|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
![]() super..ja raz zrobiłam hummus ale kurcze roboty z tym moczeniem i gotowaniem a ja leń
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wzdęcie mam od rana, nie wiem strasznie często mnie męczą i z ich powodu ograniczam jedzenie, bo wizualnie mam większy brzuch:/ zaparć nie mam, może spróbuję pić siemię lniane
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
a jak z tolerancją laktozy?
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
mleko jedynie wpływa na stan mojej cery, wystarczy że będę jadła płatki kilka dni z rzędu i wysyp murowany
|
#2225 |
|
Zadomowienie
|
Rano: szklanka wody z cytryną
Ś: owsianka z twarogiem, łyżką miodu, bananem, musem z kiwi, słonecznikiem, orzechami mielonymi i migdalami 40 minut hh, "dywanowce" IIŚ: sałatka z dzisiejszego obiadu (kasza gryczana, indyk, ogórki, groszek, koperek, olej rzepakowy), może pomarańcza, jeśli będę jeszcze głodna. Spacer z psiakiem - ok 4o minut pewnie zejdzie O: makaron pełnoziarnisty z jajecznicą i chipsami wędlinowymi. P: twaróg z serkiem homo + łyżeczka miodu, siemię lniane, otręby, cynamon i slonecznik łuskany. Bieganie - ok 30 minut K: sałatka z tuńczyka, ogórka konserwowego i groszku. +woda, herbatki. |
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
? i ile czasu można trzymać taką pastę w lodówce ? dzięki za przepis ! chętnie wypróbuję !
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2229 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj do kitu.
1. bułka ciężka grahamka z masłen, żółtym serem, wędliną i łyżką wiejskiego, pomidor, ogórek kawa z mlekiem 2. maślanka, rogal maślany z kruszonką i nadzieniem z marmolady 3. "zielone kopytka"( kopytka z koperkiem) z warzywami i gęstym śmietanowym sosem, sok marchwiowy świeżo wyciskany gryz ciasta z owocami (TŻ jadł i dał mi spróbować) 4. bułka z masłem, serem, przekąska: ok. 200 g wiejskiego serka, plaster polędwicy, wysoka szklanka soku marchwiowego (typu "Kubuś"), mała marchewka kawa z mlekiem
|
|
#2230 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie...
Dziś 7 dzień diety. Waga pokazuje spadek ,co cieszy Ale... odechciewa mi się jeść. Nie mam nic "ochoty" , bardzo szybko się najadam. To dobrze i źle. Póki co na powolny metabolizm nie mogę narzekać bo jest wręcz odwrotnie ale nieregularne jedzenie pewnie do niczego dobrego nie doprowadzi. Muszę się chyba zmusić.Jadłospis na dziś (R) Ś: Tropikalne płatki z mlekiem i otrębami Kawa z mlekiem O: Ryż, pulpety koperkowe i sos - niestety biały,ale spróbuję to ograniczyć LUB zamiast ryżu i sosu makaron penne +pomidory+czosnek i trochę oliwy. P: Sałatka owocowa K: Kanapka z sałatą,pomidorem,oliwkami
|
#2231 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I: owsianka z 4 łyżek płatków i 1 otrębów gotowana na wodzie, z pudełeczkiem truskawek i serkiem wiejskim, posypana poppingiem amarantusowym. II: 3 małe kromki grahamu, dwie z bieluchem i 4 plastrami filetu z indyka, papryką i ogórkiem; trzecia z twarożkiem domowym i łyżeczką miodu; resztka (jakieś 1/3 op.) groszku z puszki bez cukru w składzie. jabłko, marchewka III: gotowana w przyprawach pierś z kurczaka, pół paczki warzyw greckich (z ziemniakami). IV: sałatka z parowanego brokułu, pomidorków koktajlowych i jaja na twardo, posypana łyżeczką płatków migdałów i polana sosem czosnkowym na bazie jogurtu. Jillian Michaels 30days shred V: puszka tuńczyka lub kawałek wędzonego łososia z warzywami. Proszę o ocenę, bardzo mi zależy
|
|
|
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi się bardzo podoba, na pewno nie za dużo cukrów, jeśli czujesz się na tym ok, to chyba w porządku
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może dlatego że jest lekko kwaskowaty ? I dzisiaj bez dżemu też sie nie obeszło Dziękuję, że w końcu ktoś zerknął. Chciałabym by chociaż raż Milka zerknęła i oceniła Ona je tak smacznie
|
|
#2235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje R: I: tost z twarożkiem, pomidorem i tuńczykiem (taka duża, podłużna kroma) II: homo z kiwi i pestkami słonecznika III: fasolka szparagowa żółta, duszona na oliwie z sosem sojowym, ziarna sezamu do posypania, ryż brązowy, duszony filet z kurki IV: bukiet warzyw do pochrupania przed tv - marchewka w słupki, kalafior, seler naciowy, maczanych w sosie czosnkowym z jogurtu nat. V: reszta tuńczyka ze sniadania z pomidorkiem i bazylią ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Nawet nie wiesz jak ja Ci tych gofrów zazdroszczę |
|
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak tylko skończę z R to wpadam ![]() (A tak swoją drogą to jakis czas temu w ramach kryzysu przed@ zrobiłam gofry - na szczęscie z połowy porcji i dla 4 osób ale i tak wszamałam 3 z bitą smietaną 30% i polewą karmelową Eh musiałam i warto było )
|
|
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2239 |
|
Rozeznanie
|
i moje U ( do oceny
) :śniadanie : micha ( taka jak zawsze) owsianki z rodzynkami , otrębami i pł.kukurydzianymi na mleku, jabłko, 2 wafle ryżowe Szkoła : - buła z dynią z serkiem kanapkowym i wędliną - banan, jabłko - jogurt pitny truskawkowy - 400g Obiad : talerzyk spagetti z fasolką szparagową i sosem pomidorowym ( był boski więc zjadłam taki z góóórką ) deser : kawa z mlekiem i ...jabłkoKolacja : serek wiejski z kakao, 2 kromki razowca z masełkiem, marchew I jak dzisiaj ?
|
|
|
|
#2240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2241 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsza eRka, średnio udana chyba. Proszę o ocenę
![]() Śn ok 14:00 O ok.17: zrobiłam koktajl na podwieczorek, ale nie jestem głodna, więc wypiję teraz. Twaróg zmiksowany z kefirem, jabłkiem, rodzynkami, suszonymi śliwkami i odrobinę miodu. P: druga część tego placka K: pewnie kawałeczek twarogu z jakimś warzywem. Co do późnego śniadania, wstałam o chorej porze po imprezie^^
http://ninthwitch-urodowo.blogspot.com/ Zapraszam na raczkującego bloga o urodzie. Kosmetyki, recenzje, domowe spa ![]() M. Edytowane przez dreamfield Czas edycji: 2012-03-15 o 17:01 |
|
|
|
#2242 |
|
Rozeznanie
|
oj od jabłek tak
a wafle lubię czasami przekąsić
|
|
|
|
#2243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
dobre to?
|
|
|
#2244 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
taki trochę mniejszy od obiadowego więc chyba tak a po tym miksie nie mam biegunki.... Postaram się coś upiec w weekend , ale teraz dużo nauki i szczerze to mi się nie chcę a na chlebek do kolacji położę serek wiejski a resztę zjem z kakao
|
|
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2246 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz co? W sumie miał być zwykły kurczak z kalafiorem, ale kalafior mi wziął i spleśniał;/ A jako, że miałam już kuraka na patelni, to rzucałam co mi przyszło do głowy i wyszło PYSZNE. I śliwka i czosnek i kminek super pasują do siebie, jeszcze odrobina choluli na wierzchu
|
#2247 |
|
Wtajemniczenie
|
R.
10.00 owsianka na mleku z bananem , trochę rodzynek. 13.00 2 kromki razowca z szynką i papryką, jabłko i mandarynka 17.00 2 filety z mintaja na parze, pól torebki brązowego ryżu, brokuły na parze, sos czosnkowy ( jogurt naturalny, czosnek,zioła, sól,pieprz) 19.00 kilka orzechów włoskich, kisiel słodka chwila ( wiem,że ten kisiel słabo,ale to mój sposób na coś słodkiego a niekalorycznego.. można od czasu do czasu?) 21.00 twaróg półtłusty ze szczypiorkiem, ogórki kiszone, papryka. Proszę ocenę
Edytowane przez Narc Czas edycji: 2012-03-15 o 17:36 |
|
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze do tego kminek którego nie znoszę ![]() ale jak smakowało Tobie to najważniejsze
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Moje U
I 3 kromki żytniego (1 z osełką, serem białym i dżemem 2 z pieczonym pasztetem z łososia) herbata II 2 duże gofry capuccino z serkiem wiejskim i migdałami III zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem IV gofry cynamonowe z serkiem wiejskim, fistaszkami i prazonym jabłkiem V planowane 3 kromki chleba graham z serkiem śmietankowym, gotowanym jajkiem i papryką, czekoladowe mleko sojowe do picia
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama robisz gofry?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

?a jakieś mięcho w tym sosie??
a na chlebek do kolacji położę serek wiejski a resztę zjem z kakao