|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX
|
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Czyżby pilnował nowego domownika
![]() A co do butów, to ja chętnie bym oblookała Jakby co to wrzucaj jakies namiary na PWCałe stadko kciukasow dla Ciebie
|
|
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dopiero owulacje wiec chyba za wczesnie...no chyba, ze owulka była juz pare dni temu
![]() By było....
|
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Do mojej koleżanki, która jest w 6 miesiącu: "Jak się sprawuje orzeszek/fasolka?"
a mi na to: "jaki orzeszek? Kasia się dobrze sprawuje" |
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
rozmawiacie o datach potwierdzenia zastanawiam sie jakie u mnie ebda komenatarze skoro slub 21 lipca a potwierdzenie do konca maja (pop prostu potem ebde zapraszac z listy rezerwowej)
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#4056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie nawet nie pomyślalam żeby coś takiego zrobić, bo po 1 wszystkie osoby które chcę zaprosić to zapraszam, a jak mi one odmówią to nawet nie myślałam żeby kogoś domawiać... a po 2 wydaje mi się to troche nie fair zapraszać kogoś BO ktoś inny odmówił... Gdybym ja w taki sposób została zaproszona to na pewno nie poszłabym na takie wesele...
|
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4061 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niemniej jednak nie byłabym w stanie pójść i zapraszać kogoś bo bałabym się że ta osoba wie że jest dopraszana i nie było jej w planach pierwotnie.
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam na uczelnie. Będę w domu dopiero o 20 :/
Miłego popołudnia
|
#4063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Inne sprawa jest taka że skoro np. ja mam wymóg 140 osób to nie jestem w stanie obliczyć kto odmówi a kto nie i jesli nie spełnie normy to wole kogoś doprosić niż płacic za pusty talerzyk. Nie obraź sie ale też mi sie wydawało ze mi to pewnie mało kto odmówi, każdy tylko sie dopytywał o wesele a jak przyszło co do czego to juz odpadło może 10 osób których sie nie spodziewałam. Wydaje mi sie ze pomyslisz o tej lisci rezerowej jak gości zacznie ubywac a niestety u nikogo jeszcze na weselu nie byłam żeby dopisał każdy zaproszony gość.
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
zaprosiliśmy 90 osób, 13 odmówiło i o 5 osobach nie wiem, a termin już minął, niech poznają moje dobre serce i dam im czas do 1 dnia wiosny
|
|
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Nie, aczkolwiek można bybyło doprosić teraz parę osób, ale stwierdziliśmy nic na siłę. Poza tym mamy wesele w tygodniu, więc cięzko byłoby tym doproszonym przyjść bez wcześniej zaplanowanych urlopów. A moja mama wymyśliła, że swoich najbliższych przyjaciółek nie będzie prosiła na wesele, tylko jak ktoś zrezygnuje z poprawin to wtedy na obiad i ciacho zaprosi swoje koleżanki. I szczerze uważam to za b. dobry pomysł, bo nikt sie na nikogo nie obrazi, my poprawiny i tak mamy zamówione i za nie płacimy, więc szkoda byłoby by te talerzyki pozostały puste. A drogie Panie będą bardzo szczęśliwe, że chociaz na poprawinach będą. I na dzień dzisiejszy 2 pary potwierdziły, że przyjdą tylko na wesele, na poprawiny już nie.
|
#4066 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W mojej sytuacji wole mieć na weselu parę doproszonych osób niż puste talerzyki za które będę musiała zapłacić. Każdy robi jak uważa.
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Zwierzaczki nie jedno potrafią wyczuć ![]() Są kciuki ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4068 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak, nie każdego stać, no ale sama czułabym się nie w porządku wobec tych osób więc dlatego pytam czy to jest powszechne wśród par młodych, ja się nie spotkałam z czymś takim, a jeśli juz ktoś tak robił to było na to patrzone raczej niepochlebnie, jako sztuczny tłum na weselu.
Płacenie za talerzyk to już inna sprawa, my niby sale na max 180 osób, a mimo to właścicielka zeszła Nam do tych 160 i powiedziała że jak będzie nawet 150 to nie policzy za tych gości i tyle. Myślę że to jest kwestia dogadania się z właścicielem sali.
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
Mojego Tz znajmoi sa dziwni ogolnie i wiedziałam, ze nie przyjda. Żona kumpla Tż jest o niego zazdrosna i ma jakies dziwne jazdy...
Tz mówi do niego, żeby sobie wolne bo sie w czerwcu bawimy (w trakcie rozmowy powiedział, ze przyjdziemy z zaproszeniem) a on do niego, ze oni chyba maja wyjazd od 20. Na co moj Tż, że lub jest 16..a on a może od 16 jest ten wyjazd... Śmiać mi się chce z takich ludzi....
|
|
|
|
#4070 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nie rozumiem ludzi, którzy się wahają albo nie umieją określić czy będą. Ja tam od razu jak dostaję zaproszenie to wiem czy idę czy nie idę. Generalnie, jeśli tylko nie mam w tym czasie czegoś już wcześniej zaplanowanego, to jestem na każdym weselu, na które mnie zapraszają, czy to znajomi czy rodzina. Wiadomo, że zawsze może być jakaś sytuacja losowa, ale to nie znaczy, że mam nie dawać młodym odpowiedzi. Po prostu daję im taką odpowiedź jaka jest dla mnie aktualna na dzień potwierdzenia.Cytat:
|
|
#4071 |
|
Wtajemniczenie
|
My tez mamy tak, ze placimy za ilosc osob... w sumie z dziecmi jakos mamy 135 osob, ktore zapraszamy, sala nasza max miescie 180 osob, a my zamowilismy na 120 osob... moze byc nawet mniej... zastanawialam sie nad kolezankami ze studiow, a Tż nad kumplami i w koncu ich zxaprosilismy, chociaz pierwotnie myslelismy ze jak duzo odmowi to im damy zaproszenie... pozniej jednak postanowilismy ze raz sie zyje i ich zaprosimy
2 lata temu bylam zaproszona na slub/wesele do kuzynki, ktora nas nie zapraszala pierwotnie a jako rezerwowych, tzn nikt nam o tym nie powiedzial, ale bylo wiadomo... niecaly miesiac wczesniej dostalismy zaproszenie i nie pojechalismy, bo moi rodzice mieli wyjazd na weekend zaplanowany, moja siostra szla na inne wesele a ja zostalam w domu opiekowac sie domem i zwierzetami, ale nie wiem czy bysmy jechali gdybysmy mieli czas
|
|
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic na siłę, nie chcą przyjść, to nie, płakać nie będę, ale :tasak: jeśli mi odmówią dzień przed weslem |
|
|
|
|
#4073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzeba było powiedzieć że wesele jadnak w grudniu... to ten wyjazd pewnie w grudniu te ![]() ups. u mnie nie jest max 180 tylko minimum 180
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
Czas na moje podsumowanie
na 100-dniówkę się nie wyrobiłam, na 50-dniówkę też, więc przedstawiam podsumowanie na mniej-niż-50-dni-do-ślubu ![]() Załatwione: mój strój: Suknia Buty Sweterek Biżuteria Bielizna Sukienka na drugi dzień Wizażystka - http://www.makeupslubny.pl/o-mnie/ Strój TŻa: smoking 2 koszule mucha buty spinki Ślub: Obrączki - jubiler Ziobrowscy Katowice Nauki i poradnia Spisany protokół, zapowiedzi, pierwsza spowiedź Dekoracja kościoła - siostra zakrystianka - do dogadania 2 tyg przed ślubem Wesele: Sala - Dwór Zieleniewskich Muzyka - Dj Imprez (dj + wodzirej) Fotograf - www.pieknydzien.pl Cukiernia - Gryc Sosnowiec http://www.piekarnia-gryc.pl/wesele.html (ciasta na salę, paczki dla gości, tort) Pierwszy taniec - Metallica Nothing else matters walc wiedeński + Hungry eyes -rumba Transport dla gości Inne: Zaproszenia - 90% rozdane Samochód - Honda CRV Drugi dzień - obiad i mała imprezka w knajpce w pobliżu domu TŻa Podróż poślubna - Majorka Wieczór kawalerski i panieński - organizują świadkowie Do załatwienia: Welon Strój dla TŻa na drugi dzień Kwiaty (bukiet, dekoracja sali, dekoracja samochodu) Donieść dokumenty z USC do kościoła Rozdać resztę zaproszeń Oprawa muzyczna mszy Winietki i podziękowania dla gości, usadzenie gości na sali Zabiegi kosmetyczne (paznokcie, peeiling kawitacyjny ??, solarium ??) i fryzjerskie (farbowanie włosów) Noclegi dla gości i logistyka ślubu, wesela i noclegów (będzie ciężko ) Spotkania z dj i fotografem - omówienie wszystkiego Uzgodnienie menu i wszystkich innych rzeczy na sali Kupić alkohol (sprawa dogadana z hurtownią, kupować będziemy 2 tyg przed ślubem) Dopracować podziękowanie dla rodziców I pewnie jeszcze milion spraw o których zapomniałam Wklejam też tablicę z inspiracjami
|
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też nie ma listy rezerwowej ale wątpię żeby duzo osób odmówiło
|
|
|
|
#4076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jazda bez trzymanki..... ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Coraz bliżej, ale już dużo spraw dopiętych
|
||
|
|
|
#4078 |
|
Raczkowanie
|
My mamy salę zarezerwowana na 120 osób i za puste talerzyki trzeba będzie płacić. Nie mamy listy rezerwowej bo od razu wszystkich zapraszamy. Zapraszamy w sumie 160 osób na wesele a ile będzie to wyjdzie w praniu. jeżeli chodzi o potwierdzenia to dalismy termin do 2 czerwca a wesele jest 3o czerwca.
|
|
|
|
#4079 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=asienka213;32937044]
piekne zestawienie i masz boska bizu /QUOTE] Tzn nie będę miała w fiolecie bo już nie ma a jest to z apartu, będe miała kryształki białe, chyba, ze coś innego znajdęButy tez nie moje, tylko takich szukam, takie zobrazowanie, bo niestety nie ma identycznych w Polsce ![]() megan ciasteczka 4 zł sztuka, dosyc drogawo, ale cokolwiek chciałam np personalizowane czekoladki to na to samo wychodziło. po 4 zł ma do końca marca bo potem od kwietnia otwiera działalnośc i vat jej dojdzie ewusia super zestawienie mam kilka podobnych rzeczy np makijażystka, spinki kolorystyka podobne gusta mamy ps. jutro idę na makijaż i fryzure próbną Ile ci to czasu zajęło u tej babeczki?
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
u nas bedzie tak ze w tym pierwszym terminie zaprosimy rodzine a na poczatku czerwca znajomych wiec ci drudzy nie ebda wiedzieli czy juz zaproszenia rozdalam wiec mysle ze luz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

Jakby co to wrzucaj jakies namiary na PW

Ślub 27. X. 2012

i masz boska bizu
a jest to z apartu, będe miała kryształki białe, chyba, ze coś innego znajdę