mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-15, 09:46   #1201
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Hej wszystkim
Nie myslcie kobitki ze jak o pierwsze dziecko sie staralyscie dlugo to z drugim tez tyle potrwa
Mojej mamy kolezanki corka starala sie kilka lat, miala 2 in vitro- za drugim sie udalo. Dzis coreczka ma niecaly roczek a mama znow w ciazy- nieplanowanej i zupelnie naturalnie
Opinia lekarza- ciaza, zmiany hormonalne, odblokowala sie presja psychiczna i pooooszlo
Kolezanke tez mam- o synka starali sie 3 lata wiec mysleli ze z drugim tez dluzej potrwa. A tu ciazaw 1 cyklu staran....

Co do porodow- ja i jeden i drugi wspominam super, chetnie bym jeszcze raz przez to przeszla
Stary 2012-03-15, 10:07   #1202
ja_dalia
Wtajemniczenie

my juz po

pan dr. pow ze juz sie nie widzimy bioderka super ma moj konik

pogoda piekna... mimo ze chlodno to ok 12 mloda w chuste i ruszam na spacer

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 10:11   #1203
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
my juz po

pan dr. pow ze juz sie nie widzimy bioderka super ma moj konik
Super
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 10:15   #1204
elf27
Zadomowienie

DALIA extra!!! mój dzisiaj mega marudny
Stary 2012-03-15, 10:17   #1205
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Dalia extra

U Nas cholercia jakoś tak pochmurnie, ale i tak zabieram pudzianka na spacer bo musimy opłaty porobić

Kupiłam mu wczoraj czapkę taką cieńszą, ale podwójną i z zakryciem na uszka, widzę, że nie wieje, a ma jeszcze kaptur od śpiwora, więc dzisiaj ją mu założe

Sądzicie, że za wcześnie ?
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 10:23   #1206
elf27
Zadomowienie

nasz też od dzisiaj w wiosennej czapie

to masz grzeczne dziecię, mój jakbym go wzięła na pocztę to od razu megafon z nudów pewnie
Stary 2012-03-15, 10:26   #1207
Bahamadia_25
Zakorzenienie

a CZYLI SPOKOJNIE GO UBIORĘ W TĄ CIEŃSZĄ

MICHAŁ LĄDUJE W WÓZKU TO OD RAZU KIMONO
Stary 2012-03-15, 10:26   #1208
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Myślę, że już pora na wiosenną czapkę My musimy pojechać właśnie zakupić tak ową Bo mała już gotuje się w tej zimowej.
U nas słoneczko świeci, dużo białych chmurek na niebie, czuję wiosnę My też na pocztę dzisiaj idziemy, bo jakaś paczka przyszła do mnie, pewnie coś z hippa albo bebilonu Bo innej się nie spodziewam
Stary 2012-03-15, 10:27   #1209
elf27
Zadomowienie

mój niby tez ale tylko na powietrzu, w sklepach i budynkach jest podbudka i od razu ryk
Stary 2012-03-15, 10:29   #1210
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
MICHAŁ LĄDUJE W WÓZKU TO OD RAZU KIMONO
Moja niunia też przeważnie od razu zasypia, chociaż wczoraj sobie z 15 min leżała grzecznie, nie płakała i w końcu usnęła Mój aniołek Można z nią i zakupy zrobić i wszystko, takie mądre dziecko

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
mój niby tez ale tylko na powietrzu, w sklepach i budynkach jest podbudka i od razu ryk
Dzidziol świeżego powietrza się domaga
Stary 2012-03-15, 10:32   #1211
Bahamadia_25
Zakorzenienie

[QUOTE=princessskaa;329370 38]Moja niunia też przeważnie od razu zasypia, chociaż wczoraj sobie z 15 min leżała grzecznie, nie płakała i w końcu usnęła Mój aniołek Można z nią i zakupy zrobić i wszystko, takie mądre dziecko

Dokładnie, u Nas to samo
Kochane maleństwa

3mam za paczkę !

Uciekam suszyć hery, podgrzać zupkę, bo o 11 karmionko i śmigamy
Stary 2012-03-15, 10:34   #1212
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dalia extra

U Nas cholercia jakoś tak pochmurnie, ale i tak zabieram pudzianka na spacer bo musimy opłaty porobić

Kupiłam mu wczoraj czapkę taką cieńszą, ale podwójną i z zakryciem na uszka, widzę, że nie wieje, a ma jeszcze kaptur od śpiwora, więc dzisiaj ją mu założe

my korzystamy z cienszej jak pogoda na plusie... bo i tak kaptur zakładam

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:

u nas podobnie... z tym ze po wejsciu do budynu natychmiast sie budzi... a placz po jakichs 10 min, wiec jak zdaze to uda sie bez marudzenia

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-03-15, 10:48   #1213
truscafka
Zadomowienie

Dziewczyny a nasze starania wyglądały tak.... Wieczorem rozmowa, ze może pora na dzidziusia -noc i ciąża heheh.

aż się dziwię że nigdy nie wpadlismy hehe

Dziewczyny głowa mi pęka!! masakra - lecę na spacer moze mi przejdzie....

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 10:48   #1214
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
miałam, myslałam że kostucha mnie zabierze do siebie po prostu ból, dłuuuuuuuuugie 11h i bóóóóóóóóóóóóóól, indukowany poród to może przez to
przyrośniete łożysko i mega anemię

ja do 30tki wyrobiłam sie z jednym dzidizusiem... także moze do 35 z drugim? a zresztą się zobaczy

Tak... wywoływanie porodu, to katorga, też miałam... a osoby które rodziły raz tak, raz bez kroplowki mowia, ze masakra z kroplowka. Moja mama miala ze mna wywolywany porod (mam brata 5lat starszego) i powiedziala, ze gdybym ja byla pierwsza, to drugiego dziecka by nie bylo Ja sie nastawialm na bol (choc nie da sie go wyobrazic) wiec i tak chce drugie :P z resztą położna się śmiała do mnie na porodówce, bo dali mi Lilke na ręce i pytaja "jakie imie?" A ja "ze Lilka" druga opcja dla drugiej córeczki no i byl brecht ze ledwo urodzilam a mowie o drugim dziecku

Ja tez sie chcialam z 1wszym do 30stki wyrobic

Truskafka- avatarek mniamusmy Ty to mloda laska jestes ja w Twoim wieku to o ślubie nawet nie myslalam, hehe

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 10:51   #1215
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
oj tam natura mnie nie omamiła- pamiętam poród i aż się wzdrygam na sama myśl tak mnie coś po prostu wzięło na dniach o tym drugim bejbiku , dlatego myslę nad cc kiedyś w przyszłości, bo może wtedy jakoś szybciej się dchodzi do siebie a skoro jesteśmy na bieżąco,
Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a nasze starania wyglądały tak.... Wieczorem rozmowa, ze może pora na dzidziusia -noc i ciąża heheh.

aż się dziwię że nigdy nie wpadlismy hehe

Dziewczyny głowa mi pęka!! masakra - lecę na spacer moze mi przejdzie....
u nas też w walentynki

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Tak... wywoływanie porodu, to katorga, też miałam... a osoby które rodziły raz tak, raz bez kroplowki mowia, ze masakra z kroplowka. Moja mama miala ze mna wywolywany porod (mam brata 5lat starszego) i powiedziala, ze gdybym ja byla pierwsza, to drugiego dziecka by nie bylo Ja sie nastawialm na bol (choc nie da sie go wyobrazic) wiec i tak chce drugie :P z resztą położna się śmiała do mnie na porodówce, bo dali mi Lilke na ręce i pytaja "jakie imie?" A ja "ze Lilka" druga opcja dla drugiej córeczki no i byl brecht ze ledwo urodzilam a mowie o drugim dziecku

Truskafka- avatarek mniamusmy Ty to mloda laska jestes ja w Twoim wieku to o ślubie nawet nie myslalam, hehe
ja 29 w tym roku kończę więc z 2 się nie wyrobię do 30 a biorąc pod uwagę sytuację finansową to nie wiem czy w ogóle będzie chyba że w totka wygramy
Stary 2012-03-15, 10:51   #1216
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzisiaj mój 5 dzień a6w... I poczytałam właśnie w necie o tym i zgłupiałam.. Minęły 4m-ce po cc - czy to za wcześnie na te ćw? Co myślicie?
Stary 2012-03-15, 11:13   #1217
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dzisiaj mój 5 dzień a6w... I poczytałam właśnie w necie o tym i zgłupiałam.. Minęły 4m-ce po cc - czy to za wcześnie na te ćw? Co myślicie?

nie... mi pow. ze mozna ćwiczyć intensywnie po ukończeniu 12 tyg. od cc więc już minęło

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-03-15, 11:18   #1218
Bahamadia_25
Zakorzenienie

[QUOTE=ja_dalia;32937116]my korzystamy z cienszej jak pogoda na plusie... bo i tak kaptur zakładam

Dokładnie, bo to bez sensu żeby zakładać takie same czapy przy -10 i +10

Princs wydaje mi się już pora na ćw, ale jak się boisz to zadzwon do gienka i się upewnisz.

O 11 mineła pora karmienia, Michaś śpi.
O już wstał, lece dać mu zupkę i śmigamy na spacer.
Dziś pierwszy dzień zupka z glutenem

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-03-15 o 11:22
Stary 2012-03-15, 11:52   #1219
tuszka
Raczkowanie

Trochę was zaniedbalam, ale już się poprawiać.

Dzień dobry .

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Mamusie

Dzisiaj mieliśmy noc z tzw. przebojami.. Najpierw obudził nas o 3 przeraźliwy huk - miska spadła do zlewu na talerze... Nie wiem, jak ona to zrobiła cwana bestia heh Malutka obudziła się o 4 na jedzonko, zasnęła o 5, a o 6 znowu się obudziła. Błam taka nieprzytomna, że położyłam ją obok siebie w łóżku i mówię " daj choć jeszcze 5 minutek", a ona grzeczniutka poleżała i usnęła Kochana córeczka Wstałyśmy o 9

Dzisiaj kończymy 4 m-ce

Byliśmy u okulisty, bo oczko znowu łzawi i jakieś glutki się zbierają w kąciku. Lekarka przepisała antybiotyk w kropelkach, po 7 dniach powinno być dobrze. Jeżeli kanalik się nie udrożni to będę musiała małej masować, a jak nie przejdzie to do 1r.ż. to jakiś zabieg będą czynić na udrożnienie.. Niby nie jakieś to groźne, ale i tak się martwię..
)
U nas okulisty zalecił masowanie przy spojowkach i częste przemywanie oczu solą fizjologiczną.

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Princesko Bieszczady to moje miejsce na ziemi

W zeszłym roku bylismy i w tym też jedziemy, tzn planujemy, Kocham te tereny.

Pokszyfko w sierpniu co i róz byliśmy w Polańczyku, niedaleko mieliśmy domek

Nika pytałaś co ile wstaje moje dziecko, najdłuzej spi 3h, co mu się bardzo bardzo rzadko zdarza, zazwyczaj wstaje co pół godziny, co 15min, albo co 1h.
Butli z kaszką nie ruszy, chciałam zeby dłużej pospał w nocy, i zastanawiam sie czy mogę mu podać na noc jakąś gęstą kaszkę lub kleik łyżeczka, bo z łyżeczki ładnie mi jadł jabłuszko.
Wydaje mi się ze 4miesieczne dziecko nie powinno budzić sie co chwile, przywykłam już.
Uwielbiam Bieszczady, kilka razy już byliśmy, bierzemy kampera i w teren. Kocham pierogi w Solinie,

Cytat:
Mój tez się budzi w pomieszczeniach zamkniętych, co utrudnia robienie zakupów.

[QUOTE=Bahamadia_25;329379 74]
Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
my korzystamy z cienszej jak pogoda na plusie... bo i tak kaptur zakładam

Dokładnie, bo to bez sensu żeby zakładać takie same czapy przy -10 i +10

Princs wydaje mi się już pora na ćw, ale jak się boisz to zadzwon do gienka i się upewnisz.

O 11 mineła pora karmienia, Michaś śpi.
O już wstał, lece dać mu zupkę i śmigamy na spacer.
Dziś pierwszy dzień zupka z glutenem
Muszę kupić cieńszą czapkę. Polecane jakiś sklep?

Goldi pytłaś o targi, byłam, obkupiłam się, ale za mało było stoisk z kosmetyką naturalnaą. Fajne produkty ma Ziaja Pro

Wakacje planujemy, ale trochę się obawiam

Glam, jesteś mocarzem

Seona, zaskoczylas mnie z tymi fatalaszkami erotycznymi, jakoś brak mi odwagi. Ale sexi gorset by się przydał.

Dostałam paczkę z Bobovity, zjadłem zawartość słoiczka, smaczne
W tym poradniku jest napisane jakie umiejętności musi mieć dziecko, by rozszerzyć dietę.
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 11:59   #1220
goldika
Zakorzenienie

Tuszka co kupilas, co?
ja teraz mam faze na lakiery do paznokci (bo cieni mam pelno, podkladow tez, rzeczy do wlosow tez...) poszukuje jakiegos ladnego miętowego. China Glaze ma sliczny ale jak dla mnie 30zl za lakier to za duzo jednak.
z ziaja pro mam tonik, maske i peeling. Peeling to moj faworyt z tej trojki
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 12:15   #1221
truscafka
Zadomowienie

my już po spacerku, muszę się przezucić na spacerówkę bo w gondoli bardzo razi w oczka Szymuśkowi i się denerwuje, muszę więc przewieszać pieluchy, a w spacerówce jest opcja opuszczania daszka.

My dziś już w wiosennej czapeczce i w kapturku od kurteczki bardzo cieplutko juz u nas na niedzielę zapowiadają 20 stopni!! dobrze trafiliśmy z chrzcinami

dziś mam zamiar znów skoczyć na siłownie na body space i na 6 min na solarium bo blada jestem że szkoda gadać :/ mam tylko dziś 4 klientki w salonie bo miał to być mój dzień wolny no ale się nie dało....

czy Wasze dzieci też tak pożerają słoiczki? Ja mojemu daję już większą połowę to i tak jest płacz że mało..... dziś będzie dynia z ziemniaczkami

jejku czy wy też tak macie? Mam takiego lenia, że aż wstyd pomyśleć.... nic mi się nie chce, głowa mnie ciągle boli, najbardziej zaniedbuję obowiązki domowe czyli sprzątanie, prasowanie itp.... może to przesilenie wiosenne...

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0

Edytowane przez truscafka
Czas edycji: 2012-03-15 o 12:17
Stary 2012-03-15, 12:27   #1222
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość

wywoływanie czyli co-oksytocyna??tez miałam i mimo wszytsko poród wspominam dobrze,ale głównie od chwili podania zzo

no j zdążyłam przed 30 z bobasem

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 12:34   #1223
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Kurcze Muff Ty taka mloda jestes i jeszcze 2 lata wczesniej zaczelas proby? mam siostre w twoim wieku i nie moge sobie wyobrazic jakby ona miala miec juz dziecko.
Moim zdaniem to od charakteru nie od wieku zalezy, mam starsze kuzynki/kolezanki i nie widze ich w tej roli, a kilka mlodszych to i owszem

brawa dla Kasi, ze byla taka dziela

a u nas dzis pobudka o 4:00 maly wczoraj caly dzien plakal, tarl dziasla i spal, bo chyba go to meczylo, to co sie dziwic, ze wyspany. No ale jak o 8:30 zasnal to i ja z nim i do 11:30 chrapalismy

dalia za bioderlka
u nas tez ok, a kazali przyjsc jak bedzie dobrze chodzil

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Baha u nas ze 2 tyg ciensza czapka, tamta mlodego juz wkurzala

a na mnie ta cala oksy jakos szczegolnie nie dzialala, ale ja to jakas inna jestem

p.s. Asiol sie dawno nie pokazywala...

truscafko moj wcina ale tylko moje, chociaz boboviat jeszcze w miare mu podeszla

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 13:10   #1224
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Tuszka co kupilas, co?
ja teraz mam faze na lakiery do paznokci (bo cieni mam pelno, podkladow tez, rzeczy do wlosow tez...) poszukuje jakiegos ladnego miętowego. China Glaze ma sliczny ale jak dla mnie 30zl za lakier to za duzo jednak.
z ziaja pro mam tonik, maske i peeling. Peeling to moj faworyt z tej trojki
Olej, skoro każesz mi się chwalić... dwa lakiery O.P.I za 19 i 10 zł, kilka pędzli Maestro, z polskiej firmy Jadwiga puder ( składa się tylkonz 3 składników) i taka papkę na syfy. Koleżance ziemię egipską Bikor za 110 zł, 2 lakiery kolorowe z Nail Tek łącznie za 22 zł, normalnie kosztują bodajże 40 zł. Z Ziaja dostałam jakiś olejem do masażu stop, maskę do dłoni, maseczkę z glinką żółtą. Szkoda ze nie wystawiali się firma Lili Lolo, Biochemia Urody, czy Zrób sobie krem. Mam już bilety na targi we wrześniu

Liczyłem swoje lakiery... 40 szt
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 13:13   #1225
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:

Muszę kupić cieńszą czapkę. Polecane jakiś sklep?

.
ja kupiłam tutaj:
http://www.sklep.pinokio.net.pl/prod...id_product=245
http://www.sklep.pinokio.net.pl/prod...?id_product=99

w tej pierwszej chodzimy teraz a potem rpzerzucimy isę na ta drugą-fajna podójna bawełna

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
wywoływanie czyli co-oksytocyna??tez miałam i mimo wszytsko poród wspominam dobrze,ale głównie od chwili podania zzo

no j zdążyłam przed 30 z bobasem
ja miałam przebijany pęcherz płodowy a dopiero jak to ni nei dało to podawanie oxy w kroplówce ---> i źle byłam znieczulona tzn. tylko połowa ciała, ze jakchodizłam to ciągnełam jedną nogę za sobą- masakra no i czułam bóle po tej "mniej" znieczulonej stronie

no ja zdąrzyłam kilka m-cy przed 30stką hehehe--> no ale to tez się liczy

mój śpi a na spacer chciałam z nim wyjsc

tak w ogóle to on bardzo towarzyski, nie chce w pokoju leżec na macie ani pod karuzelą--> teraz to nawet jak go położę to o razu jest minka w podkówkę i płacz się zaczyna z zamkniętymi oczami a jak go wezmę do siebie do kuchni to nieco lepiej , patrzy co robię.... ech te gadżety

wasze się same bawią?
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 13:25   #1226
dygotka8
Zakorzenienie

tez miałam 1 str słabiej znieczulona;/ i 3 kroplówki wbite w reke

Stary 2012-03-15, 13:28   #1227
nikaa2
Wtajemniczenie

współczuję
to ja nie wiem, to w standardzie to źle znieczulone patie ciała czy jak?

dlatego o cc myślę, bo mam ciary na plecach jak sobie przypomnę brrrrr

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
tez miałam 1 str słabiej znieczulona;/ i 3 kroplówki wbite w reke
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 13:54   #1228
ela3010
Zadomowienie

Hej

Nikuś pierwszy poród miałam wywoływany 3dni, rodziłam 3h 10min ale myślałam że odlatuję do aniołków .
A drugi poród to cały na na tel przesiedziałam, a potem było pyk i mój Miluś już był ze mna, ech cudowne przeżycie......

I chcę mieć jeszcze jedno albo dwójkę, uwielbiam swoje dzieci, nimi się zajmować, prać, prasować, gotować i generalnie uszczęśliwiać swoją rodzinkę.
Ja to taka mama kwoka.

Dzięki dziewczyny za dobre rady, Miłosz nie śpi w łóżeczku, tylko ze mną, inaczej bym zwariowała wstając tysiac razy.
Wczoraj poszedł spać o 20, pół godziny spał i potem zabawa do 23, a ja potem do 24 super horror ogladałam.
Nie pamiętam tylko ile razy go karmiłam, ale rano cyce puste to na pewno karmiłam.
Przedwczoraj była super noc, Miłosz usnał o 20, obudził się o 21, usnął, i potem
22
24
2
4.30, wow 2.5h snu- sukces
6.30
i wstał o 7.
Dla mnie to super noc, bo jadł i zasypiał, ale chyba za często jadł, nie?
Ale on to potrafi i częściej wstawać
Ale mi sie dziecko trafiło.

Daję radę.

Przedwczoraj upiekłam drożdżówki, połowę mamie zawiozłam wczoraj, i jem do dzisiaj, pycha.
Dziś zrobiłam surówkę z kapusty pekińskiej, a do niej makron z cebulka, kocham makarony

My dziś na spacerku godzinkę, wiało na maksa, ale ubrałam czapę to mnie nie przewiało, wywietrzyliśmy się z maluchem, super.

A 3 dziecko chcę jak już wyprowadzę sie od teściów

Seonka dam Ci dane na nk, chodzi mi o te kołysanki, tylko Ty mi je na płytkę nagrasz, czy jak, bo nie zrozumiałam.

Lecę wyszywać bo Miluś śpiocha.

Aaaaa, Muff śliczne cudo wydziergałaś Nice, ile za takie coś można kasy wziąc? Bo myślę o takim wyszywaniu na sprzedaz, takie metryczki.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 13:54   #1229
dygotka8
Zakorzenienie

nikaa-mimo tego to ja bardzo dobrze wspominam zzo

Stary 2012-03-15, 14:01   #1230
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Olej, skoro każesz mi się chwalić... dwa lakiery O.P.I za 19 i 10 zł, kilka pędzli Maestro, z polskiej firmy Jadwiga puder ( składa się tylkonz 3 składników) i taka papkę na syfy. Koleżance ziemię egipską Bikor za 110 zł, 2 lakiery kolorowe z Nail Tek łącznie za 22 zł, normalnie kosztują bodajże 40 zł. Z Ziaja dostałam jakiś olejem do masażu stop, maskę do dłoni, maseczkę z glinką żółtą. Szkoda ze nie wystawiali się firma Lili Lolo, Biochemia Urody, czy Zrób sobie krem. Mam już bilety na targi we wrześniu

Liczyłem swoje lakiery... 40 szt

Jaaa, gdzie można dostać OPI w takich cenach??

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości