|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
|
20 | 33,90% |
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
|
5 | 8,47% |
| Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
|
7 | 11,86% |
| Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
|
13 | 22,03% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Ja dzisiaj pospałam prawie do 9 rano, dla mnie to jakiś rekord w porównaniu do ostatnich tygodni. Zjadłam sobie chleb z dżemem i oglądam tvn.
Mi się marzy tutaj mieszkanie w typowym domku holenderskich z ogródkiem z tyłu: klik Póki co mieszkamy w kamieniczce i też źle nie jest. Chociaż obecnie, jak już wynajmujemy, to wolałabym blok z windą |
|
|
|
#2192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- musze sie pomalowac i bede zmykac za niedlugo, pojade gdzies i przejde na spacer |
|
|
|
|
#2193 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będziemy się budowali w Dąbrowie Górniczej. Nie wiem, czy znasz to miasto, dlatego nie piszę nic bliżej ![]() Cytat:
Coś mi się wydaje, że dyskutujemy o sprawach, na których się dokładnie nie znamy
|
||
|
|
|
#2194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam sporo znajomych z tamtych okolic bardzo lubilam jezdzic np. na pogorie latem aczkolwiek w ostatnich latach strasznie tloczno sie tam zrobilo i jezdzilismy na sosine do Jaworzna, tylko ze tam woda byla syfna, a na pogorii jak szkielko (co mnie troche dziwi, bo przy tych terenach jest milion zakladow przemyslowych), ale nie wiem jak jest teraz |
|
|
|
|
#2195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2196 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
Cytat:
Anulka gratuluje udanej wizyty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Odpoczywa j![]() Też bym poszła na basen, ale wstydzę się z moim cielskiem pokazywać, jeszcze ten cellulit na nogach ![]() Cytat:
Ja np. straciłam równowagę dokładając do kominka i przypiekłam paluchy całe szczęście, że tylko to ![]() wczoraj z tego lenistwa zaserwowałam mężowi na obiad pierogi dobrze, że miałam w zamrażarce bo inaczej w ogóle by obiadu nie było Moje lenistwo mnie przeraża Jeszcze córa do teściowej na dwa dni wybyła także już całkiem nie mam motywacji do niczego ![]() Niestety wczoraj kupiłam szynkę i trzeba coś dziś z niej na obiad zrobić tylko co ehh nie mam kompletnie pomysłu ![]() Mój mąż mnie wczoraj powalił na kolana stoję przed lustrem i wzdycham jaka to gruba jestem a on do mnie dziubek, ale ty się tak tym nie przejmuj przecież tam jest mój Leon Postaram się w weekend zrobić jakieś zdjęcia to jak pozwolicie to dorzucę na pocztę ![]() agatka brak słów do tych pielęgniarek co za niekompetencja ![]() Podziwiam Cię, że to wytrzymujesz Mi też ostatnio pielęgniarka podniosła ciśnienie u mnie w przychodni robiłam badania w czwartek, więc w poniedziałek poszłam po wyniki przekonana, że już na pewno będą (a zależało mi bo miałam wizytę) a ta na mnie z pyskiem, że nie ma, że ona mi nic nie poradzi a jak pojadę do Trzebini(tam gdzie robiłam badania) to i tak mi ich nie wydadzą I teraz się tak zastanawiam czy iść się jutro pytać o wyniki jeżeli badania robiłam we wtorek
Edytowane przez karozka Czas edycji: 2012-03-15 o 11:14 |
|||||
|
|
|
#2197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2199 |
|
Wtajemniczenie
|
Karozka słodki Twój Tż
Perse śpisz jeszcze????? |
|
|
|
#2200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja z tych, którym ciężko byłoby mieszkać w bloku, ale myślę, że jakbym musiała to bym jakoś dała radę. My teraz mieszkamy w moim rodzinnym domu na górze, w bardzo spokojnej okolicy, mamy ogródek, fajne miejsca na spacery, niedaleko lasek. Od maja zaczynamy budowę, było wiele dylematów przed podjęciem tej decyzji, ale w końcu klamka zapadła. Jeśli chodzi o ogrzewanie to w tym momencie ekogroszek już się nie opłaca. Znajomi mają i zmieniają na ogrzewanie gazowe. My w tym momencie mamy piec zarówno gazowy, ale taki starszego typu i piec na węgiel. Paliliśmy zimą różnie, raz tym raz tym, zależy czy miał kto węgiel wkładać :P i róznicy w cieple na pewno nie ma, nam bardziej opłacało się węglowym palić, bo mieliśmy dużo swojego drzewa, bo mamy trochę lasu. W swoim domu też zakładamy gazowe ogrzewanie. Gaabbi macie już wybrany projekt? |
|
|
|
|
#2201 |
|
Rozeznanie
|
Witam
U mnie już dziś świeci słoneczko Co do pomyłek pielegniarek to napiszę coś lepszego, jedna pani doktor zamiast dobrze odczytać wynik badania, spojrzała na kolejne i mi je nawet długopisem w kółko zakreśliła, powiedziała to koniecznie trzeba powtórzyć, chodziło o wynik toxoplaz, a zakreśliła różyczkę, no poprostu przegięcie, trzeba ich pilnować, bo wcale nie są nieomylni a tak w ogóle to ile razy już miałyście robione to badanie? My z mężem mieszkamy w nowy bloku, kupiliśmy mieszkanie w stanie deweloperskim, osiedle jest ładnie zagospodarowane, place zabaw dla dzieci, tereny zielone, ochrona, wielki taras ale tak suma sumarum, marzy nam się, że kiedyś sprzedamy to mieszkanie i kupimy sobie domek za miastem, ania85 w jakim szpitalu leżalaś? dobrze, że juz jesteś w domku |
|
|
|
#2202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo wg nich sie nie oplacalo ...
|
|
|
|
|
#2203 |
|
Zadomowienie
|
WItam,
wczorajsza SR nie powaliła mnie ale chociaż na inne ciężarówki sobie popatrzyłam i stwierdziłam że brzuszki są prawie takie same jak mój więc nie wyglądam źledziękuję kotku za informację, trochę mi szkoda ale zawsze mąż mnie pocieszy ze sam mi teki epi balonik zrobi ![]() dziś obudziłam się o 6 i nie mogłam zasnąc więc obudziłam męza a on zdziwiony że ja nie śpię, ale jak mi już zwolnił łózko znowu zasnęłam do swojego budzika i przygotowanego śniadania maż i się z niunia nie mieściłyśmy w wygodnej pozycji czytaj w poprzek łózka
|
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to dom moich rodziców - właśnie okolice parku szczytnickiego, ale od tej strony w stronę bartoszowic i jazu opatowickiego
|
|
#2205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- ooo idzie moda na sukces Ridge ma dosc bujna czupryne jak na swoje lata ![]() oki ja sie zbieram bo mi szkoda pogody, wsiadam do auta i jadeeeeeeee papapa milego dnia! |
|
|
|
|
#2206 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2207 |
|
Rozeznanie
|
a tak chciałam się wam pochwalić, że dziś ma przyjechać kurier z wózkiem i fotelikiem, mąż odbierze bo ja pojechałam do rodziców się dożywić<3 dni rzyganka>, kupiłam używany 3w1 mutsy transpoter za 950 zł
natomiast paczka od tego rajrodzica jeszcze nie przyszła, w ogóle zero wieści o przesyłce, niby mają 5 dni od zaksięgowania pieniążków ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- perse jak na ten tydzień ciąży to już ma całkiem ładny brzuszek
|
|
|
|
#2208 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Halo!
I kto tu mówił o ciszy dzisiaj? Już ponad 2 str od rana naskrobane.Ja też Wam opowiem mój dzisiejszy sen... Poszłam do szpitala do porodu, bo już byłam po terminie. Wieczorem była u mnie rodzinka, pożegnali się, poszli. Potem obudziłam się następnego dnia (w tym śnie cały czas...) i nagle nie mam brzucha. Przychodzi do mnie mąż i mówi do mnie tak, jakby już było po porodzie, a ja się pytam "ale jak to? ja urodziłam?!", a on "to nie pamiętasz?! tak ciężko było..." I okazało się, że mam taką jednodniową amnezję, że poród był tak ciężki, że w ogóle caluteńki dzień wymazałam z pamięci... Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję wyników!Ja planuję ciąg dalszy porządków u Kaja ![]() A o pieluszkach czytałaś te posty agaty, do których jest link w pierwszym poście? Cytat:
I ileż entuzjazmu tu widzę ![]() Ja z basenu zrezygnowałam po ostatnich twardnieniach... Nie pomyślałam od razu, żeby zapytać o to gin, zapytam następnym razem. Mówiła, że będziemy się powoli od razu z tego Fenoterolu wycofywać, jak będzie dobrze (a jest na szczęście!), więc mam nadzieję, że po następnej wizycie będę mogła znowu popływać. Jakoś jednak tego brzucha nie czuć w wodzie i nie ciągnie na dno ![]() Ja tam się nie przejmuję cellulitem i tym "co sobie ludzie pomyślą"! Niech sobie myślą, co chcą, a ja mam ochotę się zdrowo poruszać Cytat:
Miłych łowów! Czekamy na relację ![]() Cytat:
A nie możesz zadzwonić, żeby zapytać czy są wyniki? Ciężko wyczuć zwyczaje wielkich pań pielęgniarek... |
|||||
|
|
|
#2209 | |||
|
Wtajemniczenie
|
No nie, jeszcze starsza
Cytat:
Mam taką fajną kurtkę wiosenną, która by mi się teraz baaardzo przydała, bo fajnie leży na brzuchu tylko w zeszłym roku poplamiłam ją centralnie na biuście parafiną ze świeczki i zostały plamy, które nijak nie chcą zejść (próbowałam żelazkiem, potem odplamiaczami różnymi i dalej są widoczne). Ciekawe czy pod wrzątkiem by zeszły, muszę spróbować Cytat:
![]() My się chcemy wybrać gdzieś w plener na jakaś zesję zdjęciową, bo w sumie to nie mam jeszcze żadnych zdjęć z brzuchem, jedynie te dokumentacyjne ![]() Cytat:
![]() Moje dziecię wczoraj tak szalało, że aż się zaczęłam martwić, czy mu tam jest wygodnie, sporo tak się wierci. Przewiercił się cały dzień, chyba wcale nie spał. Za to dziś się uspokoił, co jakiś czas tylko mi zapodaje delikatnego kopniaczka. Zauważyłam, że on tak raz na tydzień ma taki dzień, że nadmiernie szaleje, a tak to w normie. Też tak macie? ![]() My też marzymy o własnym domku. Mamy już działkę pod miastem (dość dużą, prawie hektar, w dodatku 1/3 zajmuje stary sad jabłkowy), którą zajmuje się mój mąż (uwielbia te wszystkie ogrodnicze zajęcia typu koszenie, przycinanie drzew itp.). Tak ustaliliśmy, że on będzie się zajmował ogrodem, a ja domem Właśnie wczoraj zaczęłam robić projekt
|
|||
|
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na marzeniach się kończy no chyba, że mi jakaś nieznana ciotka spadek zapisze póki co idę odkurzać moje 42mkw
|
|
#2211 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A woda w pogorii faktycznie czysta. Parę lat temu podjęto się próby zadomowienia w jej wodach rafy koralowej i się udało Teraz zrobili piękne nowe molo na pogorii III i wymienili piasek na plaży- zapraszam ![]() Będziemy robili projekt typowo pod nasze oczekiwania. Wiemy co chcemy, a żaden projekt nie zawiera tego wszystkiego razem ![]() Cytat:
Dzięki za przypomnienie ![]() Zrobiłam dzisiaj coś, czego nie robię prawie nigdy (może z dwa razy mi się zdarzyło), wyprasowałam kilka koszulek mojemu P Będzie zaskoczony W ogóle mam ostatnio jakieś dziwne preferencje co do zapachów. Np. podoba mi się zapach remontu Takiego brudu, pyłu remontowego.
|
||
|
|
|
#2212 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wkurzają mnie takie sklepy kasę mają a przesyłki zero widu zero słychu ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
mój TŻ na studiach miał audyty domków i certyfikaty energetyczne może wystawiać i nigdy by się nie pchał w gazowe ogrzewanie kuzyn ma na gaz i kominek z płaszczem wodnym to włączają tylko na noc gazowe, w dzień żona dorzuca co chwile drewno do kominka i pizg.a u nich to mało powiedziane i narzekają na rachunki za gaz ciągle Cytat:
to ja pooglądałam brzuchy na wycieczce na porodówce i stwierdziłam że ja mam mały
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2012-03-15 o 12:20 |
|||
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba coś zjem i biorę się za wybieranie... Znając życie mi się zejdzie długo.
|
|
|
|
#2214 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
no na pewno nie gazowe zależy też kto ile pieniędzy by chciał na to przeznaczyć
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak można lubieć zapach pyłu remontowego? :P mam jeszcze trochę u siebie, zapraszam ![]() a co do drzwi to nie wiem jak to zrobiłam. dobrze że chociaż drzwi zamknęłam, a nie zostawiłam na oścież otwarte. w ogóle wracam do domu, patrzę auto stoi i myślę, że pewnie Adam pojechał do pracy i się urwał. pod drzwiami zastanawiam się na który zamek zamknęłam. naciskam na klamkę a tu otwarte :/ męża nie ma. komuter stoi, meble stoją, dokumenty są. ufff ![]() wychodząc do babci drzwi już zamknęłam. idę sprzątać. |
|
|
|
|
#2217 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tym Bepanthenem to na ja napisałam Już raz próbowałam to odkręcić, ale fama już poszła Tzn. tak się doszukałam kiedyś na necie, że maść jest bez zmywania, a potem znowu zaczęłam grzebać i niektórzy pisali, że krem Po prostu jak pójdę do apteki kupować, to zapytam albo sama przeczytam ulotkę przed zapłaceniem, bo farmeceutki też nieraz się mylą...Cytat:
Też lubię taki zapach prasowania, choć prasować nie cierpię ale z tym remontem to już przegięłaś...
|
||
|
|
|
#2218 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2219 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) wozek zapakowany w 3 pudla i tak jak mowilam- tz go odrazu bez otwierania wywiozl do tesciow dopiero go przywiezie jak sie dziecie urodzi uwierz, ze w 37 metrach w domu nie ma gdzie go trzymac ;] No i ten sam sprzedawca ma gryczano-kokosowo piankowe materace wiec w sumie juz nie musze zamawiac z allegro Jestem zadowolona!ten sprzedajacy u ktorego kupowalam ma wiecej zdjec wozka niz inni chyba- http://allegro.pl/x-lander-xa-2012-gondola-nowe-kolory-nowosc-i2188342445.html spojrz sobie )Co do TSH- Masz naprawde duza racje moje zywienie sie nie zmienilo nic a nic... poczatekl ciazy a ja tylam ju po 4kg... z grudnia na styczen mialam 6 kilo w miesiac a jadlam bardzooo malo.... w styczniu zmiana dawki- juz od stycznia mi leci po 3 kilo a nie dwa razy tyle...Glupie wahanie tego Tsh i obserwuje po sobie, ze waga zapeirdziela jak szalona. Ale szczerze mowiac nic z tym nie mozemy zrobic. Po ciazy trzeba bedzie sie badac, brac leki-takze w nastepjnej ciazy juz moze bedziemy braly od poczatku i jakos yte zmiany wagi moze beda inne Ja wlasnie ide do endokrynologa za 5 min robilam badanie w pn wiec zobaczymy jak tam moje tsh... ![]() Cytat:
wiosna a ja bede miala obsrane dzieciece ciuszki No i sorki, ze nie dam rady zrobic zdj tej spacerowce ![]() Pocieszam sie, ze na jesien-badz zime sie wyprowadzam na ostatnie piertro-dziesiate winda jest, na dachu bedzie mozna suszyc pranie wiec nie bedzie problemow z sasiadami dokarmiajacymi zwierzeta i majacymi wsyztko w D wytrzymam jeszcze te pol roku....Cytat:
)
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-15 o 12:45 |
|||
|
|
|
#2220 |
|
Raczkowanie
|
Witam, że się wtrącę przez ponad 20 lat mieszkałam w pięknej i nowoczesnej Gdyni prawie trzy lata temu zdecydowaliśmy się na budowę domu i teraz mieszkam na wsi, za żadne skarby świata nie wróciłabym do miasta, nigdy.
Nasz dom zbudowany został pod katem ekologicznego źródła ciepła czyli tzw. pompy ciepła - to duża inwestycja, ale warto. Na razie dom jeszcze w fazie wykańczania, pompy jeszcze też nie mamy, póki co mamy piec na ekogroszek a w całym domu jest ogrzewanie podłogowe. Miesięczny koszt ogrzania domu i ciepłej wody to ok 800-900 zł. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.

nie umie tego ustrojstwa obslugiwac