|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
DZIEWCZYNY PO SN - CZY GIN WAM ZALECIL BADANIE MOCZU
![]() ja wlasnie sprawdzilam sobie wyniki i mam krew w moczu jakes leukocyty w malej ilosci, bakterie nieliczne - masakra.... a wizyta dop 4.04 bo wczesniej nie ma wolnej godziny...Mam tez usg dowciapne za tydz w czwartek ![]() i z tymi wynikami do gina mam isc mialyscie tak
|
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
Zmykam spać, dobranoc. Bo Hrabia zasnął wcześnie i pewnie w środku nocy stwierdzi, że głodny
|
|
|
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zapodałam czopka 2x w odstępie czasowym 6h- paracetamol w czopkach jest nie tylko na zbicie temp ale także przeciwbólowy ja mam canpol babies z lwem- moja córa poleży na niej max pół h i trzeba jej pokazywać zabawki oczywiście jestem zadowolona, ale jak dla mnie zbędny wydatek, wolę rozłożyć kocyk i sama pokazywać zabawki, bo mam ich całe multum a wychodzi na to samo... ![]() MissZuzia ja jeszcze nie byłam u gina
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-03-14 o 23:33 |
|
|
|
|
#1114 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dopiero jutro będe mieć pierwszą wizytę od porodu bo ten gamoń był cały czas na zwolnieniu lekarskim więc się jutro wszystkiego dowiem co i jak ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
dobranoc się obudzi na flaszkę i uciekam do wyrka
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze na koniec dnia (albo początek) Julek w całej okazałości i z Przyjacielem Jeżem
![]() Agatek, dzięki za info o macie. Licytuję już tamtą. Jak się uda tanio to będzie ok, dużo nie chcę wydawać |
|
|
|
#1116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Matę też kupiłam używaną, za całe 40 zł
|
|
#1119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kto juz nie spi?? U nas nocka z dwoma pobudkami o 2 i 5 w tym trzy godziny spania na klacie Dzisiaj piekna pogoda to spacerek trzeba zaliczyc ![]() Milego Dnia dziewczynki ![]()
|
|
#1121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja dostałam dziś okres ;/ ledwo przestałam krwawić zaleczyłam odparzenie po podpaskach i znowu okres! ![]() a o to i moja niunia
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2012-03-15 o 08:35 |
|
|
|
|
#1122 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!!
Uwaga, uwaga chwale się!!! Wczoraj wieczorem odpadł nam pępuszek!! Mamusie karmiące (.)(.) czy Wasze pociechy dużo robią kupek?? Bo mój sroszek to co karmienie to kupsztal.
|
|
|
|
#1123 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć
Już chyba piąty raz podchodzę do kompa żeby odpisać, co przyłoże ręce do klawiatury to łeeeeeeeee Ktoś ma problem z zaśnięciem![]() U nas piękna pogoda się zapowiada, więc szykuje się na 3h spacer Tylko dziś koniecznie muszę zabrać ze sobą orzechy, wczoraj w parku spotkałam wiewiórki które były wręcz zaskoczone, że nic dla nich nie mam![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja na córcię często wołam jeżyk bo sapie i "fuka" jak jeż![]() Jaka słodka Cytat:
|
|
#1124 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja juz nie spie - wstalam przed 9ta u nas byla pobudka o 4 i o 7 z tym ze ja malo co spalam przez katar Cytat:
nasz robil co pielucha do 6tygodnia, potem juz rzadziej
|
|
|
#1125 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za pępuszek nasz się jeszcze dziad trzyma... Ja karmię (.)(.) i moja robi średnio 2 kupki na dobę.
|
|
#1126 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sliczna Cytat:
Cytat:
ale nie używałam jej na razie... O wlaśnie od którego tyg kładliście dzieci na takiej macie ? Cytat:
![]() Cytat:
za pępuszek Moja robi duzo.... ona je i w tym samym czasie robi kupe a ja czuje takie super wibracje na udzie ja ją trzymam na kolanach ![]() a my dziś zaczynamy dokarmianie mm... bo chodze do szkoły i nie nadążam z mrożeniem... Czy wasze dzieci tez wydaja takie komiczne dzwięki przy jedzeniu? Moja pieje jak osioł |
|||||
|
|
|
#1127 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
nadrobiłam ale wpadłam w temat sukienek. co myślicie o takiej, nadawałaby sie na chrzest: http://moda.allegro.pl/b348a-sukienk...193479268.html |
|
|
|
#1128 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do wagi- to nie jesteś sama, bo mi od porodu też stoi w miejscu 14kg ;/ Cytat:
![]() Dzień Dobry ! Po wczorajszym szczepieniu Julia nie miała żadnych problemów - ani gorączki, ani marudzenia wieczorem (tylko co po południu), a także pięknie spała całą noc z pobudkami tylko na karmienie (2 i 5 ). Więc bardzo jestem zadowolona z jej reakcji ![]() A co do wizyty lekarskiej wczoraj - Julka ma problem z kupką, to znaczy robi ją, ale przy tym bardzo się pręży, stęka i płacze - jeśli Wasze dziecko ma taki problem, to nasz pediatra zaleciła Dicoflor dwa razy dziennie po kropelce przez dwa tygodnie. Jeśli pomoże dawać dalej, jeśli nie, to będziemy zmieniać ![]() Chciałam jeszcze dodać, że my używamy mleka bebilon comfort specjalny na kolki i zaparcia - to i u nas kolek na szczęście nie ma (odpukać) - moja pediatra poleca i mówi, że nie potrzebne są inne specyfiki(esumisan, delicol itd). Szybko też zrasta się jej ciemiączko, więc mamy wit D3 co drugi dzień i witaminkę C dostała w kropelkach. Może Wam sie taka informacja przyda ![]() Ja jeszcze leże w łóżku, Julia na huśtawce, a mi się nie chce wstawać, choć zaraz będe musiała ![]() Miłego dnia ![]() W sobotę mamy chrzciny
|
|
#1129 | ||
|
Raczkowanie
|
To jeszcze wszystko przed nami
![]() Cytat:
Cytat:
Tak u mnie synek to chlipie i tak głośno słychać takie ił ił ił. U nas to czasem jeszcze się zachłyśnie mlekiem, oddechu złapać nie może, a mi to aż serce staje ze strachu. Bidulek. |
||
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
siemanko babeczki
![]() ale piękna pogoda ja za godzinkę smigam na cwiczenia a jak wrócę to spacer ![]() dzis pikna noc była znow pobudka o 5 i o 8 ![]() Zuzia ja do gina we wtorek dopiero ide. a co do twoich wyników to boli Cię pęcherz? nery? miałas kiedys kamienie albo cos? ile masz tych erytrocytów w moczu? bo jakies pojedyncze sztuki mogą byc.. |
|
|
|
#1131 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam taką i tą dostaliśmy gratis Kupiłam uzywana za 95zł, ale są jak nówki i jestem bardzo zadowolona ![]() Ja uzywam tylko do przemywania buzki, wiec robie w mała miseczke. mieszam lyzeczke krochmalu z zimna przegotowana wodą, i dolewam do ciepłej przegotowanej i wualaa Cytat:
|
||
|
|
|
#1134 |
|
Zadomowienie
|
ach zapomniałam się pochwalić: moja mała od 3 dni zasypia w łóżeczku i przesypia 5 godzin!! oczywiście strasznie marudzi i wzdycha przy tym ale usypia
stało się tak odkąd dałam jej podusię i pierzynkę do łóżeczka widocznie tego jej brakowało...
|
#1135 |
|
Wtajemniczenie
|
Blanszor nie pokazywałam tego lekarzowi. Myślałam, że to normalne, ale jak natknęłam się na Twojego posta to tak sobie myśle,ze cos jest na rzeczy.
Jak mam założyc tą pieluszkę tetrową na noc? Wreszcie wyprosiłam TŻta rzeczy przekopał kawałek ziemi, bo chce jakieś warzywka. |
|
|
|
#1136 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hello!
![]() Ja na szybciora odpisuję, bo moja Głodzilla zaczyna się już wiercić w łóżeczku ![]() Ponawiam pytanie o koszt sesji zdjęciowej, plisss plisss MissZuzia, Inutil, Lucy111 widziałam te brzuszkowe sesje w Klubie... no pisać mi tu szybciutko ile to kosztowało ![]() ----------------------- Taka na receptę ma większą zawartosć wit. D Cytat:
Cytat:
Cytat:
oby tak dalej ![]() Cytat:
A teraz już się chyba nie chloruje wody w basenie tylko jakoś inaczej się odkaża, tak? ![]() Moja nie znosi odciagania kózek - wydziera się wtedy w niebogłosy
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2012-03-15 o 10:29 |
||||
|
|
|
#1137 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Ja mam taka, dostałam ja w gratisie z wózkiem. Daje rade http://dzieciecawyspa.pl/zdj_big/matyduze.jpgCytat:
Cytat:
Czyli wychodzi tak pół na dzień ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za pepuszek.Na poczatku tak jak u Ciebie a teraz różnie od 2 do 4 na dobe. Cytat:
Cytat:
|
|
#1138 |
|
Raczkowanie
|
Agatek mam tę ssamą matę
![]() MissZuzia Tymek też ma tak zaczerwionego siusiaka czasem na końcówce i też nie wiem od czego ![]() A i dziś dopiero doczytałam, że podaję synkowi witaminki wycofane. I też się teraz przeraziłam, że może coś mu teraz się stać Dziewczyny karmiące cycem jakie podajecie witaminy K i D? Tymek ma teraz katarek. Wcześniej też myślałam, że miał, ale teraz widzę, że to nie było to, tylko przesuszona śluzówka. Teraz jest hardcor ![]() Tymek się bardzo męczy, a ja z nim
|
|
|
|
#1139 |
|
Zadomowienie
|
Monia ja własnie wczoraj jak przegladałam na all sukienki natknełam sie na jedna co w bonprixie sobie kiedys upatrzylam za 90zl a na all jest za 16.90.
http://allegro.pl/ys099-nowa-kolekcj...186708330.html Zamówie ja bo bardzo lubie taki styl, mam kilka takich podobnych. Ale to chodzenia tak na codzień.
|
#1140 | |
|
Rozeznanie
|
Witam
Zuzia ja byłam u gina i badał mnie ręcznie i usg dopochwowo i to na tyle! ----------------------------------------------------------------------- Bartosz kończy dzisiaj 2 miesiące!!! Mój Bartuś znowu mnie wczoraj wystraszył,już 3 raz krzyczał przerazliwie przez sen,no niby wiem,ze to normalne ale jakos zawsze przeraza mnie to. ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

jakes leukocyty w malej ilosci, bakterie nieliczne - masakra.... a wizyta dop 4.04 bo wczesniej nie ma wolnej godziny...
musi być 60
w sferze marzeń 58

ja zapodałam czopka 2x w odstępie czasowym 6h- paracetamol w czopkach jest nie tylko na zbicie temp ale także przeciwbólowy
jestem zadowolona, ale jak dla mnie zbędny wydatek, wolę rozłożyć kocyk i sama pokazywać zabawki, bo mam ich całe multum 

Tylko dziś koniecznie muszę zabrać ze sobą orzechy, wczoraj w parku spotkałam wiewiórki które były wręcz zaskoczone, że nic dla nich nie mam
Gabrysia - 09.02.2012
ciesze sie jak głupia, bo jak ma 6tyg to pierwszy raz jest prawidlowa kupa, a nie twarde boble jak u dorosłego;/