Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-14, 19:19   #2101
Timii
Rozeznanie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
no fajne pielęgniarki, że nie robi to dla nich różnicy.

Powiem Wam, ze ja już jestem wykończona, od piątku praktycznie nie wyszłam z domu, nerka boli mnie dzień w dzień przez 24/h, jeszcze 3-4 dni to jakoś wytrzymuję z tym bólem, ale im dłużej tym ciężej mi to znosić psychicznie, mam wrażenie, ze ja nie dotrwam do czerwca, że nie dam rady. Moim jedynym marzeniem na dzień dzisiejszy jest poród, który przyczyni się do ustania tego bólu. Zazdroszczę tym, które nawet muszą leżeć, ale bez bólu .
ewus trzymaj sie! na pewno dzielnie dotrzesz do czerwca i urodzisz fajnego bobaska ktory ci to wszystko wynagrodzi ja tez mam dzis podly nastroj i plakac mi sie chce bez powodu , ale wybaczam sobie - za czesto mi sie to w ciazy nie zdarzalo... hormony i tyle

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj obczaiłam, że jest już wątek mamuś listopadowo-grudniowych
no co ty!!?? kiedy to zlecialo?? jestesmy szczesciary, lepiej jest miec termin na maj/czerwiec niz na zimne m-ce no ale z tym tez da sie zyc ja np urodzilam sie w grudniu i zyje

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32928341]Wrzuciłam brzuchola z dzisiaj - w niebieskich spodniach Nareszcie mam dowód rzeczowy, że je zmieniam :P
[/QUOTE]

perse -fajny zgrabniutki brzuszek, o wiele mniejszy od mojego... no ale ja juz w 31tc moze dlatego i jak ty zrobilas to zdj skoro masz rece do tylu zalozone
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 19:23   #2102
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość

perse -fajny zgrabniutki brzuszek, o wiele mniejszy od mojego... no ale ja juz w 31tc moze dlatego i jak ty zrobilas to zdj skoro masz rece do tylu zalozone

Mąż mi zrobił zdjęcie. Wprawdzie jesteśmy pokłóceni, ale on ma fioła na punkcie swojego aparatu i musiał mi zrobić, bo przecież ja nie zrobię dobrego zdjęcia w lustrze, bo nie opanuję drżenia ręki....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 19:24   #2103
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

perse i andzya super brzucholki !
moj rosnie w zastraszajacymn tepie, moze w weekend bedzie piekna pogoda to maz mi porobi na lonie natury ]
wy mecie takie zgrabne te brzuszki mmm .... robilabym im zdjecia codziennie

perse nie przejmuj sie humorami, ja czasami tak wariuje ze szok .... a tz zamiast wsyztko przelknac to sie jeszcze kloci ze mna :P ....nie da sobie ......
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 19:25   #2104
anulka4771
Wtajemniczenie

Perse gratki za brzuszek i zmienione gatki

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 19:28   #2105
moniczka1302
Wtajemniczenie

ale macie sliczne te brzuszki
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 19:38   #2106
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Dobra dobra to byłam ja.
nawet jakbyś tu nie napisała, to jakby ktoś chciał sprawdzić to bez problemu by to zrobił

Cytat:
EEEEEEEEEEee no Moda na sukces to klasyk

klasyk na maksa nie ogarniam, kilka razy w roku zdarza mi się obejrzeć to u babci i jeszcze nigdy nie straciłam wątku
Stary 2012-03-14, 19:43   #2107
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
ale macie sliczne te brzuszki
Pokaż swój

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

zadałam pytanie do sprzedającego na allegro czy dany fotelik można kupić z bazą do samochodu a on mi odpisuje że dany model jest w sprzedaży bez adapterów

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 19:43   #2108
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Pokaż swój

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

zadałam pytanie do sprzedającego na allegro czy dany fotelik można kupić z bazą do samochodu a on mi odpisuje że dany model jest w sprzedaży bez adapterów
no jak wreszcie kupie baterie to wrzuce foto
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 19:45   #2109
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
perse i andzya super brzucholki !
moj rosnie w zastraszajacymn tepie, moze w weekend bedzie piekna pogoda to maz mi porobi na lonie natury ]
wy mecie takie zgrabne te brzuszki mmm .... robilabym im zdjecia codziennie

perse nie przejmuj sie humorami, ja czasami tak wariuje ze szok .... a tz zamiast wsyztko przelknac to sie jeszcze kloci ze mna :P ....nie da sobie ......
dobrze że mój tylko wychodzi "do siebie" i czeka aż mi przejdzie, albo przynosi słodycze i powtarza...tak tak wiem to hormony

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość

klasyk na maksa nie ogarniam, kilka razy w roku zdarza mi się obejrzeć to u babci i jeszcze nigdy nie straciłam wątku
ja pojawiam się w Polsce raz na rok i też po obejrzeniu jednego już doskonale wiem co się działo przez rok
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:02   #2110
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
jest tak:
sa dwa wyjscia - gdy kupujacy ma gotowke to robi przelwe na rachunek kredytowy i go sie zamyka (ale kto w dzisiejszych czasach ma tyle pieniedzy na mieszkanie w gotowce ) wiec druga opcja to taka, ze jak ktos kupuje i bierze kredyt, to jego bank robi przelew a reszte, co powyzej kredytu, Tobie do łapki.

co do podatkow - owszem - jest obowiazek uiszczenia podatku dochodowego (19% stawka) jezeli sprzedajesz mieszkanie przed uplywem 5 lat od zakupu LUB deklarujesz, ze w ciagu 2 lat wydasz dochod na cele mieszkaniowe. Ale jak to w praktyce sie robi - nie mam pojecia aczkolwiek moi znajomi sprzedawali stary dom i chcieli budowac nowy i od razu go zaczeli stawiac zeby uniknac placenia podatku dochodowego...

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

jutro musze dokonczyc szyc zasone nr 2 bo dzis nie mialam juz sily

wogole to marzy mi sie taki biznesik - sklep z pieknymi firanami i zaslonami
dziękuję bo nam tez różne mysli chodzą po głowie i zastanawiałam sie jak to jest u mnie znowu brat stracił rozum chyba, moi rodzice postawili dom w latach 90 , mieszkaliśmy tam od 2000 roku. Mój brat od początku "zaklepał " sobie poddasze na swoje mieszkanie, zreszta już ze swoją żoną- wtedy jeszcze narzeczoną. no i mieszkaja tam od prawie 7lat, rdzice sprzedali swoje mieszkanie, wzieli dodatkowo kredyt- wykończyli dom, sobie piętro , bratu poddasze itp,itd- moja mama nawet firanki im kupowała oni za swoje zrobili tylko łazienkę... myśmy z mężem przed wakacjami 2011 kupili mieszkanie na kredyt-19lat, wpłaciliśmy wkład własny, zrobiliśmy remont, wyposażyliśmy itp itd straciliśmy wszystkie pieniądze jakie mieliśmy i jeszcze się zadłużylismy a teraz moja bratowa stwierdza że ona się wyprowadza i też chce mieszkać w bloku... moi rodzice są załamani bo sami zostają w takim wielkim domu, z kredytem na głowie i z samymi problemami na starość... a to wszystko przez to że moi rodzice odkąd juz każde z nas jest na swoim postanowili żeby oni się dokładali do utrzymania domu i dawali 400zł miesięcznie na opłaty.. no i zaczęła sie jazda... nie wiem, moja bratowa chyba myślała że mój ojciec będzie na nich robił do śmierci i opłacał rachunki... a swojego brata nie poznaje, nie spodziewałam się że siedzi tak pod pantoflem i że będzie sie na to godził... a mnie mega szkoda rodziców. to dom z lat 90 , juz takich się nie buduje- watpię że ktoś dałby za niego jakąś rozsądną kwotę a nawet jeśli to moja mam się popłakała ostatnio że nie po to stawiali dom i się zadłużali żeby na starośc sie po raz kolejny przeprowadzać...

sorry za kolejnego off-topa ale musiałam sie wyżalić po raz kolejny , ostatnio zasypuja mnie sytuacje które pokazują jacy ludzie potrafią być beznadziejni...

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32928341]Wrzuciłam brzuchola z dzisiaj - w niebieskich spodniach Nareszcie mam dowód rzeczowy, że je zmieniam :P

Ja mam za to ciche dni.... Oj dzieje się, dzieje się i to bardzo negatywnie... Przypuszczam, że u mnie hormony grają dużą rolę, ale mimo wszystko, atmosfera jest bardzo napięta. I nie chce mi się odpuszczać...[/QUOTE]

ja tez ostatio na stopie wojennej z moim ... pojechał dziś do rodziców na weekend to troche od siebie odpoczniemy i licze że bedzie lepiej, no chyba że teściowa zacznie mu nagadywać jaka to ja niedobra jestm bo nie chce do niej przyjechać... a mamy do nich 650km ale ona nie rozumie że mam opory przed tak długa podróżą...a sama od kiedy jestem w ciąży zadzowniła do mnie raz jak byłam w szpitalu w 8 tygodniu ciąży, nie to zebym potrzebowała jej telefonów ale ja dzownię na świeta , imieniny, urdziny itp itd więc mogłaby tez czasem zapytac jak się czuje a nie tylko krytykować... więc jak mąż coś mi tylko wspomni to znowu będzie wojna
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:03   #2111
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

http://allegro.pl/hm-nowy-chlopiecy-...188053799.html

fajny taki kapelusik na lato, niee ? na takie dziecko co juz samo siedzi wlasnie...

ps, keidy dziecko juz samo siedzi ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-14, 20:11   #2112
doris888
Rozeznanie

Cytat:

c zyli jest nieźle zorientowany w swiecie fotelików

Cytat:

fajny taki kapelusik na lato, niee ? na takie dziecko co juz samo siedzi wlasnie...

nooom
nie znam się ale chyba tak koło 6 miesięcy sie uczy siadać
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:11   #2113
clauudik
Rozeznanie

Cytat:

fajny, ale nie przepłacaj one są co roku po 19,90. Nawet jak w tym będą droższe to najwyżej 24,90 a co do siedzenia to bardzo indywidualna sprawa, tak samo jak z chodzeniem. Mój brat chodził w 8 miesiącu już sam, a znam przypadki, że dzieciaki zaczynają chodzić w 14 miechu nawet.

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:18   #2114
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
dziękuję bo nam tez różne mysli chodzą po głowie i zastanawiałam sie jak to jest u mnie znowu brat stracił rozum chyba, moi rodzice postawili dom w latach 90 , mieszkaliśmy tam od 2000 roku. Mój brat od początku "zaklepał " sobie poddasze na swoje mieszkanie, zreszta już ze swoją żoną- wtedy jeszcze narzeczoną. no i mieszkaja tam od prawie 7lat, rdzice sprzedali swoje mieszkanie, wzieli dodatkowo kredyt- wykończyli dom, sobie piętro , bratu poddasze itp,itd- moja mama nawet firanki im kupowała oni za swoje zrobili tylko łazienkę... myśmy z mężem przed wakacjami 2011 kupili mieszkanie na kredyt-19lat, wpłaciliśmy wkład własny, zrobiliśmy remont, wyposażyliśmy itp itd straciliśmy wszystkie pieniądze jakie mieliśmy i jeszcze się zadłużylismy a teraz moja bratowa stwierdza że ona się wyprowadza i też chce mieszkać w bloku... moi rodzice są załamani bo sami zostają w takim wielkim domu, z kredytem na głowie i z samymi problemami na starość... a to wszystko przez to że moi rodzice odkąd juz każde z nas jest na swoim postanowili żeby oni się dokładali do utrzymania domu i dawali 400zł miesięcznie na opłaty.. no i zaczęła sie jazda... nie wiem, moja bratowa chyba myślała że mój ojciec będzie na nich robił do śmierci i opłacał rachunki... a swojego brata nie poznaje, nie spodziewałam się że siedzi tak pod pantoflem i że będzie sie na to godził... a mnie mega szkoda rodziców. to dom z lat 90 , juz takich się nie buduje- watpię że ktoś dałby za niego jakąś rozsądną kwotę a nawet jeśli to moja mam się popłakała ostatnio że nie po to stawiali dom i się zadłużali żeby na starośc sie po raz kolejny przeprowadzać...

sorry za kolejnego off-topa ale musiałam sie wyżalić po raz kolejny , ostatnio zasypuja mnie sytuacje które pokazują jacy ludzie potrafią być beznadziejni...

zawsze tak jest jak chodzi o finanse ...niestety ludzie są pazerni

Cytat:

około 6 miesiąca chyba, ale to zależy od dziecka jedni wcześniej drudzy później
Stary 2012-03-14, 20:22   #2115
Ewunia_1984
Zadomowienie

Śpiewam właśnie mojej małej kołysanke, ale znam tylko jedną i jeszcze przy niej fałszuję Napiszcie swoje ulubione kołysanki to się naucze
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-14, 20:23   #2116
pola_m
Wtajemniczenie

witajcie wieczornie.

Kism, zdecydowaliśmy się na taki fotel w końcu:
http://pufoteka.pl/fotel-grand-xxxl/...aniny-3xl.html
z tej alkantry (kolor fioletowy). Wygląda bardzo fajnie, jest przewygodny

A poza tym po lekarzu skoczyliśmy dzisiaj na małe zakupy i mam juz szlafroczek (w la senza za 69 zł) bardzo fajny, z porządnej, przyjemnej bawełny i jedną koszulkę nocną - do karmienia powinna być fajna, z dekoltem dużym "na zakładkę" z hm. ZAdowolona jestem bardzo.

A po lekarzu niestety dalej muszę leżeć. Nie robiła mi usg, tylko wymacała szyjkę i stwierdziła, że chociaż twarda i zamknięta, to długa nie jest, bo czuje główkę malucha palcami. Fatalnie trochę, straszną miałam ochotę na basen, ale powiedziała, że lepiej nie... Chociaż moim zdaniem pływanie by mi nie zaszkodziło - w poziomie przecież i rozluźniające i dla dzieciaka wskazane(podobno dobrze się układa dzięki pływaniu). No ale nic. Za tydzień idę do mojej gin, zrobi mi to usg i zmierzy szyjkę, zobaczymy (chyba ma prawo się skracać już w końcu końcówka ciąży?)
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:30   #2117
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Super!
A na który się zdecydowałaś? Podlinkujesz?

Dziewczyny, ze dwa dni temu zapisałam sobie jeden post do wrzucenia na pierwszą stronę i ciągle nie miałam czasu. Ostatnio Kotek w odpowiedzi na pytanie rinco nam znowu zbiorczo opisała przygotowanie krocza do porodu, więc wrzucam to, bo temat na pewno będzie dalej wracał jak bumerang
Kotku, pozwolisz?

Wrzucaj co, gdzie i kiedy chcesz, nie musisz pytać
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:31   #2118
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
fajny, ale nie przepłacaj one są co roku po 19,90. Nawet jak w tym będą droższe to najwyżej 24,90 a co do siedzenia to bardzo indywidualna sprawa, tak samo jak z chodzeniem. Mój brat chodził w 8 miesiącu już sam, a znam przypadki, że dzieciaki zaczynają chodzić w 14 miechu nawet.
narazie nic nie kupuje, obserwuje sobie co tam fajnego na allegro jest ;] poczekam az sie urodzi ;]
Stary 2012-03-14, 20:38   #2119
ladybird_1987
Rozeznanie

kapukat, rinco
Dziękuję za szczegółowe opisy, wszystko zrozumiałam.
Po przeczytaniu Waszych wcześniejszych postów o wózkach miałam następujące typy: Tako Jumper X, Seka, Mikado Aston, Riko Alpina. Wszystkie są podobne cenowo: ok. 1200-1300 zł. Z troszkę droższych zastanawiałam się jeszcze nad Tutek Grander (1500 zł). To jest max jaki chciałabym przeznaczyć na wózek (3 w 1). A z tańszych wózków podoba mi się jeszcze X-trall (do 1000 zł). Na razie podjęłam decyzję że kupię zestaw 3 w 1, a jakiś lepszy fotelik (np. maxi cosi) kupimy jak nasza mała będzie miała roczek, albo osiągnie odpowiednią wagę . Moja głowa jest na to za mała. Ostatnio kupowałam wanienkę. 15 minut zastanawiałam się którą wybrać, bo była mniejsza za 15 zł i właśnie taka większa za 18 zł. Nigdy nie umiałam podejmować decyzji!
Stary 2012-03-14, 20:40   #2120
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Śpiewam właśnie mojej małej kołysanke, ale znam tylko jedną i jeszcze przy niej fałszuję Napiszcie swoje ulubione kołysanki to się naucze

moją ulubioną było " w wielkim sklepie z zabawkami... " o harlekinie który kochał kolumbinę, ale nie miał szczęścia
Stary 2012-03-14, 20:42   #2121
Tacca
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny!
Ja już w domciu.
Stary 2012-03-14, 20:44   #2122
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Wróciłam. Kawusia i ciasteczka u szwagierki zawsze coś dobrego Zobaczyłam szafkę, którą chce mi pożyczyć, będę miała przewijak okleję ją i supcio

Aha, a jutro mąż zabiera mnie do sklepu z wózkami

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:54   #2123
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
wiem jestem troszkę zboczona ale balonik epi dla mnie troszke drogi jest czy da się go zastąpic np. dmuchanym penisem z sex shopu wiem ze tam nie ma miernika ale zawsze można się ponaciągac:brzyd al: wiem jestem zboczona

Raczej się nie da. Taka zabawka nie wiesz, jak się zachowa, jak nadmuchasz ją do średnicy 10cm, nie daj Boże jeszcze Ci pęknie w pochwie (epi-no ma testy kliniczne i gwarancję na materiał - tam nawet piszą, ze nie wolno używać po upływie 5 lat od zakupu właśnie ze względów bezpieczeństwa), poza tym, nie masz kompletnie żadnej kontroli nad tym, jak się rozciągasz, a jest ważny każdy milimetr. Bo to właśnie te 2,3 mm więcej dziennie powodują, że ćwiczysz mięśnie. Przy dmuchanej zabawce kompletnie nie ma precyzji. No i tego penisa musiałabyś pompować najpierw i wkładać do pochwy, co jest niewykonalne, jak nawet byś go napompowała do tej średnicy 10cm w końcu - nie włożysz go z powrotem, to fizycznie niemożliwe - balonik pompuje się w pochwie i dopiero wtedy wyciąga, w każdej chwili możesz spuścić jedną ręką powietrze, jak czujesz za duży opór albo dopompować.

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Farmetka Pokaż wiadomość
użyj vanisha a potem kilka razy dobrze wypłukaj i na końcu wypierz

Jak wyprałam w vanishu, to wszystkie ubranka zrobiły mi się jednokolorowe - takie paskudne żółtawo-niebieskienigdy więcej tego nie zrobię, już wolę plamy i zakładać po domu, bo po tym odplamianiu to nadawały się tylko do wyrzucenia... jeszcze zrobiły się takie niemiło sztywne. Dziwne, bo vanish taki delikatny i zawsze swoje rzeczy odplamiam w venishu właśnie.
Marchewki cholera jasna niczym się nie spierze Jak któraś z Was ma jakiś sposób, to podzielcie się, pliiiiz
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:12   #2124
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

JA Sie boje, ze jak ustawie pierwsze pranie na duzo stopni i wsyztkie coiuszki dzieciece wloze, a sa lekko niebieskie niektore albo jakies zolte.... ze cos pusci kolor i mi zepsuje reszte ciuszkow. Ale z drugiej strony nie bede prala recznie wszystkiego osobno i probowala czy nie farbuja;/
na ile stopni sie pierze ciuszki przynajmniej ten 1szy raz zeby sie dobrze wypraly bo duzo mam z ciucholandow ??

czy lepiej w mniejszej temperaturze, a pozniej zelazko i tak zrobi swoje ??

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-03-14 o 21:13
Stary 2012-03-14, 21:16   #2125
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
JA Sie boje, ze jak ustawie pierwsze pranie na duzo stopni i wsyztkie coiuszki dzieciece wloze, a sa lekko niebieskie niektore albo jakies zolte.... ze cos pusci kolor i mi zepsuje reszte ciuszkow. Ale z drugiej strony nie bede prala recznie wszystkiego osobno i probowala czy nie farbuja;/
na ile stopni sie pierze ciuszki przynajmniej ten 1szy raz zeby sie dobrze wypraly bo duzo mam z ciucholandow ??

ja prałam w 50 - na metkach było 40 i bałam się że diabli je wezmą
a co do ciuchów z ciucholandów, to są dużo bezpieczniejsze niż nowe, bo wielokrotnie prane pozbywają się chemikaliów - więc do dzieła_
Stary 2012-03-14, 21:22   #2126
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
ja prałam w 50 - na metkach było 40 i bałam się że diabli je wezmą
a co do ciuchów z ciucholandów, to są dużo bezpieczniejsze niż nowe, bo wielokrotnie prane pozbywają się chemikaliów - więc do dzieła_
mysle, ze bede prala pod koniec mca narazie pada deszcz, chcialabym wsyztko wywiesic na swiezym powietrzu juz niedlugo ma byc cieplo wiec bede prala ) jeszcze jedzie do mnie ochraniacz na lozeczko, posciel, materialy, recznik z kapturkiem, reczniki zwykle... wiec poczekam az bede miala wsyztko i do dziela!

jutro jedziemy odebrac wozek ) jupi!
zawsze jak tz w pracy, ja mam czas to tu tak cicho ... a jak mnie nie ma w jakis inny dzien to musze nadrabiac po 10 stron :P

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-03-14 o 21:24
Stary 2012-03-14, 21:25   #2127
kapukat
Zakorzenienie

no to gratulację - czyli wyprawdka pełną parą - u mnie się tak nie da, bo ciągle pada, więc ja suszyłam w mieszkaniu, ale na szczęscie mam jużpoprane poprasowane i tylko poukładać mebelki w pokoju, ale to jeszcze chwilę zajmie chyba
bardzo się cieszę że to zrobiłam, bo teraz nie miałabym ochoty ani siły na to....nie wiedziałam że pod koniec 8 miesiąca tak bardzo nic się nie chce
Stary 2012-03-14, 21:25   #2128
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:

Ja piorę według przepisu prania na metce, czyli kolorowe zazwyczaj na 40stopni.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-03-14, 21:28   #2129
Timii
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32928676]Mąż mi zrobił zdjęcie. Wprawdzie jesteśmy pokłóceni, ale on ma fioła na punkcie swojego aparatu i musiał mi zrobić, bo przecież ja nie zrobię dobrego zdjęcia w lustrze, bo nie opanuję drżenia ręki....[/QUOTE]

aaaaa teraz rozumiem nie martw sie, kazdy ma lepsze i gorsze dni, niedlugo mu przejdzie podobno jak dziecko zaczyna chodzic to juz nie ma szans miec fiola na punkcie zadnej rzeczy bo i tak wszystko jest w obrotach wiec bedzie musial sie zmienic moja siostra miala zawsze wszystko takie czysciutkie, posegregowane ale teraz jej corcia robi jej sukcesywne "porzadki" ze wszystkim

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
ja nie widzialam jeszcze ani jednego odcinka, totalnie nie wiem o co chodzi

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Raczej się nie da. Taka zabawka nie wiesz, jak się zachowa, jak nadmuchasz ją do średnicy 10cm, nie daj Boże jeszcze Ci pęknie w pochwie (epi-no ma testy kliniczne i gwarancję na materiał - tam nawet piszą, ze nie wolno używać po upływie 5 lat od zakupu właśnie ze względów bezpieczeństwa), poza tym, nie masz kompletnie żadnej kontroli nad tym, jak się rozciągasz, a jest ważny każdy milimetr. Bo to właśnie te 2,3 mm więcej dziennie powodują, że ćwiczysz mięśnie. Przy dmuchanej zabawce kompletnie nie ma precyzji. No i tego penisa musiałabyś pompować najpierw i wkładać do pochwy, co jest niewykonalne, jak nawet byś go napompowała do tej średnicy 10cm w końcu - nie włożysz go z powrotem, to fizycznie niemożliwe - balonik pompuje się w pochwie i dopiero wtedy wyciąga, w każdej chwili możesz spuścić jedną ręką powietrze, jak czujesz za duży opór albo dopompować.

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------
diablica i co teraz bedzie?? nici z cwiczeniami na penisie!! no nie, a tak sie napalilam ha ha zartuje oczywiscie, kotek jak zwykle niezawodny - odpowie na wszystkie pytania i to tak profesjonalnie!!
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:37   #2130
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dobranoc mamusie

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości