Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-15, 06:20   #4081
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

dzien dobry dziecię (o dziwo!) jeszcze dosypia więc mam czas na spokojną kawę i wizaż

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
A i jeszcze sobie przypomniałam.
Woskuje się któraś sam w domu? Tylko nie plastrami Weet, mam na myśli te maszynki czy jak to się nazywa. Nie wiem.
takimi na ciepło? Ja
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Wy się lepiej z tż umówcie, bo razem z Brumkiem nic nie zdziałacie.

Ja jako pierwszą z brzuszkiem obstawiam Aanie! (widzę, że nawet starania w toku, skoro i testowanie było)

no zobaczymy przy tak częstych pobytach TŻa w domu to potrwa

a pierwsze -

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Jaś pogodny, nadal pełza z prędkością nieprzytomnego ślimaka
Zjadł pól banana i marchewke z ryżem i wypił morze mleka
dopiero teraz doczytałam ten opis
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kupuję właśnie książkę na allegro i oglądam sobie, co jeszcze ciekawego ma ten sprzedawca. I patrzcie co znalazłam: http://allegro.pl/mala-ksiazka-o-kup...200191552.html
Tylko koniecnznie przeczytajcie opis książki!
widziałam ją ostatnio w recenzjach Mamo to ja
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Co do kup - Kuba cały czas dumy woła z wc, żeby przyjść podziwiać jego dzieło . A spróbuj nie iść, to z gaciami na kostkach po ciebie przyjdzie .

Ale najlepsze jest jak jesteś na spacerze z dzieckiem, nie ma w okolicy toalety a ono woła "siusiu!!!!", no to podnosisz je, żeby się nie obsikało a tu nagle "jednak nie siusiu, mama kupa" . Na szczęście zazwyczaj da się do domu donieść
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Kiedyś byłam z córką znajomej na placu zabaw: ciepło, pełno dzieci, rodziców, Oliwka huśta się na huśtawce i krzyczy "ciocia! dzisiaj zrobiłam kupę! a wiesz jaką? zieloną. Jak ogórek, zapytaj kaki (taty) on widział". No i co zrobić, udawać że jej nie znasz?
jak to dobrze sobie humor z rana poprawić

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 06:58   #4082
JustPi
Rozeznanie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

dzień dobry
dzieci łaskawie dały mi zasnąć ok 3 a większy skowron 6.13 "już się obudziłam"
mniejszy pewnie też zaraz zacznie ćwierka
piję kawę ale jakoś wątpię, żeby mi coś dała

za oknem piękne słońce, a my dziś w domu, bo dziewczyny chore
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 07:31   #4083
mamad1
Zadomowienie

Witamy i my z rana!
Nie śpimy już ponad godzinę:z iewam:
Kawka już dawno wypita, sniadanie się trawi, dziecko buszuje po podłodze Nie wygląda na wyspanego, ale jeszcze z godzinkę i będzie drzemka
Za to noc nawet fajna Tylko dwie pobudki o 1 i 5, przy czym ta druga przeciągnęła się do 6 (tzn. ja już nie zasnęłam, bo Mały się wiercił, wzięłam go do nas, ale niewiele to dało). Podejrzewam, że się przejadł, bo rzucił się na cyca, jakby z tydzień nie jadł i wyssał obydwa A gdzie tkwi tajemnica tego spania? Nie wiem, choć jedno zauważyłam. Do tej pory raczej nie przewracał się w nocy sam, chyba że z boku na plecy, a tej nocy rzucał się po całym łóżeczku - to na brzuchu, to na boku, to na plecach, znowu na boku... W ogóle widzę, że od 4 dni układa się do snu na brzuchu Zobaczymy, jak będzie w kolejne noce. Oby moja radość nie była przedwczesna. Oczywiście muszę się przyznać, że budziłam się kilka razy, żeby sprawdzić, co się dzieje, bo to był raczej "nienormalna" noc mojego syna
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 07:54   #4084
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Nie ma tez Zmalowanej, Stapelki, Madziaranew a Brunetka,Zanka i Nerolka mało sie udzielają. Dziewczyny brakuje tu Was
wiecie, zauważyłam że nasz wizaż to już nie to samo co kiedyś
Stronczek pasuje Ci ta zmiana kolorku, chyba grube gęste włosy masz?

Cytat:

Co do kup - Kuba cały czas dumy woła z wc, żeby przyjść podziwiać jego dzieło . A spróbuj nie iść, to z gaciami na kostkach po ciebie przyjdzie .

Ale najlepsze jest jak jesteś na spacerze z dzieckiem, nie ma w okolicy toalety a ono woła "siusiu!!!!", no to podnosisz je, żeby się nie obsikało a tu nagle "jednak nie siusiu, mama kupa" . Na szczęście zazwyczaj da się do domu donieść
Cytat:
Kiedyś byłam z córką znajomej na placu zabaw: ciepło, pełno dzieci, rodziców, Oliwka huśta się na huśtawce i krzyczy "ciocia! dzisiaj zrobiłam kupę! a wiesz jaką? zieloną. Jak ogórek, zapytaj kaki (taty) on widział". No i co zrobić, udawać że jej nie znasz?

2. Mama mi właśnie ostatnio opowiadała, że ja zawsze taka genialna byłam
dzięki Natka, Iustyna za humor z rana

A my nie śpimy od...5
5-6 rzucała się w łóżeczku, ja próbowałam udawać że nie słyszę i spać, ale niestety... teraz w najlepsze buszuje na podłodze.

Kajool dla siostry. Pierwsze jej dziecko będzie? a Igor ten o którym piszesz czasami czyj jest?

Teściowa rzadko do nas przychodzi, ale jak już coś chce ja zawsze przed kompem a dziecko na podłodze. I przed chwilą też tak było.
Wiadomo co myśli..

Stary 2012-03-15, 08:18   #4085
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

laski jeśli chodzi o knajpkę w kupcu to jest Gruszecki
mój B będzie rodzynkiem w towarzystwie pań
Nataszka My jedziemy razem na to spotkanie ?
Stronczku świetna zmiana podobasz mi się w tym kolorze
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 08:20   #4086
ellika
Rozeznanie

Cytat:
A oto Domek, bo chyba jeszcze nie pokazywałam go "filmowego"
P.S
Z mojego głosu sie proszę nie śmiać! Chora jestem
http://www.youtube.com/watch?v=i_7uZ...ature=youtu.be
aaale Domek zapiernicza po dywanie no i pięknie stoi. Super
Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość

Majeczka zdrowa, tylko jutro sczepionka (proszę o kciuki) i caaaaała cudowna

Cytat:

Dziewczyny, kupuję właśnie książkę na allegro i oglądam sobie, co jeszcze ciekawego ma ten sprzedawca. I patrzcie co znalazłam: http://allegro.pl/mala-ksiazka-o-kup...200191552.html
Tylko koniecnznie przeczytajcie opis książki!
ale przecież księżniczki kupki nie robią
Cytat:
A ja nie widzę na tym blogu różnicy w przed i po hennie .
Ślepa jestem .

o maaatko takie historie nas czekają

później napiszę co u nas, jak mała zaśnie
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 08:21   #4087
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dzien dobry

Patik i Blondynka dziekuje

Moje włosy Hmmm... Kiedys były grube. Po ciazy została mi połowa, ale na Szczescie odrastaja.

Lecimy na śniadanie ...
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 08:25   #4088
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

1. Mąż się od dwóch dni ze mnie nabija. Jak dzisiaj dzwonił, odebrałam a on "o przepraszam pana, pomyliłem numery" dziad jeden!
dowcipniś
Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
witam po baaardzo długiej nieopbecności
mam nadzeije, że wybaczycie
nie nadrobię i nawet nie będę próbować
ale już się tłumaczę- bo jakoś tak, ciągle coś
goście goście i jeszcze raz goście- uroki mieszkania w centrum warszawy- każdy jak ma coś do załatwoienia, leci gdzieś itp to u nas spi i tak przez ostatnie 2 tyg przewinęło się 8 osób (na 42m2)))
i jeszcze w ten weekend brat TZ z dziewczytną- wykończę się, ale z drugiej strony lubię jak dom jest pełen
postaram się byćwmiarę na berząco, ale na stale wrócę pewnie po weekendzie

Majeczka zdrowa, tylko jutro sczepionka (proszę o kciuki) i caaaaała cudowna

życzenia Najlepszego dla Wszystkich solenizantów aktualnych i byłyc i kciuki dla potrzebujących
iwona
HEJ!!!No to trzymamy za słowo, że się będziesz częściej odzywała.
za szczepionkę
Cytat:
Wstawilam fotkę jak obiecalam. W rzeczywistości są sporo ciemniejsze. Na zdjęciu jakieś jaśniejsze wyszły.
Ślicznie
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Tak się cieszyłam na nadchodzący weekend, już coś tam planowałam, bo tż miał zjechać,a dziś się okazało, że wraca ale 2 kwietnia najszybciej Ala cały czas tylko tatatata wiem, że nieświadomie, ale na pewno za nim tęskni......
Idę już, nie smęcę....
najgorzej właśnie sobie coś zaplanować...
Cytat:
Nie ma tez Zmalowanej, Stapelki, Madziaranew a Brunetka,Zanka i Nerolka mało sie udzielają. Dziewczyny brakuje tu Was
Zmalowanej to już chyba WIEKI nie było.
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

A swoją drogą niby spadam z wagi a kolejne rozstępy mi się pokazująnie wiem o co chodzi
szybko chudniesz, skóra nie nadąża się kurczyć, więc musisz się balsamować, to nie będzie rozstępów nowych.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Jejciu jaka Ona słodziutka Moja jest młodsza o 8 dni, ale daleko Jej jeszcze do wstawania
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość

my już dzieci nie planujemy, ale podziwiam Was, że tak szybko się zdecydowałyście, my zaczęliśmy się starać dopiero jak Filip miał półtora roku, wcześniej jakoś mi to przez głowę nie przeszło
dla mnie nawet 1,5 roku to szybko
Cytat:

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Teściowa rzadko do nas przychodzi, ale jak już coś chce ja zawsze przed kompem a dziecko na podłodze. I przed chwilą też tak było.
Wiadomo co myśli..

Olej Ją i nie wymyślaj głupot

Dzień Dobry.
Dzisiaj w nocy przeprowadzaliśmy test-Julcia pierwszy raz spała w swoim pokoju i test zaliczony przykro mi było tak zostawić malego bobika samego w pokoju, ale niepotrzebnie-dobrze było

Dzisiaj aby muszę Jej kupić lampkę-księżyc, taką wiecie na ścianę, co się leciutko tli, bo ciemno w nocy jak po Nią idę na karmienie.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 08:29   #4089
mamad1
Zadomowienie

Jeśli chodzi o drugie dziecko, to my się teraz nie staramy, aczkolwiek bierzemy pod uwagę taką ewentualność. Ten test zrobiłam, bo ostatnio dziwnie się czuję, a że kiedyś przy kasie w sklepie były, to kupiłam

Wiem, że Patryk dużo przybrał nawadze, jak na swój wiek, ale (chyba) przez tą anemię wcześniej mniej przybierał i drobny jest ogólnie(choć na siatce centylowej ciągle na tym samym centylu, a teraz nawet ciut wyżej). Ale mały się urodził, więc nie wiem, co się tak czepia Apetyt ma, choć tych słoiczków to za wiele nie zjada, dobrze się rozwija...

Książka o kupie - też czytałam recenzje o niej Zresztą to jest ważny temat dla malucha, który jest związany ze swoimi rzeczami i musi ponieść "stratę". (Dlatego uważam, że warto co nieco wiedzieć o psychologii dziecka, bo dziecko to nie mały dorosły i wiele rzeczy odbiera inaczej, a instynkt matki nie zawsze zadziała. W każdym razie ja się ogólnie interesuję psychologią, więc może za bardzo czasem wnikam w niektóre sprawy).

Patik dlaczego myślisz, że to już inny wizaż?
(Nie martw się - u nas też często był taki widok - ja przy komputerze, a dziecko zostawione samo sobie...)

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Poznanianki - a ja kiedyś pracowałam 3 tygodnie w Kupcu Poznańskim i mam jakiś sentyment do tego miejsca, gdy tak sobie o nim piszecie

Oliweczka dla Julci za ładną noc!
Stary 2012-03-15, 08:31   #4090
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzien dobry.
Jade busikiem do pracy i smieje sie do telefonu jak czytam te Wasze kupowe historie
U mnie sloneczko swieci, az chce sie zyc. A jutro wolne

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 08:38   #4091
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ćwiczysz? Wow! To się należą!
Może i ze mnie coś będzie bo sobie kolację darowałam którą chciałam o 20,40 zjeść. Już chleba ukroiłam dwie kromki

Rozstępy nie wychodzą przy nagłym wzroście/spadku wagi?
Może za szybko chudniesz?

.
A rozstępy nie wychodzą wtedy kiedy za szybko się rozszerzam, rosnę ?
Rosnąć raczej nie rosnę, więc biorę to pierwsza opcję
nie kminie tego...

Patik Ty masz bzika na punkcie teściowej, sama sobie wkręcasz jakieś dziwne historie i potem się stresujesz.... naprawdę kiedyś zajadę i nakopię ci do du.py może wtedy się uspokoisz !u mnie jest to samo, dama wariuje na ziemi a Ja siedzę przy komputerze - wali mnie to co myśli, dama nakarmiona, przewinięta, szczęśliwa więc nic sobie nie zarzucam.To jest mój wolny czas i robię sobie z nim co chcę i nie interesuje mnie zupełnie co myśli choć wiem, żę teściowie są za laptopami, internetem bardzooo daleko, ale co do czego to żeby spr w internecie a tak gadają, że uzależnienie;| i nie potrzebna rzecz no ale to inna data, więc niech sobie mówią co chcą... więc proszę się uspokój i wyluzuj, bo oci.piej.esz. !

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2012-03-15 o 08:45
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 08:44   #4092
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
U mnie sloneczko swieci, az chce sie zyc. A jutro wolne
u mnie też świeci.
Mnie pozytywnie nastraja jeszcze śpiew ptaszków zwłaszcza o świcie jak wstaję do pracy i wieczorem, jak już nie mam na nic siły
Cytat:
zarówno jak za szybko chudniesz i jak za szybko tyjesz, to moga się pojawić rozstępy

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-15, 08:46   #4093
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
u mnie też świeci.
Mnie pozytywnie nastraja jeszcze śpiew ptaszków zwłaszcza o świcie jak wstaję do pracy i wieczorem, jak już nie mam na nic siły

zarówno jak za szybko chudniesz i jak za szybko tyjesz, to moga się pojawić rozstępy
Ale schudłam tylko 3 kg w ciągu półtora tygodnia, przecież to nie jest szybko nie ?
Jak są to rozstępy, że chudnę to wybaczam

Stary 2012-03-15, 08:53   #4094
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Słoneczko fajna ta huśtawka-chyba też kupie Juleńce

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Ale schudłam tylko 3 kg w ciągu półtora tygodnia, przecież to nie jest szybko nie ?
Jak są to rozstępy, że chudnę to wybaczam
to napewno u każdej osoby inaczej ,,działa", ale wiem, że jak sie chudnie, to też mogą sie pojawiać roztępy...

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-15, 08:55   #4095
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

to napewno u każdej osoby inaczej ,,działa", ale wiem, że jak sie chudnie, to też mogą sie pojawiać roztępy...
Ja zawsze myślałam, że działa to tylko w stronę kiedy rośniemy wzdłuż i wszerz...nie wpadłam w ogóle na to że można dostać rozstępów jak się chudnie...

Nic zabieram się za sprzątanie

Stary 2012-03-15, 09:01   #4096
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

ja tylko na sek
musze sie pochwalic
ze dzis o 7 rano zostałam ciociA po raz 3
mojemu bratu urodziła sie córeczka
Stary 2012-03-15, 09:02   #4097
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Oliweczka

Telik gratulacje, zdrowka dla maluszka
Stary 2012-03-15, 09:05   #4098
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
ja tylko na sek
musze sie pochwalic
ma 3 córki?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-15, 09:15   #4099
patik87
Zakorzenienie

zanetaa mnie też to wali( już) co ona myśli. Chciałam tylko napisać, że napewno nie popiera tego że ja przed lapkiem a dziecko samo sie bawi.

mamad ....hm...nie chce robić burzy w szklance wody. Tutaj dziewczyn nie ma, ale na fb ich nie brakuje

Telik
no to gratuluję ciociu
Stary 2012-03-15, 09:19   #4100
brumek
Zakorzenienie

Witamy się porannie, przedszczepiennie, z czwartym zębem na wierzchu
Stary 2012-03-15, 09:25   #4101
mamad1
Zadomowienie

Telik gratuluję!

Cytat:
mamad ....hm...nie chce robić burzy w szklance wody. Tutaj dziewczyn nie ma, ale na fb ich nie brakuje
Trudno...

Cytat:

za szczepienie!
Stary 2012-03-15, 09:26   #4102
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
2. Nie wiem, czy mamy to samo na mysli, ale ja sie woskuje. To znaczy ostatnio w ciazy jeszcze...
Aga, Aania chodzi mi właśnie o taki ciepły wosk, co się podgrzewa, nakłada patyczkiem bądź wosk już jest w takiej maszynce- no nie wiem dokładnie jak to się nazywa
Chodziłam do kosmetyczki na woskowanie i płaciłam około 100zł za depilacje.
Myślałam żeby sobie taki sprzęt kupić tylko nie wiem gdzie, co i jak. Pomożecie?

Cytat:
Chyba też zamówię, choć pewnie jak ja się za to zabiorę to będę wyglądała jakbym cały czas była zdziwiona...
u kosmetyczki tak ciągle mówię. "Żebym nie wyglądała na wiecznie zdziwioną "

Cytat:
Rosnąć raczej nie rosnę, więc biorę to pierwsza opcję
nie kminie tego...
Cytat:
Żaneta tak jak Oliweczka pisała. to działa w obydwie strony. Mój Tż miał ogromny spadek wagi i całe plecy ma w rozstępach.

Cytat:
ja tylko na sek
musze sie pochwalic
to gratuluję cioteczko.

Cześć!
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 09:33   #4103
alibany
Rozeznanie

Cytat:

Nie ma się co dziwić, że Tymek grymasi na jedzenie słiczkowe! Ma już 4 ząbki i od razu będzie kąsał duuuże kawałki jedzonka, a nie jakieś papki

Kciuki za szczepienie!

Telik gratulacje
Też bym chciała zostać ciocią, nawet taką dalszą, np. od kuzynostwa, ale w mojej rodzinie klęska urodzaju w związakch i nic się w najbliższej przyszłości a nawet tej dalszej nie zapowiada

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Ja to już przywykłam do nagłych zmian planów. Tylko teraz jak widzę ile przez jego nieobecność traci w rozwoju małej, ile go omija, to smutno mi się robi, że jego powrót do domu się przeciąga o kolejne dni, tygodnie....No ale nic, takie życie! Wyspałam się i mam już lepsze samopoczucie.

Co do drugiego dziecka, ja bym bardzo chciała mieć róznicę wieku między dziećmi 2 góra 3 lata. Ale czas pokaże, póki co przez pracę tż czuję się trochę jak samotna matka wych. dziecko, na dziadków pomoc za bardzo nie mogę liczyć, bo wszyscy zapracowani, także kto wie jak to się wszystko potoczy.

W poniedziałek odwiedza mnie koleżanka z rocznym synkiem. Eh wesoło będzie Muszę mu jakiś prezencik kupić, bo kilka dni temu skończył roczek. Dawno u nich nie byłam więc nie wiem co dzieć ma czego nie. Ciężko będzie mi coś wybrać. No ale nic, czekam jak się mała obudzi z drzemki i zmykamy na zakupy!

AA otworzyłam dzisiaj dużą puszkę mleka hipp. Chciałam zrobić małej kaszkę na nim, zobaczyć czy będzie jakaś reakcja. Kaszka ta zdrowy brzuszek. Jenki co za konsystencja wyszła!!! Jak jakas zaprawa budowlana, kleiste to, ciągnące, grudek milion, na pepti wychodzi idealna a na hipp tragedia!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 09:48   #4104
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
za Tymkowego zabka
trzymam cały czas
Stary 2012-03-15, 09:57   #4105
alibany
Rozeznanie

Nikt mi nie wmówi, że to kwestia przypadku!!
Mamy jechać na zakupy i co....Ala drzemie już godzinę i nie zapowiada się by miała się zaraz obudzić.......Wczoraj o tej porze miała pół godzinna drzemkę. Zawsze tak jest, gdy mamy jakieś wyjście zaplanowane, to mała śpi w najlepsze
Stary 2012-03-15, 09:59   #4106
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
.

ja nawet niewiem jak się szuka tego naszego wątku na FB...
Cytat:
nie no BRAWA TYMUŚ

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Nikt mi nie wmówi, że to kwestia przypadku!!
Mamy jechać na zakupy i co....Ala drzemie już godzinę i nie zapowiada się by miała się zaraz obudzić.......Wczoraj o tej porze miała pół godzinna drzemkę. Zawsze tak jest, gdy mamy jakieś wyjście zaplanowane, to mała śpi w najlepsze
ćwiczy Twoja cierpliwość
Ubieraj Ją na śpiocha

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-15, 10:00   #4107
meszsares
Zadomowienie

dzien dobry
powoli po 3 dniach spedzonych z bolem glowy i dwiema malymi upierdliwymi dziewczynkami nadrabiam...

Cytat:
Kiedyś byłam z córką znajomej na placu zabaw: ciepło, pełno dzieci, rodziców, Oliwka huśta się na huśtawce i krzyczy "ciocia! dzisiaj zrobiłam kupę! a wiesz jaką? zieloną. Jak ogórek, zapytaj kaki (taty) on widział"
a KAKE znaczy po niemiecku KUPA

co do tematow okolokupowych musze sie pochwalic:
Wzielam sie niedawno za odpieluchowanie Klary (wczesniej mimo przerazenia babc mi sie nie chcialo, ona ma teraz 2,5roku) I co?
Klarusia Bambalusia odmowila wspolpracy z nocnikiem, robi tylko na ubikacje! I to od razu nauczyla sie obslugiwac sama - z nakladka i podestem of kors - sama wlazi, robi siku, podciera sie, schodzi i spuszcza wode (jeszcze tylko do kranu nie siega, zeby rece umyc).
jestem dumna i szczesliwa, ze nie musze sie babrac i bawic z nocnikiem he he
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 10:04   #4108
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
SUPEER

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-15, 10:08   #4109
SweetAngel1984
Zadomowienie

Hej Hej .......

na dworze wiosennie
noc w miare przyjemna.....
dzis sie troche lenimy
i tylko spacer nas czeka

brumeczku
- za zabki ale Tymuś szybko ząbkuje
teliczku - gratulacje ja tez jestem ciocia od przed wczoraj

dla potrzebujacych

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
d
no to masz baaardzo madre dziecie
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 10:13   #4110
alibany
Rozeznanie

Cytat:
ćwiczy Twoja cierpliwość
Ubieraj Ją na śpiocha
Dam jej pospać, na szczęście to tylko zakupy a nie umówiona wizyta u lekarza więc nie pali się. Tylko ja już gotowa, wszystko uszykowane, psychicznie nastawiłam się na wyjazd przed dziesiątą więc sobie wyjade przy dobrych wiatrach o 11
Wiem w czym tkwi sekret jej długiej drzemki. przekręciła się na brzuszek i wtedy zawsze tak długo śpi.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości