcze przeciągnąć z pół godzinki do karmienia ![]() Dziewczyny mam pytanie: czy któraś z Was ma alarm w domu? Mieliśmy wycenę i mam obiekcje co do ceny. Mieliśmy zakładany zarówno w tym domu gdzie mieszkamy jak i w gabinecie w pracy,a le to było parę lat temu i ceny się zmieniają....
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
ale Was wzięło na planowanie drugiego dziecka
ja od razu po pierwszym tez szybko chciałam drugie![]() Wiolaqn, ty chyba pisałaś, ze jedno dziecko chciałabyś adoptować? I co nadal takie plany macie?Ja o Pati też starałam się 1,5 roku! A o Lili... 2 cykle U Ggory było podobnie, więc nie stresuj się i byc może "odblokowałaś się", poród leczy wiele schorzeń i może pójdzie szybciej. Z jakiego powodu starania trwały tak długo, jeśli można wiedzieć?U na noc japońska - jako tako bywało lepiej, a o dziwo jestem mega wyspana. Na razie. Pewnie mnie dopadnie koło 14-15, wtedy zawsze kryzys.
|
|
|
|
#1196 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1197 |
|
Zadomowienie
|
TRUSCAFKO właśnie zazdroszczę Ci, u mnie dochodzenie do siebie trwało bardzo długo.
|
|
#1198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ból, dłuuuuuuuuugie 11h i bóóóóóóóóóóóóóól, indukowany poród to może przez to ![]() przyrośniete łożysko i mega anemię ale pewnie to nie znaczy ze cc przeszłabym gładko... ja do 30tki wyrobiłam sie z jednym dzidizusiem... także moze do 35 z drugim? a zresztą się zobaczya czemu miałaś po cc nie bardzo? dalia zausg
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-03-15 o 09:07 |
|
|
|
|
#1199 |
|
Wtajemniczenie
|
DDTVN teraz o usypianiu maluszków
|
|
|
|
#1200 |
|
Rozeznanie
|
Heh podpinam sie u nas noc też jako tako. Tj. półtorej godziny usypiania (nie wiem co sie dzieje od kilku dni, bo zawsze zasypiała błyskawicznie) pierwsza pobudka o 22, potem o 23, potem o 1 i o 2 i przed 3 wziełam ją do łóżka i spałyśmy do 7;30 bez pobudek. Chyba dziś spróbuje dać młodej kaszki troche bo ona w nocy tylko by jadła
mam nadzieje ze będzie oki bo dopiero 15 tygodni mamy.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.

),do tego ktos puscil plotke,ze jestem w ciazy.ale skoro karmie tylko piersia,to chyba normalne,ze nie mam @??!!prosze mnie pocieszyc 

klask i:

swietujacym dzieciaczkom
no ale test wyszedl negatywny, co nie zmienia faktu, ze sie schizuje dalej z czasu...
Dzisiaj 5 dzień a6w