|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Hej wszystkim
Nie myslcie kobitki ze jak o pierwsze dziecko sie staralyscie dlugo to z drugim tez tyle potrwa Mojej mamy kolezanki corka starala sie kilka lat, miala 2 in vitro- za drugim sie udalo. Dzis coreczka ma niecaly roczek a mama znow w ciazy- nieplanowanej i zupelnie naturalnie Opinia lekarza- ciaza, zmiany hormonalne, odblokowala sie presja psychiczna i pooooszlo Kolezanke tez mam- o synka starali sie 3 lata wiec mysleli ze z drugim tez dluzej potrwa. A tu ciazaw 1 cyklu staran.... Co do porodow- ja i jeden i drugi wspominam super, chetnie bym jeszcze raz przez to przeszla
|
#1202 |
|
Wtajemniczenie
|
my juz po
![]() pan dr. pow ze juz sie nie widzimy ![]() pogoda piekna... mimo ze chlodno to ok 12 mloda w chuste i ruszam na spacer
|
|
|
|
#1203 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1204 |
|
Zadomowienie
|
DALIA extra!!! mój dzisiaj mega marudny
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Dalia extra
U Nas cholercia jakoś tak pochmurnie, ale i tak zabieram pudzianka na spacer bo musimy opłaty porobić ![]() Kupiłam mu wczoraj czapkę taką cieńszą, ale podwójną i z zakryciem na uszka, widzę, że nie wieje, a ma jeszcze kaptur od śpiwora, więc dzisiaj ją mu założe ![]() Sądzicie, że za wcześnie ? |
|
|
|
#1206 |
|
Zadomowienie
|
nasz też od dzisiaj w wiosennej czapie
![]() to masz grzeczne dziecię, mój jakbym go wzięła na pocztę to od razu megafon z nudów pewnie
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
a CZYLI SPOKOJNIE GO UBIORĘ W TĄ CIEŃSZĄ
MICHAŁ LĄDUJE W WÓZKU TO OD RAZU KIMONO
|
|
|
|
#1208 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę, że już pora na wiosenną czapkę
My musimy pojechać właśnie zakupić tak ową U nas słoneczko świeci, dużo białych chmurek na niebie, czuję wiosnę My też na pocztę dzisiaj idziemy, bo jakaś paczka przyszła do mnie, pewnie coś z hippa albo bebilonu Bo innej się nie spodziewam
|
|
|
|
#1209 |
|
Zadomowienie
|
mój niby tez ale tylko na powietrzu, w sklepach i budynkach jest podbudka i od razu ryk
|
|
#1210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Moja niunia też przeważnie od razu zasypia, chociaż wczoraj sobie z 15 min leżała grzecznie, nie płakała i w końcu usnęła
Mój aniołek Można z nią i zakupy zrobić i wszystko, takie mądre dziecko ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=princessskaa;329370 38]Moja niunia też przeważnie od razu zasypia, chociaż wczoraj sobie z 15 min leżała grzecznie, nie płakała i w końcu usnęła
Mój aniołek Można z nią i zakupy zrobić i wszystko, takie mądre dziecko ![]() Dokładnie, u Nas to samo Kochane maleństwa 3mam za paczkę !Uciekam suszyć hery, podgrzać zupkę, bo o 11 karmionko i śmigamy |
|
|
|
#1212 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my korzystamy z cienszej jak pogoda na plusie... bo i tak kaptur zakładam ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
u nas podobnie... z tym ze po wejsciu do budynu natychmiast sie budzi... a placz po jakichs 10 min, wiec jak zdaze to uda sie bez marudzenia
|
||
|
|
|
#1213 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a nasze starania wyglądały tak.... Wieczorem rozmowa, ze może pora na dzidziusia -noc i ciąża heheh.
aż się dziwię że nigdy nie wpadlismy hehe Dziewczyny głowa mi pęka!! masakra - lecę na spacer moze mi przejdzie....
|
|
#1214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sie nastawialm na bol (choc nie da sie go wyobrazic) wiec i tak chce drugie :P z resztą położna się śmiała do mnie na porodówce, bo dali mi Lilke na ręce i pytaja "jakie imie?" A ja "ze Lilka" druga opcja dla drugiej córeczki no i byl brecht ze ledwo urodzilam a mowie o drugim dziecku ![]() Ja tez sie chcialam z 1wszym do 30stki wyrobic Truskafka- avatarek mniamusmy Ty to mloda laska jestes ja w Twoim wieku to o ślubie nawet nie myslalam, hehe
|
|
#1215 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
w walentynki---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
|
|
|
#1216 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj mój 5 dzień a6w... I poczytałam właśnie w necie o tym i zgłupiałam.. Minęły 4m-ce po cc - czy to za wcześnie na te ćw? Co myślicie?
|
|
|
|
#1217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie... mi pow. ze mozna ćwiczyć intensywnie po ukończeniu 12 tyg. od cc więc już minęło
|
|
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ja_dalia;32937116]my korzystamy z cienszej jak pogoda na plusie... bo i tak kaptur zakładam
![]() Dokładnie, bo to bez sensu żeby zakładać takie same czapy przy -10 i +10 ![]() Princs wydaje mi się już pora na ćw, ale jak się boisz to zadzwon do gienka i się upewnisz. O 11 mineła pora karmienia, Michaś śpi. O już wstał, lece dać mu zupkę i śmigamy na spacer. Dziś pierwszy dzień zupka z glutenem
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-03-15 o 11:22 |
|
|
|
#1219 | ||||
|
Raczkowanie
|
Trochę was zaniedbalam, ale już się poprawiać.
Dzień dobry . ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Bahamadia_25;329379 74] Cytat:
Goldi pytłaś o targi, byłam, obkupiłam się, ale za mało było stoisk z kosmetyką naturalnaą. Fajne produkty ma Ziaja Pro Wakacje planujemy, ale trochę się obawiam Glam, jesteś mocarzem Seona, zaskoczylas mnie z tymi fatalaszkami erotycznymi, jakoś brak mi odwagi. Ale sexi gorset by się przydał. Dostałam paczkę z Bobovity, zjadłem zawartość słoiczka, smaczne ![]() W tym poradniku jest napisane jakie umiejętności musi mieć dziecko, by rozszerzyć dietę. |
||||
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Tuszka co kupilas, co?
![]() ja teraz mam faze na lakiery do paznokci (bo cieni mam pelno, podkladow tez, rzeczy do wlosow tez... ) poszukuje jakiegos ladnego miętowego. China Glaze ma sliczny ale jak dla mnie 30zl za lakier to za duzo jednak.z ziaja pro mam tonik, maske i peeling. Peeling to moj faworyt z tej trojki
|
|
|
|
#1221 |
|
Zadomowienie
|
my już po spacerku, muszę się przezucić na spacerówkę bo w gondoli bardzo razi w oczka Szymuśkowi i się denerwuje, muszę więc przewieszać pieluchy, a w spacerówce jest opcja opuszczania daszka.
My dziś już w wiosennej czapeczce i w kapturku od kurteczki bardzo cieplutko juz u nas na niedzielę zapowiadają 20 stopni!! dobrze trafiliśmy z chrzcinami ![]() dziś mam zamiar znów skoczyć na siłownie na body space i na 6 min na solarium bo blada jestem że szkoda gadać :/ mam tylko dziś 4 klientki w salonie bo miał to być mój dzień wolny no ale się nie dało.... czy Wasze dzieci też tak pożerają słoiczki? Ja mojemu daję już większą połowę to i tak jest płacz że mało..... dziś będzie dynia z ziemniaczkami ![]() jejku czy wy też tak macie? Mam takiego lenia, że aż wstyd pomyśleć.... nic mi się nie chce, głowa mnie ciągle boli, najbardziej zaniedbuję obowiązki domowe czyli sprzątanie, prasowanie itp.... może to przesilenie wiosenne...
Edytowane przez truscafka Czas edycji: 2012-03-15 o 12:17 |
|
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no j zdążyłam przed 30 z bobasem
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brawa dla Kasi, ze byla taka dziela ![]() a u nas dzis pobudka o 4:00 maly wczoraj caly dzien plakal, tarl dziasla i spal, bo chyba go to meczylo, to co sie dziwic, ze wyspany. No ale jak o 8:30 zasnal to i ja z nim i do 11:30 chrapalismy![]() dalia za bioderlkau nas tez ok, a kazali przyjsc jak bedzie dobrze chodzil ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Baha u nas ze 2 tyg ciensza czapka, tamta mlodego juz wkurzala ![]() a na mnie ta cala oksy jakos szczegolnie nie dzialala, ale ja to jakas inna jestem ![]() p.s. Asiol sie dawno nie pokazywala... truscafko moj wcina ale tylko moje, chociaz boboviat jeszcze w miare mu podeszla |
|
|
|
|
#1224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Liczyłem swoje lakiery... 40 szt
|
|
|
|
|
#1225 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja kupiłam tutaj:
http://www.sklep.pinokio.net.pl/prod...id_product=245 http://www.sklep.pinokio.net.pl/prod...?id_product=99 w tej pierwszej chodzimy teraz a potem rpzerzucimy isę na ta drugą-fajna podójna bawełna Cytat:
no i czułam bóle po tej "mniej" znieczulonej stronie ![]() no ja zdąrzyłam kilka m-cy przed 30stką hehehe--> no ale to tez się liczy ![]() mój śpi a na spacer chciałam z nim wyjsc ![]() tak w ogóle to on bardzo towarzyski, nie chce w pokoju leżec na macie ani pod karuzelą--> teraz to nawet jak go położę to o razu jest minka w podkówkę i płacz się zaczyna z zamkniętymi oczami wasze się same bawią? |
|
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
tez miałam 1 str słabiej znieczulona;/ i 3 kroplówki wbite w reke
|
#1227 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1228 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Nikuś pierwszy poród miałam wywoływany 3dni , rodziłam 3h 10min ale myślałam że odlatuję do aniołków .A drugi poród to cały na na tel przesiedziałam, a potem było pyk i mój Miluś już był ze mna, ech cudowne przeżycie.....I chcę mieć jeszcze jedno albo dwójkę , uwielbiam swoje dzieci, nimi się zajmować, prać, prasować, gotować i generalnie uszczęśliwiać swoją rodzinkę .Ja to taka mama kwoka .Dzięki dziewczyny za dobre rady, Miłosz nie śpi w łóżeczku, tylko ze mną, inaczej bym zwariowała wstając tysiac razy .Wczoraj poszedł spać o 20, pół godziny spał i potem zabawa do 23, a ja potem do 24 super horror ogladałam. Nie pamiętam tylko ile razy go karmiłam , ale rano cyce puste to na pewno karmiłam.Przedwczoraj była super noc, Miłosz usnał o 20, obudził się o 21, usnął, i potem 22 24 2 4.30, wow 2.5h snu- sukces ![]() 6.30 i wstał o 7. Dla mnie to super noc, bo jadł i zasypiał, ale chyba za często jadł, nie? ![]() Ale on to potrafi i częściej wstawać ![]() Ale mi sie dziecko trafiło Daję radę. Przedwczoraj upiekłam drożdżówki, połowę mamie zawiozłam wczoraj, i jem do dzisiaj, pycha. Dziś zrobiłam surówkę z kapusty pekińskiej, a do niej makron z cebulka, kocham makarony ![]() My dziś na spacerku godzinkę, wiało na maksa, ale ubrałam czapę to mnie nie przewiało, wywietrzyliśmy się z maluchem, super. A 3 dziecko chcę jak już wyprowadzę sie od teściów ![]() Seonka dam Ci dane na nk .Lecę wyszywać bo Miluś śpiocha. Aaaaa, Muff śliczne cudo wydziergałaś Nice, ile za takie coś można kasy wziąc? Bo myślę o takim wyszywaniu na sprzedaz, takie metryczki |
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
nikaa-mimo tego to ja bardzo dobrze wspominam zzo
|
#1230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaaa, gdzie można dostać OPI w takich cenach??
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

na spacer bo musimy opłaty porobić 

za paczkę !

.
no ale się nie dało....
maly wczoraj caly dzien plakal, tarl dziasla i spal, bo chyba go to meczylo, to co sie dziwic, ze wyspany. No ale jak o 8:30 zasnal to i ja z nim i do 11:30 chrapalismy