Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-15, 12:31   #4141
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Zakładacie swoim maluchom jakiś program tzw. pomostowy, inwestycyjny?
Ja dostałam taką ofertę, ale niewiem....Napiszę Wam przykład:
Przy składce kwartalnej 300PLN( okres trwania 18 lat) kwota gwarantowana to 28000 a suma wpłat 21600PLN.
Przy skladce rocznej, to 100oPLN, lub półrocznej 500PLN kwota gwarantowana wynosi 28000PLN suma wpłat 18000PLN.
To ta kwartalna wogóle się nie opłaca nie?? GUBIĘ SIĘ!!!!
Dodam, że w każdej chwili można pieniążki wycofać( nagła sytuacja rodzinna)jak również skrócic, czy wydłużyć okres trwania.
Co o tym myślicie?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 12:42   #4142
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Zanetta po ile talerz?

ja wczoraj dałam lapka do naprawy leżał w szafie ponad rok a mi ciągle było żal kasy aby go naprawić wkońcu zaszalałam i go zaniosłam do serwisu
co do ciuchów na wiosnę to też się obkupiłam
15,99 zł

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Po szczepieniu:

Dziękuję za kciuki Ale...

Histeria była jakich mało Z tym że zaczęła się, kiedy tylko lekarka zaczęła go mierzyć centymetrem, więc raczej nie z powodu bólu tak się zanosił Ale serce ściskało, fakt. Uspokajałam go potem pół godziny! Siedzieliśmy w osobnym gabinecie, takim pustym, w którym można karmić, tuliłam go, dawałam pierś, a on i tak cały czas kwilił i tak się żałośnie zanosił. Ale teraz już radość pełną gębą

I oprócz 4. zęba zaczął się przewracac z brzucha na plecki. raz za razem, a dotąd zdarzyło mu się to tylko kilka razy

Za to noc mieliśmy ciężką O północy po karmieniu nie zasnął jak zwykle tylko zaczął płakać i się tak nakręcił, że tchu nie mógł złapać. I tak do 2.30 Cały ten czas tuliłam, ale zasnął dopiero po 2,5 godziny. Bardzo się męczył Nie wiem czy ma to związek z tym zębem, co sie przebił, czy z czymś innym...

Nie zapeszam, ale

No oczywiście, że nie!

Żanetko, moim zdaniem to jest szybko.

Gratulacje cioteczko

Paticzku Ale my cały czas jesteśmy

Tak mówisz?

Może ona z tych kobiet, co nie lubią zakupów

Kalra nie tylko w mowie rezolutna, ale i w innych kwestiach Brawo!!! Możesz być dumna!

A poza tym Tymcio zdrowy jak ryba Wyniki badań bardzo sie podobały. Waga 7940 (na naszej trochę mniej bo 7880), długość ok. 70 cm. Pani doktor zachwycała się że ma piękną skórę na całym ciałku
Następna wizyta za dwa miesiące (ważenie tylko itp), a szczepienie dopiero w 13 miesiącu
Duzy chłopak,
Pewnie się przestraszył zimnego centymetra.
Przypuszczam, że noc "piękna" przez ząbek,
Ja nadal czekam aż cudo się przebije.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

jest to w gazetce?
Ja mam do biedronki 20 km. uroki życia na wsi.
Wiesz co w Biedronie zazwyczaj są 3 gazetki z pierdołami i w jednej to widziałam, ale sprawdzam na stronię i nie widzę tego

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
kurtka taka http://moda.allegro.pl/mustang-kurtk...187626008.html
od dawna chciała dżinsową kurteczkę, ale rok temu byłam w ciąży i nie było sensu kupować
jak się ogarnę z tego kataru to zrobię fotki, bo póki co wyglądam jak zombie, oczy podkrążone, blada, nos czerwony, włosy tłuste
normalnie tragedia
Ja kupiłam sobie dżinsową właśnie w ciąży,
ale dałam za nią 10zł bo w lumpie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Karol zaskoczył mnie niesamowicie. Zasął wczoraj o 19. Wtedy jadl, wcześniej dostał czopka bo miał gorączke. Stwierdziłam ze nie bede mu dawac jesc okolo 23 jak zawsze robie, zeby mi przspal do rana, tylko poczekam az sam sie obudzi, bo pewnie i tak bedzie gorączka.
Rano godzina 7. Starszy Bartek się obudził. Patrze do łożeczka. Karol leży nieruchomo, z zamknietymi oczami, pomimo tego ze bartek juz glosno halasuje skacze po łózku i smieje sie. Ja juz zmartwiona, czy cos mu sie nie stało podchodze i sprawdzam. Nie jest zimny, rusza ręką i otwiera oczy, a na buzi wielki usmiech....
Uff...

Dzis gorączki nie ma, utrzymuje sie tylko stan podgorączkowy.
Ja nie lubię takich momentów u Emilie,
zazwyczaj zachowuje się jakby miała owsiki w pup.ie
a jak leży i nic nie robi to aż ciary mnie przechodzą.

Ogarnęłam salon,
posprzątałam w aucie,
ugotowałam obiad,
zostaje sypialni i podłogi
tego ostatniego nienawidzę !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 12:42   #4143
agadus
Wtajemniczenie

hej
my tylko na chwilkę,
piękan pogoda u nas to pewnie zaraz na jakis spacerek pójdziemy,
Nati juz po jednej drzemce, wczoraj jadła prawdziwy rosół z makaronem, rozgnieciony widelcem, dzisiaj wszystko ok,
trzymam kciuki za potrzebujących( szczepienie Tymka o ile pamiętam) i ciesze się,że Karol ma si e już lepiej, a jak tam Lenka? mam nadzieję ,że dobrze,

a i zapomniałam zapytać Patik, brunetka jak tam spotkanie Wasze? chyba we wtorek miałyście się spotkać, a Patik, ja nie wiedziałam,że mieszkasz tak blisko mnie, 20km. a byłam pewna że gdzieś ta Twoja miejscowośc jest koło Kazimierza, w sumie jeszcze bliżej niż do brunetki

ale piękna pogoda, aż miło i człowiek inaczej się czuję, a za tydzień juz wiosna, trzeba jakąś marzanne zrobić i utopic

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 12:42   #4144
Kajool
Zadomowienie

Brumku dziki

I wspolczuje stresow ze szczepieniem

Ja tez sie mialam koszmar dzisiaj. Mialam wizyte u alergologa, po to aby wystawil zaswiadczenie na PEpti. Myslalm, ze to formalnosc, ale nie. Raz, ze zaswiadczenia nie dostalam, dwa moj kochany Szymula mial badanie w kierunku alergii. Dziewczyny oswiedcie mnie, czy takim maluchom robi sie badania?? No i mial pobierana krew. Plakalam razem z nim, jeszcze pigula tak mu gmerala ta igla w zyle a do mnie:"czego pani placze"??
Kolejna wizyta u alergologa 12 kwietnia, wtedy zobaczymy czy dostane zaswiadczenie czy nie. A jak test wyjdzie ok to pewnie nie dostane, tylko kurde ja ledwo co wyleczylam skore Szymka z wysypki.
Stary 2012-03-15, 12:43   #4145
Natka_
Zakorzenienie

Hej ho

Domek teraz ma drzemkę, a ja czas na kawę

ADASIU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI TWOJEJ 9 MIESIĘCZNICY: roza:

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry.
Dzisiaj w nocy przeprowadzaliśmy test-Julcia pierwszy raz spała w swoim pokoju i test zaliczony przykro mi było tak zostawić malego bobika samego w pokoju, ale niepotrzebnie-dobrze było

Dzisiaj aby muszę Jej kupić lampkę-księżyc, taką wiecie na ścianę, co się leciutko tli, bo ciemno w nocy jak po Nią idę na karmienie.
No to dla Juleńki

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
ja tylko na sek
musze sie pochwalic
ze dzis o 7 rano zostałam ciociA po raz 3
mojemu bratu urodziła sie córeczka
cioteczko

Cytat:
Witamy się porannie, przedszczepiennie, z czwartym zębem na wierzchu
Woooow Tymcio pędzi jak burza

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
1.a KAKE znaczy po niemiecku KUPA

2.co do tematow okolokupowych musze sie pochwalic:
Wzielam sie niedawno za odpieluchowanie Klary (wczesniej mimo przerazenia babc mi sie nie chcialo, ona ma teraz 2,5roku) I co?
Klarusia Bambalusia odmowila wspolpracy z nocnikiem, robi tylko na ubikacje! I to od razu nauczyla sie obslugiwac sama - z nakladka i podestem of kors - sama wlazi, robi siku, podciera sie, schodzi i spuszcza wode(jeszcze tylko do kranu nie siega, zeby rece umyc).
jestem dumna i szczesliwa, ze nie musze sie babrac i bawic z nocnikiem he he
1. hihi
2. dla Klarusi Bambalusi

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
mojemu dziecku wyrywa się "MAMA"dziś wyjazd do Cieszyna po pieluchy nadrobiłam ..
Jeeee

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
macierzyństwo jest cudowne ja tylko z taką myślą zasypiałam

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
a wiecie, że jeśli chodzi o pampki, my już chyba z miesiąc jedziemy na numerze 5.
Bo Igi to kawał chłopa jest
Cytat:
Histeria była jakich mało ...
Ooooj bidulek maleńki Całusa prosze mu dać od ciotki
Ten płacz w nocy to napewno od zęba, no bo co innego mogło mu doskwierać? Jak nic ząb

I za wagę i zdrowie Tymcia

A powiedz, zmieniłaś wkońcu lekarza?
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 12:45   #4146
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
ja tylko na sek
musze sie pochwalic
brawo ciotka pelna geba

Cytat:
za zebala rosna jak szalone
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 12:46   #4147
agadus
Wtajemniczenie

Zanka kurtka super, pochwal się spodniami, i dobrze,że wziełas czerwone, bo zielone to juz takie obyte, ale mogłaś też wziąc te jakies tak jakies tam9 niebieskie), też sliczne

Stary 2012-03-15, 12:48   #4148
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a i zapomniałam zapytać Patik, brunetka jak tam spotkanie Wasze? chyba we wtorek miałyście się spotkać, a Patik, ja nie wiedziałam,że mieszkasz tak blisko mnie, 20km. a byłam pewna że gdzieś ta Twoja miejscowośc jest koło Kazimierza, w sumie jeszcze bliżej niż do brunetki

A to Ciebie nie było na tym spotkaniu?????
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Brumku dziki

Ja tez sie mialam koszmar dzisiaj. Mialam wizyte u alergologa, po to aby wystawil zaswiadczenie na PEpti. Myslalm, ze to formalnosc, ale nie. Raz, ze zaswiadczenia nie dostalam, dwa moj kochany Szymula mial badanie w kierunku alergii. Dziewczyny oswiedcie mnie, czy takim maluchom robi sie badania?? No i mial pobierana krew. Plakalam razem z nim, jeszcze pigula tak mu gmerala ta igla w zyle a do mnie:"czego pani placze"??
Kolejna wizyta u alergologa 12 kwietnia, wtedy zobaczymy czy dostane zaswiadczenie czy nie. A jak test wyjdzie ok to pewnie nie dostane, tylko kurde ja ledwo co wyleczylam skore Szymka z wysypki.
Moja Julka tez miała ostatnio gmerane igłą w ece w poszukiwaniu żyły
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ten płacz w nocy to napewno od zęba, no bo co innego mogło mu doskwierać? Jak nic ząb
?
Ja jak Julcia się obudzi w nocy i bardzo płacze, to zawsze zrzucam na to, że przyśnił się Jej jakiś czarny miś

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 12:54   #4149
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Brumku dziki

o matko i córko, ale z tego co kiedys czytałam takim maluchom nie robi się testu, u dzieci robi sie ok 5 r.ż, no ale może sie cos zmieniło,

Tymek chłopie brawa za zĄby

Natka jaksię czujecie ??mam nadzieje,że lepiej
stronczek super wyglądasz w tym kolorze, i na buzi taka szczuplutka

dziewczyny "mielczanki" jak po spotkaniu? dajcie do K. jakieś zdjęcia

aaa miałam pytać LiLi o Twój avatar, to nie sa czasami ukrainki ? , tak sobie wieczorkiem myslałam

szkoda,że żadna nie mieszka w mojej miejscowości, a tak to często sama chodzę na spacery

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
A to Ciebie nie było na tym spotkaniu?????
ja byłam w tamtym tygodniu w czwartek u brunetki, Patik nie mogła i miała przyjechac w ten wtorek do brunetki i miałam pytac jak po spotkaniu, ale mi z głowy wyleciało

Stary 2012-03-15, 12:55   #4150
zanka205
Zakorzenienie

Kajool z tego co mi wiadomo testy alergiczne u małych dzieci mogą wyjść zakłamane, tak po 3. roku życia są bardziej pewne

spodnie http://allegro.pl/show_item.php?item=2192541961

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 12:59   #4151
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Kajool z tego co mi wiadomo testy alergiczne u małych dzieci mogą wyjść zakłamane, tak po 3. roku życia są bardziej pewne

spodnie http://allegro.pl/show_item.php?item=2192541961
super, a bluzka? kupiłaś jakąś?? a i miałam pytać , patrzyłas ten podkład?

Stary 2012-03-15, 13:05   #4152
nerola
BAN stały

w morde kopane mam katar
I Iza i Krystian też

Marzenko zdjęcie zołzy chciałaś?
Zrobie i poslę Brunetce na maila a Ona wstawi(chyba) do Klubu

Zanko świetne łaszki,też chcę czerwone rurki

A...Iza ma 7 zębów,dziś wybiła się górna lewa jedynkja bo prawą już ma i dwójki tez,no i na dole 3.

Sweet a byłam w domku

Shirko
Ty to mnie zawsze powitasz

Pieleszko nie rób mi siary z tymi plakatami!!To ja przyjadę,co?
Tylko niech Izie katar minie.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 13:06   #4153
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Nikt mi nie wmówi, że to kwestia przypadku!!
Mamy jechać na zakupy i co....Ala drzemie już godzinę i nie zapowiada się by miała się zaraz obudzić.......Wczoraj o tej porze miała pół godzinna drzemkę. Zawsze tak jest, gdy mamy jakieś wyjście zaplanowane, to mała śpi w najlepsze
U nas podobnie Tylko u nas MAŁY śpi w najlepsze

Cytat:

dla Bambalusi

Kupiłam te pampki w Carrefour na promocji. Jest ich 132sztuki. 150 sztuk jest trójek.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 13:07   #4154
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
super, a bluzka? kupiłaś jakąś?? a i miałam pytać , patrzyłas ten podkład?
pochwalę się jak przyjdzie
podkładu nie oglądałam bo nie wychodzę jeszcze z domu
ale jak będę na zakupach to zajrzę do natury

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 13:09   #4155
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Paticzku niestety nie mogę się z Tobą zgodzić. Dziewczyny jak są na FB to tylko w porach nocnych, w dzień to baaardzo rzadko można kogoś spotkać z wizażu. Nie mówię tu już o osobach, które od dawna mają tam konto. Bo ja mam bardzo długo i zawsze włączone jeśli tylko komputer chodzi.

Tu ich nie ma nawet nocną porą.
Stary 2012-03-15, 13:11   #4156
agadus
Wtajemniczenie

Patik a pisałas,że masz 20km. do biedronki, nie mów ,że do mojej miejscowości przyjeżdżasz?

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
w morde kopane mam katar
I Iza i Krystian też

A...Iza ma 7 zębów,dziś wybiła się górna lewa jedynkja bo prawą już ma i dwójki tez,no i na dole 3.

o to niedobrze, kurujcie się, bo wiosna idzie

i dla Izy, tyle zabków, ma , super

Stary 2012-03-15, 13:14   #4157
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Poznanianki - a ja kiedyś pracowałam 3 tygodnie w Kupcu Poznańskim i mam jakiś sentyment do tego miejsca, gdy tak sobie o nim piszecie
Ooo, no proszę. Studiowałaś w Poznaniu, czy co innego Cię tu przywiało i czemu Cię "odwiało" z Poznania?

Cytat:

Teściowa rzadko do nas przychodzi, ale jak już coś chce ja zawsze przed kompem a dziecko na podłodze. I przed chwilą też tak było.
Wiadomo co myśli..

Ty to jesteś nasza forumowa Ania z Zielonego Wzgórza. Za dużo rzeczy bierzesz do siebie i niepotrzebnie się umartwiasz- musisz trochę dać na luz bo się wykończysz.

Cytat:
Jejciu jaka Ona słodziutka Moja jest młodsza o 8 dni, ale daleko Jej jeszcze do wstawania
Dziękujemy , ale to niestety nie jest tak że ona sama wstaje. Mały z niej uparciuch i jak się ma ją na kolanach to prostuje nogi i chce ewidentnie chodzić. (jak to Żaneta określiła prostuje się jak struna) Jest wielki wrzask jak się jej nie postawi, a jak się postawi to cieszy się niesamowicie. Wiem, że dziecko musi samo opanować tą sztukę, ale tak na chwilę czasami daję jej tą satysfakcje.

Cytat:
ja tylko na sek
musze sie pochwalic
Wow, gratulacje! Jak Jasiowa kuzynka ma na imię?

Cytat:
Czyli już wszystkie jedynki na wierzchu? Gratulacje!
Tą książkę o kupie widziałam kiedyś w księgarni i niezły ubaw mieliśmy z tż.

Cytat:
co do tematow okolokupowych musze sie pochwalic:
Wzielam sie niedawno za odpieluchowanie Klary (wczesniej mimo przerazenia babc mi sie nie chcialo, ona ma teraz 2,5roku) I co?
Klarusia Bambalusia odmowila wspolpracy z nocnikiem, robi tylko na ubikacje! I to od razu nauczyla sie obslugiwac sama - z nakladka i podestem of kors - sama wlazi, robi siku, podciera sie, schodzi i spuszcza wode (jeszcze tylko do kranu nie siega, zeby rece umyc).
Brawa dla Bambalusi się należą!
Coś w tym jest, że dzieci nocników nie lubią, bo mój bratanek też jest w trakcie odpieluchowania. Ma niespełna dwa lata i z nocnika nie chce korzystać, za to na sedes wskakuje jak na konia (bez stopni i nakładek ) woła wszystkich w domu żeby na niego patrzyli i tak załatwia swoje potrzeby.
Stary 2012-03-15, 13:15   #4158
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Żbik dziś pospał od 21- do 2 przed druga wyskoczyłam bo byłam pewna że nastąpiła śmierć łóżeczkowa potem kilka pobudek, ale wyspałam się od tej 21 i byłam w dobrym nastroju na wstawanie ukołysałam mój mały "fitoplankton" i pospaliśmy do 6,20
mojemu dziecku wyrywa się "MAMA" dziś wyjazd do Cieszyna po pieluchy nadrobiłam ..
Brawa dla Żbika za nockę i mamę!

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Hania super stoi na kanapie
Dziękujemy , podoba mi się Twoje podejście do problemów kręgosłupowo- tarczycowych. Już po rozmowie? Jak poszło?

Cytat:
1. Histeria była jakich mało Z tym że zaczęła się, kiedy tylko lekarka zaczęła go mierzyć centymetrem, więc raczej nie z powodu bólu tak się zanosił Ale serce ściskało, fakt. Uspokajałam go potem pół godziny! Siedzieliśmy w osobnym gabinecie, takim pustym, w którym można karmić, tuliłam go, dawałam pierś, a on i tak cały czas kwilił i tak się żałośnie zanosił. Ale teraz już radość pełną gębą

2. I oprócz 4. zęba zaczął się przewracac z brzucha na plecki. raz za razem, a dotąd zdarzyło mu się to tylko kilka razy

3. Za to noc mieliśmy ciężką O północy po karmieniu nie zasnął jak zwykle tylko zaczął płakać i się tak nakręcił, że tchu nie mógł złapać. I tak do 2.30 Cały ten czas tuliłam, ale zasnął dopiero po 2,5 godziny. Bardzo się męczył Nie wiem czy ma to związek z tym zębem, co sie przebił, czy z czymś innym...

4. A poza tym Tymcio zdrowy jak ryba Wyniki badań bardzo sie podobały. Waga 7940 (na naszej trochę mniej bo 7880), długość ok. 70 cm. Pani doktor zachwycała się że ma piękną skórę na całym ciałku
Następna wizyta za dwa miesiące (ważenie tylko itp), a szczepienie dopiero w 13 miesiącu
1. Biedulek mały.
2. Pięknie!
3. Pewnie ząbek dawał się jeszcze we znaki.
4. Waga super.

U nas w nocy armagedon... Hania budziła się miliard razy z wielkim płaczem. Widać, że strasznie cierpiała- nurofen i dentinox poszły w ruch. Druga dwójka widać, że też się niedługo przebije, więc jeszcze trochę się pomęczymy... W dodatku w nocy pomyliłam UU i rano obudziłam się z wielkim bolącym guziołem w lewej piersi. Hania nie chce współpracować, bo w dzień woli coś konkretnego a nie UU. (chyba będę musiała tż wykorzystać...)

Blondynko, ale ten Gruszewski to chyba zwykła cukiernia, tak? Bo miałyśmy się spotkać w jakiejś kawiarni dla mam z dziećmi. Chyba mi się nawet udało ją znaleźć (Nataszko, o to chodziło?)
http://cafebebe.pl/home (Jak dla mnie wygląda rewelacyjnie! )
Stary 2012-03-15, 13:17   #4159
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Monia, a co to są za warsztaty i dlaczego na nie poszłaś? Bo nazwa brzmi co najmniej śmiesznie
A książka to "Jak mówić" tak? Wczoraj, też po przeczytaniu Twoich postów i potem jeszcze kilku recenzji, zaraz ją kupiłam Będzie na przyszłość
ja nawet nie pamietam jak sie to nazywało, chyba "warsztaty dla dobrych rodziców" dla rodzicow którzy mają jakis problem z dzieckiem/dziećmi (u nas jest problem z uspokajaniem się, artur płacze i wrzeszczy, tupie z kazdego powodu, jak mu cos nie wychodzi szczególnie, wczesniej tez nie słuchał ale to wyeliminowalismy w miarę, jest naprawde lepiej). te warsztaty byly na podstawie tej ksiazki

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 13:19   #4160
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Natka jaksię czujecie ??mam nadzieje,że lepiej
Już lepiej, dziękuję że pytasz
Choć nie wiem czemu, głowa mi dzisiaj wyjatkowo pęka

Cytat:
w morde kopane mam katar
I Iza i Krystian też
Kurcze, niech już przychodzi wiosna
Zdrówka dla Ciebie, Izuni i Krystka
za ząbki Izy, już 7
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 13:21   #4161
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Przy składce kwartalnej 300PLN( okres trwania 18 lat) kwota gwarantowana to 28000 a suma wpłat 21600PLN.
Przy skladce rocznej, to 100oPLN, lub półrocznej 500PLN kwota gwarantowana wynosi 28000PLN suma wpłat 18000PLN.
Dodam, że w każdej chwili można pieniążki wycofać( nagła sytuacja rodzinna)jak również skrócic, czy wydłużyć okres trwania.
Co o tym myślicie?
wolę zwyczajne lokaty

Stary 2012-03-15, 13:25   #4162
brunetka2000
Zakorzenienie

Nerolka jasne, że wstawię

Agadus Patik nie dotarła do mnie więc spotkanie się nie odbyło
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 13:26   #4163
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Już lepiej, dziękuję że pytasz
Choć nie wiem czemu, głowa mi dzisiaj wyjatkowo pęka
może to przez pogodę

Stary 2012-03-15, 13:27   #4164
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Hania nie chce współpracować, bo w dzień woli coś konkretnego a nie UU.
u mnie podobnie, wiem ze nawet nie wypija z butli mleka (jakies 200 ml łącznie) które spacjalnie w tym celu w pracy ściągam

Stary 2012-03-15, 13:33   #4165
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Lili pytałaś o wosk. O tuż ja zamówiłam sobie kiedyś taki-http://allegro.pl/pasta-cukrowa-300g-naturala-do-depilacja-wosk100-i2165925457.html Z czytym sercem mogę go polecić, a najlepsze jet to, że nie potrzeba żadnych akcesoriów.
Ja robię tak: podgrzewam go w mikrofali ( w tym opakowaniu ) po czym nakładam ręką na nogę i za jakiś czas ( chwilę to trwa zanim wosk stężeje ) siup. I tyle.
Ale czym ściągałaś wosk z nogi? za wosk ciągnęłaś czy miałaś jakieś plastry?
I podgrzewałaś całe pudełko za każdym razem czy odmierzałaś jakąś ilość?
Kurcze muszę się na jakiś wosk zdecydować bo po maszynce to mi zaraz włosy odrastają. Masakra.

Czemu Igor już na pieluchach 5?
4 są chyba do 18kg. Cisnęły go? 5 nie za duże/długie?

Cytat:
Co o tym myślicie?
Ja się kompletnie nie znam ale też bym coś takiego Radkowi założyła.

Cytat:
aaa miałam pytać LiLi o Twój avatar, to nie sa czasami ukrainki ? , tak sobie wieczorkiem myslałam
Chyba Ci się te gołe dupki spodobały co?

Kompletnie nie wiem kto to jest. Wzięłam w google w grafice znalazłam.

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Agadus Patik nie dotarła do mnie więc spotkanie się nie odbyło
Patik to jak? Do raportu

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-03-15 o 13:32
Stary 2012-03-15, 14:02   #4166
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Aaaaa jeszcze byłam w Biedronie,
która lubi różne gadżety typu fajne talerze itp,
to w Biedronie właśnie kupiłam sobie szklany obrotowy talerz np na tort
mam taki drewniany z Ikei i świetna sprawa.
mi sie tez te patery spodobaly a wzielas okragly czy kwadrat?

Cytat:
Po szczepieniu:

Dziękuję za kciuki Ale...

Histeria była jakich mało Z tym że zaczęła się, kiedy tylko lekarka zaczęła go mierzyć centymetrem, więc raczej nie z powodu bólu tak się zanosił Ale serce ściskało, fakt. Uspokajałam go potem pół godziny! Siedzieliśmy w osobnym gabinecie, takim pustym, w którym można karmić, tuliłam go, dawałam pierś, a on i tak cały czas kwilił i tak się żałośnie zanosił. Ale teraz już radość pełną gębą

I oprócz 4. zęba zaczął się przewracac z brzucha na plecki. raz za razem, a dotąd zdarzyło mu się to tylko kilka razy

Za to noc mieliśmy ciężką O północy po karmieniu nie zasnął jak zwykle tylko zaczął płakać i się tak nakręcił, że tchu nie mógł złapać. I tak do 2.30 Cały ten czas tuliłam, ale zasnął dopiero po 2,5 godziny. Bardzo się męczył Nie wiem czy ma to związek z tym zębem, co sie przebił, czy z czymś innym...

A poza tym Tymcio zdrowy jak ryba Wyniki badań bardzo sie podobały. Waga 7940 (na naszej trochę mniej bo 7880), długość ok. 70 cm. Pani doktor zachwycała się że ma piękną skórę na całym ciałku
no no brumku rosnie Ci synio jak na drożdżach
za tak piekne wiesci
a co do nocnego placzu to pewnie zabek bo unas tez tak bylo w noc co sie przebijal

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Karol zaskoczył mnie niesamowicie. Zasął wczoraj o 19. Wtedy jadl, wcześniej dostał czopka bo miał gorączke. Stwierdziłam ze nie bede mu dawac jesc okolo 23 jak zawsze robie, zeby mi przspal do rana, tylko poczekam az sam sie obudzi, bo pewnie i tak bedzie gorączka.
Rano godzina 7. Starszy Bartek się obudził. Patrze do łożeczka. Karol leży nieruchomo, z zamknietymi oczami, pomimo tego ze bartek juz glosno halasuje skacze po łózku i smieje sie. Ja juz zmartwiona, czy cos mu sie nie stało podchodze i sprawdzam. Nie jest zimny, rusza ręką i otwiera oczy, a na buzi wielki usmiech....
Uff...

Dzis gorączki nie ma, utrzymuje sie tylko stan podgorączkowy.
łobuziak dobrze ze wraca juz do zdrowka

Cytat:
w morde kopane mam katar
I Iza i Krystian też

Sweet a byłam w domku
w domku bylas...i tak to spokojnie piszesz a kurcze do ciotek wizazowych nawet literki nie kliknelas
kurcze ale Iza ma okazale uzebienie juz
noi zycze duuuzo zdrowka

patik - a ja nie mam konta na FB i żal mi dupsko sciska o czym tam piszecie

A u nas dzien marudersa......
chyba zwizany w gornymi zabkami
teraz Igorzasty weranduje na balkonie
ma poobiednia drzemke
ja za tan cza musze cos zjesc
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 14:04   #4167
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Madzia1k1, Adrji

Adasiu sto latek

Tymciu ale dobrze ze juz sie uśmiecha

My sie wybieramy na spacer. Wypogodzilo sie
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 14:22   #4168
Shira_83
Zadomowienie

wróciłam z zakupów małych

Cytat:

e tam pojechała...
nie dotknęło mnie to jakoś negatywnie
śmiej się śmiej ja byłam pewna, że trupa znajdę w łóżeczku, ale gzułam do pokoju niczym ta sarna

no jak nie dotknęło to pół biedy
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a kto mowi że nie leżałam odłogiem
ja też mówię mojemu a mogę sobie tylko leżećhihiihih (czasami )
Cytat:
A książka to "Jak mówić" tak? Wczoraj, też po przeczytaniu Twoich postów i potem jeszcze kilku recenzji, zaraz ją kupiłam Będzie na przyszłość

jak mówić ??? co to?
Cytat:
kurtka taka http://moda.allegro.pl/mustang-kurtk...187626008.html
od dawna chciała dżinsową kurteczkę, ale rok temu byłam w ciąży i nie było sensu kupować
jak się ogarnę z tego kataru to zrobię fotki, bo póki co wyglądam jak zombie, oczy podkrążone, blada, nos czerwony, włosy tłuste
normalnie tragedia
jaka tragedia typowa punkówa
kurteczka cacy!

Cytat:
Ogarnęłam salon,
posprzątałam w aucie,
ugotowałam obiad,
zostaje sypialni i podłogi
tego ostatniego nienawidzę !
zostaw podłogi dużo już zrobiłaś nie ma co przesadzać

Cytat:

ale piękna pogoda, aż miło i człowiek inaczej się czuję, a za tydzień juz wiosna, trzeba jakąś marzanne zrobić i utopic
taaa Shira przeczytała trzeba Marzenę zabić i utopić i sobie myślę co tez nasza marzenka_s przeszkrobała

Cytat:
Plakalam razem z nim, jeszcze pigula tak mu gmerala ta igla w zyle a do mnie:"czego pani placze"??
co za głupia piguła no czemu płaczesz żeby sobie oczy przemyć kurnia cyc!!!!!
Cytat:
ojjj ciotka Shira wyglądała by w takich spodniach jak Św. Mikołaj

Cytat:

Shirko
Ty to mnie zawsze powitasz
chyba jeszcze nie doczytałaś ileż razy cię wołałam do raportu

o trąby jerychońskie ile zębów ma księżniczka!!!!!:rolleyes :

Cytat:
Brawa dla Żbika za nockę i mamę!
a dziękujemy ładnie!

Brumka mi nie zacytowało
Stary 2012-03-15, 14:47   #4169
aania_20
Zakorzenienie

biorę się za nadrabianie
Cytat:
Teściowa rzadko do nas przychodzi, ale jak już coś chce ja zawsze przed kompem a dziecko na podłodze. I przed chwilą też tak było.
Wiadomo co myśli..

w nosie to miej
Cytat:
Dzień Dobry.
Dzisiaj w nocy przeprowadzaliśmy test-Julcia pierwszy raz spała w swoim pokoju i test zaliczony przykro mi było tak zostawić malego bobika samego w pokoju, ale niepotrzebnie-dobrze było
no to super!
Cytat:
Ale schudłam tylko 3 kg w ciągu półtora tygodnia, przecież to nie jest szybko nie ?
Jak są to rozstępy, że chudnę to wybaczam
najzdrowsze i najbardziej optymalne tempo to 0.5-1 kg tygodniowo. Ale to Twoje nie jest jakieś drastyczne więc ok
Cytat:
ja tylko na sek
musze sie pochwalic
gratulacje!
Cytat:
ale pędzicie! GRATULAJCE TYMCIU!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Aga, Aania chodzi mi właśnie o taki ciepły wosk, co się podgrzewa, nakłada patyczkiem bądź wosk już jest w takiej maszynce- no nie wiem dokładnie jak to się nazywa
Chodziłam do kosmetyczki na woskowanie i płaciłam około 100zł za depilacje.
Myślałam żeby sobie taki sprzęt kupić tylko nie wiem gdzie, co i jak. Pomożecie?
!

kupowałam na allegro podgrzewacz, wosk i paski, możesz np TAKI zestaw (przykładowy, są i tańsze i droższe) albo osobno kupować, zwłaszcza te paski fizelinowe opłaca się kupić osobno, w dużej rolce, tanio wychodzą.
A sam zabieg dość łatwy do zrobienia
Cytat:
Nikt mi nie wmówi, że to kwestia przypadku!!
Cytat:
Mamy jechać na zakupy i co....Ala drzemie już godzinę i nie zapowiada się by miała się zaraz obudzić.......Wczoraj o tej porze miała pół godzinna drzemkę. Zawsze tak jest, gdy mamy jakieś wyjście zaplanowane, to mała śpi w najlepsze

zawsze tak jest, dzieci chyba wyczuwają

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 14:49   #4170
JustPi
Rozeznanie

piszę tego posta od rana
normalnie zasypiam na stojąco, kawy nic nie dają

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Wstawilam fotkę jak obiecalam. W rzeczywistości są sporo ciemniejsze. Na zdjęciu jakieś jaśniejsze wyszły.
super!
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Kuzynem bym sie nie przejmowala. U nas jest karmienie co 2 godz od okolo 24. Z tego dzieci wyrastaja. Przerabialam to z corkami, woda, smoczek i inne takie nie pomagaly, musial byc cyc. No to ma. Mnie to nie przeszkadza, o ile przy jedzeniu zasypia (i tak jest najczesciej)
skąd ja to znam? cyc i tylko cyc a jak przypadkiem dam jej smoka, z nadzieję, że zaśnie, to włącza taką syrenę, jakby 10 godzin nie jadła

Natka Domek cudny i niesamowicie sobie ze wszystkim radzi
brumek

Cytat:
Dużo Hań na forum, ale Alibany ma akurat Alę.

U nas dzisiaj Hania była Jęczysławą Marudellą , wszystko było na nie i w miejscu uśmiechu momentalnie pojawiała się rozpacz. Przy wieczornej kąpieli raczył się pokazać winowajca- górna dwójka. Tym sposobem Hania ma trzy zęby i jest pół- wampirem. Zaczęła też mówić BAM, ale raczej nie łączy tego z niczym, a poniżej dzisiejsze zdjęcia. (kiepska jakość, bo telefonem na szybko)

Aaaa...bym zapomniała. Rogi, jesteś już na świecie tyle co w brzuszku u mamy! Duży z Ciebie chłopak, więc daj już troszkę mamie odsapnąć.
1. też miałam oststnio pisać, że jakoś duży urodzaj na Hanie. Ciekawe czy to tak u nas, czy jakoś na większą skalę?
2. gratki za zębuszka. Jęczysłąwa Marudella rządi, oby tylko często się nie pojawiała.
3. Hania sama słodycz

pytanie do posiadaczek puzzli piankowych z wiadomej aukcji: czy one tak nic a nic nie śmierdziały? i czy wszystkie kolory macie tej samej grubości? bo u nas żółty lekko chudszy. Hania już obczaiła jak obrzeża wyciągać
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości