|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#59401 | ||
|
Kazar Lady
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#59402 |
|
ma zielone pojęcie
|
kania28, czyli de facto myłaś włosy silnym szamponem, a potem dawałaś tylko sylikonową odżywkę na włosy. To naprawdę mało.
Ja wygrałaś już z przetłuszczaniem włosów, do zmień szampon na delikatniejszy (np. bezzapachowy żel Alterry, do dostania w Rossmannie). Kup też jakąś odżywkę, która zajmie się Twoimi włosami, np. Bingo. Gloria (można kupić w Auchan), Alterra (do dostania w Rossmannie)... Nakładaj ją na wilgotne włosy, na to czepek, ręcznik i tak z 2-3 godziny przynajmniej. Potem mycie samego skalpu szamponem. Następnie odsącz wodę z włosów i daj taką odżywkę b/s jaką chcesz. Włosy zostaw do wyschnięcia, albo zainteresuj się ręcznikowaniem (chyba jest opisane w FAQ). Ale to moje pomysły, zobaczymy co jeszcze inne dziewczyny tutaj poradzą. One mają trochę większą wiedzę i trochę większe doświadczenie w takich sprawach, niż ja
|
#59403 | ||
|
Raczkowanie
|
Helołsik
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja dzisiaj byłam u fryzjera. Powiedziałam, że tniemy tylko tyle ile trzeba żeby odświeżyć fryzurę, bo zależy mi na długości i rzeczywiście spadło niewiele. Później jakiś psikacz poszedł w ruch i dyfuzor. Włosy maksymalnie się skręciły (efekt nieosiągalny dla mnie w domu), ale pomogło trochę roztrzepanie. Jednak po wyjściu z salonu stwierdziłam, że wyglądam jak własna ciotka, a nawet ciotka mojej mamy i związałam frotką. Generalnie bardzo drobne loki bardzo skręcone, więc krótkie i dodatkowo mega puchacz
|
|
#59404 |
|
Raczkowanie
|
Nigdy więcej maski alterry z granatem! Cóż za syf. Koleżanka oddała mi bo u niej fatalnie zadziałała, ja nałożyłam myśląc, że będzie okej, efekt: rozwaliła mi cały skręt, rano miałam totalny puch na włosach i były okropne. Nigdy więcej
|
|
|
|
#59405 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak wygląda sprawa z nowymi pottersami do mycia? w sensie z tymi balsamami? Mają nowe składy, kompletnie zbiło mnie to z tropu... zrobiły się jakieś dłuższe, niektóre nawet mają hydrolizowaną keratynę w składzie i inne oleje i tak zastanawiam się co teraz wzięłam wersję z aloesem, bo miała najbardziej zbliżony skład do poprzednich...czy reszta już nie nadaje się do mycia? rozmawiałyście o tym?
|
#59406 |
|
Flawless
|
|
|
#59407 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() super widzę właśnie, włosy krótksze na fotkach się wydają, mocniej pokręciło? Ty niedługo będziesz miała skręt jak Basia! Ja daję malutko żelu, więc mi nic nie chlapie, ale tak łatwiej jest przenieść tylną warstwę jej miejsce ![]() Cytat:
![]() Ogółem dalej są ok :P
|
|
|
#59408 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Myję tym z niebieską nakrętką, a teraz z pomarańczową (mówię o pottersach)
. Myje się tak, jak poprzednimi, czyli bardzo dobrze.
|
|
|
|
#59409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
laska jeszcze to gotuje z kwadrans ![]() Na bank tylko zaczelabym od mniejszej ilosci bo kokos jednak najlżejszy |
|
|
|
|
#59410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zgłupiałam jak zobaczyłam na półce same nowe pottersy
|
|
#59411 |
|
Przyczajenie
|
Chatul, co masz na myśli pisząc"silny szampon"i mycie "samego skalpu".Włosy szamponem do przetłuszczających myłam jakiś miesiąc. Dziś myję je dwa razy w tygodniu lorealem do farbowanych. Jak wcześniej pisałam są one cienkie co powoduje że szybko widać że są tłuste.
|
|
|
|
#59412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak tez zrobilam ale i tak dzis brak mi weny na wlosowe mikstury ![]() moja (na szczescie) ex przyjaciolka dzis pochwalila sie na fejsie ze kupila "swoje pierwsze norki"...
|
|
|
#59413 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny macie jakiś sposób na to, żeby włosy nie rozdziabywały (
) się na drobne pasemka? Chciałabym mieć grubsze fale, a nie pełno takich chudych pasemek jak teraz i zauważyłam, że pod spodem mi się gdzieniegdzie takie robią(dziś znalazłam ślicznego loczkaCzuję się trochę zmęczona dbaniem o włosy i nudzą mnie już schematy- wyszło na to, że włosy myję zawsze w te same dni tygodnia o tej samej godzinie i jakoś tak mnie to zaczęło wkurzać. W ogóle zobaczcie co znalazłam http://www.wiocha.pl/445356,MADE_IN taki mały offtop |
|
|
|
#59414 |
|
Raczkowanie
|
Witam, witam
![]() daaaawno mnie tu nie było i przybywam z pytaniem otóż przed rozpoczęciem przygody z CG (czyli już ponad rok temu) regularnie chodziłam na basen. Teraz mam zamiar do tego powrócić i stąd moje pytanie do was - Jak zabezpieczyć włosy przed chlorowaną wodą, czepkiem, suszarką...? Włosy pomimo czepka zawsze mam zmoczone, więc muszę je myć na basenie lub po prostu suszyć. Szkoda mi ich bo przez ostatni rok wysuszyłam włosy ok 3 razy... |
|
|
|
#59415 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Mycie samego skalpu to mycie samej skóry głowy, a nie całych włosów. Cytat:
|
|
#59416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przydatny link - KLIK! Jestem po SLS. Mam objętość
|
|
#59417 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny chyba zacznę tu częściej zaglądać, pytać się i radzić. Zauważyłam, że kosmetyki o których często piszecie to takie mniej znane lub z niższej półki. Posługujecie się też słownictwem i skrótami, które są mi obce. Chciałabym to wszystko zgłębiać ale skutecznie mi w tym przeszkadza moja córka, która ukradła mi kręcone włosy.
Oprócz tego że przestały się kręcić to są cienkie, jest ich mało i przylegają do skóry głowy (co dziwne bo ciężkie nie są). Dziekuję Chatul za zainteresowanie moim problemem. |
|
|
|
#59418 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
a potem pytaj
|
|
|
|
|
#59419 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko jest dość tanie, co nie przeszkadza w wydaniu majątku na włosy ![]() Cytat:
Dokładnie powtarzam to co Chatul ![]() Trochę naszej pielęgnacji i włosy zyskają wigor, trochę stylizacji głową w dół i odbiją się od głowy (wszystko w FAQ) Aha musisz liczyć się z tym że nie będą dokładnie takie jak wcześniej, ciąża wiele zmienia w organizmie. Ale jeśli będą zdrowe to i tak będą piękne U mnie sahara na skórze ;] Wczoraj pod wpływem impulsu umyłam Facelle sens. i myjadłem do twarzy na zaskórniki (odziedziczyłam i tak nie wiem co z tym robić...) - kwasy AHA i BHA, łagodny detergent amfoteryczny dalszy, bez soli. Na to maska Bingo shea z glutem lnianym... I skóra dalej nawet się nie zamoczyła Ostatnia nadzieja we wcierce a'la Eiri tylko będzie luźniejsza z wodą i aloesem...Na włosy dałam silikona (green pharmacy z łopianem) na końce i jakoś odruchowo rozczesałam szczotką... Źle się czuję w prostych Ma być pierdzielnik i już Ale mniej pucha i bardziej sypkiew ogóle śmich, próbowałam przesunąć przedziałek bo w tym strasznie widać babyhair - nie da się wraca przez noc ;P-> kolagen elastyna użyta jak "jedwab" fajnie wygładza dzięki za posta Caskady, nie wiem czy sama wpadłabym żeby używać protein jak serum---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
Może to pomoże? Używam czegoś apropos i mam grube zbite pasma
|
|||
|
|
|
#59420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiedziałam że coś takiego powstało.Tylko boję się że czepek jednak się ześlizgnie |
|
|
|
|
#59421 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ale lecicie, zostawić na parę dni Was i już człowiek nie ma szans nadążyć
![]() Malinko - ślicznie w codzienniku ![]() Jak to jaki - piękny I piękne włoski w codzienniku.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Siedzę z orzechem włoskim, denerwuje mnie zapach jakoś, wolę laskowego
|
||||
|
|
|
#59422 |
|
ma zielone pojęcie
|
kania28, przeglądaj FAQ
myszka2020, jak u Ciebie ze skrętem po ciąży? Zauważyłaś jakieś zmiany?
|
#59423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam też ani jednej chrostki na twarzy, żadnych przebarwień, nic, nie miałam nigdy tak gładkiej buzi normalnie
|
|
|
|
|
#59424 |
|
ma zielone pojęcie
|
myszka2020, to się cieszę. Mam nadzieję, że zostanie już tak jak jest, skoro mówisz, że jest dobrze
![]() Tak w ogóle — Ty od małego masz skręt? Czy dopiero w okresie dojrzewania zaczęły Ci się włosy kręcić?
|
#59425 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja tak nieśmiało i pokornie wracam do Was po poradę ![]() Wiem, że jest osobny wątek, ale tutaj Was jakoś więcej Jako tako ogarnęłam włosy (bez sensacji i zachwytów, ale może być), zwłaszcza odkąd Ajrisz mi poradziła supersoaker, tylko teraz z kolei za nic nie mogę sobie poradzić z reanimacją. Próbowałam dokładać żelu (lnianego, bielendy, isany), moczyć, moczyć i nakładać nową porcję żelu, dokładać odżywki b/s, podsuszać dyfuzorem, zostawiać do wyschnięcia, wygniatać mokrym ręcznikiem z mikrofibry, śliską tkaniną... I Może macie jakiś pomysł, albo radę? Albo nie wiem - może któraś falowłosa z tendencją do przeciążeń opracowała skuteczną reanimację? A w ogóle to muszę iść do fryzjera. Myślę o tym miesiąc i się boję
|
|
|
|
#59426 | ||
|
Zadomowienie
|
Kania28 na pierwszych zdjęciach śliczne loczki, a nawet afro
Co do obecnego zdjęcia-włosy nie są wcale takie źle jak piszesz, widzę większą objętość (chyba że to puszek) i ładne fale(?) ![]() Na pewno CG pomoże, tylko musisz być cierpliwa ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() co do włosków-cudowne są Właśnie coś podobnego do Twoich mi się marzy ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Podobne działanie ma picie pokrzywy, skrzypu czy drożdży. Zapraszam na wątek drożdżowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=594094 I koniecznie pokaż nam włoski
|
|
|
#59427 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
bo jak wiesz w ciąży nie wypadały ze względu na hormony, teraz poziom estrogenów spada jeśli karmisz piersią zadbaj o dietę, by nie zabrakło Ci niczego w organiźmie
|
|
|
|
|
#59428 |
|
Zadomowienie
|
Miśka ślicznie w codzienniku
Wydaje mi się czy masz jakoś więcej włosów? n Bo skóry prawie nie widać, a wcześniej był prześwit.
|
|
#59429 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też dziś umyłam SLSem i skręt poszedł w górę! W dodatku fale coraz mniejsze, no dziś to bym je nawet lokami, nie falami, nazwała! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#59430 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
dziękuję |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
wcześniej mi nie przeszkadzał, teraz nie mogę wytrzymać

wzięłam wersję z aloesem, bo miała najbardziej zbliżony skład do poprzednich...
Ty niedługo będziesz miała skręt jak Basia! 

ale i tak dzis brak mi weny na wlosowe mikstury 
Ostatnia nadzieja we wcierce a'la Eiri tylko będzie luźniejsza z wodą i aloesem...