Wiosenne ploteczki prrrawie narzeczonych cz.17 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-14, 22:32   #751
sylvi_86
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne ploteczki prrrawie narzeczonych cz.17

adela moze to tez wina nawilzenia
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 22:43   #752
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinia860 Pokaż wiadomość
(...) To i tak lepiej ,bo my nie mamy ani albumu ani fotoksiazki tylko wszystko na kompie
(...)
A dzis widzialam sie z przyjaciola i mnie pocieszyla niezle "Ja to bym nie wiem zabila sie chyba jakby moj M wyjechal na tak dlugo",tekst mnei na lopatki rozwalil taki płytki ,taki tekst jak osoby malo inteligentnej ,a przeciez ona taka nie jest/
PIONA, ja też mam wszystko na kompie na dodatek mało wspólnych zdjęć... jak mamy zdjęcia z różnych spotkań to prawie zawsze oddzielnie... z dwóch sylwestrów w ogóle nie mamy wspólnego nie wiem czemu tak wychodzi

a ten tekst... szkoda słów ;/

eh kinia, rozumiem, u mnie też sporo ciąż wokół... teraz weszłam na nk to same małe bobaski... odszukałam gdzieś nasz blog prrrawie narzeczonych a tam evvcia na fotce z brzusiem... w pracy koleżanka stara się o dziecko... dziś jedna przyniosła album ze zdjęciami ze ślubu, a jutro ma przynieść kolejna... śliczne to wszystko... dobijcie mnie

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
rudy_moniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 22:49   #753
sylvi_86
Zakorzenienie

nawet mi o ciazach nie mowcie.. sama bym juz chciala byc tylko nie ma na to warunkow
Stary 2012-03-14, 23:05   #754
kinia860
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
nawet mi o ciazach nie mowcie.. sama bym juz chciala byc tylko nie ma na to warunkow
Ja sie nie dziwie ,bo my juz tak wiekowo jestesmy juz jak najbardziej do dzidzi

Wlasnie mi siostra przesyla zdjecia swojej malej no juz ponad 2 letniej corci i tak sobie mysle cholerka kinia przeciez twoja siostra urodzila super sliczna zdrowa corcie w wieki 34 lat ,a ja sobie wpajam ,zem juz stara i czas mnie goni.
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 23:07   #755
sylvi_86
Zakorzenienie

chyba mamy silny instynkt haha.. no nic.. trzeba sie czyms zajac zeby o tym nie myslec
Stary 2012-03-14, 23:18   #756
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
sylvuś warunki zawsze by się znalazły

jeśli o mnie chodzi, to miewam napady macierzyństwa ale poważnie myśląc nie chciałabym mieć jeszcze dziecka... za jakieś 2lata będzie ok, będę mieć 28 lat myślę że do tego czasu wszystko się ułoży... bo chciałabym wszystko po kolei; zaręczyny, ślub, wspólne zamieszkanie, po drodze fajną pracę, potem dziecko jakoś nie mogę myśleć o macierzyństwie mając tyle spraw nieułożonych...
poza tym widzę, że TŻ kompletnie nie jest gotowy... chcę aby wola posiadania dziecka była w dwóch stron
Cytat:
Ja sie nie dziwie ,bo my juz tak wiekowo jestesmy juz jak najbardziej do dzidzi

Wlasnie mi siostra przesyla zdjecia swojej malej no juz ponad 2 letniej corci i tak sobie mysle cholerka kinia przeciez twoja siostra urodzila super sliczna zdrowa corcie w wieki 34 lat ,a ja sobie wpajam ,zem juz stara i czas mnie goni.
ale to chyba nie było jej pierwsze dziecko?

pewnie, w sumie do 35 lat człowiek jest młody, z tym że ja w tym wieku chciałam mieć dzieci już kawałek odchowane w wieku 10-14 i móc trochę poszaleć, a nie dopiero siedzieć w pieluchach
ale to było kiedyś... teraz wiem, że to nierealne, trzeba układać nowy plan na życie

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)

Edytowane przez rudy_moniq
Czas edycji: 2012-03-14 o 23:22
Stary 2012-03-14, 23:20   #757
sylvi_86
Zakorzenienie

moniq wiem ze moze i by sie znalazly ale ja bym chciala wtey pracowac. pzoa tym chcialabym byc na swoim bo moja mama z ciocia pala jak smoki i mnie glowa codziennie od tego boli juz nie mowiac o tym jak bym byla w ciazy...
Stary 2012-03-14, 23:28   #758
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
moniq wiem ze moze i by sie znalazly ale ja bym chciala wtey pracowac. pzoa tym chcialabym byc na swoim bo moja mama z ciocia pala jak smoki i mnie glowa codziennie od tego boli juz nie mowiac o tym jak bym byla w ciazy...
rozumiem Cie doskonale wiem, że u mnie w rodzinie byłaby radość z dziecka Mama szczególnie... jest osoba bardzo wierzącą, ale o wnukach wspomina z taką radością, wiem że byłaby szczęśliwa dalibyśmy radę ale to poważne sprawy, które lepiej planować

papierosy to straszny problem... na szczęście ja mam dom niepalący z kolei TŻ strasznie cierpi, bo u niego oboje rodziców pali jak smoki, a potem pretensja, że TŻ zamyka się w pokoju i nie wychodzi na szczęście od 2miesięcy trwają w postanowieniu palenia na dworze wychodzą na balkon, mam nadzieję że ta idea na dobre zostanie wprowadzona zaczynali w styczniowe ciężkie mrozy, więc zahartowali się teraz w domu zupełnie inaczej, jak wchodzę zawsze jest tak fajnie, hm... świeżo

Stary 2012-03-14, 23:31   #759
kinia860
Zakorzenienie

Monia owszem to siostry pierwsze dziecko i jedyne ,za to moj brat sie szybko wzial za dzieci( czyt.cwana bestia jego zona obmyslila plan),bo w wieku 32 lat ma juz 10 latke i 4 latka.

sylvi smutna piona za palenie ,moj tata kopci ,ze az dudni ,a ja juz nie mam do niego sil i slow ,nerwicy tylko sie nabawilam przez to
Nawet nie pomysli ,zeby te pieniadze ktore przekopci odlozyc nie wiem corce na prezent slubny ,tylko tyle pieniedzy sie fajczy.
Stary 2012-03-14, 23:34   #760
sylvi_86
Zakorzenienie

u mnie nie ma mowy palenia na dworze haha no way.. mama by mnie wysmiala za taki pomysl :P

powiem ci ze jak sie P. dostanie do policji to moglibysmy od razu zaczac dzialac w tej kwestii ale po pierwsze musielibysmy sobie cos wynajac a po drugie jednak chcialabym miec jakis etat zebym wiedziala ze mam do czego wrocic

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

ja odkad nie pracuje duzo przebywam z mama i ciocia i mnie wkurza to kopcenie. wszystko smierdzi bleee rzygac se chce od tego calego dymu
Stary 2012-03-14, 23:47   #761
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Monia owszem to siostry pierwsze dziecko i jedyne ,za to moj brat sie szybko wzial za dzieci( czyt.cwana bestia jego zona obmyslila plan),bo w wieku 32 lat ma juz 10 latke i 4 latka.

sylvi smutna piona za palenie ,moj tata kopci ,ze az dudni ,a ja juz nie mam do niego sil i slow ,nerwicy tylko sie nabawilam przez to
Nawet nie pomysli ,zeby te pieniadze ktore przekopci odlozyc nie wiem corce na prezent slubny ,tylko tyle pieniedzy sie fajczy.
kinia ale jedyne w sensie, że nie chce więcej dzieci? faktycznie im później tym niebezpieczniej... jeśli mogę zapytać czemu dopiero teraz maja bobo? (chyba kiedys mówiłaś, nie pamietam...)

sylvi ja faktycznie na Twoim miejscu zaczekałabym z wyprowadzka i z dzieckiem conajmniej te pół roku aż TŻ wróci ze szkoły przez ten czas i Ty złapiesz coś ciekawego

Dziewczyny walczcie z fajczeniem! ja z bratem łaziliśmy i gnębiliśmy Tatę przez jakieś 2 lata zanim zdecydował się rzucić grunt to upór

Stary 2012-03-14, 23:52   #762
sylvi_86
Zakorzenienie

w tym roku w ciazy napewno nie bede ... od maja musimy doliczyc 9 miesiecy nieobecnosci TŻta

kochana mojej mamy nie da sie wyleczyc z palenia w domu. jej nie przeszkadzlo ze jest w ciazy i cala ciaze palila wiec nie da sie .. ale jak juz bede na swoim to nie bedzie palenia w domu. jak bedzie balkon to na balkon. jesli nie ... to sorki ale trzeba bedzie latac na dwor haha

super piosenke ostatnio slyszalam. zauroczylam sie Volver- tajemnica grety... piękna
Stary 2012-03-14, 23:58   #763
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
w tym roku w ciazy napewno nie bede ... od maja musimy doliczyc 9 miesiecy nieobecnosci TŻta

kochana mojej mamy nie da sie wyleczyc z palenia w domu. jej nie przeszkadzlo ze jest w ciazy i cala ciaze palila wiec nie da sie .. ale jak juz bede na swoim to nie bedzie palenia w domu. jak bedzie balkon to na balkon. jesli nie ... to sorki ale trzeba bedzie latac na dwor haha

super piosenke ostatnio slyszalam. zauroczylam sie Volver- tajemnica grety... piękna
eh... niestety niektórzy są tak silnie uzależnieni... moja głowa tego nie pojmuje jak mozna przedkładać nałóg nad zdrowie... wujek TŻta zmarł na raka płuc, palił do końca...

jeszcze chciałam Wam trochę ponarzekać i pomartwić sie o mojego Tatę... był dziś u lekarza, zapisali Go na 16 kwietnia na operację usuwania torbieli z kolana... kurcze, już się boję, oby wszystko było ok... teraz myślę tylko o tym, by był zdrowy oraz mógł wrócić do pracy a brat ma dwa dni później 18-stkę, zdrowie Taty będzie najlepszym prezentem
dobrze że nie pali już 7lat, przynajmniej jest w dobrej kondycji, oby do niej wrócił

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ----------

sylvi ja nie przepadam za tym zespołem ;P

Stary 2012-03-14, 23:59   #764
kinia860
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość
kinia ale jedyne w sensie, że nie chce więcej dzieci? faktycznie im później tym niebezpieczniej... jeśli mogę zapytać czemu dopiero teraz maja bobo? (chyba kiedys mówiłaś, nie pamietam...)
Nie wiem chyba nei mowilam,ale mowie ,bo wczesniej trafiala na samych niedojrzalych kretynow ,a jak znalazla prawdziwego dojrzalego mezczyzne to dzialala odrazu

Oj z moim tata sie nie wygra i nie mam z kim walczyc ,ty chociaz brata mialas za soba.
Tata sobei zdaje sprawe ,ze to samo zlo ,ze jets glupi ,ale nalog jest silniejszy,ale za jakie grzechy mnie tak truje i nie wyjdzie na balkon ,na klatke schodowa czy chociazby do lazienki,a potem sie dziwi ,ze ja do duzego pokoju nie wchodze ,no ale jak mam wchodzic jak od progu mnie cofa.
Stary 2012-03-15, 00:03   #765
sylvi_86
Zakorzenienie

moniq nie ma sie co martwic. z tata bedzie napewno dobrze
Stary 2012-03-15, 00:11   #766
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem chyba nei mowilam,ale mowie ,bo wczesniej trafiala na samych niedojrzalych kretynow ,a jak znalazla prawdziwego dojrzalego mezczyzne to dzialala odrazu

Oj z moim tata sie nie wygra i nie mam z kim walczyc ,ty chociaz brata mialas za soba.
Tata sobei zdaje sprawe ,ze to samo zlo ,ze jets glupi ,ale nalog jest silniejszy,ale za jakie grzechy mnie tak truje i nie wyjdzie na balkon ,na klatke schodowa czy chociazby do lazienki,a potem sie dziwi ,ze ja do duzego pokoju nie wchodze ,no ale jak mam wchodzic jak od progu mnie cofa.
dobrze, że znalazła tego jedynego
fakt, miałam brata, ale Ty masz sporą rodzinę, namów ich do gnębienia choćby przez telefon
Cytat:
moniq nie ma sie co martwic. z tata bedzie napewno dobrze
mam nadzieję ale mój mózg sam mi pisze czarne scenariusze i ostatnio Tata sporo schudł bez powodu (a przecież odżywanie i praca ta sama) i już mam złe mysli, że to może być coś nowotworowego
tysiące różnych myśli... czy wszystko 'w trakcie' pójdzie ok, jak poradzi sobie na rehabilitacji... natłok scenariuszy a tu potrzeba spokoju przecież
eh dobra, wygadałam się trochę

Stary 2012-03-15, 00:11   #767
kinia860
Zakorzenienie

moniq trzeba byc dobrej mysli ,tata wyzdrowieje raz dwa
Stary 2012-03-15, 00:12   #768
sylvi_86
Zakorzenienie

nie ma co sie martwic kochana na zapas. a tata pewnie schudl bo sie stresuje ta torbiela
Stary 2012-03-15, 00:13   #769
rudy_moniq
Zadomowienie

lecę spać Dziewczyny jak zawsze miło się z Wami rozmawia, ale zanim usnę to trochę minie... muszę ochłonąć

do jutra

Stary 2012-03-15, 00:14   #770
kinia860
Zakorzenienie

Ja tez lece ,bo juz pozno ,a siotra mnei na skypie przetrzymala i ciagle jeszcze mi jakeis filmiki malej wysyla jak nigdy
Stary 2012-03-15, 00:15   #771
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
moniq trzeba byc dobrej mysli ,tata wyzdrowieje raz dwa
Cytat:
nie ma co sie martwic kochana na zapas. a tata pewnie schudl bo sie stresuje ta torbiela
dziękuje, jesteście kochane oby wszystko było ok ale co się najem nerwów z Mamą to już nasze... tego człowiek nie przeskoczy

jeszcze raz dziękuje i dobranoc

Stary 2012-03-15, 07:28   #772
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Postanowilam, ze dzisiaj sie przywitam No wiec:

DZIEN DOBRY

Cytat:
Napisane przez adela50 Pokaż wiadomość
jak mi się chce rrrrr

http://www.youtube.com/watch?v=P9sQZLtsfp8 normalnie szok męska dz...wka
Co do pogrubionego - mi tez tak, że już nie wytrzymuje

A co do linka - ostatnio strasznie glosno o tym kolesiu, juz 3 teledysk jego widze masakra i porazka totalna mam przyjaciela geja, ale on jest normalny zobaczcie to http://www.youtube.com/watch?v=JLwRC...eature=related

A na Pudelku pisali o nim, ze w ktoryms tam roku wzial slub ze swoim partnerem i przyjaciolka urodzila im dziecko

Cytat:
I wanna rrrr

Brat cioteczny znaczy ,ale ty masz mlodego wujka ,dziwnie mi sie to czyta w momencie kiedy u nas brat tz zostanie i to nie tata ,a dziadkiem
Oby wanna

Brat cioteczny czy kuzyn to dla mnie jedno i to samo

A co do tekstu tej dziewczyny.... no nie fajnie sie zachowala ale czesto sie tak gada "ja bym sie zabila jakby cos tam". Tez tak czasem mowie nie zwracajac uwagi na drugiego rozmowce moze ją ponioslo po prostu?

Jak dobrze, ze dzisiaj czwartek!!!

Małżeństwo 06.09.2014

Edytowane przez aluniaaaaa
Czas edycji: 2012-03-15 o 07:31
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 07:34   #773
Promyk03
Zakorzenienie

dzień dobry
ja dziś znów jadę na uczelnie
miłego dnia

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 08:46   #774
Clood
Zadomowienie

Monia Kochana nie bój się, pamiętasz jak mój tata miał biopsję i ile niepotrzebnego strachu się najedliśmy, a najbardziej ON sam. Musicie być dla Niego wsparciem, a chudnie - bo się stresuje zwyczajnie to też wpływa na przemianę materii. Bądźcie silni, choć wiem jak się boicie, przeżywałam to samo więc naprawdę mocno Cię tulę zobaczysz wszystko będzie dobrze, trzymajcie się kurczowo tej myśli

Co do palenia - mama wypaliła może jedną paczkę w życiu, tata palił okazjonalnie 2 lata w okolicach 30tki, także są niepalący, a ja wypaliłam 3 fajki w wieku 15 lat, musiałam spróbować - a jak się nacierałam palce skórką cytryny po fakcie

A co do instynktu macierzyńskiego, miałam takie rzuty - ale teraz wiem, że nie jestem gotowa, bo jeszcze chciałabym się nacieszyć wolnością, TŻem, życiem sam na sam, przyjdzie czas na dziecko (się śmiejemy z M., że będziemy mieć dziecko jak zostanie kierownikiem u siebie )

Clood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 09:26   #775
asiaczek87
Zakorzenienie

Witajcie
Ja z jednej strony bym chciała dzidzię, z drugiej wiem że muszę jeszcze podyplomówek parę porobić

co do palenia- Mój ojciec walczy z rzuceniem palenia. Nie pali miesiąc póki co
Ale to palacz z przeszło 20letnim stażem i tak półtora paczki dziennie potrafił wypalić.
Kupiłam mu plastry i tak się obkleja i walczy zobaczymy jak długo.
Ja zapaliłam łącznie może z pół paczki papierosów w życiu ale to raczej bo ktoś mnie poczęstował do towarzystwa, ale kompletnie mnie do tego nie ciągnie ale do piwka nawet nawet pasowało i mam nadzieję nigdy więcej

1.08.2015

Edytowane przez asiaczek87
Czas edycji: 2012-03-15 o 09:30
asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 10:42   #776
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Cześć!

Spałam dziś do 10:00! Ale jest mi dobrze! Ten wolny tydzień to był strzał w dziesiątkę

Rodzicom się spodobałam! I jakoś teraz już z większą werwą myślę o poniedziałku, mniej się stresuję -tym bardziej, że od września dołączą do grupy 3 osoby, więc moje zajączki/pszczółki/myszki będą rosły w siłę a nazwy jeszcze nie znamy. te trzy im zaproponuję na zajęciach

Wyciagam też Jota na kurs tańca. Udało mi się go zmotywować (kheeee....zmusić? ) do zatańczenia pierwszego tańca i nie mogę się na piosenkę zdecydować. Ma nie być szajśnie popowa (warunek od Jota). Jak wylądujemy na kursie to pewnie jakiś walc, a jak nie - to może Brian Adams, tak klasycznie?

Ruda, tacie nic nie będzie. dacie radę! Na pewno chudnie od stresu. Kciuki za operację

O własnych dzieciach się nie wypowiadam, bo mnie tam nic do rodzenia nie ciągnie.

A palenie to zło wcielone! Moja rodzina cała kopciła swego czasu, i mama i tata, ale na szczęście rzucili. Ja nigdy nie próbowałam, bo zawsze mi się chciało od samego zapachu wymiotować. Więc męczcie tych swoich o rzucenie! Moja ciotka popełniła samobójstwo, bo nie miała na pety i alkohol
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 11:14   #777
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
O własnych dzieciach się nie wypowiadam, bo mnie tam nic do rodzenia nie ciągnie.
PIONA

No oczywiscie, ze sie spodobalas, a jak moglo byc inaczej? Ciebie nie da sie nie lubic

No i brawa za J. ja tez bym mogla zrezygnowac z pierwszego tanca

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 11:20   #778
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Da się mnie nie lubić, oj da ale się cieszę, że się spodobałam

Ala, nie bluźnij Jot się strasznie ucieszył,że nie jest sam z tą myślą o rzuceniu pierwszego tańca

Powinnam chyba wstać i zjeść śniadanko

iiii...Jot właśnie zarezerwował bilety na Litwę!
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 15:32   #779
sylvi_86
Zakorzenienie

co tam dziołszki?

ja niedlugo jade auto moje odbrac od mechanika
Stary 2012-03-15, 16:51   #780
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

co robilas z aukiem sylvi?

ja wrzucam obiecane zawieszki: probna tura, ale jestem zadowolona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S7304056.jpg (24,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S7304057.jpg (21,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S7304058.jpg (19,9 KB, 14 załadowań)

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości