Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-15, 08:56   #3301
sylvi300
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Różne etapy przechodziłam, ale obecnie to wygląda tak:
-szampon BabyDream, do oczyszczenia Joanna Naturia
-odżywka Isana i jako odżywka ds i czasami do mycia
-odżywka Garnier Awokado - ale coś mi przestała podchodzić i nie mogę jej wykończyć
-maska: Biovax do włosów farbowanych i Bingo z keratyną i spiruliną
-odżywka bs: Gliss Kur czarny i różowy na zmianę
-wcierka: obecnie mam przerwę, ale po niej powracam do Seboradinu Niger +olejek lawendowy + olejek rozmarynowy, przestały mi po nim wypadać włosy
-oleje: próbowałam różnych, najlepiej mi pasuje oliwa z oliwek i lniany
-psikacz pod olej i po myciu o którego składzie już tu pisałam
-wewnętrznie: stosowałam CP - bez skutku, pokrzywę - nie wiem czy coś dała ale mi smakuje więc pewnie będę jeszcze pić dla smaku obecnie stosuję Ha Pantoten ale dopiero od kilku dni
-w końcówki jedwab CHI

W planach płukanka z l-cysteiną

Z takich technicznych rzeczy, to czeszę na mokro grzebieniem Ouchless, na sucho szczotkuję dzikiem, wycieram bardzo delikatnie ręcznikiem z mikrofibry, nie śpię w mokrych.

Ze "złych" rzeczy, to suszę i farbuję

Ja mam koleżankę psycholożkę i dostałam od niej dzisiaj fachową diagnozę "wali Ci na dekiel kobito"
Więc it's official
ja też suszę i farbuję a no tak te psycholożki coś mają, moja koleżanka też psycholożka,to właśnie ona mi gadała, że to niebezpieczne i musze skontaktować się szybko z fryzjerem
Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
ale żeście naprodukowały dziś.. ponad 4 strony

kurde kusi mnie ta l-cysteina i spirulina ...

no właśnie, mnie też kusi, tylko boję się tego smrodu
Cytat:
Emo to już w ogóle Dla mnie masakra, ale nie traktuję tego
U mnie moje przyjaciółki reagują raczej robieniem sobie z tego jaj, czasami coś podchwycą itd a tak poza tym, to raczej o tym nie mówię a na pewno nie w szczegółach, bo ludzie negatywnie reagują - nie wiem czemu Jakbym to ich pieniądze na to wydawała
Non stop teksty w stylu:
-a po co Ci długie włosy
-nudzi Ci się za bardzo
-najlepszy tekst ever: znajdź sobie lepiej faceta
-co Ty chcesz od tych włosów, złe nie są
-chce Ci się?
-ile Ty czasu na to marnujesz, zrobiłabyś coś pożytecznego (co najmniej jakbym ich czas marnowała )
Na ostatnie to odpowiadam zwykle "a ile Ty czasu marnujesz na oglądanie seriali (itp), u mnie przynajmniej jakiś efekt tej marnacji widać"
i dobrze im powiedziałaś denerwują mnie takie komentarze, a po co ci długie włosy... głupia jesteś.... itp itd już na prawdę nikomu o tym nie powiem jak o nie dbam i olejuje, widzę, że to nie ma sensu a tylko po mnie jeżdżą pff...
ostatnio koleżance poleciłam maskę kallosa, tą małą pojemność za 5 zł to dziwnie zareagowała, powiedziała, że to jakiś badziew i jak w ogóle można kupić maskę tylko za 5 zł znwczyni taka z niej, włosy suche, popalone, codziennie prostowane i rozjaśniane, ale to jej sprawa

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 09:31   #3302
annaab4
Raczkowanie

GG do annaab4

To jak myslicie, mozna po olejowaniu myc wlosy 2 razy delikatnym szamponem? Mam przetluszczajacesie wlosy, myje codziennieiczasem mi siezdarzylo ze po 1 razie mialam niedomyte.. Ps. Pozdrawiam zhistorii :d

a serce moje zostało na woodstockowym polu...

Edytowane przez annaab4
Czas edycji: 2012-03-15 o 09:32
annaab4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 09:53   #3303
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annaab4 Pokaż wiadomość
To jak myslicie, mozna po olejowaniu myc wlosy 2 razy delikatnym szamponem? Mam przetluszczajacesie wlosy, myje codziennieiczasem mi siezdarzylo ze po 1 razie mialam niedomyte.. Ps. Pozdrawiam zhistorii :d
Ja zawsze myję dwa razy, nawet jak myję takim z slsem.
Stary 2012-03-15, 10:12   #3304
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
No właśnie coś mi się o uszy obiło, że keratyna pogrubia i dopiero ostatnio to zauważyłam, jak zaczęłam ją częściej stosować po myciu
Izuś, a w jakiej formie ją stosujesz? I jak długo? Ja sobie zrobiłam psikadło wieloskładnikowe właśnie z keratyną i wczoraj doszłam do wniosku, że moje włosy po nim są sianowate (czyli pewnie za dużo protein?). Więc dodałam aloesu i d-pantenolu, chociaż nie wiem czy powinnam dodawać do już gotowego produktu no i dziś włosy mam o wieele lepsze Ale ciekawi mnie jak Ty stosujesz tą keratynę...

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 10:18   #3305
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Różne etapy przechodziłam, ale obecnie to wygląda tak:
-szampon BabyDream, do oczyszczenia Joanna Naturia
-odżywka Isana i jako odżywka ds i czasami do mycia
-odżywka Garnier Awokado - ale coś mi przestała podchodzić i nie mogę jej wykończyć

-maska: Biovax do włosów farbowanych i Bingo z keratyną i spiruliną
-odżywka bs: Gliss Kur czarny i różowy na zmianę
-wcierka: obecnie mam przerwę, ale po niej powracam do Seboradinu Niger +olejek lawendowy + olejek rozmarynowy, przestały mi po nim wypadać włosy
-oleje: próbowałam różnych, najlepiej mi pasuje oliwa z oliwek i lniany
-psikacz pod olej i po myciu o którego składzie już tu pisałam
-wewnętrznie: stosowałam CP - bez skutku, pokrzywę - nie wiem czy coś dała ale mi smakuje więc pewnie będę jeszcze pić dla smaku obecnie stosuję Ha Pantoten ale dopiero od kilku dni
-w końcówki jedwab CHI

W planach płukanka z l-cysteiną
Dzięki, niebieskie też robię Kuszą mnie te Gliss Kury, muszę poczytać jakie mają silikony, tzn. konkretnie czarny. I spirulinowe Bingo muszę kupić ale najpierw wykończę stare z elastyną.

Cytat:
Non stop teksty w stylu:
-a po co Ci długie włosy
-nudzi Ci się za bardzo
-najlepszy tekst ever: znajdź sobie lepiej faceta
-co Ty chcesz od tych włosów, złe nie są
-chce Ci się?
-ile Ty czasu na to marnujesz, zrobiłabyś coś pożytecznego (co najmniej jakbym ich czas marnowała )
Na ostatnie to odpowiadam zwykle "a ile Ty czasu marnujesz na oglądanie seriali (itp), u mnie przynajmniej jakiś efekt tej marnacji widać"

U mnie zdarzają się komentarze "po co ci długie włosy w TYM wieku", "długie włosy są dobre dla małych dziewczynek", "zmieniłabyś czasem fryzurę bo nudno, ścięła na boba", "mnie byłoby szkoda czasu, o długie włosy to trzeba dbać" (a o krótkie już nie?). Jeszcze mówią to kobity koło 30-tki, żeby jakieś rozwydrzone nastolatki to bym zrozumiała

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 10:52   #3306
Lady Guidette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
U mnie zdarzają się komentarze "po co ci długie włosy w TYM wieku", "długie włosy są dobre dla małych dziewczynek", "zmieniłabyś czasem fryzurę bo nudno, ścięła na boba", "mnie byłoby szkoda czasu, o długie włosy to trzeba dbać" (a o krótkie już nie?). Jeszcze mówią to kobity koło 30-tki, żeby jakieś rozwydrzone nastolatki to bym zrozumiała
Ot, zwykła zazdrość.
Stary 2012-03-15, 11:13   #3307
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
3.99 mówisz to ja tez chyba wezmę tym bardziej, że TŻ kazał mi jutro jechac do euro i kupić kuchenkę a ross jast po drodze

Mówiłam Ci że keratyna jest świetna

A ja utyłam 10 kg w 7 miesięcy
Dokładnie od ślubu jak zaczęła się dogadzanie mężowi
Ja dzisiaj pójdę po tą Isanę

I to Ty mnie namówiłaś do keratyny, za co bardzo dziękuję

Oj Ci Nasi mężowie Ja tez mojemu dogadzam, ale mam zbyt dużo ruchu z córeczką i takie geny, że teraz ważę mniej niż przed ciążą i mam lekką niedowagę, ale jem normalnie tylko ciągle biegam z córeczką

Cytat:
no jednak keratyna działa cuda a co to będzie z naszymi włosami jak już przyjdzie prawdziwa włosna i puch odejdzie w niepamięć

kup kup Isane bo warto ja ją bardzo lubię i do tego ten zapach
Kupię, kupię

Ja już tez nie mogę się doczekać prawdziwej wiosny Jestem ciekawa efektów mojej pracy nad włoskami, bo jak udało mi się je zobaczyć zimą, to co to będzie wiosną

Cytat:
Napisane przez jeanettex3 Pokaż wiadomość
Co do zielonej herbaty teoretycznie powinna wpływać bo zawiera witaminy

A te grubsze włosy to pewnie zasługa tej kreatyny.
Ah ta keratyna, ostatnio robi furorę na wizażu

Cytat:
Napisane przez annaab4 Pokaż wiadomość
Ja Ci odpisałam już wcześniej, ale nie wiem czy widziałaś. Ja zawsze myję dwa razy, czy to delikatny szampon czy oczyszczający Po prostu moje włoski, a głównie skalp tego wymagają

Cytat:
Napisane przez Magdalene29 Pokaż wiadomość
Izuś, a w jakiej formie ją stosujesz? I jak długo? Ja sobie zrobiłam psikadło wieloskładnikowe właśnie z keratyną i wczoraj doszłam do wniosku, że moje włosy po nim są sianowate (czyli pewnie za dużo protein?). Więc dodałam aloesu i d-pantenolu, chociaż nie wiem czy powinnam dodawać do już gotowego produktu no i dziś włosy mam o wieele lepsze Ale ciekawi mnie jak Ty stosujesz tą keratynę...
Ja zrobiłam psikacza na bazie wody, dodałam: keratynę, d-pantenol, Hydromanil, NMF, wit. E
Czasami psikam nim pod olej, ale głównie ostatnio po myciu
Jak długo to ciężko powiedzieć, bo wcześniej było to naprawdę niesystematycznie Dopiero od kilkunastu dni regularnie. No i od dłuższego czasu psikałam włoski czarnym Gliss Kurem regularnie, a on też ma wysoko w składzie keratynę

Cytat:
Dzięki, niebieskie też robię Kuszą mnie te Gliss Kury, muszę poczytać jakie mają silikony, tzn. konkretnie czarny. I spirulinowe Bingo muszę kupić ale najpierw wykończę stare z elastyną.
Czarny Gliss Kur ma silikony odparowujące i te zmywalne delikatnym szamponem
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 11:40   #3308
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
no właśnie, mnie też kusi, tylko boję się tego smrodu
ja chyba sobie machne zamówienie na zsk w przyszłym tygodniu
ale to smierdzi tylko podczas płukania? potem już nic a nic, zero , null nie czuć prawda

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 11:46   #3309
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orange blossom Pokaż wiadomość
Próbuj W razie czego można się jeszcze zaopatrzyć na zapas, a cena teraz taka apetyczna
A pewnie, ze sprobowalam I chyba nawet bede czesciej praktykowac

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
To dobrze, jesteś ocalona

To trzymam kciuki! I jak najszybciej dasz radę - rzuć prostownicę! (Chociaż przyznaję na grzywkę też używam. Ale grzywka się nie liczy )
Rzuce, rzuce!
Ale przyjaznie sie z nia od 7 lat. I mam sie z nia rozstac tak z dnia na dzien?

Cytat:
piwny

Zrobiłam tą paćkę z awokado, oliwy z oliwek i z miodu
siedzę z tym na łbie i popijam gruszkową herbatkę
Hhehe pewnie, ze piwny
I jak efekty po awokado?

Cytat:
co do fal na nastepny dzien to nie licz na szybki efekt z tego co czytam na wątku CG bardzo ciężko sobie z tym poradzić, ja np na nastepny dzien robie francuzy bo wyglądam ja pokemon z pseudo-falami
Nie licze... Bylam ciekawa jak to bedzie wygladac.
Musze porzadnie przeszukac kreconowlose forum i znalezc jakis dobry stylizator (moze zel lniany?).
Ja zwykle w drugi dzien (czy to proste czy falowane) wiaze wlosy.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
ale to smierdzi tylko podczas płukania? potem już nic a nic, zero , null nie czuć prawda
Wlasnie podobno pozniej tez... Zmoklym psem

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 11:48   #3310
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj pójdę po tą Isanę
Jejuuu, ja tu nie mogę wchodzić, teraz sama napalam się na Isane z babassu. Kupiłam jeszcze w zeszłe wakacje Isana intensywnie pielęgnującą, ale szału nie robiła, dobrze się po niej rozczesywało włosy i to w sumie tyle. Tylko, że miałam wtedy dużo bardziej zniszczone włosy i jeszcze suszyłam suszarą prawie codziennie
A zamówienie na zsk też mnie kusi, ale jeszcze dzielnie się wstrzymuję

A jutro czeka mnie podcięcie włosów. Ostatnio było w grudniu...
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 12:02   #3311
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
podobno zapach po płukance z l-cysteiny się utrzymuje na włosach długo

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 12:30   #3312
Katharinka9876
Raczkowanie

właśnie robię 1 zamówienie na zsk ... i chce upichcic spray z kreatyna , i nie tylko, no właśnie nie wiem do tego jest potrzebny hydrolat??czy można wodę przygotowana jako baze uzyc??
a jak jest konieczny to jaki bedzie dobry??

i jeszcze jedno głupie pytanie,czym się rożni butelka ze spryskiwaczem a atomizerem?? heheh , bo sie zakrecilam z tego wszystkiego
Stary 2012-03-15, 12:36   #3313
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
I to Ty mnie namówiłaś do keratyny, za co bardzo dziękuję

Oj Ci Nasi mężowie Ja tez mojemu dogadzam, ale mam zbyt dużo ruchu z córeczką i takie geny, że teraz ważę mniej niż przed ciążą i mam lekką niedowagę, ale jem normalnie tylko ciągle biegam z córeczką

Chyba by mi się córeczka przydała do biegania
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
I jak efekty po awokado?
Awokado zmiksowałam z miodem i oliwą z oliwek. Nałożyłam na włosy, zabezpieczyłam filią i na to ręcznik. Podgrzałam troszke suszarką. Siedziałam z tym ok 2h. Po umyciu włoski sa fajne, miekkie, błyszczące i wydają mi się grubsze i bardziej mięsiste.
Fajna sprawa tylko zostały mi lekkie grudki w masie których nie mogłam wypłukać
Cytat:
to mnie właśnie zniechęca

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Katharinka9876 Pokaż wiadomość
właśnie robię 1 zamówienie na zsk ... i chce upichcic spray z kreatyna , i nie tylko, no właśnie nie wiem do tego jest potrzebny hydrolat??czy można wodę przygotowana jako baze uzyc??
a jak jest konieczny to jaki bedzie dobry??

i jeszcze jedno głupie pytanie,czym się rożni butelka ze spryskiwaczem a atomizerem?? heheh , bo sie zakrecilam z tego wszystkiego
Ja używałam i hydrolatu i wody mineralnej lub przegotowanej i szczerze nie widziałam różnicy. Miałam hydrolat aloesowy i migdałowy.
Jeśli chodzi o spryszkiwacz i atomizer to jak klikniesz w odpowiedni produkt na liście to pokaże się zdjęcie. Spryskiwacz ma taką fajna rączkę i jest świetny do spryskiwania włosów atomizer to taki jak w perfumach

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 12:37   #3314
Frappgold
Rozeznanie

Wtrącę się ale muszę to napisać, moja koleżanka przyszła dzisia z mega podciętymi włosami miałam takie za tyłek a teraz ledwo za ramiona, myślałam, że coś jej zrobie. Ja mam przez was obsesję, ile ja będę musiała czekać żeby mieć takie włosy.
A i kupiłam dzisiaj w Lidlu olej arganowy, dobry wybór?
Frappgold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 12:44   #3315
Katharinka9876
Raczkowanie

Cytat:
Chyba by mi się córeczka przydała do biegania

Awokado zmiksowałam z miodem i oliwą z oliwek. Nałożyłam na włosy, zabezpieczyłam filią i na to ręcznik. Podgrzałam troszke suszarką. Siedziałam z tym ok 2h. Po umyciu włoski sa fajne, miekkie, błyszczące i wydają mi się grubsze i bardziej mięsiste.

to mnie właśnie zniechęca

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Ja używałam i hydrolatu i wody mineralnej lub przegotowanej i szczerze nie widziałam różnicy. Miałam hydrolat aloesowy i migdałowy.
Jeśli chodzi o spryszkiwacz i atomizer to jak klikniesz w odpowiedni produkt na liście to pokaże się zdjęcie. Spryskiwacz ma taką fajna rączkę i jest świetny do spryskiwania włosów atomizer to taki jak w perfumach
dzięki dobra kobieto uzyje wody przygotowanej jak na początek, też ze względu na dobro portfela;d
Stary 2012-03-15, 12:50   #3316
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:

No bo w tym wieku to już tylko worek pokutny i nie pokazywać się ludziom na oczy, bo już człowiek stary i szpetny, jeszcze innych wystraszy
Jak to dobrze, że ja jestem taka wredna i ludzie nie chcą mi dawać dobrych rad, zazwyczaj pierwsza taka jest również ostatnią
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 12:54   #3317
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frappgold Pokaż wiadomość
Wtrącę się ale muszę to napisać, moja koleżanka przyszła dzisia z mega podciętymi włosami miałam takie za tyłek a teraz ledwo za ramiona, myślałam, że coś jej zrobie. Ja mam przez was obsesję, ile ja będę musiała czekać żeby mieć takie włosy.
Słyszałam baardzo dobre opinie o oleju arganowym

A to w lidlu jest? Po ile i jaka pojemność ?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 13:02   #3318
Frappgold
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Słyszałam baardzo dobre opinie o oleju arganowym

A to w lidlu jest? Po ile i jaka pojemność ?
9,99zł 250 ml i tfu, arachidowy, jeden diabeł a pytam o niego bo w 'olejaowaniu w pigułce' nic nie ma na ten temat
Stary 2012-03-15, 13:02   #3319
Czarna93
Zakorzenienie

Cytat:
Olej arganowy w Lidlu ?
Gadaj mi tu wszystko co wiesz

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
9,99zł 250 ml i tfu, arachidowy, jeden diabeł a pytam o niego bo w 'olejaowaniu w pigułce' nic nie ma na ten temat
O ty paskudo, a już się podnieciłam
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 13:06   #3320
lacrimachristi
Zakorzenienie

a po ile ten arganowy???

kurde a juz mialam zaciesz :P
Stary 2012-03-15, 13:06   #3321
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez Katharinka9876 Pokaż wiadomość
dzięki dobra kobieto uzyje wody przygotowanej jak na początek, też ze względu na dobro portfela;d
O tak, portfel się ucieszy

- 25 kg
Stary 2012-03-15, 13:23   #3322
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Ale w wątku o olejowaniu dziewczyny pisały o tym oleju i raczej nie zdobył on miłośniczek. Na pocieszenie dodam, że każdy ma inne włosy i każdemu pasuje co innego, a olej arachidowy posiada kwas behenowy, który jest rzadko spotykany. Mam nadzieję, że olej przypasuje Twoim włosom, a jak nie, to najwyżej zużyjesz go w kuchni
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 13:31   #3323
Frappgold
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Ale w wątku o olejowaniu dziewczyny pisały o tym oleju i raczej nie zdobył on miłośniczek. Na pocieszenie dodam, że każdy ma inne włosy i każdemu pasuje co innego, a olej arachidowy posiada kwas behenowy, który jest rzadko spotykany. Mam nadzieję, że olej przypasuje Twoim włosom, a jak nie, to najwyżej zużyjesz go w kuchni
Moim włosom nie pasuje żaden olej więc co mi szkodzi
Stary 2012-03-15, 13:34   #3324
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czarna93 Pokaż wiadomość
Olej arganowy w Lidlu ?
Gadaj mi tu wszystko co wiesz

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

O ty paskudo, a już się podnieciłam
Ja tak samo hehehhee
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 13:39   #3325
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Moim włosom nie pasuje żaden olej więc co mi szkodzi
Zawsze można go użyć w kuchni

- 25 kg
Stary 2012-03-15, 13:40   #3326
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Łeeee, i wszystkim opadło ciśnienie

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 13:42   #3327
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Hehhe mialam ten sam problem Ciezko bylo nalozyc na leb, ale akurat z wyplukaniem sobie poradzilam.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 13:45   #3328
Katharinka9876
Raczkowanie

dalej z zsk... pytanie mam: czy kwas hialuronowy małocząsteczkowy nadaje sie do psikacza? bo kwas hialuronowy 1% to chyba nie, bo jest w formie żelu , wyprowadźcie mnie z błedu
Stary 2012-03-15, 13:49   #3329
orange blossom
Raczkowanie

Cytat:

kurde kusi mnie ta l-cysteina i spirulina ...
wydaje mi się, że l-cysteina bardzo ładnie spisuje się w wielu przypadkach u CG, uwydatniając skręt (protestujcie, jeśli się mylę ) U mnie włosy są po niej puszyste, aż za bardzo puszyste mam wrażenie a ponieważ mam jeszcze zbyt krótkie włosy to trochę to daje taki efekt lwiej grzywy Pewno wrócę do niej bardzo chętnie jak włosy bardziej urosną i będzie im brakować objętości I śmierdzi nieziemsko, potrafi się utrzymać zapach 2-3 myć, na mokrych włosach szczególnie ją czuć A spirulina jest świetna, utwierdziła mnie w tym przekonaniu wczoraj dodana do Fructisa Nutri-odbudowa

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A pewnie, ze sprobowalam I chyba nawet bede czesciej praktykowac
O to fajnie Ja postanowiłam praktykować codziennie na noc, bo ostatnio rzęsy mają się kiepsko, a kiedyś były takie piękne, długie, ciemne i gęste

Zamawiałam ostatnio argininę, z zamiarem tuningowania wcierek głównie ale nie mogę znaleźć jakie w tym przypadku jest jej preferowane stężenie

Zapuszczam i dbam o włosy od września 2011
orange blossom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 13:58   #3330
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Wkropliłam olejki prosto do butelki
Proporcje: 30-40 kropel każdego olejku na 100ml Seboradinu.
Stosuję tylko na skalp. Ostrzegam - mocno pachnie i nie ulatnia się za bardzo z włosów (a z pomieszczenia to już w ogóle ). Nie jest to straszny zapach (jakby lekarstwo czy kamfora) ale bardzo mocny.
Kilka dni mieszkałam z 4 osobami w jednym pokoju, to musiałam zaprzestać używania
Dzieki! Wlasnie stuningowalam sobie Seboradin Dalam okolo 25 kropel na 75ml Seboradinu, ktore mi zostalo

Cytat:
Nie ma tragedii, u mnie po uzyciu smierdzialo strasznie dopoki wlosy byly mokre, a pozniej na suchych bylo czuc jak sie wetknelo nos we wlosy, a tak to bylo ok Trzeba bylo uwazac zeby nie zmoknac/nie spocic sie na treningu (przynajmniej przy ludziach ). Przy kolejnym myciu tez mokre wlosy wydzielaly jeszcze ten cudowny zapaszek starego jajca, ale na sucho juz bylo spoko i przy nastepnych myciach nic juz nie bylo czuc Takze w sumie najgorszy jest ten czas miedzy zastosowaniem plukanki a kolejnym myciem - ale tylko na mokro bylo to uciazliwe. Przynajmniej u mnie

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości